Jelenleg 352 vendég és 2 tag online

2020. február 12. 10:00

[Sandbox] A módosított fejlesztési fák és áthelyezett tankok

Írta:
Értékelés:
(31 szavazat)
234 hozzászólás

NÉMETORSZÁG - 22 áthelyezett tank: G.Pz. Mk. VI (e), Pz.Kpfw. 35 (t), Pz.Kpfw. I, Panzerjäger I, Sturmpanzer I Bison, Wespe, Pz.Kpfw. 38 (t), Pz.Kpfw. I Ausf. C, Marder II, Pz.Kpfw. IV Ausf. A, Sturmpanzer II, Pz.Sfl. IVb, Pz.Kpfw. 38 (t) n.A., Jagdpanzer 38(t) Hetzer, Marder 38T, VK 20.01 (D), Pz.Kpfw. IV Ausf. D, Durchbruchswagen 2, Pz.Sfl. IVc, Pz.Kpfw. III/IV, VK 30.01 (D), Jagdpanther II


SZOVJETUNIÓ - 13 áthelyezett tank: SU-18, AT-1, T-26, SU-26, T-46, SU-5, T-80, SU-85B, T-50, KV-85, SU-14-1, KV-13, T-62A


USA - 16 áthelyezett tank: T1 HMC, T3 HMC, T2 Medium Tank, M7 Priest, T18 HMC, T56 GMC, M2 Medium Tank, M37, T82 HMC, T40, M3 Lee, T67, M7, T21, M4A3E2 Sherman Jumbo, T71 DA


FRANCIAORSZÁG - 13 áthelyezett tank: Renault FT 75 BS, Renault R35, Hotchkiss H35, D1, Renault FT AC, Lorraine 39L AM, Renault UE 57, D2, AMX 105 AM mle. 47, SARL 42, Renault G1, AMX 30 1er prototype, AMX 30 B


EGYESÜLT KIRÁLYSÁG - 15 áthelyezett tank: Vickers Medium Mk. I, Loyd Gun Carriage, M2, Universal Carrier 2-pdr, Vickers Medium Mk. II, Sexton II, Stuart I-IV, Vickers Medium Mk. III, Birch Gun, Alecto, Grant, Archer, Sherman III, Churchill Gun Carrier, Sherman Firefly


KÍNA - 3 áthelyezett tank: T26G FT, M3G FT, 113


JAPÁN - 7 áthelyezett tank: Chi-Ni, Type 89 I-Go/Chi-ro, Type98 Ke-Ni, Type 91 Heavy, Type 5 Ke-Ho, Type 95 Heavy, O-I Experimental


SVÉDORSZÁG - 2 áthelyezett tank: Pvlvv fv/42, Ikv 72


OLASZORSZÁG - 1 áthelyezett tank: L6/40

Utoljára frissítve: 2020. február 12. 10:16
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ferrari-fan · 4 hónapja
  Nem szeretek sokat írni, tehát amit tapasztaltam azt úgy ahogy gondolom most leírom:

  1) HP növelése
  Az egyik, ha nem a legjobb ötlet szerintem az egész balance-ban. Már nagyon régóta kellett volna ez, hogy megemeljék a tankok hp-ét. Az újabbnál újabb tankok, de akár a régiek is lassan képesek voltak 2/3 lövésezni egy azonos vagy +1 tieres tankot.

  2) Lövedékek
  Szintén pozitívan vélekedek erről. Megnövelt sebzés a sima/alap lőszernél, cserébe mostani prém ammo és 0 átütéses HE. Az alaplőszer növelést némelyik tanknál túlzásnak tartom -390-480, 320-380-ra-, Ha csak a TD-k sebzését növelték volna, az sokkalta jobb lenne.
  Az, hogy megtartották a prémiumot a mostani állapotában a legjobb ötlet szerintem. Végre nem abból fog állni a csata, hogy Vérpisti meg Középödön spameli mindenre a goldot, mert "a nagyok is ezt csinálják", hanem remélhetőleg megpróbál gondolkozni azon, hogy relatíve biztos sebzés, vagy minden második, de az nagy.

  3) Arta szarta farta
  Na igen...3 lőszer: HE, prém HE, HEAT/AP
  Megértem, hogy mindenkinek jót akartak ezzel, de megint ott vagyunk, ahol a part szakad. A tapasztalataimat a BC58-al szereztem, mert az egyetlen arty, amit hajlandó voltam kihúzni.
  Mostani HE: Ritka volt az olyan lövés HT tankokba, ami 200 felett lett volna. Nem számított, hogy direkt hit vagy csak splash. Sajnos az a tetves stun továbbra is megvan, de....na mindegy
  "Prém" HE: A sima HE nagyobb sebzéssel DE stun nélkül. Itt már előjöttek a 400-500-as sebzések is, de szerencsére nem volt olyan, hogy 1 tárból meglett volna az 1k, tehát még mindig úgy érzem, hogy rendben van a dolog, bár mint említettem, egy CGC és T92-vel biztosan más a helyzet.
  HEAT/AP: Ez nagyon nem kell. Vagy ha mégis bent akarják tartani, akkor vegyék vissza az átütést. A Kranvagen tornya gondolom megvan mindenkinek. Igazi Hulldown tank..igaz? Képzeljétek el a szitut, mikor tornyozol egy ilyen tankkal, te vagy a legény a gáton, pattog mindenki, majd a sarokból videónézés (épp azt csináltam ) közben 3x átüt 282-es HEAT-el egy BC arta. Vagy M44 16sec töltéssel ütögeti beléd ugyan ekkora átütéssel csak tier 6-ban a 480-akat. Szóval ha már artázik valaki, akkor ne akarjon egy God mode TD-t..

  4) Kivett tankok.
  II-V tier: Teljesen megértem az egész dolgot. 1 nincs miért tier II-V-ben játszani. V-ben még talán talán, néha én is GM-ezek ott egy kicsit, de max 40-50 csata.
  VI-VIII: Olyan tankok kerültek ki, amiket nem használnak, vagy csak annyira szar, hogy nincs értelme bent tartani. VK3001D, KV-13, KV-85, T21, Churchill GC, Firefly. Nekem egyik sem volt a nagy kedvencem és nem is igazán jók. Az, hogy a Jagdpanther II miért került ki azt én sem értem, de nem is nagyon érdekel.
  IX-X: Na igen. A francia med ág az úgy...Miért hozták akkor be? Vagy a 113, T-62A. Régi tankok, lehet azért kerülnek ki, de eddig sem sok mindenkinek zavartak. Szóval nekem ez a 4 tank a legnagyobb WTF.

  5) Módosítások.
  a) A 3 új tank: Nem látom értelmét, de ha nekik ez jó, akkor legyen. Mint mondtam tier 5-ben csak ritkán játszom
  b) T54E1: végre rájöttek, hogy az egy HT és nem med tank. Kár hogy majd 6 év kellet nekik ehhez.
  c) Statisztikák: Nem tudom, hogy a többi játékos statjait is meglehet nézni hónapokra lebontva, de ha igen, akkor megszűnhet az a része a játéknak, hogy "Fúúú b+, 20k csatája van és alig éri el a 4k WG ratinget", közben pedig utolsó hónapban már hozott egy 7-8k-es szintet, vagyis javuló játékosról beszélünk.

  Összeségében ez a véleményem a Sandboxról. Ebben a formában még nem kell bekerülni, hisz mint írtam, én az artykon és a minden tankra kijutó sebzésnövelésről lemondanék, illetve a kerekeseknek adnék valami nerfet, mert bár a különleges HE-t elveszíti, még mindig rohadt nagyot fognak sebezni a mobilitásuknak köszönhetően.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   rejkov · 4 hónapja
   Hp növelés, és normal ammo sebzés növelés szerintem orbitális marhaság. Ezzel még inkább esélytelenné teszik a low tier tankokat, hogy harcoljanak a 1, vagy 2-vel nagyobbak ellen. Golddal nehezebb lesz megölni a nagyobbakat, ellenben a nagyobbak előbb megölik a kicsiket normál lőszerrel. Mert hát a kicsiknek adott +20% hp darabra jóval kevesebb, mint a 2-vel nagyobbaknak adott +20%. És ez kurvára nem vicces, amikor a csaták 90%-a +1, vagy +2.

   Az ellenséges gőzhenger jellegű támadásokat továbbá sokkal nehezebb lesz megfogni a gold ammo gyengítése miatt. A támadó tankok jóval könyebben lerohanják majd a védőket, mert ugyanannyi idő alatt nem tudnak majd annyi (%-os atányban) sebzést bevinni, mint korábban és a hp is több.

   Az egész nyavajás játék rákfenéje most is az, hogy a csapat low tier része nem tudja érdemben sebezni azt a 3 tankot, amik a leginkább hatással vannak a csata kimenetelére. Ez a helyzet ezzel a frissítéssel tovább fog romlani. A csatában a játékosok fele még inkább haszontalannak fogja magát érezni, és a játékot még inkább unfairnak. A HE kinyírásával még inkább veszett ügy lesz a beásott agyonpáncélozott (mármint a csata többi résztvevőjéhez képest) top teir vasak sebzése.

   Legalább 6 éve megy már az a tendencia, hogy foylamamtosan csökkentik annak lehetőségét, minden tank képes legyen sebezni minden tankot a csatában. Elrontották a pontosságot, kiszedték a gyenge pontok nagy részét, felturbózták a páncélokat, olyan pályákat csináltak, hogy ne lehessen messziről, oldalról bontani a nagyobbakat, álca nerfek, hogy nehogymár bújkálni (és túlélni) lehessen, és még sorolhatnám. És nem veszik érszre, hogy a játék csak szarabb, és szarabb. Ezután az update után ismét csak szarabb lesz. Még több frusztrált játékos lesz, és még több ember fogja otthagyni a játékot. Egy csatában 7 játékos csak ágyútölteléknek van, 5 van, aki egálnak érezheti, és 3 aki királykodhat. Amíg többen szopnak, mint ahányan élvezik a játékot, többen is fognak beleunni, és hagyni a faszba. És ezt évek óta nem értik.

   Durván kellett volna növelni az AP, APCR, HEAT lőszerek átütését. Mondjuk 30%-al. A gold lőszerek sebzését ez mellett csökkenteni 30%-al, és rendben is lett volna. De nem, ezt is szarrá kellett kombinálni agyhalott wg-s idiótáknak.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Matt__Kirby · 4 hónapja
    Egyet is értenék veled, de mégsem.
    Számtalanszor volt olyan hogy bemegyek csatába a csapatom 0.5mp alatt elhullik, és toptier 8as tankként nekem kellene lehozni a csatát. Én nem lövök aranyat, még +1+2ben sem, csak ha indokolt, de 3 db 6os tank vígan szétszed goldspammel, tökmindegy hogyan forgatom a tankot vagy mivel játszom.
    Mondjuk a hátad mögött feltűnik egy amx 12T, és mire ráfordítanád a csövet már kitárazott rád - 500 hp.
    Nagyon örülök neki, hogy"lenerfelték a goldot" mert aki jobb nálam az anélkül is az lesz, aki meg nem, annak nem ad lehetőséget.
    Meg kell tanulni célozni, és gondolkozni mikor mire lősz.
    Remélem visszatérnek a régi idők, a "ne baszakodj a +2-es tankkal"
    Hogy a tankok megpróbálnak a szerepkörnek megfelelően játszani, és 8as tankként nem nekem kell leküzdeni 3 db 9est, mert a top 9es HT-nk a hegytetetőn TD-zik.

    A "gőzhenger csatákra" nem a játékmechanikában kellene keresni a megoldást, hanem a játékosok fejében. Nagyon sok elszabadult bot van aki azt sem tudja merre a tank eleje, elmennek egy oldalra 12-en (!) és meghalnak 3 tankkal szemben, a másik oldalon meg megrépázik a többi 12.
    Valamint valamiféle teljesítményhez kötném a X-es tankok megszerzését, mert tegnap is Steppes pálya délről indulunk, beállunk a szokott td poziba 2 halálcsillaggal (balra a domb melletti bokorcsoport) Szemben a konkrét HT gárda felvonul, és nyomják veszettül, az első kettőt kiszedjük (-1600-1800hp) és csak nyomják tovább, pedig még spotot is kaptunk, de jönnek mint birkák a vágóhídra, eszükbe sem jut, hogy 2db halálcsillag nem jó szembe.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Hunter9956
     • Moderátor
     · 4 hónapja
     Ha a +2 tieres heavydet szétszedik a kicsik, akkor ott user error van.
     "Remélem visszatérnek a régi idők, a "ne baszakodj a +2-es tankkal"
     Ez kinek lenne jó? Ha hülye top tiereket kapsz csapattársnak még kevesebb esélyed lenne a győzelemre.Ha nem elég előny a közel 2x hp, és közel 1,5x jobb dpm és alfa sebzés a 2 tierrel kisebb tank ellen az szintén felhasználói hibára utal.

     Nem baj, hogy kezdenek valamit a prémium lőszerrel, de a heavy játékot nem az teszi tönkre, hanem a sok troll ágyús vacak és az artyk, mert ezek ellen lehetetlen védekezni.
     A jelenlegi goldesős metában is simán lehet hozni superheavykel az 1-es páncélhatékonyságot, normál heavykel 0,5-0 7 között, ha valamit kezdenek a HE lövedékekkel ez a szám még nagyobb lesz.Azt meg ne mondja senki, hogy ez nem elég, mert ez T10-es csatában minimum 5000 HP-nak számít...
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Ferrari-fan · 4 hónapja
      Kicsit "kora reggel van még" lehet nem teljesen értettem meg.

      Szerintem Matt arra gondol, mikor mikor minden, de tényleg minden tank ok nélkül lövi a goldot, amivel konkrétan 15 Scorpion vs 15 Scorpion csatává teszik a csatákat. PErsze nem azt mondom, hogy dupla kettő és hirtelen mindenki jó játékos lesz, de nagyban elveszi a játéknak a "van páncélom" életérzését.

      Ott van neked a Szteroid Löwe-d (VK72). "Agyon páncélozott tank". Normál esetben kellene hozni vele legalább 2k felfogottat. Most ráhajtottam a 2GM-re végre, de olyan érzésem van vele mint egy med tankkal. Lightok beütik mindenhonnan, HT-k ha le is pattannak 1x, jön a gold az meg "mindegy" hova megy, mert átütik. Főleg tier X-ben már sok a HEAT, annak meg valahogy az extrém szögek abszolút nem számítanak.

      A troll ágyús tankok pedig viszont látást mondhatnak, mert a repeszek max 200-400-at fognak lőni beléd 150mm felett, tehát az már nem lesz annyira kifizetőtdő, mint most.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Hunter9956
       • Moderátor
       · 4 hónapja
       Nem az azonos tierű csatákra reagáltam, hanem a +/- 2 tieres csatákra.Ott meg igenis kell a prémium lőszer, mert másképp csak acélfalat gyártasz az enemynek.A legjobb az lenne, ha csak magasabb szintű tankot lőhetnél prémium lőszerrel, de ezt leprogramozni, valamint erőforrást biztosítani erre nem egyszerű, és nem is érdeke a WG-nek.Na meg sok csőpályát is át kellene dolgozni, hogy ne csak szemből legyen esélyed támadásra.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Ferrari-fan · 4 hónapja
        Ezért irrtam, hogy még reggel van

        De manapság ott sem indokolt már annyira.
        Tier 9-es tankok már tier 10 ágyúval vannak felszerelve, szóval ők a mini tier 10. Viszont a 8-as tankok között is van már olyan, ami none sense. TD-k azok alapból kihúzva, mert mindegyik kezdőértéke 250-288 között van. Lightok? Ne nevettessük egymást
        Medek? Még mindig úgy gondolom, hogy az a med, aki elmegy egy ht részre, az ne is tudja belőni.
        HT. Ők viszont pont azért közelharcolnak, hogy tudjanak gyengepontokat lőni, alváz, vagy valami hasonló. Szóval igen! Kell a gold, mert gold nélkül határozottan nem nyerhetsz meg minden csatát, de nem vagy ráutalva. Manapság pedig más sincs, csak goldspammer vérpistik, mert aki hátul campel és goldot lő, az pro játékos
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Matt__Kirby · 4 hónapja
        Igazából az a bajom, hogy elegem van a goldot spammelő szarjankókból, akik azt sem tudják merre a tank eleje, de a kettes gombot megtalálják.
        Győzzön le egy jobb játékos -2 tierjével, fejet hajtok a tudása előtt.
        Még rájuk is szoktam írni, hogy GG well done.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Matt__Kirby · 4 hónapja
      Hát nem tudom, amikor 3-4-5-6 tank rádesik, akkor is egy csöved van meg töltésidőd, és ami megvédene az a páncél amit nem tudsz 6 tank ellen mindenfelé forgatni. - szerintem -
      Ha hülyék, és nem esnek rád akkor van esély, de ha mind egyszerre rádmegy akkor nem sok.
      De küdj pár replayt megnézem, mégis taktikailag hogyan kell ezt elképzelni, ebben valóban van mit fejlődnöm, mármint a több elenféllel szembeni harc során.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Hunter9956
       • Moderátor
       · 4 hónapja
       De akkor már nem a gold lőszeren múlik a csata végkimenetele.Na meg ha 3-4 tanknak sem lenne esélye egy +2 tieres tank ellen, az már paródia lenne, és fel is lehetne adni a csatát nyugodtan nem?
       A prémium lőszerrel akkor van probléma mikor a nagyobb tierű tank a kisebbeket is azzal spammeli, ezzel kellene kezdeni valamit a WG-nek a többi csak mellékes szerintem.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   bazsi41 · 4 hónapja
   Az artykat úgy ahogy vannak ki kéne venni a játékból. Teljesen feleslegesek és tudás sem kell hozzájuk. Én is játszottam artyval, és utáltam. Utáltam, mert a pálya egyik sarkából "hegyen-völgyön" átlő minden lukba. TD-k sebzését növelni? Minek? A kukás nem lő elég nagyot? T110E4, T110E3, Obj 268, stb. 750-es alfákkal és szép átütéssel. Ja és a jgpzE100 ki ne maradjon. Hova kéne ezek sebzését növelni? Viszont azt nem értem, hogy a kukásra miért nem lehet felszerelni stabilizátort. Az, hogy sokan lövöldöznek prém lőszerrel, engem nem izgat. Ez nem teszi tönkre a játékot. Ha okosan játszol vagy nem találnak el vagy lepattan.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    charliefirpo_2018 · 4 hónapja
    Meg szeretném kérdezni hogy a személyes küldi kábitásos részét mi a túróval óhajtod megcsinálni ha most ki vennék az artykat?Vagy te nem szeretnél egy jó tankot? Egy T55At,vagy egy Obj 260at? Ezekre tuti nem panaszkodnál hogy nincs átütése...
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     bazsi41 · 4 hónapja
     Nem foglalkozok küldikkel, mert nem azért játszok, hanem az élményért. Épp egy artys küldim van, de már kb 2 hónapja. Egyáltalán nem izgat.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Grande__Reagel · 4 hónapja
     Édes istenem... Ha kivennék az artykat, valszeg átdolgoznák a küldetéseket... Ez komolyan nem jutott magadtól eszedbe?
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      charliefirpo_2018 · 4 hónapja
      Dehogynem,csak későn,bár szerintem ebből nem lesz semmi
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Proletar_Kukutyin · 4 hónapja
    Mindig jót mosolygok az ostobaság ehhez hasonló megnyilvánulásán.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Matt__Kirby · 4 hónapja
     Abszolute nem ostobaságról van szó.
     Vannak akik utálják a klikkereket, és vannak akik persze klikkerek.
     Nyilván nem utálhatják saját magukat, és ha megvan a joguk a klikkerkedéshez és nem tartod ostobaságnak - mint tudjuk azt véded vehemensen - akkor hadd legyen már meg másoknak is a joga, hogy utálja őket, és miért lennének ezért ostobák?
     Így korrekt nem?
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Proletar_Kukutyin · 4 hónapja
      Idézem:
      "Az artykat úgy ahogy vannak ki kéne venni a játékból. Teljesen feleslegesek és tudás sem kell hozzájuk."

      Ez ostobaság. Lehet magyarázkodni, de attól még ostobaság marad. És ezen mindig jót derülök.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       bazsi41 · 4 hónapja
       Miért ostobaság?
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Proletar_Kukutyin · 4 hónapja
        Azért, mert nem így van. Ez csak egy érzelmi alapon eldurrantott fröcsögés.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         bazsi41 · 4 hónapja
         De miéééért, nem így vaaaan?????????? Cáfolás vagy valami a "nem így van"-on kívül?
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          Proletar_Kukutyin · 4 hónapja
          Ha korrekt akarsz lenni, először cáfold meg a tüzérek hasznosságát. (De légyszi, az átlagtól eltérően racionális érveket vezess fel arra vonatkozóan, miért is a te "meglátásod" a helyes! Fröcsögő gyűlöletbeszéd volt már itt elég.) Hiszen te jelentesz ki először abszolút igazságként hamuban sült baromságot.
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
           bazsi41 · 4 hónapja
           durván 2 éve játszok. Nyilván amikor a játék elkezdődött, nem voltak artyk (gondolom). Ha így van, akkor addig játszható volt a játék? Gondlom igen! Haszna: Tudsz kábítani és láncolni, sebezni. A kábítást leszámítva egy átlagos tankkal melyiket nem tudod ezt megcsinálni? Párszor van, hogy nincs arty egy-egy csatában és mindenki örül, mert nem rontja el senki játékát. Tudsz az igazi, veled szemben álló ellenfélre figyelni. Magyarán a tüzérek hasznossága, a játékélmény elrontása. Nem véletlen hoztam fel prokorovkát. Ezen a pályán az artyk kiélhetik magukat, mert oda lőnek ahová akarnak. Képzeld el ezt a pályát artyk nélkül. Mennyivel élvezetesebb lenne? Egyébként pályafüggők is. Pl. Himmelsdorfon mire jók az artyk? Örülsz ha egyet tudsz lőni mielőtt szétszednek. Szóval az ilyen pályákon mi haszna van? Összességében én nem sok hasznukat látom.
           • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
           • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
            Logankaw28 · 4 hónapja
            Lol 2 év. Haver sehol sem vagy. 8-9 éve játszom, arty mindig volt.
           • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
            Proletar_Kukutyin · 4 hónapja
            Látom, megragadtad a "lényeget". A kérésem a racionális érvekre vonatkozóan nem teljesült, de igazából erre számítottam. Hát higgy amit akarsz!
            "Képzeld el ezt a pályát artyk nélkül."
            Nem csak elképzeltem, játszottam is rajta így. Semmivel sem élvezetesebb, mint artyval. És ezt úgy mondom, hogy nem csak tüzérrel játszom, hanem minden mással is.

            Összefoglalva továbbra sincs elfogadható érv(ed) a tüzérek ellen, csak néha kimorgod magad itt. Hát tedd, de ne csodálkozz rajta, ha ezért időnként kiröhöglek.

            Kugamacsa_HUN:
            Belinkeltem, mire gondolok, amit gondolom nem olvastál el, vagy csak a szövegértéssel volt probléma. Semmi gond, mindkettő orvosolható.
            "Aki szerint kellenek az artyk ebbe a játékba az egy kretén." Ez is pontosan olyan szintű butaság, mint amit bazsi41 mondott. Fingod sincs a tüzérekről.
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
           Kugamacsa_HUN · 4 hónapja
           Hmm szóval az Arty-hoz tudás kell értem.... Gondolom arra gondolsz hogy van arty nézetm, meg hogy meg kell várni míg rendesen "rászűkül" azta.... Aki szerint kellenek az artyk ebbe a játékba az egy kretén...Totál rombolják a játékmenetet és az aktív játékot büntetik. Iga, ha éppen levest ennél,vagy csak simán nem fut jól a játék,akkor jobb mint a semmi.DDDD De hogy valakinek, tényleg arra legyen perverzója hogy a sarokból klikkelhet 40 s -ént olyanokat akik semmit sem tehetnek ez ellen az nem normális, bármit is mondjon. Egy régi rendszer szükségtelen maradványai már régen el lehetett volna felejteni őket ha az "artysok" nem sírnának folyamatosan. Nekem elvehetnék az összeset még ingyen is.... Csak a küldik miatt vannak meg.
           • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
            SirThomas1971 · 4 hónapja
            Komolyan gondoltad, hogy tankcsata tüzérség nélkül? Menjél tetriszezni vagy szupermáriózni, vagy játsz régi arcade játékokkal, azoknak nincs köze a valóséghoz, még ennyi sem
            • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
             Kugamacsa_HUN · 4 hónapja
             A JÁTÉK-ról beszélünk, nem a valóságról. Ha tényleg azt hiszed hogy a tankok lánctalpának felrakása egy klikk vagy hogy a Tiger (és jópár másik is) menet közben tudott lőni akkor nem, nem így van XD. A szupermárióhoz meg a tetris-hez jóval nagyobb tudás kell mint a tüzérekhez, szóval te is csak erősíted a szabályt....
            • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
             PannonPuma1 · 4 hónapja
             Jó, hát akkor ez esetben vegyék el a tüzérektől a szatelit nézetet, hallgassa csak szépen a rádiót, kérje meg a koordinátákat, pötyögje be, így maximum azt látja merre fordul az ágyú, lőjön, oszt ha ott van a tank és talált akkor a rádiós jelenti, ha nem akkor nem.
             Kb így működne ha már realisták akarunk lenni
            • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
             Ferrari-fan · 4 hónapja
             Mert a wot szimulátor lenne?
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Matt__Kirby · 4 hónapja
       Ha én az idézettel egyetértek, akkor számomra nem ostobaság.
       De én is érdeklődve várom, mi tudás kell hozzá, nekem is van X arty csatám, hátha megérteted velem.
       Számolni kell a lövedék sebességével? Melyik tanknál nem?
       Ezenkívül?
       Két opció van, vagy nem nyomják át az oldalt és túléled, vagy átnyomják, és megrépáz egy light.
       Az, hogy ez megtörténik, az a legkevésbé rajtad múlik (nem mondom, hogy soha, viszont 90%-ban nem ), viszont cserébe jó sok játékosnak elcseszheted a napját, és ha van még két kollegád, akkor szinte 100% hogy az ellenséges artyt is megpróbáljátok counterezni - tehát még a saját "fajotokra" tekintettel sem vagytok összetartóak.
       Páncélhasználat? Na az nem.
       Spotrendszer? Az sem beállsz egy bokorba azt cső.
       Térképismeret? Megtalálod az első sarkot? Ja.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Logankaw28 · 4 hónapja
        Artyval az lenne a tudás, hogy át jön a light ki lövöd, és játszol tovább. Ha ez nincs meg add el.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         Matt__Kirby · 4 hónapja
         Ez a legkevésbé rajtad múlik. Ráfordulsz, és vagy eltalálod vagy nem. Lottó vagy kenó ennyi, semmi közöd nincs hozzá, agysebésznek sem kell lenni.
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          Logankaw28 · 4 hónapja
          Na látod ezért add el. Igen is van hozzá közöd. Ne legyen artyd, mert semmit sem ér a csapat, ha te használod. Ennyi ha nem megy az hogy " hol bukkan fel, oda célzok, telibe verem" nem másra várok. Akkor neked NEM kell arty. Ez a minimális gondolkodás.
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
           Kugamacsa_HUN · 4 hónapja
           A minimális gondolkodás az hogy, ha nem tudsz többet lőni elmész úszni..... De nem is ez a lényeg hanem hogy milyen hatásuk van a játékélményre. Nem véletlen, hogy folyamatosan próbálnak velük kezdeni valamit. (eddig nem sdok sikerrel) Én még prém napot is többet vennék ha lehetne nélkülük játszani. XP
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Proletar_Kukutyin · 4 hónapja
        "tehát még a saját "fajotokra" tekintettel sem vagytok összetartóak." Ezen végképp szakadtam. Mert a WoT arról híres, hogy az azonos tanktípusok mindkét csapatban olyan összetartók, véletlenül sem egymást lövik rongyosra! XD

        Nem lenne sokkal őszintébb azt mondani, hogy "igen, nincsenek racionális érveim az arty ellen, csak szubjektív, érzelmi alapon gyűlölködöm, mert nem egész az életem, ha nem keresek még egy játékban is véresen komolyan utálni való ősellenséget" ?
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         Matt__Kirby · 4 hónapja
         "tehát még a saját "fajotokra" tekintettel sem vagytok összetartóak."

         igen, mert az ember azt hinné, hogy ha ennyien utálnak mindenfelől akkor legalább egymást nem utáljátok, de nem.
         Azt nem állíthatod komolyan, hogy mondjuk egy csatában elsődleges prioritása van a láthatatlan artys kollegád kiírtásának, miközben átnyomják az oldalad és elindult egy light hogy megrépázzon, rengeteg ilyet láttam.


         Nem lenne őszintébb, mert vannak racionális érveim:
         1. Egy olyan tankosztályról beszélünk (bár sértés annak nevezni őket) amely erősíti a sunyi hátbaszúrós jellemet.
         2. teljesen szükségtelen, és semmi haszna nincs (az esetek 90%-ban)
         3. viszont ártani nagyon sokat árt
         4. nem hiszem, hogy szükséges lenne minden csatában 3 db X-s arty.
         5. kb annyi tudás kell hozzá, hogy meg tudd nyomni az egérgombot, ezáltal széles körnek megfelelő akár bizonyos korosztály alatt is, ezért erőlteti a WG, és ezért van bent, ha a többivel nem is értesz egyet ezt az egyet azért elismerheted.
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          Logankaw28 · 4 hónapja
          1. Semmi hátba szúrás, mindig szemben van.
          2. Kamu, az tetszik minden féregnek ha 4en rád mennek, és 1 lövéssel mindet butitja. És túl eléd.
          3. Nem árt többet, mint a sok " hátul kempelő heavy" aki a td hátát védi.
          4. Felőlem lehetne 5-6 is oldalanként. ( De szép emlékek, 12arta, 2 light, 1 heavy oldalanként.)

          5. Aha meg hogy hova figyelsz. Hol nyomja meg enemy. Telibe verni butítani 4-et a 6-ból, megállítani a menetet.

          6. Cw, városi pálya, tapasztalt arty. Beton E-100 (vagy bármi más) védelem szétugrasztása.

          7. Befoglaló tank. Pl francia arty maradtok 2en meddel, kerekes ellen.
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
           Matt__Kirby · 4 hónapja
           Egy szóban reagálok: Hahahahaha. Több időm nincs erre a hülyeségre.
           • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
            Logankaw28 · 4 hónapja
            Na erről ennyit. Nincs érved az érvek ellen. Csak a sírás marad.
            • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
             Matt__Kirby · 4 hónapja
             De van, csak nem értem rá.

             1. szerinted az nem hátbaszúrás, hogy a térkép sarkából lövöldöz valaki téged? De. Ezt nem vitathatod bármennyire is szereted/véded őket. Face to face? Nem. Míg egy td-nél az első lövése max felderítetlen, a többinél van esélye visszalőni az áldozatnak. Fair az arty? Nem.

             2. nem. Valaki rámjön, és engem butít mert nagyon fontos neki belopnia azt a 100 hp-t, az hogy közben engem bekábít és ezért nyírnak ki az nem érdekli. Még szerencse, hogy kivették a csapat sebzést, előtte majd minden (3 csatámban a 10ből) a saját artystám lőtt ki.

             3. De, többet árt, mert a hátul kempelő heavyt megrépázzák, és Ő nem tud lőni a térkép túlfelére spotolatlanul. Ha nem lenne minden X-es csatában 3 clicker kérdés ki kempelne hátul, de ez egy másik történet.


             4. no comment

             5. igen valóban óriási tudás kell hozzá, hogy sok kicsi piros pontra nyomj egy klikket. Jesszus

             6. Városi pályán te pont nem fogod szétugrasztani a védelmet, van kb 2-3 hely ahová be tudsz lőni, aztán vagy odaáll valaki vagy nem. De kábítani házon keresztül is tudsz, mert az menő és a legjobban undorító.


             7. ha marad egy kerekes, pont nem fog semmit érni a klikker, vagy sikerül levadásznia egy mednek tdnek vagy bukta.

             ÉN szívesen vállalom az összes kötöttséget, betonkempelő akármi, kerekes, ha kiveszik az artákat, sőt még akár minden csatámat bukjam is el, de cserébe ne legyenek "hízott férgek a káposztámon" mert pont olyan kártevő mindegyik mint a káposztalepke hernyója. Csak az ellen van vegyszer.
             • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
              Logankaw28 · 4 hónapja
              1. Van olyan td, ami 5 lövés után is spot nélkül marad. ( skill osztás).

              2. Általánosítás ismét. De nem hiszem, hogy 10 csatából 15-ez történt. Kamu szaga van, nem tudsz mit írni.

              3. Igen a hátul ácsorogó pl is-7, marha sokat ér. Tuti epic gamer.

              5. Több mint ahhoz hogy, heavy tankkal be menny a dühöngőbe.


              6. Na ehhez kell a tudás.

              7. Nem fogtad fel a szitut.

              A saját káposztádat marcangolod, mivel nem tudsz el fogadni valamit, ami a játék szerves része. Nem tudsz játszani ellene/vele ezért ne legyen. Csinálj játékot, és olyan lessz amilyet szeretnél. Csak rajtad kívül, senkisem fog vele játszani.
              • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
               Matt__Kirby · 4 hónapja
               1. Van, de mivel kivették az összes bokrot ahol még ezt el lehet játszani egyre kevesebb.


               2. nem általánosítás, és mint írtam 10ből 3 nem 5. Gondok vannak a számokkal?

               3. A hátul pislogó is7-et minden esetben megabáják, akinek egy csöpp esze van az rájött, hogy ez nemkifizetődő. Tehát az artysta sem segít ló*szt sem mivel egy amúgyis csatában nem résztvevő tankot abál meg.

               5. hát nem kell több ész hozzá. Sőt kevesebb. Többet ér bemenni a ht dühöngőbe, 8 kn dög lassú tankkal, mint megtalálni a legközelebbi sarkot. Nem kell hozzá epic tudás. Viszont ahhoz, hogy elérj a dühöngőbe 3 clikcer folyamatos basztatása ellenére kell.

               6. semmi tudás, click-click ennyi kell

               "A saját káposztádat marcangolod, mivel nem tudsz el fogadni valamit, ami a játék szerves része. Nem tudsz játszani ellene/vele ezért ne legyen. Csinálj játékot, és olyan lessz amilyet szeretnél. Csak rajtad kívül, senkisem fog vele játszani."

               De, tudok, csak nem elég hatékonyan. Az utóbbi időben drámaian megnőtt a Dumitru, Pascucchi medáljaim száma (18/189)

               Jobb lenne sokkal de sokkal több.
               • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                Logankaw28 · 4 hónapja
                1. Rengeteg bokor csoport van ami ezt segíti.

                2. De megy a matek, de azt írtad miden csata. Én pl nem lövök 100hpsra ez az általánosítás( te pedig fogalom zavarban szenvedsz).

                3. Az arty mellett álló heavyre gondoltam, nem mint ellenfélre.

                5. Ahhoz tudás kell, hogy rommá lövesd magad, nyilván.

                6. A pozícióhoz kell tudás, hogy oda tudj lőni. Ezért nem tudsz velük hatásosan játszani.
                • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                 Proletar_Kukutyin · 4 hónapja
                 Hagyd rá, semmilyen érvre nem hallgat, csak a saját gyűlölete érdekli. Ezért kész a fentebb olvasható ökörségek és csúsztatások garmadáját felhalmozni.

                 Az ilyeneket nem meggyőzni kell. Hörögj rajtuk és játssz tovább vígan!
                 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                  Matt__Kirby · 4 hónapja
                  "fentebb olvasható ökörségek és csúsztatások garmadáját"
                  LOL!
                  Mondja a hyper szuper artysta...ahhha....
                  Kösz, megcsináltad a napom, THX!
                • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                 Matt__Kirby · 4 hónapja
                 Ja, jó. Hagyjuk, nem érted, és nem akarod érteni, basztatni egymást meg felesleges.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Ferrari-fan · 4 hónapja
       Amúgy megkérdezném, hogy mi tudás kell az artyzáshoz...
       Ezeken kívül: térképhasználat, helyzetfelismerés. Mert ezek mindenhez kellenek.

       Ja és ne mond, hogy pályaismeret, mert a térképeknek nem a sarkai a "pályaimseret", célpontválasztás sem igazán releváns mert azt lősz, akit látsz.

       De szívesen olvasnám, mint vérbeli artys, hogy felvilágosíts e-téren.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        hunwotan · 4 hónapja
        2k+ csatám van a 9es amcsi artyval minden percét élveztem mert sok sok filmet megtudtam nézni mellette
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Proletar_Kukutyin · 4 hónapja
        Tényleg érdekel, vagy csak kötözködsz? Leírtam egyszer hosszan, még valamikor december táján...
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         Ferrari-fan · 4 hónapja
         Ha kötözködnék, akkor észrevennéd.
         Két okból is érdekel:
         1) Hátha megtudok valami újat.
         2) Néha jó olvasni igazán komoly ellentmondásokat
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          Proletar_Kukutyin · 4 hónapja
          A kettes pont meggyőzött, hogy csak kötekszel. Senkit sem áll szándékomban meggyőzni semmiről. Azt hiszel, amit akarsz.

          Ha tényleg érdekel, akkor meg visszakeresed azt a hozzászólást, amiben a kifejtés van.
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
           Grande__Reagel · 4 hónapja
           Legalább annyit tegyél már meg, h belinkeled, vagy valamit mondj, h merre keressük, mert ez így lóf@sz
           • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
            Proletar_Kukutyin · 4 hónapja
            https://www.wotinfo.hu/index.php/item/8570-sandbox-spg-k-es-loszereik-ujraegyensulyozasa?comment_id=203127

            Soha többé nem fogom kikeresgélni mások helyett, mert ezt te is megtehetted volna könnyen.
            • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
             Ferrari-fan · 4 hónapja
             Lebontva bekezdésekre az ottani "okosságot"
             1) Ha az lenne, amit ott leírtál, akkor nem lenne olyan gyakori az, hogy a szarták 99%-a, minden pályának ugyan abban a sarkában foglal helyet és nem mozdul el addig, míg ki nem lövik őket vagy véget nem ér a csata. A pályaismeret kb abban ki is merül, hogy a pálya sarkában található bokorba állj be és kész. Az hogy 2 töltés között nézed az nmy-t egyenesen a vicc kategória. Akkor is nézed mikor nincs spoton? Vagy ha már nézed, akkor rángatod az egeret a tankok felett? Ne röhögtess pls. A nézni egy tankot egész csata alatt meg átlátni a csatát két különböző dolog. Bár nem tudom...elvégre biztos én nem értek a játékhoz.

             Lehet látni mennyire mozognak el az szartyk a helyükről:
             https://www.youtube.com/watch?v=UIrzT2C7po8
             https://www.youtube.com/watch?v=xTskkM6jtLE
             https://www.youtube.com/watch?v=CBrnsUSQDkg
             https://www.youtube.com/watch?v=K86uRVRCGqI
             https://www.youtube.com/watch?v=eNmV4Z5i36s
             https://www.youtube.com/watch?v=lYa8PK5-opY

             2) Inkább nem írok semmit. Ezek szerint az arta tudományod valahol a Hummel és 8-as FV környékén kimúlt, mert ha így lenne, akkor nem lenne ennyire agyf@x egy osztály a szarta.
             https://tanks.gg/compare/t92-hmc?t=obj-261~b-c-155-58~conquerorgc~gw-e-100
             Gyorsak, pontosak, gyorsan töltenek, nagyot sebeznek. Nem mind, de ami egyben rossz, másik 2-ben jó

             3)https://www.twitch.tv/videos/549243204 ennyi "tudás" kell az artyzáshoz, meg "teljes odafigyelés"

             4)Tehát utálod a szartisok 99%-át. Rendben van, menjünk tovább.

             Remélem kielégítettem a lelkedet. Mert ha valamit te állítasz, azt nem saját tapasztalatból kell, hanem érvekkel alátámasztva.

             Példa: A Churchill GC egy rohadt jó tank. Van vele 90 csatám és 3GM... Imádom, szeretem és megállja a helyét még tier 8-asok ellen is. (Saját vélemény)
             A CGC egy baszott szar tank, idiót az is, aki beletette a játékba, nemhogy játszott is vele (többség véleménye érvekkel alátámasztva)
             • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
              Logankaw28 · 4 hónapja
              Lol többet foglaltam be artyval, szerintem mint te meddel. Ratyik vagytok nem tudtok ellene játszani és sírtok mint a babák. Apuuuu bántott az artyyy, brühühü. Agyhalál.
              • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
               Ferrari-fan · 4 hónapja
               Bocsáss meg!
               Nem tudtam, hogy egy játékban elért kudarc miatt te még anyut-aput hívod.
               Keressek neked egy terapeutát, hogy visszaálljon a lelki világod egészsége?

               Örülök neki, hogy befoglaltál. Gondolom akkor mind a 32k csatád szoros volt és egyszer sem volt a mostani szokásos 1-2-3:15-ös végeredmény
               • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                Logankaw28 · 4 hónapja
                32K ???60-70 K után beszélgetünk. Nem volt szoros. Én nem rohanok, bocs dolgozom. Neked fura lehet ez a szó hogy munka, de én nem sírok hogy artaaaaaa neeeee. Nem az arty miatt van ez az eredmény. A pro hátul ücsörgő heavyk, medek akik a td hátát fedezik. Azok miatt. Hány éve nyomod te is 2-3? Azzal a szlogennel hogy, az elején biztos nem volt arta?
                • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                 Ferrari-fan · 4 hónapja
                 60-70k? Nem rohansz? Munka mellett?
                 Pro camper hT?

                 Majd ha kijavitod az ellentmondásaid, akkor beszélünk az in-game dolgokról.
                 Addig csak annyi, hogy én is dolgozom, 8 éve játszom és 39k csatam van...

                 Am remélem a testsulyom, magassagom, labmeretem nem kell leirni. Vagy ez ilyen szartys szokás, hogy ervnek felhoztok bármit, amit először eszetekbe jut?
                 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                  Logankaw28 · 4 hónapja
                  Be áll hátra a heavy, az pro játékos. Goldozik a light ő is pro, Goldozik a td ő is pro. De az arty normál lőszerrel 4-5 k sebzéssel agyhalott. Mert nem kell goldozni, illetve mert el talál tankokat. ???? Felettébb érdekes. Mert oda lő ahol tank van, mert oda figyel ahol ellenfél van. És sebez nem mint, a hátul ücsörgő heavy, 3 méterrel előtte lévő td, hanem használja a spotot. Fura nagyon fura.
                  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                   Pindzsin · 4 hónapja
                   Már neharagudj, de attól még hogy valaki beáll hátra heavyvel meddel és lightal spamelni a goldot, attól még ugyan olyan agyhalott lesz mint te. Nem attól leszel jó játékos hogy hátul campelsz hanem hogy tudod mikor mit kell csinálni. Sokszor megkapom én is hogy hátul campelek és goldot lövök, ezért biztos egy unikum bot vagyok aki csak azért jó mert így játszik. Ez nem igaz, azért vagyok hátul mert HASZNÁLOM a minimapot és próbálom a lehető legtöbbet kihozni az adott szituációból. Ha látom hogy egy adott helyen mi várható és azt is hogy mi megy oda akkor nem fogok tovább bemenni hanem visszafordulok és felveszek egy defenzív pozíciót, és annyit sebzek amennyit csak tudok hogy megtartsam az oldalt, hátha a túloldalt megnyerjük. Mondok egy konkrét példát. Serene Coast. C1 pozíció. Volt olyan hogy láttam milyen tankok vannak nekünk és milyen az enemynek. Bepingeltem hogy srácok azt kéne megfogni és win. Erre mindenki megy a partra meghalnak 10v5-ben, és engem botoznak meg nooboznak amikor már egyedül tartok 4 tankot, mert már az első3-at kiszedtem. Na ilyenkor szokták mondani hogy camper goldspammer noob. inkább azok a noobok akik 30-40-50k csatával tudnak mutatni egy 40-50% közötti winrate-et mert azt sem tudja hogy mit kell csinálni egy adott mapon, és még ők magyarázzák meg pl hogy hogyan működik a spot rendszer úgy, hogy fingjuk sincs arról hogy hogyan is kéne játszani ezzel a játékkal.
                  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                   Matt__Kirby · 4 hónapja
                   A pro játékos sosem áll be hátulra. Megnézheted bármelyik statját, az átlagosan felderített járművek címszó alatt. Ja, hogy nem tudod mi az?
                   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                    Logankaw28 · 4 hónapja
                    Jah nem tudom, mi az enyém kB 1,5-6 környékén van. De nem vagyok pro. De láttam már pro gamert, csata elején hátsó sarok heavy. Meg se moccant. Nyilván pro volt. Láttam már pro gamer 2 lövés után garázs menetben. Láttam hogy a pro akadályozta td-t hogy pozícióba álljon. És ezek a pro gamerek full gold, 1-nél több tankot lát menekül. Majd a többi le szedi a hpt és ki lövi mint pro. Igen ezek a profik. Amint mondtad sunyi szarok. Ezért nem nézem a twichet meg a többi semmire kellőt, mert csak erősíti és meg is mutatja azt amit most írtam.
                 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                  Logankaw28 · 4 hónapja
                  Ohh akkor a 8 év alatt minden csatáid, 1-2-3:15 lett? Próó mind a 39 K? Kérlek mond mi az ellent mondás.
                  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                   Ferrari-fan · 4 hónapja
                   Szerintem merfoldekkel jobb játékos is vagyok tőled.

                   De nem megyek most bele mert tudod, nekem van munkám és 1 óráig muszáj dolgozni.

                   Egyébként ha mindenki pro aki hátul campel gold loszerrel, miért van annyi bukta?

                   Ja hogy..... Értelek. A szartyhoz tudás kell
                   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                    Logankaw28 · 4 hónapja
                    Nem játékban fogom méregetni, kinek mekkora van. Aki tud játszani a fölösleges idejét, nem arra fogja pazarolni hogy sírjon "miért arta miéééért" és nem ezt hozza fel minden cikkben.
                    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                     Ferrari-fan · 4 hónapja
                     A munkában is értékeled ezek szerint a szar dolgokat, amik rontják a munkád minőséget
                     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                      Logankaw28 · 4 hónapja
                      Nyugi meg lessz, a su 14-1 ne aggódj dolgozom rajta
                      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                       Matt__Kirby · 4 hónapja
                       Egy gondolat amit elfejeltettem leírni:
                       "1. Van olyan td, ami 5 lövés után is spot nélkül marad. ( skill osztás)."

                       Ebből is látszik, hogy hithű artystaként fogalmad sincs erről.
                       Nem, nincs olyan skill az álca 100%-osra fejlesztve sem jelent spotolhatatlanságot, még ha behúzódzs egy bokorba akkor sem.
                       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                        Logankaw28 · 4 hónapja
                        Lols a wz 120 nagyon camoval rendelkezik nálam, átlag 4 lövés után spotolnal. Erről ismét ennyit cscs artyzok sry nem érek rád.
                        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                         Matt__Kirby · 4 hónapja
                         LOL Pont a wz 120 az ami nem a camóra épít de sebaj.
                         Csak 6 skilles emberekkel tolom
                         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                          Logankaw28 · 4 hónapja
                          Add el te is faszfej, Ferrari haverod meg adta a stílust. Kurvára nem vagyok kíváncsi a tahó, artyhoz nem értő,
                          buzi fejetekre faszfej bb.
                          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                           Matt__Kirby · 4 hónapja
                           Linkelj már egy statot, azzal az artyval amelyikkel a legjobban megy neked.
             • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
              Proletar_Kukutyin · 4 hónapja
              (Zseb)próféta vagy, jár a sör!

              Ennyi általánosítást még nem zsúfoltak össze egyetlen hozzászólásba! De nyilvánvaló, hogy bármit mondok, a gyűlölet köde miatt nem lehet igazam, hát élj tovább a haraggal és fröcsögéssel telt világodban, én meg jót röhögök a mentalitáson és élvezem tovább a tüzér-játékot.
              • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
               Ferrari-fan · 4 hónapja
               Okey!

               Majd ha tudsz nem érzelmi alapon hivatkozni valamire és bizonyítani az általad leírtakat, akkor majd fogok is hinni neked.


               Ameddig viszont ezt nem teszed meg, addig öröm lesz olvasnom a vergődésed, mert ezt már annak lehet csak nevezni
            • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
             bazsi41 · 4 hónapja
             Elolvastam a belinkelt "tananyagot". Idézem az első mondatot: "A tüzér külön, kifejezetten taktikai játékot kíván." Én még egy artys videót sem láttam, ahol az artysok taktikáztak volna. Ellenben olyat sokat láttam, hogy felülről kémlelik a pályát és figyelik merre dől ki egy fa vagy lát mozgást annak ellenére, hogy az ellen nincs felspotolva. Az, hogy tudni kell vele helyezkedni és ismerni kell a pályákat, stb, minden más tankra vonatkozik. Játszhaok én Maussal, kukással, IS-4-el vagy bármi mással, ha azt sem tudom hol vagyok és hová kell lőni. Említettem, hogy én is artyztam. Na az úgy nézett ki, hogy csata közben iszom a sörömet bal kézzel, jobbal meg az egeret és közben időnként odafigyelve a játékra is lőttem 3-4K dmg-t prokotován. Azon a pályán egyébként röhögve lehet ennyit lőni, mert bizony vaktában is tudom kb merre az ellenfél. Egy másik idézet: "Mivel a tüzér kizárólag annyit tud felmutatni, hogy nagyot sebez és kábít........." Mi van???? Nagyot sebez? Kukásba, Grillébe esetleg. De 60tp-be, IS-4-be biztos nem. 400 max 500-as dmg-nél nagyobbat ritkán kapok.
             • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
              Logankaw28 · 4 hónapja
              Légyszíves tedd közzé a " időnként oda figyelve 3-4 k sebzés" csatáid. Szeretném látni.
             • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
              Proletar_Kukutyin · 4 hónapja
              Látszik, hogy elolvastad, de minek?

              A taktikai játék ott van, attól függetlenül, hogy te nem vagy hajlandó azt figyelembe venni. Nem láttál erről külön "oktató" videót, az egy dolog. Ettől még a jelenség létezik. (Ha nagyon szőrszálhasogató lennék, akkor megmosolyognám a "pályát felülről figyelő, kidőlt-e fa, mert akkor ott ellenfél van, még ha nem is spotolták fel" helyzetet, mert ez mi, ha nem egy taktikai lépés?)

              A minden más tankra vonatkozó rész megerősíti az állításom. Ugyanis nem az az elvárás, hogy a tüzér olyat mutasson, amit semelyik másik nem(!) igényel. Attól, hogy más járműveknél is kell pl. pályaismeret, nem von le semmit a tüzér feladataiból.

              A sebzéses rész meg arra utal, hogy még saját szájkaratédnak is kész vagy szembe menni, mert még azt is vitatod a tüzértől, hogy (legalább) relatív nagyot sebez. XD
              • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
               PZoli
               • VIP
               · 4 hónapja
               Szegény Te! Mindenki ellened van. Azért jól állod a sarat!

               Megy itt a sarkítás: "nem kell hozzá semmi tudás". Semmi tudással is lehet vele eredményeket elérni, könnyebben tanulható, a magasabb eredmény eléréséhez azért kell játéktudás/pályaismeret/előretervezés/célpontválasztás, de LÉNYEGESEN kevesebb, mint a front első és második vonalában harcoló tankokkal.

               "Elrontják mindenki más szórakozását". Ez azért elég relatív, de értem, hogy népszerű gondolat. Hasonló elmondható a kerekesekről, a chieftainről, az olasz tárasokról, úgy egyáltalán a tárasokról, a troll gun-os tankokról, a campelő TD-kről, a meta tankokról, az új generációs prém tankokról, de még említhetném a spottert, aki nem spotol, a csapatot, aki nem lövi a spotot, a heavyt a nyílt mezőn, az egyensúlyozatlan MM-et, a "remek" RNG-t, stb.
               Na, ha ez mind nem lenne, akkor még jó játék is lehetne a WoT.

               Szeretek arty-val játszani egy bizonyos mértékig, mert bár kevésbé megerőltető, de éppen ezért a kihívás és a sikerélmény is szerényebb általában (persze tagadhatatlan, hogy vannak nagyon élvezetes és epic csaták).
               Szeretek arty ellen is játszani, mert +1 taktikai elem, amit számításba kell vennem és ettől ízgalmasabb.

               Egyetlen problémám van az arty-kkal, ami ténylegesen destruktívan hat a csatákra. Az pedig a darabszámuk. Max 2-re, de még inkább csak 1-re kéne redukálni őket. Egy darab azért legyen, hogy ne kényelmesedhessen el senki, ne áshassa be magát halhatatlanra, Ha egy darab van, akkor ott fejben tartható, hogy kb. mikor kaphatom a következő lövést, mennyi időm van fedezékbe vonulni, ahogy az is, hogy az megölhet-e vagy sem.

               A mostani streames 7v7 nagyon jó volt, mert pörgősek voltak a csaták, a csapat elég hamar rájött, hogy egységben az erő és nem voltak redline campek. Ebből kiindulva szívesen kipróbálnám a 10v10-es random csatákat (max. 1 arty-val) ugyanezeken a pályákon. Jelenleg a 15v15-nél a játék első felében mindenhol vannak jelentős számban (kivéve ha öngyilkos lemingvonat van), ezért nagyon érvényesül a csőpálya effektus. 10v10-nél viszont sokkal jobban ki lehet használni a pályát, lehet rajta mozogni és az egy darab arty kiegyensúlyozott taktikai elem lenne, mert lenne hatása a csatára, de nem fókuszálhatnának ki hárman egy spoton lévő tankot perma track-en tartva.
              • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
               bazsi41 · 4 hónapja
               Ja, hogy relatív sebez nagyot. Magyarán mihez képest (ezt jelenti a relatív szó). Igen, taktikai lépés ha látom, hogy kidől egy fa. De milyen műsor, hogy te a pálya másik feléből látod ezt, míg egy átlagos tankkal játszva ez lehetetlen. Szóval semmilyen tudás nem kell hozzá. Ez az én véleményem.
               • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                Proletar_Kukutyin · 4 hónapja
                Ez a véleményed, oké. Butaság, de így látod. Nem győzlek meg az ellenkezőjéről, úgysem vennéd figyelembe egyetlen érvemet sem, mert már eldöntötted magadban, hogy a tüzér lényegében a WG szivatása, amivel saját játékosaikat igyekeznek minél jobban felbosszantani... de mégis miért is? Ja, nem, ez ugyan úgy baromság, mint az "arty felesleges és nincs szükség rá" képlet.
                • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                 PannonPuma1 · 4 hónapja
                 Pontosan úgy, ahogy te is elkönyvelted magadban, hogy "jók, kellenek és kész"

                 Milyen tudásról beszélünk, amikor többen írják, hogy egy sör mellett, kajálás közben, nézve a kedvenc sorozatukat, vagy filmüket, meglőnek 3-4k damot?
                 Melyik másik tankosztállyal lehet ezt megcsinálni?
                 Tényleg nem érzed úgy hogy túl könnyűek? "Hülyegyerek biztosak" hogy csúnyán fogalmazzak.
                 Lentebb valaki írja, hogy a barátnője elkezdett játszani, és semmi játék tapasztalattal meglőtt 3k-t, és én is ismerek kezdőket akik megtalálták a kasztot és "anyám ez marha jó" érzés fogta el őket mert a sarokból tudtak végre lőni egynél többet, úgy hogy nem tudtak vissza lőni rájuk.
                 Amíg te egy heavy-vel, med-el, light-al, néha még Td-vel is, vásárra viszed a bőrödet, beviszed a HP-t a csatába, vért pisálsz azért, hogy alkalmanként, helyzetet teremts magadnak, addig a sarokban ülő csodagyerek, egy pillanat alatt képes tönkre vágni a játékodat pontosan ezért mert, ha 3 van belőle, és megmozdulsz olyan fókuszt kapsz, hogy semmi nem marad belőled.

                 Nem beszélve arról a negatív spirálról amit a puszta jelenlétük okoz.
                 Mindenki rettegi, ezeket a szarokat, mert nem lehet ellene mit csinálni.
                 Mi marad? Elmész az első biztonságos pontig és vársz, hátha az ellenfél hibázik. Kiváltképp igaz ez a heavyk-re, ezért nem is nagyon játszom már velük.
                 Plusz elszaporodtak a TD-k, mert kb azzal kell a második legkisebb kockázatot vállalni. Amit teljesen megértek, mert ha meguntad hogy szarrá bombáznak, elő szedsz valamit ami nincs annyira tűzvonalban.
                 Csak így csapatonként sem ritka a 6-8 db, ami tüzérekkel megspékelve teljesen statikussá teszi a játékot.
                 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                  bandras32 · 4 hónapja
                  Én is lőttem már 8k-t Pattonnal, de ez mégsem jelenti azt hogy tudok vele játszani. Az hogy valaki film, meg sör, meg vacsora, meg dugás közben meglő 3-4k-t nem azt jelenti, hogy ez az álatlános. 100-200 csatából 1-2 ilyen van, különben minden arty-snak 2-3k lenne az átlagsebzése, de nem így van! Tehát igen, lehet nagyot mondani, megvacsiztam és közben arty-val lőttem 4k-t, vagyis ennyire egyszerű vele a játék. Ja, és akkor miért van 200 csata alatt csak 1,2k átalgsebzése 10-es arty-val?
                  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                   PannonPuma1 · 4 hónapja
                   Nem állítottam, hogy ez az általános, csak azt mondom hogy ezt még véletlenül sem tudod megcsinálni másik tankban ülve.
                   Nem tudom milyen csata volt az a Pattonnal, de gondolom sikerült felvenni egy jó hulldown pozíciót, és osztani az észt.
                   Az ellenségnek gyanítom meg volt a lehetősége, hogy vissza lőjön rád, (míg arra ellen ugye ez nem adott), az meg hogy nem adta nekik más kérdés, de a lehetőség ott volt. És azért a Pattonnak nem átüthetetlen a tornya ezt Mars tudja a legjobban
                   (Egyébként gratulálok hozzá minden bizonnyal szép csata lehetett)
                   Középszerű játékosként 7k+ volt eddig a legjobb köröm, így kijelenthető, hogy ahhoz a 8k-hoz is kellett, nem is olyan kis tudás.
                   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                    bandras32 · 4 hónapja
                    Egy kalap szar csata volt, egy nulla, hulladék! Az utolsó 3k sebzés volt ami valóban tudást igényelt, a többi háttérből való puttyogtatás volt.
                    A lényeg, ha valaki azt állítja, hogy sör, mozi, vacsi miegymás mellett 40mp-ként odanézve és megnyomva a bal egérgombot összehozott 4k sebzést, az vagy kamuzik, vagy 1000-1 ilyen csata jön össze. Oké hogy jóval kevesebb tudás kell az arty-hoz, mint máshoz, de azért nem ennyire.
                    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                     PannonPuma1 · 4 hónapja
                     Nálam a hulladék csaták másként végződnek. De embere válogatja


                     A költő túlzás joga mindenkinek megadatott, és sokan élnek is vele itt általában. Ezzel nem nagyon tudunk mit tenni, vagy elhisszük, vagy nem.

                     "Oké hogy jóval kevesebb tudás kell az arty-hoz, mint máshoz, de azért nem ennyire."

                     Ezzel bárkivel kiegyezem, mivel magam is ezt szajkózom

                     Csak akkor ne próbáljuk meg úgy beállítani őket, mintha olyan fene nagy tudást igényelnének.
                     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                      bandras32 · 4 hónapja
                      Persze, hogy nem. De azért az is eléggé eltúlzott kijelentés, hogy semmi tudás nem kell hozzá.
            • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
             Grande__Reagel · 4 hónapja
             Kerestem én, csak nem találtam. De igazán tündibündi vagy, ha otthon vagy, igyál meg valamit. Na most elolvasom, aztán itt reagálok az ottani okosságokra.
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
           Matt__Kirby · 4 hónapja
           Elegánsan kibújsz alóla hogy érdemi információt mondj.
           A te szemszögedből - ha igazad van - nem mindegy hogy miért kérdezi?
           • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
            Proletar_Kukutyin · 4 hónapja
            Akit tényleg érdekel, keresse vissza. Ott mondtam bőséggel információt.

            Mint írtam, senkit sem áll szándékomban meggyőzni semmiről. Csak annyira szórakoztatott a kijelentésben lévő butaság, hogy megemlítettem.
            • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
             Ferrari-fan · 4 hónapja
             Oké linkeld be és bekeresem. Addig meg minden "az artyhoz tudás kell " egyén egy vicc kategória
             • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
              Proletar_Kukutyin · 4 hónapja
              Belinkeltem Grande_Reagel hozzászólásához, de ha te vagy kíváncsi valamire, nehogy már nekem kelljen a kedvedben járnom azzal, hogy kikeresem neked. Több ilyen nem lesz.
              • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
               Ferrari-fan · 4 hónapja
               Nagyon köszönöm, és nagyon leköteleztél Felség, hogy ilyen bőkezű voltál velem. Igérem, ezek után még a cipőjét is letakarítom
               • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                charliefirpo_2018 · 4 hónapja
                Gyerekek kár szidni az artykat,ebben a játékban a kerekes szutyvadékok több kárt okoznak mint a komplett arty osztály,ok 40 mpcenként lövök egyet,na bumm,de ez az ótvar tetű majomparádé ennyi idő alatt elintéz 3 artyt, véleményem szerint hadd üldögéljek a bokorban,úgyis megtalálnak,onnan game over...
                • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                 Pindzsin · 4 hónapja
                 Na akkor már én sem maradok ki a csehepuhiból xD. Ha az arty igyényel valami tudásféleséget, akkor miért van az hogy a barátnőm decemberben elkezdett játszani és sajnos nem sajnos az artykkal szeret játszani. Na itt leszögezem hogy csak annyi tudása van a játékhoz amit én segítettem neki hogy hova áljon be és hogy merre nézzem mert pl itt és itt lesz a csata nagyobb része egy adott pályán. Legtöbbször ez be is jött neki mert volt hogy kijött a 8as m40/m43 artyval 3kdmg-el tier10es csatában. Normál tankal meg ráadásul szegénykém annyira nem tud játszani hogy örül ha egyszer tud sebezni mielőtt kiszednék. Na itt kérdem én hogy mi tudás kell hozzá? Tudd hova álj be ahonnan odalátsz a fontosabb helyekre és ennyi. Semmi más. Negtaláld a WASD-t meg az egered és kész. Semmi taktika semmi tudás és egyebek csak ez a 2. Ja bocs kell a SHIFT is hogy legalább célozz. Most elmondom a véleményem a saját szemszögemből. Ha van egy csata amiben úgy érzem hogy na most itt az alkalom és meg tudok csinálni egy küldit amit pl 3 hete hajtok hogy meglegyen, már majdnem sikerül erre jön artyhaver és bestunol meg kivisz 2 legénységet hogy örüljek magamnak, utána cseszhetem a küldit meg magát a csatát is. Egy aljas játékstílusnak tartom attól független hogy az első Radley medálomat M53al csináltam anno. Nem mondom hogy ki kéne venni de tényleg ne legyen már ekkora befolyása a csatára. Utálom azt amikor bemész és egyszerűen nem mersz megmozdulni meg spotra kerülni egy heavy dühöngőben S.Conquerorral mert van 3 ember aki arra rejszol a sarokban hogy elbassza a játékot. A páncél semmit nem ér ellene, elbújni nem tudsz mert akkor is bestunol és megintcsak semmit nem ér a tankod. Nem kiszedni kell hanem kicsit gyökeresen átalakítani az egészet hogy ne legyen ilyen undorító ellene játszani. Ha kivennék sem lenne jó mert sokszor aláírom hogy hasznos tud lenni bizonyos helyzetekben. Hangsúlyozom BIZONYOS helyzetekben mert ahogy most van hogy fappol egész csatán egy szerencsétlent ez így nem jó. A kedvenvem hogy az arty a camp ellen van. Aha. Ez a leges legviccesebb hogy amikor spoton van 8 tank akkor sem a camper tdket szedi hanem azt aki elől harcolna vagy meddel flankelne hogy ne goldspam legyen az egész. Akkor mi ellen is van? Camp vagy aktív játék? Kellemetlen foltja a játéknak szerintem.
                 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                  bandras32 · 4 hónapja
                  És abba nem gondolsz bele, hogy amíg Te azt a küldit akarod megcsinálni, amivel 3 hete szívsz, addig az az arty-s egy olyan küldi miatt szekál téged, amivel Ő meg 3 hónapja szív? Azt pedig felejtsd el, hogy a hátul kuporgó TD-t fogja lőni. Azért annyi esze neki is van, hogy tudja hogy ha a hátsó TD-t lövi akkor csak a saját sebzése van, de ha az elöl harcoló heavy-t, akkor kapja a sebsése és a támogatás után járó xp/kreditet is.
                  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                   Pindzsin · 4 hónapja
                   És abba belegondolsz hogy artyval mennyire könnyűek a küldik? Ami kellett a excaliburhoz és a chimerához kb 10 kör alatt megcsináltam az összes artys küldit mert egyáltalán nem kell hozzá semmi különösebb tudás. Ha 3 hónapig szív valaki egy artys küldi miatt, ott komoly gondok vannak a játékával. Negyedannyit sem kell gondolkodni mint bármelyik másik tankal a játékban. Nem tudom mi abban az élvezet és játékélmény amikor egy bokorban ülsz a sarokban vagy bárhol a redline mellett és 30-40secenként rányomsz az egérgörgőre. Hozzáteszem hogy a küldiket is azért csináltam meg hogy meglegyen a token a 279 küldiei miatt hogy ne keljen visszavennem egyik szartát sem.max abban az esetben veszem vissza ha végképp kelleni fog a token az utsó küldikhez.
                   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                    Pindzsin · 4 hónapja
                    Jah és mégegy. Kedves párom 2 nap alatt szaladt végig a stug4 artys részén, 0 játéktudással. Excaliburnál is amit megtudott csinálni artyval kész is neki kiválósággal. Ennyit erről, egy teljesen kezdő, a játékról fikarcnyit sem tudó játékos is tud eredményes lenni vele és ez a baj vele. Bejön egy ilyen játékos és tönkreteszi a játékodat 1 klikkel.
                    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                     bandras32 · 4 hónapja
                     Pontosan tudom milyenek az arty-s küldik. Az első kampányból egyedül az Obj.260 SPG15-öt nem csináltam meg. Az Excalibur-nál ha jól emlékszem 3 arty-s küldi van: kábíts 30 különböző ellenséget, kábíts egyszerre 2-őt 7 alkalommal, és a csapat lőjön ki 7-et amiket Te kábítottál el. A Chimera-nál pedig 2. Kábíts 140mp-ig, a másik pedig kábíts 160mp-ig (orosz). Vegyük úgy hogy a Chimera-t sikerült 2 csata alatt elintézned (kétlem). Vagyis maradt 8 csatád az Excalibu 3db küldetésére. Kábíts 30 különböző ellenséget, hát ez min 2 csata, de akkor mind a két csatában az ellenség minden tankját kábítanod kellett, és akkor a másik 2 küldire marad 3-3 csata. Na tudod kit ámíts a hülyeségeiddel!
                     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                      Pindzsin · 4 hónapja
                      Csak hogy tisztán lásd a dolgot, az excaliburnál ahol 30tankot stunolni kell kb 3 csata volt hangsúlyozom KB! Nem emlékszem pontosan mert az első héten mecsináltam az artys küldiket hogy ne is kelljen foglalkozni vele. Csak szólok ha esetleg nem tudnád hogy ha egy csatán belül megcsinálod a másodlagost akkor duplázza a haladást az adott csatára. Nem tudom már pontosan mi a másodlagos, de arra emlékszem hogy malinovkán volt az első meccs és 16tanknyi stun meg is lett ott mert DUPLÁZTA a haladást. Meg ugye van lehetőség a szakaszra is, és az a küldi sem volt több 3 csatánál szerintem amiben ki kell szedni 7 tankot a stunom alatt. Szakaszban bemész 2 heavyvel az oldaladon, megmondod hogy mit lősz te és azt kifókuszolják a stunod alatt. M44 plusz 2db KV2 a legjobb párosítás. A 140sec meg a 160sec nehogy má ne legyen meg 1 csata alatt most komolyan xD lősz 10találatot és meg is van. De nem vitatkozok itt a nagy artysokkal, biztos jobban tudják mint én.
                      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                       bandras32 · 4 hónapja
                       Szívesen megnézném azt a két csatát, a 140mp-set és a 160mp-set. Biztos csak én vagyok pancser, de nekem egy ilyen átlagosnak éppen nem nevezhető csatával sem sikerült, de ezek szerint Te minden csatában ennél kétszer jobbat mész arty-val. (1-1 csata mi? , megcsináltad egyáltalán őket?)
                       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                        Ferrari-fan · 4 hónapja
                        Kezdjük azzal, hogy ez pont, hogy átlagos csata.
                        Második pedig, ki az a szerencsétlen, aki tier 9 alatti artyval próbál küldit csinálni?
                        Mielőtt kérdeznéd:
                        Ennyire érdekel engem a "Csak a küldi miatt van artym" szlogen
                        https://kepkuldes.com/image/3ZeAW3
                        https://kepkuldes.com/image/3ZeQ2y
                        https://kepkuldes.com/image/3ZeSx2
                        Továbbá a hogyan legyen valakinek rögtön tier 9 artája? Blueprint és free XP :O
                        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                         bandras32 · 4 hónapja
                         Átlagos csata? Ezek szerint tényleg csak én vagyok béna, az artystáknak minden csata tank ász, és minden artysta tier7-ben 2300 átlag sebzéssel rendelkezik, ezek szerint. Mivel ilyenek az átlagos csaták. Oké.
                         Te kiváltottad és jól is tetted, azUnió-12-ővel én is ezt tettem, bőven elég egy amcsi szarral szenvedni, nem kell még egy orosz is. Blueprint, free? Szerinted létezik akkora barom ebben a játékban, aki csak azért, hogy megcsináljon 2-3 küldit feláldoz egy csomó tervrajzot meg free xp-t? Bár én már semmin sem lepődök meg. Eddig kb. 10 csatája próbálkozok a 140mp stunnal, adok még neki 10-et, ha nem megy marad a kiváltás.
                         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                          Grande__Reagel · 4 hónapja
                          Köszönöm szépen, én tervrajzból fogom kihúzni a magasabb tierű artykat, mert faszom fog annyi csatát lejátszani ezekkel a szutykokkal.
                         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                          Ferrari-fan · 4 hónapja
                          "Szerinted létezik akkora barom ebben a játékban, aki csak azért, hogy megcsináljon 2-3 küldit feláldoz egy csomó tervrajzot meg free xp-t?"

                          Szerinted létezik akkora barom a játékban, aki képes hónapokat eltölteni azzal, hogy felülnézetből kattingasson, mert "csak a küldi miatt...."?
                          Igen létezik. Mint ahogy 42k goldot adnak egy skinért és 15-9k goldot egy tier 2-3 tankért. Igen léteznek.
                          Főleg a kedvenceim: "Sziasztok! Obj 705A-ra mlyen felszerelést ajánlotok? "
                          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                           Pindzsin · 4 hónapja
                           Csak azért nem fogok szenvedni tier6 meg 7 artykkal hogy legyen egy értelmesnek mondható artym, inkább kiszedem blueprintel és megcsinálom a küldit. Nem vagyok én önpusztító hogy 100-200 csatát játszak azért hogy legyen egy tier9 agy tier10 artym a szovjet vagy amcsi ágon. És igen, elsőre meglett mind a 2 küldetés, nem véletlen van a Chimera a garázsban, tudtommal ha nem lenne kész akkor a tankom sem lenne meg. Íme a bizonyíték hogy valamit el is fogadj. a replayt meg sajna nem tudom neked most ide berakni mert még tavaly nyár végén csináltam meg a szartás küldiket és sajna azóta már volt 1 windows újratelepítésem. És íme egy kis képecske hogy el is hidd hogy megvan a tank, és ne keljen már magyarázkodnom.
                           • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                            bandras32 · 4 hónapja
                            Kérdés. Ha 1-1 csatából meglett és rühelled az arty-kat (gondolom nem is játszol velük), akkor mi a fenének van 1635 arty csatád a komplett amcsi ágon?
                            "Nem vagyok én önpusztító hogy 100-200 csatát játszak azért hogy legyen egy tier9 agy tier10 artym a szovjet vagy amcsi ágon." Vagyis a 9-est 10-est tervrajzokból húztad ki? Akkor minek van az M12-vel 549 csatád, az M40/43 meg 312? Hobbiból?
                            • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                             Pindzsin · 4 hónapja
                             Azért kedves barátom. Ha kicsit figyelmesebb vagy, fentebb írtam hogy a párom is elkezdett játszani a játékkal. Azt is mondtam hogy csak artykkal játszik mert a többi nem megy neki. Ez azért van mert az én accountomon játszott majd 600 scatát artyval, mert nekem nem volt türelmem játszani ezekkel a szarokkal. Mielőtt megint beszólnál és okoskodnál, meg menne a matek a fejedben, amikor ő artyzott az accomon, akkor még nem volt 2.ik front kampány.
                             Se Excalibur se Chimera se 279(ebola). remélem így már elfogadod az álláspontom.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Tankpeti · 4 hónapja
   Amit leírtál mind így van (én csak hétvégén tudom majd kipróbálni a sandboxot, remélem én is derűsebben látom majd a dolgokat), ugyanakkor kicsit olyan érzésem, van mintha a kritikus pontjait a játéknak nem vetted volna figyelembe, mint pl az új repesz működési elve, illetve a régiúj drága "prém" lőszer értéke. Ez utóbbi nem minden tanknál egyezik sajnos. (pl: repeszágyús tankok heat prémmel, agyonpáncélozott tankok, alacsony kaliberű tankok).
   Az egy dolog, az 5c. Jelenleg is nyomonkövethető a havi personal ratingje bárkinek a játékban (még xvm és wn8 mutató oldal se kell hozzá), de beláthatjuk, hogy rövidtávon el fog készülni egy új külső statisztikai mérőszám, ami nagyobb súllyal fog bírni.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Ferrari-fan · 4 hónapja
    "az új repesz működési elve, illetve a régiúj drága "prém" lőszer értéke."

    A repesz annyira nem érdekel, hogy nem is taglalom. Továbbá ne legyen az, hogy egy gyenge átütéssel rendelkező lövedékkel, páncélozott tankokba sebezzen bárki is majdnem akkorákat, mint amekkorákat alapból sebezne.

    prémlőszer értéke? Kifejtenéd?
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Tankpeti · 4 hónapja
     A kalibertől is függött az alaplőszer sebzésének növelése. Lásd egy type 64-nek hogy 135-öt vagy 150-et lő elhanyagolható, viszont a kettő lőszer közötti 50 átütés nem. Mindemellett a hp-ja neki is százalékosan nőtt, de az arányaiban, és főként mennyiségében kevesebb, mint szinttársainak.
     Vagy másik eset a defender. Tegyük fel kevesebb prémium lőszert kap arcba, mivel kevesebb sebzés miatt nem azzal lőnek majd rá. A hp-ja növekedett, de attól gyengepontja nem lett több, és így ő még a sebzés hátrányban is megengedheti magának, hogy goldot spameljen, ugyanakkor már alaplőszerrel is szimplán túl erős, hiszen nehezebben büntethető.
     Ebből leszűrve: a type erőteljesen gyengült a saját és alacsonyabb szintűek ellen, viszont annyira nem erősödött a magasabb tier ellen, hogy az balancolja.
     A defender pedig pont hogy még erősebb lett az alacsonyabb és azonos szintűek ellen, viszont a magasabb szintűek ellen is tovább kitart.

     Összességében azt kell érteni, hogy a balanceban eltolódás lesz: Eddig a lighttal nehéz volt játszani, de azt jobban is jutalmazta a játék, míg heavyvel fordítva, viszont most heavyvel az eddiginél könyebb lesz játszani, és még cserébe jobban is jutalmazza majd, míg a light még nehezebb, és hiába jutalmazza néha jobban, a játékosok közötti szakadék emiatt nőni fog, ami az mm romlását vonhatja maga után.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • VIP
   · 4 hónapja
   Köszi, hogy megosztottad a tapasztalataidat.
   "1) HP növelése
   Az egyik, ha nem a legjobb ötlet szerintem az egész balance-ban. Már nagyon régóta kellett volna ez, hogy megemeljék a tankok hp-ét. Az újabbnál újabb tankok, de akár a régiek is lassan képesek voltak 2/3 lövésezni egy azonos vagy +1 tieres tankot."
   Nem arányosan növelték a hp-t a sebzésekkel? Tehát pl.: +20% AP sebzés, +20%hp? Ha igen, akkor hogy lehet, hogy tovább bírják a tankok? Nekem ez az egész változtatás úgy tűnik, hogy mivel a prém tankokat nem szabad nerfelniük, tehát a prém lőszerüket sem, ezért ahelyett, hogy annak csökkentenék 20%-al a sebzését, ehelyett, hogy ne lehessen reklamálni, inkább minden más lőszer sebzését és a tankok hp-ját növelik 20%-al. Lényegében gombhoz a kabátot. A 20%, amúgy hasra ütött érték, nem ismerem a pontos számokat. Persze más is válaszolhat, aki jobban átlátja már ezt.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Ferrari-fan · 4 hónapja
    Igen. Minden tank +20% sebzést kapott, de úgy is írtam a végén, hogy elég csak ha a TD-k kapnának +20%-ot, a prémnek meg levinnék -20%-al. Így lenne értelme a HPnak, páncélnak és az észnek is a játékban.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Matt__Kirby · 4 hónapja
     Ki tudnád fejteni, hogy a jelenlegi gyengepont lövést ez hogyan fogja érinteni?
     Úgyanúgy, vagy gyakrabban lehet belőni pontokat? Valóban kevesebb lesz a goldspam?
     Ha megemelték a HP-t és a sebzést is akkor tulajdonképp adtak a "szarnak egy pofont" ?
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Ferrari-fan · 4 hónapja
      gyengepontok: minden lőszertípussal azokat lövöm, szóval ebben nem igen lesz az én válaszom releváns.

      Goldspam határozottan kevesebb lett. Olyat live serveren, hogy egy Chieftaines ne Gold APCR-t lőjjön ,nem igazán látni. Ott találkoztam a 20x+ csatában 4 Chieftainnel, akik nem spammelték. Illetve Löwe és E75ts tulajok is hirtelen felhagytak a goldal.

      Yep. Konkrétan ahogy PZoli írta. Ezzel "nerfelik a gold lőszert"
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  koffancs · 4 hónapja
  Röviden összefoglalva: egyáltalán nem tetszik.
  A kommunikáció (nem a wargaming erőssége) pedig több sebből vérzik.

  Tekintsünk el a háttérben meghúzódó valós vagy vélt okoktól, konteóktól.

  Nem gondolom, hogy a fejlesztési fa ne lenne átlátható vagy egyértelmű, esetleg komplex mint maga a játék is az.
  A UI átalakításával, új funkciókkal is elérhető hasonló eredmény.
  A leegyszerűsített fejlesztési fa esetében a "parasztvakításon" kívül mi értelme egy "zoom" funkció implementálásának?

  A fából eltávolított Tier II-V tankok egy speciális felületen keresztül megvásárolhatóak lesznek, amennyiben eljutottál már Tier VI-ig. Sajnos ez a felület jelenleg nem működik.

  Ez kicsit olyan mint amikor demóznak egy alkalmazást az ügyfélnek és a fejlesztők megmondják, hogy hova ne kattints mert összeomlik, illetve az el nem készült részeket például egy "ez itt a shop helye" felirattal palástolják.

  Talán szerencsésebb lett volna akkor kommunikálni a változásokat, amikor ez a felület is elkészül.
  Mindenki megnyugodott volna, hogy nem tűnik el kedvenc low tier tankja és bármikor visszavásárolhatja azon az áron mint most.
  (mert jelenleg a felület legeldugottabb sarkából amit kb. senki sem használ lehet kikukázni őket)

  Még szerencsétlenebb a helyzet a Tier VI - X tankok esetében.
  Megtarthatod, sőt reward státuszt kap, de azt még most nem mondjuk el, hogy később mik a terveink velük és hogyan szerezheted meg őket.

  Black market, mission marathon vagy esetleg mint új prémium tank (IS-3A buff) loot box-ban?

  Többen is kérdeztek az "eltávolított" tankokkal kapcsolatban:

  Tier II - V collectors tank: kikerül a fából, megvásárolható egy speciális felületen, modulok fejleszthetőek, nincs reward státusz (nincs bonus crew xp)

  Tier VI - X reward tank: bonus crew xp (mint a Super Hellcat, T-50-2), nem vásárolható meg(!)

  2011 óta játszom. Hosszú, kb. 3,5 - 4 éves kihagyás után tértem vissza tavaly nyáron.
  Sok minden megváltozott, sajnos a WG kommunikációjáról és a közösséghez való viszonyáról ez nem mondható el.
  Itt főleg a kommunikáció minőségére, sebességére gondolok.

  Olyan érveket és magyarázatokat felhozni a változtatások mellett amikkel konkrétan lehülyézed a közösség egy részét vagy senki által nem kért változtatásokra hivatkozni az átalakításoknál...

  Nagyon sok dologról lehet beszélgetni, vitatkozni a New Balance kapcsán.
  A fórumokat olvasva az látszik, hogy nagy a felháborodás (pl, kérem vissza a Black Dog árát) és jó pár CC is nemtetszésének adott hangot. Szerintem a patch nagyobb változtatások nélkül kb így kerül majd ki az éles szerverre.
  Ez nem egy "Rubicon Update". Időt, energiát és pénzt tettek a projektbe, nem fogják kidobni vagy teljesen újragondolni.
  Victor Kislyi nem fog még egyszer kiállni, hogy bocs srácok ezt benéztük.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ttaamm74 · 4 hónapja
  ...és vajon tank leárazás lesz még ebben a hónapban?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Marcus · 4 hónapja
  Áthelyezett tankok.
  Hova helyezik át? Nem inkább kiveszik?
  Remélem azért van ez a nagy rendrakás a nemzetek között, hogy elférjenek a többi nemzetnél is a kerekes járművek. Az IS-4 miért nem helyezik át, nem is látok egyet sem belőle.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Pinyó · 4 hónapja
   Az átláthatóság miatt lett áthelyezve a tankok 90% a kb. Illéetve pár kikerülprémium tank kategóriába,és jön pár új tank is
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bazsi41 · 4 hónapja
    IS-4 lehetne prém tank, örülnék neki.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  PZoli
  • VIP
  · 4 hónapja
  Aki fent van Sandbox serveren vagy csak jobban otthon van a témában, az meg tudja erősíteni, hogy az átkerülő tier 2-5 tankok nem kapnak "reward" státuszt, azaz, hogy saját legénység kell továbbra is hozzájuk? (ellentétben a tier 6-10-től, ahol egyértelműen az van mondva, hogy "reward"-ok lesznek).
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   straubbazsi
   • Kiképző
   · 4 hónapja
   Parancsolj:
   https://i.imgur.com/NuHNzQJ.jpg
   És még egyszer, azt a 92 tankot továbbra is meg lehet venni creditért, csak nem zsúfolják a tech tree alját, nem kell őket kifejleszteni, nem kell rajtuk senkinek átmászni/nem kell freexpzni.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    PZoli
    • VIP
    · 4 hónapja
    Köszi. Látom, hogy csak 75%-os az E3 parancsnokod, szóval akkor kapja a büntit. Csodálkoztam volna azért, ha 92 kistankot rewardosítanak, de persze bármit megcsinálhatnak, ha úgy látják jónak, szóval mégsem csodálkoztam volna, csak tudomásul veszem.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  _MrX_ · 4 hónapja
  Így nézve nem bonyolult. Be áll a garázsba a 113, T62A, AMX30B, T71DA, Sherman jumbo, T67, Hetzer és a PZ. IC nekem ezek alaphangon... A többit meg majd meglátjuk. Bár ha a jumbo repesz ágyúját haza vágja a lövedék egyensúly akkor az nem kell.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   bhaalhun · 4 hónapja
   A Jumbo-tól elvették a trollágyút, csak a pötyögtető van rajta. És a "bika" alaptornyot is.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    tomeszku · 4 hónapja
    Sajnálom pedig a kedvenc tankom, de így játszhatatlan lesz.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Weynemoynen · 4 hónapja
  Csak érdekességként, felmentem a Sandox szerverre. Gondoltam, nem olyan nehéz azt a pár küldit megcsinálni, meg érdekelt a HE változtatás. Hát ami ott van. A csodák csodája.
  Egybe van minden náció, tehát fullba van Oroszokkal. Akiknek csoda tankjaik és olyan festésük van amit még nem is láttam. Nem tartom magam jó játékosnak, gagyinak sem, de ott kb úgy éreztem magam mint a ovisok a játszótéren, amikor beszabadulnak a 8.-osok. Ennyire szarul még sosem játszottam, főleg T7-től felfele.

  Tapasztalatnak jó volt. A HE egy kalap szart ér. A Fosch 155-öm mehet nyugdijba. Mintha a látótávom is rövidült volna, bizonyos tankokon, de ez nem biztos, mivel a pipától alig láttam már a végén. Az STRV S1 lopakodó állatomat T10-ból úgy spottolták fel, hogy kb 3 kockával előttem lévő light semmit nem látott előttünk. Tragikus volt. Szóval fülem-farkam behúzva jöttem haza az EU szerverre.

  Tehát aki szerint szar a EU MM és a tankok nem balanszoltak, menjen játszon kicsit a sandboxon és majd meglátja.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   straubbazsi
   • Kiképző
   · 4 hónapja
   Nagyobb arányban vannak jó játékosok a sandboxon.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  szentelit · 4 hónapja
  Nekem nagyjából az összes ág megvan 5ig. Ha jól értem akkor vegyem meg és tartsam garázsban ezek közül az 5 os tankok közül azokat amelyek kikerulnek és még nincs meg az őket követő 6os tank mivel akkor megkapom azt a T6os tankot kifejlesztését ?

  Illetve 6-10nek is a garázsban kell lenniük vagy pedig elég ha ki vannak fejlesztve?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • VIP
   · 4 hónapja
   A 6-10-nél egyértelműen fogalmaz, azoknak bent kell lenniük a garázsban. A kicsiket nem tudom.

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.