Jelenleg 358 vendég és 2 tag online

2020. február 11. 07:18

[Sandbox] Új egyensúlyozási teszt

Írta:
Értékelés:
(22 szavazat)
116 hozzászólás

Tegnap indult újra a Sandbox szerver és nagyjából 10 napig fut majd új lőszer egyensúlyozási tesztekkel és sok egyéb mással, ezekről tömören:

Lőszer egyensúlyozás

Az új rendszerben a normál lőszer okozza a legnagyobb sebzést, megfelelő átütés és alacsony ár mellett, míg a speciális lőszerek tulajdonságai épp az ellenkezők, azaz a kiváló átütés mellé alacsonyabb sebzés és többszörös ár járul. Mikor érdemes hát használni az egyes típusokat?

 • Normál lőszer: ha biztosak vagyunk abban, hogy az átütésünk elegendő lesz az adott ellenfél ellen.
 • Speciális lőszer: Olyankor használjuk, mikor értelme van feláldozni némi sebzést a páncélátütés oltárán.
 • HE lőszer: Akkor hasznos, ha foglalást kell visszalőnünk, be kell fejeznünk egy alacsony HP-s tankot, modul sebzést kell okoznunk (pl. lánc lelövést) vagy olyan szituba kerülünk, mikor más lőszerrel biztosan nem tudunk sebezni.

HE lőszerek és SPG-k

Az új mechanikával szinte egyetlen HE lőszer sem lesz képes átütni a páncélzatot, kivéve a KV-2 troll ágyúit. Ezekről a módosításokról bővebben itt írtunk: #1, #2, #3

Kulcs változás: Jármű fejlesztési brancsok

Ez a legfontosabb változás, amit az új egyensúlyozás magával hoz. Mind tudjuk, hogy néhány nemzet fejlesztési fája nagy és gyakran áttekinthetetlen, komplexitása és az ágak átmenetei miatt. Ez különösen igaz a legfőbb nemzetekre, vagyis a szovjetekre, németekre és amerikai fákra is. Nehézkes rajtuk navigálni és kikalkulálni a számunkra ideális fejlesztési ösvényt, szóval ezek is frissítésre kerülnek.

Ennek orvoslására számos felhasználóbarát módosítást javaslunk, úgy mint:

 • Egyszerűsített fejlesztési fa struktúra.
 • Tiszta és logikus ágak közötti átmenet.
 • A járművek osztályokba csoportosítása. A középső ág lesz a legtisztább és legegyszerűbb, ez pedig nem más, mint a nehéz tank ág. Ebből lesznek átmenetek a közepes tank és TD ágakra, míg az SPG-k és könnyű tankok a fa szélén helyezkednek majd el.
 • A prémium tankok a fejleszthető tankoktól elkülönítve jelennek meg.

Az egyszerűsítéssel 92 jármű kerül áthelyezésre a Tech Tree-kben.

A Tier I-V gyűjtői tankok (itt gondolom a viszonylag ritkán megszerezhető prém tankokra gondolnak) egy elkülönített Tank gyűjtemény fül alá kerülnek az in-game boltban. Ezek a tankok nem lesznek eltávolítva a játékból, egyszerűen csak átkerülnek egy új fülre, nemzetenként csoportosítva. Két módon érhetjük el őket: az in-game boltból vagy a fejlesztési fából. Hogy egy adott nemzet tank gyűjteményéhez hozzáférjünk, legalább egy Tier VI tankját ki kell fejlesszük.

A gyűjthető tankok kifejlesztéséhez kizárólag kreditre lesz szükségünk, XP-re nem. A stock (tök alap) verziója minden tanknak elérhető lesz, szóval a beszerzés után hozzáfoghatunk moduljaik fejlesztéséhez, hasonlóan a normál tankokhoz.

A Tier VI-X spec tankok sem kerülnek ki a jártékból, sőt, ha már rendelkezünk valamelyikkel, akkor azt teljesen felszerelve kapjuk majd vissza.

Megjegyzés: ha egy már általunk kifejlesztett és megvásárolt tankot távolítanak el a fejlesztési fáról, akkor minden, közvetlenül fölötte lévő, kapcsolódó tank automatikusan kifejlesztésre kerül a módosítást követően.

In-game statisztikák megjelenítésnek fejlesztése

Az olyan alapvető aspektusok megváltoztatásával, mint a sebzések és tank HP-k, az eddigi statisztikák egy része irrelevánssá válhat. Ez nem azt jelenti, hogy minden eddig elért statisztikánk törlődni fog, ezek továbbra is frissülni fognak, a változtatások után is. Ugyanakkor arra törekednek majd, hogy egy új szekciót vezessenek be, mely egy adott időszak (pl. 3 hónap) "jelenlegi" statisztikáit mutatja meg. Ezek időszak végén egy új, azonos hosszú időszak indul majd. A tartam hossza még nincs eldöntve.

Finomított személyes küldetések

Ezen változtatások mindkét kampány küldetésit érintik. Céljuk, hogy a körülményeket úgy módosítsák, hogy a lehető legjobb játékélményt nyújtsák, azért egyes küldetéseket talán fel kell majd függeszteni átmenetileg.

Gazdasági rendszer

A harci gazdasági rendszert, ami közvetlenül a függ a tank sebzési paramétereitől és a HP-jától, szintén módosítani kell. Dióhéjban: minden változtatás arányos lesz a játék egyéb módosításaival, de a csaták jövedelmezősége változatlan marad, vagy növekszik majd. Fenn szeretnék tartani a jelenlegi kredit és XP szerzési rátákat.

Jutalmak a tesztelésért cserébe

A Sandbox tesztelők három küldetést is kapnak, melyek teljesítésével az éles szerveren használható jutalmakat kaphatnak. Emellett február 19 után kapunk majd a kliensen belül egy kérdőívet is kitöltésre.

Utoljára frissítve: 2020. február 11. 10:48
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  kokomo2002 · 5 hónapja
  Sziasztok
  Ezek a változások mikor kerülnek át az éles szerverre? Mert addig a kv-85öt jegelem. Jelenleg stock állapotban van, és ha jól értelmeztem a kikerülése után az utána következő tankok unlockolva lesznek. M4 shermant siratom.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Sezamme · 5 hónapja
   A KV-85-t semmi változás nem érinti a jelenlegi hírek (02.11.) alapján, nem tudom miért akarod jegelni emiatt. Szerk: értelek, a tegnapi hírekben ugyanis még benne volt, hogy kiveszik ezt a tankot is, a mai friss infók szerint viszont nem. Ki tudja akkor, lehet érdemes lesz jegelni.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Rohamnyuszi
  • Moderátor
  · 5 hónapja
  Jól értem, hogy a kismillió eladott Deathstar után nerfelni fogják a tankok HE lőszerét ami elsődleges előnye a tanknak? (legjobb tudomásom szerint)


  Van valami végleges infó arról, hogy az olyan tankok esetében melyek egyértelműen a HE okán jelentenek élvezetet, lásd. gyengéd érzelmekkel dédelgetett T49-em mennyiben lesznek életképesek ezt követően?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   death_train · 5 hónapja
   Nemcsak hogy a he-ről volt szó, hogy elvesztik az átütésüket, hanem csak 120mm-ig. A fölött nem. Legalábbis ha jól értettem. A HESH nem változik.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Falkaun · 5 hónapja
   Kicsit keverjük a lőszereket a HE az nem HES van külömbség!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PannonPuma1 · 5 hónapja
   Itt szót ejtenek róla, igaz csak mértékkel.
   https://youtu.be/v8oxLTbubLc
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Malev20 · 5 hónapja
    Heh ez jó. Az arty-k ugyan ott lesznek mint az előtt, hogy elvették volna tőlük az AP lőszert
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     PannonPuma1 · 5 hónapja
     Azt én sem értem, mire kapnak vissza a stun mellé még AP-t is....
     Biztos nem elég idegesítőek
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ragnar95 · 5 hónapja
  azért vicces,hogy a wg mindenhez hozzányúl, meg mindent átalakít,hogy "jobb" legyen a játék, csak azt nem ami az alapvető problémát okozza.. a balance-olatlan pályákat már meg sem említem,mert minek, úgyse fogják sose észrevenni.. de az rng valami katasztrofálisan sz@r már mióta kijött a játék.. és az ilyen 15-0, 15-1/2-es meccsek is azért vannak,mert a wot nem skill alapú játék.. csak annyi skill kell,hogy eldöntsd,hogy bemész-e egyedül 3-tankkal 3v1-ezni vagy sem, minden mást az rng dönt el /nyilván nem árt,ha tudod hol vannak weakspotok, de azt is az rng dönti el,hogy beütöd, vagy eltalálod-e vagy sem/.. már a meccs elején az első lövésnél 90%-os biztonsággal meg lehet mondani,hogy az adott csata vereség lesz vagy sem.. a wot simán lehetne jó játék,ha a pontosság és az átütés rngjét csökkentenék +-10%-ra.. ezzel az apró változtatással a gold spam is megszűnne.. persze,hogy mindenki goldot lő,ha a tankok átütése /főleg magasabb tierben/ közel akkora,mint amekkora armor van az ellenséges tankon weakspoton.. szóval akár egy -5%os rng az átütésen azt fogja eredményezni,hogy lepattansz.. viszont senki nem engedheti meg magának,hogy csak egy ilyen dolog miatt hp hátrányba kerüljön az ellenfelével szemben.. szóval jön a gold.. (mielőtt jönne valami okos,hogy ez csak a szokásos tomato sírás, közel 40k csatám van és végig lila stattal játszottam.. nem nem spamelek goldot, tier 8-ig nem használok, afelett meg tankonként van 5-10 goldom)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Bhalangir
   • Moderátor
   · 5 hónapja
   Az a baj, hogy lokálisan gondolkodsz és nem globálisan. Pure skill játékra ott vannak az FPS-ek, ez nem az a játék. Egyébként a pályaismeret, a weakspot ismeret, a játékmechanikai ismeretek, a csata eleji stratégia alkotás is skill. A többi amit leírtál az a klasszikus konteók gyűjteménye, amit az adott helyen már sokszor cáfoltak. Igazából neked is csak azt a kérdést tudom feltenni: Ha ekkora nyomor számodra a WoT, miért nem keresel olyat, amiben ki tudsz teljesedni és jól is érzed magad közben?

   ui.: 99,9%-os biztonsággal úgy gondolom, hogy te soha nem mentél 40k csatát unicum szinten.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Grande__Reagel · 5 hónapja
    Sztem nem úgy érti, h minden egyes csata lila, hanem h az elejétől fogva összességében lila. Bár hacsak nem reroll, akkor az is hihetetlen.

    Lényeg a lényeg, ha unicum, ha nem, nem csak a gyenge játékosok konteóznak, ami számomra azt jelenti, h a konteók elleni háború befuccsolt.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     ragnar95 · 5 hónapja
     miért lenne lehetetlen? QB? Scheff? és akkor csak 2 példát mondtam.. nem azt állítottam,hogy szuper unicum vagyok, hanem,hogy unicum
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Grande__Reagel · 5 hónapja
      Róluk se gondolom, h a 0. csatájuktól unicumok :-)
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    ragnar95 · 5 hónapja
    1) sehol nem állítottam,hogy nem játszok más játékkal..
    2) én pedig nem klasszikus konteókról beszéltem, hanem saját tapasztalatról..
    3) nyugodtan hidd, azt, az én lelkiismeretem tiszta

    azért az önmagában vicces,hogy nem lehet negatívat mondani a játékról,mert akkor már egyből noob vagy Ha meg jó játékos is vagy és úgy mondod, akkor már rögtön reroll vagy meg nem is a te accod..
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Grande__Reagel · 5 hónapja
   Az rng mértékével meg a pályák balanszolásával egyet is értenék, de annyi hülyeséget leírtál, kizárt, h akár csak a sötétzöld szintet elérd...
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    ragnar95 · 5 hónapja
    Van még kérdésed? Azért elmesélheted melyik része hülyeség, érdemi vitára nyitot vagyok, arra viszont nem,hogy érvek nélkül hülyeségezel..
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Toledo · 5 hónapja
      Megy ám itt a fa*z méregetés....
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      ragnar95 · 5 hónapja
      nyilván, csak az lehet az ingame nevem amivel itt regisztráltam
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       ragnar95 · 5 hónapja
       de,ha megosztod velem az ingame neved (mert a te neved sem az,mint itt) akkor szívesen rádírok ingame,hogy megnyugtassam a lelkiviágodat :P
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Grande__Reagel · 5 hónapja
     Huha, ezt így énnis betudom másolni, de ezt a részét elengedem, inkább elhiszem. Pl első lövésnél el lehet dönteni a csata kimenetelét. Ez tipik konteós tomato duma, ezért vonom kétségbe, h amit bemásoltál, az te vagy. És ha ez tényleg te vagy, akkor azzal a sok tomato csak még inkább megerősítést talál a meg abszurdam konteóknak, h lila szintű játékosok is osztanak egyet s mást
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      ragnar95 · 5 hónapja
      érdekes, én ezt még sose hallottam vörös játékosoktól sem.. maximum azt,hogy minden lövés mellémegy, meg az xvm azt mutatja,hogy vesztett a meccs.. én csak arról beszéltem,hogy az első lövésből látszik,hogy milyen rng-t kapott a csapat..
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Grande__Reagel · 5 hónapja
       Az rng lövésről lövésre változik, csillámpóniként tudnod kéne...
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        ragnar95 · 5 hónapja
        azért vna,hogy a 15:2-es meccseknél néha egy lövés se megy oda ahova célzol neked komolyan nem tűntek még fel ezek a dolgok?
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         Grande__Reagel · 5 hónapja
         Hát, azt hiszem végleg elvesztettem a játékosállományba vetett hitem.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  miszterq · 5 hónapja
  Remélem mostantól a "repesz az jóóó mer' óccsó és mindig sebez" típusú játékosok végre eltűnnek és megtanulnak majd célozni.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Matt__Kirby · 5 hónapja
   Repesszel is kell célozni, gondolom ez nem újdonság neked.
   Ami megöli a célzást általában az, hogy a nagy kaliberű repeszes tankok baszott lassan céloznak. A lassú töltésidőről ne is beszéljek.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    miszterq · 5 hónapja
    Persze hogy kell vele célozni. Az ellenséges járművet. Nyilván ha sziklát találsz vele az nem sebez.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Matt__Kirby · 5 hónapja
     Ebből úgy tűnik nekem te sosem játszottál ilyen tankkal.
     Célzás nélkül vagy rossz szögben sebzel 500-at, jó találat esetén 1750-et.
     Szerinted mindegy?
     Neked mindegy lenne?
     Főleg, hogy egy lőszernek csillagászati ára van?
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      miszterq · 5 hónapja
      Ja, hogy te az FV családról beszélsz? én nem róluk beszéltem. Amúgy 183-am van, de a büdös életben nem lőttem vele HE-t. De mint mondtam nem ezekre gondoltam, hanem olyanokra, hogy amikor megszerzek egy jó pozíciót akkor a weakspotok célzása helyett, jóskagyerek csak betölti a repeszt és akkorákat belémver mint egy arty. Ennek a valósághoz semmi köze.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Matt__Kirby · 5 hónapja
       És itt éreztünk el az arty kérdéshez is dettó. (ugyanaz a szitu)
       Minden X-es csatában 3 db nagyon fárasztó.
       De a tankok lőszerét nerfelni kell, a r* ,f* ,c*, nem kell kivenni.


       De visszatérve a kérdésre, előfordul, hogy egy Conqeror tornyozik velem szemben, és esélyem sincs beütni. Ilyenkor rátöltöm a repeszt, és oké, beleverek 150-200-at de átgondolja a dolgot. Szerintem ez is hasznos dolog, nem kellene elvenni.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        miszterq · 5 hónapja
        Na erről beszélek. Mondjuk jobb lett volna ha Emil II-t írsz, mert a Conq tornya tele van gyenge ponttal, nade hagyjuk. Szerencsétlen próbálná kihasználni a tornyos tankot egy tornyozós helyen (logikus), erre Ödönke betölti a bullshit-et, és belelő 200-at, de akár többet is.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         Matt__Kirby · 5 hónapja
         Teli van gyenge ponttal, ja csak épp nem találom el mert rng.
         Ha leveszik az rng-t nem bánom.
         Vicces, hogy 2-300 m-ről egy teljes tankot nem találsz el, nemhogy gyenge pontot.

         "szerencsétlen tornyozó" meg ha egy csöpp esze van 2-3 lövés után nem megy fel még 3 ért nemde?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hadnic · 5 hónapja
  Én megelégednék egy olyan picike kis fejlesztéssel is, hogy ne kelljen 2-3 különálló honlapon levadászni, hogy hány kínai aranyfillérnél, tank jutalom pontnál, vagy foci tippnél járok ... Szóval, ha pl. a garázsba látnám az én vén fejemmel is értelmezhetően, hogy az egyes küldikkel hogyan is állok ...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  _Potip_ · 5 hónapja
  KV-1S visszakerül T6-ba!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  EnuresisNocturna · 5 hónapja
  Lehet én vagyok nagyon maradi de számomra teljesen jól használható a jelenlegi fejlesztési fa. Az pedig legyen az “amatőrök” baja, hogy arra nem veszik a fáradtságot, hogy egy fában megnézik, hogy mely modulokban van esetleg átfedés. Továbbá tőlem kezdődhetne tierV-től is a fejlesztés. Az a 10-20 csata nem oszt nem szoroz annak aki nem érzi ezt a játékot.
  Ja és Sandbox!!!
  https://clips.twitch.tv/EnticingInspiringParrotKreygasm
  0 átütés 1000 sebzes???
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  _MrX_ · 5 hónapja
  Nem világos az egész, de nem is érint különösebben a tankok nagyrészt ki vannak fejlesztve. Majdnem minden nemzet minden ág tierX esei is. Aki viszont nem rég kezdte vagy most kezdi annak nem lesz szívás a legénység képzésben? Jórészt a HT ból ágazik el majd a fa kB tier 5 től felfelé. Akkor hogy lesz legénység medbe, tdbe? Mert most egyértelmű a legények mennek tovább, az új fa szerint meg.... Na mindegy legyen ez az újak gondja.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   lol · 5 hónapja
   Valamit fognak mókolni a legénységgel is. Volt már róla szó nem olyan régen.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    _MrX_ · 5 hónapja
    Utána elgondolkozom hogy végül is mindegy. Felhuzni 100-ra nem tart soká, egy két képzési füzetecske és máris van egy elfogadható legénység a tankban....
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Hecienda · 5 hónapja
     Szerintem nincs ezzel gond, ugyan úgy bent lesznek a kis tankok mint eddig csak máshol éred el őket és nem leszel rákényszerítve a kifejlesztésükre.
     Simán kreditért megtudod venni húzhatsz benne legénységet ha akarsz.
     De Pl. nem kell egy M3 Lee-vel szenvedni

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.