Jelenleg

32
látogatónk van

2014. március 27. 12:36

T26E4 Super Pershing - Elemzés

Írta:
(65 szavazat)
135 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

90 mm-es T15E1, ami nagyjából megegyezik a Pershingével, ám a penje 10 mm-el alacsonyabb, azaz 170. Ami nos, erősen az átlag alatt van, főleg a mai világban, ahol már szinte az összes Tier VIII mednek 200 körüli penje van. Ugyanakkor nem kell kétségbeesni, mert egyedül csak az E-75 amit szenvedés átlőni vele (közvetlen közelről a tornyok oldalán lévő "melleket" gond nélkül viszi). Ám ezzel a tankkal, ha nem vágod fejből az összes gyenge pontot Tier VII-től IX-ig akkor mintha egy gokartban akarnál tank csatázni... még a legalja medeken is meg kell gondolni, hogy hova lősz. Persze ott van az arany lőszer, aminek a penje 258, ezzel bármit-bármikor-bárhol szitává lőhetsz. Alapjáraton persze nem szívesen használ aranyat az ember egy prémtankban, de az SP-ben sokszor rá vagy kényszerítve erre. Gondolok itt főleg a Tier IX-es meccsekre, ahol bőven akadnak majd olyan szituációk, hogy nem tudsz az ellenfél oldalába, hátba kerülni. Ilyenkor vagy jön a ding-ding-dong és imádkozol az általad szimpatikusnak talált istenhez a sebzésért vagy költői egyszerűséggel töltöd az aranyat...

A töltés ideje alapjáraton 8,19 kimaxolva pedig 6,76 sec, ami a 240-es alfája mellett olyan semmilyen. Lehet vele jókat sebezni, de messze nem elég, hogy kompenzálja az egyéb hiányosságait (mondjuk 8 lövés/perc-es RoF-tól már megérné).

E mellé még jön a 0,38 m-es pontossága, ami szintén az átlagos tartományba esik.

Torony

A Pershing stock tornya 102/76/76-es páncéllal, ám ebben van némi csavar, ugyanis ezen a tankon egy csomó később rászerelt páncéllemez található, ami szépen fedi szinte az egész elejét és ez alól nem kivétel a torony sem. A felszerelt extra lemezek elég változó vastagságúak: elöl 88 mm, a füleken pedig kifelé haladva 38 és 76 mm-esek, ami összeadódva a torony saját páncélzatával egy égész jó értéket alkot. Ezáltal a torony a 200-210 körüli peneket stabilan képes pattintani, ez alatt semmi nem hatolhat át az elülső lemezen. Ám mivel egy rétegelt páncélról beszélünk totálisan kiszámíthatatlan, a minimum értéket mindig elnyeli, ám a maximum éppen az aktuális kedvétől függ. Van hogy a T34 lövését megeszi, máskor meg egy Indien áttolja egy jobb dobással, így igazán építeni nem lehet rá, mert mindig akkor fog cserbenhagyni, amikor a legkevésbé számítaná az ember.

A torony nagy hibája, hogy az extra lemez messze nem elég nagy, ezen kívül pedig az egész torony egy hatalmas gyenge pont. A legkritikusabb helyek a "fül" alatt a torony két oldala, ami már ~130-as pennel stabilan bontható. Továbbá ott van még a torony teteje, ami szintén ez a kategória.

Közhiedelemmel ellentétben a "ködvető"/"gránátvető"/"géppuska"/"hídverő" meg a fene tudja még minek titulált hidraulikus emelő a tank tetején nem gyenge pont, olyannyira, hogy nem is része a hitboxnak, így rálőni teljesen értelmetlen, hiszen szimplán átrepül rajta a lövedék és legfeljebb a mögötte lévő parancsnoki kupolát találja el.

A torony forgása 24°/sec, ami igencsak lomha, de érthető a rajta lévő 4 tonna feleslegtől, látótávja pedig 390 méter. Egy nagyon szimpatikus tulajdonsága a tanknak a csőlehajlása, ami 10° elöl és oldalt, míg 5° hátulra.

Felépítmény

Hivatalosan 177/76/51-es páncél, ami igaz a fenekén és az oldalán, ám az elején (mint a tornyon is) egy jó adag extra páncél található. Maga a test némileg jobban páncélozott a Pershingnél. Egy 140 mm-es rész az orr és a géppuska között, majd e fölött a géppuskától a toronyig egy 102 mm-es rész. Önmagában természetesen ezek semmiféle védelmet nem garantálnak Tier VIII-ban, de a teljes orr részt befedő extra páncéllemez igen, ami ugyan önmagában csak 38 mm vastag, de annyira lelassítja a lövedékeket, hogy azok miután áthatoltak rajta elvesztik szinte minden erejüket és már nem tudnak behatolni a testbe. Ugyanakkor a test páncélzata messze nem olyan masszív, mint a toronyé, az effektív vastagsága nagyon változó. Ahogy haladunk felfelé az orrészen – ahol egyébként rögtön egy apró gyenge pont található a hasat és az orrot fedő lemezek találkozásánál – egyre vékonyabbá válik a páncélzat, míg a toronyhoz érve már mintha ott sem lenne.

Számokban: orrtól a géppuskáig (a géppuskát egyébként nem fedi a lemez, így ez egy csupasz gyenge pont) ~270-290 mm, a géppuskától a toronyig ~200-180 mm, a hasban pedig ~200-220 mm. Azt kell mondjam, hogy ~190-200 mm körüli pen-eket stabilan képes benyelni, de ennél nagyobb érték elé már rizikós kiállni. A legtöbb Tier VIII nehéz ellen már szinte használhatatlan a páncélja, inkább a szerencsének köszönhető, ha mégis lepattint valamit.

Mivel rétegelt páncél van az elején a tüzérekből vagy egyéb HEAT-HE-t lövő tankokból előszeretettel csinál majmot. Pl. T-54 a maga 330 mm-es pen-jével előszeretettel lő bele nullákat. Ugyanakkor az oldala és a hátulja, na meg persze a teteje messze nem ilyen jól páncélozott, így az arty gyakran szokta "megbúbolni" a tornyán vagy a motorterén keresztül, ezáltal igen masszív sebzéseket okozva.

Felfüggesztés

32 °/sec forgás, ami alapjában véve átlagosnak mondható. Ez az érték egy mednél ugyan gyenge, de egy ilyen heavy-med hibridnél elfogadható érték. A talajellenállása viszont sokkal rosszabb a Pershingénél: mocsarakat, folyókat és úgy általában véve az aszfaltozatlan terepeket kerüljük vele, mint a leprást, mert a mozgása terepen akárcsak egy partra vetett terhes anyabálnáé...

Motor

Egy Ford GAF V8-as 500 LE-vel... hogy ez a motor mit keres egy ilyen tankon ne kérdezzétek. Viszonyítás képen a stock Pershing 560, míg a fejlesztett motorja 704 LE-t bír. Hivatalosan e mellé kapunk 40 km/h végsebességet, aminek az elérését ne is feltételezzük saját erőnkből. Nagyon hosszú egyenes városi utakon, esetleg dombról lefelé el lehet érni, de terepen ezzel a géppel 35-38-nál többet még maga Chuck Norris se bírna kihozni, hála a talajellenállásnak és az elképesztően ocsmány 16,4-es LE/t aránynak, amivel a legelvetemültebb nehezek se rendelkeznek.

Ajánlott játékstílus

Mint egy Sherman Jumbo, tipikus se nem nehéz, se nem közepes tank, ami rendelkezik valamennyire mindkét faj tulajdonságaival, de igazán egyikben sem jó. Nehéznek a páncélja gyenge, mivel 200-as penek felett minden stabilan átüti. Mednek viszont lassú, 35 km/h-s sebességgel igazán nem sok keresnivalója van egy med útvonalon. Sokan mondják, hogy ez a tank egy tornyos TD, ami hát... lehet benne igazság, de ilyen alapon az IS-3 is lehet TD, de akár még tornyos arty is...

Sniperkedni az ágyúja szinte alkalmatlan. Egy olyan meccsben, ahol alig akad Tier VIII-as, lehet vele így játszani, de mivel itt meg szinte mindenkinek alacsonyabb penje van mint 200, ostobaság egy helyben ülni és várni a sült galambot.

Valójában a játékstílusát az MM határozza meg, egy főleg Tier VIII-IX meccsben egyértelműen a medekkel érdemes elindulni és azt az oldalt óvatosan áttolni és lehetőleg nem közvetlen közelről harcolni, ahonnan a gyenge pontjainkat szitává lőhetik. Viszont medekkel együtt harcolni kétélű fegyver, hiszen ha az ellenfél túl "puha", akkor egyszerűen nem érjük utol a többieket és lemaradunk a harcról, így az XVM is sokat segíthet az oldalválasztásban.

Leginkább Tier VII-ekkel jócskán telepakolt meccsekben érzi otthon magát, ahol rajta kívül nem sok VIII-as van. Hála a könnyített MM-nek elég gyakran lát ilyet, itt simán lehet vele akár nehezet is játszani, de csak ésszel, hiszen a mai világban már szinte mindenki tudja, hogy hova kell lőni, ha pedig nem, jön az arany...

Aki egy ilyen tankot készül venni, mindenképpen szánjon rá pár percet (vagy többet), hogy utána nézzen az összes (!) Tier VII-VIII-IX tank gyenge pontjainak, hiszen ezzel az ágyúval még a legpuhább tankokon is meg kell gondolni, hogy hova lősz...

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Töltés gyorsító, Ventilátor, Függőleges stabilizátor.

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítókészlet, Kis elsősegély csomag, Kézi tűzoltó készülék vagy Ellátmány.

Ajánlott legénységi képzettségek

6. érzék, Pillanatkép, Sima utazás, Helyzet felismerés, Biztonságos elhelyezés. Majd második körben teljes Javítás.

Átlagos bevétel

A kredit szorzója egész jól be van lőve, de mivel az ágyúja enyhén szólva is átlag alatti, nem is beszélve a mobilitásáról, ezek ketten szinte teljesen megölik a sebzési potenciálját, ami pedig ugye pénz.

A keresete egyáltalán nem stabil, legfőképpen az MM-től függ. Tier VII-VIII meccsekben a határ a csillagos ég, amit legfőképpen az határoz meg, hogy mennyi ellenfél jön velünk szembe. Ezzel szemben Tier IX-ben szinte labdába se tud rúgni. A legtöbb IX-es nehezet csakis közvetlen közelről vagy oldalról képes megsebezni, ez előbbi pedig nem túl egészséges ránézve, hiszen jobb esetben is a leadott 220-as sebzésért 400-at kap vissza.

Egy jó VIII-as meccsben egész jó krediteket lehet csinálni, átlagban 35-40k tiszta profit jön össze prémium nélkül, de nem ritkák a 60-70k-s meccsek sem, de ezeket biztos nem Tier IX-ben fogja összehozni...

A lövedékek ára igen alacsony, csupán 255 kredit, így nem kell kétségbe esni a lepattanó lövedékektől. A javítási költsége is jónak mondható a maga 11k kreditjével.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

Olcsó, csupán 7200 arany. Rétegelt páncél, ami nagyon sok mindent benyel.

Hátrányai

Elképesztően lassú, minimális mobilitás, gyenge ágyú, a páncél sokszor megbízhatatlan, jobbára semmit nem ér VIII-as Tier-ben.

Kiknek ajánlott

Röviden? Senkinek. Ahhoz, hogy jobban megismerjük ezt a tankot, egy picit vissza kell utaznunk az időben, egészen pontosan a 8.8 és az azelőtti időkbe, amikor korunk egyik nagy fosvihara zajlott éppen az orosz fórumokon, aminek aktuális szenvedő alanya ez a tank volt.

Következő sorok sértőek lehetnek egyesek számára

Egy emberi alfaj, melyet tudományos WoT-os néven "chill out daddyk"-nek hívunk, hétköznapi halandók által elképzelhetetlenül nagy bölcsességükkel kisírták, hogy az SP túl OP, ezáltal nerfelni kell, hiszen mi az, hogy egy olyan tankon, aminek se mobilitása, se ágyúja, egy Tier IX-es heavy őnagyságának gyenge pontot kell lőnie auto-aim helyett.

Röviden az emberi hülyeség K.O.-val győzött az értelem felett, így egy aránylag jól működő, ám koránt sem OP tankból sikerült egy mozgó szemétkupacot alkotni, hiszen az SP-n eddig is ott voltak ugyanazok a gyenge pontok, mint most is. Egy Tier VI-os tankkal ott csináltál hülyét belőle, ahol nem akartál, de ehhez már egy krumplis zsákénál nagyobb intelligenciára van szükség, amivel sajnos nem mindenki rendelkezik...

Elnézést, egy kicsit elfogult vagyok a témában, hiszen 8.8 előtt az SP az egyik kedvenc tankom volt a játékban és a ronggyá nerfelése igen érzékenyen érintett.

Tény, hogy nerfelése előtt és talán még most is leginkább kezdő vagy "béna" játékosok ellen tud érvényesülni, hiszen aki ismeri a gyenge pontját, az ezelőtt és ezután is 10 lövésből 11-szer tudott belesebezni... Ha van irónia, akkor az az, hogy ezt a tankot "Super" jelzővel illetik, de mint Lakatos Nintendó sem egy játék konzol, így ez a tank sem igazán illik bele a szuper kategóriába.

Ám nagyon elhamarkodott lenne azt állítani, hogy ez a tank egy totális szemét lenne, aminek a bontóban a helye, hiszen továbbra is játszható maradt, de már messze nem olyan hatékony, mint volt. Régen Tier IX-es nehezeket röhögve megfogta, most már egy Indien elé sem szívesen tolja ki az ember az elejét és igazából csak a random lepattanókban lehet vele reménykedni. Mint mikor az ember bemegy egy boltba és elkezd válogatni az élelmiszerek között, nagyjából tudja, hogy mi mennyibe kerül és ha valami akció nélkül gyanúsan alacsony akkor annak valószínűleg oka van. Pontosan így működik ez a WoT-ban is, az SP a maga 7200 goldjával pontosan ennyit ér, az igazi TESCO gazdaságos prémium tank, amit megvehetsz ugyan, de hosszú távon jobban megéri egy "márkás" tankot beszerezni, hiszen abban benne van az, aminek benne kell lennie és nem fogod pár meccs után megbánni, hogy megvetted.

Őszintén szólva 8.8 után, aki csak tehette megszabadult tőle, hiszen visszakaphatta az aranyát, amit aztán normális dolgokra költhetett. Például E-25-re, ami jelenleg a legjobb választás az egész játékban, így ezt a tankot legfeljebb mazochistáknak tudnám ajánlani, vagy olyanoknak akik ESL-ből már több goldot húznak ki, mint amit el tudnának költeni (Ugye Ütő? Tetszik az SP?).

Videó


Az elemzést írta: OdinHUN

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:39

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Camper03
  • Kiképző
  • Tankos
  · 5 éve
  Az is érdekelne, hogy mi vette rá a WG-t, hogy kivegye a KV-5-öt a boltból? Annak nincs OP átütése (sőt, eléggé gyenge), hiába van páncélja, ott vannak a cuki kis gyengepontok, ja és az egész tank a rammolásról szól.
  Az nem olyan, mint az E-25 vagy a régi Type 59, amik OP-k, vagy azok voltak.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  LelandPalmer
  • Tankos
  · 5 éve
  Ööööö....gondolom a KV-5 167-es pen-je még mindig ok a WG szerint.
  Kinél kell hisztizni és meddig,hogy azt is buffolják?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Camper03
  • Kiképző
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="Balista1"]Persze Camper. Nincsenek itt abszolút igazságok. Mindenki csak a maga tapasztalataiból adódó szubjektív véleményének tud hangot adni. Viszont tény, hogy ez egy megosztó tank.
  Nagyon régóta van játékban és eljárt felette az idő. / Sajnos az IS6 is ezen a pályán van. / Ez a kis buff használhatóbbá tette, de a T54 First Prot. szerintem sokkal sokoldalúbb med. Nyilván van ebben megfontoltság, hiszen az újabb, használhatóbb tankok megjelenése a prem, shoppban újabb vásárlásokat generál.[/quote]

  Abban egyetértek, hogy a legrégebbi prémiumtankok felett eljárt már az idő, buffolgathatják ide-oda, egyedül a Löwéről és az FCM-ről gondolom azt a régiek közül, hogy jelenleg érnek valamit.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  viktor9421
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="jamon_serrano"]Felülről nagyon sok tank könnyen belőhető. Pl. itt az új francia prém heavy. Szemből elég kemény, de egy dombról simán meg lehet enni. Ez nem a szuperpöri kiváltsága, ezt bármi tudja. Most már nem rossz a pöri átütése, de nem is valami kimagaslóan jó.[/quote]

  2. legjobb átütésű tier limites tank
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Balista1
  • Tankos
  · 5 éve
  Persze Camper. Nincsenek itt abszolút igazságok. Mindenki csak a maga tapasztalataiból adódó szubjektív véleményének tud hangot adni. Viszont tény, hogy ez egy megosztó tank.
  Nagyon régóta van játékban és eljárt felette az idő. / Sajnos az IS6 is ezen a pályán van. / Ez a kis buff használhatóbbá tette, de a T54 First Prot. szerintem sokkal sokoldalúbb med. Nyilván van ebben megfontoltság, hiszen az újabb, használhatóbb tankok megjelenése a prem, shoppban újabb vásárlásokat generál.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Camper03
  • Kiképző
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="Balista1"]Jamon-Serranóval és Herr Oberrel kell, hogy egyetértsek. Ez egy kategórián kívüli tank. Nem med, de nem is heavy, viszont rendelkezik mindkét kategória hátrányaival. Kívülről - értem alatta aki nem birtokolja - minden szebbnek tűnik. A valóság az, hogy ehhez a járgányhoz kell egy jó adag mazochizmus. Hogy Mr Rossinak hozott a Jézuska egy tank ászt - örülünk. Ettől azért még senki ne rohanjon megvenni. Ennél sokkal jobb medek vannak a bóótban.[/quote]

  Mint ebben a játékban minden dolog, a SP is olyan dolog, ami valakinek nem tetszik, valakinek igen. A többség nem kedveli, nekem sem a szívem csücske, Mr Rossi azért mondta, amit mondott (még ha nem is volt teljesen objektív), mert neki tetszett. Mostanában ide az oldalra kiraktam pár screenshotot amikben az M4A1-gyel mentem, az is olyan tank, ami nem igazán sokaknak tetszik, én meg imádom Jó, nem lehet azt egy lapon említeni a SP-gel, ég és föld a kettő, csak itt a lényeg, hogy kinek mi jön be. A páncéljával én személy szerint meg vagyok elégedve, mivel nem kaptam annál kevesebbet, amit vártam (Jó, az én véleményem sosem mérvadó, mert én az összes hülye kis tankot, ami senkinek sincs meg, szeretem, de CDC az nem kéne :P)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Balista1
  • Tankos
  · 5 éve
  Jamon-Serranóval és Herr Oberrel kell, hogy egyetértsek. Ez egy kategórián kívüli tank. Nem med, de nem is heavy, viszont rendelkezik mindkét kategória hátrányaival. Kívülről - értem alatta aki nem birtokolja - minden szebbnek tűnik. A valóság az, hogy ehhez a járgányhoz kell egy jó adag mazochizmus. Hogy Mr Rossinak hozott a Jézuska egy tank ászt - örülünk. Ettől azért még senki ne rohanjon megvenni. Ennél sokkal jobb medek vannak a bóótban.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  · 5 éve
  [quote name="Mr_Rossi"][quote name="jamon_serrano"]Ez a tank egy tévedés. Egy igazi hulladék. A páncél csak arra jó rajta, hogy lassítsa, mert meg nem védi semmitől. A lövege már egész jó lenne, de míg a többi med szaladgál, addig ez ott carakodik mindenki céltáblájaként. Régebben azt mondták, ezzel 'heavyzni' kell, mert lassú és van páncélja. Ez nem igaz bőven már, mert még a 6-os tankok is belövik, lepattanót szinte csak az lő, akinek az rng nem adja be. Lehet néha jobb meccseket menni vele, de szenvedés vele a játék, élményt nem okoz. Sajnálom, hogy anno pénzt adtam érte, és egyértelműen nem ajánlom. Kivéve akik igénylik a fájdalmat.[/quote]

  Én csak örülök, ha neked tetszik. Én is azt írtam, hogy lehet vele jó meccset is menni, csak ritkán jön össze, vannak sokkal jobb holmik, amikkel ez gyakrabban sikerül.

  3. csatámra meglett a tankász 24.-én amikor megvettem 7 killel és 3.2k felfogottal. Szerintem meg igenis használható és egész jó tank.[/quote]
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Mr_Rossi
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="jamon_serrano"]Ez a tank egy tévedés. Egy igazi hulladék. A páncél csak arra jó rajta, hogy lassítsa, mert meg nem védi semmitől. A lövege már egész jó lenne, de míg a többi med szaladgál, addig ez ott carakodik mindenki céltáblájaként. Régebben azt mondták, ezzel 'heavyzni' kell, mert lassú és van páncélja. Ez nem igaz bőven már, mert még a 6-os tankok is belövik, lepattanót szinte csak az lő, akinek az rng nem adja be. Lehet néha jobb meccseket menni vele, de szenvedés vele a játék, élményt nem okoz. Sajnálom, hogy anno pénzt adtam érte, és egyértelműen nem ajánlom. Kivéve akik igénylik a fájdalmat.[/quote]

  3. csatámra meglett a tankász 24.-én amikor megvettem 7 killel és 3.2k felfogottal. Szerintem meg igenis használható és egész jó tank.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  · 5 éve
  Felülről nagyon sok tank könnyen belőhető. Pl. itt az új francia prém heavy. Szemből elég kemény, de egy dombról simán meg lehet enni. Ez nem a szuperpöri kiváltsága, ezt bármi tudja. Most már nem rossz a pöri átütése, de nem is valami kimagaslóan jó.
© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.