Jelenleg 293 vendég és egy tag online

2019. december 14. 09:56

Lootbox tankok: SU-130PM tapasztalatok

Írta:
Értékelés:
(14 szavazat)
46 hozzászólás

Villámcikk a lootboxból nyitható SU-130PM-nek. Kommentben osszátok meg, hogy mik a tapasztalataitok vele, hadd tanuljon más is, mielőtt meztelenül beleül a tankba.

Utoljára frissítve: 2019. december 14. 09:57
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Feri38_HUN · 7 hónapja
  Nekem ez a pénznyomdám.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   CyberCop71 · 7 hónapja
   Az ilyen csajok inkább vinni szokták a pénzt...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  WGShit · 7 hónapja
  Ennek örültem volna igazán,ha esetleg kiugrik valamelyik dobozból...de hát nem lehet minden tökéletes....főleg,hogy egy sem lett meg..
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tsingor · 7 hónapja
  Nem tudok még róla semmit, de már jó ideje feltünt, milyen nagy hatássál tud lenni a csaták kimenetelére. Ez a jószág kellett leginkább a felhozatalból, és ki is húztam. Lesz örömteli kuksolás a bokorban!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Tsingor · 7 hónapja
   Na, közben mentem vele pár kört.

   Juj, gyerekek, ez egy vadállat. Letornáztam a töltésidőt 10,6-ra, a célzást 1,88-ra, és terminátornak érzem magam. Ha rossz a csapat, és nagyon elbénázza az ember, akkor is hozza az átlag 1500 köröli sebzést, csak min. 3 lövés menjen be. Sebessége jó, de emelkedőn és puha talajon alig vonszolja magát. Meglepően rossz talajellenállási értékei vannak, ami nem olyan vészes, mert nyitott pályákon nem kell sokat mozogni, a városokban meg van kövesút.

   Amiért morci voltam: másik SU-130PM-be a HE lőszerrel csak 320-at sebeztem, és még kritikusat sem kapott...
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    PZoli
    • VIP
    · 7 hónapja
    Én FV 215b 183 halálcsillag HESH-el lőttem sebzés nélküli kritikust egy M46 pattonba, szóval oda se neki, nem morgolódj.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Kismacko33 · 7 hónapja
     Leo1-ben ültem Jagdpz E100-at pattintottam, sztem ott eltört a billentyűzet
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      PZoli
      • VIP
      · 7 hónapja
      Nekem ez volt az utolsó lövésem a T55A TD15 kitüntetéshez...gondolhatod mennyire örültem, hogy HESH-el 0-ás kritet lőttem (amit soha előtte és azóta sem). Azután a WG megmutatta, hogy csak ugratott és szerencsére volt lehetőségem még egy utolsó lövésre.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Balista1 · 7 hónapja
  Nekem is megvan már hosszabb ideje. A paramétereket már többen leírták. Tényleg fontos, hogy kihasználva a jó álcát ne spotoljanak fel, mert páncélja nincs ami megvédje.
  Viszont nagyon szórakoztató vele játszani. Gondolom másnak is vigyor ül a képére, mikor belepukkant 500-600 körüli sebzéseket az ellenfélbe, és azt sem tudják honnan jött.
  Én nagyon szeretem a Skorpiont is de minden álca skill és háló ellenére szinte világít a pályán. Márpedig onnantól rövid az út a garázsig. Sokkal több figyelmet igényel mint a SU-130PM
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Romio28 · 7 hónapja
  nem tudjátok benne lesz a adventi naptárban? ha esetleg nem esett lootboxból?!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   hadtjuk · 7 hónapja
   Nem tudom.
   De WG fejjel nézve, nem logikus, hogy a dobozvásárlásokkal dollárt termelő tankot a Holliday ops ideje alatt betegyék.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Romio28 · 7 hónapja
    esetleg hol tudom meg nézni az idei naptárban milyen tankok lesznek még?
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     VaFec · 7 hónapja
     Egyelőre sehol, nemrég kerestem én is, de még előrejelzést sem találtam.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  KLC_KTE · 7 hónapja
  Szerverstatisztika a 2 tankról (SkorpG vs SU-130 PM). A némettel átlag 303 csata, a szovjettel 256 (913166 vs 246921 össz játékosszám). Ezekből a Skorp G átlagsebzése 1047 (4. legkevesebb), míg a SU 1507, ami a legtöbb 41-gyel felülmúlva a TS-5-öt, 112-vel pedig a 3. Borsigot. 450-et ver a Skorp G-re, ez óriási különbség! Átlag XP-ben a Skorp G az utolsó Tier 8-ban, mindössze 523 XP-vel, a SU 704-gyel a harmadik. A Skorp 523 xp-je azért is gyatra, mert a winrate meglepően jó vele, 50,72%, de ez is elmarad a SU 51,24%-tól. Az utolsó szerverstat a WN8. Manapság ugye ez nagyon fontos. Nos, a Skorp G ebben a 2. legrosszabb az 1006-os értékével, míg a SU-val igen jól lehet WN8-at farmolni, ugyanis 1505-ös értéke messze a legjobb a Tier8-as TD-k között. De elég megnézni a tankok értékeit is. A Skorpion ágyúja papíron pontos, ellenben kisebb az alfája és az APCR lőszer könnyebben lepattan, mint a SU HEAT-je. Az alfa jobb a szovjetnél, ahogy jóval gyorsabban forog a torony is, bár csak 155 fokban (77,5/77,5). A mozgékonyságuk hasonló, viszont ami óriási különbség, az az álca. A szovjet klasszisokkal jobb, mint a német, aminek elég egyet lőnie, és garantáltan világítani fog. És mivel TD játékhoz elengedhetetlen a remek álca, így ezzel meg is van magyarázva, hogy miért is a játék egyik leghasználhatatlanabb és egyben legtúlértékeltebb tankja a Skorp G. A statisztika nem hazudik. Persze nem állítom, hogy nem lehet jól játszani a Skorp G-vel, mert lehet... Csak ahhoz kiválóan ismerni kell a pályákat, a tankot, és folyamatosan arra mozogni, amerre a spotter(ek) jár. Gondosan ügyelve arra, hogy a lőtávolság semmiképp se legyen kevesebb, mint 445 méter. A SU jóval könnyebben tolerálja a hibákat, nem bünteti meg a játékost, ha lőni merészel 445 méteren belül. Mindenképp ezt ajánlom, és az a TD játékos, aki kinyitja, biztos, hogy örülni fog neki.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   STARset · 7 hónapja
   Csak egy kérdés. Mióta jelent egy tanknál hátrányt az APCR lövedék (HEAT-el szembe vetve)? Tudtommal a HEAT a pattanósabb.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    KLC_KTE · 7 hónapja
    Matt előbb válaszolt. Mindkettőnek van előnye és hátránya is. Az APCR könnyebben pattan, a lőszer alakja miatt, ellenben a lövedéksebessége jobb, mint a többi lövedéktípusnak. A HEAT ritkábban pattan, inkább nem üt át, nem veszít az átütéséből, ellenben sokkal lassabb, illetve a rétegelt páncél és a lánctalap kétpofára zabálja. Egy páncélozottabb Tier 9-10-es tankot szerintem könnyebb lebontani HEAT-tel, mint APCR-rel, viszont a rétegelt páncéllal szemben kétségkívül előnyben van az APCR. Szovjet és brit heavyk például ez a kategória.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Matt__Kirby · 7 hónapja
    Nem, az APCR pattanósabb a heatet megeszi a rétegelt lemez. Én szívesebben használok APCR-t főleg magasabb tierben
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   VaFec · 7 hónapja
   Pár észrevétel, és szigorúan SAJÁT vélemény.
   A SkorpG régebb óta bent van a játékban, mint a SU, ezért nyilvánvalóan több csatát is játszottak vele. Majd 4x annyit a statisztika alapján, ezért nagyobb adatból lettek kiszámolva a "cikkedben" leírt értékek. Itt most stoppoljuk le a SkorionG statisztikáját, és akkor hasonlítsuk össze legközelebb, amikor a SU is eléri a majd egymillió lejátszott csatát. Jelen pillanatban következtetést levonni badarság, mert mint már írtam, nem ugyanannyi a mintavételi arány. Az álcával kapcsolatban annyi, hogy lövés után a SkorpG ~3% álcával rendelkezik, a SU pedig ~2%-al Ezek nyers adatok, 100%-os legénységgel. Ami azt jelenti, hogy 445 méter látótávolsággal számolva (a bokrot hagyjuk ki, mert az mindkét tanknak ugyanannyi bónuszt ad) a SkorpG lövés után ~436 méter, míg a SU ~432 méterről lesz felspotlva. Nem nagy különbség. A SU mellett szól, hogy alacsonyabb, így kisebb bokrokban is el tud bújni, ugyanakkor ha valaki ismeri a bokor működési mechanikáját, a némettel sem fog lövés után spotolódni.
   Hirtelen ennyi, ha eszembe jut valami, még hozzáírom.
   https://worldoftanks.eu/en/news/general-news/skorpion-vs-SU-130-PM/
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    KLC_KTE · 7 hónapja
    Hozzátéve, hogy az alap álca is botrányosan rossz a német esetében. Azt azért illik megemlíteni. Ez nem cikk, ezek az adatok, amikben mindenki szerepel. Én nem azt mondom, hogy a SkorpG jó TD játékos kezében is haszontalan, ezt láthattad. Viszont az átlag játékos, amiből jóval több van, mint sötétzöldből, kékből, meg lilából, sokkal jobban, hatékonyabban tud érvényesülni a szovjettel. Azért 250000 játékos már nem kicsi minta. Ha ajánlani kéne egy kezdő TD-snek egy 8-as prémvasat, akkor a SU-t mondanám, nem pedig a Skorpot.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     VaFec · 7 hónapja
     Nem láttam semmit bele az írásodba, csak a saját véleményemet írtam le mindenféle hátsó szándéktól mentesen. Elhangzott, hogy event alatt meg lehetett szerezni a SU-t, és ezért inkább a jó játékosok juthattak hozzá. Ez csak részben igaz, mert megfelelő szabadidővel bárki megszerezhette, függetlenül a tehetségétől. Számtalan "vörös" játékosnak van 60-70k csatája, mi ez, ha nem sok szabadidő? A mintavétellel kapcsolatban, mint írtam, ugyanannyi adat figyelembe vétele ad relevánsabb képet a két tankról. Ha lehet, meg kell nézni, hogy 250k csatával hol tartott a SkorpG. Nagyobb számokkal nyilván pontosabb egy statisztika, mint negyed annyival. Nem vagyok elkötelezve egyik tank iránt sem, csak megfogalmaztam a saját véleményem az általad leírtakra. Nem állt szándékomban bántani senkit. Ha így érzed, elnézést kérek!
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      KLC_KTE · 7 hónapja
      Szó sincs erről, én is a véleményemet írtam le, és azok számára próbáltam támpontot adni, akik a SU-130 megszerzésén gondolkoznak. Egyébként a sima Skorpionnak külön vannak nyilvántartva az adatai. Azzal mindössze 33134 játékos játszik, átlag 150 csatával. Az átlagsebzés 1346, ami jobb, mint a G-é, de még mindig elmarad a SU-tól és a Borsigtól is. Az átlag xp 653, a WR 50,14%, míg a WN8 1328. Ezek azért jobban néznek ki, de így is messze vannak a szovjet csodától. Sajnos számra pontosan nem tudom lekérdezni, pedig érdekes lenne megnézni.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   RockyRuciano · 7 hónapja
   Ezek mind igazak, de a 2 TD statisztikái közötti eltérést szerintem elég nagy részben indokolja a játékosbázisbéli eltérésük: a Skorpion G-t és annak szimpla Skorpion változatát már számtalan alkalommal betették a boltba és boldog-boldogtalan megvehette, míg a SU-130 PM esetében leginkább a kapcsolódó maraton volt a legfőbb "beszerzési mód" --- azaz feltehető (de erre max. a WG-nek lehet statisztikája), hogy a SU-130 PM jobb/hozzáértőbb játékosok kezében van.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    KLC_KTE · 7 hónapja
    Részben megmagyarázza, de kétlem, hogy a SU-t 240000 zöld értékelésű, míg a Skorpiont 900000 éppen sárga játssza. Nem 100 játékosról beszélünk a SU esetében sem. De itt van, a ládából hozzá lehet jutni most, és kizárólag a szerencsén múlik, hogy a pirosaknak lesz e SU-ja. Ugyanaz van, mint a Definél. Mivel a SU álcája klasszisokkal jobb, cserébe még nagyobbat is lő, ezért piroséknak több lehetősége lesz sebzést bevinni. Akár 2-3 lövéssel is többet elengedhet egy átlag alatti játékos is, mert a sokkal jobb álca miatt egyszerűen nem villan fel lövés után, ellentétben a Skorp G-vel. Egyszerűen akkora eltérések vannak a statisztikában, hogy azt nem lehet ráhúzni arra, hogy a SkorpG-vel sokan játszanak. A Borsiggal is 770000 játékos játszik, mégis jóval jobbak vele, mint a SkorpG-vel. Pedig azért még fizetni se kell!
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     RockyRuciano · 7 hónapja
     Pontosan, a Borsigot ki kell húzni,és addig megtanul vele játszani, kihasználnia az álcaképességet stb. úgy-ahogy, míg a SkorpG-t a tök kezdő simán megveszi ---- és megveszi, mert a SkorpG hírneve elképesztő!
     Érdekes lesz megnézni a következő 2-3 hónap után, hogy a mostani loot-boxból megnyerő játékosok módosítanak-e a SU-130 eredményességén avagy marad a különbség.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      KLC_KTE · 7 hónapja
      Ezt az idő dönti el, de biztos vagyok benne, hogy sokat nem fog romlani. Rocky, te is tudod, hogy a piros piros marad Borsiggal is és Skorpionnal is. A Borsig is pont az álcája miatt jobb, mint a prémium társa. Vagyis, használhatóbb. Igen, elképesztő a hírneve, csak nem tudom mire fel. Az öcsém accján mentem a Skorpionnal nem keveset, de nem tudtam vele érvényesülni. Pedig nem vagyok rossz játékos, TD-kel sem.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  gomes · 7 hónapja
  Ennél a tanknál mindig azt kivánom ,hogy randomban 10-esek ellen küldjenek csatába.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  · 7 hónapja
  Majd' kétszer jobb az álcája mint a Skorpion G-nek.
  Hajszálnyival kisebb LE/t arány így lomhábban gyorsul, cserébe nagyobb végsebesség torony és test forgási sebesség. Mindkét irányban 77,5° ot fordul a tornya, ahogy az előző kommentben is szerepel, ezt szokni kell. Bár pontatlanabb, lassabban szűkül min a G, de orosz löveghez képest beszűkűlve pontos, bár snapshotokra kevésbé alkalmas. 520as alphát tényleg szereti felfelé dobálni.
  Ami fontos: álca, álca, álca
  Elképesztően érzékeny a HE lőszerekre, Skorpion G nél előfordulhat, hogy a ferde frontot nem üti be a HE, ezt azonban biztos átviszi, szóval max sebzést kap. Artyk simán beleverik az 1000+ os sebzést.
  DE mivel alapból jó a camónk, így értelmes legénységgel, felszereléssel mindez elkerülhető.
  Szóval hiába érzékenyebb mint a G, ezt később, vagy nem veszik észre.
  Értelemszerűen nagy nyílt pályákat szereti, passzív játékot. Legfontosabb, hogy ne spotoljanak fel, tehát megfelelő távolság, dupla bokor stb. a szokásos.
  A városi pálya szívás, de itt is lehet hátulról támogatni, vagy ne adj isten, tolni a fronttal és a másfele néző és/ vagy éppen töltő ellenfelélbe beleküldeni a gyakran 560at is elérő sebzést.
  Ez az én tapasztalatom pár csata alatt, még szoknom kell. Remélem még írnak páran több száz csata tapasztalattal is, úgy komplexebb lesz a kép.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Matt__Kirby · 7 hónapja
   A nagyobb végsebesség nálam nem igazán érvényesül, még 1 skorpnál sem voltam gyorsabb. Pedig elvileg a talaj ellenállása is jobb. Valószínűleg a sokkal gyengébb motor miatt. Csak azért írom, nehogy valaki azt higgyje ez gyorsabb mert nem.
   A papíron 65-ös végsebességet gyakorlatilag soha nem éri el, csak maximum lejtőn lefelé. Mindezek ellenére jobban szeretem mint a Skorp G-t.
   Prémiumlőszert gyakorlatilag csak szökőévente igényel egy keményebb X-es tankra.

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.