Jelenleg 252 vendég és egy tag online

2019. december 14. 07:51

Mire számíthatunk 2020-ban?

Írta:
Értékelés:
(29 szavazat)
40 hozzászólás

Következzék egy rövid összefoglaló arról, hogy mire is számíthatunk majd a 2020-as esztendőben:

WOT 10. évforduló

Jövőre lesz 10 éves a WOT. Szép kerek szám és egy igen tekintélyes kor, már ami a játékipari projekteket illeti. Egyszerűen, de nagyszerűen ünnepelhetünk majd együtt a WG-vel, már jelenleg is keményen dolgoznak ennek a koncepcióján. Az ünnepségek 2020 tavaszán kezdődnek és több szakaszból állnak majd:

 • Minden szakasz megfelel majd a projekt egy olyan adott mérföldkövének, mely nyomott hagyhatott a játékosok szívében. Ünnepi jutalmak, új mechanikák és vonzó események várnak majd ránk.
 • Egy nagy Tank Fesztivál indítását is tervezik, ami a sorozat utolsó szakasza lesz majd.

Legénység 2.0

Az új év alapvető változásokat hoz majd a legénység koncepciójában. Az alapok évek óta nem változtak, a módosítások csupán kisebb frissítésekre és néhány új funkcióra korlátozódtak (skinek, könyvek, stb.). A WOT folyamatosan fejlődik, ezért eljött az ideje a legénységi mechanizmus alapjainak újragondolására is.

Jövőre bevezetésre került a zsír új Legénység 2.0. Az átdolgozott legénységben nem lesznek többé bizonyos specifikumokkal rendelkező tagok, ehelyett egy parancsnok fogja átvenni a helyüket. Több parancsnok alkot majd egy egységet, melyet különféle tankokba lehet majd helyezni, így a menedzselés sokkal kényelmesebbé válik majd, mint az egyes tagokkal külön-külön.

A perk rendszer is teljes átalakításon esik át. Az elérhető perkek száma 25-re nő és a legénységi tagok kiképzési rendszere is megváltozik. Képesek leszünk:

 • Kiválasztani, hogy melyik irányba fejlesztjük a parancsnok skilljeit.
 • Létrehozni több legénységi konfigurációt is minden járműhöz, attól függően hogy az adott tank épp milyen játékstílust igényel.

Mikor bevezeti az új rendszert, összeadódnak a legénységi tagokon összegyűjtött XP-k, amit az új tagok kiképzéshez használhatunk majd fel. Lehet hogy bonyolultnak hangzik így elsőre a dolog, de lépésről lépésre bemutatják majd nekünk a felújított mechanizmus működését. Egy biztos, senki nem veszít el semmit, a kemény munkánk gyümölcse, amit a legénységbe fektettünk, mind megmarad majd, csak átalakul.

A fejlesztés jelenleg s folyamatban van, további részletekkel később szolgálnak majd.

Felszerelések átdolgozása

A legénység koncepciójának átdolgozása hatással lesz néhány kapcsolódó játékmechanikára is, melyekre külön figyelmet fordítanak. Az egyik ilyen a felszerelések rendszere, ami szintén hosszú ideje változatlan.

Manapság a legtöbb tank esetében kialakultak a legnépszerűbb felszerelés szettek, amikkel a legtöbben csatába indulunk. Ugyanakkor vannak olyan felszerelések, amiket nem igazán használunk, amik nem túl népszerűek vagy csak már nem illenek a jelenlegi metába. A WG célja a meglévő felszerelések karakterisztikáinak megváltoztatása és új elemek létrehozása a különféle járművekhez és a különféle harci szerepkörökhöz. Szeretnék tovább bővíteni a felszerelések választékát, hogy mindenki megtalálja majd magának a hozzá és stílusához illő dolgokat.

Új balansz

Idén több Sandbox tesztet is végeztek, hogy megtapasztalhassák a javasolt változtatások hatásait működés közben is. A tesztelés legutóbbi köre, ami az SPG-k fontos változtatásait foglalta magába, véget ért, és most készen állnak a továbblépésre. Mivel az ezekből a tesztekből származó változások közvetlen hatással lesznek a játék sok más fontos területére is, ezért ezek a módosítások egy hatalmas "Új balansz" nevű frissítés részeiként kerülnek majd bevezetésre.

Az Új balansz két nagy részből áll majd és nem csak az egyedi értékeket és egyensúlyi paramétereket érinti, hanem a kapcsolódó funkciókat és játék aspektusokat is.

A frissítés első része a balansz változtatásokat hozza majd el - változó numerikus értékek és tartalmak, melyeket idén nyár közepe óta gondosan teszteltettek velünk a Sandbox négy iterációján keresztül. Íme egy rövid összefoglaló a főbb módosításokról:

A Sandbox következő körében az Új balansz második részére fókuszálnak majd, amik a fentiekhez kapcsolódó funkciók lesznek.

Tervezett Sandbox tesztek

 • A játékon belüli statisztikák megjelenítésének javítása.
 • A személyes küldetések finomítása: Az életerőket és mechanizmusokat érintő fejlesztések miatt felül kell vizsgálniuk minden személyes küldetést.
 • A játék gazdasági rendszerének kiigazítása: A csatákért járó jutalmak - elsősorban a kredit és az XP - kiszámításához használt képletet felülvizsgálják a jelenlegi értékek és összes bevétel nem fog változni. Csatánként több erőforrást kereshetünk majd mint korábban.
 • A fejlesztési ágak felülvizsgálata: Szinte minden nemzetnél felül fogják vizsgálni a fejlesztési ágakat Tier I és IV között. Lecsökkentik az alacsony tierű tankok számát a fejlesztési fákban, így kényelmesebb válthatunk majd a különböző (pl. med és heavy) ágak között. A mostani alacsony tierű tankok továbbra is a jáékban maradnak, csak nem lehet már őket majd kifejleszteni.

Jövőre a Sandbox több iterációja is elindul majd, melyek közül az első 2020 elején várható. Ezeket a változásokat a lehető leghamarabb beszeretnék vezetni, ezért ha a tesztek is jól mennek, akár már 2020 első negyedévében találkozhatunk velük az éles szerveren.

Frontline + Steel Hunter

Idén a Frontline a random csaták egy remek alternatívájává vált. Valami igazán epikusat szerettek volna létrehozni a WG-nél, ami úgy tűnik sikerült is, a legtöbb játékos ugyanis nagyon élvezi ezt a módot. A Frontline iránti érdeklődés egész évben folyamatosan magas volt és nagyon sok visszajelzést kaptak tőlünk.

Még idén kiadtak egy ugyancsak új játékmódot is, a Steel Huntert, aminek játékélménye egy roncsderbihez hasonlítható leginkább. Az esemény nagyon szórakoztatónak bizonyult, azonban néhányan még több változatosságot szerettek volna látni a csatákban. Hallgattak a visszajelzésekre, és a 2020 második felében visszatér a Steel Hunter mód, mégpedig átdolgozott előrehaladási rendszerrel. A mód hosszabb ideig lesz elérhető és már nem veszíthetjük majd el a megszerzett rangjainkat.

Egy új hangulatos térkép is bekerül majd a módba, ahogyan új, egyedi járművek is.

PvE (játékos a gép ellen) esemény

2020-ban egy speciális történelmi PvE eseményt indítanak. Ez a Homefront egy természetes kiegészítője lesz amit nyáron indítanak majd el, és ami örökli majd legjobb játékmeneti elemeit, a számos frissítés és módosítás mellett. Heves csatákat vívhatunk majd többek között egy speciális Berlin térképen is.

Battle Pass

Jövő tavasszal részt vehetünk egy hosszútávú és előrehaladáson alapul tevékenységben az új Battle Pass mechanizmussal. A Battle Passban való részvételhez egyszerűen csak random csatákat kell majd játszanunk, ahol is a lehető legjobb teljesítményt kell majd nyújtanunk, ezáltal előrehaladási pontokat gyűjtve, amik automatikusan megnövelik majd a Battle Pass szintünket. A szerzett pontok száma a csapaton belül elért alap XP helyezésünktől függ majd. Minden szintlépésnél értékes in-game elemekkel jutalmaznak majd meg minket. Sok ilyen szint lesz és mindegyik kellemes jutalmakat tartogat számunkra.

Az egyéb értékes jutalmak mellett kaphatunk majd ún. Bounty felszerelést is, ami a normál felszerelések egy új, speciális típusa lesz. Jellemzői a továbbfejlesztett felszerelés szintjére javíthatóak, és aranyért (nem kötvényért) ugyanúgy leszerelhető lesz mint a normál felszerelések.

Apropó. A Battle Pass nem ér véget azzal ha elértük az végső szintet. Miután teljesítettük a fő előrehaladást, akkor veszi kezdetét az utó-előrehaladási utazás újabb jutalmakkal. Ugyanakkor mikor elértük a fő előrehaladás végső szintjét, kapunk egy kitűzőt, ami megmutatja más játékosoknak a jelenlegi Battle Pass szintünket.

A Battle Pass növeli majd a napi random csaták változatosságát, emellett pedig menő dolgokkal jutalmaz majd meg minket.

Új járművek

A WG-nél folyamatosan keresik a játékba beépíthető új tankokat és ágakat. Legfontosabb céljuk mindig is az volt, hogy az új járművek friss, dinamikus játékélményt vigyenek a játékba.

Jövőre legalább két nemzetnél is új ág bevezetését tervezik. Ezek közül az egyik nagyon valószínű, hogy az olasz nehéz tank ág lesz. Az ág összetétele még nem végleges, de nem kétséges, hogy az új nehéz tankok ismerős tüzelési mechanikával lesznek felszerelve és folytatják az olasz közepesek fenyegető hagyományait.

Pearl River térkép

Egy új térkép mindig nagy lehetőség új taktikák kitalálására és az új csata dinamikák megtapasztalására. Jövőre két új térkép is bekerül majd a játékba, beleértve a mesés Pearl Rivert is (további tesztek), amire a WOT veteránok bizonyára jól emlékeznek még. Sokan közülünk arra kérték a WG-t, hogy alakítsa át és állítsa újra csatasorba a térképet, úgyhogy 2020-ban jelentős változtatásokkal ugyan (lásd előző két link), de visszatér majd.

A másik térkép Berlin lesz, egy teljesen új térkép. Részletek később.

Utoljára frissítve: 2019. december 17. 05:43
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Balista1 · 7 hónapja
  Ez a parancsnok képzettségén alapul legénységi teljesítmény az Armored Warfare ból van.
  A két játék össze-vissza lopkodja egymástól az ötleteket.
  És igen kellene már vagy 10 új térkép mindenekelőtt, mert a mostaniak már a könyökén jönnek ki - gondolom mindenkinek.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Freepunk_Hun · 7 hónapja
  Artykat tolják a ganéra!
  A többi talán jó lesz.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ranagol · 7 hónapja
  Olyan változtatásra lehet számítani, hogy vesztes csatában, ha első az ember, akkor ne kapjon kevesebb xp-t mint a nyertesből az utolsó?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Maustiger · 7 hónapja
  Azért kicsit megerőltethetnék magukat a térképek számát illetően legalább 10-15 térkép kellene vérfrissítésnek, a nagy balansz nagyon időszerű bár mivel mostanában a wg fejlesztők nincsenek a helyzet magaslatán (tuti valami egyetemista tanoncok) nem tuti, hogy a vége az lesz aminek kellene, hogy a nehezek kapjanak már átlőhetetlen frontpáncélt, a medek kisebb felderítést kisebb alfát a könnyű kisebb alfát és nagyobb spot kört ill. gyorsaságot azok a tankok amik lassúak. Az artyk nagyobb sebességet, és kicsit gyorsabb töltésidőt főleg azok amik 35-45 s között töltenek. stb. A gurulós szarokat meg vagy vegyék ki vagy lehessen már végre belőni rendesen, mert rohadt idegesítőek. Ja és jó lenne már egy cikk egy közlemény de a legjobb az lenne, ha a játékba építenének egy statisztikai elemet ami pontosan leírja az adott tanknál miért kapod az xp-t tudom, hogy bonyolult számítások vannak és nem tudja megadni a rendszer az xp mennyiséget pont annyira, de legalább nagyságrendekkel tudna számolni az ember. Mert egy csomó küldiben alap xp-t számol. Persze tudom a kicsit jobb játékosok lassan maguktól rájönnek, de így egyszerűbb lenne nem. Kíváncsi leszek mit hoznak ki a jövő évből én nagyon remélem most már összeszedik magukat és valami pozitív elkezdődik végre. Pl: ezek a 3D stílusok nagyon jók bár az is igaz, hogy mellé ezek a karácsonyi buzi festések nagyon lerontják kajak szőnyeg minta meg narancs ne már ennyire mélyre nem kellene menni.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Marcus · 7 hónapja
  Én ezt várom "PVE (JÁTÉKOS A GÉP ELLEN) ESEMÉNY", de berakhatnák végleg mint a hajósban.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Marcus · 7 hónapja
   Én még egy olyan csatamódnak örülnék, ha stressz mentesen lehetne játszani. És nem kellene azon aggódnom, hogy már egymást követő két csatában bent voltam a top 3- vagy 5 ben, és vereség, és a mostaninál ugye győzők. Egy olyan csatamód ahol ugyan úgy van xp, kredit, a prémium napnál is plusz kredit, és xp és leszorozhatod a tankjaidat. De a csata végén nem az van kiírva, hogy "GYŐZELEM" vagy "VERESÉG". Hanem "VÉGE A CSATÁNAK" és ez nem győzelem vagy vereségnek van elszámolva. Ez nekem azért volna jó, mert ha egyszer játszani szeretnék akkor had játsszak. Így is lehet de nekem fontos a stat, és ha úgy döntök nem foglalkozok vele, nagyon gyorsan le lehet rontani. Viszont visszahozni meg nagyon nehéz. A győzelmi arányom 53,73% volt. Abbahagytam a játékot 6 hónapra, majd elkezdtem újra játszani, lementem 53,62% és nem tudom visszahozni. Felmegy 53,64% de utána visszaesik. Tehát ezért írtam a jót könnyű lerontani, de visszahozni már nehéz. És nem cseszné el a játékélményt, ez a rohadt megfelelési kényszer, ez azokra is igaz akiket a stat nem érdekel, de mondjuk le szeretnék szorozni a tankjukat, de egymást követő 5 csatában ha vereség, akkor nem fogja tudni leszorozni őse amitől felidegesíti magát.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Okynawa · 7 hónapja
  Jójó, de ezek szerint, tök felesleges volt tesztelnünk azt a nagy HE ammo nerfet, hiába írtuk, hogy ez így nem jó, sandbox csaza chaten is írták rengetegen, hogy nem lesz ez így jó, ennek ellenére behozzák... a másik, a moddolási lehetőséget lezárni? A cheatelhetőséget kizárni? Jaaa az nem fontos. Van olyan ismerősöm, aki aimbotos, és már akkor megvan neki az új verzió, mielőtt kijönne az új wot verzió. Valyon hogy lehet ez? Persze, hogy belső munka az
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  sanyipictures · 7 hónapja
  bízom benne, hogy tényleg behozzák ezeket a változtatásokat, mert első blikkre jónak tűnik. Tény, hogy az agyhalott csapatösszetételen nem fog segíteni, és továbbra is a masszív campelésé lesz a főszerep, de az ebből származó fusztráltságot úgy érzem némileg tudják ezek a módosítások csökkenteni.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Jacktor
   • Admin
   · 7 hónapja
   Igen, a Battle Pass kifejezetten izgalmasan hangzik (pláne hogy nem kell nyerni), de persze mint mindig, a részleteken múlik majd minden.

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.