Jelenleg 568 vendég és 5 tag online

2019. december 2. 14:57

Holiday Ops 2020 - Idén is lesz fadíszítés és lootboxok?

Írta:
Értékelés:
(34 szavazat)
77 hozzászólás

Rengetegen várják már az idei fadíszítős/lootboxos ünnepi eseményt, az eddigi tapasztalatok alapján ugyanis sokan ilyenkor költenek el minden pénzt, amit a játékra szánnak (az ár/érték arány alapján joggal). A türelmetlenkedők azonban már festik az artyt a falra és azon agyalnak hogy idén lehet hogy nem is lesz ilyen esemény? Mert szerencsejáték? És a WG nem kockáztatna? Különben is hol a bejelentés? No, akkor ezzel kapcsolatban szeretnék néhány tényt felsorolni:

 1. Mint tudjuk, Belgiumban törvényileg tiltották be a lootbox rendszert. Ez azonban már tavaly sem okozott gondot a WG-nek, a belga játékosok számára ugyanis nem voltak elérhetőek már akkor sem a lootboxok.
 2. Tavaly is csak december 6-án kaptunk hivatalos bejelentést, éspedig egy FB videó formájában.
 3. Maga az event tavaly december 13-án csütörtökön indult el, míg 2017-ben december 16. napján, ami egy szombati nap volt.

Mindezzel csak arra világítanék rá, hogy még bőven időben vagyunk, talán már csak néhány nap választ el bennünket a hivatalos bejelentéstől.

Az újoncok itt olvashatnak arról hogy milyen is volt a tavalyi esemény, illetve íme a 2017-es event statisztikái is, igen beszédesek:

 • Több mint 3.000.000.000 dekorációt gyűjtöttünk be.
 • Több mint 12.000.000 női legénységi tagot toboroztunk.
 • Több mint 400.000 tier VIII-as prémium tank lelt új otthonra.
 • Több mint 55.000.000 küldetés lett teljesítve
 • Több mint 148.000.000 dekoráció lett kraftolva.
 • Több mint 2.000.000 játékos érte el a X-es dekorációs szintet.
 • Stílus jutalmak:
  • 160.000+ szovjet új év
  • 128.000+ modern karácsony
  • 135.000+ tradicionális karácsony
  • 125.000+ kínai új év

Utoljára frissítve: 2019. december 3. 04:55
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  cvikliv · 8 hónapja
  Ebben a hónapban lesz 90 óra túlórám, dec. 20.- án jön a devla, megveszem az összes dobozt.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Alkohool · 8 hónapja
   Nem szorosan a témához tartozik, de a devla Lovári (cigány) nyelven Istent jelent. Ha azt akartad írni, hogy dec. 20.-án jön az Isten akkor semmi gond, de ha esetleg arra céloznál, hogy jön a pénz, akkor én helyedben a della szót használnám.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    cvikliv · 8 hónapja
    Ezt nem tudtam, nálunk pénzt jelent. De akkor legyen della.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Öregbaka · 8 hónapja
   Erről van szó! Ennyi!

   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bfreshfishb · 8 hónapja
    De miint ismerjük a mennyország tourist-ból, hogy: "Mivel az isten a pénz lett" így mindenkinek IS igaza van.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Öregbaka · 8 hónapja
  Valamiből nekik is fizetni kell a programozókat, a szerver használatot és a számtalan egyéb költséget ami egy ilyen "free to play" játékkel jár! És persze haszonnak is lenni kell. Egy üzleti vállalkozás haszon nélkül nem sokat ér. Engem nem zavar. Magam minden évben vettem egy-két kis csomagot csak úgy módjával. Ezzel is hozzá járulok a költségekhez és egy kicsit szórakozok is. Nem érzem olyan gáznak. Szóval ha lesz, akkor talán újra veszek 1-2 dobozt. Most őszintén, a feleségemen kívül kit zavar ha a karácsonyfa árnyékában "kinyitok" egy WoT dobozt?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Peter1918 · 8 hónapja
   Ez így van csak közben kéne foglalkozni a fontos dolgokkal és nem kifogásokat keresni.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Öregbaka · 8 hónapja
    Persze! Ebben neked is igazad van!
    Ettől függetlenül - most őszintén - ez miben különbözik a lottó és egyéb szerencsejátéktól? Költöttem rá ezerhatszáznegyvennyolc pénzt és sokkal jobban szórakoztam mint a feleségem a 12 éve kitöltött lottó szelvényeivel :-)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Colonel_Fox1984 · 8 hónapja
  Valami kis csavar lesz az ingyen nyitható 5-ös tankok szempontjából. Csak emlékeztetőül, tavaly lehetett nyitni Turán Prototípust, M4 Improved-ot és egyéb 5-ös (szerintem trash) tankokat. Ebben az évben viszont volt jópár event amikor ugyan ezeket a retkeket "nyerhettük" a többszintű küldetésekkel. Szerintem tehát most kevesebb alacsony tier tankot lehet majd nyitni, de az 6-os prém lesz (ami már nem annyira trash). Helyette kapjuk a legénységi füzeteket, tervrajzokat, cukorkás matricát, stb. Ha belegondolunk mi volt a "Jól megérdemelt jutalmak" dobozaiban, akkor lehet némi elképzelésünk a karácsonyi dobozokról..
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   atilis81 · 8 hónapja
   Tavaly nekem leadta az összes 5-ös tankot, és talán az összes trash, kivéve a KV-220-2, az egy nagyon szórakoztató tank. Egyedül az a tank érte meg, a többivel nem mentem egy kört sem.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    MicsBjukenen · 8 hónapja
    Ha nem mentél velük egy kört sem akkor honnan tudod, hogy Trash?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Ranagol · 8 hónapja
   Nyitottam tavaly vagy 25 turant...
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    charliefirpo_2018 · 8 hónapja
    De nemigen bántad meg mikor megkaptad a kompenzációt... Aranyban
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  kresztjani1991 · 8 hónapja
  Sziasztok, én vegyes érzelmekkel de várom a doboznyitogatósdit. Tavaly úgy vártam a dobozokat mint még soha, mindenkitől dobozokat kértem a családban a "Fa" alá. Dec. 24.-én este jött is a pillanat, úgy vágtam neki az egésznek hogy a
  8asokból csak az IS-3A hiányzott. Nyitottam közel 40 ládát vegyesen de, hiába vártam a kisfilmet nem jött. Majd Január elején vettem 3 ládát mert lebeszélt a párom mondván ne költsek rá többet, ez is felesleges lesz. A 3.ik ládába ott csücsült. Talán ez jellemzi legjobban mennyire minden lehetséges volt.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   charliefirpo_2018 · 8 hónapja
   Én még a Defender vártam,lett belőle vagy 10 IS3A,3 E25 a Turán párszor, meguntam, többet nem vettem,azóta meg nem volt a Defi a fasorban sem
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    MicsBjukenen · 8 hónapja
    Valamikor meg lehetett venni mindkettőt.
    Én akkor vettem meg mikor csak a festetlen volt.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  zadia · 8 hónapja
  Én úgy vagyok vele,ha lesz veszünk,ha nem akkor nem.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • VIP
   · 8 hónapja
   Ez igazán nagy önmérsékletre vall, mert a többség még akkor is venni fog, ha nem is lesz.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Rohamnyuszi
  • Moderátor
  · 8 hónapja
  Én inkább idén is eliszom a pénzt amit erre költenék. Ilyen áron kiváló gyerekpezsgőket kínálnak az újévi dajdajra.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Filler1 · 8 hónapja
   Ön dönt: iszik, vagy vedel.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Marcus · 8 hónapja
  Én nagyon de nagyon utálom ezeket a doboz hülyeségeket. Annyira a szerencsén múlik minden. Nincs kőbe vésve, hogy egy bizonyos összeg felett lesz benne érdemes ajándék vagy minek hívjam nyeremény. És itt nem az irigység, de tényleg van aki vesz egy olyan csomagot ami 3 ládát kap, és talál benne egy tier 8 as prémium tankot. Más költ vagy 22 ezer ft ot, és csak egy kib@sz... tier 4 es tankot adnak. Értem én hogy szerencse, meg mondhatjuk, hogy zsákba macska. De akkor is nem kevés pénzről beszélünk, ha már fizetek legyen olyan, hogy egy bizonyos láda csomagnál 100%, hogy lesz benne egy tier 8 as prémtank. Tudom sokatoknak már a könyökén jön ki, a TYPE 59-es tank, de nekem az első két év amikor bejött ez a hülyeség, idegileg annyira tönkre tett, hogy 6 hónapig nem játszottam a wottal. Mert nem tudtam megszerezni, itt meg sorra dicsekedtek, hogy 3 ládából a másodikra megkapta, másoknak a harmadikra adta be. Mondom ilyen nincs, sorba vettem a 3 as ládát, meg a 7-es láda csomagot ha jól emlékszek. Félre ne értsétek TISZTELT WOTINFO MINDENKI, nem irigy voltam hanem frusztrált a dolog, hogy mi az amit rosszul csinálok. Mit számol a rendszer? Aki nem költ annak beadja, aki néha költ a játékra annak meg nem mivel úgy is van pénze had költsön. BOCS MINDENKI!!!
  Tisztelt Jacktor nem lehetne-e egy olyan funkciót beépíteni a wotinfo oldalra, hogy rejtett hozzászólást is lehessen írni, és csak azoknak jelenne meg a hozzászólás aki el is szeretné olvasni?
  [spoiler][/spoiler]
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Matt__Kirby · 8 hónapja
   Tavaly 2x 75ös ládát vettem, vagyis a legnagyobbat.
   Kijött az IS3A, Skorp, Defender ezekre emlékszem.
   Ha nem lett volna semmi meg ezekből, akkor is megérte volna mivel majd 2 hónap prémiummal és 60K arannyal jöttem ki belőle. Nyilván vannak akiknek nem volt ennyire jó, de szerintem a nagy többségnek igen.
   Felesleges úgy nekiállni, hogy "XYZ" tankot akarok nyitni, mert akkor csalódni fogsz.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Marcus · 8 hónapja
    Akinek még háza sincs mint pl én annak számolnia kell minden forintot, de mivel szeretek játszani, és nem dohányzok ,nem iszok alkoholt. Egy függőség kell az embernek mert bedilizik a napi hülyeségek miatt pl munkahely és ehhez hasonlók, lehet te jól jöttél ki, de ha én aranyat szeretnék, akkor vagy azt veszek, vagy olyan csatamódokat keresek ahol ez elérhető. Én a tankért mentem mert az kellett volna. A legkisebb pénz befektetésért. Ha viszont adott hogy vegyünk egy ládát ami 11 db-ból áll és az 15 000 ft és lesz benne egy tier 8 as prémium tank. Akkor nem lettem volna rosszkedvű mert tudom mennyibe kerül, és arra nem költök. Így meg költöttem kicsivel többet és nem lett semmi érdemleges, legalábbis számomra, jó volt a gold de nekem annyira az nem fontos.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Matt__Kirby · 8 hónapja
     Valamit tisztázzunk. Nekem sem volt házam, és nekem is számolni kell a forintot. ÉN döntöttem úgy, hogy veszek X ládát, és én döntöttem úgy, hogy vállalom a következményeit. Vagyis vagy kinyitok valamit vagy sem. Ez egy nem szabályozható dolog. Vettél te is, nem jött be amit szerettél volna. Ez van, tovább kell lépni. Ha nem tudsz, csak magadat cseszteted feleslegesen.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Bhalangir
   • Moderátor
   · 8 hónapja
   Az a baj, hogy teljesen rosszul álltok hozzá, és rosssz nézni, hogy saját magatokat rakjátok olyan pályára, aminek jó eséllyel csalódás lesz a vége. Ár-érték arányban a lootboxal plusszba jössz ki. Mindig. Minden extra amit ezen felül ad az mázli, és örülni kell neki. Aki nem így áll hozzá, azok többsége csalódni fog a végén, ráadásul még frusztrált is lesz, hogy neki miért nem sikerült, miközben semmi ráhatása nincs, amivel irányítani tudná, hogy mit nyit.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    BaliSan · 8 hónapja
    Pontosan ez a dolog a baj, hogy nincs irányítva. Első lootbox-os event, vettem elég sokat, 20-30 ezerért. És nem adta a Type 59-et. Sőt, 1 tier 8-ast kaptam. Béta óta toltam, költöttem is rá eleget. Szóval megérdemeltem volna, jobban, mint az a friss acc, akinek van 200 csatája és vett 3 dobozt. Értem én, szerencse. De nem járt volna jobban velem a WG, és továbbra is öltem volna bele a pénzt, mint azzal a 200 csatás játékossal, aki azóta se vett semmit sem?
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Bhalangir
     • Moderátor
     · 8 hónapja
     Csak ismételni tudnám magam. Mindig minden mellett és ellen is lehet érvelni. 1-1 kiragadott példából felesleges általánosítani. Ha meg fix összegért fix loot lenne, akkor meg az lenne a baj, hogy a WG lehúz, mert túlárazottan árul. Neked, aki hajlandó lenne az "álomért" extra felárat is fizetni ez zavaró, más szerint meg pont az lenne inkorrekt, mert akkor csak a tehetősek vehetnék meg, vagy "bárki meg tudná szerezni azt, ami eddig ritka volt és csak keveseknek lehetett". Mindig lehet olyan szempontrendszert felállítani, amiben akármit teszel, az a te szempontodból nem jól van kitalálva. Én pusztán a gondolkodásmód hibájára ( legalábbis az én meglátásom alapján) próbáltam felhívnia figyelmet.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   sk-skuba · 8 hónapja
   Szia tavaly QB 200 ládát nyitott, és nem kapta meg az IS3-A-t, és mind nagy ládák voltak, a legnagyobb csomagból. Én még olyat nem hallottam hogy valaki 3 ládát vett vagyis a legkisebb csomagot és 8-as prém lett volna benne, Talán 4-es szerencsével.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Marcus · 8 hónapja
    Igaz itt két dobozt vásárolt az illető neked keresem
    "ttocra 10 hónapja
    Vettem 2db 3-as dobozt ezen a télen először.
    Defender, 2 nap prém, 500.000 kredit, 2000 gold.
    Több mint 5 éve játszom, de még nem nyertem ajándék tankot a wotban."
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Athelgard · 8 hónapja
     2017-ben három ládikót vásároltam december 24-én,szentmise előtt. Type 59, M4 Improved, meg némi gold esett ki belőle. Nem szégyellem, megkönnyeztem, annyira vágytam rá, meglett. Az feleségen csak nézte a 203 cm magas, 130 kilós férjét, hogy picsog mint egy csaj! )))
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Marcus · 8 hónapja
     És szerintem ez az utolsó, én már nem keresgélek itt nem egyszerre lett 2x3 láda hanem külön külön.
     "tiger 11 hónapja
     Had örömködjek én is egy kicsit.Vettem egy 3 ládás Lunar Boxot jött belőle pár arany meg prémium nap,ezek saláták úgy gondoltam,úgyhogy rögtön vettem egy 3 ládás Magic Boxot és elsőre ez jött ki belőle "Defender, de ide képet rakott be. A tankról.
     És ez az utolsó
     "killfer 11 hónapja
     Nekem szerencsém volt. Vettem a New Year-ből 1x3 dobozt és nyitottam 750 aranyat és egy DEFENDER-T"
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      CheckEngine · 8 hónapja
      Marcus!
      Dettó ugyan így jártam 2éve, nem vagy vele egyedül. Nekem is volt utána egy kis kihagyás. Tavaly kitaláltam egy limitet hogy mi az a max amit költök rá. Szerencsém volt az első 11es ládából kidobta az IS3-A-t, így nem léptem túl a limitet. Idénre meg az a taktika hogy keveset vásároltam az évben, és amit amúgy játékra szántam volna azt most elfüstölöm a ládákra. Van már egy pár prém tank a garázsba, így ha bejön pár kisebb nagyobb tank akkor a gold értékkel sem fogok rosszul járni.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • VIP
   · 8 hónapja
   Abszolút megértem, hogy min mentél keresztül, mert én is ugyanazon sokadmagunkkal. Kevésbé lenne frusztráló ha több doboz vásárlásával növekedne az esély a nyerésre és ha beteljesül, akkor az esély visszaugrana az alap értékre, így egy idő múlva a több dobozt vásárló is biztosan örülhetne, hogy a 25-re azért meg lett neki is. Az a csalóka, hogy aki kinyit valami prém tankot, az örömében egyből beírja és bár tucatszámra jönnek az ilyen hozzászólások és az ember azt gondolhatja, hogy hát ha ennyien beírják, akkor neki is könnyedén meglesz, de a valóság az, hogy csak aránylag kevesen nyitnak ilyet, csak a többség bánatában nem büszkélkedik vele, hogy bezzeg ő meg milyen szerencsétlen. Ez a lootbox rendszer ilyen és kész, semmi másról nem szól, csak a szerencséről.
   Nagyon rossz volt azon keresztülmenni, hogy már a 25. ládámat nyitom és még mindig semmi és akkor veszek még, hogy na most már meg kell lennie valaminek-bárminek, de nem és még egy utolsót, pedig ennyi pénzt már nem akartam rászánni és még mindig semmi és az arany nem vigasztal, mert mindenki a tankokért bont (szerintem) elsősorban. Totál vesztesnek és baleknak éreztem magam akkor.
   Tavaly megpróbálkoztam, azzal, hogy nem veszek egyetlen dobozt sem. Sikerült. Bár mindenki szeret nyerni, de én már elégedett voltam azzal, hogy nem veszítek és még a pénzem is megmaradt. Idén újra ez a terv és szerintem könnyebb lesz megállnom.
   Persze sok szerencsét mindenkinek, aki nyitogat! és előre is őszinte sajnálatom és együttérzésem azon többségnek, aki nem tartozik majd a szerencsések közé!
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Marcus · 8 hónapja
    Apám szívemből szóltál, de komolyan. Mintha testvérek lennén, tavaly már én se vettem, és elég könnyen kibírtam vásárlás nélkül, igaz a DEFENDER elég nagy kísértés volt, de éreztem hogy most sem lenne semmi. A fiamnak marha jó megérzése szokott lenni, akkor is ő mondta apa most vegyünk egy 3 as ládát most bent lesz a Type, azt mégse, nála se jó mindig a megérzés. Legalábbis ebben nem.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Jacktor
   • Admin
   · 8 hónapja
   Nem.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Marcus · 8 hónapja
    Értem ,és köszi. Egyébként nem trágár, sértő szöveg elrejtése miatt gondoltam az ötletet. hanem ha valaki sokat ír egyszerre, akkor nem jelenik meg nagyban, csak kicsiben. Addig míg le nem nyitod. De megértettem, és köszi még egyszer.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ynnegaf · 8 hónapja
  Figyelembe véve, hogy az Adventi naptárat sem sikerült érdemben elkezdeniük december 1-én, azon sem lepődnék meg, ha ezúttal ebben is akadna valamilyen gixer.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   bmw0511 · 8 hónapja
   Ha ezt se sikerül időben megoldaniuk akkor legalább húsvétra meglesz az event:Barkadíszítés

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.