Jelenleg 152 vendég és egy tag online

2019. november 21. 16:33

Mi az az Anonimizáló?

Írta:
(49 szavazat)
204 hozzászólás

Akik sokat játszanak a játékkal, pláne ha nagyon jól, bizonyára kerültek már olyan helyzetbe, amikor bizonyos fokú anonimitás nagyon jól jött volna egy csatában:

Újoncok, streamerek és nagyon jó játékosok

...és ezzel nagyjából fel is soroltuk a leginkább érintett célcsoportokat, gondolom nem kell magyarázni egyikőjük jogos anonimitási igényét sem (stream snipe, XVM fókusz, stb.).

Hogyan működik?

Az Anonimizer kizárólag a csaták alatt működik és a következő panelen kapcsolható be (Beállítások - Általános):

Az opció a random csatatípusok (Standard, Assault, Encounter, Grand Battles) és a Frontline, Ranked Battles, PvE és PvP módok alatt működik. A következőkben tehát nem:

 • Csapat tréning
 • Stronghold
 • CW
 • Kiképző tábor
 • Tornák

Ha bekapcsoljuk az anonimitást, a játék minden csatában egy random nevet ad nekünk. Egy nem egy összedobált full random karaktersorozat lesz, hanem egy "hihető" nevet kapunk majd (értsd: nem lehet majd tudni hogy melyik név generált, azaz hogy kinél van bekapcsolva az opció). Az inkognitónk azonban csak a csaták végéig tart, az eredmény kijelző panelen ugyanis már a valós nevünkkel szereplünk majd.

A csaták alatt mindenki a valós nevét látja majd, ahogy a szakasztársaknál is egymás valós neve jelenik majd meg.

Dinamikus szakaszok

Az inkognitó felfedése a dinamikus szakaszokban is bekapcsol, szóval jól gondolja majd meg mindenki hogy kivel áll össze átmenetileg egy-egy csatában.

Utoljára frissítve: 2019. november 21. 17:13
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  VaFec · 1 éve
  Amúgy itt a lehetőség, felhívnám az adminok figyelmét egy szavazás kiírására.
  "Használni fogom az Anonymizer-t? Igen, Nem"
  Kíváncsi vagyok a végeredményre.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  VaFec · 1 éve
  Most nyert értelmet az RNG a magyar jelentésben. RNG=Random Név Generátor
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   TheMajor66 · 1 éve
   De hol van, mert nekem nincs a beállításokban ott ahol kéne...?
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    VaFec · 1 éve
    Ez még csak fejlesztői videó, majd jön valamikor. Talán 1.8 vagy később.
    Szerk.: Bocsi, most olvastam az AP-n, hogy ezt a funkciót már beépítették az 1.7-es teszt szerver második etapjába.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     TheMajor66 · 1 éve
     Ez jó hír Köszi!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  _MrX_ · 1 éve
  A lényeg ugye az lenne hogy az xvm-et használók tábora elől el tudd rejteni a csata alatt a színkódodat, winratet és a hasonló adatokat. Amikor egy ilyen modot használó játékossal alakul ki 1v1 ő látja azt hogy esetleg fekete vagy éppen lila ellenfele van és e szerint tud cselekedni. A másik dolog az ügy kapcsán, ha el lehetne rejteni ezeket az információkat az xvm sem tudná számolni a százalékos esélyeket. Az elején nem írná be senki hogy 28% a győzelem esélye. Ezekkel a beírkálásokkal az egész csapatra hatással vannak és így a csatára is. Lehet ha nem írja be esetleg másképpen játszanának. Volt példa rá egy ilyen beszólás után a csapatból 10 en úgy döntöttek hogy a bázis közelében elbujik és majd jönnek...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   charliefirpo_2018 · 1 éve
   Pontosan,elég hervasztó mikor a visszaszámlálás alatt azt látod hogy ,,Red noob team,lost...ilyenkor le tudnám lőni az illetőt
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   VaFec · 1 éve
   Igen, de ettől még nem fog "lefagyni" az XVM, hanem átugorja azt a játékost és ugyanúgy kiszámol egy százalékos esélyt, csak ez esetben 15 helyett kevesebbel osztja el az összeadott értékeket.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  · 1 éve
  Értékelem ezt, de sokkal egyszerűbb és hasznosabb lenne, ha rejthetővé válna csata alatt a személyes értékelés vagy wn8. Kb. minden csatában vannak xvm használók. Ezek közül kiemelném az arty játékosokat, akik igen sok esetben egyenesen vadásszák a jó játékosokat. Ez ebben a megközelítésben sportszerűtlen és nem fair. Mondjuk artyval lövöldözés önmagában sem az..
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   charliefirpo_2018 · 1 éve
   Nekem nincs xvm,nem is lesz, ha artyval megyek nekem mindegy mennyi az xvm, lövöm ahol lehet
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   zics911 · 1 éve
   "hasznosabb lenne, ha rejthetővé válna csata alatt a személyes értékelés vagy wn8" ez pont erről szól. rejtve lesznek a statok.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    · 1 éve
    Tehát ez nem csak a valódi nicknevemet rejti, hanem a statisztikámat is?
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     zics911 · 1 éve
     pontosan.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      · 1 éve
      Köszönöm hogy rávilágítottál, nekem nem volt egyértelmű. Ez alapján a fenti okfejtésem felesleges volt. Respekt
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Proletar_Kukutyin · 1 éve
   "Mondjuk artyval lövöldözés önmagában sem az.."

   De az. A játék része.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    · 1 éve
    Nézőpont kérdése. Az, nem az, mindegy.... Nekem nem az, csak legalizálták a klasszikus játékosok játékélvezetének a szétcseszését.

    Persze amikor ezt valaki kinyilvánítja, sokaknak ez nem tetszik, kiváltképp a mániákus artisoknak, akik igenis örömmel cseszik el mások játékát.

    Maradjunk annyiban, hogy valóban a játék része, amelyet kb úgy nyomtak le a torkunkon, mint a kerekeseket és most a duplaágyút. Ezt mindenki elfogadja, aki játszik, én is. De ne akard már lenyomni a torkomon hogy az arti játék fair. A nagy l.... t az. Attól hogy a játék része, nem jelenti azt hogy egyúttal fair is.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Proletar_Kukutyin · 1 éve
     Valóban nézőpont kérdése, megfogalmaztál egy szubjektív véleményt. A tüzérek semmivel sem cseszik szét jobban más játékosok élvezetét, mint a könnyű tank, ami körbeszaladva rongyosra lő, mint a páncélvadász, ami rejtőzve durrant ki, mint a nehéztank, mely komótosan lefaragja a HP-d, stb.


     Éppen ezért ne akard már lenyomni a torkomon, hogy az arty játék nem fair. A nagy l...t nem az. És egyébként is, ha igazán fair játékot akarsz, akkor menj pingpongozni a haverokkal, vagy sakkozz.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      · 1 éve
      A tüzérek cseszik szét a legjobban a játék élvezetét, én ezt egyértelműen így érzem és biztosíthatlak hogy nem egyedül vagyok ezzel a véleménnyel.

      Attól hogy te mást akarsz nekem bizonygatni amúgy teljesen feleslegesen, még nem feltétlen jelenti azt hogy igazad is van. Kb. püfölöd a semmit, és lájkolod a tiszteletlen, lekezelő, neveletlen, személyeskedő bunkó hozzászólásokat, minősítve ezzel magadat is persze.

      A könnyű tank klasszikus játékelem, és pontosan úgy lőhet ki, ahogy te is őt egy másik tankból. Körbemozoghat, ez vagy sikerül neki, vagy nem, de nagyjából fair. Ugyanez igaz az összes többire is, az artit kivéve. Az egyik erősebb, a másik jobban rejtőzik, a harmadik meg jobban lát, de a lényeg, mindegyiknek a körülményektől függően ugyan, de van esélye a másikkal szemben.

      Ez az önjárókra egyáltalán nem igaz. Nyílt pályán nem tudsz tenni ellene semmit, meglát és kész is, védtelen vagy. Fedezékpályán meg megy a kempelés ezerrel. Leírtam és leírom ezerszer ha kell, attól hogy te azonosulni szeretsz ezzel, az a te dolgod és mint olyan elfogadom ezt, én viszont ezt mindig is genny dolognak fogom tartani. Futhatunk millió kört, akkor se lesz másképp. Egyszerűbb ha elengeded...hidd el nincs ebben több.

      Nem kell tanácsokat sem adnod, hogy hova menjek, mit tegyek - ezt már leírtam máskor is: kb. ugyanolyan arctalan senki vagy mint én, úgyhogy az ilyen megnyilvánulások meglehetősen nagyképűek és indokolatlanok egy ismeretlen valakitől.

      Én maradok ennél a játéknál mert összességében nagyszerű, ezzel együtt pedig fogom dicsérni és kritizálni, attól függ melyik részéről van szó. Az, hogy neked ez nem tetszik teljesen elfogadható számomra. Az viszont hogy nem vagy képes lekezelő, kioktató stílust és a személyeskedést mellőzve reagálni sokakhoz hasonlóan, egyszerűen csak annyit jelent hogy sz...házi vagy, nem vitapartner.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Proletar_Kukutyin · 1 éve
       "sz...házi vagy" Gratulálok! Ezután kijárna a bannolás.

       Nem akarlak meggyőzni semmiről. Csak felhívtam a figyelmed, hogy az arty unfair duma baromság.
       "Ez az önjárókra egyáltalán nem igaz. Nyílt pályán nem tudsz tenni ellene semmit, meglát és kész is, védtelen vagy."
       Újabb bizonyíték, hogy semmit sem tudsz az artykról. Ezt fölösleges tovább részletezni.
       Nem vagy köteles elfogadni a véleményemet, a magánügyed mit gondolsz. De ha holnap, kipihenten visszaolvasod a beszélgetésünket, akkor remélhetőleg leesik, hogy kettőnk közül te beszéltél velem minősíthetetlen módon. (Pl. a lesz*rházizás elég izmos volt)
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        · 1 éve
        Pro és kontra - ha nem tisztelsz valakit, akkor ne vedd zokon a reakciót, mert eléggé gyerekes. Neked már elég sokszor járt volna bann ilyen erővel. Azért érdekes, hogy ezt milyen hamar észrevetted... jaj most mi lesz velem, mész árulkodni...

        "Ez az önjárókra egyáltalán nem igaz. Nyílt pályán nem tudsz tenni ellene semmit, meglát és kész is, védtelen vagy."
        Újabb bizonyíték, hogy semmit sem tudsz az artykról. Ezt fölösleges tovább részletezni. - Hát ezen reakciód után én pontosan ugyanezt jelentem ki, csak más előjellel.

        "Nem vagy köteles elfogadni a véleményemet"

        Jó pár alkalommal leírtam már, hogy elfogadom a véleményedet, csak nem értek egyet vele. Nos, megismétlem akkor most is: elfogadom a véleményedet, de nem értek egyet vele. Azonban attól a véleményed marad. Te ezzel szemben ugyanebben a topikban pont kinyilvánítottad, hogy nem fogadod el az enyémet, megismétlem hát, ez a különbség a kettőnk között.

        Nem fogom visszaolvasni amire reagáltam, mert elsőre is helyesen értelmeztem mindent; és minden reakcióm, ahogy az az életben is, nem ok nélkül történik. Te izmosnak tartod a megjegyzésemet, hát ne izomkodj akkor, hanem érvelj. Én azt éreztem minden hozzám intézett véleményedben, hogy nem tisztelsz és több esetben a múltban is már kioktatni próbáltál, illetve személyeskedtél, lekezeltél - fogadd hát ekként szeretettel a választ. Jogosnak érzem a következményektől függetlenül és vállalom. Különben is, attól hogy nem írnám le, még ezt gondolnám.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Hunter9956
      • Moderátor
      · 1 éve
      Érvelhetsz akárhogy az artyk mellett, amíg közvetlen rálátás nélkül sebezheti a tankokat 0 kockázat mellett (counter artyzást hagyjuk, mert ritka mint a ...) addig igenis unfair az egész arty osztály.
      Kellett egy járműcsoport amivel bárki érhet el sikereket 0 tudás mellett is, hát ezt a célt szolgálja az arty osztály a játékban.A többi csak púder...
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Bhalangir
       • Moderátor
       · 1 éve
       Abszolút nem értek egyet.

       Az a baj, hogy a zsigeri arty gyűlölet, mely egy fajta tehetetlenségból fakad hibás következtetésekhez vezet. Anno leírtam, hogy a PvP játékoknál mindig van peakdm kaszt. És a peakdmger mindig is egy utált kaszt lesz, mert egyszerűen frusztrálja az embereket, hogy valaki ellen tehetetlen.

       Eleve mi az hogy igazságtalan?

       Ment a "rinya" az arty ellen, mert "igazságtalan". Módosítottak. Mi lett az új peakdmer? Nem meglepő módon egyes TD-k és heavyk. Mennyiben igazságosabb, ha az FV leklikkel 1800ra és egylövésnyi hpn maradok? Ugyanolyan frusztráló.

       Mennyivel igazságosabb, ha a superheavyt szemből lehetetlen megkarcolni, még ha 6-ost dobok akkor se. Még annyi esélyt se kapok, hogy egy higroll segítsen. 1 huncut weakspotot se tesznke rá. Ez igazságos? Ugyanolyan frusztráló.

       A felfedezhetetlen td-k? Ha nincs arty de van 5-6 TD, ugyanaz a campfest lesz. Sőt, gyakran az se segít, ha valaki bemegy feláldozni magát a spotért, mert ha van egy light aki spotol nekik, akkor nem lesznek felvillantva. Az mennyiben igazságos? Tehetetlen vagyok. Ugyanolyan frusztráló.

       A kerekes csodáknak ellövöd a GUMI kerekét amiről LEPATTAN a lövés, vagy ELNYELI? Ez mitől is igazságos? Ugyanolyan frusztráló.

       Egyes pályák kiegyensúlyozatlanok, egyes oldalakon eleve hátrányból indulsz. Ez mennyiben igazságos még akkor is, ha hosszú távon kiegyenlített? Ugyanolyan frusztráló, ha foglalkoznék vele.

       Az egyik játékos 8 éves a másik 26, ez mennyire igazságos? Mégse frusztrált emiatt senki, mert nem ő szív, a 8 éves meg amúgy se érti az egészet, neki nem fáj.

       Az egyik a gamergépéről játszik a másik a 6 éves széthulló vasáról. Ez mennyire igazságos? Mégse frusztrált emiatt senki, vegyen magának jobbat ha nem tetszik.

       Az egyik egy mozgássérült, a másiknak semmi baja a kézkoordinációjával. Ez mennyire igazágos? Mégse frusztrált emiatt senki, ha nem tetszik neki ne jöjjön ide játszani.

       Van 500+ tank, amit lehetetlen teljesen kibalanszolni, az egyik tank erősebb, mint a másik. Ez mennyire igazságos? Mégse frusztrált emiatt senki, játsz meta tankokkal, ha meg nem, vess magadra.

       Az egyiknek 6 skilles a legénysége, a másiknak 2. Ez mennyire igazágos? Semennyire, de senkit nem zavar, húzza ki ő is 6 skillesre, aztán majd akkor kiegyenlített lesz. s

       Hány ás hány igazságtalanság van a játékban, mégis mindenki az artyba kapaszkodik. Miért? Azért, mert az volt a legfrusztrálóbb, az a legszembetűnőbb? Mert sokat sebzett és akár Ödönke is meg tudja csinálni? Bezzeg az univáb aki annyi "időt és energiát" tett bele, hogy jó legyen és akkor előnye legyen amivel lezúzhat mindnekit. Erre jön noném 8 éves Ödön és 2 kattintással tönkrevágja a körét. És ez jajj de nem fair. Minden más ami nem fair az nem számít. Az ellen tehetsz, vagy ha nem akkor ne játsz. bezzeg az arty!

       Az összes többi nem fair dologra meg rá lehet fogni, hogy ha nem tetszik, akkor ne játsz. Erre miért nem?

       De hányszor is vágja tönkre? Milyen mértékű ez a hátrány? Mutatott-e, csinált-e valaki már olyan statisztikát, hogy a különböző "igazságtalanságok" mennyi extra sebzést adnak Ödönkének és mennyi extra sebzéstől fosztják meg az Unikumokat?

       Nincsenek csodák, a kő-papír-olló mindig kő-papír-olló marad. Az artyk helyét átvette más, amik ugyanolyan igazságtalanok, csak mások.

       Egy arty ma már átlagban 8-10%-át teszi ki az össz. bekapott sebzésednek és csatánként kb. 30-50 másodpercet tart kábítva. Egy unikumnak tényleg az a kb. 250 hp sebzés a legnagyobb hátrány amit kap a játékban és ez tényleg ilyen meghatározó mértékű?

       Én nem hiszem. Ráadásul annyi korrektség, vagy inkább elegancia lehetne egy unikumban, hogy a sok-sok apró előny mellett, ami összeadódva már nem is olyan apró, el tudjon viselni olyan mechanizmusokat is, ami pont az átlag és a közte lévő hatalmas szakadék csökkentésére szolgál. Mert ahhoz, hogy ő zúzhasson, kell a húsdarálóba a hús is, amit az átlag ad, annak pedig legalább egy halvány esélyt illik hagyni, hogy néha napján neki is legyen sikerélménye. A baj, hogy ha megkérdezel egy unikumot, félek a többség erre azt válaszolja, nyíljon inkább nagyobbra az olló és én zúzhassak még nagyobbat. A többiek nem érdekelnek.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Hunter9956
        • Moderátor
        · 1 éve
        Ha a td-k lőnek szarrá, akkor valamilyen szinten te is hibás vagy.+legalább kapsz egy adag infót, hogy hol lehetnek, vagy ha ki is lőnek a csapattársaidnak jelezheted a hollétüket.Ha td nem megy lövés után a garázsba, akkor legalább egy nyamvadt bokorhasználatot bevetett+ ismeri valamennyire a láthatósági rendszer működését, szóval ha minimálisan is de "megdolgozik" a sebzésért(és ugye pozíciót is fel kell venni, hogy tudj sebzést leadni).Ha az arty meglő mi történik? Hiába tudod honnan lőtt, sokra nem mész vele te sem és a csapat sem, mert nem egyszerű a pályának azon részeire eljutni.Szóval általában kockázat, helyezkedés és akár tudás nélkül ismételheti a lövéseit mindaddig amíg el nem fogynak a csapattársai. (gyakran az artyt lövik ki utoljára).
        A szuperheavys részt nem értem, igen van 2-3 "csoda" a játékban, de a legtöbb heavyn igenis van gyenge pont szemből is, ha ezeket képes elrejteni a játékos, az megint csak igényel valamit játékos részről, és nem pusztán a szerencsén múlik, hogy egy "kilőhetettlen" tankkal találja szembe magát az ellenfél.A kerekes meg ugyanúgy rákfenéje a játéknak mint az arty, de az legalább közel kell jöjjön, és szerencsére nem is olyan hatékonyak és elterjedtek mint a klikkerek.

        A 8-10%-os sebzésbecsléssel szerintem kicsit alul lőttél, még a legkeményebb heavyk is általában bőven 250 felett sebződnek azonos szintű arty ellen, és ha rád száll valamelyik, akkor általában nem csak 1 lövést szenvedsz el tőle a csata során.

        Összegezve a legnagyobb probléma, hogy gyakorlatilag semmi tudással teszik tönkre mások játékát, és itt nem csak az unicomokról van szó, hanem minden játékosról, aki meghaladja a pirosak szintjét.

        És érthető, hogy kell valami ami mindenkinek ad sikerélményt, de ha ezt megkapják, akkor mégis mi ösztönözze őket a fejlődésre? Azt meg nem lehet mondani, hogy a többi osztállyal esélyük sem lenne, hisz elenyésző számban vannak a kiemelkedő játékosok+ van egy csomó karakterisztika és az RNG ami szintén biztosít sikerélményt a gyengébb játékosoknak is, nem feltétlenül kellene egy külön osztály ami ezt a célt szolgálja, és a játékosok többsége is jobban elfogadja ha az előbbiek miatt bukik el a csatában, mintsem egy sarokban gubbasztó jármű miatt, ami a többi csapattárs tevékenységéből+szerencséből hozza össze azt amit.
        Az emberi tényezőkre meg nem térnék ki, az minden PvP játék sajátossága, aki nem tudja azokat elfogadni, arra várnak a single player játékok.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         Thothem
         • Tiszteletbeli tag
         · 1 éve
         Hozzátok képest eléggé gyenge játékos vagyok,

         DE

         Ha eltalál (vagy splashel) az aryt, akkor nagy valószínűséggel tudom, hogy rosszul helyezkedtem. Mivel játszottam már artyval - nem vagyok szűz kislány - azt is nagyjából tudom jelezni a többieknek (értsd.: saját arty és light), hogy honnét kaptam a szeretetcsomagot.

         Az igazi Ödönkék - saját tapasztalat alapján - a kezdőről elsomfordálnak a pirosig, az első vagy második bokorBA. Onnét kezdve nem mozdul a kilövése pillanatáig. Kivétel, alacsonyabb tierekben, ahol a lőtávja még nem elég mindenhova. Minimapot addig használja, míg az első piros marker megjelenik rajt. Odafókuszál és mintha megszűnne a minimap... Ezáltal egy csomó pozíciót levéd saját maga elől...


         Nem vár szűkülésre, mozgásban rosszul veszi figyelembe a sebességet, a terepet és a tereptárgyakat. Lövik a domboldalt meg a tűzfalakat. Ha ezt számításba veszed veszed, akkor a veszélyeztetett helyek megint csak csökkennek.


         Ödönke nem veszélyes, mert a nem mozgása miatt könnyen counterezhető. Ha mellette vágódik be a gránát, akkor is csak kb a 30%-uk mozdul meg.

         A sokak által utált artista a középszerű játékos.

         Valamennyire ismeri a pályákat. Mozog is, mert felismerte, hogy egy pozícióból nem lehet eredményes. Többnyire bevett pozíciókat használ, ezáltal kiszámítható is.
         Itt viszont elválik ez a csoport is. Van aki XVM alapján játszik, szedi az erőset, mert az erős. Mármint a játékos. A másik csoport szintén az erőset szedi. De ő nem a játékosra megy, hanem a tankra.

         Mivel ők már jobb játékosok és kezdik érteni a dolgok működését (játékmechanika), ismerik a jellegzetes pozíciókat, a pályák tulajdonságait figyelembe véve, már az első percekben kezdenek mozogni, az első spotokból újragondolják a pályára felépített "taktikájukat". Emiatt veszélyesek, mert az Ödönkéhez képest JELENTŐSEN lecsökken az artysafe pozíciók száma.


         Az unimukk játékos lövésem sincs hogy artyzik, kaptam régebben jópár arty replayt, nézegettem őket előröl-hátulról, de míg nem kaptam melléjük kommentet, addig lövésem sem volt, mit sok feleslegesnek tűnő dolgot miért csinál.


         Értem én, hogy "huje arta", de attól, hogy néha-néha telibetalál, nem oszt jelentős sebzést. Igaz, megkeseríti az életet a kábítással, de azzal együtt sem érzem őket kivédhetetlen fenyegetésnek.


         Az Anonimizálásra visszatérve: Simán ki kellene kapcsolniuk a játékosnevek kijelzését a csatákban. Ha csak a tankok nevét látom akkor sem vagyok semmiféle hátrányban ahhoz képest, mintha tudnám melyik játékosnév ül mögötte. Report ígyis-úgyis mehet, chaten meg tanknév látszik, többnyire úgyis csak anyázás megy...
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         Bhalangir
         • Moderátor
         · 1 éve
         Köszönöm a választ. Azt hiszem megvilágosodtam. Alapvetően az arty egy klasszikus support kaszt, ami itt szokatlan. Ezt még tetézi, hogy itt sok gyenge játékos használja a játék beli sajátosságai miatt, amivel a legjobbakat hátráltatja leginkább. Mivel én más játékokban már megszoktam a support kasztok létét, valószínűleg engem ezért nem zavar.

         A 8-10%-ot átlagban értettem. Nyilván 1 csatán belül ha rádszállnak az nem 1 lövés és nem 250 sebzés, még ha csak 1-et kapsz is be. Az Arty log extended (vagy mi a neve) moddal lehet rögzíteni az adatokat. Amiket mondtam kb. fél éves adatok, de érezhetően nem nőtt azóta ez az arány - számomra.

         A többin nem cizellálnák, mert csak újra futnánk a köröket és a kérdés szempontjából részletkérdésnyi dolgok.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14 · 1 éve
         A td-sek 80%a amúgy sem tud normálisan beállni a bokorba az első lövés után spotolódik
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Proletar_Kukutyin · 1 éve
        Köszönöm, erre gondoltam, de nem volt még időm összeszedni és leírni.

        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         nemazafiu7 · 1 éve
         Így jártál.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       _MrX_ · 1 éve
       Mások meg azt mondják az az unfair ha beállsz egy kis szikal mögé az átlőhettlen tankoddal és onnan osztod a dmg-t. Az is nagyszerű mikor egy strv úgy oszt sebzést, hogy meg sem tudod közelíteni mikor spotolódik meg vissza bújik egy kis domb mögé . Igen is ennek verjen oda egy GW Tiegr 1000-et...
       Én spec arra is használtam az artyt hogy az elején megismerjem vele a pályákat , néztem ki hová megy milyen tankal és mennyire eredményes neki ott. Nekem ez több tapasztalatot hozott mint bármi más. Madártávlatból figyelni mit csinálnak, ha jól csinálták adott volt a dolog,hogy olyan tankkal azon a pályán én is oda menjek.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Proletar_Kukutyin · 1 éve
       Ezek szerint inkább az előítélet játszik benned is, mint a valós tudás.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        · 1 éve
        Itt semmiféle előítéletről nincs szó. Negatív tapasztalatok százairól, ezreiről beszélt. Röviden tényekről..
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         Proletar_Kukutyin · 1 éve
         Kit érdekel, hogy a tapasztalat negatív? Bármi lő ki a játékban, az negatív élmény. Ez nem érv, hanem indulat-vezérelt boszorkányüldözés.
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          · 1 éve
          Nem nagyon akarod sem megérteni sem meglátni ... nem a kilövéssel mint ténnyel van a gond, a hogyan kérdés a baj...

          Semmi bajom azzal, ha legyőznek és kilőnek engem... az arty azonban sosem győz le senkit... csak belepiszkít egy adott szituációba, nem számít melyik oldalon teszi azt.
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
           Proletar_Kukutyin · 1 éve
           Kettőnk közül nem én vagyok az, aki nem érti a dolgot. Tökéletesen értem, csak nem fogadom el.

           Ez a belepiszkít duma meg harmatgyenge. Francot nem győzi le azt, akit kilő...
           • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
            · 1 éve
            Na pont ez az, ami a különbség kettőnk között. Én elfogadom a véleményedet - csak nem értek egyet vele; te pedig kinyilvánítod nagy mellénnyel hogy nem fogadod el, ami nagyképű és tiszteletlen emberre vall. De sebaj, erről már más esetekben is tanúbizonyságot tettél, büszke lehetsz magadra.

            Mellesleg nem pont azt írtam hogy nem érted a dolgot, hanem azt, hogy szándékosan nem akarod sem érteni sem látni, amit a vitapartnered ír- csak az elolvasást nem követi helyes értelmezés.

            A legyőzés kapcsán ha tényleg komolyan ezt gondolod, akkor nézz utána bármely nyelv legyőzés szó jelentésének - hogy konkrétan és pontosan tényleg mit jelent... csak azért fogalmazok ennyire szájbarágósan gyereknyelven, mert már súrolja az ostobaság határát az, amit írsz...
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     anyadatTEkutya · 1 éve
     "genyokapitany79"

     Azt sem tudod mint hadoválsz ember.
     Mond már el mi bajod van érthetően, mert nem lehet felfogni a bajodat.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      · 1 éve
      Pedig eléggé érthetően fogalmaztam. Veled azonban szemmel láthatóan van gond...
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Bhalangir
       • Moderátor
       · 1 éve
       Nem, te hajtogatod a saját álláspontodat, aki meg nem fogadja el azt minősítgeted. Miért is kellene elfogadni a másik véleményét? Az mitől is tiszteletlenség, ha nem értek egyet vele? Elfogadjuk, hogy ezt gondolod, de nem értünk vele egyet. Ha ez számodra a tiszteletlenség jele, akkor mindenki aki nem fogadja el ami kipattan a fejedből az tiszteletlen veled? Tipegjünk inkább tovább, mert már annyira belebonyolódtál, hogy azt se tudod mit beszélsz......


       ui.: Legyőz: https://www.arcanum.hu/hu/online-kiadvanyok/Lexikonok-szines-szinonimatar-F9792/l-FAF7D/legyoz-FB022/
       Eléggé megsemmisítelek, kiütlek a nyeregből, letöröllek a pályáról amikor kilőlek az artyval. Mit nem győzlek le?

       Ez valami lovageszmény lesz nálatok, hogy aki nem szemből-szembe, kard-ki kard, az nem is igazságos. Akkor ha már minősítgetsz, akkor inkább hozd a virtuális zsebkendődet és csapd arcul a latorokat!

       És főleg keress valami lovagjátékot, mert ez egy public pvp játék, ahol szikrája sincs az igazságosságnak!
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        · 1 éve
        Az egyet nem értés és az másik fél véleményének el nem fogadása között ég és föld a különbség. A legyőzéssel kapcsolatban pedig szinonima lexikon egyáltalán nem támaszt alá semmit. Pl szeretet és szerelem, bántalmaz ütlegel. Mindegyik a másiknak szinonimája, de egyáltalán nem ugyanazt jelentik.

        Ha végig olvastál volna minden hozzászólást, pontosan leírtam, hogy a tiszteletlenség számomra az, hogy van egy véleményem, amit a másik nem fogad el - ehhez kapcsolódóan vissza lehet keresni aki akarja, hogy proletár kukutyin fórumozó nyíltan szóban azt írta le, hogy nem fogadja el a véleményem. Ez tiszteletlenség.

        Mindezzel szemben ha azt írta volna, hogy nem ért egyet velem, az nem tiszteletlenség még kicsit sem. A kettő egyáltalán nem ugyanaz. Ezzel szemben én sehol nem említettem olyat, hogy nem fogadom el akár az ő, akár más véleményét, épp ellenkezőleg, hangsúlyoztam, hogy elfogadom, ez is visszakereshető. Idézgetni azonban nem fogok csak azért, mert nem voltál képes minden hsz-t elolvasni. Tehát a kérdésedre a válaszom:

        "Ha ez számodra a tiszteletlenség jele, akkor mindenki aki nem fogadja el ami kipattan a fejedből az tiszteletlen veled?" A kérdést feltehetted volna konkrétan, avagy tiszteletlenség-e más emberek véleményének el nem fogadása - a válasz igen. Tiszteletlenség-e ha másokkal nem értünk egyet, a válasz nem, sőt, sok esetben nagyon is szükséges.


        "Tipegjünk inkább tovább, mert már annyira belebonyolódtál, hogy azt se tudod mit beszélsz......"

        Ez is egy tipikus lekezelés, moderátorhoz képest még gáz is, ergó tiszteletlenség. Ha úgy gondolod, hogy az álláspontom nem vállalható, bannolj, de ne oktass ki - nem vagy te akkora ember...és amúgy is én sem tettem, akkor meg mire fel vered magad...szóval akkor én is reagálok egy hasonlót... tipegjél csak te oda ahova gondolom.

        Eléggé megsemmisítelek, kiütlek a nyeregből, letöröllek a pályáról amikor kilőlek - Próbálkozzunk inkább egy adott szó pontos értelmezésével, ne szinonimákkal. Attól hogy szóban írsz le ilyeneket, még nem jelenti azt, hogy igazat nyertél. Ez az egész egyébként felesleges szócsépléssé alakult.

        Az egészben a legelszomorítóbb, hogy leírtam egy őszinte véleményt, amire jött pár arrogáns, vagy éppen nem túl kedves reakció. Erre amikor én reagáltam, még én lettem a hibás sokak szemében. Itt teszem hozzá, mindig kettőn áll a vásár - tehát azzal hogy eddig jutottunk én éppúgy benne voltam és ez rám nézve eléggé gáz. Na pontosan ez történt, ez van.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         Bhalangir
         • Moderátor
         · 1 éve
         De pontosan értem. Te azon cizellálsz, hogy a Föld lapos, és ha még nem is igaz, akkor is elvi kérdés, hogy jogodban áll ezt az álláspontot képviselni, és aki ezt nem fogadja el az tiszteletelen veled. Nem kell, hogy egyetértsen, de nem tiszteli a hülyeséghez való jogodat. Nem tiszteli, hogy bármiféle háttértudás, ismeret nélkül is anoním módon valótlanságokat állítasz.

         Mi meg azt mondjuk, hogy a Föld nem lapos, ezt tény. Az is tény, hogy amiről beszélsz arról fogalmad sincs. Az is tény, hogy a véleményed hitelessége is erősen megkérdőjelezhető, mivel mind vislekedésedben, mind hozzászólásod tartalmában nyilvánvalóvá teszed, hogy az álláspontodnak semmi alapja nincs az "úgy gondolom"-on kívül.

         A probléma az, hogy ezen "elvi küzdelmetekben" nem veszitek észre, hogy míg nektek ez csak egy "jogom van hozzá" kérdés addig más, tapasztalatlan játékosokat megtévesztretek, félrevezettek. Amire persze biztos van valami frappáns válaszod, de a felelősséget úgyse vállalod fel, mert, ha csak egy fikarcnyi felelősség érzeted is lenne a közösséggel szemben, akkor eleve nem mennél bele az egészbe minden tudás nélkül, vagy ha már leírnák, hogy tévedsz képes lennél belátni és elfogadni. Helyette nyomjátok ezt a kinek a véleménye mennyit ér, megint csak elvi erőlködést. És persze aki ez ellen szól, még az lesz tiszteletlen, meg elmonyomó, meg minden egyéb. Az, hogy közben másokat megvezettek, hogy a félreinformálásban bármiféle felelősségetek lenne, arról persze mély hallgatás van.

         Ráadásul nagyon okosan és manipulatívan összemosol dolgokat.
         Amikor a Te jogaidról van szó, akkor harcos jogharcos vagy, de amikor a kötelességeidről, akkor lapítasz. Amikor a tetteidért felelősséget kellene vállalni az nem megy.

         Pontosan tudod, hogy a moderációval nem összefüggő hozzászólások a moderátorok magánvéleményei és semmi közük a mdoerációhoz, így ne gyere nekem azzal, hogy moderátorként mit tettem, mert ez sunyi, alattomos és gusztustalan csúsztatás. Semmit nem tettem, mert semmit nem mdoeráltam. Leírtam a véleméynemet , mint egy fórumozó a közöségből. Nem éltem vissza mdoerátori jogörömmel. Nem tiltottalak le és a hozzáészólásaidba se szerkesztettem bele!

         Ezzel szemben az ismételt regisztárciódhoz a moderátoroktól engedélyt kellett volna kérned. Gondolom megtetted. De még ennek ellenére se tiltottalak, mivel szmélyes érintettségem miatt nem fogok moderátorként fellépni a beszélgetésben, mert az nem lenne etikus részemről.

         És legvégül, ez az oldal egy közösségi oldal, ahol nem az a cél, hogy mindenki bármi áron szabadon írogasson bármit, hanem az, hogy a játékot szeretők a játékról és a köztösségről értelmes beszélgetéseket tudjanak folytatni. Hogy információ és ne dezinformáció legyen. Aki ragaszkodik a lapos Föld elvhez, az nyugodtan ragaszkodhat hozzá, csak vagy a fórum dedikált részén tegye, vagy ne itt terjessze ezt az elvét. Köszönjük szépen nem kérünk belőle!

         Jó, hogy még mi vagyunk a gonoszak, hogy nem hagyjuk a butaság terjesztését....az ember esze megáll..... A hülyeségre épülö társadalom nagyon nem jó irány......


         ui.: csak mert belekötöttél:

         legyőz tárgyas ige
         1. Legyőz vkit: a másikon teljes győzelmet arat, úgy győz, hogy a másik fél számára nincs lehetőség a küzdelem folytatására

         https://www.arcanum.hu/hu/online-kiadvanyok/Lexikonok-a-magyar-nyelv-ertelmezo-szotara-1BE8B/l-39E16/legyoz-3AE77/?list=eyJmaWx0ZXJzIjogeyJNVSI6IFsiTkZPX0xFWF9MZXhpa29ub2tfMUJFOEIiXX0sICJxdWVyeSI6ICJsZWd5XHUwMTUxeiJ9
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  TheMajor66 · 1 éve
  Ez a beállítás majd a következő verziótól lesz? Mert a mostani beállításokban nincs ilyen lehetőség még.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Maustiger · 1 éve
  Ha esetleg a statot is el lehetne tüntetni akkor lenne értelme, de így nem sokat ér szerintem. Viszont majd egy csomó kis fincsi bug lesz emiatt a játékban ahogy lehet ismerni a mostani (szerintem tanuló) programozókat.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   zics911 · 1 éve
   mivel az xvm a csatában résztvevők neveit figyeli, ezért xvm (elméletileg) kilőve.....mármint ha erre gondoltál. ha az ingame statokra, akkor nem értem, azt miért kéne eltüntetni?

KERES
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.