Jelenleg 310 vendég és 3 tag online

2019. november 21. 16:33

Mi az az Anonimizáló?

Írta:
(49 szavazat)
204 hozzászólás

Akik sokat játszanak a játékkal, pláne ha nagyon jól, bizonyára kerültek már olyan helyzetbe, amikor bizonyos fokú anonimitás nagyon jól jött volna egy csatában:

Újoncok, streamerek és nagyon jó játékosok

...és ezzel nagyjából fel is soroltuk a leginkább érintett célcsoportokat, gondolom nem kell magyarázni egyikőjük jogos anonimitási igényét sem (stream snipe, XVM fókusz, stb.).

Hogyan működik?

Az Anonimizer kizárólag a csaták alatt működik és a következő panelen kapcsolható be (Beállítások - Általános):

Az opció a random csatatípusok (Standard, Assault, Encounter, Grand Battles) és a Frontline, Ranked Battles, PvE és PvP módok alatt működik. A következőkben tehát nem:

 • Csapat tréning
 • Stronghold
 • CW
 • Kiképző tábor
 • Tornák

Ha bekapcsoljuk az anonimitást, a játék minden csatában egy random nevet ad nekünk. Egy nem egy összedobált full random karaktersorozat lesz, hanem egy "hihető" nevet kapunk majd (értsd: nem lehet majd tudni hogy melyik név generált, azaz hogy kinél van bekapcsolva az opció). Az inkognitónk azonban csak a csaták végéig tart, az eredmény kijelző panelen ugyanis már a valós nevünkkel szereplünk majd.

A csaták alatt mindenki a valós nevét látja majd, ahogy a szakasztársaknál is egymás valós neve jelenik majd meg.

Dinamikus szakaszok

Az inkognitó felfedése a dinamikus szakaszokban is bekapcsol, szóval jól gondolja majd meg mindenki hogy kivel áll össze átmenetileg egy-egy csatában.

Utoljára frissítve: 2019. november 21. 17:13
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bazsi41 · 1 éve
  Engem sosem érdekel, hogy kik ellen játszok vagy épp kik a csapattársaim. Mindig normál csatát játszok, ami mindig random. Az már annál inkább érdekel, hogy a wg beleavatkozik csaták kimenetelébe egyrészt az rng-vel (mert vannak olyan játékosok, aki jók, de a hangya faszán a pattanást is ellövi 200m-ről , ami szerintem normál rng mellett lehetetlen), másrészt a nem kiegyensúlyozott játéktudással rendelkező csapat összerakással. Sosem értettem miért kell azzal foglalkozni, hogy valaki milyen balfasz, vagy épp milyen top játékos. Egyszerűen beülök játszani és élvezem, kivéve mikor kiidegel. Az tény, hogy sokszor a csata kezdetekor már írják, hogy ez és az noob, bot, stb, máskor meg agyon dicsérnek. Van mikor rám írnak csata után, hogy balfasz voltál, aztán én voltam a legtöbbet sebző játékos a 2 csapatból. Ekkor a válasz csak ennyi a hülye gyerektől: ".I. ". Azt sem értem, hogy miért kell kilépni a csata elején, mert meglátja, hogy kikkel sorsolta össze a wot. Számomra csak az a lényeg, hogy minél több sebzést osszak ki. Random csatákban nem érdekel egy csapattársam se, mert nem értük játszok, hanem magamért és az élményért. Mondjuk a 15:2-es csaták nem nyújtanak nagy élményt, mindegy, hogy vesztes vagy győztes oldalon vagyok épp. De azok a csaták sem, ahol az ellenfél az artyk mellett kempel a lightokkal. Normál csatákban azzal foglalkozni hogy kinek mennyi a wn8-a és a winrate-je, egyszerűen röhej. Ha valaki ezzel akar foglalkozni, akkor nézze végig a játékosállományt, és sopánkodjon. Én nem fogom rejtegetni a nevem.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  AMD5 · 1 éve
  Az XVM így is kifogja írni hogy milyen klánban van az ember, erről beazonosítható a színe. Az unicumok egyébként nem kapnak focust. Épp ellenkezőleg. Ha egy boyban vagy mindíg a leggyengébbet lövik mert nem tudja rejtegetni a tankot. Minél skillesebb az ember annál jobban képes forgatni a gyenge pontokat eltakarván. Mindenki volt már 5-6-os grupiba. Ott a papír tankok és a gyenge játékosok kapnak focust, mert őket a legkönnyebb kiszedni.

  Egyébként pedig, ha mindenki a lilákat lőné, akkor már nem lennének lilák. Ez evidens, hisz elhullanának a bekapott lövésektől. Azt elismerem, hogy arty focus van. De ezek a skalpgyűjtők a medálosakra vadásznak. Aki kiteszi a klánmedált, a,B teszter jelvényt, az azért ne csodálkozzon ilyesmin. Ez sem vészes igazából, mivel az artykat már szétnerfelték. Alig sebez, alig pusztít crewt és már alig kábít. Lehet az a 600 az egyetlen sebzése a csatában

  Arról nem szól a fáma mi lesz a klán emblémákkal. Így ugyanúgy felismerhetőek a lilák. Gondolom erre a wg nél nem gondoltak?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   VaFec · 1 éve
   Ha elolvastad volna a cikket, megnézted volna a videót, és ránéztél volna a képekre, akkor tudnád, hogy a valódi nevedet és a klánod nevét sem fogja kiírni. Csak kap az illető egy valamilyen szinten értelmes karaktersort.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Rust · 1 éve
   Szóval unicumként ez a tapasztalatod? XD
   Az unicumot akkor lövik, amikor tudják és az, akinek van xvm-e. Nincs mindenkinek és az unicum ismeri a pályát, saját és ellenséges tank előnyét, hátrányait. Tehát mindezek ellenére is jó értékelése marad. Ettől még ha lehetőség van rá, akkor mindenki arra koncentrál, hogy a legnagyobb veszélyt jelentő profi kimenjen a garázsba, ez pszichológia. Még akár akkor is, ha nehezebb azt lőni. Arty-k szétnerfelve. Hát jó, ha te mondod. XD
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    AMD5 · 1 éve
    Nem kell kitaláni ezt az unicum focust, mert nagyon egyszerű cáfolni. Semmi alapja sincsen. Randomban amikor egy boy tagja vagy a skillesebbet lövik legutoljára, mert el tudja rejteni a gyenge pontokat. Ha eddig nem figyelted volna meg csak nézd. Először a papír tankokat CDC és a pirosakat lövik, mert azt a legkönyebb átlőni. Utóna a sárga,zöld,kék jön, mert egyre nehezebb mivel annál több a WN8 minél jobban forgatja atankot.

    Általános iskolai logika : Ha mindenki a lilát lőné, egy idő után már nem lennének azok. Visszaeesne a statjuk zöldre, sárgára. Nem lenne egyetlen unicum sem

    Ez az egész anonímizáció azért jó a WG-nek mert a balanszolatlan MM-et el tudja rejteni. Nem látod, hogy zsinorban 25-44%-os csatákba tesz bele, persze véletlenül vagy hogy ebből tanulj. Az egész egy parasztvakítás!
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Rust · 1 éve
     Szerintem a játék készítői csak jobban tudják és az unicum játékosok, streamerek szavára is jobban adok, mint a tiédre. Beletesznek a játékukba egy újítást egy mítosz miatt? Az, hogy mi a logika, az nem jelenti azt, hogy az is történik a valóságban. Erről kár vitázni. Ha viszont igazad van, akkor meg a kezdő, kevés csatás játékosoknak előny, hogy nem azért kapnak focust, mert pirosak. Akkor így elérik a céljukat: ne a szín legyen a prioritás, hanem a csata szempontjából a célpont típusa, tulajdonságai. Ha anonim a név, nem hiszem, hogy a klánt kijelzi, de ez csak tipp.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Rohamnyuszi
  • Moderátor
  · 1 éve
  .
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  RockyRuciano · 1 éve
  Amit láttam az XVM-használatból, az kiábrándító és toxikus. Beírják a chatbe, hogy 40% és elindul megfulladni vagy összezúzni magát. Meglátja, hogy 60% és banzai-rohamot indít - és az eredmény sokszor az, hogy ez harakirinek bizonyul és 5-6 tank hátrányból meg lehet próbálni győzni... Az is frusztráló, amikor a térkép egyik részén mondjuk 4v4 felálllás van -- majd azt tapasztalod, hogy egyedül maradtál, mert a 3 "bajtárs" elpárolgott (PC-n fogalmazva: stratégiai visszavonulást hajtottak végre) - és erre más logikus magyarázatot nem látok, minthogy az XVM alapján meglátták, hogy az ellenfél 4 között van 1 netán 2 unikum.
  Úgyhogy azért, hogy ellehetetlenítsem az XVM-et, én bizony be fogom kapcsolni eme opciót.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Rohamnyuszi
  • Moderátor
  · 1 éve
  Összhangban a tisztességtelen előnyt nyújtó modok kizárásával, részemről mindenképp üdvözlendő lépés a WG részéről. Egyrészt reduklja a mentális frusztrációt, amit az XVM használók körében lehet tapasztalni a fiktív statisztikák, győzelmi esélyek kapcsán, másrészt az "érintettek" számára cseppnyi esélyt jelent, hogy nem kerülnek irreleváns fókusz alá pusztán a személyes kvalitásaik miatt. Azt, hogy a férgek milyen arányban keresik az ember közelségét ezt követően majd megmutatja a gyakorlat, de talán az első olyan lépés a global chat letiltása óta, melyben nem látok semmiféle kontraproduktív hatást.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Sledge · 1 éve
  Sziasztok, nagyon sok csata előtt még a 30mp ideje alatt látom, hogy lőjük xy mert pro játékos stb ha már csak 1 ilyen előfordúl számukra az hátrány jelent..,lehet, hogy pro játékosok és oldják meg de mért legyen nekik rosszabb a játékélmény? Ha már 1 játékos +ban azért lövi őket stb vagy ha az ember ismertebb, ne legyen már elcseszve nekik a játékélmény. Nekem is mikor cw miatt le volt töltve az xwm akaratlanul is jobban figyeltem arra ki mennyire jó játékos mennyire kell rájuk figyelni stb szóval ez egy jó lépés
  Üdv egy nem pro játékos
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  hunwotan · 1 éve
  A játékosállomány kb 5%-ának próbálnak így kedveskedni, ez nem az átlagjátékosoknak lett kitalálva,mégis olyanok írját tele ezt a topicot....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Tankpeti · 1 éve
   Én éppen elkezdtem egy felmérést a klánomon belül, és eddig 3:2 arányban bekapcsolnák az opciót. Ez 60%. És a legtöbbjük átlagos játékos (értve, hogy senki sincs 1000wn8 alatt).

   UI: A 3:2 nem azt jelenti hogy 5-en szavaztak, hanem egy arányjelző.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Wick · 1 éve
   Van valami titkos statisztikád, az itt írogatók az állomány hány százalékába tartoznak bele? Nem semmi.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    hunwotan · 1 éve
    Nincs,de én az EU server játékosállományára értettem itt ha tippelnem kellene akkor olyan 0,5%
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  vasasocsi · 1 éve
  Sziasztok! Anonimitás? Nevetséges!!!!!!! Aki nem vállalja fel saját magát az számomra nem jelent mást mint,hogy csaló és valami stiklin mesterkedik. Ezek szerint aki csal annak még a nevét sem kell,hogy tudják! Gondolom túl sok volt a csaló mód és túl sok játékost kellett volna kizárni a játékból,még olyanokat is akik költenek a játékra. Sebaj,eddig sem érdekelt ki csal ki nem,de most legálisan is lehet!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Rust · 1 éve
   Nem érdekelnek a csalók, de felhozod, mint témát. Érdekes paradoxon.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    vasasocsi · 1 éve
    Paradoxon? Nagy problémák? Szerintem alap,hogy mindenki ugyanolyan esélyekkel játszon. Vannak jók és vannak rosszabb játékosok. Mindenki hisztizik mindenért főleg ha veszít. Nem használok semmilyen módot,mert felesleges. Nos emiatt sem érdekel ki csal ki nem és ezért vagyok közepes szinten. Nem vagyok se jobb se rosszabb játékos a többieknél és a játék élménye és szeretete miatt játszom a wot-tal. Persze online kocsmázásra tökéletes. Gondolom rust és deaxus befarcol ha nem nyer és ezért bármilyen áron is nyerni akar még úgy is hogy csal,de legalább nem derül ki valójában ki is ő,csak a végén mikor már nem sokan nézegetik a végső névlistát. Gunterland1 köszi az infót. Ha rádirkálnak valamiért az akkor milyen nevet ír ki? A tutit vagy a kamut? Csata közben álnéven beszólni az a mai trendnek felel meg.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Rust · 1 éve
     Te nem tudom mit szedsz, de eléggé beütött, úgy látom. XD Szóval az, hogy el kezdesz írni a csalókról és kijelented, hogy téged nem érdekelnek, az szerinted nem önmagad megcáfolása? És én ettől csaló leszek, hogy megjegyzem? XD Nem véletlen nem néztem föl egy ideje, ez nagyon fárasztó.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   8baca0273304948c7e15351f4f810e16 · 1 éve
   Nálad nagy problèmàk vannak!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   a9574bc7ceb6637fcb907c9f11f7de36 · 1 éve
   Nem, mert a csata végén az összesítőben a rendes név jelenik meg. Csak a csata alatt lesz inkognitóban az, aki ezt választja. (még)

KERES
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.