Jelenleg

25
látogatónk van

2014. március 19. 09:30

Pz.Kpfw. B2 740 (f) - Elemzés

Írta:
(34 szavazat)
61 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

A Pz B2 egy tipikus első generációs prémium tank, ami nagyon OP volt a maga idejében, de a folyamatosan érkező patchek és új tankok miatt szinte teljesen elavulttá vált: elképesztően jó páncél + nagyon gyenge páncélátütésű ágyú. 

Ez a puska a 4,7 cm SA 35 L/34, ami a Pz S35 "Somua" ágyúja, a hasonló nevű francia SA 35 ágyú másolata, ám a statjaik teljesen eltérőek.

A francia B1 alapból nem az erős ágyújáról híres, erre a Pz B2 még rátesz egy lapáttal. 55 mm-es páncélátütés simával és 90 mm arannyal, amit mondanom sem kell nagyon gyenge. A 90 mm épp hogy csak elég arra, hogy a szembejövő Matildákat és AMX 40-eket átüssük a gyenge pontokon. Mivel elég sok lőszer (112) fér bele így érdemes minél több (legalább 50) aranyat betárazni és azokkal szórni a keményebb célpontokat.

Szerencsére a páncélátütésen kívül az ágyú többi statja kiváló. 27,6-os alap RoF ami 2,1 sec töltést jelent (ez levihető 1,9-ig egy fullos legénységgel). Pontossága 0,39, ami ebben a Tier-ben nagyon jónak számít, e-mellé pedig 1,14 sec-es célzásidő, ami a semmivel egyenlő...

A sebzése ugyan alacsony (csupán 55), de a fenti statokkal együtt egy igazi lézerágyú: ha valamire ránézel pillanatok alatt ledarálod.

Torony

46/46/46 mm-es páncél, ami egy nagy gyenge pont, amin ugyan van egy teljesen immúnis lövegpajzs, ám a kupolája hatalmas, amit közelről bárki eltalál, ami általában a parancsnok halálához vezet. 

A toronyforgás 44 °/sec, ami kellemesen gyors, így sohasem lesz az az érzésünk, hogy nem tudunk időben ráfordulni valakire.

A látótávja 330 m, ami egy átlagos érték ezen a szinten, a legjobb dolgot viszont a végére hagytam, a csőlehajlást, ami 10° elől és oldalt és 1° hátul. Ez utóbbitól nem kell kétségbe esni, csak olvasd el a "Felfüggesztés" pontot.

Felépítmény

60/60/55 mm, a francia B1 alváza némileg feljavítva. A tesóján lévő hatalmas gyenge pont némiképpen meg lett erősítve, a testbe épített ágyút lehegesztették, de erre még így is vigyázni kell. A páncél elsőre nem tűnik túl acélosnak, főleg nem azzal a 45 mm-es gyenge ponttal az elején, ami viszont nagyon jól meg van döntve, így az összes Tier III-as és a legtöbb Tier IV-es meden és heavyn gond nélkül gázol keresztül. Mivel az oldalpáncélja nagyon jó, a TD-k eszén is könnyedén túljár. Ha sidescrapel, egy igazi erőd.

Felfüggesztés

45 °/sec forgás a francia B1 28 °/sec-ével szemben. Akár egy med, ha valaki rárongyol egy B2-re és megpróbálja leforogni, igen kellemetlen meglepetésben lesz része. Könnyű tankoknak is gond nélkül utánafordul. Egy másik nagy előnye a testvérével szemben, hogy talajellenállásban is jobb nála, így ez megmutatkozik a sebességében is.

Motor

Egy 330 LE-s Renault motor, az egyetlen dolog amiben gyengébb a testvérénél (B1-en 350 LE), ám ez szinte egyáltalán nem érezhető, sőt... a B2 még így is mozgékonyabb, hála a fentebb említett talaj ellenállásnak, na és persze a 30 km/h-s végsebességének (a B1-nek 28 km/h).

Természetesen nem egy kengyelfutó gyalogkakukk, de nem kell vele aggódni amiatt, hogy nem ér oda valahová időben.

Ajánlott játékstílus

Ez egy buldózer, ami arra hivatott, hogy eltaposson bármit ami az útjába kerül... vagyis ez volt régen. Ma már kissé ugyan megkopott a dicsősége és a régi OP jelző is szép lassan lecserélődik egy "k*va erősre", de nem ő az aki megváltozott, hanem az ellenfelei, ám még mindig ő az amilyennek elképzel az ember egy világháborús nehéz tankot. A páncélja elképesztően jó, okos játék mellett sidescrapelgetve és szépen apránként előrenyomula simán hozza a 70%+ győzelmi arányt. 

Az ágyúja ugyan sajnos elég gyengécske páncélátütéssel rendelkezik, de nem kell félni tőle, egyedül a Matildákra és az AMX 40-ekre kell aranyat lőni, mivel van egy nagyon jó tulajdonsága: csak Tier IV-be kerül, ahol mindig ő a nagyfiú, így KV-1-eket és hasonló szörnyeket még csak hírből sem ismer. Visszatérve az ágyúhoz a páncélátütést leszámítva minden egyébben nagyon jó, így nem kell félni attól, hogy nem lesz elég a tűzerő. Pillanatok alatt szétkap bármit ami szembejön.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Repeszpáncél/Javító láda
 • Ventilátor
 • Optika

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet
 • Kis elsősegély csomag
 • Kézi tűzoltó készülék vagy Ellátmány

Ajánlott legénységi képzettségek

Sajnos ennek a tanknak egyetlen létező német nehéz tankba sem kompatibilis a legénysége a két rádiós miatt, így a legénység skillek is elég problémásak. 6. érzék, sima utazás és 2x javítás ami szerintem a legjobb választás első körben.

Átlagos bevétel

Mivel nagyon sok gold fogy benne, ez megöli a kredithozamát, ami alapból sem túl magas. Ezzel a tankkal nem az a kérdés, hogy veszteséges lesz-e a meccs, hanem, hogy mennyire. Általában -5-10k a tarifa, de ha ész nélkül lövöldözünk, a határ a csillagos ég.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • nagyon jó ágyú
 • erős páncél
 • jó csőlehajlás
 • kellemes forgási sebesség
 • mozgékony egy nehéz tankhoz képest
 • mindig Tier IV meccsbe rakja az MM
 • ritka mint a fehér holló

Hátrányai

 • gyenge toronypáncél
 • páncélátütés és kredithozam
 • egyetlen német nehéz tankba se kompatibilis a legénysége

Kiknek ajánlott

Elsősorban fóka pusztító gonosz zsákos embereknek, akik kis Tier-ekbe járnak le gyerekeket riogatni, röviden seal clubbereknek. Erre a célra ez a legjobb választás. Mocskosul erős a saját szintjén és mivel csak IV-es Tier-be rakja, sohasem lesznek nálunk nagyobb halak. 

Második körben gyűjtőknek, vagy olyanoknak, akik szeretnének egy nagyon ritka és különleges tankot, amolyan státusz szimbólumot, csak azért, hogy legyen nekik. Ez utóbbiak játszani valószínűleg nem fognak vele, csak kipróbálják aztán megunják 10-15 meccs után és nézegetik a garázsban az elkövetkező 20 évben.

Ennek a tanknak a legnagyobb értéke a ritkasága, szinte lehetetlen hozzájutni, vagy ha szökő évente egyszer be is rakják akkor is olyan elmebeteg áron, hogy csak páran vetemednek rá. Nem titok, hogy a fél vesémet odaadnám egy B2-ért valószínűleg sok-sok más emberrel egyetemben. Persze játékban nagyon keveset látni belőle, mert ugye Tier IV-es, másrészről pedig káros az ezüstjeinkre nézve. 

Nagyon fun vele a játék, még mindig. Bár, mint már fentebb is írtam kezd megkopni a dicsősége a változó körülmények miatt, gondolok itt a TD-k megjelenésére (igen régen nem voltak), vagy a csupa páncél brit és francia tankokra, na meg persze az arany lőszerre, de még ezekkel együtt is egy brutálisan hatékony gép a mai napig, ami egymaga meccseket dönt el fél kézzel.

Ha egyszer meglátjátok, hogy valamilyen módon ismét elérhetővé válik az 1.250 aranyas áron vagy esetleg bónuszkóddal, rögtön raboljatok rá, mert az egy igen ritka lehetőség és bánni fogjátok, ha nem éltek vele.


Az elemzést írta: OdinHUN

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:34

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  qweasdxc · 6 éve
  Messziről kerüljétek!!! Most b@asztam ki érte 6000 forintot és qvára ideges vagyok. Minden belő, te még arannyal is pattansz. Ha ilyet, akarsz, verd ki a fejedből. Ha még 1000 forintot rádobok vehetek egy WG Ligás M41-et, azzal legalább nem érezném magam átb@aszva. Ha 1 goldért lenne, akkor sem érné meg!!!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  b30wu1f · 6 éve
  Nem rossz gép, de ár/értékben borzalmas, 1000 aranynál többet semmiképpen sem ér meg.
  Az, hogy meccseket döntene el fél kézzel, költői túlzás, nagyjából bárki, aki szembejön és nem rest néha aranyat is tölteni, vagy td, az gond nélkül átlövi, ráadásul a tornyon, szóval az egyébként kiváló csőlehajlással nem megy túl sokra, ellenben ha mi akarunk átütni nagyjából bárkit, a papírtankok kivételével, rá leszünk szorulva a drága aranylőszer használatára, és még azzal is erősen kétséges a hetzerek, matildák, valentine-ok és társaik átlövése, minél távolabb vannak, annál kérdésesebb, nagyjából 300 méter felett felesleges lőni a papírtankok kivételével az ellent.
  Összességében semmivel nem rosszabb, mint a tiertársai (nem is jobb), de nem lehet vele meccseket eldönteni, ugyanúgy rá vagyunk szorulva csapattársainkra, és továbbra is igaz a kis tierben alapvetés, miszerint az a csapat győz, amelynek a soraiba kevesebb ész nélkül előre rohangáló öngyilkost sorsolt a mindenható MM.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Strictly · 6 éve
  Indulj ki abból, hogy a paypal egyik alapítója nem egy ismeretlen senki, hanem Elon Musk, aki a TESLA autómárkát kitalálta/tulajdonosa, nem hiszem, hogy a Te kódoddal akarják jövőre bővíteni a gyártó kapacitást...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  treffhetes10 · 6 éve
  [quote name="Zemann"]Én is meg akarnám venni,de ez a péjpál....[/quote]
  Megnéztem, de nem találtam meg a regisztrációs levelemet, de 2010-ben már fizettem vele. Kártya szám megadva, soha semmi gond nem volt. (Én biztos ami biztos, egy internetes bankkártyát tettem mögé, ami egy alszámlához van kötve. Ha fizetni akarok, akkor a főszámlámról átvezetem a kérdéses összeget és a paypalon keresztül fizetek)

  szerk: Ja, és eddig pár százezer forintot átfuttattam már rajta.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Sunhair · 6 éve
  [quote name="Zemann"]Én is meg akarnám venni,de ez a péjpál....

  Ja,a regisztrálás nem tart sokáig,de elkéri a kártyám titkos kódját. CWC...vagy mi a neve.
  Hát...én nem merem megadni....
  Valszeg én vagyok a hülye,de ez nem túl meredek?

  [quote name="Zemann"]Én is meg akarnám venni,de ez a péjpál....

  Ja,a regisztrálás nem tart sokáig,de elkéri a kártyám titkos kódját. CWC...vagy mi a neve.
  Hát...én nem merem megadni....
  Valszeg én vagyok a hülye,de ez nem túl meredek?[/quote]


  Gyorsan megolvastam a netet...

  "Ráadásul nem szükséges a banki megoldások által elvárt ilyen-olyan biztonsági elemek beépítése sem, hiszen a PayPal ezt megoldja, az eladó nem is fogja látni a vevő bankkártyájának adatait. "

  Nekem már attól borsókázik a hátam,hogy a PAYPAL-nak meg kellene adnom a kódomat....[/quote]


  Megvennéd? Deh a gonosz Paypal elkéri a titkos kódot? Basszus...Akkor vedd a WG-től a honlapjukon át...jaaaj de ott is kérik a "titkos" kódot...bakker...akkor az se jó. Akkor vedd meg Ebay-en. Ohh..ott is kérik...

  Nincs más megoldás. Ülj kocsiba és Minszkben csöngess be a WG-hez hogy Personal Conversationt akarsz SerB-vel. Miután leanyáztad a titkos nerfek miatt. Csapj le az asztalára egy marék aprót es mondjad hogy I want to buy this Tank....

  Fő a biztonság
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Strictly · 6 éve
  Paypal-tól ne félj én a féléves előfizut, aranyat havi előfizut azon keresztül fizettem..Nem kell töltened fel rá annyi hogy ami kártyaszám van megadva arról levonja a lóvét.
  Nekem semmi pénz nincs rajta vagy talán 10 ft.
  Én mindig azt csinálom belemegyek a shopba rányomok a paypalra azon keresztül belépek és rögtön vonja a kártyáról, nincs benne semmi kockázat.
  Amúgy is a paypal az egyik legjobb szerintem, és legmegbízhatóbb!!!!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jacktor
  • Admin
  · 6 éve
  Mégis mitől félsz? Hogy a PayPal ellopja a pénzed? Ezt szerintem Te sem gondolod komolyan :-)
  De ha ekkora a félelem, akkor csak utald rá az adott összeget és csókolom.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Zemann · 6 éve
  Én is meg akarnám venni,de ez a péjpál....

  Ja,a regisztrálás nem tart sokáig,de elkéri a kártyám titkos kódját. CWC...vagy mi a neve.
  Hát...én nem merem megadni....
  Valszeg én vagyok a hülye,de ez nem túl meredek?

  [quote name="Zemann"]Én is meg akarnám venni,de ez a péjpál....

  Ja,a regisztrálás nem tart sokáig,de elkéri a kártyám titkos kódját. CWC...vagy mi a neve.
  Hát...én nem merem megadni....
  Valszeg én vagyok a hülye,de ez nem túl meredek?[/quote]


  Gyorsan megolvastam a netet...

  "Ráadásul nem szükséges a banki megoldások által elvárt ilyen-olyan biztonsági elemek beépítése sem, hiszen a PayPal ezt megoldja, az eladó nem is fogja látni a vevő bankkártyájának adatait. "

  Nekem már attól borsókázik a hátam,hogy a PAYPAL-nak meg kellene adnom a kódomat....
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bittus · 6 éve
  Szívesen :-)

  [quote name="Jacktor"]Na, ezt ki is rakom cikkbe, köszi [/quote]
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jacktor
  • Admin
  · 6 éve
  Na, ezt ki is rakom cikkbe, köszi
Tovább a kategóriában: E 75 - Elemzés »
© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.