Jelenleg 389 vendég és 3 tag online

2014. március 19. 09:30

Pz.Kpfw. B2 740 (f) - Elemzés

Írta:
(33 szavazat)
61 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

A Pz B2 egy tipikus első generációs prémium tank, ami nagyon OP volt a maga idejében, de a folyamatosan érkező patchek és új tankok miatt szinte teljesen elavulttá vált: elképesztően jó páncél + nagyon gyenge páncélátütésű ágyú. 

Ez a puska a 4,7 cm SA 35 L/34, ami a Pz S35 "Somua" ágyúja, a hasonló nevű francia SA 35 ágyú másolata, ám a statjaik teljesen eltérőek.

A francia B1 alapból nem az erős ágyújáról híres, erre a Pz B2 még rátesz egy lapáttal. 55 mm-es páncélátütés simával és 90 mm arannyal, amit mondanom sem kell nagyon gyenge. A 90 mm épp hogy csak elég arra, hogy a szembejövő Matildákat és AMX 40-eket átüssük a gyenge pontokon. Mivel elég sok lőszer (112) fér bele így érdemes minél több (legalább 50) aranyat betárazni és azokkal szórni a keményebb célpontokat.

Szerencsére a páncélátütésen kívül az ágyú többi statja kiváló. 27,6-os alap RoF ami 2,1 sec töltést jelent (ez levihető 1,9-ig egy fullos legénységgel). Pontossága 0,39, ami ebben a Tier-ben nagyon jónak számít, e-mellé pedig 1,14 sec-es célzásidő, ami a semmivel egyenlő...

A sebzése ugyan alacsony (csupán 55), de a fenti statokkal együtt egy igazi lézerágyú: ha valamire ránézel pillanatok alatt ledarálod.

Torony

46/46/46 mm-es páncél, ami egy nagy gyenge pont, amin ugyan van egy teljesen immúnis lövegpajzs, ám a kupolája hatalmas, amit közelről bárki eltalál, ami általában a parancsnok halálához vezet. 

A toronyforgás 44 °/sec, ami kellemesen gyors, így sohasem lesz az az érzésünk, hogy nem tudunk időben ráfordulni valakire.

A látótávja 330 m, ami egy átlagos érték ezen a szinten, a legjobb dolgot viszont a végére hagytam, a csőlehajlást, ami 10° elől és oldalt és 1° hátul. Ez utóbbitól nem kell kétségbe esni, csak olvasd el a "Felfüggesztés" pontot.

Felépítmény

60/60/55 mm, a francia B1 alváza némileg feljavítva. A tesóján lévő hatalmas gyenge pont némiképpen meg lett erősítve, a testbe épített ágyút lehegesztették, de erre még így is vigyázni kell. A páncél elsőre nem tűnik túl acélosnak, főleg nem azzal a 45 mm-es gyenge ponttal az elején, ami viszont nagyon jól meg van döntve, így az összes Tier III-as és a legtöbb Tier IV-es meden és heavyn gond nélkül gázol keresztül. Mivel az oldalpáncélja nagyon jó, a TD-k eszén is könnyedén túljár. Ha sidescrapel, egy igazi erőd.

Felfüggesztés

45 °/sec forgás a francia B1 28 °/sec-ével szemben. Akár egy med, ha valaki rárongyol egy B2-re és megpróbálja leforogni, igen kellemetlen meglepetésben lesz része. Könnyű tankoknak is gond nélkül utánafordul. Egy másik nagy előnye a testvérével szemben, hogy talajellenállásban is jobb nála, így ez megmutatkozik a sebességében is.

Motor

Egy 330 LE-s Renault motor, az egyetlen dolog amiben gyengébb a testvérénél (B1-en 350 LE), ám ez szinte egyáltalán nem érezhető, sőt... a B2 még így is mozgékonyabb, hála a fentebb említett talaj ellenállásnak, na és persze a 30 km/h-s végsebességének (a B1-nek 28 km/h).

Természetesen nem egy kengyelfutó gyalogkakukk, de nem kell vele aggódni amiatt, hogy nem ér oda valahová időben.

Ajánlott játékstílus

Ez egy buldózer, ami arra hivatott, hogy eltaposson bármit ami az útjába kerül... vagyis ez volt régen. Ma már kissé ugyan megkopott a dicsősége és a régi OP jelző is szép lassan lecserélődik egy "k*va erősre", de nem ő az aki megváltozott, hanem az ellenfelei, ám még mindig ő az amilyennek elképzel az ember egy világháborús nehéz tankot. A páncélja elképesztően jó, okos játék mellett sidescrapelgetve és szépen apránként előrenyomula simán hozza a 70%+ győzelmi arányt. 

Az ágyúja ugyan sajnos elég gyengécske páncélátütéssel rendelkezik, de nem kell félni tőle, egyedül a Matildákra és az AMX 40-ekre kell aranyat lőni, mivel van egy nagyon jó tulajdonsága: csak Tier IV-be kerül, ahol mindig ő a nagyfiú, így KV-1-eket és hasonló szörnyeket még csak hírből sem ismer. Visszatérve az ágyúhoz a páncélátütést leszámítva minden egyébben nagyon jó, így nem kell félni attól, hogy nem lesz elég a tűzerő. Pillanatok alatt szétkap bármit ami szembejön.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Repeszpáncél/Javító láda
 • Ventilátor
 • Optika

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet
 • Kis elsősegély csomag
 • Kézi tűzoltó készülék vagy Ellátmány

Ajánlott legénységi képzettségek

Sajnos ennek a tanknak egyetlen létező német nehéz tankba sem kompatibilis a legénysége a két rádiós miatt, így a legénység skillek is elég problémásak. 6. érzék, sima utazás és 2x javítás ami szerintem a legjobb választás első körben.

Átlagos bevétel

Mivel nagyon sok gold fogy benne, ez megöli a kredithozamát, ami alapból sem túl magas. Ezzel a tankkal nem az a kérdés, hogy veszteséges lesz-e a meccs, hanem, hogy mennyire. Általában -5-10k a tarifa, de ha ész nélkül lövöldözünk, a határ a csillagos ég.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • nagyon jó ágyú
 • erős páncél
 • jó csőlehajlás
 • kellemes forgási sebesség
 • mozgékony egy nehéz tankhoz képest
 • mindig Tier IV meccsbe rakja az MM
 • ritka mint a fehér holló

Hátrányai

 • gyenge toronypáncél
 • páncélátütés és kredithozam
 • egyetlen német nehéz tankba se kompatibilis a legénysége

Kiknek ajánlott

Elsősorban fóka pusztító gonosz zsákos embereknek, akik kis Tier-ekbe járnak le gyerekeket riogatni, röviden seal clubbereknek. Erre a célra ez a legjobb választás. Mocskosul erős a saját szintjén és mivel csak IV-es Tier-be rakja, sohasem lesznek nálunk nagyobb halak. 

Második körben gyűjtőknek, vagy olyanoknak, akik szeretnének egy nagyon ritka és különleges tankot, amolyan státusz szimbólumot, csak azért, hogy legyen nekik. Ez utóbbiak játszani valószínűleg nem fognak vele, csak kipróbálják aztán megunják 10-15 meccs után és nézegetik a garázsban az elkövetkező 20 évben.

Ennek a tanknak a legnagyobb értéke a ritkasága, szinte lehetetlen hozzájutni, vagy ha szökő évente egyszer be is rakják akkor is olyan elmebeteg áron, hogy csak páran vetemednek rá. Nem titok, hogy a fél vesémet odaadnám egy B2-ért valószínűleg sok-sok más emberrel egyetemben. Persze játékban nagyon keveset látni belőle, mert ugye Tier IV-es, másrészről pedig káros az ezüstjeinkre nézve. 

Nagyon fun vele a játék, még mindig. Bár, mint már fentebb is írtam kezd megkopni a dicsősége a változó körülmények miatt, gondolok itt a TD-k megjelenésére (igen régen nem voltak), vagy a csupa páncél brit és francia tankokra, na meg persze az arany lőszerre, de még ezekkel együtt is egy brutálisan hatékony gép a mai napig, ami egymaga meccseket dönt el fél kézzel.

Ha egyszer meglátjátok, hogy valamilyen módon ismét elérhetővé válik az 1.250 aranyas áron vagy esetleg bónuszkóddal, rögtön raboljatok rá, mert az egy igen ritka lehetőség és bánni fogjátok, ha nem éltek vele.


Az elemzést írta: OdinHUN

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:34

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  LisztQkac · 4 éve
  Nos igen. A hölgy jól érzi magát a fiúkkal. Ami érdekes az a két rádiós, lövész meg nincs. Ezért az egyik kapott legénységet 100%-ra kellett fejleszteni, hogy a bajtársakat rá is kitudjam húzni mert inaktív egy darabig.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Gaunt93 · 4 éve
  [quote name="attila651031"]Ma megvettem azt a csomagot amibe benne volt ez a tank is. Harmadik csatára már ez jött ki. Ez egy pusztító erőd tud lenni ha elkapja a fonalat
  [img]http://klan.wotnoobians.hu/tmp/shot_011.jpg[/img][/quote]

  Gratulálok az ütközethez, szép teljesítmény!
  Teljesen egyetértek, sokaktól hallom, hogy "ez a tank már elavult, csomó mindennek a kövege bontja már a szintjén", de elfeledkeznek néhány dologról:
  -Ebben a tierben kevesen használnak goldot, mivel főleg a szintlépés a cél;
  -Ebben a tierben kevesen használnak skilles legénységet ugyanezen okból, a lövegek pontatlanabbak ezáltal;

  Noha a svédek bekerülése után elég sok potenciális ellenfél megjelent a -még ezen a szinten is- magas átütésű lövegeik miatt, továbbra is az egyik legbrutálisabb szörnyszülött a Pz.B2.
  Amúgy ha jól látom, a parancsnok kisasszony sem unatkozik a három kameraddal...
  :* :justwait: :justwait: :justwait:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  LisztQkac · 4 éve
  Ma megvettem azt a csomagot amibe benne volt ez a tank is. Harmadik csatára már ez jött ki. Ez egy pusztító erőd tud lenni ha elkapja a fonalat
  [img]http://klan.wotnoobians.hu/tmp/shot_011.jpg[/img]
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Gaunt93 · 4 éve
  Korábban olvastam ezt az elemzést, azóta fájt rá a fogam... Aztán nemrég kaptam egy Italeri Tigris makettet, és majd kiugrottam a bőrömből, amikor láttam a dobozon, mit is kapok a bónusz kóddal Remek kis gép, a WoT aranykorából származó ereklye. Csak ajánlani tudom én is, ha van rá lehetőségetek, szerezzétek meg!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Street · 4 éve
  [quote name="Yukinohana"]Manapság hogyan szuperál az öreg?...Gondolkodom a megvételén. Köszönöm a segítséget![/quote]
  Én tegnap kaptam tiger mellé csomagban. Ma ki próbáltam, és nagyon brutális, csak ajánlani tudom. Első köröm vele top gun nagy kaliber(és csak első osztályt adott 1400 sebzése 6 killre),bár sajnos buktuk, mert a végére 6v1 ben maradtam : [img][img]https://kephost.com/images/2017/06/24/Screenshot_1609.png[/img][/img]

  Edit: egy igazi kis stat padder tank. Full lila wn8 (4700). Nagyon fun,, megadta a tank ászt, kisebb sebzésre(sajnos ez is vereség lett):[img][img]https://kephost.com/images/2017/06/24/Screenshot_1611.png[/img][/img]
  Rendesen pofátlanságnak érzem azt, hogy ezzel megyek, és gyilkolom a "fókákat".
  EDIT : Másfél hét használat után ezt produkálta :[img][img]https://kephost.com/images/2017/07/06/Screenshot_1641.png[/img][/img] Ha valaki ezzel a tankkal nem tud játszani, az nem a tank hibája. Ész nélkül használva persze hogy nem megy, de pici logikával és gondolkodással ezt hozható...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Yukinohana · 4 éve
  Manapság hogyan szuperál az öreg?...Gondolkodom a megvételén. Köszönöm a segítséget!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Darthpeter2015 · 5 éve
  Én ezt a tankot a wot rush társasjátékhoz kaptam és muszáj volt eladnom!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Andrej72 · 5 éve
  Itt egy kicsit off, de én a francia változatot rendkívül élvezem. Sajnos a B2-t nem sikerült megvenni, de talán a francia tesó ezért is kárpótol. Nagyon jó kis köröket lehet menni vele, főleg top tier-ben. Azt viszont sajnálom, hogy egyikhez sincs HD modell. Remélem, egyszer ezekre is sor kerül. :-)
Tovább a kategóriában: E 75 - Elemzés »
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.