Jelenleg 368 vendég és 4 tag online

2019. november 2. 08:09

[ST] Object 752 szovjet Tier IX nehéz tank

Írta:
Értékelés:
(31 szavazat)
69 hozzászólás

Utoljára frissítve: 2019. november 3. 08:59
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  charliefirpo_2018 · 2 hónapja
  Mi lesz ebből? Már úgy értem ha egy duplaágyús meg ez a csoda találkozik? Idézem Yoda mestert: A sötét oldal mindent ködbe burkolt,a jövőt kifürkészni lehetetlen...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  AMD5 · 2 hónapja
  El kell fogadni hogy az egyre keményebb tankok, nehezebbé váló játékmenet (kerekesek) mind elengedhetetlen következménye a "fejlődésnek". A 0.8.-9. körüli patchben lett ideális a játék világa, ahol még a kő-papír-olló körforgás még olajozottan működött és kb kiegyensúlyozott tankosztályok voltak prémekkel együtt. Viszont lássuk be, az hogy mi örökkön örökké egy ideális világban játszunk, nem hoz pénzt a cégnek. A kapitalista szemléletben addig kell fejni a tehenet amíg lehet. A wg-nél mi is csak t*ek vagyunk míg a tankok a termékek. Vonzóvá kell tenni a terméket a vásárlóknak


  Miből jön a bevétel :

  1 - PRÉM FIÓK : dömping van a hulladék tankágakból. A régieket nem érdemes marketing szempontból buffolni, hisz nem hoz bevételt, mert megvan az emberek zömének. Ebből következik, hogy egyre erősebb ágakat kell behozni a régieket pedig hagyni, hogy free killek legyenek.

  2 - GOLD AMMO : ezt megptóbálták a játék elején, de rásütötték a wotra hogy p2w. Ez pedig az új célközönség részéről nem vonzó

  3 - ERŐSEBB PRÉM TANKOK : Rájöttek hogy bevételt is lehet szerezni ezzel. Gyengébb képességűek csak azért vesznek prémeket, hogy kellemesebb élményük legyen. Így hát behozták a Defender, Crysler-eket és innentől már egyértelművé vált, hogy a prémium tank jobb a hagyományosnál. megtört az a régi korszak, hogy csak nagy ritkán tesznek be ritka járgányokat a shopba. pl E-25, Pz J2, B2, stb. Minden héten szinte vendég lett egy ritka tank. Még bohóc festésű rockos tankokat is kipróbáltak, hátha az emósok megveszik ész nélkül.
  Az utóbbi pár év tapasztalata az volt hogy ez nem tetszik az embereknek. A játékosszám csökkenésével jár.

  Most olyan átlagos prémeket hoznak, mint a hólapátos rumpáncer vagy a turtle. Ezeket viszont ki fogja megvenni ? Majdnem selejtesek mind. Úgyhogy most ismét erősebb tankágakkal szeretnének fejni. Most jönnek a kétágyúsok meg a prém 9-esek is. Miközben a játék egyre inkább a fantasy irányába ment el.

  KONKLUZIO : Akorábban még nevetség tárgyának számító rémségek (kétágyús,kerekes,trollpáncél) bekerültek csont nélkül a játékba, mert hoz a konyhára. Teljesen evidens, hogy amik ma még szintén kivernék a biztosítékot, mint a katyusa, Ratte, helikopteres tárasok bizonyára idővel bekerülnek a játékba kellő játékosbázis puhítással. Ezzel nem elvenni akarom a kedveteket, hanem csupán felhívni a figyelmet arra, hogy ez az egész folyamat amit a wg évek óta csinál a kapitalizmus elkerülhetetlen következménye. Meg kell érteni hogy nem jó kedvből teszik ezt Minszkben az elvtársak.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Steiner · 2 hónapja
   Értem a szisztémát, a wg legnagyobb dobása volt a wot, azóta keresgélnek, találgatnak új játékokat, de a "main"-t miért kell kinyírni, a többi közel sem éri utól a wot-ot? Ezt nem fogom megérteni.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    AMD5 · 2 hónapja
    Ezt egy ugródeszkának használják. Valószínű a wotból finanszírozzák a többi játékaik. Talán nem nyírnák ki, ha nem lennének ennyire pénzéhesek. Sajnos azonban a lóvé mindenekelőtt van a wg-nél. Semmi sem számít. Nem hosszú távú játékosbázis megtartása a cél, hanem minél több és lehető leggyorsabbak kiszedni minél több pénzt, mégha hosszú távon ki is ismerjük éket, akkor is mindent kihúzni a zsebből. Az újjakat is lehúzni.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   bazsi41 · 2 hónapja
   A prém tankok egyáltalán nem jobbak a hagyományosoknál. Vagy az átütésük, vagy a páncélzatuk vagy a töltési idejük vagy a sebzésük szarabb általában. Pl. IS-6, páncélzat nagyon jó, de az átütés semmi. Löwe: Páncélzat jó, átütés jó, sebzés a töltési időhöz képest szar. WZ-120 1ft, papír és 2-3 lövésből szétszedik. T34 15 sec töltési idő, hozzá a sebzés nem nagy durr. Ráadásul papír a frontja. Természetesen lehet mindegyikkel nagyon jó köröket menni, ugyanúgy, mint a techtreekben kifejleszthető tankokkal. Nekem a kerekes szarok sem tetszenek, ahogy az artyk sem. Előbbit sokszor azért nem lehet sebezni, mert a kereke nem sebeződik, max lősz egy kritikust, és futkos tovább. utóbbihoz viszont semmilyen tudás nem kell, csak egy olyan pálya, ahol érvényesülni tud, tönkretéve a rendes tankokkal való játékot. A dupla csövű tankok ugyancsak nem fognak jót tenni a játéknak, ahogy a sok táras sem. Azért azt nem hiszem, hogy táras helikopterek meg sztálin orgona lesz valaha is a játékban, de lesz, az biztos, hogy én addigra már rég nem fogok ezzel a játékkal játszani, mert vannak fontosabb dolgok is az életben.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Matt__Kirby · 2 hónapja
    Wz 120 1g FT = jó a páncélzata 1vs 1 ben akár még egy X-es tankot is megehet, jó átütés jó töltésidő. Nyilván más páncélhasználatot igényel mint az IS4.

    T34= nálam reneszánszát éli, lassú, lassú töltési idő, de farmolni jó, mert az átütése az alaplőszernek nagyon jó, nem kell bele gold, csak elvétve. Ha beásod magad valahova 3-4 tank sem szed ki, mert annyi eszük nincs hogy rád kell menni, vagy féltik a fényezést. 12 sec töltési idő, nem 15 (!) ne nagy durr? 400-as alfa gyakran dob 450-et is.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Sezamme · 2 hónapja
    Kösz, hogy ismét benéztél és megosztottad velünk tudásod. Egy igazi szakértővel van dolgunk.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     bazsi41 · 2 hónapja
     Te kémkedsz utánam? Na meg itt osztogatod a wn8-at, ami egy rakás szar, mert nem fedi a valóságot. Egyébként ha nem vetted volna észre, nem statisztikákról írtam. Jó lenne ha inkább azt a statot néznéd, ami a játékban elérhető, pl. a "hírességek csarnoka" című statot. Az a reális, ha már ennyire kocka vagy.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Sezamme · 2 hónapja
      A WN8 nem tökéletes, de nálad azért megmutatja, hogy világ lámája vagy, véleményed kb. annyit ér mint a taknyos zsepi amit 5 perce fújtam tele. Kémkedni meg nem kellett, többször büszkélkedtél itt a statjaiddal és párszor megosztottad már itt a profilod. Persze azt elhiszem, hogy a google-t meg a wotinfo.net-et benyomni a te gógyiddal ez valami rendkívüli tudás igénylő kocka dolognak tűnik
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       bazsi41 · 2 hónapja
       Inkább ezt elemezgesd, ha már stat. WoT értékelés: 6,267(jobban teljesítettél, mint a játékosok 81%-a) , győzelmek: 49.38, csatánként átlagban elért tapasztalat: 746 (jobban teljesítettél, mint a játékosok 90%-a), átlagban kiosztott sebzés: 1703 (jobban teljesítettél, mint a játékosok 93%-a), átlagban megsemmisített járművek: 0.63, átlagban felfogott sérülés: 1747 (legjobb százban vagy, helyezés: 33), átlagban kiosztott közreműködési sebzés: 622 (jobban teljesítettél, mint a játékosok 92%-a). Ez is az én statom, és én ezt tartom reálisnak. Mindig csak a sebzésre és a pattintásra figyelek, ami a statot illeti. Nem mondom, hogy ez a stat a legjobb, de ha a legjobb játékost nézzük a kiosztott sebzést illetően, tehát 1. helyen van, neki van 5093-as átlag sebzése (VelvetCrowe névre hallgat az úriember). Nyilván tőle igen messze állok, ahogy az itt írogatók mind. És akkor lehet mondani, hogy erre a statra vagy büszke..........blablabla.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Bhalangir
        • Moderátor
        · 2 hónapja
        Elemezgessük.

        A statisztikai adatokat csak az adott tankkal játszók körére szűkítjük. Mivel összesen 139 csatát mentél, ezért tovább szűkítettük a kört egy adott időszakra, mivel a z "all time hall of fame"-hez legalább 200 csata kell. Tehát amit adsz adatokat, azok adott szűk időszakra vonatkoznak, korlátozott játékosszám mellett. Egészen pontosan egy adott hónapra. Vagyis az értékeid 1 hónap alatt az adott tankkal legalább 50 csatát játszók közötti értékek.

        Tovább menve jelenleg 1054 átlagsebzésed vana tankkal, de te 1703-at adtál meg. Vagyis nem 139 csatáról beszélünk, hanem egy ennél is szűkebb sorozatról.

        A tankkal az összes játékos csatái alapján elvárt átlagos értékek (zárójelben a részidőszak, előtte a 139 csatára vonatkozó adataid):

        http://wot-news.com/stat/wn8exp/en

        Átlagos sebzés: 1429 vs 1054 (1703)
        Megsemmisített járművek: 1.065 vs 0,82 (0,63)
        Győzelémek: 52,59% vs 48,32% (49,38%)

        Ezekből az látszik, hogy nem tudsz kiegyensúlyozottan teljesíteni a tankkal és átlag alatti teljesítményt nyújtasz vele.

        Továbbá látszik az is, amit már sokszor elmondtunk, hogy a wn8 bár nem tökéletes, de jó közelítésnek használható. Pont ugyanazt mutatja, mint a számaid.

        Az, hogy a hall of fambe 50 pár csatára vetítve jobb voltál átlag alatti értékkkel mint az adott időszakban a társaid 90%-a csupán azt mutatja meg, hogy az adott időszakban a még nálad is rosszabbul játszók voltak többségben.

        Abba meg bele se menjünk, hogy egy 139 csatás mintába mekkora a hibaszázelék, nemhogy egy 50 pár csatásban. Előbbi esetén +4 utóbbinál +2 győzelem és átlagon vagy győzelmi arányban. De ez a játék akárhonnan is nézzük, csak arról szól, hogy sebezzük le az ellenfél csapatát. Lehetsz akármekkora taktikai géniusz, sebzés nélkül nem fogsz tartósan jó eredményeket produkálni. És már vissza is értünk a wn8-hoz. Amíg ezt valaki nem érti, amíg megmagyarázza magának, hogy nem ez számít, addig csak önmagát csapja be.

        Egyébként meg az újabb prémtankok jelenleg már jobbak a tech treeben lévőnél, de természetesen minden tankhoz kell egy alap tudás a potenciálja kihasználásához. Átlag alatti értékek mellet a tankok közötti különbségek is eltűnnek. Ezért írták többen, hogy a jelenelegi teljesítményed mellet a következtetésed nem ad reális képet.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         bazsi41 · 2 hónapja
         Én nem egy bizonyos tankra leszűkített statisztikát írtam le, hanem minden tankra vonatkozóan, ugyanis az általam leírt statisztika az úgynevezett "hírességek csarnoka" stat, ezen belül nem az egy-egy tankra vonatkozó. Sokszor nehéz úgy jó teljesítményt nyújtani, ha a csapattársaim cserbenhagynak és így max 1-2 lövésre van esélyem vagy épp kb 10 lövésből 2 talál be részemről (alá-főlé, mellé és kritikus sebzés nélkül) , az ellenfél pedig futtából is betalál.
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          Bhalangir
          • Moderátor
          · 2 hónapja
          A hírességek csarnokában tudsz időszakra szűrni. Az "all time" statodat meg az befolyásolja, hogy melyik tierben mennyi időt töltöttél.

          Viszont ha ilyen számok mellett 90%-os eredményeid vannak, az biztos, hogy időszakos statisztika, amiben csak az adott hónapban legalább 100 csatát játszók vannak benne.

          Ami megint egy torz adat, és semmi köze a játékosállományon belüli tudásodhoz.

          Csak ismételni tudom magad, a statod nem hazudik, ilyen számokkal te nem vagy top 10%-nak még a közelében se semmiben, maximum egy időszakos, és csataszámhoz kötött mutatóban. Valamit nagyon rosszul értelmezel.
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
           bazsi41 · 2 hónapja
           Húúúúúúúú, soha nem állítottam, hogy én a top játékosok között vagyok. Nyilván attól igen messze állok. Lehet, hogy időszakos ez a stat, de több hónapja ezen a szinten állok. Van lejjebb és feljebb is, mikor milyen formában vagyok, no meg mikor milyen az rng. Én ezt a statot tartom a legjobbnak, mert ez mutatja, hogy jelenleg milyen szinten vagyok. Amit írtam, azt valóban hozom átlagban hónapok óta. De még egyszer mondom, nagyon nem vagyok a top játékos. Soha nem is tartottam magam annak.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Sezamme · 2 hónapja
        Kielemeztünk már minden "értelmes" hozzászólásodnál, nem csak én, hanem már vagy 10-en, mindig ugyanaz lett a vége, hogy egy összefüggéseket nem látó vakhangya vagy - tessék ez a rövid elemzésem számodra. Sosem fogjuk visszakapni az élettől a beléd ölt 10 perceket, egyikünk se. Jut eszembe ígértél már "bazsi41- az IS-4 pattintó mestere" replayeket, hogy tanulhassunk a mestertől. Ráadásul azóta már kitanítottunk arról is, hogyan tudsz replayt csinálni. (ez pl. egy olyan "skilled" amit egyik stat oldal sem ír, lol) Szóval jöhetne, mert jobban felizgattál, mint az asszony.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         bazsi41 · 2 hónapja
         Na látod, ennyire agyas vagy. Leírom a statomat, erre már replayokat kérsz. Szánalmas vagy! Biztos te vagy a tank ász! A kiválóság példaképe.
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          Sezamme · 2 hónapja
          Kérte a franc, eszembe nem jutott, hogy önként traumatizálom magam a replayeiddel. Te ígérted őket valaki más kérésére a nagyérdeműnek, és lássuk be feldobhatnád párunk napját! Szerk.: egyezünk meg bazsi41 velem lehet beszélni! 3 egymást követő csatából IS-4 replayt feltöltesz (tudod, olyan pattintósakat), linket publikálod itt és már elemzem is a statokat őszintén, szeretetből, szívből.
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
           bazsi41 · 2 hónapja
           Neked minek rakjak be replayokat? Te a wn8-ra vagy rászűkülve. És, amint már mondtam, az eredeti téma nem az IS-4 játékom volt, no meg nem arról volt szó, hogy mennyire vagyok balfasz. De te valamiért ide lyukadtál ki. Nem tudlak megérteni. Írtam valamit, erre te engem akarsz elemezni (a játékomat), pedig amit írtam az ég világon semmi köze nincs senkinek a játék tudásához.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        perretz · 2 hónapja
        Ez melyik tankod?
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       bazsi41 · 2 hónapja
       1 statot írtam, azt sem a wn8-ból, pont azért, mert annak semmi köze a valósághoz. De ilyen buta emberek, mint te persze hogy nem fogod fel. A te véleményed pedig még ennyit sem ér, mert hiszel a wn8-nak. És persze megint csak arra a következtetésre jutsz, hogy mindenki balfasz, mert a wn8 azt mutatja. Arról írtam, hogy a prém tankok semmivel sem jobbak, mint a techtreeből kijátszhatók. Ebből te eljutottál addig, hogy balfasz vagyok. Na ennyit a nagy "okos" agyadról.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        PZoli
        • VIP
        · 2 hónapja
        A srácok arra céloztak, hogy nem vagy elég képzett játékos, hogy meg tudd ítélni azt, hogy mire is képes egy adott tank, hogy mit lehet kihozni belőle. Az általad felhozott IS-6, Löwe, T34 ősrégi tankok. Ezek még akkor kerültek a játékba, mikor az a filozófia élt, hogy (prémium tank nem lehet erősebb a tech tree beli társánál, sőt, inkább gyengébb valamivel). A WZ-120-1G FT már újabb tank, ami elég korrektnek mondható, jó játékos kezében hatékony és veszélyes, 1v1-ben azonos tier-ű ellenfél nem szedi szét 2-3 lövéssel.
        "A prém tankok egyáltalán nem jobbak a hagyományosoknál." Az új generációsok igen is azok:
        - Skoda T27 vs TVP VTU (a prémium egy táras tank, a normál pedig az egyik leggyengébb 8-as med)
        - Progetto46 vs. Pantera (jobb lövedékek közötti töltésidő, jobb soft statok, jobb talajellnállás, jobb látótáv)
        - Turtle MK. I. vs. AT15 (jobb DPM, nagyobb alfa, szinte alig látható kupola)
        - Defender és IS3A vs. IS3 (előbbinek sokkal jobb páncélzata van, utóbbinak meg táras az ágyúja)
        stb....
        A tier8-as klán csaták elég beszédesek. Csak prémium járművekkel játszanak ott. Régebben normál IS3, Amx 50-100, Pershing, T32, akkori T54 lightweight, stb.
        A wn8 bár nem tökéletes (mert a spot-ot nem számítja bele), de nagyon jó iránymutató, mert megmutatja, hogy egy adott játékos egy adott tankkal mennyi sebzést képes átlagban összehozni. Persze vannak rossz csaták és pech széria is, de vannak jó csaták és bot ellenfelek is, ezért az átlag jó mérőszám. Ha valaki egy adott tankkal a saját hp-ját meg tudja lőni, az nem olyan rossz már, de aki csak mondjuk 1-2 lövésnyi sebzést képest egy adott tankkal összehozni átlagban, az azt mutatja, hogy az illető nem helyezkedik jól és/vagy nem jó szem-kéz koordinációja (nem tud jól célozni) és/vagy nem látja át a térképet, csatát, a rendszert. Emiatt az ilyen játékosok nem képesek kihozni a tankjukból azt, amire az igazából képes és emiatt érthető módon nem tudnak hiteles véleményt alkotni arról, hogy az adott mire képes, csak arról, hogy ők maguk mire képesek vele.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         bazsi41 · 2 hónapja
         A srácok megint nem fogták fel, hogy mit írtam. Szó sem volt arról, hogy ki mennyire képzett játékos. A lényeg, amit írtam, hogy a prém tankok semmivel sem jobbak, mint a techtreeből kifejleszthetők. Ehhez nem kell képzett játékosnak lenni, elég megnézni egy-egy tank adatlapját (átütés, páncélzat, stb). Erről szól, amit írtam. Jó játékos kezében bármilyen tank veszélyes. A wn8 szerintem szar. Sokkal jobb a játékban a "hírességek csarnoka" című stat. Az reális.
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          PZoli
          • VIP
          · 2 hónapja
          Ha számodra nem jobb a Skoda T27 a TVP VTU-nál, a Progetto46 a Panteránál, a Turtle MK. I. az AT15-nél, a Defender és IS3A az IS3-nál, az EBR 75 a Lynx-nél, akkor nem jobb, de szerintem tévedsz.
          Ha van időd/kedved, akkor járj utána a dolgoknak, hátha megváltozik a véleményed.
          Már az adatlapok összehasonlításában (tanks.gg) is kiderül és a gyakorlat is csak azt erősíti meg, hogy jobbak. A 8-as csapatcsatáknál nem látsz mást csak prémium tankot, pedig régebben csak techtree-s tankokkal játszották őket.
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          perretz · 2 hónapja
          A meg nem értett zseni.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    charliefirpo_2018 · 2 hónapja
    Azért hozzátenném hogy a tárasok közül ne felejtsd el a Lorrainet,Somuát,IS3At, Progettót szerinted miért használják oly sokan pl Frontlineon? Biztos nem azért mert szarok,akármilyen keserves belátni de az artyra igenis szükség van,fontos láncszemet alkotnak a gépezetben,tanácsolom hogy próbáld ki
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     bazsi41 · 2 hónapja
     A frontline-t én befejeztem kb áprilisban. Elég volt belőle, mert unalmas számomra. A progettót egyszer kipróbáltam, amikor 20 csatát játszhattam vele ingyen. Nekem nem jött be. IS3A végülis nem rossz. Somuaval nem sokszor futok össze. Játszottam artyval, van is a garázsomban. Gusztustalan egy "tank".
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      charliefirpo_2018 · 2 hónapja
      De gondolj bele ha megmenti az életedet mert kicsinálja az enemyt mikor baszlat akkor jó? Egyébként én is utálom őket,akkor szoktam elővenni mikor a játék felbasz,velük legalább ki lehet tölteni a játékidőt mivel ezek hullanak el utoljára általában
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    AssistKing · 2 hónapja
    Miért az 6 évvel ezelőtt berakott tankokat hozod fel példának?
    Mi a helyzet a Chryslerrel? Defender? lt432? ebr75?
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     bazsi41 · 2 hónapja
     Mert az általad felsoroltakat nem lehet mindig megvenni. Egyébként szerintem egyik sem jobb a techtreeben kifejleszthetőknél, abból kiindulva, hogy többször játszok ellenük.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      AssistKing · 2 hónapja
      De jobbak
      Szóval ha nem lehet mindig megvenni akkor lehet "OP-bb" a logika szeirnt?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   machopaulo · 2 hónapja
   Az a kérdés, hogy akik hajlandóak fizetni, azoknak hogyan tetszenek a változások. Én azt gondolom, hogy akik a fizetőképes keresletet adják, azoknak nem tetszik amit tapasztalnak. A kapitalista hozzáállás érthető, de ha egy cég elveszíti a vásárlóit, az hosszútávon nem biztos, hogy jó ómen...
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    PZoli
    • VIP
    · 2 hónapja
    Igen. Én pont ilyen vagyok. Lenne még 1-2 prém tank, aminek örülnék, ha a garázsomba lenne, de úgy érzem, hogy nem tudnám őket igazán élvezni ebben a folyamatosan lefelé menő spirálban. A HE-s cikk előtt vettem meg az egyiket és miután olvastam a hírt, refundoltam és örülök neki, hogy így döntöttem, mert ez a játék már csak rosszabb lesz és szerintem a fejlesztők pontosan tudják, hogy így van, ezért egyre magasabbra próbálják emelni az ingerküszöböt a cikkben szereplő csodával, duplaágyú tankokkal és a most már heti rendszerességgel érkező egyre erősebb prém tankokkal, amiket teljesen felesleges megvenni, hamarosan még erősebbek jönnek, amik ellen ezek is hátrányba kerülnek, így lényegében pénzkidobás.
    Már most örülök, hogy nem leszek a karácsonyi elkeseredett lootbox vásárlók között, akik hiába nyitogatnak 25-öt, nem esik nekik semmi, bezzeg, akik csak 3-at vesznek, annak meg 2 8-as prém tank is összejön.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     KUF · 2 hónapja
     Jól mondjátok.

     Évekkel ezelőtt a wg még elsősorban a játékosok igényeit tartotta szem előtt. Érthető, hiszen fel kellett építeniük a brandet, meg kellett fogni a játékosokat (jó volna látni egy valós statisztikát arról, hogy ez a mostani rendszer mennyi új játékost vonz be, és tart is meg).

     Korábban is voltak kilengések, egyenlőtlenségek, de ennyire, hogy gyakorlatilag csatánként tapasztaljon ilyesmit az ember...nem.

     Emlékszünk még Serb-re és bandájára?
     Akkor mindenki - én is - szidta őket, hogy miért nem buffolják ezt, vagy azt a tankot, mm problémák és egyebek.
     Ma már azt mondom, hogy ők csinálták jobban, mert nem borították fel az egyensúlyt - ami persze már akkor is, de most meg aztán főleg a szovjet tankok felé lejt - és élvezhető maradt a játék.
     Az akkori prémtankok illeszkedtek a techtree-beli társaikhoz, nem voltak túlerősítve, de a feladatukat így is elvégezték.
     Nem volt túlkínálat sem, nem jött hetente egy új prémtank, ha valamit nem vett meg az ember, akkor leshette a következő alkalmat, hogy mikor teszik be.
     Ezek miatt volt ÉRTÉKÜK, nem érezte úgy az ember, hogy szart vett, hiszen így is használhatóak voltak.

     Én értem, hogy pénzért jobb, erősebb tankot akar az ember, hiszen fizet érte...mégis ez volt az első dolog, ami a szakadék felé taszította a játékot (színes tankok,stb...)

     Innentől pedig már nincs megállás, nem fog tudni kiszállni a wg, ha akarna, akkor sem.

     Itt van nemrég az STG-s cikk alatti vita esete, vagy a fentebb is említett Turtle, amik kiválóak lennének az évekkel ezelőtti wotban, de ma már tényleg csak pénzkidobás, mert használhatatlanok.

     Ezektől már mindenki erősebb, gyorsabb tankot akar, mert már nem érik el a játékosok ingerküszöbét, valamint a 4-5 perces csaták sem támogatják a játékot velük.

     Jó példa erre a cikk témáját is adó szörnyszülött, vagy a duplacsövű tankok, még ha ezek nem is prémgépek.

     Innentől pedig egy lefelé tartó spirálban haladunk, hiszen ha játékos-barát "politikát" folytatna a wg ( régi techtreek buffolása, gold ammo-korlát, normál techtree-be illő prémtankok) , az pénzügyileg nem éri meg neki.

     Mivel sikerült elkapatniuk a játékosokat, nincs más hátra, mint folytatni a jelenlegi ütemet, fantasytankokkal, hetente új prémtankokkal bombázni a játékosokat, amíg csak lehet, mert így - és csakis így - dől nekik is a lé.

     Gyakorlatilag létrehoztak egy játékon belüli fogyasztói társadalmat: vedd meg, használd pár napig, majd dobd el, ás vegyél egy másikat.
     Kár, hogy ez mindenféle szempontból végül ÉRTÉKCSÖKKENÉSHEZ vezet.

     Kevés kivétellel felesleges időpocsékolás most már neki feküdni és rászánni az időt egy tech tree kihúzásához. Mire eljut a X-ig az ember, az ilyen fentihez hasonló tankok garázsban porosodó szemétté degradálják a korábban áhított masinát.
     És még sokáig lehetne sorolni a hasonló példákat.


     Ebből a lehúzó örvényből, meglátásom szerint, sajnos már nincs kiút, a wg a saját maga által ásott gödörbe esett bele.
     Ebben a formájában még egy darabig kapálózik, aztán végleg eltűnik a mélyben.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      AMD5 · 2 hónapja
      Mondjuk tegyók hozzá, hogy SerB idején a személyétől függetlenül volt jó. Kezdetben amikor még volt kiaknázandó tartalom a játékban, az egyensúly felborítása nélkül is, akkor sokkal könnyebb helyzetben volt a brigád. Még nem voltak tárasok, forgótornyos TD-k, hibridek a lightok nem tudtak harcolni. Az emberek könnyebben fizettek prém fiókért, hisz érvényesülni csak jó tankkal tudtál és nem voltak p2w prémek. Bizony hónapokig kellett fejlesztened egy ágat. Nem voltak boostok, prémszorzók, 4-5XP-kről csak álmodozott az ember. Mindenki könnyebben fizetett prém fiókért. SerB nem volt jobb, csupán nem találkozott olyan kihívásokkal, mint manapság. Most is tanácsadó a WoT fejlesztői teamjében és tessék.

      Az is igaz, hogy régebben az emberek könnyebben fizettek a játékra. Nem gondolkoztak, mérlegeltek rajta mint ma.Azt hittük, ha egyszer kifizetsz valamit, használhatod olyan formában ahogyan megvetted. Aztán amikor jöttek a sorozatos pofára esések (Type 59, tank nerfek miután kihúztad a 10-est) vette rá az embereket először arra, hogy ne fizessenek egyből. A WG persze elég kabzsi módjára mindent ki akart venni a játékosai lába alól, hogy ugyanazért amiért eddig fizettek mégegyszer tejeljenek :

      1. Lenerfelték az új sokkal jobb tankágakat. Lenerfelték a régi prémeket. T59. Még a tierlimitet is el akarták törőlni, hogy vegyél ismét tankot. Pedig az IS-6,SP,WZ kombót csak a limit miatt vette mindenki. 10-esek ellen kutyaeledel. Látták a játékosok, hogy a WG átver és lehúz mindenkit. Bizalmatlanok lettünk. Tegyük hozzá joggal !

      2. Hab a tortán, hogy a korábban elképzelhetetlennek számító tankokból dömping lett mára. Én emlékszem arra, hogy a GF tankokról minden évben leírták a weboldalon, hogy soha többet nem lehet kapni. Ma pedig 30%-os kuponokkal dobják utánad. Hazudnak folyamatosan. Még a szavahihetőségüket is eljátszották.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • VIP
   · 2 hónapja
   Jól összefoglaltad a helyzetet. Teljesen egyetértek.
   Akinek nem tetszik, illetve akinek ez elfogadhatatlan, az intsen búcsút a játéknak, mert soha nem lesz a régi, mert az nem jövedelmező ebben az üzleti modellben.
   Egy olyan játék, amire a nagy többség vágyik (kisebb random, gold lőszer kivétele, normális MM, gyanús történések eltűnése) akkor lenne megvalósítható, ha havi díjas lenne a játék és lenne is játékosbázis hozzá, hogy a WG-nek megérje. Egy ilyenért én szívesen kifizetném a havi 10-15 eurót, de a jelenlegi folyamatosan amortizálódó szisztémába már sajnálom a pénz, mert cserébe csak egyre rosszabb játékélményt kapok, az meg megvan free játékosként is.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    charliefirpo_2018 · 2 hónapja
    Lassan átszokok a Blitzre,az valamennyire élvezhető még, a tankok ugyanezek, de mégis teljesen mások használhatóbbak, egyedül a grafika szokatlan rá sem lehet ismerni pl Minesre de jobban élvezem már mint ezt, a hogy is nevezzem:szarkupacot...
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     gabi418 · 2 hónapja
     Nekem meg a Blitz nem tetszik.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   zics911 · 2 hónapja
   ez emósok már rég kihaltak, vagy felnőttek. a többi ok.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  VaFec · 2 hónapja
  Ha jól látom és írom, oszcilláló tornya lesz.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  AssistKing · 2 hónapja
  Objektumok világa
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  mannfreed1 · 2 hónapja
  üdv bocs a képek minőségéről
  a wotnak .lenne bőven adata egy a Magyar Ágnak PL : toldi III / toldi páncélvadász /tas
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ticsungg · 2 hónapja
  Kell nekik a 23. tankágat tolni, közben a Magyar ágra meg magasról tojnak. De ahogy látom nem csak én érzem, hogy a lejtőn csúszik a WG mostanság...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  qwasas007 · 2 hónapja
  Ha a cégnek nem is, ennek a játéknak biztosan az lesz a veszte, hogy nem vagy rosszul kommunikálnak a játékosokkal. Sokszor hidegen hagyja őket, hogy mit is szeretne a többség.
  Látványosan az újabb és újabb tankok kihozatalába ölik az energiát, de ha kicsit több időt, embert szántak volna az igencsak népszerű Halloweeni eventre, esetleg nem maradt volna el.
  100. Obj tank, 6. szovjet tankág, szánalmas. Ki másnak lehetnének 2 ágyús tankjai, ha nem nekik és persze ha az amcsiknak, franciáknak, cseheknek, svédeknek vannak táras járműveik, akkor pont nekik ne lenne?
  Mintha nem akarnák felfogni, hogy ez itt nem az orosz szerver, láthatóan nem mindenki akar orosz járgányokkal játszani, nyilván előnyben részesítenék a saját nemzetük tankjait.

  DE nem,te akkor is orosz tankkal fogsz játszani, azzal kell játszanod, hogy b@szódjál meg. Nézd csak meg Obj. 2030: dupla csövű, táras és asszem repülni is tud...
  Ja és a legfontosabbat majdnem kihagytam: T.Ö.R.T.É.N.E.L.E.M.H.Ű.!!!!!! Tervrajzát eredeti szovjet vodka üvegébe karcolták. Terveit sajnos elvetették az obj. 2031 fejlesztése miatt, de kis híján megépítették.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   gabi418 · 2 hónapja
   Teljes mértékben egyetértek!
   Azt látom hogy szinte minden meta tank az oroszoknál van. Az heavyknél az Obj. 277, a közepeseknél az Obj. 430U és az Obj. 140, a spottereknél a T-100 LT és a két páncélvadász is a nagyon jó TDk-hez tartozik. Egyedül az arty nem annyira jó.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  _MrX_ · 2 hónapja
  oké oké de hová jön? Ranked nyeremény? Az mi lesz?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   gabi418 · 2 hónapja
   Szerintem sima tank lesz, nincs sehová irva hogy prémium vagy elit lenne.

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.