Jelenleg 193 vendég és egy tag online

2019. október 18. 07:06

[Sandbox] HE lőszerek átdolgozása

Írta:
(71 szavazat)
198 hozzászólás

A lőszer újraegyensúlyozás tesztelésének második köre már itt van a kanyarban és ismét a mi segítségünket kérik ehhez. A Sandbox szerveren (a normál és speciálisok után) ezúttal a HE lőszerek sebzési mechanizmusában történt változtatásokat lesz lehetőségünk tesztelni.

Egyelőre csak a normál tankokkal tesztelhetjük az új HE sebzési mechanizmust, ez azonban nem vonatkozik az SPG-kre és HESH lőszerekre (utóbbiak egy következő szakaszban kerülnek sorra).

A HE lőszerek sebzési mechanizmusa a játék egyik legbonyolultabb része. Nagyon sok szakaszból áll és a számításokhoz nagyon sok paramétert kell figyelembe venni:

 1. Ha egy HE lőszer eltalálja a páncélt, a sebzést a páncélátütés megtörténtének függvényében számolják ki.
 2. Ha átütött a lövedék, a sebzés a teljes névleges sebzésből számítódik.
 3. Ha nem ütött át a lövedék, a sebzés ugyanúgy kiszámítódik, de már csak a névleges sebzés felét veszi figyelembe.
 4. Ezután jönnek a sebzés helyével összefüggő kalkulációk. Egyszerűen fogalmazva: választanak egy gyenge pontot a robbanási sugárban.
 5. A névleges sebzés felének értékét a páncél vastagságával és egyéb más tényezőkkel egyenes arányban tovább csökkentik.
 6. Ezen kívül a sebzés értékét befolyásolja még az is, hogy a tankra van-e Repeszpáncél felszerelve.
 7. Mindezeken számításokat elvégezve megkapjuk a tényleges sebzés értékét.

HE lőszerek páncélátütésének eltávolítása

Ige, jól olvastátok. Teljes egészében ki akarják venni a HE lőszerek páncélátütő képességét. Ha a teszt jól megy, a HE-knek nem lesz többi átütési paramétere. Kezdetben a cél a HE mechanizmus minél realisztikusabban működjön, mára azonban ez megváltozott, hisz a játékosok szinte egyáltalán nem használják a HE lőszereket megbízható sebzés kiosztására (kivéve néhány speciális esetet).

Megváltozik a sebzés robbanási sugárban történő eloszlása

Ha a HE nem üt át a páncélon, akkor a rendszer a sérülést úgy osztja el a robbanási sugárban, hogy közlépen 0,5-ös, míg a legszélén 0,05-ös szorzóval számol. Leegyszerűsítve: jelenleg ha egy HE lövedék nem hatol át a páncélon, a névleges sebzés felét azonnal levonják, majd a sebzést a robbanási sugár közepétől távolodva egyre tovább csökkentik.

Az új mechanizmussal azonban a HE lövedékek soha nem ütnek át, ami azt jelenti, hogy a jelenlegi számítási módszertan már nem lehet releváns. Az egyensúlyozás után a sebzés el fog oszlani a robbanási sugárban, éspedig úgy, hogy a közepén 1x-es, míg a legszélén 0,1x-es szorzóval számolnak. A kiindulási alap pedig a HE lőszer teljes névleges sebzési értéke lesz.

Névleges sebzések csökkentése

Fentiek értelmében várható volt, hogy a névleges sebzések így kapnak majd nem kis nerfet, nézzük is a részletesebb számokat:

Erős számok ugye? De belátható hogy erre szükség volt.

A sebzés csökkenése a középponttól távolodva

Mint fentebb már említettük, a sebzés középen 1x-es, a robbanási sugár legszélén pedig 0,1x-es szorzót kap. Az új rendszer sajátossága az előzőhöz képest leginkább talán az lesz, hogy kevésbé lesz koncentrált a sebzés eloszlása: már a középpontól kis távolságra is viszonylag nagy mértékben csökken a sebzés mértéke; ugyanakkor még a sugár legszélén is képesek leszünk sérülést okozni. Mindezek fényében kijelenthető, hogy a HE lőszerek kevesebb kárt fognak okozni a belső és külső modulokban, valamint a legénységben is.

A nyomjelző algoritmus és a minimális sebzés változása

Az okozott kár kiszámítása sokkal egyszerűbb lesz, nemcsak az átütési paraméter megszüntetése miatt, hanem két másik alkotóelemnek köszönhetően is:

 • Nyomjelző algoritmus - sebzési pontok keresése a különféle páncél csoportokon, modulokon és legénységi tagokon. A jelenlegi algoritmus gyakran nem talál nyilvánvaló gyenge pontot és a lövedék egyáltalán nem okoz kárt. Az új algoritmus gyakrabban és pontosabban talál meg ilyen pontokat.
 • A képesség, hogy a robbanási mechanizmus miatt minimális sebzést okozhassunk. Az ilyen módon okozott károk nem lesznek nagyok, de kritikus helyzetekben megnöveli a legalább minimális sebzés esélyét (pl. bázis visszalövésnél).

Milyen hatással lesznek ezek a módosítások a HE lőszerekre?

 1. A HE-knek kisebb sebzése lesz (66-75%-a a mostani értékeknek). 
 2. A HE-k kevesebb kritikus sebzést okoznak majd külső/belő modulokon és a legénységen. Lehetetlen lesz tüzet okozni a motorban, ha a parancsnoki nyílást találtuk el.
 3. Gyakorlatilag nem lesznek olyan esetek, hogy egyáltalán nem történik sérülés, mikor a lövedék eléri a páncélzatot (kivéve a rétegzett páncélzatot).
 4. Bővül a HE lőszerek felhasználási köre. Mostantól nemcsak nagy, hanem kis és közepes kalibereken is hatékonyak lehetnek.
 5. A gyengén páncélozott járművek nem kapnak majd be óriási sebzéseket az átütés miatt. Még mindig többet kapnak majd mint a jól páncélozott tankok, de nem 3x annyit.

Sandbox szerver

KLIENS LETÖLTÉSE

Utoljára frissítve: 2019. október 18. 12:33
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  szabo92 · 1 éve
  Vajon azt mikor fogják behozni a játékba, hogy a HE lövedék is beleszámítson a páncél általi felfogásba? Mert mi fogja fel, ha nem a páncél? Elég bosszantó, hogy az összes ilyen küldit parancsokkal kell kiváltalni, mert kb lehetetlen 3x-os felfogást csinálni.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   norbi215 · 1 éve
   ere csak annyit írnák, hogy nézd meg milyen paraméteri vannak egy 10-es artynak?!
   2000dmg/perc kb....hogyan lehetséges ez, amikor egy perc alatt egyszer tudsz lőni és nem minden percben, továbbá random a sebzés. Lehetőséged van arra, hogy egy csata alatt sebezz 2500-at, de arra is hogy 500 at azonos idő és kilőtt lövedék arányában....akkor ez a tank valójában már nem is függ a kezelőjétől....mert totál rng alapú...
   Mivel pl 5ből 5 mellé ment és ugy sebzett a rendszer azt mondja találati arány 0, 2000 dmg-vel....Nem tudom hogyan lehet ezt össze egyeztetni....de elfogadom és egyszerűen nem játszom ezzel az ággal pedig 3 is van...
   Ha majd az arty által mellé lőtt, de sebzett lövedéket talalatnak fogja tekinteni, akkor lehet , hogy a páncél által felfogott lesz a repesz is
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14 · 1 éve
    Hogy lehet a clicker mellélövését egy páncél által felfogotthoz hasonlítani? Jesszus.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     norbi215 · 1 éve
     máskülönben az hogy ajátékosok fele fogyatékos és nem hajlandó utána nézni adott tankot hol kell belőni, az nem a te érdemed, ha nem a páncélodé és nem azért mert ugy állsz be, hanem mert fogyatékosok vannak ellened
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     norbi215 · 1 éve
     ugy hogy mig te pattintasz egy repeszt és nem számolja annak, addig egy artyvan a nagyobb sebzés reményében 2-3 tank közé lősz és nem számit talalatnak..
     nem a klikkeren van a hangsúly, hanem azon hogy mind a kettő játékhiba és mig az egyik nem változik, addig a másik is előfordul igy marad
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14 · 1 éve
      Hát ha te 2-3 tank közé lövésétől nagyobb sebzést vársz az a te bajod
      Ennyi erővel elég lenne csak ellőnöd magad hogy sebezzél nem? Jézus ereje....
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       norbi215 · 1 éve
       egy arty ugy támogatja legjobban a csapatát ha lekábítasz több kemény tankot amit nehezen lőnek be....
       ha neked nem segitség, hogy amit lőni szeretnél én elkábitom, sajnálom...
       a wg talalta ki a kábitást nem én...
       szeretek gy játszani hogy segítem acsapatot, nem pedig a könnyű célpontokat lövöldözöm
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14 · 1 éve
        Ne ködösíts!
        Először azt írtad, hogy a "nagyobb sebzés reményében" lősz közéjük.
        Amikor írtam hogy ez hülyeség, akkor meg a kábítás miatt.

        A kábítás miatt oké, van amikor fontos, hogy inkább több tankot kábíts ezt meg is értem, de a kábítást is számolja akár a páncél által felfogottat. Szóval megint nem kerek a sztori.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         norbi215 · 1 éve
         egyébként adott szituáció járt a fejemben ezzel kapcsolatban, amikor pl 3 tank seggét latod szorosan és a középső mőgé probálsz lőni, igy lesz sebzésed is és lekabitod mind a 3-mat...de itt nem első sorban a sebzére akartam kilyukadni, hanem arra hogy egyszerre 3 kemény heavyt vagy td-t el lehet kábitani és ez sokkal nagyobb segítség, mint egy campelő nem mozgó td egy bokorban valahol máshol
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         norbi215 · 1 éve
         jó sajnánom mást irtam mint amit gondoltam...de mindegy nem fogok vitatkozni egy olyan dologról amit egyebként már nem is űzök....
         Azt sem tudom már mikor játszottam utoljára artyval csatát, csak akkor veszem elő ha eszem vagy ilyesmi...
         de elkanyarodtunk a gyökérproblémáról és már olyan dolgokról megy a párbeszéd ami nem volt célom.
         Hagyuk inkább egymást lógva
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  R3AL_D3VIL · 1 éve
  Dezgamez videóját néztem :
  https://youtu.be/85wq6VprfaI
  Végre kiherélik a Type 5 Heavy-t , azzal úgy is csak a nyomik játszottak .
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   bandras32 · 1 éve
   A Type 5-öt már akkor kiherélték, amikor szétcseszték a 15cm-es ágyúját. Egyébként a Type -5 szempontjából teljesen mindegy, hogy bevezetik-e ezt a módosítást, vagy nem. Szerintem jelenleg nincs ember, aki a 15 cm-es ágyút használná.
   Ja, és nyomi a te jó édes......
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    R3AL_D3VIL · 1 éve
    Ja ja sejtem mire gondolsz...de ez a véleményed olyan mint a segglyuk , mindenkinek van de én nem vagyok kíváncsi a tiédre . Az utolsó sor megnyilvánulásodra meg csak annyit válaszként , hogy megadom én is a tiszteletet és el is várom , anyudnak meg mindig a rendes árat fizetem , úgyhogy annak sírj , ne nekem . Koccsóg
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   _MrX_ · 1 éve
   Ez tuti nem marad így 990 percenkénti sebzés egy tier Xes tankkal... megkapott egy tier 2es 3as dpmet ez igen betyár a banda. Ez kuka csak nem gondolkoznak ha kuka akkor nem lesz mire spamelni a drága lőszert ergo ésszerűtlen intézkedés olyan takot tönkre tenni amire a legtöbb goldot lőtték el... Öngól wg de mekkora
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Varacskos · 1 éve
    de legalább jó a szórása :P
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  _MrX_ · 1 éve
  Ez egy rossz vicc. Amennyiben bekerül remélem tönkre teszi az egészet... Már látom is mindenki artyval meg Tdvel megy esetleg egy kettő magas atutesű meddel leo1, k91, E50 M. Lehet majd várni 3-5 perceket hog, hogy csatába tegyen. Jah és persze 15 tankbol 8-10 legyen light mert az a fasza. Artyval meg 10 perc legyen a várakozási idő. Agyatlan hízás mint az arty nerf meg a csapatsebzes kivétele, mióta nem félnek attól hogy tarkón lesznek b.... va azóta bemegy a td elé minden gyökér. Mindenki az oldalba kerülés taktikai fontosságát emlegeti, emberek ahozz előbb nyerni kell egy oldalt! A bunkertornyu csodavasak beállnak fedezekbe és kész senki nem megy sehova. Remélem 10 meccsből 5 lesz döntetlen mert meg nem indul senki. Még akkor sem ha te megindulsz hogy hátha csak nézik ahogy szetlonek- és hűha ott van valaki ki ne menjünk - taxot tolják ezerrel. A könnyű vackoké a játék már így is mióta tier X es lightokat raktak be. Nekem még a gondolat is sírógörcsöt okoz. Istenem régi szép idők amikor a sárga skuló mögött az volt hogy 12 arany az ára. 8 as ligtok voltak max és lehetett velük +3 tierben boldogulni és nem mertél kiállni a mező közepére egy lyukba tornyozni mert egy arty is olyat k... t oda hogy utána le lehetett rusholni... Jaj de kár ahogy a nagyapi mondja kár hogy azokból a régi jó dolgokból nem maradt semmi.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bazsi41 · 1 éve
  Szerintem az a nem korrekt, hogy sok td olyan sebzéseket tud kiosztani repesszel, ami egy heavynak vagy egy mednek az alfáját is übereli. Nem egyszer járok úgy, hogy pl. T110E4 500-700-akat lő belém mindenféle célzás és rászűkülés nélkül repesszel. Ehhez képest én pl. IS-4-el max 200-akat sebzek repesszel. A kukásról és a halálcsillagról nem is beszélve. Inkább ezeknek is adjanak erősebb páncélzatot és csökkentsék a repesszel való sebzését. Azért gondolom így, mert ez a játék (főleg a heavyk) a páncélhasználatról is szól.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   _MrX_ · 1 éve
   Tudom már ki vagy te... A múltkor is olvastam tőled hogy is4el farmolod a kreditet. Te vagy az igaze!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Sezamme · 1 éve
   Te amúgy szándékosan írsz minden témához (legalább) egy ilyen kommentet, amiből kiderül, hogy a játék összefüggéseinek megértését úgy 1-10 %-ban sikerült abszolválnod? Mindig tátott szájjal mész be a f@szerdőbe aztán csodálkozol ha megtorkoznak.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14 · 1 éve
    Ez jó, ezt még nem hallottam! Köszi
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Kriminalis · 1 éve
    Nem véletlenül írtam (talán) pont neki egy másik hír alatt, hogy szerintem egy másik játékkal játszik, csak fórumot tévesztett.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bazsi41 · 1 éve
    Te tényleg jónak tartod, hogy repesszel némelyik td 500-700-akat lő beléd? Szerinted ez korrekt, mert ha igen, akkor nem vagy 100-as. Na ennyit a faszerdőről. Nehéz felfognod, hogy ez egy igenis nagy probléma a játék mechanizmusával? És itt most nem a kukásra gondolok elsősorban, hanem pl. JgPzE100-ra. Egyszerűen szar a játék mechanizmusa ebből a szempontból.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     _MrX_ · 1 éve
     Nem hogy annak örülnél hogy nem a 420 as átütéssel kapsz 1100at a tornyodba szemből...
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     norbi215 · 1 éve
     te most komolyan mondod, hogy egy td, egy páncélvadász, melynek erőssége vagyis annak kellene lennie, hogy nagy távolságból átüt nehéz tankokat, melynek általában vagy páncélja vagy sebessége nincsen..Konkrétan halálra ítélnéd ezeket a tankokat, mert 20s töltésidővel lőjjön 500-at mig te meddel vagy heavyvel szintén 400-500 at lősz 10s körül. ebben látsz reális dolgot?
     reálisnak talalnád, hogy egy med campelve simán megeszik egy td-t, mert sem nem veszi észre, sem nem tudja leforogni, sem nincs páncél....
     ezzel a lépéssel egyhangú és unott campelős játékmenet jönne létre, nem lennének td-k, sem heavyk sem, mert itt meg arra lehetne kitérni, hogy milyen dolog az hogy pattan róla a lövedék...
     Ezért sokrétű és változatos helyzetek alakulnak ki sok mindenre kell figyelni és sok mindenhez kell alkalmazkodni a csaták során...
     De ha már itt tartunk...milyen dolog az hogy egy lightröl esetenként pattan egy td lövedéke? amikor a skuló akkora mint maga a tank és pattan...ez raális?
     Vagy az hogy egy light 500m-ről kiszpotolja a td-t, lövi át mindennel, leforogja 1v 1 ben esélytelen a túlélés, jobb az álcája esetenként több lövedék pattan.
     Mind gyorsaságban, célzásban ,szűkülésben, átütésben, bevitt talalatok arányában, álcázásban, szpotolásban sokkal jobb mint egy td...egyszóval mindenben, tehet hadd ne vegyük még el töle azt is, hogy lófszt sem tud sebezni...már elnézést
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      bazsi41 · 1 éve
      Tényleg nem érted, amit írtam? Miért lenne halálra ítélve egy td ezzel? Azt írtam, hogy legyen jobb pánélzatuk, amelyiknek kell (pl. kukás), de ne tudjon akkorát lőni repesszel, ami nagyobb egy átlagos tank alfájánál. 200-as sebzés vs 600 dmg. Még egyszer mondom REPESSZEL!!!! AP-vel ok, legyen 1500-as dmg is, de akkor van esély a lövést blokkolni, ezzel szemben a repeszt nem lehet, csak nagy ritkán.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       norbi215 · 1 éve
       igen és ő mivel blokkolja a rá záporozo 10s-es lövéseket atlag 400dmg-ket?
       pl ilyen a bager...alig sebez, de van páncél, szerinted miért nem látsz belőle állandóan, mert mindenki tudja a gyenge pontjait és nem számit ellenfélnek, mert mi rettenti vissza a játékosokat, a töltésidő....??? ugyan már ott lövik be ahol nem akarják...arannyl, mert már ez alap ....a simát ne vegyük alapnak mert arannyal lő már mindenki....
       Most hogy tud lőni akár 1000-et is bizony ha meglátják megáll mindenki és imátkozik csak őt ne lőjje, de ha átlagos tank lenne átlagos dmg-vel akkor mindenki leszarná, de akkor ez alapján mondom hozzá lehetne nyúlni a kemény hevykhez és a repeszes lightokhoz, ehhez a rohadt csótányhoz pl az ebr-hez....
       olyan dolgokról vitatkozunk egyébként amiről nem kellene, mert nem tud egyikünk sem változtatni a dolgokon, nem tudunk hatni rá...
       Vannak hibák a játékban, vannak kiegyensúlyozatlan tankok...vannak szar tankok, szar pályák és vannak szar emberek is....Mivel másokra sincs hatásunk, mert a szó nem hat igy nekünk kell alkalmazkodni és ahhoz az kell, hogy nem tudok előre menni mert ott van egy jpanzer e100, akkor nem mész arra..mésza másik oldalon..áthelyezkedsz ha pedig nem tudsz akkor legközelebb vársz csata elején ki hova megy és döntesz melyiket vállalod be...sajnos ez van
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      norbi215 · 1 éve
      De itt leginkább a hozzáállással van gond!!!

      Normális elhelyezkedés egy csatában úgy nézne ki, hogy

      1.heavy legelől az ütközet első sorában-támadó tank
      2.Light közel a front vonalhoz és közép területeken vagy passzivan vagy aktivan szpot-szpotter tank
      3. med szintén a hevykkel egy vonalban vagy a med soron együtt vagy a heavyk közelébe kellene lennie -támogató tank
      4. td leghátúl egy bokorban lő akit tud, támogatja a medeket, lightokat, heavyket-páncélvadász, támogató tank
      artyra nem térek ki...Mi van most????

      Vagy mindenki előre mint a bolond, a td nem tud lőni, az arty vagy lő vagy nem, általában egyik oldal megy előre a masikra senki, ott nincs szpot oldalba kapjak a td-ket...Akik egy oldalon mennek egy bizonyos ponton megrekednek, féltik a hpjukat és patt helyzet alakul ki, mert 12 tank nem mer rámenni 8 tankra ....a maradék 4 meg lassan megeszi a másik oldalról a tdket és lassan az egy kupacba szorult tankokat...

      Vagy megy a camp és a hevy elől( mostanában már ők is hátul)mindenki más campel hátul és azt hiszi sajnos hogy td, mert igaz a wg megadta azokat a tulajdoságokat mind a mednek mind lightnak hogy meg sem kell mozdulni, távolról jól álcával, jó atütéssel, ha kell áthelyezkednek és cserben hagynak mindenkit lelépnek!


      Arra akarok kilyukadni, hogyha a light tank aki a csaopatodban van tenné a dolgát akkor látnád, hogy ott vagy arra van egy td, akkor valszeg nem mennél oda vagy arra meddel, legalábbis nem tolatnál ki vagy nem mennél bele egy olyan konfliktusba, hogy könnyű célpont legyél, akkor nem kapnál nagy sebzéseket sem. Tehát nem a td-k és sebzéseik a hibásak hanem mi vagyunk, a csapat tagjaink nem úgy használják a tankokat ahogyan kellene, kockáztatunk, mert nem bírunk várni a semmire mert nincs szpot és kapunk kemény pofonokat, de nem azért mert a td sebzett...korántsem nem ez az ok.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       bazsi41 · 1 éve
       Az tény, hogy sokan campelnek és cserben hagynak! Nem a td-k sebzésével van alapvetően a baj, hanem a REPESZ ROMBOLÓIK sebzésével. Nem kell hozzá semmilyen tehetség, hogy ha repesszel lő, mert nem kell gyenge pontokat célozni. Ha eltalál sebez, és jó nagyot. De úgy látom sokan ezt itt nem értik meg, hogy mire gondolok.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Kriminalis · 1 éve
        Megkérdezhetem téged mégis miért zavar az ha egy TD mondjuk 1100 helyett 600at lő beléd repesszel?
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         bazsi41 · 1 éve
         Mert a legtöbb td-nek a lőszerei ugyanúgy AP, gold, és HE, mint egy átlag tanknak. Ha én egy átlag tankkal játszok, 200-nél többet HE-vel nem igazán tudok sebezni (csak papír tankokra). Egy T95, T110E3 6-800-akat tud HE-vel lőni, az nem korrekt szemben a 200-al. Ezek a td-k is jól páncélozottak. Magyarán az zavar, hogy nem tudod a páncélzatod kihasználni ellene. Értem én, hogy ne menj arra, vagy kerüld meg, ha lehet. A másik ok (amit már leírtam), hogy ehhez nem kell tehetség. Látsz egy ellenfelet, odalősz és tökmindegy hol találod el, 600-as sebzés. Ennyi erővel tök felesleges még AP-t is használni, mert HE-vel nem pattansz le és ekkora sebzés 1 lövéssel nem rossz egy garantált átütés mellet. Inkább lőjön belém 1100-at golddal, mert akkor neki is kell a gyenge pontot keresnie. Nézd meg, hogy mennyi halálcsillag van játékban mióta kreditért meg lehetett venni. A sok balfasz megvette és 10-es csatákban élvezkedik és veri a nyálát, hogy 4-6000-reket sebez. Remélem már kezdet érteni miért gondolom így.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Sezamme · 1 éve
     Érdemben nem lehet veled vitatkozni a játék elemeiről, se páncélról, se lőszerről, se tankokról, semmiről mert fogalmad sincs a játékról. Ezért is bicskanyitogató, hogy te ezeket a részeket fejtegeted. 10-es tankokkal annyi sebzést viszel be, amennyit 7-8-as tankokkal egy normálisabb pléjer. Hogy értsed, a szinteden fogalmazok: ez kb. a bot kategória. Free XP-ztél olyan tankokat, amikkel megtanulhattál volna játszani, ez a 12 éves hülyegyerek kategória. Banális dolgokat tartasz fontosnak a játékban, amik abszolút huszadrangúak - ilyen pl, hogy az IS-4 repesszel mennyit sebez, te OMFG. Gondolom a páncélhasználat amire olyan büszke vagy meg kb. annyit jelent, hogy egy nálad is értelmetlenebb seggláma az autobounceaidat lövi célzás nélkül. Van számodra örömhírem: sok ilyen hozzád hasonló pléjer van, sokat fogsz pattintani a jövőben! Kár rád a karakter, ez amit írtam is sok volt.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      bazsi41 · 1 éve
      Már ne is haragudj, de hol látsz átlagban olyan 10-es csatát (normál csatát), ahol 3-4000-nél több dmg-t oszt ki egy játékos? egyébként te tartasz 12 éves hülyegyereknek, miközben fel sem fogod, hogy mit írok. Na ez a te szinted! Egyszerűen képtelen vagy felfogni, hogy mit írok.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14 · 1 éve
       Nekem sem sikerült mindig, de az X-es tierben 2-3E sebzés csak a beugrószint.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        bazsi41 · 1 éve
        Akkor a játékosok 80-90%-a csak beugrónak minősül ezek szerint. Ritka még 6K sebzés is egy-egy csatában, nemhogy annál több. 13K csatám van kb, ebből talán 2-szer láttam 8-10K sebzést egy csatában egy játékostól.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Kriminalis · 1 éve
       Képzeld, régen voltak itt olyanok is, akik ÁTLAGBAN sebeztek 4000et.
       Csak a magad fajta barmok miatt elmentek innét.

       Szerinted amúgy a 3000-4000 dpg nem lehetséges?
       Ülj be az is4-edbe aztán csinálj még az ellenfélnek pár nagy kalibert, arra vagy jó
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        bazsi41 · 1 éve
        Úgy látom itt divat bunkónak lenni. Írtam egy véleményt, de ti csak engem fikáztok. De egy értelmes ellenvéleményt nem olvasok tőletek. Csak a fikázás. Mintha ti mind akkora nagy profik lennétek. Szerinted én nem tudok 3-4000-ret meglőni? Ugyan már, ne bohóckodj!!! "Szerinted amúgy a 3000-4000 dpg nem lehetséges?" Hol írtam, hogy nem lehetséges? Állítottam ilyet? NEM! Akkora baromságokat találtok ki, hogy az hihetetlen. Elképesztő, hogy aki hasonló véleményt fogalmaz meg, mint én, az rögtön balfasz játékos szerintetek. Soha nem láttál játszani!!! De itt okoskodsz és írod a hülyeséget.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14 · 1 éve
     Hm te nagyon nehéz vagy.
     Nézzünk mondjuk egy KV-2 -t. Olyan lassan és sokáig céloz mint egy beteg ló. Ha el tud találni megérdemled. A t30-as használ repeszt? Ritkán, sokkal jobb neki a sima lőszer.
     Jpz e100? komám annyiszor lepattan mint egy beteg ló. Nagy nagyritkán ha betalál megérdemli a 1000 dmg-t. Inkább legyen ez mint a rengeteg kerekes
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      bazsi41 · 1 éve
      Te sem érted, hogy REPESZRŐL beszélek!!!! Az hol pattan le? Elképesztő, hogy ennyien nem értitek, amit írok.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14 · 1 éve
       Igazad van, rosszul fogalmaztam. Nem "pattan" hanem "elnyeli".
       DE, Bobi értjük, csak nagyon fárasztó a sok hülyeség, és nem csak tőled. Az ember próbál kultúrált lenni de azért csak nehéz. Emlékszem már vagy 1 éve ilyeneket írsz, meg mindenféle konteós marhaságot. Ahhoz képest szerintem nagyon finom vagyok.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        bazsi41 · 1 éve
        Repeszt soha nem nyeli el, max ha véletlenül úgy talál el. Mutass nekem egy olyan videót ahol elnyeli akármilyen tank a repeszt ha sideba állsz. 99%-ba sebez.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      _tothjanos_ · 1 éve
      A gyereknek egyetlen egy csatája nem volt Jpz. E100-al tuti!

      Különben nem írna ekkora faszságokat a szerencsétlenje....

      Még az a kibaszott repesze is valami gatyán működik. A kukás kocso tornyába oldalról, nekm még 800+ -nál nagyobb sebzést nem sikerült bevernem a Jpz. E100-al, pedig csak 25mm talán a bádog ott rajta!!!!
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       bazsi41 · 1 éve
       Jpz-E100-al kukásba lősz 800-at, a páncélozottabb tankokba 5-600-at repesszel. Ehhez a teljesítményhez, nem kell nagy tehetség, hiszen tökmindegy hol találod el. Lövöldözz golddal vagy alappal, ja azzal gyenge pontot kell keresni, úgy már nem megy a játék.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        _tothjanos_ · 1 éve
        Jézusom Ember!

        Ennyire 100-as szög nem lehetsz! 410-es átütéssel is olyan gyenge pontot kell lőni, ahol nincs az adott tankon rétegelt páncél.

        ...jahhh....mert, hogy olyan egyszerű vagy barátom, hogy azt sem tudod mi a Jpz. E100 prémium lőszere?!?!
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         bazsi41 · 1 éve
         Te tényleg sötét vagy! Elképesztő, hogy kb 5-ödször sem érted amit írok. Lőj belém 410-es golddal úgy, hogy megfelelően állok sideban. Simán lepattansz!!! Repesszel, viszont 800-as sebzés. Kezded már felfogni, hogy miért nem tartom korrektnek?
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14 · 1 éve
          Hm. Javaslom nézz utána a 3 kaliber szabálynak, valamint a rétegelt páncélzatnak. Ha egy IS4-essel normálisan beállsz akkor nem 800 lesz max lánc. De 30-an magyarázzák neked, de mindenki "nem érti" csak te.
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
           bazsi41 · 1 éve
           Na azt nekem nem adod be, hogy repesszel ha rám lőnek sideba, akkor csak láncol sebzés nélkül. Mutasd meg nekem, hogy ez, hogy lehetséges! Kizárt dolog, hogy ezt megcsináld.
           • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
            f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14 · 1 éve
            Na itt a probléma, hogy egy köztudott dologban is kételkedsz.
            Ennyit rólad. Ha sebez, akkor nem jól sideolsz.
            • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
             bazsi41 · 1 éve
             Maradjunk IS-4-nél, ha már sokszor jövök ezzel. Kb 45 fokban kell vele sideolni. Nyilván pontosan soha nem lehet kiszámolni, hogy épp pont úgy állj. Ebből fakadóan nem mondhatod, hogy rosszul sidolok. Nem vagyok egy profi, de nem egyszer pattintok 5-6K-t egy csatában. Átlagban a statom szerint kb 1800 dmg-t fogok fel, de ugye ebben az összes tank benne van. Én is szoktam repesszel lőni pl. obj 705A-t ha sideban van. minden lövésem 100-200-at sebez kb. És mindig a lánchoz célzok az oldalára. És mindig sebez.
             • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
              bandras32 · 1 éve
              45 fokban?????????

              Mi van?????????
              • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
               bazsi41 · 1 éve
               "Érdemes hozzávetőlegesen 45°-ban elfordítani a tankot, megnövelve az effektív páncélt, az ilyenkor szembenéző ún. shoulder pad így is rendelkezik 240 mm körüli védelemmel, ami sokszor elég a pattanáshoz." Idézet az IS-4 elemzéséből! De persze megint én vagyok a hülye és persze én nem olvasok el semmit. Na erről ennyit. Pont úgy játszok vele, ahogy le van írva az elemzésben és nem egy videót néztem meg nálam és nálatok sokkal jobb játékosoktól. Mind kb 45 fokban sideol vele.
               • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14 · 1 éve
                Nem negyvenöt. Akkor ne csodálkozz.
                • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                 bazsi41 · 1 éve
                 Akkor ezek szerint már az is hülye, aki az elemzést írta az IS-4-ről? Olvasd el az elemzést. Egyébként mielőtt azt gondolnád, hogy viszem a szögmérőt és pont 45 fokban állok be, azt írtam, hogy kb 45 fok.
                 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                  RockyRuciano · 1 éve
                  Idézet a wotwiki átütéssel foglalkozó részéből - csak a leglényegesebb idevonatkozó rész:

                  Az alábbi táblázatban látható, hogy mennyivel nő meg a páncéllemez effektív vastagsága a becsapódási szög növekedésével:
                  Becsapódási szög Effektív páncélvastagság
                  0° 100%
                  10° 101,54%
                  20° 106,42%
                  30° 115,47%
                  40° 130,54%
                  50° 155,57%
                  60° 200%
                  70° 292,38%
                  >70° Lepattanás
                  Ahogy láthatod, az effektív páncélvastagság exponenciálisan növekszik. A 60°-ban becsapódó lövedék számára a páncéllemez effektíven kétszer olyan vastag, 70°-on pedig majdnem háromszorosa. Mint azt már fentebb említettük, 70° felett a páncéltörő és keménymagvas lőszerek lepattannak (kivéve a 3 kaliberes szabály esetén).

                  A 8.9-es verzió óta a kumulatív lőszer automatikus lepattanó szöge 85° felett van. A páncélátütés megmarad lepattanás után is.

                  A fenti értékek a lövedék beérkezési szögére vonatkoznak, azaz a páncél beforgatásnál a 90°-hoz viszonyítandóak a fenti értékek, így a sidescrape-ben max 20° az ajánlott, azaz 45° túlforgatás.

                  Claymaker54 általi Is-4 elemzés 45°-os állítására én nem találok magyarázatot, szerintem hibás. Mégha perretz szaktárs értelmezése, hogy az orrlemezi páncél hatását ajánlotta így megnövelni, lehetséges magyarázat, a leírás akkor is nagyon félrevezető - ahogy téged félrevezetett (sőt megszívatott) minden jel szerint.
                  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                   bazsi41 · 1 éve
                   Hidd el, tudom, hogy álljak be pattintáshoz. Ehhez nem kell szögeket elemezni, magam is rájöttem, hogy amikor elkezdtem játszani, mi volt a hibám ezzel kapcsolatban. Ha más nem is, de a pattintás egész jól megy általában.
                 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                  perretz · 1 éve
                  A 45 fok, a szemből, a tank elejére, hasára érkező lövések ellen véd (védett, 5 éve amikor a leírást készítették, manapság a legtöbb új tank belövi, sokszor mág alaplőszerrel is).

                  Nézd meg ezt a videót és kérlek ne égesd tovább magad.

                  https://wot-tudasbazis.hu/videok/pancelhasznalat-avagy-hogyan-blokkolj-loveseket/
                 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                  f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14 · 1 éve
                  Figyelj. Számtalan ember írogat ide neked hónapok óta. Mindenki hülye, nem ért téged, és főleg azt amit mondasz. Ha olyan fene jól tudod akkor nem lenne problémád nem igaz?
                  Igen, én vagyok a hülye, mert rád szánom az időmet energiámat teljesen feleslegesen.
                  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                   RockyRuciano · 1 éve
                   Claymaker54 írása megvezette - nehéz a "vélemény-vélemény ellenében" jellegű helyzeteken kiigazodni.
                   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                    f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14 · 1 éve
                    Ez igaz, viszont ha 1 ember ellentmond nekem, elgondolkozom rajta, hátha igaza van. Ha kettő vagy három is, akkor utánajárok, hátha igazuk van. Ha hónapok óta ellentmond nekem több tucat ember, akkor hajlamos vagyok elhinni, hogy valamit nem jól csinálok, és alaposan megnézem a dolgot, nem megmagyarázom, hogy senki sem érti amit mondok.
               • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                bandras32 · 1 éve
                Ma már kicsit későn van ehhez, de majd holnap elmagyarázom.
                • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                 bandras32 · 1 éve
                 Na szóval kedves Bazsi. Egyrészt az elemzés már közel 5 éves, másrészt meg fene tudja mire gondolt a költő. Csak arra tudok gondolni, hogy pl. ha sarokról jössz ki akkor érdemes 45fokban forgatni, mert ilyenkor az eleje bőven 300mm felett van, viszont a "shoulder pad" csak 240mm, amit könnyen belőhető.
                 Viszont ha a normális sidescrape-et nézed, amikor szögelve kitolatsz az épület sarkától, a tank elejét takarja az épület és csak az oldalára lehet rálátni (meg persze a toronyra), na oda a 45 fok bazi sok! 45fokos forgatásnál a tank oldala 210-280mm között változik, tehát ne csodálkozz rajta ha bárki belövi, nem HE-vel hanem bármivel!
                 IS-4-nél az ideális forgatás, hagyományos side esetén 28-30fok lenne, ilyenkor az oldala automatikus lepattanókat generál, viszont a " shoulder pad " így is belőhető, kb. 260-270mm.
                 Ajánlom figyelmedbe a tanks.gg oldalt, ott tudod forgatgatni a tankot és látod a páncél érték változást.
                 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                  bazsi41 · 1 éve
                  Magát a tankot nem forgatom 45 fokban, úgy csinálom, ahogy az elemzésben van leírva. Rég megnéztem, hogy mikor milyen szögben milyen az effektív értéke. Igaz, hogy az elemzés már régi, de attól még használható. Amióta elolvastam, azóta pattintok sokat vele. Nem felejtem el egyszer prokorovkán 12600 dmg-t pattintottam vele. Nem volt arty és 9-10-es csata volt. Beálltam a kis falu közepére, ami a pálya közepén van. Mindenki engem lőtt. Bár ez véletlen volt. Utálom azt a pályát, ezért is álltam oda, hogy lőjenek ki. De hát nem ment egyszerűen.
              • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
               Kriminalis · 1 éve
               Hagyd rá.. szerintem másik játékkal játszik
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14 · 1 éve
       Nekem se volt, de tudom hányszor pattan rólam akár még 8-assal is.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      perretz · 1 éve
      Szegény lovak, mind lebetegedtek?
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14 · 1 éve
       Nem beteg az, csak "köhög"
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        perretz · 1 éve
        Akkor gyógyulást neki!
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Kriminalis · 1 éve
     Mondjuk eléggé nagy mém, hogy te beszélsz arról a játék mechanizmusról amiről az ég világon fogalmad sincs.
     Mindegy egyes kommentedből látni, hogy azt sem tudod milyen rendezvényen vagy, ha elindítod a játékot.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Okynawa · 1 éve
  Na én letöltöttem a homokozó szervert. Gyakorlatilag csak a kedvenc, troll gunos tankokat teszteltem le, már amire volt idegzetem. Sima HE lőszert kv el lehet felejteni. Annyira minimális lett a sebzés, hogy élvezhetetlen. Konkrét példa, KV2. Top tierként egy 4es ! medet nem tudtam 1lövésezni. max sebzése a HE lövedékének 200-300. Páncélozottabb tankba még ennyit sem sebez. T150et 4szer lőttem telibe a motort, seggbelőttem. Minimális sebzés. Gold AP lőszerrel lehet pirítani, persze ha bemegy. De szeret láncolni. Cserébe 19mp töltésidő, papír test, undorító szórás, lassú forgás. PZ4H dettó. Ott is csak a gold lőszer ér valamit. KV1et teszteltem a 122essel. Repesszel volt olyan tank a szintjén, amibe 1 et sebeztem. Átváltottam Gold lőszerre, T7be kerülve 2500dmg. Gold használható. Japán tankok mind kuka. most húzom a kukáskocsit és a jge100at, majd ha odaérek, írok még. De ez eddig nagyon úgy fest, hogy ha sebezni akarsz, lőjj golddal, még a trollokkal is. Ez mind drágább csatát eredményez, ami több credit. Prém fiók nélkül jó kis minuszos körök lesznek. Oda lett a FUN játék

  Na további tesztek után, ami eddig elkerülte a figyelmem. Az alap lőszer sebzése több, mint a gold lőszeré. A tankok HP ja is több.
  Pl egy nagy kedvenc, az ISU152 sebzése: 930/750/330 AP/APCR gold/HE 260/292/0 átütés
  JGPZE100: 1310/1050/415
  E100 : 930/750/320
  Kukáskocsi 1440/480 dmg 310/0 pen, ez fáj, föleg a 28s reload.
  EBR 475/390/180 dmg 190/240/0 pen, ezek jól megszívják

  a HE lövedékekhez ha nem nyúlnak, magyarul törlik a tervet, de a többit behozzák, lesz változás!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   vaskereszt · 1 éve
   akkor jól megoldották a gold spam problémát eddig
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    norbi215 · 1 éve
    Látható akkor a gold dmg csökkenése! Nem éri meg azzal lőni, de ha szemből nem tudod belőni akkor is muszály lesz azt alkalmazni vagy más utat választasz...
    Oké,hogy repeszkevesebb, de ez durva azért amiket irtál....nem tudom mi lesz azokkal a tankokkal amiket pl arannyal sem tudsz belőni...
    A sima éri meg a legjobban, de az meg alig használható. Lesz mérgelődés rendesen
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     bazsi41 · 1 éve
     279e-t gyakorlatilag csak golddal lehet belőni, kivéve a kupoláját. Ennek a tanknak arany élete lesz a gold sebzés csökkentés miatt. És a többi szuper heavynak.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14 · 1 éve
      Hát ö nem. A lánc fölött a kis dudor alsó részét is be lehet lőni akár 8assal is.
      Ez a probléma, hogy találkoztok egy nehezebb tankkal és meg sem nézitek hol lehetne belőni, töltöd a goldot mert az egyszerűbb.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       bazsi41 · 1 éve
       Ezt már nem hiszem el! Szemből lődd be gold nélkül. Max a két kupolát ha eltalálod, akkor van esélyed. Golddal is csak a frontját lehet, de annak is egy részét. Hidd el tudom hol kell lőni.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       _MrX_ · 1 éve
       Remélem feltunt hogy totál oldalt van a tank itt nem arról van szó hogy az oldalát nem viszi át hanem a hasát. Mikor kerül ilyen helyzetbe egy tank? Amikor 10 - 0 az állás. Repesszel eddig ki tudtad lőni a lovegkezelot, esetleg töltőt ha tudtad hová kell lőni vagy modult sebezni esetleg de ezt is elveszi a repesztol a módosítás
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14 · 1 éve
        Ha beljebb forgatod akkor is ott van a zöld csak kisebb.Esetleg nem ártanan megnézni mielőtt írsz hm?
        És azt írta: "kizárólag csak golddal" szó sem volt róla milyen irányból.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         bazsi41 · 1 éve
         Szemből gondoltam! Valóban nem írtam oda.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Okynawa · 1 éve
     Nem a gold lőszer sebzését vették lejjebb, hanem a sima lőszer sebzését emelték. A gold annyit sebez, mint eddig. Pl bc25t 390 a gold, 475 a normál. Viszont a repeszt használó tankok használhatatlanok lettek. Csak golddal. ISU előtt a Su152est teszteltem, az a trollal régen ütős volt HE vel. Most berakott t8 t9be, repesz nem sebzett, a normálnak nincs átütés, gold meg vagy bevitte vagy nem. De inkább nem. Sorolhatnám még, de a lényeg az, hogy ez így nem lesz jó.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      norbi215 · 1 éve
      Akkor én ezt totál benéztem vagy félre értelmeztem, bocsánat! Ez más megvilágításba teszi számomra a dolgokat..Így már nem vagyok biztos benne hogy változik valami mert ugyan úgy beütnek mindent arannyal és akinek van rá kredit úgyis azzal lő!!!
      Az alap lőszer hiába sebez többet, ha nem tudod átütni aa tankot, jobban örültem volna a gold nerfelésnek....na m1 meglátjuk mi lesz
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  vaskereszt · 1 éve
  meglátjuk mi lesz belőle de:
  -ha nagy kaliberű repeszlőszerrel vékony páncélzatra lősz akkor annak felületén felrobbanva feltépi a páncélt nem? (ez elég nagy kár nem?)
  -ha vastag homogén páncélt találsz el akkor a robbanás ereje miatt annak a belső feléről válhatnak le fémszilánkok stb. amik megölhetik megsebesíthetik a legénységet vagy a jármű belsejében bármit.

  eddig ez kb így is működött, na mostmár nemfog....
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  EnuresisNocturna · 1 éve
  Én azért kiváncsian várom miként is fog ez működni élesben. Mert így elsőre a HE lőszereket csak és kizárólag arra tudjuk majd használni, hogy egy esetleges foglalást nullázzunk. Minden másra alkalmatlanok lesznek az alacsony sebzés miatt.

  A kemperek ezután meg főleg nem fognak elmozdulni. Eddig legalább volt valami ami miatt megérte nekik, most már az se lesz (ki ne menne előre amikor egy pár FV td van a seggében???). Ha eddig sem mentek közel ezután meg főleg nem fognak. Max csak azt veszed észre, hogy a rád eső ellenfélből még annyi spot sebzést sem tudsz összeszedni mert vagy nem találják el őket vagy nem ütnek majd be a TD-k és megdöglesz 1-2 lövéssel meg vagy 500 hozzájárulással.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  LisztQkac · 1 éve
  Mondjuk PZ. IV H 10.5cm ágyú esete Most és Sandbox.
  Változnak az alap lőszer sebzések is ? Vagy még az előző Sandboxból ragadtak be ahol az alap lőszereket buffolták ? Akkor nem lenne vészes nagyobb átütés nagyobb sebzés
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Hecienda · 1 éve
   Meg a HP-k is fel vannak tolva rendesen

KERES
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.