Jelenleg 176 vendég és egy tag online

2019. szeptember 17. 06:54

Kétágyús járművek: Kettős fenyegetés az ellenségnek

Írta:
Értékelés:
(36 szavazat)
61 hozzászólás

A veteránok talán még emlékeznek az MTLS-1G14 amerikai Tier III-as prémium könnyű tankra, ami még 2011-ben került bevezetésre a játékba. Ez volt az első olyan tank, ami ikerágyúkkal rendelkezett és aminek szokatlan és izgalmas játékmenete azonnal felkeltette a játékosok érdeklődését.

(Mobilosoknak szólok, hogy a hajtás után 10MB-nyi autoplay videó található)

Közülük sokan kérték azóta, hogy rakjunk még be kétágyús tankokat a játékba. Nekik most van egy jó hírünk: úton vannak. Játékmenetükön és karakterisztikájukon még mindig dolgozunk, de már megoszthatunk néhány ötletet róluk.

Prototype 1: Az első és egyetlen

Mivel ez egy vadiúj mechanika, a közeljövőben megkezdjük a tesztelését a szuperteszten, mégpedig a Tier VIII-as szinten. Ahelyett azonban, hogy egy specifikus tankot tesztelnénk, létrehoztunk egy teszt tankot, a Prototype 1-et.

Ennek a tanknak két ugyanolyan kaliberű ágyúja lesz, melyekkel három különböző módon tüzelhet majd:

 • Ciklikus (szabványos): Egy ágyúval tüzel, ami minden lövés után újratöltődik.

  Tüzelsz az első (aktív ágyúval). Közvetlenül ezután az ágyú elkezdi az újratöltést és a második ágyú válik aktívvá. A második ágyúval egy rövid késleltetés után tudunk majd tüzelni. Ha vala játszottál olasz tankokkal, akkor ismerős lehet ez a mechanizmus.
 • Szekvenciális: Tüzelés felváltva.

  A szekvenciális tüzelés két módon történhet:
  1. Egy szünet után tüzelhetünk a második ágyúval, miközben az első újratölt. Ebben az esetben (ha lövünk a másodikkal) az első ágyú töltése megszakad és újrakezdődik. A tank automatikusan az első ágyút aktiválja. A második ágyú, amivel éppen lőttünk, addig nem töltődik újra, míg az első ágyú be nem töltött.
  2. Megvárod az első ágyú betöltését és csak azután tüzelsz a második ágyúval. Ez az eset sokkal inkább hasonlít a klasszikus "shot-by-shot" módra, csak különböző ágyúkból.
 • Dupla lövés: Lövés egyszerre mindkét ágyúval.

  A legszórakoztatóbb verzió. Az egyszerre történő tüzeléshez nyomva kell tartanunk a bal egérgombot és néhány másodperc "előkészítést" követően megtörténik a dupla tüzelés. Mikor az előkészítés kész, az ágyúk automatikusan elsülnek. Ha az előkészítés közben felengedjük a bal egérgombot, a folyamat megszakad és nem történik lövés (sem egy, sem kettő). A dupla lövés után mindkét ágyú blokkolva lesz és egy ideig nem kezdenek el újratölteni. Miután a blokkolás megszűnik, a betöltés elkezdődik, de felváltva (tehát nem egyszerre).

Átütés, sebzés és lőszer változások

Az alfa sebzés és átütés mindkét ágyúnál külön számítódik ki. Azaz előfordulhat, hogy az egyik ágyú átüt és sebez is, míg - az esetlegesen rosszabb rng-nek köszönhetően - a másik lepattan a célpontról. Mindezeknek megfelelően azon se lepődjünk meg, ha mindkét lövedék átüt, viszont eltérő sebzést okoz majd.

Játékmenet

 • A Prototype 1-gyel játszva szituációtól függően kell majd választanunk, hogy melyik ágyúval tüzeljünk. Figyelembe kell vennünk az adott játékhelyzet sajátosságait, valahol szimpla, valahol pedig dupla lövést alkalmazva.
 • A fő tüzelési módoknak a ciklikusnak és a szekvenciálisnak kell lenniük. A dupla lövések folyamatos spammolása nem egy jó ötlet. Egy dupla ágyús tank igen sokoldalú lehet, ezért ne csak a duplákra koncentráljunk.
 • Néhány játékmenettel kapcsolat kényelmi elemet fel kell áldoznunk a kétágyús tüzelés képességéért.

A dupla ágyús járművek koncepciója még nem végleges, de nagyon valószínű, hogy ezeket a tankokat közepes mobilitás, kiváló fordulási sebesség, stb. jellemzi majd. A koncepció életképességét még tesztelni kell és finomítani kell még a mechanizmuson ahhoz, hogy látszódjon hogy mennyire illenek ezek a járművek a játék jelenlegi metájába.

Utoljára frissítve: 2019. szeptember 17. 07:55
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  charliefirpo_2018 · 8 hónapja
  Legalább duplán lövök mellé,vagy két kritikus találat+ dupla infarktus...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Trevissz · 8 hónapja
   Vagy két lövésed tűnik el a semmibe

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.