Jelenleg 523 vendég és 9 tag online

2019. szeptember 17. 06:54

Kétágyús járművek: Kettős fenyegetés az ellenségnek

Írta:
Értékelés:
(36 szavazat)
61 hozzászólás

A veteránok talán még emlékeznek az MTLS-1G14 amerikai Tier III-as prémium könnyű tankra, ami még 2011-ben került bevezetésre a játékba. Ez volt az első olyan tank, ami ikerágyúkkal rendelkezett és aminek szokatlan és izgalmas játékmenete azonnal felkeltette a játékosok érdeklődését.

(Mobilosoknak szólok, hogy a hajtás után 10MB-nyi autoplay videó található)

Közülük sokan kérték azóta, hogy rakjunk még be kétágyús tankokat a játékba. Nekik most van egy jó hírünk: úton vannak. Játékmenetükön és karakterisztikájukon még mindig dolgozunk, de már megoszthatunk néhány ötletet róluk.

Prototype 1: Az első és egyetlen

Mivel ez egy vadiúj mechanika, a közeljövőben megkezdjük a tesztelését a szuperteszten, mégpedig a Tier VIII-as szinten. Ahelyett azonban, hogy egy specifikus tankot tesztelnénk, létrehoztunk egy teszt tankot, a Prototype 1-et.

Ennek a tanknak két ugyanolyan kaliberű ágyúja lesz, melyekkel három különböző módon tüzelhet majd:

 • Ciklikus (szabványos): Egy ágyúval tüzel, ami minden lövés után újratöltődik.

  Tüzelsz az első (aktív ágyúval). Közvetlenül ezután az ágyú elkezdi az újratöltést és a második ágyú válik aktívvá. A második ágyúval egy rövid késleltetés után tudunk majd tüzelni. Ha vala játszottál olasz tankokkal, akkor ismerős lehet ez a mechanizmus.
 • Szekvenciális: Tüzelés felváltva.

  A szekvenciális tüzelés két módon történhet:
  1. Egy szünet után tüzelhetünk a második ágyúval, miközben az első újratölt. Ebben az esetben (ha lövünk a másodikkal) az első ágyú töltése megszakad és újrakezdődik. A tank automatikusan az első ágyút aktiválja. A második ágyú, amivel éppen lőttünk, addig nem töltődik újra, míg az első ágyú be nem töltött.
  2. Megvárod az első ágyú betöltését és csak azután tüzelsz a második ágyúval. Ez az eset sokkal inkább hasonlít a klasszikus "shot-by-shot" módra, csak különböző ágyúkból.
 • Dupla lövés: Lövés egyszerre mindkét ágyúval.

  A legszórakoztatóbb verzió. Az egyszerre történő tüzeléshez nyomva kell tartanunk a bal egérgombot és néhány másodperc "előkészítést" követően megtörténik a dupla tüzelés. Mikor az előkészítés kész, az ágyúk automatikusan elsülnek. Ha az előkészítés közben felengedjük a bal egérgombot, a folyamat megszakad és nem történik lövés (sem egy, sem kettő). A dupla lövés után mindkét ágyú blokkolva lesz és egy ideig nem kezdenek el újratölteni. Miután a blokkolás megszűnik, a betöltés elkezdődik, de felváltva (tehát nem egyszerre).

Átütés, sebzés és lőszer változások

Az alfa sebzés és átütés mindkét ágyúnál külön számítódik ki. Azaz előfordulhat, hogy az egyik ágyú átüt és sebez is, míg - az esetlegesen rosszabb rng-nek köszönhetően - a másik lepattan a célpontról. Mindezeknek megfelelően azon se lepődjünk meg, ha mindkét lövedék átüt, viszont eltérő sebzést okoz majd.

Játékmenet

 • A Prototype 1-gyel játszva szituációtól függően kell majd választanunk, hogy melyik ágyúval tüzeljünk. Figyelembe kell vennünk az adott játékhelyzet sajátosságait, valahol szimpla, valahol pedig dupla lövést alkalmazva.
 • A fő tüzelési módoknak a ciklikusnak és a szekvenciálisnak kell lenniük. A dupla lövések folyamatos spammolása nem egy jó ötlet. Egy dupla ágyús tank igen sokoldalú lehet, ezért ne csak a duplákra koncentráljunk.
 • Néhány játékmenettel kapcsolat kényelmi elemet fel kell áldoznunk a kétágyús tüzelés képességéért.

A dupla ágyús járművek koncepciója még nem végleges, de nagyon valószínű, hogy ezeket a tankokat közepes mobilitás, kiváló fordulási sebesség, stb. jellemzi majd. A koncepció életképességét még tesztelni kell és finomítani kell még a mechanizmuson ahhoz, hogy látszódjon hogy mennyire illenek ezek a járművek a játék jelenlegi metájába.

Utoljára frissítve: 2019. szeptember 17. 07:55
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Obito · 8 hónapja
  Nagyszerű....
  Ha te vezeted 2x pattansz, láncolsz vagy kritikust lősz, ha az enemy kezében lesz akkor megkapod a korrekt 2x490-et. Teljesen reális. Oda baktatsz boldogan majd a jó kis 8-as nehezedel egy ilyenhez és kb. maradt 500 HP-éd.... tényleg remek....
  Bejöttek ezek a kerekes szarok, repkednek 100-al és még ez is....

  Dupla ágyús arty mikorra várható? Az lenne már csak az igazán faszántos kis fejlesztés.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   lemur_catta · 8 hónapja
   Ez a technika sem lenne rossz.
   "Az úgynevezett MRSI (Multiple Rounds Simoultaneous Impact) rendszernek köszönhetően a Panzerhaubitze 2000 képes egymás után egyre kisebb szögben leadott lövésekkel egy időben egy célpontra egyszerre akár 5 találatot bevinni."
   Megoldották már egy csővel, hogy egyszerre érjen oda az 5 db lövedék, ez lenne már csak az arty-sok vágyálma.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Felemi · 8 hónapja
   Dupla agyus, kerekes, táras arty is lehetne
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Echiron
  • Kiképző
  · 8 hónapja
  Komolyan néha olyan érthetetlen a WG. Nem tesz be bizonyos tankokat a játékba mert nem történelem hű. Majd elkezdenek egy olyan fejlesztést ami 100% kamu tank és ez rendben van. Gondolom majd prémiumként kijön és rohadt gamebraking lesz....
  Az egyetlen tank amiről tudom, hogy ilyenre tervezték és kajak volt tervben az a Ratte P 1000 volt a német szuperfegyver aminek 2 db 280mm-es ikerágyúja lett volna... de gondolom nem az kerül a játékba henem egy frissen előkerült orosz prototípus terve.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Nortonor
   • VIP
   • Kiképző
   · 8 hónapja
   KV-7 pl. még létezett is.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Echiron
    • Kiképző
    · 8 hónapja
    Persze, a korai fejlesztésekben volt 2 de még 4 csövű tank is... T-35 ; T-42 (KV-2 csak 3 toronnyal...) de a T-28 is 3 ágyúval rendelkezett. Ha nagyon szőrszálhasogatóak vagyunk akkor a Maus-nak is van egy 30mm-es 2. ágyúja. De ott van a brit Vickers Independent...
    Nem véletlenül vetették el ezeknek a tankoknak az ötletét. Az egyetlen amiben hasznosnak bizonyult a dupla cső az a légvédelmi ütegek. (késöbb gyakorlatilag mindenhol a duplacsövű légvédelmi ágyúk terjedtek el... orosz ZSu-57 csak példaként)
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Nortonor
     • VIP
     • Kiképző
     · 8 hónapja
     De érted, ez (KV-7) legalább tényleg létezett és ezen kívül hány olyan van ami papíron se és ott van a játékban!? Aminél meg tényleg lenne gyakorlati értelme a dolognak az például az M3 Lee, a B1 vagy a Churchill 1, csak ezek meg olyan low tier tankok amikre a kutya nem kíváncsi, pedig kétségtelen egyedi játékélményt nyújtanának.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Echiron
      • Kiképző
      · 8 hónapja
      tudod eretnekség de Warthunderben ezek az általad említett tankok mind2 lövegüket tudják használni, sőőt... M3 vagy a B1 használhatatlan a trollágyújuk nélkül. A kortárs német tankokkal komolyan megszenvednének ha csak a kis lövegüket lehetne csak használni.

      De am egyetértek, csinálják 2 lövegesre a már játékban lévő 2 löveges tankokat!
      Gondold csak el a T-28 -at 3 löveggel... :O
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   nagyzsolt · 8 hónapja
   Nyugi a Rattét is beteszik majd 10-es prémiumnak, ha gyenge lesz a játékosszám
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Angelus1991ster · 8 hónapja
   De legalább van egy tervrajz erről a technológiai szörnyszülöttről. Nem mint a kínai td-k olasz nagy tieres tankok (kivéve a t9-es olasz medet) nagy részéről.
   https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/70577025_1433674313437258_5365343935814172672_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_oc=AQmbDitkGzpsRkNBECpFooWN_qmf86rHiT3KxZEFV61kDCrnjloMIbLwJ9BlyNEh1gY&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=2e0cc88e530c5c8932ad4804a7a2fa10&oe=5E019931

   Bezzeg a két magyar típust még mindig nem képesek feljavítani (2 percbe se kerülne, csakb jó indulatba) a konzolos verzió statjaihoz. Kamutankokat behalucillálni az igen.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Echiron
    • Kiképző
    · 8 hónapja
    de ez kamu... hát a többi játékba került orosz tankról is véletlen találtak valami hasonlót. Utána meg is jelentek a képek is ,hogy létezett is... majd kiderült, hogy Iván szerkesztette a tajgán.

    Amúgy meg az igaz, hogy az olasz tankok kamu tankok. Ugyanis a világháború után amerikai tankokat használtak (mint a legtöbb nyugatiak által megszállt ország), majd német Leopard 1 licenszet vettek és volt egy saját leopard fejlesztésük is OF-40 néven. Ezután az első saját tankjuk az Ariete. Ami már bekerülhetett volna hiszen a Chieftain is 60-as években került fejlesztésre mégis a Maus tiertársa... Történelmi realitás...
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     vaskereszt · 8 hónapja
     Az OF-40 re érted ugye? Amúgy tornyozós papír testű hevynek nem is lenne hülyeség, de azt megjegyzem a Chieftain még mindig nem elérhető a játékban (a 10-es CW-reward tanknak csak a tornya Chieftain, a 8-asnak meg a teste)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Okynawa · 8 hónapja
  Kíváncsian várom.
  Bár nagyon nem hiányolom, főleg ha a progettok mellé ez lesz a másik nagy favorit t8 sh ban. Kb lekukázzák az sh kedvem.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  FleiszG · 8 hónapja
  Mikor jön ehhez az ághoz a prémium?
  Mondjuk egy IS-3A-2! Dupla csövü autorelod 6 löszer (6mp alatt 6*390 damage)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Sezamme · 8 hónapja
  Building...Mammoth tank ready!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Nortonor
   • VIP
   • Kiképző
   · 8 hónapja
   Az EA-nél vannak még a C&C széria jogai? Nagy poén lenne lenne ha a WG megbizniszelné velük, hogy egy event erejéig hajthassuk a Mammoth-ot, a NOD-októl meg mondjuk a Stealth tankot.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Sezamme · 8 hónapja
    Még az EA a joggyakorló, igen. Sajnos nem igen engednek ki tartalmat a kezeik közül még ideiglenesen sem (megjegyzem ezért is tart ott a széria hol most: a béka segge alatt), úgyhogy erre szerintem nem sok esély van. De én a helyedben beadnám az önéletrajzom a WG-hez, mert amúgy ez nem rossz ötlet: poén kedvéért más népszerű játékból berakni tankot, akár egy külön event erejéig. Csak a C&C +RA frencsájzból (köszönöm Istenem, hogy leírhattam ezt a szót) egy valag tankot be lehetne válogatni, és ugye ott van a Dune sorozat is. Azért egy Devastator vs Mammoth párharcot megnéznék :)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Nortonor
  • VIP
  • Kiképző
  · 8 hónapja
  Ott csücsül 190k XP az ST-I-emen, remélem nem hiába...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Wick · 8 hónapja
  Negatív és toxic E vagytok?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  oldkund · 8 hónapja
  Nekem tetszik .Majd egyszerre 2 lövésem pattan, egyikkel kilövöm a holdat a másikkal vakondra vadászok. Gondolom töltési idő alatt megfő a pörkölt

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.