Jelenleg

11
látogatónk van

2014. március 11. 13:24

WN8 - Az új XVM-es hatékonysági mutatóról...

Írta:
(22 szavazat)
234 hozzászólás

Nemrégiben kilépett teszt fázisából és már a XVM-ben is cserélte elődjét (WN6) az egészen új alapokon nyugvó WN8-as hatékonysági mutató. Sokan azonban nem tudják, hogy ezen új szám kiszámítási módszere, miben tér el az eddigiektől, ezt szeretném most fapadosan, egyszerűen elmagyarázni.

WN6, WN7, Efficiency, stb.

A WN8-at megelőző hatékonysági mutatók kiszámítása minden esetben a játékos összesített, globális mutatószámai, statisztikái alapján történt. Azaz a WN6 például az átlagos tier/átlagos sebzés/össz.winrate/stb. adatokat alapul véve képezett egy mutatószámot. Sokan azonban kihasználva a módszer gyengéit és kiskapuit, folyamatosan olyan - saját Tier-jükben OP - ún. stat-húzó tankokkal játszottak (T18, M18, stb.), melyekkel rövid idő alatt jelentős WN6 pontszám növekedés volt elérhető. Ez annak volt köszönhető, hogy minden tankkal elért eredmény azonos súllyal lett figyelembe véve a mutató kiszámításakor, kizárólag az átlag Tier értékével korrigálták a végeredményt.

WN8

A WN8 lényege, hogy egy játékosnak egy adott tankkal a többi (az adott tankkal 50+ és összesen 1000+ csatás) játékoshoz képest nyújtott eredményeit veszik alapul, pontosabban hogy mennyire tér el a teljesítménye az átlagtól. Nagyon leegyszerűsítve: minden egyes tanknál meghatározták az átlagos teljesítménymutatókat (pl. damage) és ehhez az átlag értékhez képesti eltérés alapján osztályozzák az adott tankban elért eredményeket. Azaz a WN8 nem csak adott tankra, de akár egy adott csatára is kiszámítható.

WN8 - A tanktípusonként elvárt sebzések

Ezen az oldalon nagyon szépen össze van foglalva, hogy az egyes tanktípusoknál elért adott sebzéspont milyen színű, szintű WN8-at eredményez az adott csatában. Azonnal látszik, hogy míg pl. a Tier VI-os T-34-85-tel 1.110 sebzés kell a lila szinthez egy csatában, addig az eddig legkedveltebb stat-húzó Hellcat-tel ugyanezen szint eléréséhez már 1.500 sebzést kell kiosztani.

Természetesen a WN8-nál sem csak a sebzés számít, ez továbbra is csak egy összetevője a végleges pontszámnak, inkább csak az alap számítási elv gyökeres megváltoztatására szerettem volna felhívni a figyelmet.

Végül a WN8 teljes képlete

rDAMAGE = avgDmg / expDmg

rSPOT = avgSpot / expSpot

rFRAG = avgFrag / expFrag

rDEF = avgDef / expDef

rWIN = avgWinRate / expWinRate;

rWINc = max(0, (rWIN - 0.71) / (1- 0.71))

rDAMAGEc= max(0, (rDAMAGE-0.22) / (1-0.22))

rFRAGc = min(rDAMAGEc+0.2 , max(0, (rFRAG-0.12) / (1-0.12)))

rSPOTc = min (rDAMAGEc+0.1 , max(0, (rSPOT-0.38) / (1-0.38)))

rDEFc = min (rDAMAGEc+0.1 , max(0, (rDEF-0.10) / (1-0.10)))

WN8 = 980*rDAMAGEc+210*rDAMAGEc*rFRAGc+155*rFRAGc*rSPOTc+75*rDEFc*rFRAGc+145*min(1.8,rWINc)

Utoljára frissítve: 2014. március 13. 09:09

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  smok3_hun
  • Tankos
  · 9 éve
  "Sokan azonban kihasználva a módszer gyengéit és kiskapuit, folyamatosan olyan - saját Tier-jükben OP - ún. stat-húzó tankokkal játszottak (T18, M18, stb.), melyekkel rövid idő alatt jelentős WN6 pontszám növekedés volt elérhető."

  Ugyanez igaz a WN8-ra is. Hellcat : 31 csata, 15 győzelem ,

  Efficiency rating
  2,142.17
  WN7
  1,489.83
  WN8
  1,469.02

  Sebezni kell meg gyilkolni, a többi 14 játékos le van szarva, úgy hal meg ahogy akar, ha tudok , vagy ha úgy látom, hogy hajlamosak a csapatjátékra segíteni nekik.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  CrawlingChaos
  • Tankos
  · 9 éve
  Srácok, azt ugye senki nem gondolja komolyan, hogy a wn8 bevezetésének lenne bármi köze az átlagsebzésetek alakulásához? A WN8-nak semmi köze sem a WG-hez, sem a játékszerverekhez. Külön (WG-től független) szerverről tölti le az xvm mod is az adatokat.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  hympyke
  • Tankos
  · 9 éve
  Hát, minden 3 hónapban kell csinálni egy újabb stat variánst hogy fenn tudják tartani az érdeklődést. Alapvetően egyik formula sem ér egy kalap sz@rt sem. Legjobban az tetszik mikor a foglalás nem is szerepel egy formulában, mintha az ellenség bázisa mellől indulnék, vagy oda születtem volna a foglalókörbe. Agresszív játék kell a foglalókörbe jutáshoz, át kell jutni a pálya teljes hosszán a tankkal - emiatt sok tankkal meg se lehet csinálni. Bezzeg a bázis mögötti első bokorból való visszalövés az számít, ahhoz mocskos nagy skill kell... A win rate meg egyenesen lol, epic találati és kill-aránnyal sem lehet nyerni az esetek 90%-ában. Ja hogy szakaszban lehet nyerni?! Hát az aztán megint csak mocskosul az én érdemem akkor

  Mióta olvastam hogy a WG szerint az MM megalkotása során csak a legfelső 5(!!!) tank a fontos a többi sokkal kevésbé, én egyáltalán nem foglalkozok statokkal. Csak olyan tankokkal játszok amik az első accomon nem voltak meg, csak olyanokkal amikkel szeretek is játszani. A klánok sem érdekelnek, az ESL se nagyon mozgat meg.
  Mindezek ellenére a játék nagyon idegesítő, egy laggos hulladék lett. Sajnos már alacsony tierben sem játszható, mert a KV-1, a KV-1S, Hellcat, T-49 és egyéb OP hulladékok ott is lerontják a játékélményt. Egyszerűen nem értem hogy lehet MINDEN játékban a DEV brigád enyire loser köcsög, mint pl itt serb.

  Wn8, a mi statunk..... wn8, a ti statotok.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  rejkov
  • Tankos
  · 9 éve
  Jó ez a wn8..

  Sokkal több pontot ad, mint a wn7

  Kb nálam ugy néz ki a történet, hoigy lefutom a szorzó köreimet a 3-4 9-essel tetemes veszteséget termelve, (stock vas, drága a lőszer) utána megyek álltakodni, farmolni, legénységet huzni 4-8 tierbe, ha van időm. Szándékosan nem megyek 1-3-ig, mert ott versenyeznek az emberek, hogy kinek van faszább t18-asa. VIszont 4-5-ös meccsekért eddig a wn7 nem adott tul sok pontot, mert relative kevesebbet sebeztek az emberek. A wn8 ad erre is szépen.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  BAGETT
  • Tankos
  · 9 éve
  A hétvégi akció duplán szívás általában. Egyrészt tele a szerver gyenge játékosokkal és így nagyobb az esélye egy - -re ítélt csatának. Másrészt a server nehezen birkózik meg a többletterheléssel, gyakoribbak az adatvesztések, hibák, lagok. Csúcsidőben jelenleg nincs értelme játszani. A WN8-nak semmi köze hozzá.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  EddieCivic4g
  • Tankos
  · 9 éve
  Nem tudom, hogy a wn8-nak van-e köze hozzá, de amit balioking írt, azt én is észrevettem IS-4el. Múlt pénteken még 2800 volt az átlagsebzés. Hétvége, akció, +kredit, akkor farmolunk IS-4el. Aha, meg ahogy én azt elképzeltem. Lepattan, mellémegy, félrehord, eltűnnek a lövedékek, leesnek a 300 méterre levő álló cél előtt, stb. Ha talál és még átütés is van, akkor meg minimum sebzés. Felőlem aztán csinálhatnak WN187-et is, amíg az összetevők nagy része nem rajtam múlik, addig nem érdekel. Jó, eleve nem érdekel semmi, amihez bármi köze van a winratenek. Majd akkor, ha lesz esélyem 14 semmirevaló csapattárs mellett egyedül lehozni a meccset...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  balioking
  • Tankos
  · 9 éve
  Amióta a wn8 be lett vezetve hivatalosan, az átlagsebzésem a béka segge alatt. Február 5-e óta a statom vagy stagnál, vagy megy lefelé. Ez alól két nap volt kivétel, akcióváltáskor volt egy nap amikor nem volt semmiféle szerezd meg lőj ki stb hülye küldetés. Azóta megint szopóág. 75%-os találati ráta mellett nevetséges sebzések nagy td-kkel. Állandó láncolások, kritikus lövések sebzés nélkül, csapatok igen gyatrák, de ez van. A wn8 a wn7-tel együtt mehet a kukába szerintem. Az a baj, hogy igazából a meccsek 5%-át a WG játssza. Hogy ez most szabályokon keresztül, vagy egyéb módon van vagy nincs tálalva a közönség elé, az mindegy. Ezek tények. Wn8 tájékozódásra jó, de csak az esetek 80%-ában. Tegnap egy Is szivatott meg rendesen JpII-vel. 300 méterről 3X pattantam, míg ő simán átlőtte az ágyúpajzsomat ugyan ilyen távolságról. A td-m teste természetesen rejtve volt előle, mégis kiszedett simán. Nálam a 175 pen az -25% helyből piroskáéknál meg +25%. Ez van.Szóval jó wn8 tájékozódásra, de már nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget. Másik példa wn8 2600 fölött, tier IX nagy nevű klán lila szakasza 3 perc és megdöglöttek mind. Vagy az RNG szólt bele, vagy tényleg nem tudtak játszani, igaz a statjukat alaposabban megnézve 4k meccs fölött volt mind t18-cal...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hecienda
  • Tankos
  · 9 éve
  Oh megvan, már tárgytalan.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  rejkov
  • Tankos
  · 9 éve
  Ok, kösz, ezt nem tudtam.

  Akkor lehet, hogy valamikor jó sokára, a WN 118 környékén megjelenik majd benne asz assist
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hecienda
  • Tankos
  · 9 éve
  Kicsit eltér a témától, de hogyan nézitek meg adott tankotokra a statisztikát?
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.