Jelenleg

9
látogatónk van

2014. március 11. 13:24

WN8 - Az új XVM-es hatékonysági mutatóról...

Írta:
(22 szavazat)
234 hozzászólás

Nemrégiben kilépett teszt fázisából és már a XVM-ben is cserélte elődjét (WN6) az egészen új alapokon nyugvó WN8-as hatékonysági mutató. Sokan azonban nem tudják, hogy ezen új szám kiszámítási módszere, miben tér el az eddigiektől, ezt szeretném most fapadosan, egyszerűen elmagyarázni.

WN6, WN7, Efficiency, stb.

A WN8-at megelőző hatékonysági mutatók kiszámítása minden esetben a játékos összesített, globális mutatószámai, statisztikái alapján történt. Azaz a WN6 például az átlagos tier/átlagos sebzés/össz.winrate/stb. adatokat alapul véve képezett egy mutatószámot. Sokan azonban kihasználva a módszer gyengéit és kiskapuit, folyamatosan olyan - saját Tier-jükben OP - ún. stat-húzó tankokkal játszottak (T18, M18, stb.), melyekkel rövid idő alatt jelentős WN6 pontszám növekedés volt elérhető. Ez annak volt köszönhető, hogy minden tankkal elért eredmény azonos súllyal lett figyelembe véve a mutató kiszámításakor, kizárólag az átlag Tier értékével korrigálták a végeredményt.

WN8

A WN8 lényege, hogy egy játékosnak egy adott tankkal a többi (az adott tankkal 50+ és összesen 1000+ csatás) játékoshoz képest nyújtott eredményeit veszik alapul, pontosabban hogy mennyire tér el a teljesítménye az átlagtól. Nagyon leegyszerűsítve: minden egyes tanknál meghatározták az átlagos teljesítménymutatókat (pl. damage) és ehhez az átlag értékhez képesti eltérés alapján osztályozzák az adott tankban elért eredményeket. Azaz a WN8 nem csak adott tankra, de akár egy adott csatára is kiszámítható.

WN8 - A tanktípusonként elvárt sebzések

Ezen az oldalon nagyon szépen össze van foglalva, hogy az egyes tanktípusoknál elért adott sebzéspont milyen színű, szintű WN8-at eredményez az adott csatában. Azonnal látszik, hogy míg pl. a Tier VI-os T-34-85-tel 1.110 sebzés kell a lila szinthez egy csatában, addig az eddig legkedveltebb stat-húzó Hellcat-tel ugyanezen szint eléréséhez már 1.500 sebzést kell kiosztani.

Természetesen a WN8-nál sem csak a sebzés számít, ez továbbra is csak egy összetevője a végleges pontszámnak, inkább csak az alap számítási elv gyökeres megváltoztatására szerettem volna felhívni a figyelmet.

Végül a WN8 teljes képlete

rDAMAGE = avgDmg / expDmg

rSPOT = avgSpot / expSpot

rFRAG = avgFrag / expFrag

rDEF = avgDef / expDef

rWIN = avgWinRate / expWinRate;

rWINc = max(0, (rWIN - 0.71) / (1- 0.71))

rDAMAGEc= max(0, (rDAMAGE-0.22) / (1-0.22))

rFRAGc = min(rDAMAGEc+0.2 , max(0, (rFRAG-0.12) / (1-0.12)))

rSPOTc = min (rDAMAGEc+0.1 , max(0, (rSPOT-0.38) / (1-0.38)))

rDEFc = min (rDAMAGEc+0.1 , max(0, (rDEF-0.10) / (1-0.10)))

WN8 = 980*rDAMAGEc+210*rDAMAGEc*rFRAGc+155*rFRAGc*rSPOTc+75*rDEFc*rFRAGc+145*min(1.8,rWINc)

Utoljára frissítve: 2014. március 13. 09:09

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  mrlajos
  • Tankos
  · 9 éve
  "Írta: Vorenus37 2014. április 20., vasárnap 11:24
  Segítsetek mert még kezdő vagyok.Telepítettem az xvm-et és a csata után szépen látszik is,hogy milyen eredményt értem el.Ellenben mióta fut a mod a csata panelen nem változtak az értékek(kb 4 napja).Ennek így kell működnie vagy csak nálam nem jó valami?"

  Nem esküszöm meg rá, de mintha úgy emlékeznék hetente frissül a stat!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  mcsp
  • Tankos
  · 9 éve
  Ez jó kérdés. Játékban az XVM 1654-et mutat ahogy az általad linkelt oldal is, viszont noobmeter-en 1624-en áll.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Katsura_Taro
  • Tankos
  · 9 éve
  Hahó! Valami zavart érzek az erőben. Miért van az, hogy az xvm, a noobmeter, a vbaddict és ez: http://wot-news.com/stat/calc/en/eu különböző wn8 értékeket mutatnak?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Vorenus37
  • Tankos
  · 9 éve
  Segítsetek mert még kezdő vagyok.Telepítettem az xvm-et és a csata után szépen látszik is,hogy milyen eredményt értem el.Ellenben mióta fut a mod a csata panelen nem változtak az értékek(kb 4 napja).Ennek így kell működnie vagy csak nálam nem jó valami?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Közöd?
  • Tankos
  · 9 éve
  Tegnap mentem a comettel és közel 5000-et spotoltam viszont semmit nem sebeztem, a csata wn8-a 300 lett, tehát gyakorlatilag a wn8 a spotolt sebzést önmagában nem veszi figyelembe, ez a képletből is látszik: rFRAGc*rSPOTc
  vagyis ha jól értem a spotot a kilőtt tankok számával szorozza össze, mintha a kettőnek köze lenne egymáshoz...
  A lényeg az egészben hogy valaki lehet akármilyen jó scout játékos akkor is vérvörös lesz.
  A másik érdekesség hogy a winrat-et (ami ugye a mindenkori csapatod győzelmi aránya) beleszámolja az egyéni teljesítményed értékelésébe. Az ilyen hibák miatt nem ad releváns információt az xvm egy játékos tudásáról.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  vonkurz
  • Tankos
  · 9 éve
  "Sebezni kell meg gyilkolni, a többi 14 játékos le van szarva, úgy hal meg ahogy akar, ha tudok , vagy ha úgy látom, hogy hajlamosak a csapatjátékra segíteni nekik."

  ez értelemszeruen meg hulyeség, ha gyilkolsz azzal segited a tobbieket, ha meg egyedul maradsz akkor megesznek hellcatestul...

  a tier4 feletti minuszos csatat meg ne magyar fejjel nezzuk mar, nehany euroert lehet millio crediteket venni korlatlanul...
  meg ott van persze a tier4-s konnyu tankok problemaja, marmint a kezdoke, szal azert az tamogatnam, hogy 10 000 csata alatt mindenki tanuljon meg jatszani, aki nem az meg ne jatszon, szal mondjuk 10 000 csata utan minden tanknak 2* annyi legyen a javitasi koltsege, oszt kesz.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  vonkurz
  • Tankos
  · 9 éve
  haliho, a kimagasloan magas sebzes, pl TD esetében jellemzően bukott csatákban szokott előfordulni, ettől függetlenül ha valakinek az átlagsebzése bármivel magas, az magával kell hozza a jó win ratét is.
  azzal amugy en is maximalisan egyetértek, hogy a zoldek vs lilák meccse simán kétesélyes, az 1 lila 14 piros vs 15 sárga viszont nem, számolhat akármit az xvm a túl sok piroska fixen hozza a saját win rate-t.

  ennél sokkal érdekesebb probléma, hogy maga az xvm mennyire befolyásolja az eredményt, magamon is észreveszem, extrém magas esélynél sokkal könnyelműbb vagyok, ha nyerést jósol azért, ha buktát akkor meg mindegy ugyis
  szóval a meccs százalékos nyerésével nem szoktam foglalkozni, habár elkeserítően sokszor találja telibe sajna, de az egyes játékosok szinskálája az bezony ott van, es wn8 szerint sokkal inkább ott van mint az előző wn6-7-ben
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  pogesz911
  • Tankos
  · 9 éve
  Köszi!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  CrawlingChaos
  • Tankos
  · 9 éve
  Itt:
  http://www.vbaddict.net/wot.php

  Az About vbaddict bekezdésben találsz egy linket az ADU-hoz (Active Dossier Uploader), ezt le kell tölteni. Elindítod, és fel kell vele tölteni az accountodhoz tartozó dosszié fájlt, ha jól emlékszem fejből a check and upload menüpont alól (ha nem, akkor lehet először a configuration-ben be kell állítani, melyik könyvtárban van a dosszié fájl). Ha többen is játszanak a gépről, vagy több accountod is van, akkor mindegyiket külön-külön fel kell (lehet) tölteni. Ha meg volt az upload (a queue ablakban látod a státusz, de ez pillanatok alatt meg van), akkor "Visit your profile"-ra kattintasz. Ez felhozza ismét a vbaddict.net oldalt, de ezúttal már az Introduction menüpont alatt látod a saját accountodhoz kapcsolódó opciókat - itt kell majd a Tanks-ra kattintani, és feljön a tankonkénti lista. Itt tovább áshatsz le tankonként, annyi statisztikát találsz, hogy bőven elég lesz.
  Ha játék közben aktívan fut a háttérben az ADU, akkor készít csatánként egy quick summary-t is, csatánként láthatod, hogy az adott teljesítmény mit ér. Ha ezentúl rendszeresen feltöltöd az adataidat, akkor a fejlődésedről account szinten és tankonként nagyon jó idősoros képet is kapsz majd 1 nap/1 hét/ 30 nap/60nap/90 napos időszakonként követve az átlag teljesítményedet. Akit érdekel a saját fejlődése, annak csak ajánlani tudom.
  Vannak benne egyéb jópofa funkciók is, pl. nem csak a többi feltöltő statisztikáit tudod megnézni, hanem azt is nyilvántartja az adatbázis, hogy a többiek (és azon belül külön az unicum-ok) milyen felszereléseket használnak a tankon, illetve milyen legénységi képességeket (%-os gyakorisággal megadva).
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  mrlajos
  • Tankos
  · 9 éve
  http://www.vbaddict.net/wot.php

  Feltöltöd a "Dossier" fájlt és már nézheted is!
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.