Jelenleg

52
látogatónk van

2014. március 10. 13:36

TOG II - Elemzés

Írta:
(49 szavazat)
71 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

OQF 17-pdr Gun Mk. VII, ami nem más mint a Tier VII-es Black Prince nagy ágyúja. Ez Tier VI-ban? Nyami. Ez az ágyú egyszerűen elképesztően jó ezen a szinten. 171 mm páncélátütés simával és 239 mm arannyal. Ez utóbbira semmi szükség, mivel nem jöhet szembe semmi olyasmi amit minimális célzás mellett ne lőnénk szitává. Ez a páncélátütés meg van még támogatva egy baromi jó RoF-fal, ami alapjáraton 12 lövés/perc (5 sec), kimaxolva egészen felmegy 4,5-re. 

E mellé ott van még a 0,35 m-es pontosság, ami mellett soha nem kell amiatt aggódnunk, hogy az ágyú hibájából mellé lövünk. A célzási idő átlagos: 2,3 sec. Az ágyúnak egyedül egy aprócska hibája van: a britekre jellemző alacsony alfa sebzés (150).

Torony

Van rajta, kérem kapcsolja ki... Nos igen, most hogy végigmentünk az ágyún (a tank szinte egyetlen jó pontján), jöhet a fekete leves. A torony páncélzata 114/76/53 mm, mindez a britekre jellemző teljesen sima felületekkel a legminimálisabb döntöttség nélkül. Ami annyit jelent, hogy ha szembejön egy Tier IV-es tank, az már jó eséllyel belövi és ezen semmiféle döntögetés, trükközés nem változtat. További tipikus kis tieres brit megoldás, hogy nincs lövegpajzs az ágyú körül, ami annyit jelent, hogy az ágyúnál és a két kinézőkénél 64 mm páncél van.

A toronyforgás nagyon jó egy nehéz tankhoz képest (32 °/sec), ami (természetesen ha láncon is fordulsz közben) bőven elég arra, hogy senki se tudja büntetlenül leforogni.

A csőlehajlás meglehetősen jó: 10° elöl és oldalt, 5° hátul, a látótávja pedig 360 méter, ami mellé ha felrakunk egy mozgó optikát akkor kapunk egy 396 m-es látótávot, ami arra elég, hogy bárkit lássunk mielőtt ő meglátna minket és ezáltal 1-2 "ingyen" lövést le tudunk adni még mielőtt meglátnának.

Felépítmény

Hatalmas és papír. 76/76/50 mm páncél, ami kb. arra elég, hogy Tier IV-es tankok lepattanjanak ha csúnyán nézünk rájuk. A legvastagabb helyen is csak 99 mm-es effektív páncél van rajta, a 44 mm-es gyenge pontot a lánctalpak felett már meg sem merem említeni; bár lényegtelen, mert úgyse lövi senki. Ha jól szögbe állítod vagy óvatosan sidescrapelsz (azért óvatosan, mert az oldalán van egy hatalmas szinte páncélozatlan gyenge pont, az "ablak") IV-V-ös tankokat büntetlenül lecsapod mint a taxiórát, de VI-VII-es tankok ellen már ez sem segít, ők gondolkodás nélkül bárhol és bármikor belőnek (néha vannak csodák, de nem érdemes túlzottan bízni bennük). Hogy még tetézzük: a szemből érkező lövések elég gyakran viszik magukkal a rádióst és a sofőrt, így egy nagy EÜ. csomagot mindenképp érdemes magunkkal vinni. Akkor kérdezhetné az ember, hogy mégis mi a bikacsök jó van ebben a tankban?! Nos van 1400 HP-ja (jól olvastad) és mindez Tier VI-ban, ami okos játék mellett bőven kárpótol a páncél hiányáért.

A hatalmas méret mellé természetesen hatalmas súly is társul (nagyjából 82 tonna), ami úgy veszi le "mejjel" a belerohanó tankokat, mintha csak biciklivel rohannál betonfalba. Néha lehet találkozni állatokkal, akik megpróbálják leütközni a pár HP-s TOG-ot... általában ők halnak bele.

Amire érdemes még kitérni az az oldalán lévő "ablak", amit már fentebb említettem. Nos, emögött van a lőszerrekesz, ami nagyon könnyen sérül, ami nem is csoda, hisz az egész tank egy nagy lőszeres vagon, mivel összesen 144 lövedéket vihetünk magunkkal... amit valószínűleg az életben nem leszünk képesek ellőni, de valamivel ugye ki kell tölteni a helyet.

Felfüggesztés

20 °/sec fordulás ami hát... lassú, de cserébe olyan böszme nagy HP-ja van a láncnak, hogy emberes feladat leütni róla, így különösebben nem kell tartanunk attól, hogy "földhöz ragasztanak" (nem mintha alapból nem lennénk odaragadva).

Motor

Egy 600 LE-s Paxman 12TP van benne, ami egy átlagos tanknál nagyon jó lenne, de nem egy 80 tonnás uszálynál. Ez a tank nem mozog, hanem a kontinensek vándorolnak alatta. A végsebesség 14 km/h, amit viszonylag gyorsan el is ér és tart, de nagy súlya miatt már egy minimális emelkedő is feladja neki a leckét. Nagyon meg kell gondolni vele, hogy hova indul az ember, mert ezzel már nem fordulhatsz vissza...

Ajánlott játékstílus

Ez egy nagyon nagy tornyos TD, vagy legalábbis valami olyasmi, akárcsak a T28 Prototype, bár ez utóbbi egy igazi Speedy Gonzales hozzá képest. Egy meccs általában kétféle képen néz ki ezzel a tankkal: elindulsz aztán vagy jön szembe valaki vagy nem, de nagyon sokszor megesik, hogy egyszerűen lemaradsz a csatáról mert a többiek már régen bedaráltak mindent mire te odaérsz, neked meg csak a csontok maradnak. A másik eshetőség, hogy becampelsz a bázison és vársz arra, hogy arra járjon valaki, ami mint az előző eset, vagy elérkezik... vagy nem.

A TOG II egy nagyon pályafüggő tank, igazából a kisebb, 800 méteres pályákon van otthon, ahol nem kell túl sokat menni a legközelebbi kulcspontokig; általában érdemes is ezeket kiszemelni magunknak. Az az igazság, hogy ehhez a tankhoz nem is igazán lehet tanácsokat adni, mert sokszor a csapat, a pálya, vagy ezek ketten együtt döntik el, hogy végül hol fogunk szerepelni az összesítésben.

Amit mindenképpen érdemes észben tartani, hogy lehetőleg sose álljon meg az ember, ha úgy dönt, hogy egyszer elindul vele. Na és persze sohase távolodjunk el túlságosan a fedezékektől, mert mivel akkora mint egy anyahajó, bármi eltalálja és persze sebzi is.

Igazán akkor lehet érezni az erejét, mikor nem nekünk kell kergetni az ellenfeleket, hanem tálcán járulnak elénk. No ilyenkor egy vadállat válik belőle, mert 1v1-ben csakis egy másik TOG-nak van esélye ellene, sőt még VII-es tankok ellen is egyenlő ellenfélként állhatunk ki...

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Töltésgyorsító, Ventilátor, Célzásgyorsító/Optika.

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítókészlet, Nagy elsősegély csomag, Kézi tűzoltó készülék/Ellátmány.

Ajánlott legénységi képzettségek

Mivel valószínűleg senki nem lesz olyan elvetemült, hogy külön ennek a tanknak fenntartson egy legénységet így valószínűleg a brit nehezeinek az embereit fogja benne használni, amikre a legjobb választás: 6. érzék, Sima utazás, Pillanatkép, Helyzetfelismerés/Javítás, Javítás, Biztonságos elhelyezés.

Átlagos bevétel

Ez a tank baromi jól keres. Mivel aranylőszer egyáltalán nem kell bele és a kreditszorzója is igencsak ott van, 25-30k profitot simán hazavisz egy átlagos körben, de egy-egy jobb csatában a 40-45 ezret is megkeresheti vele az ember. Ehhez még hozzájön a nagyon olcsó javítási költsége (4600 kredit), továbbá még ott van a szinte semmi 175 kredites lőszerköltsége.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

Nagyon jó ágyú, hatalmas HP pool, immúnis az ütközésekre, limitált MM, nagy kredithozam, kifogyhatatlan lőszer, szinte kilőhetetlen lánctalp, hogy TOG.

Hátrányai

Baromi lassú, papír páncél, hatalmas méret, a sofőr és a rádiós gyakran sérül, gyenge lőszerrekesz, egyetlen brit nehéz tankba se kompatibilis a legénysége.

Kiknek ajánlott

Akinek van fölösleges kidobni való 3500 aranya... mondja a nagy többség, de ez nem igaz. Tény, hogy ha ez a tank egy celeb lenne, akkor Lady Gagának, vagy Benkő Dánielnek hívnák, mert már annyira retardált, hogy nem lehet rá haragudni. A játék vele egyszerre humoros és élvezhető, ha valaki eltalálja a stílusát akkor nagyon kellemes perceket tud okozni az embernek (bár velem kissé se veled se nélküled viszonyt ápol, a főleg medekhez szokott kezemtől igencsak távol áll a stílusa). 

Ezenfelül szinte nincs olyan meccsünk vele, hogy valaki ne akarna a "barátunk" lenni, próbálna meg tolni, megnézni, vagy csak szimplán örülni a chaten, hogy végre lát egy TOG-ot.

Persze van gyakorlati haszna is: ez a tank amolyan TESCO-s Tier VII prémium tank, nagyjából annyit hoz a konyhára mint egy E-25, viszont jelentősen kevesebb aranyba kerül. A legnagyobb hibája, amit fel lehetne neki róni az, hogy nem megy bele egyetlen létező brit nehéz tank legénysége sem.

Aki ilyen tank megvételén töri a fejét menjen el orvoshoz mindenképpen próbálja ki a teszt szerveren, nehogy kakát kapjon arany helyett.


Az elemzést írta: OdinHUN

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:45

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    ygan111
    • Tankos
    · 9 éve
    Iskolabusz, tengeralattjáró, stb. Nagyon meg tudja szívatni az embert, mert egyszerűen lenyom HP-val. Tipikusan az a gép, ami kéri, hogy lenézd, erre sunyiban kinyír... Olyan, mint egy 150 kg-os lomha hülyegyerek, akit üthetsz, de a sok háj felfogja, közelebb mész, hogy jobban hozzáférj, erre gyorsan lekever neked 3 maflást, seggreülsz és nem érted mi is történt.
Tovább a kategóriában: Excelsior - Elemzés »
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.