Jelenleg 641 vendég és 3 tag online

2019. június 24. 07:39

Progetto M35 mod. 46 - A 3. gunmark megszerzése

Írta:
Értékelés:
(47 szavazat)
20 hozzászólás

Következzék Facebook csoportunkból Kiss Gábor írása:

Olasz közepes 8 szintű prémium harckocsi, ami időszakosan megvásárolható a prémium shopban, de korábban egy hosszabb maratoni küldetéssorozat teljesítésével is volt rá lehetőség megszerezni.

Alacsony profilú, könnyű páncélzattal ellátott egység. Ebből kifolyólag előszeretettel lőnek repesszel, ami azért tapasztalataim szerint viszont ritkán szokott átütő találatot eredményezni.

A torony viszonylag lapos, és lekerekített, a -9 fokos ágyúsüllyedés egyértelművé teszi a hulldown taktika erőltetését.

A tank magasságához képest szerintem irreálisan alacsony az álcaérték, nagyon könnyen spotolni fognak és emiatt különösen oda kell figyelnünk a megfelelő pozíció megválasztásánál. Lehetőség szerint mindig legyen domborzat által nyújtott fedezék, vagy pedig objektum, ahova visszahúzódhatunk szükség esetén. 390 méter alap látótávja van, ami egész jónak számít ezen a szinten a közepes tankok között.

Most pedig térjünk rá arra a pontra ami a Progettot különlegessé teszi, ez pedig nem más, mint a löveg. Név szerint Cannona da 90/50 T119E1. Ez az ágyú 90 mm kaliberrel és 240 alfa sebzéssel rendelkezik. A játékban egyedinek számító automata töltőrendszert kapott, ami egyesével tölti vissza a lőszereket a hármas tárba. A visszatöltési idő fejlesztett legénység és megfelelő kiegészítő felszerelésekkel 6,6/7,4/9,9 másodperc, pótellátmánnyal ez némileg még tovább finomítható. Ezt úgy kell elképzelni, hogy minél mélyebbre megyünk a tárban, annál hosszabb lesz a töltési idő.

Egy-egy lövés között 2 másodperc telik el, ez a célzás szűkülési statisztikájával arányos, így csak néhány tizedmásodperccel kell többet várnunk a full beszűküléshez mielőtt ismét tüzelnénk, ezáltal mondhatni nagyon jól használható löveget kaptunk. Gyakorlatilag az első lövés pillanatától kezdve 4 másodperc múlva kiosztható 720 HP potenciális sebzés, amivel igen komoly tűzerőt képviselünk.

Az alaplőszer átütése 212 mm, ami bőven elegendő szinte minden ellenfélhez amennyiben gyengepontokat célzunk, márpedig a 0,30 szórás ezt teljes mértékben lehetővé is teszi. Normális esetben nagyon ritkán indokolt a keményfémmagvas páncéltörő lövedék használata, emiatt ez egy jó kredithozamú prémium harckocsinak mondható.

Az alaplőszer torkolati sebessége 923 m/s, ez kis és közepes távolságon belül mozgó célpontoknál még egész elfogadható, viszont távolabbi ellenfeleknél már picit nehezebb dolgunk lesz.

Az alacsony páncélozottságot ellensúlyozza a kiváló dinamika, sebesség. A csata elején nálunk csak a kerekes csodák fognak előbb kulcsfontosságú pozícióhoz érni, ezért érdemes már előre végignézni hogy kikkel állunk szemben.

A Progetto nagyon óvatos és előretervező játékot igényel, hiba esetén keményen büntet. Viszont ha már tudjuk mit csinálunk, ráéreztünk, elképesztő köröket lehet vele menni. Javarészt ésszerű hátulról támogató szereppel kezdeni, majd a csata előrehaladtával érdemes agresszívabban játszani, az alacsonyabb HP-val rendelkező ellenfeleket lerohanni. A gyors töltés és pontos célzás lehetővé teszi hogy folyamatosan leláncolva tartsunk egy ellenfelet. Miután felhasználja a javítókészletét az első láncolás alkalmával, már kapja is a következő találatot, és ha vannak még csapattársaink, borítékolható egy komolyabb assist sebzés begyűjtése.

Amennyiben a 3GM megszerzése a célunk, ezt elengedhetetlen lesz alkalmazni, sokszor jóval többet ér egy nem sebző, de láncoló találat mint 240 sebzés.

450 csatára volt szükségem hogy felkerüljön az ágyúcsőre a 3 jelzés, 3300 kombinált sebzés minimum szükséges hogy elérjük a 95%ot.

Töltésgyorsítót, vertikális stabilizátort és szellőzést használtam. Legénységnél értelemszerűen első körben ágyú karakterisztika javító skillek, majd álcázás, és testvériség lenne a sorrend. A parancsnoknál van lehetőségünk sajnos mindkettő látótávolság növelő képességet fejleszteni, emiatt 4-5 skill slot biztosan kell hogy fullosnak érezhessük a tankot.

Őszintén szólva csak tapasztalt játékosoknak ajánlanám, akik jól ismerik a pályákat, a támogató páncélvadász pozíciókat, játszottak korábban már papír francia táras AMX-szel, a spot mechanizmussal tisztában vannak, és a minimapot figyelemmel kísérve folyamatosan alkalmazkodnak az akár pillanatok alatt változó szituációkhoz. Továbbá érdemes ismerni a lehetséges spoter pozíciókat, mert bizonyos pályákon ha nincs light az ellen csapatban felvehetjük ezt a szerepkört is (de csak kizárólag passzív spotról beszélhetünk a gyenge álca miatt, pl. Prokhorovka vagy Malinovka).

Összetett, és átfogó játéktudással kiválóan játszható tankot kapunk amivel gyakorlatilag minden pályán tudunk megfelelően érvényesülni.

Két replayt csatolnék:

 • az egyik 11 kill, 5200 dmg: LINK
 • a másik pedig amire megkaptam a 3. kiválóság jelzést: LINK
Utoljára frissítve: 2019. június 24. 07:50
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ladislawus · 8 hónapja
  Köszi a leírást, most jutottam hozzá, 1 hónapig volt nálam kölcsönben nemrég, akkor szerettem bele :-)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Neon Puma · 1 éve
  Jó elemzés , ezzel nincs gond.

  Amit sok más elemzésben is láttam már és a hátamon feláll a szőr a következő :
  "hátulról támogató szerep" vagy "a támogató páncélvadász pozíciókat" egy mediumra ne használjuk már ezeket.

  Ilyeneket olvasva nagyon sok olyan játékost látni a csatákban , akik pontosan így játszanának ( ha tudnának ) és .asznak együtt mozogni a csapattal és segíteni a támadásokat, mert ők "hátulról támogatnak" legtöbbször olyan pozícióból ahonnét vagy nem látnak az ellenfélre tereptárgy miatt , vagy lőtávolságon kívül lévő ellenfél ellen kellene "támogatniuk" de nem moccannak.

  Szerintem a támogató kifejezést kizárólag az artykra szabad használni, más harckocsira nem szabad.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   HungarianSkill · 1 éve
   Ezzel ha előre mész, egy percen belül garázsmenet lesz belőle jó esetben 800 körül sebzéssel.


   Pontos ágyú, jó mobilitás, papír test. Biztos, hogy ezzel a támodásokat kellene erőltetni az első hullámban? Még ha top tier vagy sem jogosít fel rá, úgy gondolom a maximum 80mm páncélzat vastagság kellően elegendő magyarázat arra miért nem használjuk ezt úgy ahogy említetted. Egész egyszerűen nem oda való.
   Az, hogy van mondjuk egy bizonyos játékos aki éppen rosszul helyezkedik és nem tud semmire lőni az ugyanúgy rosszul fog helyezkedni egy IS3al, nem ismeri a sidescrape fogalmát és azon kívül hogy golyófogó + free frag az ellen számára más haszna nem igen lesz.

   Fel kell tudni ismerni a helyzetet, és arra tudni kell megfelelően reagálni az éppen aktuális tank lehetőségeihez mérten legjobban. Minél többet kell sebezni, spotolni. Ez az egyetlen módja hogy növeljük az esélyünket a győzelemre.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    ______Pistike______ · 1 éve
    Gratula ,szép csata volt . Ezen a replay-en jól látható hogyha 3-4 jó játékos egymás melle áll ,akkor jöhet az ellenség egyik a másik után mint a borjú a vágóhídra .Ameddig a közepesek jöttek rendre alól, fent IS3,Tigris II, 50Pr és Panther II egy ideig megtorpant egy Progetto láttára és ezek is rendre támadtak .Szép mészárlás volt és igazad van:"fel kell tudni ismerni a helyzetet ".
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     HungarianSkill · 1 éve
     Köszönöm!
     xvm hiányában nem láttam milyen játékosok állhattak mellettem, de minden bizonnyal képben voltak a focus fire fogalommal. Akiket trackeltem szépen kiszedegették, ügyesek voltak!
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Neon Puma · 1 éve
    Ugye észrevetted mit írtam ? "Amit sok más elemzésben is láttam már" ez azt jelenti más tankoknál is. Nem kifogásoltam a Progetto használatát ( ráadásul ismerem a játékból Gábort , a testvére pedig kollégám )
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     szekkernyak · 1 éve
     ezt gondold át újra
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Sezamme · 1 éve
     "ráadásul ismerem a játékból Gábort". Lol, ezek alapján nem biztos
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Neon Puma · 1 éve
      ez azt jelenti , hogy játszottunk már korábban több csatát közösen Gáborral akkor még "dagadtnigger" nevű accountjával ( most már más a neve )
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Sezamme · 1 éve
       Lehet én nem vágom le jól (facen nem vagyok sajna), de nekem úgy tűnik a (z itteni) kommentek alapján, hogy HungarianSkill nevű játékos maga Kiss Gábor, akinek te azt írod ismered Gábort. Ezért írtam, hogy akkor nem olyan biztos az
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Neon Puma · 1 éve
        Még igazad is lehet

        a Hessler Ezred-ből a fekabarna account is az ővé vagy ővé volt
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         HungarianSkill · 1 éve
         Az első accountom valóban dagadtniggerként regisztráltam, bár egy idő múlva a WG ezt kifogásolta és ingyenes név változtatást "ajánlottak fel" ha szeretnék tovább játszani
         Fekabarna egy Barnabás nevű derék fiatalember accountja, nekem csak a HungarianSkill van
         Tominak talán 2 kollégája is tankozik, nick név alapján felismernélek, randomban sokszor össze sorsolt a rendszer
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Echiron
   • Kiképző
   · 1 éve
   Már régóta gondolkodok, hogy indítok egy topikot amiben a tankok szerepeiről írok; mivel úgy gondolom, hogy igen is élnek ilyen szerepek csak sokan nem tudják melyik tankal is kéne megjátszani és sokszor csorbulnak így ezek. Ebből születnek a hátul campelő orosz heavyk és a rohamozó puha német td-k, shotgun arty stb...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  pucer7 · 1 éve
  aztaaa

  Szep , korrekt iras.


  Klanmeghivot kuldhetem is ? ))
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   HungarianSkill · 1 éve
   Köszönöm, remélem hasznos volt számodra!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Sztyopa · 1 éve
  "Őszintén szólva csak tapasztalt játékosoknak ajánlanám, akik jól ismerik a pályákat, a támogató páncélvadász pozíciókat, játszottak korábban már papír francia táras AMX-szel, a spot mechanizmussal tisztában vannak, és a minimapot figyelemmel kísérve folyamatosan alkalmazkodnak az akár pillanatok alatt változó szituációkhoz. Továbbá érdemes ismerni a lehetséges spoter pozíciókat, mert bizonyos pályákon ha nincs light az ellen csapatban felvehetjük ezt a szerepkört is (de csak kizárólag passzív spotról beszélhetünk a gyenge álca miatt, pl. Prokhorovka vagy Malinovka).

  Összetett, és átfogó játéktudással kiválóan játszható tankot kapunk amivel gyakorlatilag minden pályán tudunk megfelelően érvényesülni."

  Mint minden harckocsit a játékban.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   HungarianSkill · 1 éve
   Nem mindenesetben. Vannak tankok amik jobban tolerálják ha hibázol. Ezzel semmit nem fogsz tudni pattintani. Például ha elbízod magad és top tierként előre mész, minden T6 sebezni fog és hamar garázsmenet lesz belőle.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  hunwotan · 1 éve
  szép írás és szép körök gratulálok
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   HungarianSkill · 1 éve
   Köszönöm!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hunor_Fia · 1 éve

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.