Jelenleg

40
látogatónk van

2014. március 5. 11:18

Type 3 Chi-Nu Kai - Elemzés

Írta:
(30 szavazat)
43 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

A tank egyetlen valamirevaló része a 75 mm-es Type 5 ágyú 124 mm-es páncélátütéssel, 125 alfa sebzéssel, 0,37 pontossággal, 2,3 sec célzásidővel és 5 seces töltés (4,2 sec kimaxolva). Összességében véve az ágyú statjai nagyon jók egyetlen kis apróságtól eltekintve, az 5 másodperces töltés enyhén szólva is igen halovány, DPM-ben (damage/min) az egyik leggyengébb érték Tier V-ben. Így hosszú távon nehézkes nagy sebzést leadni vele.

Torony

Az egyetlen dolog amiben jobb a Chi-Nu-tól... vagyis nem, mert ugyan kap némi extra páncélt (Chi-Nu: 50/35/25 Kai: 75/50/50), ami kb. annyira elég, hogy Tier III környékű tankok nem fogják már gondolkodás nélkül belőni, de gondolom nem kell különösebben magyaráznom, hogy Tier V-ben már senkit nem fog meghatni egy döntetlen 75 mm-es páncél... Cserébe viszont ezért a hatalmas "acélfal gyár" toronyfrontért igencsak megfizet, ami miatt inkább visszasírja az ember a Chi-Nu tornyát: a kedves Kai kollégának csak 6,5°-es csőlehajlása van a sima Chi-Nu 10°-jával szemben, ami rögtön ki is zárja a hulldownozás lehetőségét. Aki már úgy gondolja, hogy elég és nem szeretné, ha tovább forgassam benne azt a bizonyos képzeletbeli kést, megnyugodhat, mert van még: toronyforgás 30°/sec ami már vetekszik egyes nehezekével; ez pont arra elég, hogy a rád rontó M7-ek és hasonló gyors tankok gond nélkül leforogjanak (nem mintha különösebben szükségük lenne rá), továbbá ott van még a 350 méteres látótávja, ami egy szimplán átlagos érték.

Felépítmény

Húsz tonna papír, nagyjából így lehetne összegezni. 50/25/20 mm-es páncél, ami nagyjából arra elég, hogy HE-vel ne tolják bele a maximum sebzést a vele egy szinten lévő tankok. Pattanni nagy valószínűséggel senki nem fog róla. Ha egy Tier III-as jön szembe velünk az is ugyanúgy át fog ütni mint egy Tier VII-es, az eltérés csak a sebzésben lesz... Sidescrapelni nemigazán lehet vele, mivel a test két oldalán van egy-egy behajló lemez (ala Tiger P) amit minden értelmesebb játékos kihasznál, ha meglátja. Továbbá van még egy igen érdekes dolog benne: postagalambok. Igen jól olvastad, postagalambok. Valamilyen oknál fogva a tank készítése során kifelejtették belőle a rádiót, így a japán mérnökök két megoldás közül választhattak: postagalambok vagy csőtelefon. Mivel ez utóbbi használata igen problémás egy mozgó járműnél így inkább a szárnyas patkányokra esett a választás. Viccet félretéve, a rádió kritikán aluli 400 méteres hatótávja nagyobb térképeken a pálya felére/negyedére elég, így halvány lila gőzünk nem lesz arról, hogy éppen mi történik a pálya másik felén, csak kapkodjuk a fejünket mikor az ellenfél már foglal... Egy másik fájó pontja a tanknak az átlag alatti álcája, ami első ránézésre nem túl vészes (13,85% álló helyzetben, 10,39% mozgásnál és 3,6% tüzelésnél), de mivel most egy tornyos TD-ről beszélünk (amivel ha meglátnak rögtön agyon is csapnak), ez nem túl szerencsés leosztás.

Felfüggesztés

Semmi extra. 38°/sec forgási sebesség, amit érdemes megemlíteni az a gyenge talajellenállás. Emiatt elég szenvedős vele nehéz terepeken haladni (mocsár és barátai).

Motor

Papíron 39 km/h végsebessége van, ami önmagában már undorító egy közepes tanknál, de ne feltételezze senki, hogy ezt valaha el is fogja érni, mivel ezt a tankot valójában mókusok tolják: van benne egy elkeserítően gyenge 240 LE-s valami amit nevezhetnénk motornak is, de nagyjából arra elég, hogy a nehezekkel együtt tudj mozogni... Hegyet meg se próbálj vele mászni, mert sose érsz fel. A valóságban a sebessége inkább 30-35 km/h környékén mozog.

Ajánlott játékstílus

[sóhaj] Campelj... sniperkedj, mást úgysem tudsz vele csinálni. Mednek lassú (meg úgy általánosságban is), tornyozni papír (és nem hajlik a csöve), így marad a "tornyos TD" szerepkör. Zártabb pályákon érdemes elindulni a nehezekkel és mögülük megpróbálni támogatni. Mivel a sebzése és a páncélátütése igencsak jó, ezért elég jól muzsikál ebben a szerepkörben. Ha hasonlítanom kellene valamihez, akkor azt mondanám, hogy erősen emlékeztet az M10 Wolverinera (sokkal rosszabb sebzési potenciállal). Egy jó sniper pozícióból könnyen lehet vele nagy sebzéseket összehozni, de közelharcra halálos vétek bevinni, mert pillanatok alatt bármi szétkapja.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Töltésgyorsító
 • Ventilátor/Optika
 • Célzásgyorsító.

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet
 • Kis elsősegély csomag
 • Kézi tűzoltó készülék/Ellátmány.

Ajánlott legénységi képzettségek

6. érzék, Kuplungégető, Pillanatkép, Helyzetfelismerés, Biztonságos elhelyezés.

Bevétel

Átlagos bevétel

A T-25 Skoda mellett az egyik legjobban hozó Tier V-ös prémium tank. Mivel sniperkedős pályákon könnyű vele nagy sebzéseket összehozni elég szépen termeli a kreditet is. Egy átlagos körben a tiszta profit 15-20k között mozog. Jó meccseken 30-35k kredit is összejön.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • nagyon jó sebzés és átütés, az egyik legjobban kereső V-ös prémium tank

Hátrányai

 • átlagos látótávolság
 • minimális mobilitás
 • nemlétező páncélzat
 • lassú toronyforgás
 • gyenge csőlehajlás
 • szörnyű gyorsulás
 • gyenge DPM
 • 400 m-es rádió hatótáv.

Kiknek ajánlott

Mazochistáknak... a Chi-Nu-Kai egy tipikus új generációs prémium tank, azaz már nem a "különleges", hanem a "nem lehet jobb mint egy normál tank" jelszó égisze alatt született meg. Nos, nagyszerűen hozza is ezt a szintet. Nem mondom, hogy egy eredendően rossz tank lenne, de ha valaki megveszi a normál Chi-Nu-t, belerakja az alap motort, láncot és rádiót még akkor is egy jobb tankot kap mint a Kai. Ha pénz farmolásra kell egy Tier V tank, akkor ott a T-25 Skoda ami hasonló játékstílust követel, de nagyságrendekkel jobb mint ez a tank. A Kai-nak egyetlen funkciója van szerintem a játékban, mégpedig hogy legénységet húzzon benne az ember. Aki szeretné, hogy a japán ág minden rossz tulajdonsága egy tankba legyen sűrítve, akkor annak melegen ajánlom ezt a gépet. Egyéb esetben kerüld el messzire vagy ha már megvan gyújtsd fel, verd szét, ásd el és hintsd fel sóval a sírját. Két prémium tank van amit eddig megbántam, hogy megvettem... ez az egyik.

Eladva: Chi-Nu-Kai sikeresen eladva. Szerzett kredit: 300.000

Videó


Az elemzést írta: OdinHUN

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 11:01

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Grievous
  • Tankos
  · 8 éve
  Legalább lassú, mind a tank, mind az ágyú
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jackal_hun
  • Tankos
  · 8 éve
  Ne is tedd, ez egy szar
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  safalade
  • Tankos
  · 8 éve
  Sikerült eventben megszerezni, nem mertem még kipróbálni... (simát is utáltam)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  replika
  • Tankos
  · 8 éve
  Na most kell megcsinálni a küldiket és meg is lesz ingyen a cucc...
  Meg is van :lol:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  OdinHUN
  • Tank elemző
  · 8 éve
  Ha tetszett a stock Chi-Nu akkor ez is be fog jönni. XD
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  haty111
  • Tankos
  · 8 éve
  Ujbol akcios ezen a hetvegen ez a tank(09.08.2014-12.08.2014).Mivel szinte premium tank gyüjtö lettem az utobbi idöben,rögtön meg akartam venni de most nagyon elbizonytalanodtam.8as tier japannal tartok.Lehet hogy legenyseghuzasra jo.Nemtudom mi tevö legyek.Irjatok meg ki szereti s ki nem ezt a tankot! Köszi
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  CsakaregE
  • Tankos
  · 9 éve
  Halihó

  Ez egy erősen szubjektív vélemény erről a tankról, bár igen élvezetes olvasmány, jót nevettem rajta De és ott a de, nekem ez az egyetlen Prémtankom a tier 5-ösökböl amivel élvezem a játékot! Karácsonykor amikor megvettem egy húzásban majdnem 40-50 mecset játszottam le vele annyira rá kattantam.....megannyi screenshot-om van amin látszik hogy ha valaki ráérez nem annyira egy elbaszott tank ez.....néha bedob top tierbe 7-es tankokat akkor sem esek kétségbe. A legjobb penje van tier5 prémek között és hozza is kreditet kár hogy nem tudok belőle 2 venni egyszerre hogy ha ki lőnek menjek a másikkal egyből Most első skill megy a legénységen 97%-al
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  CrawlingChaos
  • Tankos
  · 9 éve
  Odin, először is kösz, hogy újra beindítottad a tankelemzés rovatot.

  Umbapa - a jól megszokott menetrend szerint mindig felvállalja valaki az ördög ügyvédjét, most éppen te voltál. A hozzád hasonló jó játékosok minden tankból ki tudják hozni a legtöbbet, még a nagy többség által lesajnáltakból is. A T5 szint azért még az a szint, ahol a játékos képességei felül tudják írni egy-egy tank soft-stat hiányosságait, mint ahogy egy két skilles legénység is nagy csodát képes művelni egy traktorral is.
  A T5 még az a szint, ahol ha egy tankba 75%-os legényésget pakolsz, akkor elfogadhatóan kell muzsikálnia. A KV1, T49 ilyen tankok. Fogadok, hogy tetszen neked bármennyire a Chi-Nu-Kai, szinte biztosra veszem, hogy a többi ötösöddel jobb a statisztikád. A Chi-Nu-Kai szerintem alkalmatlan arra, hogy egyedül megfordítson egy csatát. Egyetlen olyan csatát láttam eddig, amikor egy Chi-Nu-Kai utolsó tankként lehozta a csatát 4 másik ellen. Lila játékos volt, az ellenfél pedig erős kihívásokkal küzködött, egy sárga maradt lábon, és teljesen szét voltak szóródva a térképen, így kvázi egyenként tudta levadászni az egyébként 50% alá levert 4-5. szintű ellenfeleket.
  Én az újévi leárazáskor vettem meg, mert az EU accountom-on a franciákat, kínaiakat és a japán ágakat tolom, és azt gondoltam, kéne egy 5. szintű prém credit farmra. Hat csata után félretettem, hogy majd ha a japán med ágon 7-10. szintre érek 1-2 skilles legénységgel, akkor majd előveszem. Addig pihi, mert nincs értelme 4-6-os szintű normál japán medek mellett tolni, legfeljebb egyszer-egyszer "leszorzózni".
  Az hogy te, vagy más nagyon jó játékos szépen elmuzsikál vele, az még nem változtat azon a tényen, hogy nem éri meg a pénzét, pláne nem, ha valakinek ez az egyetlen prémiuma. Ezt viszont én úgy mondom, hogy talán pont az Odin által korábban elemzett Matilda IV-en kivül szerintem nekem meg van minden ötös prém. Na jó, a T14 sincs meg.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  HPeter
  • Tankos
  · 9 éve
  Hibátlan leírás!! Én nem bántam meg a vételt...főleg amikor aukciós volt valami potom pénzért dobták hozzám...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  hympyke
  • Tankos
  · 9 éve
  Átlagos tank, a probléma ott van hogy a szaros op KV-1, KV-1S meccsekbe kerül folyamatosan. KV-1, KV-1S, T-49, Hellcat, ezeket defaultból törölném a játékból. A devek mindent elkövetnek hogy minden tierben legyen olyan tank ami totál elbassza a játékot, és ezek tipikusan azok. Plusz ezekből a három fős szakaszok.

Kapcsolódó elemek

Tovább a kategóriában: STB-1 - Elemzés »
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.