Jelenleg

19
látogatónk van

2014. március 4. 11:34

Matilda IV - Elemzés

Írta:
(40 szavazat)
49 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

A Matilda egy ZiS-96 nevű ágyúval lett felszerelve, ami a KV-1 stock csövének a ZiS-5-nek egy kissé feljavított verziója és ezzel meg is érkeztünk a Matilda IV egyik legjobb és egyben legrosszabb részéhez. A ZiS-96 nagyon jó tűzgyorsasággal rendelkezik teljesen kimaxolt állapotban pontosan 3 másodpercenként tud lőni egy 110-es sebzést. Ami megtámogatva az elképesztően jó célzásidejével (1,5 sec fullosan) némi ügyeskedéssel és az erősségei kijátszásával bármelyik tankot képes két vállra fektetni Tier V-ben (igen, a KV-1-et is).

Viszont mindezekért a statokért fizetni kell. Az ágyú borzalmas páncélátütéssel rendelkezik: 86 mm normál lőszerrel, amivel ha megkapod a +25% rollt páncélátütésnél, bármit átlő saját szintjén... gyenge pontokon, de ha nem akkor csak hallgathatod a Ding Ding Dong muzsikát. Így erősen ajánlott átpártolni vele a "gold noobok" táborába, így már is van 100 mm páncélátütése, ami valljuk be még mindig igen halovány érték. Aki ezzel a tankkal szeretne játszani kösse fel a gatyáját, mert a gyenge pontok pontos ismerete nélkül gyakorlatilag használhatatlan, viszont ha szántok rá egy kis időt és memorizáljátok ezeket a pontokat (vagy leszedtek egy értelmesebb modot ami megfesti őket a tankokon) nagyon hálás kis masina válik belőle.

A kis kalibernek hála nagyon olcsó a lőszer: 255 kredit a normál AP, és 4.000 a prémium AP, a HE lőszert felejtsük is el.

Torony

A járgányunk egyik leglényegesebb része, első ránézésre semmi extra 75/75/75 páncél – ami gyakorlatilag tier IV és az alatti tankok ellen nyújt csak némi védelmet –, 350 méter látótáv, 34°/s toronyfogás. Akkor mégis mi olyan jó benne? Nos hölgyeim és uraim, ennek a tanknak 14° csőlehajlása van. Ez a legjobb érték az összes tornyos tank közt a játékban (elnézést az Otsunak 15°).

Felépítmény

A test páncélzat 75/70/55 mm, ami arra elég, hogy a legtöbb tier IV tank pattogjon róla, de tier V-ben, ahol a legalapabb páncélátütés is 100 mm, már nem fog meghatni senkit az a 75 mm-es frontpáncél. Ami említésre méltó az az oldala, amin rétegelt páncél található, így a HEAT-et lövő ágyúknak igencsak meggyűlhet vele a bajuk (M4 Sherman pl.) és sidescrapeban is igen jól használható. Ezenkívül 610 életerővel rendelkezik, ami már közelíti egy nehéz tank HP pool-ját. Ez igen hasznos, ha fel kell venni pár pofont.

Felfüggesztés

Láncon 35°/sec-et fordul, ami egész jó érték, nem kell attól félnünk, hogy egy gyorsabb könnyű vagy közepes tank leforog minket. Az egyik nagy előnye ennek a tanknak a sima angol Matildával szemben, hogy az egyik "rejtett statja" vagyis a talajellenállása sokkal jobb, így nehéz terepen sokkal jobban mozog mint az angol testvére, ami igen hasznos, ha el akar érni az ember A-ból B-be.

Motor

A másik nagy előnye az angol tesóval szemben a 274 LE-s motor ami 9,99 LE/tonnát jelent (az angolban csak 190 paci van ami 6,56 LE/t). Ezáltal a Matilda IV-nek nagyon jó gyorsulása van, sok ember úgy gondolja, hogy mivel csak 25 km/h-ra képes – ami valljuk be nem sok – ez egy rohadt lassú tank, pedig ez nem igaz... megfontolt és ráérős, de nem lassú. Alap gázon már 15 km/h-val megy, amiről pár másodperc alatt eléri a végsebességét, így rövid távon egész gyors ami igen hasznos gyors pozíció váltáskor.

Ajánlott játékstílus

Ebből a szempontból ez egy nagyon különleges tank, nincs még egy hozzá fogható az egész játékban, esetleg az amerikai Pershinghez lehetne hasonlítani... de persze az nem 25-tel megy. Ez a tank minden szempontból egyedi, egy amolyan zseb heavy, legfőképpen a nehézfiúk mögött érdemes cammogni vele és onnan próbálni támogatni. Érdemes keresni a minél dimbes-dombosabb terepeket, ahol mások csak nagy nehezen tudják rád hajtani a csövüket és innen játszani a vakond csapkodós játékot. Esetleg elindulni med útvonalakon és leütni az ellenfél közepeseit, amiben a 610 HP és a rétegelt oldalpáncél nagy segítségünkre van, viszont nehezek közé bevinni halálos vétek, mert annyira nem jól páncélozott és főleg nem jól felfegyverzett, hogy tetemes HP vesztés nélkül lenyomja őket.

Bónusz tanács: AT-2-t kerüld vele mint a leprást, mert még arannyal se tudod beütni szemből, így ne is vesződj vele, bár megkerülni minden gond nélkül megtudod.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Töltésgyorsító, Ventilátor, Optika (Látcső).

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítókészlet, Kis elsősegély csomag, Kézi tűzoltó készülék vagy Ellátmány.

Ajánlott legénységi képzettségek

Értelemszerűen azok a skillek, amik majd a nagy Tier-ű tankjaidba is kellenek majd: 6. érzék, pillanatkép, sima utazás, helyzetfelismerés, biztonságos elhelyezés második körben BiA vagy javítás ízléstől függően.

Bevétel

Mivel aki eredményesen szeretne vele játszani az főleg aranyat használ így nagy kredithozamra ne számítsatok. Ha minden leadott lövés sebes akkor nagyjából kijön egy 0-s körre, viszont nem ritkák vele a -5-10k-s meccsek sem. Egyébként a legjobb kreditszorzója van az összes Tier V prém tank között, de az előbb említett ok miatt nemigazán tud ebből profitálni.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • 3 másodperces töltés
 • 14° csőlehajlás
 • nagyon jó célzás idő
 • nagy HP

Hátrányai

 • gyengén páncélozott ahhoz, hogy nehéz tankként játszható legyen
 • szörnyű páncélátütés
 • gyenge végsebesség
 • viszonylag kevés lőszer

Kiknek ajánlott

Mivel már három szovjet Tier X med van a játékban (és az Obj 416-ot is szokták vinni ESL-re) elkél egy jó legénységhúzda azoknak, akik nem szívesen bohóckodnának Tier VIII-X-ben egy friss 100%-os, zéró skilles legénységgel. Ha egy jó pénzgyárat keresel akkor nem ez a te tankod, bár a potenciál meglenne benne, hogy a legjobb kreditfarmer legyen, de a gyenge páncélátütés miatt ezt szinte lehetetlen kihasználni rajta; erre a célra inkább ott a T-25 Skoda. Ajánlanám még "perverzeknek" akik szeretik a különleges fun járgányokat, mivel ennél egyedibb gép nem sok van a játékban, igazi élmény vele játszani én minden percét élveztem.


Az elemzést írta: OdinHUN

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:17

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tiger205_Bp
  • VIP
  · 8 éve
  BOCS, helyesen:
  (korábbi tankok felspottolt helye, pl.) nélkül meg hátrányban vagy
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tiger205_Bp
  • VIP
  · 8 éve
  A HIT ZONE mod semmiben nem zavar, és csak segít tanulni.
  Nem értem, miért nem használod.
  Max kamera zoom, meg térkép (korábbi tankok feslpottolt helye, pl.) nélkül meg hátrányabn vagy azzal szemben, akinek van.
  Ez tény.
  Ingyen van - miért nem élsz a lehetőséggel?

  AT-2 a löveg körüli rész (löveg"pajzs" ennek a TD-nek a leggyengébb pontja szemből.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Oberjunker · 8 éve
  Skacok, pár napja 3000 Ft volt + 30nap prém, simán megérte. Használható kis tank. 20-25k hoz minden csatában.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  CrawlingChaos · 8 éve
  Szerintem a Matilda IV csak annak lehet jó választás, aki orosz Med-et tol. Ha megnézzük a hasonló ötös premoiumokat, akkor pl. a Matilda BP-vel összehasonlítva vegyes érzéseim vannak. A páncélozottsága kvázi megegyezik, HP pool azonos, és tény és való, hogy a IV-es motorja erősebb, és jobban gyorsul. Szerencsétlen BP-vel nagyon jól meg kell ítélnünk, hogy merre indulunk el az elején, és a saját belső hatodik érzékünknek is még az előtt kell beindulni, mielőtt a másik "flank" elesik, ha időben vissza akar utána érzni az ember bázist védeni, különben soha nem ér oda sehová. A BP ágyujának átütése ugyanakkor 110 (arannyal 180), és bár csak 75-t sebez, de azt géppuska sebességgel (26,09 r/m), így a percenkénti sebzés átlaga 180-nal nagyobb, mint az orosz lend-lease változaté.
  Ha már orosz (és lend lease) és esetleg érdekeltek vagyunk a heavy ágon, akkor nekem a Churchill III is jobban bejött. Az ágyúja kvázi ugyanazt tudja, mint a BP-é (csak még gyorsabban lő: 26,25 r/m). A Hp pool itt már 700, a motor 374 lóerő, ami bár nagyobb súlyt cipel, de még mindig 9,4 LE mozgat minden egyes tonnát, így a végsebessége 28 km/h. A hull páncél előről 101 mm-rel vastagabb, mint a med-nek, (bár elég nyilvánvaló gyenge pontokkal), a torony előről és oldalról 12 mm-rel (máshol nincs szignifikáns különbség). Orosz heavy legénység képzésre hihetetlenül jó. Igazából a 3 közül, ha egyet kéne mondani, én a Churchill III-t ajánlanám.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Cave · 8 éve
  Én nagyon szeretem ezt a dögöt is. Egyetértek Solinari-val, hogy nem lehet ezzel sem csak úgy "funkodni", mindenféle odafigyelés és képesség, tapasztalat, valamint igazi akarás nélkül.

  Ez egy ilyen játék: lehet jól kiszúr velünk az MM, lehet kifogunk egy olyan pillanatot, amikor a biztos találataink is pattannak, vagy át sem mennek, de ez maradjon meg a Wargaming csodájának. Mégis itt vagyunk, sokan akkor is játszunk, ha egy hét alatt 10% -ot esik a winrate, vagy csak 30% a várható nyerési esély, mert megpróbáljuk odatenni akkor is a saját képességeink. Ismeretlenekkel (urambocsá igazi idiótákkal) vagyunk egy csapatban és megpróbálunk megfelelni a támasztott igénynek, csapattagként működni. Célozni, mozogni, segíteni és nyerni kell, erről szól, mert ezt dotálja a rendszer. Azt hiszem ez nem ennek a helynek a kereteibe való, de itt volt most rá lehetőség, hogy én is megírjam.

  A Matilda -ra visszatérve meg annyi, hogy kevés más olyan tankom volt/van, ami ellen ilyen sokszor jelez a goldmeter. Igen, minden statisztika ellenére rámennek arany lőszerrel, mert csak az szedi igazán a kilógó toronyból az életerőt. Ez egy olyan medium tank, ami minden -szerintem-, csak nem közepes tank. Egy gyengített nehéz harckocsi, amire jobban kell vigyázni, mint az igazi 'súlylovagok'-ra. De nagyon érdekes tank és nagyon jó vele menni! Igaza van a cikk írójának, egyedi játékélmény egyedi játékmódhoz.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Solinari
  • VIP
  · 8 éve
  Nem akartalak megbántani. Nem hoztam szóba se statot se semmi mást. Ami miatt írtam az az, hogy fizetsz valamiért de még használni sem akarod rendesen. "minek vettem meg?"
  Ez egy játék tényleg. És szeretsz veszíteni? Gondolom nem. Ahhoz pedig érteni kellene - mármint a nyeréshez/sikeres találatok- az alap működési elvét a játéknak.
  Mint a való életben is ha céloznak/tak egy ágyúval az korántsem biztos hogy oda lőtt ahová céloztak. És most a korabeli ágyúkra gondolok nem a mostaniakra. Legalább próbálj meg célozni. Ez nem egy hiperszuper lézerágyú vagy mesterlövészpuska amivel ha odalősz akkor az oda is megy(habár még azok sem úgy működnek).
  At példát- megcáfolom.
  Pl. lősz 10et az AT testére elölről. Kb. 10ből 10szer lepattansz. Ha célzod a kupolát kb.10-ből 3-szor pattansz vagy 4.szer. Akkor miért is nem éri meg célozni?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ryek05 · 8 éve
  jó kérdés. Én azért mert élvezem hogy tankozom, ívesen teszek a statisztikára és a XVM WIN7-8-9 10000 értékekre. A weak spotok meg vagy bejönnek vagy nem. Hiába tudom hol gyenge ha nem úgy áll, ha nem oda lő ahova mutat a célkereszt (többször is az történik, hogy nem mozdítom a célkeresztet, a célpont nem mozdul, de 3 lövésből mind 3 máshova megy...így van értelme a weakspotnak? pl AT sorozatnak a parancsnoki torony a gyengéje...na persze. Volt h 2szer telibe találtam és pattantam róla. Meg ez egy játék, ha majd ők fizetnek nekem teljesítményért, akkor javítok a dolgon. Ha esetleg valamikor is tönkrevágtam volna a játékélményed, bocsi, nem ígérem h többet nem fordul elő.
  Peace
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Solinari
  • VIP
  · 8 éve
  Legalább a gyenge pontokat próbáld megtanulni. Minek játszol?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ryek05 · 8 éve
  amikor akciós volt beszereztem 375 aranyért, de sajnos a hátrányai miatt nekem nem jött be (nem ismerem a gyenge pontokat, modot meg nem teszek fel ) így általában pattogok. Gold ammo drága, így marad a "minek vettem meg? ", legalább ilyen is van
Tovább a kategóriában: « T-54 - Elemzés T-34-85 - Elemzés »
© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.