Jelenleg

18
látogatónk van

2014. március 4. 11:34

Matilda IV - Elemzés

Írta:
(40 szavazat)
49 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

A Matilda egy ZiS-96 nevű ágyúval lett felszerelve, ami a KV-1 stock csövének a ZiS-5-nek egy kissé feljavított verziója és ezzel meg is érkeztünk a Matilda IV egyik legjobb és egyben legrosszabb részéhez. A ZiS-96 nagyon jó tűzgyorsasággal rendelkezik teljesen kimaxolt állapotban pontosan 3 másodpercenként tud lőni egy 110-es sebzést. Ami megtámogatva az elképesztően jó célzásidejével (1,5 sec fullosan) némi ügyeskedéssel és az erősségei kijátszásával bármelyik tankot képes két vállra fektetni Tier V-ben (igen, a KV-1-et is).

Viszont mindezekért a statokért fizetni kell. Az ágyú borzalmas páncélátütéssel rendelkezik: 86 mm normál lőszerrel, amivel ha megkapod a +25% rollt páncélátütésnél, bármit átlő saját szintjén... gyenge pontokon, de ha nem akkor csak hallgathatod a Ding Ding Dong muzsikát. Így erősen ajánlott átpártolni vele a "gold noobok" táborába, így már is van 100 mm páncélátütése, ami valljuk be még mindig igen halovány érték. Aki ezzel a tankkal szeretne játszani kösse fel a gatyáját, mert a gyenge pontok pontos ismerete nélkül gyakorlatilag használhatatlan, viszont ha szántok rá egy kis időt és memorizáljátok ezeket a pontokat (vagy leszedtek egy értelmesebb modot ami megfesti őket a tankokon) nagyon hálás kis masina válik belőle.

A kis kalibernek hála nagyon olcsó a lőszer: 255 kredit a normál AP, és 4.000 a prémium AP, a HE lőszert felejtsük is el.

Torony

A járgányunk egyik leglényegesebb része, első ránézésre semmi extra 75/75/75 páncél – ami gyakorlatilag tier IV és az alatti tankok ellen nyújt csak némi védelmet –, 350 méter látótáv, 34°/s toronyfogás. Akkor mégis mi olyan jó benne? Nos hölgyeim és uraim, ennek a tanknak 14° csőlehajlása van. Ez a legjobb érték az összes tornyos tank közt a játékban (elnézést az Otsunak 15°).

Felépítmény

A test páncélzat 75/70/55 mm, ami arra elég, hogy a legtöbb tier IV tank pattogjon róla, de tier V-ben, ahol a legalapabb páncélátütés is 100 mm, már nem fog meghatni senkit az a 75 mm-es frontpáncél. Ami említésre méltó az az oldala, amin rétegelt páncél található, így a HEAT-et lövő ágyúknak igencsak meggyűlhet vele a bajuk (M4 Sherman pl.) és sidescrapeban is igen jól használható. Ezenkívül 610 életerővel rendelkezik, ami már közelíti egy nehéz tank HP pool-ját. Ez igen hasznos, ha fel kell venni pár pofont.

Felfüggesztés

Láncon 35°/sec-et fordul, ami egész jó érték, nem kell attól félnünk, hogy egy gyorsabb könnyű vagy közepes tank leforog minket. Az egyik nagy előnye ennek a tanknak a sima angol Matildával szemben, hogy az egyik "rejtett statja" vagyis a talajellenállása sokkal jobb, így nehéz terepen sokkal jobban mozog mint az angol testvére, ami igen hasznos, ha el akar érni az ember A-ból B-be.

Motor

A másik nagy előnye az angol tesóval szemben a 274 LE-s motor ami 9,99 LE/tonnát jelent (az angolban csak 190 paci van ami 6,56 LE/t). Ezáltal a Matilda IV-nek nagyon jó gyorsulása van, sok ember úgy gondolja, hogy mivel csak 25 km/h-ra képes – ami valljuk be nem sok – ez egy rohadt lassú tank, pedig ez nem igaz... megfontolt és ráérős, de nem lassú. Alap gázon már 15 km/h-val megy, amiről pár másodperc alatt eléri a végsebességét, így rövid távon egész gyors ami igen hasznos gyors pozíció váltáskor.

Ajánlott játékstílus

Ebből a szempontból ez egy nagyon különleges tank, nincs még egy hozzá fogható az egész játékban, esetleg az amerikai Pershinghez lehetne hasonlítani... de persze az nem 25-tel megy. Ez a tank minden szempontból egyedi, egy amolyan zseb heavy, legfőképpen a nehézfiúk mögött érdemes cammogni vele és onnan próbálni támogatni. Érdemes keresni a minél dimbes-dombosabb terepeket, ahol mások csak nagy nehezen tudják rád hajtani a csövüket és innen játszani a vakond csapkodós játékot. Esetleg elindulni med útvonalakon és leütni az ellenfél közepeseit, amiben a 610 HP és a rétegelt oldalpáncél nagy segítségünkre van, viszont nehezek közé bevinni halálos vétek, mert annyira nem jól páncélozott és főleg nem jól felfegyverzett, hogy tetemes HP vesztés nélkül lenyomja őket.

Bónusz tanács: AT-2-t kerüld vele mint a leprást, mert még arannyal se tudod beütni szemből, így ne is vesződj vele, bár megkerülni minden gond nélkül megtudod.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Töltésgyorsító, Ventilátor, Optika (Látcső).

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítókészlet, Kis elsősegély csomag, Kézi tűzoltó készülék vagy Ellátmány.

Ajánlott legénységi képzettségek

Értelemszerűen azok a skillek, amik majd a nagy Tier-ű tankjaidba is kellenek majd: 6. érzék, pillanatkép, sima utazás, helyzetfelismerés, biztonságos elhelyezés második körben BiA vagy javítás ízléstől függően.

Bevétel

Mivel aki eredményesen szeretne vele játszani az főleg aranyat használ így nagy kredithozamra ne számítsatok. Ha minden leadott lövés sebes akkor nagyjából kijön egy 0-s körre, viszont nem ritkák vele a -5-10k-s meccsek sem. Egyébként a legjobb kreditszorzója van az összes Tier V prém tank között, de az előbb említett ok miatt nemigazán tud ebből profitálni.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • 3 másodperces töltés
 • 14° csőlehajlás
 • nagyon jó célzás idő
 • nagy HP

Hátrányai

 • gyengén páncélozott ahhoz, hogy nehéz tankként játszható legyen
 • szörnyű páncélátütés
 • gyenge végsebesség
 • viszonylag kevés lőszer

Kiknek ajánlott

Mivel már három szovjet Tier X med van a játékban (és az Obj 416-ot is szokták vinni ESL-re) elkél egy jó legénységhúzda azoknak, akik nem szívesen bohóckodnának Tier VIII-X-ben egy friss 100%-os, zéró skilles legénységgel. Ha egy jó pénzgyárat keresel akkor nem ez a te tankod, bár a potenciál meglenne benne, hogy a legjobb kreditfarmer legyen, de a gyenge páncélátütés miatt ezt szinte lehetetlen kihasználni rajta; erre a célra inkább ott a T-25 Skoda. Ajánlanám még "perverzeknek" akik szeretik a különleges fun járgányokat, mivel ennél egyedibb gép nem sok van a játékban, igazi élmény vele játszani én minden percét élveztem.


Az elemzést írta: OdinHUN

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:17

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hecienda · 8 éve
  Marcus!
  5-6os szinten még elég sok kezdő van, nekem az a tapasztalatom hogy sokan nem tudják hova lőjenek.

  Na így már érthetőbb az a 4es pont is
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hedniskhjertad · 8 éve
  Hecienda, azon 4es pont annyit takar , hogy nincs választásod ha prémmel legénységet húznál, (német ágon pl nyüzsögnek a prém medek....)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Marcus · 8 éve
  Sziasztok!
  Nekem is megvan szeretem is csak általában tier 6-ba dob a lassú tempó 25km/h miatt nagyon nehéz oldalba kapni az ellenséget.Az előttem szólót viszont nem értem igaz van rajta páncél de a hoz nagy szerencse kell hogy pattanjanak róla mert aki tudja hova kell lőni akkor hiába van beforgatva mert a tornyomat eddig még bárki belőtte.+Az a rossz benne szemből egy másik közepes tankról is pattanok legalább egy 10-esel lenne nagyobb átütő képessége a kis sebesség miatt.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hecienda · 8 éve
  4es pontot nem igazán értem, vacak tank mert ez az egyetlen orosz prém med?

  Egyébként bár nincs sok csatám vele, nem értek egyet azzal hogy csak arannyal megy.5gold van benne össz vissz, de sokszor nem is használom.Kis átütés az igaz, de nem szemtől szembe kell menni.Beforgatva meg rengeteget bír pattintani.
  Elég egyedi tank, de szerethető.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hedniskhjertad · 8 éve
  A legvacakabb prém , sorolom miért, 1. névleg Med csak, 25 km/h????ezt várja valaki egy medtől ? ezt nem magyarázza el senki... 2. 86 mm átlag átütés, ez már kicsit durva , ha nem viszel aranyat akkor biza Churchill III és KV1 ek ellen tonna számú goldot kell használni 3. sniperkedés nagytávra felejtős mint egy arty íves célzás.... ha van rá időd nem probléma, de ha mozog a tank és nincs sok időd hát nagyon a szerencse WOT faktora találja egy 5ből 1 szer és az se biztos hogy átüti. 4. az egyetlen orosz prém Med...( van egy rakat prém tankom , de ezt a tankot ha lett volna bármilyen más med nem vettem volna meg... csak lett volna egy A 32 azonnal helyette vettem volna) 5. ha hatos tier kerül a pályára kerüld el mert esélyed sebezni max a siemka WotIsten segítségével tudod...... 6. aranyammo használata ehhez a tankhoz szinte létszükséglet sok esetben szóval 0-ás mínuszos bevétel......
  összefoglalva Odin szavaival: "mivel aki eredményesen szeretne vele játszani az főleg aranyat használ így nagy kredithozamra ne számítsatok. Ha minden leadott lövés sebes akkor nagyjából kijön egy 0-s körre, viszont nem ritkák vele a -5-10k-s meccsek sem. Egyébként a legjobb kreditszorzója van az összes Tier V prém tank között, de az előbb említett ok miatt nemigazán tud ebből profitálni....Gyengén páncélozott ahhoz, hogy nehéz tankként játszható legyen, szörnyű páncélátütés, gyenge végsebesség, viszonylag kevés lőszer."

  egy teljese vacak tank sajnálom , hogy megvettem de két orosz med ágat húzok hát kellett nagyon.....
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jacc80 · 8 éve
  Köszönöm az elemzést.

  Med ágat korábban nem húztam így nem érintett, de most elindultam rajta, így számomra hasznos a leírás.

 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  KopiBDW
  • Tiszteletbeli tag
  · 8 éve
  Én meg vettem mikor akciós volt,s nagyon nem bántam meg a kedvenc tankom ,egyedüli a lassúsága ami zavar ,de egy erős tank szerintem,nem sokat keres de 10k-30k hoz,goldot ritkán használok,nekem nincs baj az átütéssel,mondjuk kv1 gond picit,de a többit simán ki csinálja. Csak ajánlani tudom.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Pintyő · 8 éve
  ÁÁÁ Elnéztem azthittem a T4 es matilda Bocsi.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Pintyő · 8 éve
  Az az igazság ,hogy a saját 4-es tierjében igen veszélyes járgány.Az én örök ellenségem a T4 ben a Hetzerrel együtt (tier4-ben T28 al szoktam menni,az én kis vadállatom-al)Ha kiszúr magának egy Matilda az a biztos halál(nekem).Ha van rajta Álca a legénységnek fullon+álca háló.Akkor mindenkinek lőttek,aki a közelébe megy.A tűzgyorsasága nagyon jó.A T28 nak se rossz de a Matildáé jobb,gyorsabb.
  Nekem nincsen ,a tapasztalataimat mint az ellenfele mondom.
  A HITZONE-ról csak annyit,azthiszem T4 ben nem is rajzolja ki.De lehet rosszul tudom
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ryek05 · 8 éve
  igen, igaz solinari, h jó dolog nyerni De lehet rosszul fogalmaztam....nem tanulom be előre a tankokat ,de amivel már többször találkoztam, azért nagy eséllyel tudom hova lőjek. Nekem ez a tank nem jött be. A miért vetted meg-re a válasz. Amíg nem volt meg nem tudtam milyen, kép és stat alapján tetszetős volt :P
  Lehet csak még nem tudom jól használni szegényt, nem adom el hátha belenövök egyszer
Tovább a kategóriában: « T-54 - Elemzés T-34-85 - Elemzés »
© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.