Jelenleg

26
látogatónk van

2014. március 4. 11:34

Matilda IV - Elemzés

Írta:
(40 szavazat)
49 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

A Matilda egy ZiS-96 nevű ágyúval lett felszerelve, ami a KV-1 stock csövének a ZiS-5-nek egy kissé feljavított verziója és ezzel meg is érkeztünk a Matilda IV egyik legjobb és egyben legrosszabb részéhez. A ZiS-96 nagyon jó tűzgyorsasággal rendelkezik teljesen kimaxolt állapotban pontosan 3 másodpercenként tud lőni egy 110-es sebzést. Ami megtámogatva az elképesztően jó célzásidejével (1,5 sec fullosan) némi ügyeskedéssel és az erősségei kijátszásával bármelyik tankot képes két vállra fektetni Tier V-ben (igen, a KV-1-et is).

Viszont mindezekért a statokért fizetni kell. Az ágyú borzalmas páncélátütéssel rendelkezik: 86 mm normál lőszerrel, amivel ha megkapod a +25% rollt páncélátütésnél, bármit átlő saját szintjén... gyenge pontokon, de ha nem akkor csak hallgathatod a Ding Ding Dong muzsikát. Így erősen ajánlott átpártolni vele a "gold noobok" táborába, így már is van 100 mm páncélátütése, ami valljuk be még mindig igen halovány érték. Aki ezzel a tankkal szeretne játszani kösse fel a gatyáját, mert a gyenge pontok pontos ismerete nélkül gyakorlatilag használhatatlan, viszont ha szántok rá egy kis időt és memorizáljátok ezeket a pontokat (vagy leszedtek egy értelmesebb modot ami megfesti őket a tankokon) nagyon hálás kis masina válik belőle.

A kis kalibernek hála nagyon olcsó a lőszer: 255 kredit a normál AP, és 4.000 a prémium AP, a HE lőszert felejtsük is el.

Torony

A járgányunk egyik leglényegesebb része, első ránézésre semmi extra 75/75/75 páncél – ami gyakorlatilag tier IV és az alatti tankok ellen nyújt csak némi védelmet –, 350 méter látótáv, 34°/s toronyfogás. Akkor mégis mi olyan jó benne? Nos hölgyeim és uraim, ennek a tanknak 14° csőlehajlása van. Ez a legjobb érték az összes tornyos tank közt a játékban (elnézést az Otsunak 15°).

Felépítmény

A test páncélzat 75/70/55 mm, ami arra elég, hogy a legtöbb tier IV tank pattogjon róla, de tier V-ben, ahol a legalapabb páncélátütés is 100 mm, már nem fog meghatni senkit az a 75 mm-es frontpáncél. Ami említésre méltó az az oldala, amin rétegelt páncél található, így a HEAT-et lövő ágyúknak igencsak meggyűlhet vele a bajuk (M4 Sherman pl.) és sidescrapeban is igen jól használható. Ezenkívül 610 életerővel rendelkezik, ami már közelíti egy nehéz tank HP pool-ját. Ez igen hasznos, ha fel kell venni pár pofont.

Felfüggesztés

Láncon 35°/sec-et fordul, ami egész jó érték, nem kell attól félnünk, hogy egy gyorsabb könnyű vagy közepes tank leforog minket. Az egyik nagy előnye ennek a tanknak a sima angol Matildával szemben, hogy az egyik "rejtett statja" vagyis a talajellenállása sokkal jobb, így nehéz terepen sokkal jobban mozog mint az angol testvére, ami igen hasznos, ha el akar érni az ember A-ból B-be.

Motor

A másik nagy előnye az angol tesóval szemben a 274 LE-s motor ami 9,99 LE/tonnát jelent (az angolban csak 190 paci van ami 6,56 LE/t). Ezáltal a Matilda IV-nek nagyon jó gyorsulása van, sok ember úgy gondolja, hogy mivel csak 25 km/h-ra képes – ami valljuk be nem sok – ez egy rohadt lassú tank, pedig ez nem igaz... megfontolt és ráérős, de nem lassú. Alap gázon már 15 km/h-val megy, amiről pár másodperc alatt eléri a végsebességét, így rövid távon egész gyors ami igen hasznos gyors pozíció váltáskor.

Ajánlott játékstílus

Ebből a szempontból ez egy nagyon különleges tank, nincs még egy hozzá fogható az egész játékban, esetleg az amerikai Pershinghez lehetne hasonlítani... de persze az nem 25-tel megy. Ez a tank minden szempontból egyedi, egy amolyan zseb heavy, legfőképpen a nehézfiúk mögött érdemes cammogni vele és onnan próbálni támogatni. Érdemes keresni a minél dimbes-dombosabb terepeket, ahol mások csak nagy nehezen tudják rád hajtani a csövüket és innen játszani a vakond csapkodós játékot. Esetleg elindulni med útvonalakon és leütni az ellenfél közepeseit, amiben a 610 HP és a rétegelt oldalpáncél nagy segítségünkre van, viszont nehezek közé bevinni halálos vétek, mert annyira nem jól páncélozott és főleg nem jól felfegyverzett, hogy tetemes HP vesztés nélkül lenyomja őket.

Bónusz tanács: AT-2-t kerüld vele mint a leprást, mert még arannyal se tudod beütni szemből, így ne is vesződj vele, bár megkerülni minden gond nélkül megtudod.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Töltésgyorsító, Ventilátor, Optika (Látcső).

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítókészlet, Kis elsősegély csomag, Kézi tűzoltó készülék vagy Ellátmány.

Ajánlott legénységi képzettségek

Értelemszerűen azok a skillek, amik majd a nagy Tier-ű tankjaidba is kellenek majd: 6. érzék, pillanatkép, sima utazás, helyzetfelismerés, biztonságos elhelyezés második körben BiA vagy javítás ízléstől függően.

Bevétel

Mivel aki eredményesen szeretne vele játszani az főleg aranyat használ így nagy kredithozamra ne számítsatok. Ha minden leadott lövés sebes akkor nagyjából kijön egy 0-s körre, viszont nem ritkák vele a -5-10k-s meccsek sem. Egyébként a legjobb kreditszorzója van az összes Tier V prém tank között, de az előbb említett ok miatt nemigazán tud ebből profitálni.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • 3 másodperces töltés
 • 14° csőlehajlás
 • nagyon jó célzás idő
 • nagy HP

Hátrányai

 • gyengén páncélozott ahhoz, hogy nehéz tankként játszható legyen
 • szörnyű páncélátütés
 • gyenge végsebesség
 • viszonylag kevés lőszer

Kiknek ajánlott

Mivel már három szovjet Tier X med van a játékban (és az Obj 416-ot is szokták vinni ESL-re) elkél egy jó legénységhúzda azoknak, akik nem szívesen bohóckodnának Tier VIII-X-ben egy friss 100%-os, zéró skilles legénységgel. Ha egy jó pénzgyárat keresel akkor nem ez a te tankod, bár a potenciál meglenne benne, hogy a legjobb kreditfarmer legyen, de a gyenge páncélátütés miatt ezt szinte lehetetlen kihasználni rajta; erre a célra inkább ott a T-25 Skoda. Ajánlanám még "perverzeknek" akik szeretik a különleges fun járgányokat, mivel ennél egyedibb gép nem sok van a játékban, igazi élmény vele játszani én minden percét élveztem.


Az elemzést írta: OdinHUN

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:17

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Angelus1991ster · 5 éve
  Mennyire tierlimites ez a tank? T6-ost sűrűn lát?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  uuee · 5 éve
  [quote name="gwr"]
  -T28 és a T34 legénysége pont bele illik, sőt a 76mm-s alap ágyú lőszerek is . Ha ott megvetted és nem adtad el akkor itt ...juhhej, pont be vagy töltve. :szoke: [/quote]

  T-34-ben nincs lövegkezelő, ellenben van rádiós (t-28-ban meg van 2 fölös rádiós)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  gwr · 5 éve
  -A PCT lőszer (76mm átütés) ára 56 credit

  -A APCR (gold lőszer) ára nem 4000 :taps: hanem csak 2400 credit :banana: (kettőezer négyszáz)

  -HE lőszer meg használható ( 26-38mm átütés és sebez 20-160 közt)

  -T28 és a T34 legénysége pont bele illik, sőt a 76mm-s alap ágyú lőszerek is . Ha ott megvetted és nem adtad el akkor itt ...juhhej, pont be vagy töltve. :szoke:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  CrawlingChaos · 5 éve
  Én is kedvelem őket. Engem nem is az átütés miatt szokott hideglelés kerülgetni bennük, hanem ha nem bírok oda érni, ahová kell...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Camper03
  • Kiképző
  · 5 éve
  Lehet, hogy velem van a baj, de nekem valamiért az ilyen tankok, mint a Matilda IV és Valentine II, amiknek borzalmas átütésük van, lettek az egyik legnagyobb fun tankjaim
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Frankenstein Bourne · 6 éve
  Matilda vs M5 Stuart
  [img][img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/815ezgif.com_video_to_gif.gif[/img] ([url]http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=815ezgif.com_video_to_gif.gif[/url])[/img]
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Mydgard · 6 éve
  Udv!

  Egyenlore az elso benyomasom az, hogy egy kis foskupaccal van dolgom. Gondoltam megveszem felaron, mivel szuksegem lesz majd tobb brigadra is a nagyobb ruszki medekbe. A sebessege botrany, meg a heavy-k mogott is lemarad, a csata javat csak a terkepen tudod vegigkovetni. A pancelzata atlagosnak tunik, gyorsan lo es mindenrol lepattan. Gyakrolatilag fel kell csapni a "Tankok gyenge pontjai" c. kezikonyvet, csak ugy erdemes vele probalkozni.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Camper03
  • Kiképző
  · 6 éve
  [quote name="Kopcos"]De ott a másik véglet, amikor az oldala beeszi a kumulatívját [/quote]
  Én meg Jacksonnal pattintottam O-I-t. Az sem mindig annyira mindenható
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Kopcos · 6 éve
  [quote name="Bodzaska"]A legjobb mikor a Japán csodatank O-I egy lövéssel visszaküld a garázsba... [/quote]
  De ott a másik véglet, amikor az oldala beeszi a kumulatívját
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  replika · 6 éve
  Excelsior szaga van, kerülöm mint a tűzet. Tuti nem veszem meg.
  Ellenségként tierjében, vagy alatta, nem golddal oda kell figyelni rá nagyon.
Tovább a kategóriában: « T-54 - Elemzés T-34-85 - Elemzés »
© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.