Jelenleg 302 vendég és 2 tag online

2019. március 19. 06:59

Minden amit tudnod kell a tervrajzokról

Írta:
Értékelés:
(26 szavazat)
81 hozzászólás

Kifejleszteni egy új tankot mindig nagyon izgalmas. Az 1.4.1-gyel bevezetésre is kerül egy ehhez kapcsolódó új fejlesztés, mechanika, a tervrajzok, melyek gyűjtésével lefaraghatunk a tankok kifejlesztéséhez szükséges XP mennyiségéből.

Megjegyzés: A tervrajz koncepció még nem lett véglegesítve, bizonyos szegmensei még aktív fejlesztés alatt állnak és a jövőben még kiigazítások is érkezhetnek.

Általános áttekintés

A tervrajzok olyan speciális elemek, amiket (kizárólag bizonyos érdemeink után) bizonyos valószínűséggel kapunk meg ha tier V-X-es csatákat játszunk. Értsd: nem vásárolhatóak meg kreditért, aranyért, valós pénzért, stb.

A tervrajzokat új tankok kifejlesztésekor használhatjuk fel, ezáltal is csökkentve a fejlesztés idejét és a vele járó egyéb járulékos költségeket (elhasznált fogyócuccok, stb.), azonban arra ügyeljetek, hogy ezek a kedvezmények a tank moduljaira nem vonatkoznak.

Minél hatékonyabbak vagyunk egy csatában, annál valószínűbb hogy jutalmat kapunk érdemeinkért. Minden megszerzett tervrajz egy adott járműhöz tartozik majd, ide értve tier II-től tier X-ig, minden nemzet, minden ágának minden járművét, még azokat is, melyek már ki vannak fejlesztve.

Megjegyzés: Minél magasabb egy jármű szintje, annál több tervrajz alkotja és minél többet megszerzünk ezekből, annál nagyobb kedvezményt kapunk a kifejlesztésekor (akár 100%-ot is, ha minden rajzot megszerzünk hozzá).

Egy adott tankhoz megszerzett tervrajz automatikusan kifejti hatását, tehát nem kell külön aktiválni azokat.

Az összegyűjtött tervrajzok nyomon követése

Annak érdekében, hogy könnyebben nyomon tudjuk követni, hogy mihez és hány tervrajzot gyűjtöttünk már össze, egy olyan előrehaladási sávot fognak bevezetni, mely tankonként szekciókra bontva mutatja meg hogy épp hogy állunk egy-egy járműnél:

Ha egy olyan tankhoz tartozó tervrajzot szerzünk meg, amely tank már teljesen ki van fejlesztve, akkor az adott tervrajz univerzálissá vagy nemzetivé változik át:

 • Univerzális tervrajz: Bármely nemzet bármely tankjához felhasználható.
 • Nemzeti tervrajz: Egy adott nemzet bármely tankjához felhasználható.

Ezek a tervrajzok nem adnak addig kedvezményt, míg nem specifikáljuk őket egy adott tankhoz. Hogy ez megtehessük, többre is szükségünk lesz belőlük.

Az univerzális és nemzeti tervrajzok száma tierenként változó, például:

 • Ahhoz, hogy létrehozhassunk egy tervrajzot egy tier IV-es tankhoz, szükségünk lesz 1 nemzeti és 4 univerzális tervrajzra.
 • Egy tier V-ös tanknál 2 nemzeti és 6 univerzálisra lesz szükségünk.
 • Egy tier X-es tanknál pedig 4 nemzeti és 12 univerzális rajzra lesz ehhez szükségünk.

A fenti funkciókat ezen cikk végén lévő interaktív ábrával próbálgathatjátok.

Utoljára frissítve: 2019. március 20. 06:50
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  SimLac · 8 hónapja
  Nemzeti tervrajz osztogatásból nem túl bőkezű a játék. Mióta elindult ez az egész, azóta német, orosz, amcsi töredékből 1-2 darab gyűlt össze, ami semmire sem elég, viszont csehszlovákból meg 8-at adott!
  Felesleges hülyeség ez is...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   SimLac · 8 hónapja
   Ok, visszavonom, hogy felesleges hülyeség lenne.
   De az akkor is tény, hogy nemzezi töredékből aránytalanul keveset osztogatnak.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    perretz · 8 hónapja
    Az elején nekem is úgy tűnt, idővel valahol megváltozhatott, vagy a feladatok több nemzetit adtak, de most per pillanat van 30 univerzálisam és 35 nemzetim.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   perretz · 8 hónapja
   Ha keveset játszol, kevés töredéket kapsz. Igaz, hogy minden lehetőséget megfogtam (küldetések, Prime ... ), de eddig kb 35-40 töredéket gyártottam, a kapottakból kb 15-20-at használtam fel (zömében 10-es tankra, de volt néhány 8 és 9 is). A rekord az T57 Heavy, amire 6-ot gyártottam, egyet kaptam. Csehszlovákbó azért van több, mert a Fesztivál nyitásakor Cseh napok voltak, azt a 8-at akkor nyerted. Ha figyeltél volna 90 univerzálisat és 30 csehet is tudtál volna nyerni.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Sezamme · 8 hónapja
   Nincs szerencséd, ezért felesleges hülyeség? Lol. Én egy hónap alatt - kb. amikor beindult a tervrajzos buli - az Obj. 430-ra kaptam 8 tervrajzot, a töredékekből összefaragtam még egyet, ki is freeztem a t-44-et annyira adta magát a dolog. Az egész csak szerencse kérdése, várd ki amíg neked is megjön.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   charliefirpo_2018 · 8 hónapja
   Nekem viszont a T54 ért meg sem kellett szenvedni mert nemzeti töredékből meg az univerzálisból összejött
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    charliefirpo_2018 · 8 hónapja
    Sőt,most nézem az Obj 140re is van már 4 tervrajztöredékem,ezt eddig nem is figyeltem
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  zabos1 · 8 hónapja
  Valaki mondja már meg hogyan lehet megszabadulni a tervrajzoktól.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • VIP
   · 8 hónapja
   Úgy, hogy felhasználod őket.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Krisz79 · 10 hónapja
  Arra van valakinek ötlete, hogy miért csak valamilyen tankra és univerzális tervrajzot kapok?
  Eddig 1 orosz és 1 német nemzetit kaptam csak.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Alexis · 1 éve
  Nem bugos ez a dolog ?
  Volt 2 periszkópom ,de amióta bejött ez a játékba azóta ezzel nyertem még hozzá 11 periszkópot
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  simron78 · 1 éve
  Hát én próbálom keresni a logikát abban, hogy mi alapján ad tervrajzot, de én semmilyen értelmet nem látok ebben a rendszerben. Tegnap egy kisebbik fiókkal mentem egy értékelhetetlen csatát a KV-85-tel (konkrétan egyetlen sebző lövést sikerült leadni), persze 15-3-as vereség lett a vége, erre a csata után adott 3 tervrajzot (S35CA, Stug, WZ-131), szóval itt nem adhatott a győzelemre, nem adhatott a teljesítményre, ráadásul két kisebb tier-ű tervet adott, mint amilyen tankkal mentem, meg eleve a 3 terv is meglepett.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  panzerwolf5 · 1 éve
  Hali. Ha van valaki aki tényleg átlátja az új rendszert, akkor legyen szíves választ adni.
  Kifejleszthető-e egy tank csak univerzális töredékből?
  Abban az esetben ha csak univerzális töredékem van, abból mennyi fog kelleni egy új - mondjuk svéd - tier VIII-as tank teljes kifejlesztéséhez?
  A segítő válaszokat előre is köszönöm!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   andiam · 1 éve
   Szia!
   Csak univerzálisból nem fejleszthető ki, mivel kell mellé külön svéd is. Elvileg minden tier azonos áron megy (nem vagyok most wot közelben, hogy megnézzem pontosan), te is megtudod nézni más nemzet 8-as tankjánál.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    panzerwolf5 · 1 éve
    Köszi a választ. Akkor meg kell várnom, hogy bejöjjön az új svéd ág, és akkor talán ad nemzeti töredéket is.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Matt__Kirby · 1 éve
  Tehát összegezve mondjuk a Pz.kpfw.VII tervrajza 12 részletből áll. Egy részletet akkor tudok megszerezni, ha bedobja a "nyereményláda", vagy átválthatom tervrajz töredékekből, de egy tervrészlet 12 univerzális és 4 nemzeti töredékbe kerül, vagyis a teljes tanktervhez 12x kell 12 univerz és 4 nemzetit felhasználnom, és akkor még meg kell lennie kifejlesztve teljesen az előző tanknak.
  Egy kissé bonyolultabb mint első olvasatra gondoltam.
  A Töredékeket hálistennek adja rendületlenül, de arra vigyáz, hogy véletlenül se legyen ugyanabból meg.
  Mindenesetre ez még mindig jobb lehetőség, mintha nem lenne semmi ilyesmi.
  A töredékeket totál random módra adja, nem kellenek hozzá medálok, mivel olyankor is kaptam amikor tök béna csatát mentem.

  Maustiger eddig nekem csupa olyan X-es tankterv részletet adott, ami nincs még meg, meg néhány 7-est, 5-öst ami viszont nem is kell. Nem rossz ez.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Maustiger · 1 éve
  Végre megvan az első sorozat utolsó tagja ez kicsit többet ad mint az előző 4. Hát érdekes így. Az elméletem az, hogy kb úgy működik ez mint a legénység szerezned kell bizonyos mennyiségű (valamit), mert ugye ez titok mi után adja és utána ad egy ládikót na most szerintem a következőért már többet kell gyűjteni. Gondolom, ha több medál van meg nyersz stb. akkor gyorsabban gyűlik. Persze az is lehet, hogy ládánként változik az elérendő TITKOS cél is. A lényeg, hogy adja és lassan kigyűlik egy tankra való. Jaaa neeem, mert pont olyan nemzetet nem fog adni. (HÁHÁHÁ) a wg-nek van humorérzéke. Ja elfelejtettem ez csak nekem szar, mert lassan mind megvan ez a kezdőknek jó, gyorsabban fejlődhetnek.

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.