Jelenleg 309 vendég és 3 tag online

2019. március 10. 07:07

Tesztelésre kész az új Matchmaker

Írta:
Értékelés:
(24 szavazat)
73 hozzászólás

Egy hónapja írtunk arról, hogy a Wargaming megállás nélkül dolgozik az MM további optimalizálásán. Nos, az új mechanizmus elkészült és készen áll a tesztelésre, ami azonban elég rendhagyó módon fog lezajlani, nevezetesen suttyomban, azaz mindenféle bejelentés nélkül kerül majd élesítésre pár napra az EU szerveren. Ezzel olyan eredmény-torzító tényezőket szeretnének kizárni, melyekről egy statisztikus játékostársunk biztos sokáig tud majd mesélni (én nem :).

És hogy milyen hatása lesz az új mechanizmusnak a játékélményre? Egyszerű, kevesebb csatát kell majd vívnunk nálunk nagyobb teirek ellen, és gyakoribbá válnak majd az azonos tierű csaták. Ezt szemléltetik a következő képek is, az elsőn a jelenlegi, míg a másodikon az új rendszer működését láthatjuk:

Az új MM részletesebb ismertetőjét itt találjátok.

Utoljára frissítve: 2019. március 10. 07:25
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Papaty_Hun · 2 hónapja
  Sokan hisztiznek az mm miatt, de gondoljatok bele, régen is4(tier9) tier 5 ős tankok ellen is harcolt. BDR vs is4, +4 tier akkor mi a gond a mostani mm-el? Ja csak annyi hogy sokan a tankokat sem tudják beütni. Nem az mm el van baj, hanem a játékos állomány tudásával.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Gest · 2 hónapja
   Sokan hisztiznek az életkörülmények és magyarországi fizetések miatt, de gondoljatok bele, régen 800 évvel ezelőtt röghöz kötés volt, dolgoztak a földesúrnak meg meghaltak sima influenzában meg foggyulladásban.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   HUNterRichie · 2 hónapja
   Ne felejtsük el ám azt sem, hogy az a BDR gyakrabban látott pl. Pz3A-t, mint manapság Dw2-t. Hosszú távon nálam is meglett ennek a frankó MM-nek a hatása, nem költök a játékra és tizedannyit játszom, mint 2 éve.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   bojack41 · 2 hónapja
   Kicsit több, mint fél éve tolom komolyan ezt a játékot, soha más hasonló online játékkal nem játszottam. De a +2 tierrel nekem is vonnak gondjaim. Egyszerűen az, hogy nem korrekt. Az meg nem érdekel, hogy mi volt régen. De ezek szerint sokkal szarabb volt az MM. Akkoriban biztos nagyon hamar felejtőssé vált volna a WoT számomra. Egyébként én pont IS-4-el játszok sokat. Hát szerintem az ST-I inkább lehetne 10-es, mint az IS-4. Lehet, hogy lassabban lő valamivel az ST-I, de jobb a csőlehajlása és a front páncélja. Sokkal pattogósabb, sokszor pattintottam vele Jg.pz E-100-at is. IS-4el már sokkal kevesebbszer. IS-4-et sokszor ott lövik be, ahol akarják. Nem egyszer járok úgy, hogy forgathatom akárhogy, rotyogok mindenféleképp. A tornyának tetején az borzasztó nagy gyenge pont miatt nem igazán lehet vele hulldownba játszani, mert sokszor beütik. Nagyon el kell vele találni a sidercap pozitúrát is, mert ha picit is rosszul csinálod szarrá lőnek.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Mikkeller · 2 hónapja
    Mondjuk az se rossz,hogy több mint fél éve tolod,de az IS-4-gyel játszol sokat.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Adeath · 2 hónapja
   Ez tökéletesen igaz... az emberek 90% nem képes tanulni értelmezni dolgokat és mindenre cheatet ordít meg, hogy sz@r wg.... Bár annyit elismernék az mm nem tökéletes de a probléma vele nem az, hogy milyen tiert rak össze jelen esetben... szerény véleményem szerint régi mm sokkal kellemesebb volt mégha néha őrült meccseket is hozott. A probléma a tank osztályokkal van és, hogy ez alapján párosít... (pl 50b type 5 is heavy de pályától függően, simán esélytelen tud lenni egyik másik ellen stb...) azt kellene átdolgozni az esélyesebb csapat elosztáshoz és akár a régi mm is vissza jöhetne akkor. Nos meg esetleg egy normális tutorial sem ártana a kezdőknek mert a jelenlegi gyakorlatilag semmit nem mond el a játékról... aztán meg pár meccs után már t6 ba dobja őket úgy, hogy semmit se tudnak...
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bojack41 · 2 hónapja
    Azért azt ne mond, hogy -4 tieres csaták rendben vannak. Amikor elkezdtem játszani, valóban nem tudtam semmit. Elkezdtem a T-44-es med vonalat, de csak T43-ig jutottam, ott untam meg, hogy állandóan fossá lőnek. Váltottam az IS-4 vonalra, na az már jobb volt. Akkoriban még a med vonalon örültem, hogy 1-2 sebző lövésem volt, mert nem értettem a játékot. Gondoltam majd lövöldözök, célozni tudok, lesz majd valami. Aztán regisztráltam ide és olvastam elemzéseket, stb. Most már átlagban 1500-2000 között sebzek, bár ez a statisztikámon nem látszik. Pattintásban kb 600. helyen vagyok a statom szerint, ez a stílusomnak is köszönhető, mert én beállok síma terepen is sidercapbe IS-4-el, aztán hallgatoma lepattanókat (vagy nem :D).
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Sezamme · 2 hónapja
     Már hogy ne látszódna a statisztikádon Csak a rend kedvéért: az utolsó kb. 500 csatádban nem 1500-2000, hanem pontosan 1285 az átlagsebzésed 2 db 10-es és 1 db 8-as heavyvel, csak ezekkel játszottál (ez az átlagsebzés egy 7-es medtől/heavytől fogadható el jó teljesítménynek). Ebből egyértelmű, hogy a te gondod nem a MM-ben keresendő, hiszen 3 használt tankból 2-nél nem is vagy érintett.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Feri38_HUN · 2 hónapja
  Persze a 3 arty marad.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Tankos. · 2 hónapja
   Kevés alkalommal lehet 3 artyval találkozni.......
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    charliefirpo_2018 · 2 hónapja
    Ma csoda történt,összesen kétszer lőtt ki arty engem,eeeezt nem hiszem el..amúgy szopó volt,alig hogy letelt a kék büntim délben,fél kettőkor már megint kék lettem igaz most szimplán véletlen volt,a gyerek belesétált a lövésembe
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Valentinus_82 · 2 hónapja
  Egyszer egy elborult pillanatban elkezdtem statisztikát vezetni arról hogy a MM mennyire jólelkű vagy épp büntető velem szemben. Közel 100 meccs alatt kb 80%ban kellett mennem nagyobb ellenfelek ellen. Sajnos már nem tudok pontos számokat mert már kidobtam a papírt, de bennem csak az merült fel ha én 10-ből 8 meccsen szívok, akkor kell lennie olyannak aki 10-ből 8 meccsen előnyben van? Mi alapján dől ez el? Persze ettől bonyolultabb... De azért érdekes felvetés.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   matyiabagoly · 2 hónapja
   A 3 szintű leosztás ugye 3-5-7, ami azt jelenti, hogy 20% esélyed van arra, hogy a 3 nagy közül az egyik te legyél és van rá 50% esélyed, hogy 2-vel nagyobbak közé kerülsz. A két- és egyszintű leosztást most nem vettem figyelembe.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Ynnegaf · 2 hónapja
   Azért abból a 10 meccsből hányszor találkoztál ugyanazokkal a játékosokkal? Szerintem egyszer sem. Attól, hogy neked 10-ből 8 meccs épp rossz volt, még nem jelenti automatikusan, hogy valakinek meg van 10-ből 8 jó meccse, mivel 10-ből 10-szer 29 teljesen random játékossal kerülsz össze, és csak kicsi a számszerű valószínűsége annak, hogy a szerver cirka 100 ezres állományából 10-szer szedés alkalmából akár csak kétszer is megkapd valamelyik játékost, nem hogy 8-szor. Az esélye persze meg van, de ugye minden egyes meccsnél újra kell kezdeni a valószínűség számítást, és nem szabad figyelembe venni az előző meccset.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Valentinus_82 · 2 hónapja
    Teljes mértékben félre érted vagy félre akarod érteni amit írtam. Én nem a meccs kimeneteléről beszéltem hanem azt hogy 10-8 aranyban mentem alul tehát magasabb tier ellen. Szó nem volt jó vagy rossz játékosról, pusztán a MM sorsolásáról. Egyébként én pont nem asírók táborába tartozok , mert jobban szeretek nagyobbak ellen menni.. legalább van hp a pályán. Amúgy a cikk is MMről szól és nem a gyöztes-vesztes csaták vagy rossz-jó játékosokról.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     matyiabagoly · 2 hónapja
     Nem csak te szívsz, hanem mindenki egyformán szív. Írtad, hogy 10-ből 8 meccsen nálad nagyobbakat kapsz, de ez így van mással is, aki 4-estől és 8-as szintig játszik.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Ynnegaf · 2 hónapja
     Látom, a szövegértés nem ment. Itt egyáltalán nem a győztes-vesztes, jó-rossz játékos arányról írtam, hanem arról, hogy képtelenség, hogy 10-ből 8 meccsen ugyanazokkal a játékosokkal találkozz.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Valentinus_82 · 2 hónapja
      Ahogy neked sem. Én sehol sem állítottam, hogy ugyanazokkal mennék. Összességében amit írtam az egy felvetés, ott a kérdőjel is a végén, és azt is írtam hogy persze ez ettől bonyolultabb... Erre jöttél te a valószínűség számítással... Egyértelmű hogy miért szív az ember 8 As tierben ahol a legtöbb a játékos, és ez nem más mint a tízes tier. Amíg azok lefelé is játszhatnak 2 szintet de ugye felfelé meg nem , addig ez sosem lesz igazságos. Egyszerűen így adja ki. Na és ezzel meg is válaszoltam a saját felvetésem , hogy igen van aki élvezi azt ha valaki szívó ágon van a MM miatt
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Istiger1 · 2 hónapja
     Hello, semmi rossz indulat, de itt vagy nekem nem megy a szövegértés vagy neked, de én sehol nem látom Ynnegaf írásában a győztes-vesztes csata vagy a rossz és jó játékos leírást.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Valentinus_82 · 2 hónapja
      Rendben értem már hogy hogy érti... Én viszont egyszer sem állítottam hogy ugyanazokkal a játékosokkal mennék 10-ből nyolcszor. Az viszont tény hogy ha nekem 10:8 rossz akkor valakinek hasonló arányban jó lesz , nem is feltétlenül ugyanannak a 8 embernek, de akárhogy is nézzük ha nekem inkább a rosszabbik vége jut akkor valakinek/valakiknek a jobbik. Olyan nem lehetséges matematikailag hogy mindenki csak szívjon, ehhez szerintem még valószínűség számítás sem kell. És még egyszer kihangsúlyozni szeretném , én nem panaszkodok, nekem a mostani MM is jó, és nem is hiszem hogy az új jobb lesz.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bojack41 · 2 hónapja
  Bizony jó lenne, ha nem +2 tieresek ellen kéne folyton játszani 8-as szintű tankokkal. Amikor 8-as szinten voltam kb 10-ből 9-szer 10-es csatákba rakott be. Kínlódás volt egy vonalat végig vinni így, főleg, hogy 8-as tiertől felfelé elég szép mínuszokba lehet menni kredit szempontjából. Amin még kéne változtatni, az amikor belém jön egy hülye csapattársam és persze ő sebeződik, de a csata végén én fizetek neki kártérítést. No meg amikor beáll elém pont mikor lövök és persze a csapatársamon csattan a lövés vagy épp kilövöm. Na ilyenkor megy a nyavalygás, hogy milyen balfasz vagyok, blablabla. Tegnap épp úgy jártam Löwével, hogy egy barom IS-3-al a csata elején nem engedett haladni, folyton beállt elém. Felbaszta az agyam és párat rá lőttem. Persze szét is kaptak a csapattársak, és én lettem kékre jelölve az utána lévő csatákban.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Really Happen · 2 hónapja
   Mondjuk megértem, de én még senkit nem lőttem ki full direkt.De engem is kilőtt egy faszkalap mikor artiztam városban és folyamatosan pingelgetett nekem olyan helyekre ahova nem tudtam belőni erre a meccs vége közepe felé kilőtt az idióta.Azért lássuk be ehhez a játékhoz nagy türelem kell sajnos sokunkban nincs meg ez a képesség.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bojack41 · 2 hónapja
    Én sem lőttem ki senkit soha, ennek a majomnak is kb a fél hp-ját szedtem le. Ja én a csapat csetbe kiírja, hogy "kill him", gondolt rám. Ki lőttek sec perc alatt. Egyébként meddig tart ez a kékre festés?
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     charliefirpo_2018 · 2 hónapja
     Fogalmam sincs,de már rosszul esik,számtalanszor kaptam dicséretet hogy nem sebzek csapattársat,egy ilyen barom miatt meg lettem bélyegezve, komolyan szégyellek játszani mert mit gondolhatnak a csapattársak, azt is hihetik hogy ilyen hülye vagyok és nem segítenek ha kellene pedig csak szimplán felbaszta az agyam ez a buzi
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      bojack41 · 2 hónapja
      Teljesen igazat adok, ez történt velem is.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   charliefirpo_2018 · 2 hónapja
   Ezzel nem vagy egyedül,pont most vagyok kékre festve egy hülye miatt,addig provokált míg meguntam és kilőttem, kövezzetek meg nyugodtan,de ha egy hülye direkt provokálja az embert,meg ráadásul még két másikat akkor ne csodálkozzon ha kap egyet.. Én még nem merek játszani mert félek ha csak nekimegyek valakinek akkor kitiltanak
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  38M_Toldi · 2 hónapja
  Szerintem most olyan állapotban van a játék MM tekintetében, hogy bármilyen irányba innen elmozdul, az csak jobb lehet.

  Nekem csak 1 tier 8-as prém tankom van, az M-1A1 Revo (M-51 Super Sherman - valódi nevén). Gyakran 20-30 csatának is el kell telnie, mire egy valódi top tiert látok (ami aztán persze 2 perc alatt 0:15 re végződik).

  Sokszor amikor van egy bukó szériám, egy csomó vereség, utána hetekig nincs kedvem a wottal játszani.

  Szóval én már nagyon várom, hogy egy kicsit jó irányba változzon a játék.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   antomysm · 2 hónapja
   Nem tudom mióta játszol, de volt a jelenleginél rosszabb is az MM. Régebben az is elofordulhatott, hogy 12db tier 10es, 2db tier 9es melle bekerultel egyeduli tier 8asnak. A mostani legnagyobb hibaja, hogy gyakran vagy bottom tier, de legalabb nincsenek olyan szélsőségek mint az emlitett esetben.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Kriminalis · 2 hónapja
    Vegytiszta hülyeség az érved.
    Valóban előfordult régen mondjuk 30 csaténként egyszer, hogy te voltál az egyedüli bottom tier.
    Most meg 30 csatánként 1x vagy top tier.

    Nem is tudom melyik a jobb
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     antomysm · 2 hónapja
     Az idő mindent megszépít... Én nyilván szélsőséges példát írtam, de nem voltak az ehhez hasonló esetek olyan ritkák mint ahogy írod, mivel pont az ez miatti sírás hozta létre az új mm-et. Ha csak 30 csatánként lett volna atom szar a leosztás, akkor még mindig a régivel játszanánk.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Bobbykah · 2 hónapja
    Én legalább 4 éve játszok. Persze ez megint személyfüggő, én jobban preferáltam a régi Mm-et. Hogy miért? A változatosság miatt és azért mert rengeteg leosztás jöhetett le. Például megesett az amit írsz, de nem volt számottevő, én arra emlékszem sokkal többet láttam kisebb tierű tankokat mint manapság ezzel a fos leosztás szisztémával. Ott lehetett olyan hogy egyedüli 8as voltál mindenki más 6os, ja és az ellenfélnél ez 2 db 7essel volt kompenzálva mert 8ast nem kaptak. Persze voltál bottom, de akkor az kihívás volt, speciel imádtam 7es lighttal 10es tierbe menni, mert ott is lehetett olyan hogy csak 1 db 10es tank kóricált, de lehetett persze a másik véglet, 14db 10es tank és te 7es lighttal . Sztem nagyon unalmas a folyamatos bottom leosztás ezekkel a szisztémákkal, mert nincs bennük annyi variáció, és én sztem a legkisebb balansz az egy tierű csatákban van, a full tier 8 vagy 10 leosztás a leggyorsabb 15:3 vagy 3:15 végű.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  czirjakjozsi · 2 hónapja
  Ígéretes bár kíváncsian várom a +2 tieres csatákban hányszor lesz 3-5-7 és 5-5-5 felosztás mert szerintem folyamat 5-5-5 lesz

KERES
© 2019 eSports Pro Ltd. Minden jog fenntartva.