Jelenleg 344 vendég és 3 tag online

2019. február 8. 07:57

Tervek a Matchmaking-gel kapcsolatban

Írta:
Értékelés:
(10 szavazat)
139 hozzászólás

Itt írtunk már az MM 2019-ben tervezett módosításairól néhány szóban, vegyük most fel újra ezt fonalat kicsit.

Mik a legfőbb problémák?

 • A tankok gyakran a lista aljára kerülnek és így magasabb szintű tankok ellen kell játszaniuk, ami igen frusztráló egy idő után. Ez főleg a tier VI-os és VIII-as tankokra igaz.
 • A könnyített MM-mel rendelkező prémium tankoknak eggyel magasabb tierű tankok ellen kell játszania az 5-10-es sablon alapján és csak ritkán találkoznak a saját szintjükkel vagy annál eggyel alacsonyabbal, ami gyakorlatilag megszünteti a preferált MM előnyeit.

A mostani MM architektúrában található sablonok igen merevek, így nem tudnak gyorsan alkalmazkodni az előszoba módosulásaihoz. Emiatt sok játékos ma sokkal gyakrabban szerepel a lista alján és ez a legfontosabb dolog amin változtatni szeretnének.

Emellett szeretnék a magasabb szintű tankok ellen lejátszott csaták számát is csökkenteni és megnövelni azokét, melyekben azonos vagy alacsonyabb szintű tankok ellen kell harcolnunk.

Hogyan akarják ezt elérni?

A fenti célok elérése érdekében dinamikus sablonok bevezetését tervezik a két illetve három tieres csatákban is. A jövőben az alábbi sablonok jelennek majd meg:

 • Két tieres csatákban: 7-8, 6-9, 5-10 és 4-11 felállás
 • Három tieres csatákban: 4-5-6, 4-4-7 és akár 5-5-5 felállás
 • Más sablonok is előfordulhatnak majd

Jelenlegi MM mechanizmus:

Az új mechanizmus:

Utoljára frissítve: 2019. február 8. 08:17
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  szkytale · 1 éve
  Tudásalapú MM mellett vagyok, és nem kell keverni a tiereket, mindenki tankjának megfelelő tierben játszon, ezzel az egyéni értékelése is reálisabbá válik, sem szakasz, sem csapat ne számítson az egyéni értékelésbe, csak a random. Erre kell odafigyelni. Mármint az egyéni értékelés objektivitására.

  Ha osztagban lehet játszani azonos tierű tankokkal, meg 10-esben is, akkor miért nem lehet 1-9-ig is?

  Az MM ettől kezdve színek szerint rakja össze az ellenfeleket, pirosak pirosak ellen, kékek kékek ellen .... így fair!


  Ez sport és nem háború!


  A csapatjátékokra (szakasztól osztagig) legyen külön értékelési, jutalmazási rendszer.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Vagi · 1 éve
   Mindenki szarjon magasról a véennyócea meg a personal ratingre! Ha ezt be tudjátok tartani, onnantól semmi gondotok nem lesz a wottal.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   andiam · 1 éve
   A II. világháború elején sem volt fair a Tigris tank az ellenfelekkel szemben, gondolom ez a kiindulási pont.
   Én inkább azt gondolom az MM-ről, hogy a tank fejlesztési állapotához kellene illeszteni. Egy stock tank ne menjen már 2 tierrel feljebb, mert nagyon nehéz vele eredményes csatát mennyi (leszámítva a light és az arty típusokat). Egy maxra fejlesztett tank általában már képes megfelelő célzással sebzést bevinni a gyenge pontokra, így inkább páncélzatban, életerőben van hátrányban az ember.
   Én ezt a megoldást támogatnám inkább.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Zedetu68 · 1 éve
    Valamiért nincs tudás alapú MM. EZ RÖHEJ és a játék legnagyobb hibája. Ez egy per esetén sokba kerülhetne a WG-nek. 10 év múlva a frusztrált játékosok egészségromlásának nagyban lesz oka, hogy a random csaták nagy számban mészárlások (3-15 vs 15-4 stb... stb), mert pirosakat játszatnak kék és zöld játékosokkal. Mintha óvodások fociznának felnőttek ellen. Ez egyszerűen termékfelelősségi hiba. Nem is értem ezeket a f***okat a WG-nél. Ha a pénz az oka, akkor még nagyobb lesz a kártérítés amit fizetniük kell. Én ezért egyébként már alig játszok.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Bhalangir
     • Moderátor
     · 1 éve
     tudás alapú public pvp....legalább az alapvető logikai érzéked meglenne......
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Black_Sheep_01
     • Moderátor
     · 1 éve
     Butaság. A legtöbb 15-0, 15-3, stb... a lemming train miatt alakul ki. Gyakorlatilag az a csapat nyer, akiknél sokan egy irányba mennek, az ellenfél pedig megosztja az erejét. Innentől olyan a helyzet, mint egy CW-n, kifókuszálja a sok cső a kevés tankot, másodpercek alatt elfogynak. Ilyenkor az ellenfél értelmesebb játékosai közül néhányan visszamennek védekezni, ők szintén fókuszt kapnak, a maradék pedig a távolból próbál értékelhető sebzést kiosztani, ha már eleve bukott a csata.

     Az értékelésnek sincs semmi értelme. Másodaccon épp lila játékos (fail reroll) az eredeti accján zöld játékos. Őt akkor hová osztanád be?

     Pirosakból/narancsokból/sárgákból sokkal több van, mint kékekből/lilákból/csillámpónikból. Emiatt ha a csata gombra klikkel egy gyenge játékos, akkor azonnal csatába kerülhet, ellenben a jók (kb. 5%-a a teljes állománynak) várhatnának 10 perceket, mire az MM összeszedi tierenként a megfelelő színű és szintű játékost, és a balance miatt az sem mindegy, hogy milyen típusú járműben ülnek. Nekem nincs 10 percem várni, 5 sincs, 1 sincs. Abbahagynám, ahogy valószínűleg mindenki a felső részből. Elfogynának azok a játékosok, akik inspirálják a kezdőket/kevésbé jókat. Semmi értelme sem lenne.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Kriminalis · 1 éve
     Te normális vagy amúgy?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  japán · 1 éve
  KORREKT csak én azt tapasztalom +2tier 3 arty na ez a nem mindegy pedig a tigerII már így is op
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Freepunk_Hun · 1 éve
   Hogy' is mondta itt egy kolléga....
   A +- két tier azért jó, mert sokkal változatosabb tőle a játék, ha alul vagy akkor ügyeskedsz....
   Szóval a Tiger II a legjobb tank a játékban (mert hát ugye történelmileg is ) úgy hogy csak "ügyeskedj"....
   Amelyik meg kitalálta ezt a +- két tieres agyrémet, az üljön be lila hajjal Fradi B középbe aztán ügyeskedjen
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Freepunk_Hun · 1 éve
  valószínűleg soha nem lesz igazság az MM-ben. Régebben elhatároztam, hogy megvizsgálom a saját helyzetemet. Elkezdtem gyűjtögetni a csata eleji képernyőmentéseket, tervem szerint 1000-1000 csatával minden tierből. Egy fél éves kihagyás megakasztotta a dolgot, de a meglévő adatok alapján kiderült a nyilvánvaló.
  Az MM szopat engem. Lényegesen több nálam magasabb tierű ellenféllel kerülök szembe, mint azonos, vagy alacsonyabb tierbe tartozóval. Tehát van aki többször van felül mint én. Hogy ennek mi az oka, azt mindenki döntse el maga. (nem akarok konteókról vitát nyitni mert értem jönnek a zsidó gyíkemberek a hold másik feléről) Talán csak nekem nincs szerencsém.... Bár a tények makacs dolgok....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   perretz · 1 éve
   Azt is beleszámoltad, hogy a 10-es mindig toptier?
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    czirjakjozsi · 1 éve
    Mi más lenne? Nem mellesleg kb a csaták felé full tízes, tízes szinten. Mai csoda Fisherman's Bay déli oldalon indultam egyedül mentem fel középre pedig sokan pingeltek oda köztük egy 50 tp, nyolcas kilences tier, na az 50tp beült leghátra az 1/2 vonalon mindenki meghalt kb 5-6perc alatt már csak négyen voltunk játékban alig volt hpnk az ellen 3 tankjával szemben az 50 tp full hp-n lecampelte az egészet és lőtt majdnem 4k sebzést, győztünk de egy vicc hogy az ilyet hiába jelented mert játszhat tovább pedig alapból bannolni kéne legalább fél évre és az mm se lenne rosz.
    A legszebb az egészben hogy nem rosz játékos... Campeléssel könnyű wn8-at csinálni. Én az 1800 sebzésemre kaptam 702 xp-t amíg ő 3810-re kapott 918 xp mindkettőnknek volt 2 kilőtt tankja..... Behoznám a mínuszos xp rendszert és nem lenne ilyen gond....
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     MadG · 1 éve
     Jó ötlet a te részedről, WG részéről meg tömeges uninstall lenne, mert kéne egy kis ész a játékhoz.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Feri38_HUN · 1 éve
  Jó lenne inkább valahogy tudás alapú MM-et létrehozni.Elég szar amikor minden lila a másik oldalon van,nálunk meg a tier10-es szakasz össz wn8-a nem éri el az ezret.Szétcsapják őket mint ZIL a fost.5:15.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  John German · 1 éve
  Hali!

  Ezek megint nem azzal foglalkoznak amit javítani kellene. Nem zavar, hogy 2 tierrel feljebb kell csatázni, az sem zavar, ha 4-8x tesz be low tierbe, az viszont rohadtul zavar, hogy 15 meccset vesztek egymás után, és nem azért mert annyira sz@r lennék, (Nem vagyok jó, de dolgozom rajta.) hanem mert a csapat elhullik 2 perc alatt.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   andiam · 1 éve
   Ha nagy kaliberrel jövök ki egy vesztesz csatából, akkor igazából nem érdekel, hogy nyertünk vagy vesztettünk, én tudom, hogy megtettem amit lehetett és xp-t is kapok szépen.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    czirjakjozsi · 1 éve
    A vesztes csatára a fele xp-t kapod csak
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Kriminalis · 1 éve
   Nem veszítesz 15 meccset egymás után
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    NR76 · 1 éve
    Pedig előfordul sajnos.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    John German · 1 éve
    Te játszol az én felhasználómmal? -Nem. Veszítek, tegnap előtt 16-nál húztam ki a 220-ból a gépet. Számoltam, de te biztos jobban tudod.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Kriminalis · 1 éve
     Nem, hanem a játékkal játszom én is, és nincs 15 vesztes meccs egymás után.

     De ha gondolod feltöltheted a replayeket.
     Ja, hogy elvesztek/nincs bekapcsolva... értem
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      John German · 1 éve
      Nem valóban nem vagyok jó játékos, de amit tudok megteszem. Ugyanez a nevem a játékban is meg lehet nézni volt 15-ös losing streakem. De te jobban tudod. Miért kell a másikat hazugsággal vádolni úgy, hogy fingod sincs az egészről.

      http://forum.worldoftanks.com/index.php?/topic/480411-stopping-losing-streaks/
      http://forum.worldoftanks.com/index.php?/topic/495280-losing-streaks/
      https://stnylan.wordpress.com/2013/04/18/wot-analysis-of-a-losing-streak/
      https://www.youtube.com/watch?v=q1FaH05nKEY
      Te hazudsz.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Kriminalis · 1 éve
       Neked most komolyan nem tűnt fel, hogy ugyanazok a csaták szerepelnek többször is?
       Vagy csak hülyének akarsz minket nézni?
       Mind a kettő elég gáz.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Oberjunker · 1 éve
        Hali!
        Én végignéztem, nem ugyanazok a csaták. Mind különboző pálya. a 15 lehet sok, de nekem is volt már 10-es vesztes szériám.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         Kriminalis · 1 éve
         Nem tudom akkor ugyanazt nézzük e, de mindegy...

         0:04 Leopard Mines 363xp 14830 kredit
         0:14 Leopard Mines 363xp 14830 kredit
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       _Szazados_ · 1 éve
       Jó lenne ha nem ugatnád ide a hülyeségeid.

       A linkelt fórumokon folyó nyomorékok vitájára fölösleges reagálni, de a belinkelt videót nézd meg újra és akkor fel fog tűnni, hogy UGYANAZOK A MECCSEK VANNAK TÖBBSZÖR BEVÁGVA.
       Ennyit a nagy losing streak videódról, amit annyira szerettek mutogatni.

       És nem, nem név kell meg statisztika. Hanem az a bizonyos 15 darab egymást követő vesztes csatából készült replay. Hagyjuk el a rizsát, mutasd meg te vagy valaki más és akkor meg látjuk, hogy előre el volt e döntve a dolog vagy csak ólajtó pofával hirdetitek a hülyeséget úgy, hogy közben fel sem fogjátok, hogy valójában közötök nem volt a játékhoz azon a 15 meccsen.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Oberjunker · 1 éve
        Te egy nagyon képzett és okos rendőrtiszt lehetsz. Valószínüleg nyomozó, ilyen magyar fajta. MIért kell valakit így leugatni? Végignéztem én is a videót, legalább 6 különböző csata.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      perretz · 1 éve
      Elég egy felhasználónév is.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       John German · 1 éve
       Ugyanez a nevem
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        perretz · 1 éve
        ugyanez nem lehet, a wotos név nem tartalmazhat szóközt.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         Black_Sheep_01
         • Moderátor
         · 1 éve
         Tőle már nem kaphatsz választ.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     _Szazados_ · 1 éve
     Mutasd már meg azt a 15 vesztes meccset.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Black_Sheep_01
      • Moderátor
      · 1 éve
      Csak szólok, hogy szerdán, amikor a T9-et erőltettük, 17 csatából 14-et nyertünk (82,35% WR). Kedden szintén T9, akkor 14 csatából 13-at nyertünk (92,86% WR). Miért nem lehet ez az anomália fordítva is?

      *szerk.: fel is kúszott 2 nap alatt 883 xp-ről 154.000 xp-re a WZ.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       czirjakjozsi · 1 éve
       És az nem jutott eszedbe ha vannak olyanok akik folyamat nyernek akkor valaki folyamat veszít? az mm alapból eldönti hogy ki nyer vannak jobb és rosszabb tankok minden tierben
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Black_Sheep_01
        • Moderátor
        · 1 éve
        Nem, nem jutott eszembe, mert ez egyszerűen nem igaz. Mármint "az mm alapból eldönti, hogy ki nyer" része. Ez - már bocsáss meg - de hülyeség.
        Valóban lehet olyan játékos, aki folyamatosan veszít, de borzasztó ritka lehet a 15 egymás után bukó kör. Valószínűleg saját magát hajszolja bele a vereségsorozatba. Ha többször bukik egymás után, akkor az MM segít neki, és top tierbe kezdi egyre többször pakolni, mert az 50% WR felé taszigálja a játékost nyilvánvaló gazdasági érdekből. Top tierként viszont a csapat húzóembere kellene, hogy legyen, de ha rosszul játszik, és megöleti magát kevés sebzéssel, akkor a bottom tierek nehezen kompenzálják a hiányát.

        Ellenben ha jól játszol, akkor sokat sebzel, több HP-t faragsz le az ellenfélről, mint amit beviszel. Szép köröknél több, mint a 2-3-400%-át a saját HP-nak, ami már eleve többszörös tankelőnnyel jár, ergo ennyivel kevesebb cső/HP marad az ellenfélnél, nagyobb az esély nyerni. Ha ezt szakaszban teszed egy jó játékossal (kettővel már nem jó, nem marad elég lőhető HP), akkor növekszik a győzelmi esély. Ha pedig T9-ben vagy T10-ben tolod, akkor maximum +1 tierű csatát kaphatsz, ami nyilvánvaló előny.

        Konklúzió: bizonyos keretek között a játékos tehet arról, ha sokszor kikap, mint ahogy arról is, ha sokszor nyer. Nem egy-két csatáról van szó, hanem hosszú távú statisztikáról. Nem véletlen, hogy a kiemelkedő játékosok 60% körüli WR-tel tolják, de az átlag kékek is 55% felett vannak. A piros-fekete játékosok pedig 42-43%-os WR-tel rendelkeznek. Ha az RNG-t megszüntetnék (átütés és sebzésintervallum), akkor az olló durván kinyílna, a gyengék gyengébbek, az erősek erősebbek lennének.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         straubbazsi
         • Kiképző
         · 1 éve
         "Ha többször bukik egymás után, akkor az MM segít neki, és top tierbe kezdi egyre többször pakolni, mert az 50% WR felé taszigálja a játékost nyilvánvaló gazdasági érdekből."

         Nem.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         MadG · 1 éve
         Kíváncsi lennék prémium számla nélkül IS6 al meg T54 Mod 1 el hogy farmolsz, mikor hozzá kéne nyúlni a speciális lőszerhez hogy penetrálni tudd a sok 8 ast meg 9 est mert nem mind az oldalát mutatja. Vagy mikor elhal a fél csapat hogy fordítod nyerésre ezekkel a tankokkal a csatát egymagad l...sz pennel. Utána miután kifarmolod az átlag 10 000 - meg 20 000 kredited mert kb erre képes a két tank prémium számla nélkül, hogy mész be tier 10 es meta tankal minimum fele fele arányban alap és speciális lőszer, valamint prémium fogyóeszközökkel hogy ne átlag legyél és ha szembejön valami powercreep tank azt letudd tolni HEAT spammal hogy kibalanceold. Utána milyen kedvel mész vissza ezekhez az über OP IS6 meg T54 Mod 1 ekkel farmolni sorozatban a 10 000 meg 20 000 es köröket egymás után pozitív hozzáállással, miután összelőtted a minimum mínusz 50 000 vagy 80 000 kredites körödet ami csak 1 kör volt. Elmondom nekem is jobb kedvem lenne ha IS3A meg Defender lenne a farmtankom prémium számlával tier 6 ba vagy saját tierbe max. Jó kis hull down pozíciók meg kivárások mikor lövi el magát egy 7 es vagy 8 as tank aztán pakolhatod ki alaplőszerrel a garázsba és sorolhatnám. Rendszerint normális válasz sose érkezik ha megkérdezek egy jobb játékost ilyen opciókkal milyen kedve lenne játszani, valószínűleg több mint a fele már rég uninstall!
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          czirjakjozsi · 1 éve
          Az is3a nem op meg a defender se azokkal a lövegekkel nagyon megfontoltan kell lőni, mellesleg ha nem lősz legalább 2000-et egyik prémtank se tolja a kreditet
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          czirjakjozsi · 1 éve
          Csak én érzem úgy mintha ez most téged fel bosszantotta volna?
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
           MadG · 1 éve
           Nem kell személyeskedni se provokálni, nem bosszantott fel csak kértem segítséget más mit tenne. Kaptam, elkell adni a tankot, vagy ne rendelkezz vele a garázsban!
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          Black_Sheep_01
          • Moderátor
          · 1 éve
          Nem tudom, mert prémfiókom van. IS6-om nincs, T54 Mod1-em sincs, de a T44-100-nak is ugyanakkora a penje és a sebzése is, gold nélkül kiválóan használható tank, nagyon szeretem. Mivel prémtankkal farmolni járok, ezért csak a legszükségesebb esetben lövök golddal, mégis működik nekem a tank. Sokkal jobban is működhetne, ha nem lennék a végletekig agresszív, de utálok kempelni. Prémfiókkal kb. 60-80k a nettó nyereség csatánként.
          T10-be én is viszek goldot bőven, de nem szpemmelem. Prém kaját akciósan veszek, így fele annyiba kerül; de ezekkel együtt is átlagban plusszal zárom a T10-es csatákat is. A játék gazdasági része faék egyszerűségű: ha nem halsz meg, kevesebb a javítási költség. Ha a lövéseid találnak és penetrálnak, akkor kevesebb lesz a lőszerköltség, mint a bevétel. Ha láncolod az ellenfelet, és utána sebzi a csapat, az bevételt és xp-t hoz neked. Ha felderíted, és közben lövik az ellent, az bevételt generál kiadás nélkül. Ha jön egy kemény ellenfél, akit nem tudok átütni, és a flankelés sem opció az adott helyzetben, akkor vagy láncolom, ezzel kiszolgáltatva a saját csapatnak, vagy választok más célpontot.
          De tudod, hogy mit nem értek? Volt egy csomó event különböző prémtankokra: T-44-100, Progetto, SU, stb..., ezek kiválóan használható vasak. Miért nem farmoltad ki őket? Miért szenvedsz olyan tankokkal, amik nem okoznak örömöt? Nem szeretném boncolgatni senki anyagi helyzetét, de a prémfiók nem drága, ennyit érdemes a hobbijára áldoznia az embernek. 2 doboz cigi ára 1 havi prém.
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
           MadG · 1 éve
           A T44 100 megy 52km/h val a T54 Mod 1 meg 44 el de inkább átlag 35 vagy 40, más visszavonulni az egyikkel és a másikkal ha rossz helyre mész. Valamint T44 100 1,92 es aim time meg 0,34 es pontosság míg a T54 Mod 1 2,11 aim time és 0,35 ös pontosság. T44 100 még kicsivel jobb pontossága van toronyforgatás közben. Megint egyszerűbb dolgod van mint T54 Mod 1 el. És azért nem farmoltam ki a prémtankokat mert nincs időm napi 6 órás műszakba WOT ozni, és ezért is nincs prémium számlám mert van hogy egy hétig le se ülök játszani.
           • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
            czirjakjozsi · 1 éve
            A mod1 kiválló masina még én is lilára lövöm vele magam.....
            • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
             MadG · 1 éve
             Szivesen nézek alaplőszeres farm oktatókat, amúgy ha nézek replayt általában pótkaja meg APCR spam ami ilyen 3000 dmg es kör vagy jobb.
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          Vagi · 1 éve
          Normális játékos azzal kezdi, hogy csatlakozik egy klánhoz, ahol sh-znak például, kreditszorzóznak, és ott is farmolja a kreditet a deficites 10-es csatákhoz. Aki már jobb játékos, annak mondhatni a hobbyja a wot és áldoz rá pár ezret, hogy prém fiókot vegyen. Aki jobb, az véletlenül sem játszik olyan fostalicskákkal, mint az IS6. Sok dologtól jobb játékos, aki tényleg az. Ingyen bohóckodni lehet, meg szar tankokat venni, majd fanyalogni, de nem csak reflexek meg szem-kéz koordináció kell a wothoz, hanem más jellegű tervezés, gondolkodás is.


          A wot gazdasági rendszer valóban úgy van kitalálva, hogy kevés 10-es csata nyereséges még prém fiókkal is. Kisebb tierekben kell megkeresni a rá valót. Ingyen, prém fiók nélkül tier 6-7-ig tudsz pozitív egyenleggel játszani, ha nincsenek extra adottságaid.
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
           MadG · 1 éve
           Az IS6 mikor bejött nem volt tele power creep tankokkal a tier 8, 175 pennel effektívebb volt régen mint most buffolva. Pont azért szerettem bele mert nem lát 10 est és kevés 9 es ellen kell menni. Az IS6 mellett eljárt az idő a tank meg alig változott. De nyilván én is azt válaszolnám amit te ha nem lenne IS6 om. Ellehet adni vagy leszerelni vagy van uninstall.exe is csak megoldás nincs. Ha vennék prémium számlát nem kéne farmolnom mert van extra kreditem minden körben. 13 000 ft os tanktól úgy hogy drágább a defendertől aranyban azért elég érdekes, és nem ingyen farmoltam ki hanem pénzt adtam érte. WOT fórumon is ignorálják a sok embert aki ezzel kapcsolatban ír.
           • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
            Vagi · 1 éve
            Sajnos változnak az idők. Ami tegnap jó, holnap már nem, ez ilyen. Nekem is volt IS6, már rég el is adtam. Prém fiókkal sem minden kör nyereséges, hacsak nem vagy olyan szuper játékos. Én nem vagyok, nekem prémmel is vannak deficites csatáim bőven. WG ha szeretne némi bevételt, kénytelen egyre jobb és jobb prém tankokat gyártani, különben mindenki még mindig T34-gyel meg IS6-tal nyomná. Minden időpillanatban megvannak a meta tankok, amik aktuálisan jobbak a többinél. Sok tank ma már csak garázs dísz, ami anno a legópébb cucc volt. Holnap meg lehet felbuffolnak egy ma ritkán játszott tankot és az lesz a király. Így tartja életben a wg a fejlesztési, vásárlási kedvet. Vagy elfogadjuk, hogy ez van, vagy keresünk más játékot vagy elfoglaltságot.
            • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
             MadG · 1 éve
             Csak azt nem értem miért nem emelnek a kredithozamán egy kicsit a régi tankoknak, vagy lenne mind egységes és ennyi. Attól hogy több kredited van nem leszel unicum, nem lesz 2x es xp hozamod se. Attól ugyan úgy venni kéne a prémium számlát hogy jobban haladj. Az azért a WG t minősíti hogy el kell adni egy 13 000 ft os tankot.
             • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
              Vagi · 1 éve
              Huh mennyi prémtankot adtam már el. Össze sem merem számolni. Jó lenne a gazdasági és xp szerzési rendszer átdolgozása, az tény. Vesztes csapatban 2x annyi sebzéssel, top játékosként kapok annyi xp-t, mint a nyertesnél a vérpista, aki lőtt egyet a sarokból. Az más kérdés, hogy ez jó nagy meló lenne a wg-nek és épp nem a pillanatnyi bevételt növelné, szóval ráérős. Több millió játékosnak a kedvére tenni lehetetlen, így inkább a maguk kedvére tesznek, hisz mégis csak az ő érdekük a legfontosabb, bármit is kommunikálnak. Ebbe még csak belekötni sem lehet, így működik a világ.
              • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
               MadG · 1 éve
               Semmiből nem tartana nekik egy IS6 AP 212 pennel vagy T54 mod 1 meg az összes többi D10T meg LB1 löveg 212 legyen. Tier 7 es SU-100M1 LB1 el 212 pennel szaladgál. Kb ennyi nekik átírni valamit csak ugye gondolom mindenre engedélyt kell kérni szabad e vagy eleve utasítást hajtanak végre amit előzőleg 100 oldalról kielemeznek hogy hat a bevételre. Itt van pl a T10 nek a lőszere miből áll, ennyi lehet, belépnek a szerkesztőbe átírják aztán töltik fel FTP n frissítse le a kliensnek azt kész a balance.
               • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                czirjakjozsi · 1 éve
                Na akkor adjanak neki 220 mili ap pent és felborul az mm teljesen mert mindenki azzal fog rohangászni mert tier limites jó a lövege a páncélja nyolcasba op és még mozgékony is, aha nem akarsz te kicsit sokat?? Most komolyan akkor már rakják be az is7-et is nyolcas limitesnek.... Gondolj bele milyen annak aki hatossal megy náluk van egy tiger 2 top nehéznek te meg mész az is6-tal és lealázol mindenkit mert nem lehet beütni.... Miért akar mindenki atompáncélt jó pennel meg alfával de legyen mozgékony is és nerfet a goldnak mert nem ér miatta semmit a páncél.... Azért kicsi a penje mert limites és ne legyen túl op a kissebek ellen és ennyi ha nem tetszik add el vegyél mást helyette és szopj defenderel tizesek ellen.....
               • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                Vagi · 1 éve
                Nyilván nem technikailag nehéz, vagy könnyű átírni egy tank paramétereit. Minden hatással van mindenre, ezért gondolom egy csomó ember napi 8 órában logokat meg statokat elemez és kiértékel. A végén meg javaslatokat tesznek, hogy mi hogy változzon, de persze a fő cél, a bevétel növelés, nem az IS6 tulajok elégedettsége. Be van ígérve a komplett lőszer paraméter újraosztása. Gondolom most különösen nem prioritás egyesével belenyúlogatni, mikor hamarosan totális változás lesz. Már ha tényleg lesz...
                • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                 MadG · 1 éve
                 Itt a fórum topicja az IS6 nak, és sztem orosz fórumon nagyobb sírás van, nem érdekli őket, van külön még vagy 3 nyitott topic ahol az IS6 ot ekézik mire elég az alap pen, az is így pang.

                 http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/696262-wargaming-should-give-back-all-gold-for-all-tier-viii-preferential-matchmaking-tanks/page__st__20#topmost
                 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                  Vagi · 1 éve
                  Nincs kétségem, hogy elégedetlenek az IS6 tulajok, és afelől sincs, hogy a WG néha kommunikál valami szépet, hangzatosat, közben meg pont leszarja ki és mivel elégedetlen. Fejlesztik a játékot az aktuális piaci trendeknek és a lehetőségeiknek megfelelően a profitjukat maximalizálva. Akinek tetszik, wotozik, akinek nem, nem wotozik. Jó ideje rájöttem, hogy felesleges a nyüszögés, mert konkrétan semmi nem fog ezért változni és senkit nem érdekel, max magamra haragítok pár wot hívőt és csak felidegesítenek az elvakultságukkal. Neked is javaslom, hogy békélj meg a wottal úgy ahogy van. Találd meg az aktuálisan játszható tankokat és játék stílust, ami épp kikapcsolódást nyújt számodra. Ha meg csak a feszkót váltja ki a játék, akkor inkább engedd el és keress más kikapcsolódást.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         John German · 1 éve
         Én néha érzem, hogy előre el van döntve, full aim után 3x mellé/pattan stb.
         Úgy lőnek ki menetben, hogy cikázva dombos talajon megyek.
         És van egy csomó anomália.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         czirjakjozsi · 1 éve
         Egyrészt igazad van másrészt tévedsz is, az mm eldönti hogy ki nyer pl ha te bemész mondjuk top törnek egy Leó val és kapsz ellenfélnek egy obj 907-et akkor akármilyen jó vagy ha nincs mögötted senki vagy nem te vagy lehgátúl akkor buktad a francba. A győzelmet eldönti hogy az mm milyen tankállományt rak össze a játékosok képességei más tészta. Ha az rng-t mérsékelnék kb10%-ra akkor sokkal reálisabbak lennének a statisztikák, mert ha harcolászok valakivel akkor ne dobáljon már low rollokat míg az ellen high roller kap folyamat és oda is menjen a lövés ahová célzok ne hogy már azért jöjjek ki szarul a HP cseréből mert alsó lemez helyett a fölsöt sikerül véletlenül eltalálni,vagy a low roll miatt nem tudom kiszedni a másikat. Néztem sokat Sheff és GB stream-jeit elképesztő Sheffnek milyen szerencsés lövései találnak GB-nél ez már nem szokott olyan jellemző lenni... Akkor vagy jó játékos ha jó az mm és adja az rng amúgy meg kinszenvedéssel lövöd magad kékre/lilára
         Megnéztem a profilodat kerestem egy olyan tankot ami neked is meg nekem is megvan a Leopárd 1lett az neked kevesebb mint 2000 sebzéssel 200feletti csatával van 57%-os winrated nekem majd 300 csata 2200 átlag sebzéssel van 42% na erre nincs más magyarázat mint hogy én beszoptam vele az mm-et ennyi. Hiába teljesítsék vele nagyon jókat is folyamat vereség mert olyan csapatba kerülök ahol hamar elvérzik mindenki.
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          Black_Sheep_01
          • Moderátor
          · 1 éve

          Kiválasztottad az egyetlen T10-es tankom, amivel kevesebb a sebzésem, mint a tiéd. Miért nem az E100-at nézted meg? Vagy a T62-A-t? Vagy a Centu AX-et?
          A Leót csakúgy, mint az összes T10-es tankomat, frontharcosként használom. Agresszív vagyok, tolom előre, amikor csak lehet, de a Leó nem erre való, nem is működik nekem. A találati arányunk is mutatja, hogy sokkal pontosabb vagyok, mert nem hátsó sorból osztom az áldást, de ez nem kritika feléd, a Leót valóban másodvonalas tankként kellene használni. Viszont egyrészt jó helyen adom le a sebzést, másrészt amíg engem próbálnak eltalálni, addig a csapatom nem kap sebzést. Harmadrészt ha top tierként tolom előre, a csapatom is általában megindul.

          De nézzük az E100-at, mert ezt csak egyféleképp lehet használni. Majdnem 20%-kal magasabb a győzelmi arányom vele, mint a tiéd. Miért? Lehet, hogy a túlélés a kulcs? A csatáim majdnem felét túlélem, neked a negyede sem megy? Pontosabb vagyok, több a spotom, jobb a páncélhasználatom, több a killem, kevesebb a bukott HP-m, több a sebzésem. Nem az a magyarázat erre, hogy beszoptad az MM-et, hanem az, hogy még tapasztalatlan vagy; de kettőnket összehasonlítani alapvetően értelmetlen, mert 20.000 csatával többet toltam bele a játékba. De azt javaslom neked, hogy ne hidd el a konteókat, mert megakadályozza a fejlődésedet. Ha alacsony a győzelmi arányod, akkor változtatnod kell: ha a top tier kempel, a csapat hátrányba kerül.
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
           czirjakjozsi · 1 éve
           Nem szoktam kempelni a leóval nagyjából jól játszok de a 3perces csatákban nem lehet sokat sebezni én is előlvagyok vele elsőnek érek oda és ha szorul a hurok vissza vonulok. Egyszerűen ilyen mm et kapok tegnap nem tudtam leszórzózni se vagy 5 csatából mert mindegyik véget ért pár perc alatt. Gondolom megnézted a profilomat, fejlődök egész jól de továbbra is az a szitu hogy az e100 a Leó nem adja a győzelmet, azzal hiába csinálok tank ászt egyszerűen csak vereség van velük. Továbbra is tartom hogy ha nincs szerencséd és olyan a csapat tankállománya akkor megszívtad. A szerencse nagyon is benne van +-25%-al és ne mond hogy nem így van mert ha 2leo full hpval 1v1 szitut tol akkor az nyer akinek adja az rng..
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       _Szazados_ · 1 éve
       Sok meccset nyerni nem olyan egyszerű. Sok meccset _egymás után_ nyerni nehéz.
       De 15 meccset zsinórban elveszíteni egészen könnyen megy, ha nem tesz hozzá az ember semmi a játékhoz. Persze lehet, hogy csak az én világomban lehetetlen dolog ez.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Lucky man · 1 éve
        Eddig én az új verzióval főleg vesztek kb 60% az arány.Ami meglepő hogy baromi gyorsan mennek a csaták,de azt nem tudom hogy ez most a kerekesek miatt vagy csak véletlen.A másik,hogy mikor vége a csatának akkor nagyon lassan tölt vissza a garázsba eddig ez nem volt így(alacsony felbontással használom).
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        John German · 1 éve
        Nem vagyok jó játékos, de szeretem ezt a játékot. Amit tudok megteszem. Nem hiszem, hogy csak rajtam múlik.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ______Pistike______ · 1 éve
  Sziasztok.Hogy félreértés ne legyen , nem az zavar ha tízesek ellen kell harcolnom egy nyolcassal hanem hányszor egyfolytában és folytonos ugyanaz térképeken .A WG többször is hangsúlyozta hogy a játékos értékelése nincs beleszámítva a mm-be és mégis súlyos eredménye a bukásoknak . Mostanig soknak gond volt az úgymond OP tankok miatt meg bejöttek a kerekesek ,tegnaptól a játékra egy hatalmas szikla zúdult az utolsó CW kampány ajándéktankjaival .Ezt nehezen fogja a WG megrágni ,mekkora hülyeséget csinált .Nyolcassal semmi esélyem nem volt ,meg az az első percben 1-5 1-6 eredmények teljesen elkábítottak és nem volt egy kerekes sem a csatában...Több is veszet Mohácsnál...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tankos. · 1 éve
  Csak spotoljátok fel őket a T92 HMC-vel roppantom be a derekukat, prém lőszer innovatív töltő rendszer....105-ös benzin, cola, 6 skill/perk legények
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   charliefirpo_2018 · 1 éve
   Persze a nyomorult artyval,tegnap Empire Borderen volt három tetűfészek aztán érdekes módon mind engem lőtt,pedig voltunk vagy öten csoda hogy kitiltanak a csetről mert nem szépeket szoktam írni,gondolom hogy utálnak a tüzérek de ha 2perc alatt leamortizál egy ilyen majomparádé akkor benned is felmegy a pumpa ülj be egy Tigrisbe és én meg megyek a T-10zel aztán legyél nagy legény...
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tankos. · 1 éve
    De amikor megmentik a segged, akkor meg hálás vagy a tetűfészkeknek.
    Mentettem már ki unicum játékost, nem is egyet, örültek, hogy nem zuhant a statjuk.....
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     charliefirpo_2018 · 1 éve
     Csak az a baj hogy mikor menteni kellene akkor pont nem tud egy sem odalőni tegnap is azon ment el a kiválósági jelem hogy már majdnem 3000 sebzésnél ki kellett volna lőni egy object 430at de helyette a saját seggét kellett mentenie mert már nem volt csapat...Az első 5-6percben már hattal ment az ellen mert sok az öngyilkosjelölt,semmi bajom az artykkal azon kívül hogy mindig számomra kritikus percben sebez,vagy nem tudok tolatni,menekülni vagy valami hasonló
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      charliefirpo_2018 · 1 éve
      Tényleg nincs bajom velük sőt nekem is van egy Grillém de valahogy nem köt le,számomra unalmas, csak akkor használom mikor kreditet kell gyűjteni...mert fizet az tuti
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       charliefirpo_2018 · 1 éve
       Még ha nem tudnád akkor Scheff aláírást gyűjt az artyk ellen és ha elegendő összegyűlik akkor a wg eldönti hogy mit lép..Én aláírtam mert remélem lesz valami ebben az ügyben mert ez így nem mehet tovább
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        perretz · 1 éve
        Valamint nem Scheff gyűjti, csak irt egy cikket, hogy a CC, Xander Pereira aláírást gyűjt.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         Tankos. · 1 éve
         Verheti a seggét akárki a földhöz is, már korábban megírták a tüzérségi tankosztály történelmi jelentőséggel bír, ezek után megszüntetése számításba sem jöhet.
         Legalább annyian szeretik az artykat, mint amennyien nem, csak titkolják, mert negatív hsz-eket generál, sok muja játékosban.
         Van olyan parancsnok, az Istennek sem tudom lebombázni, olyan jól mozog, pedig nem számít kiemelkedő játékosnak a színe alapján. A piros mujázókat szeretem, nem mozdulnak, elbújnak egy bokor mögé és forgatják a löveg csövét, meg az ellenfél artyjait szeretem levadászni, meg a végjátékban ha nem vadásznak le a lightok, támogatni a csapatot.
         Írtam a WG-nek nagyon szeretjük az SPG-ket, mi lesz velük?
         Inkább fejleszteni fogják, mint megszüntetni, minden körülmények között.
         Ennyit az aláírás gyűjtésről
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          czirjakjozsi · 1 éve
          Semmi baj velük csak +os mmet adnék neki csatánként lenne max egy és pont
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         charliefirpo_2018 · 1 éve
         Érdekes volt egyűrlap is amit vissza kellett küldeni
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        NR76 · 1 éve
        Az csak a kampány artyzásról szól.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Exami · 1 éve
   Jaja, prémlőszer. Amíg még sebez valamennyit egyáltalán. De itt a nerf, és lődözheted 140-es sebzésekkel percenként 2x, biztos meghatódik majd....
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tankos. · 1 éve
    Csak az expanziós sugár nagyobb 3 méterrel a sebzést nem csökkenti a normál lőszerhez viszonyítva.....
    Type5 és MAUS-t is gyújtom....
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  opzozi · 1 éve
  Eddig egy pl egy stockos 110-el bementél egy csatába, volt lehetőség rá, hogy 3 db type5 jöjjön szembe. Most akkor ezt arra módosítják, hogy jöhet akár 7 db is?
  Fantasztikus ötlet.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Istiger1 · 1 éve
   Nem jöhet 7 type 5.
   Max 5 db.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    opzozi · 1 éve
    Igazad van, fordítva néztem. Bár ez a lényegen abszolút nem változtat
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Istiger1 · 1 éve
     Ugyanakkor szinte kizártnak tartom hogy 5-ből 5 type 5 legyen a top tier 5-5-5 felállásnál. Lehetne ugyan elméletileg, hogy stock 110-el bemész és kapsz egy 5 fős type5-ös enemyt magad ellen. Ilyenkor is érdemes lesz a dolog pozitív oldalát nézni, mégpedig ennél rosszabb már tuti nem lesz!
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Exami · 1 éve
      5 Type-5 és 4 Type-4 jön majd szemben. Ez még rosszabb. Bár, nem, mert kb 2mp alatt elpárolog a HP-d, és jöhet a következő csata - másik tankkal.

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.