Jelenleg 277 vendég és nincs tag online

2019. február 8. 07:57

Tervek a Matchmaking-gel kapcsolatban

Írta:
Értékelés:
(10 szavazat)
139 hozzászólás

Itt írtunk már az MM 2019-ben tervezett módosításairól néhány szóban, vegyük most fel újra ezt fonalat kicsit.

Mik a legfőbb problémák?

 • A tankok gyakran a lista aljára kerülnek és így magasabb szintű tankok ellen kell játszaniuk, ami igen frusztráló egy idő után. Ez főleg a tier VI-os és VIII-as tankokra igaz.
 • A könnyített MM-mel rendelkező prémium tankoknak eggyel magasabb tierű tankok ellen kell játszania az 5-10-es sablon alapján és csak ritkán találkoznak a saját szintjükkel vagy annál eggyel alacsonyabbal, ami gyakorlatilag megszünteti a preferált MM előnyeit.

A mostani MM architektúrában található sablonok igen merevek, így nem tudnak gyorsan alkalmazkodni az előszoba módosulásaihoz. Emiatt sok játékos ma sokkal gyakrabban szerepel a lista alján és ez a legfontosabb dolog amin változtatni szeretnének.

Emellett szeretnék a magasabb szintű tankok ellen lejátszott csaták számát is csökkenteni és megnövelni azokét, melyekben azonos vagy alacsonyabb szintű tankok ellen kell harcolnunk.

Hogyan akarják ezt elérni?

A fenti célok elérése érdekében dinamikus sablonok bevezetését tervezik a két illetve három tieres csatákban is. A jövőben az alábbi sablonok jelennek majd meg:

 • Két tieres csatákban: 7-8, 6-9, 5-10 és 4-11 felállás
 • Három tieres csatákban: 4-5-6, 4-4-7 és akár 5-5-5 felállás
 • Más sablonok is előfordulhatnak majd

Jelenlegi MM mechanizmus:

Az új mechanizmus:

Utoljára frissítve: 2019. február 8. 08:17
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  matias · 6 hónapja
  Az MM az évek alatt egyre szarabb lett. Pedíg hogy ÍÍÍÍÍgérték, hogy MOST már jobb lesz. Hát nem lett. Persze számít, de amíg csak a tiert nézzük. Mikor egy 15 perces meccs 2-3 perc alatt eldől.... az nem tier, hanem játékos besorolás....mikor egy falka hülyét kapsz akkor a tier szart sem ér. Mikor a csapatod legerősebb hevy tankja be se lép a csatába.... mikor az ellenség annyira összeszokottan mozog, mintha egy szakasz lennének. (5-8) játékos. Csupán lényegesen tapasztaltabbak. Személy szerint 3 kérdésem lenne. Miért van az, hogy egyeseknek problémát jelent a feladat értelmezése? Védésnél kitámad és támadásnál védi a bázist. Az arty saját csapattársat nagyobb arányban talál el és 3-4x nagyobbat is sebez. Utána meg full deficites lesz eleve a meccs. Miért kell minden meccsbe 1-2 full hülye, aki már az elején kilöveti magát így eleve hátrányból lesz a csapat. Majd ha ezeket kiszűrik, lehet MM nézni. Addig minek? Ami meg eleve szemét dolog, hogy olyan tankokat is egymás ellen sorol amikor a gold a gyenge ponton se megy át. tehát eleve, vesztesnek sorol be az MM. Mikor az ellen legjobb játékosa, bármivel megy harcba 55-60 % győzelmi arány, 2-3x életerő sebzés, és kb. ugyan ennyi felfogott. Nem szinte.... hanem valóban tarol a pályán. Egyedül felér a csapatának 4-5 játékosával. Valóban ennyire penge lenne? Ja. És a sok hülye majd újra beveszi ezt az MM dumát.....Hogy majd MOST-már jobb lesz....
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Marchusz · 6 hónapja
  Srácok, én nekem az nem tetszik manapság és nem csak a WoTban, hogy a legtöbb "játék" már szinte nem is játék
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bfreshfishb · 6 hónapja
  Úgy vagyok ezzel az mm mizériával, mint a szellemekkel... Hiszem majd ha látom...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  rukverc · 6 hónapja
  Ez a fajta levezetése a változások szükségességének, amit itt bemutattak, csak egy bullshit, semmi más.

  Miért is ?

  A felső kép és az MM beágyazottsága (mozdíthatatlansága, tehetetlensége) azt bizonyítja, hogy a template-ekkel semmi gond, csak az alkalmazásuk nem dinamikus, azaz nem a különbözö tier-ű tankok egymás közötti arányán alapul, hanem statikus.
  Kicsit elmozdul a tier-ek aránya, már szívnak is a low tier-beliek., mert a template-ek más arányokon alapulnak.
  Jelen esetben MM véletlenszerűen választ egy template-et, majd egy pályát és már mehet is a játék, igaz szarul, de ki nem szarja le.
  A következő verzió esetében az lesz, ha ott is véletlenszerűen választ template-et, bármely anomália (a tervezettől eltérő tier arányok a sorban ) esetén szar lesz a rendszer.

  Viszont ha dinamikusra állítanák a template-eket, a tier arányokhoz illesztve hívnák meg őket, akkor nem lenne low tier fóbiája senkinek. Nagy többlet erőforrást nem igényelne, csak 10 adatra lenne szüksége, mégpedig, hogy melyik tierben hány tank várakozik.
  Mindemellett nem lehet megérteni, miért nem lehet több full tier 10 meccs, ha olyan sokat játszanak abban a mezőnyben, miért is kell azokba feltétlenül 8-as tankoknak lenniük?
  A játékban főleg nyolcasokkal toljak az emberek, hála a prémium tankoknak, mégsem jut belőlük elég a saját tier-es és a 6-os, 7-es csatákba, hanem állandóan a low tier sors vár mindenkire onnan?
  A fő baj az, hogy ők mindent kézzel akarnak megoldani a játékon belül, mert a magic number-nek (50% átalagos arány a játékosoknál, a pályáknál stb.) mindig ki kell jönni, hogy elmondhassák, az Ő játékuk borzalmasan ki van balanszolva. Így inkább agyonszabályozzák, bonyolítják az MM-et, minthogy logikusan építenék fel.
  Kicsit olyan ez, mint a közgazdaságtan a múlt században: vannak, akik a piac önszabályozására esküdtek, de sokan azt állították, hogy állami szabályozásra van szükség a működéséhez. Na itt hatalmas szabályhalmazt találunk, ahelyett hogy a balanszolt pályákon balanszolt tankokkal élvezetes meccseket mehetnénk.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   MadG · 6 hónapja
   A power creep tankok eltüntetése után lehetne arról beszélni hogy jöhet az MM balanceolása. Nem poénból szeretik emlegetni a régi játékosok hogy a régi WOT sokkal jobb volt mert akkor nem power creep volt a koncepció meg vegyed ezt a prémium tankot mert a régit elavultattuk.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Balog · 6 hónapja
   Ezert nem lesz normalis MM.Nem erdekuk.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Freepunk_Hun · 6 hónapja
  Mikor a Piaci érdekek ellentétesek az etika érdekeivel, nem kérdés, hogy melyik lesz az első.
  Egyébként hol lehet aláírni az artyk ellen?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Bhalangir
   • Moderátor
   · 6 hónapja
   A piaci érdek, hogy legyen elegendő fizetőképes vásárlói réteg. Meg úgy fogalmilag is, miből gondolod, hogy az adott verzió nem az adott lehetőségek közül a legjobbnak ítélt megoldás? Ezt te mi alapján látod és tudod megítélni? Az egész játékfejlesztés a lehetőségek és információk lehető legjobb optimalizálása. PVP játékban, főleg public verzióban elve az MM és minden kiegyensúlyozási tényező egy hatalmas nagy kompromisszum, hogy a legjobbak és az átlagos vagy átlag alatti játékosok közötti különbséget kiegyenlítsék, vagy legalábbis jelentősen csökkentség a valós különbségeket. Ezt eleve etikai alapon kikezdeni értelmetlen, mert a játékfejlesztés menete, és a játék elmúlt évek beli mutatói cáfolatai annak a feltételezésnek, hogy a WG ne végezné, végezte volna eddig elég jól a dolgát.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Freepunk_Hun · 6 hónapja
    Talán igazad van. Én ahhoz hasonlítanám a WG-t mint egy kocsmáros. Ha piát ad el, pénzt kér érte, az teljesen rendben van. Ha viszont a már kellően részegekét vizezi, (és ezt kompenzálásként magyarázná, ha rákérdeznének) az már finoman szólva nem etikus dolog. Persze lehet, hogy csak "optimalizálja" a bevételét, és mindezt kellően alapos megfontolás után teszi, persze az én érdekemben.... hogy jobban érezzem magam.... Na jó hagyjuk....
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ynnegaf · 6 hónapja
  Én inkább a majd meglátjuk, mi sül ki a dologból, állásponton vagyok. Ahogy észrevettem, az elmúlt évek tapasztalatai alapján, a WG év elején mindig mond sok szépet és jót, meg nagyon jófej módon kommunikál, aztán fokozatosan elromlik minden.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Titi70 · 6 hónapja
  Nem várok különösebb játékélménybeli javulást az új MM-től sem, (bár ne legyen igazam) mert addig amíg pl. egy full alap 8-as találkozik tízesekkel, egy átlagos tudású játékos sokkal nagyobb tudásúak ellen próbál helyt állni, plusz az RNG is torzítja a játékmenetet, ezért nem gondolnám hogy az eddigi 3-5-7-es helyett pl. az 5-5-5 csodákra lesz képes.
  "Három tieres csatákban: 4-5-6, 4-4-7 és akár 5-5-5 felállás" , ezek alapján, ha te leszel alul, akkor "csak" 8-9 és 10db. magasabb osztályú tank ellen kell játszanod, remélem így jobb lesz.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   czirjakjozsi · 6 hónapja
   A bottom tier még jobban szívni fog mert abba nem gondolnak bele hogy most folyamat ha +2 tieres csatába kerülsz akkor az 5-5-5 -ös felállás lesz
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  959b4be085b021a1a3341f3ef04485e1 · 6 hónapja
  Az előttem lévő megjegyzéshez tennék hozzá.

  Nagyban meghatározza a csata kimenetelét az, hogy 3 szintes csata esetén milyen tudással rendelkeznek a top tierben lévő tankok. Ha mondjuk a mi csapatunkban ven egy piros - narancs team, a másik csapatban egy kék - zöld, akkor a mi csapatunk meghatározó tankjai jó eséllyel elég korán elmennek a garázsba és mondjuk én bottom tierként (az én tudásommal) nem valószínű hogy lehozom a csatát, vagy legalábbis érdemben változtatok a kimenetelén. Főleg, hogy ha az ellenfél top tierjei tapasztaltak, akkor kihasználják ha kivételesen top tierek és nem fognak hibázni.

KERES
© 2019 eSports Pro Ltd. Minden jog fenntartva.