Jelenleg 399 vendég és 5 tag online

2019. január 5. 07:19

A továbbfejlesztett MM tesztjei az ASIA szervereken

Írta:
Értékelés:
(20 szavazat)
58 hozzászólás

Az ASIA szerver még tavaly novemberben kapott egy exkluzív javítófoltot azzal a céllal, hogy néhány igen sürgető problémára keressenek és tesztelhessenek megoldásokat. Ez a kísérlet ún. éles próba formátumban zajlik és segít abban, hogy még élvezetesebbé tegyék a játékot számunkra. Össze is gyűjtötték és kielemezték az elmúlt hetekben összegyűlt adatokat és visszajelzéseket, melyek alapján kijelenthető hogy a tesztek sikeresek voltak és jó irányba haladtak, s így 2019-ben is folytatódnak, ezért most kicsit bővebb tájékoztatást is kapunk róluk.

Miután megvizsgálták a visszajelzéseket és kielemezték az adatokat rájöttek, hogy különösen két terület van, ahol további javulásra van szükség:

 • Megnövekedett a várakozási idő a tier X-es járművek számára
 • Megnőtt azon játékosok száma, akik nem várják meg a csata kezdetét, hanem még az MM feladatának elvégezte előtt kilépnek az előszobából.

Hallottak olyan visszajelzéseket is, melyek szerint az SPG-k száma is megnőtt csatákban, ezt azonban nem támasztják alá meggyőző adatok, de mindenképp szem előtt tartják majd az észrevételt. A fenti két probléma létezését azonban sikerült bizonyítani és további statisztikai elemzéseket végeznek velük kapcsolatban. Azonban, mivel a tier X-es várakozási idő kritikus elem, ezért erre december 27-én már ki is adtak egy ASAP ("Amilyen hamar csak lehetséges") javítást, mellyel orvosolni szeretnék ezt a problémát, illetve előrelépést szeretnének elérni a következő témakörökben is:

 • A csatatéri képességeid minőségének maximalizálása
 • Egy optimális MM környezet biztosítása és a várakozási idők csökkentése (különösen tier X tankokkal)
 • A napi csaták számának újraosztályozása tier X-es szinten, minek következtében a két tieres csaták száma csökkenni fog, míg a három tiereseké pedig némileg emelkedni.

Ezen célok elérésnek érdekében úgy döntöttek, hogy bevezetik a 4 top tankot tartalmazó 4-5-6 és 4-4-7 sémákat (kizárólag a hongkongi szerveren!). Ezek a sémák simulnak legjobban a jelenlegi struktúrákhoz.

Konfiguráció változtatások

Hongkongi szerver:

 • 4-5-6 és 4-4-7 sémák hozzáadva a tier X-es járművekhez.
 • A sablonok összeállításának ideje megváltozik, így az átlagos várakozási idő is lecsökken.

Ausztrál szerver:

 • 2-5-8, 2-4-9 és 2-3-10 sémák hozzáadva a tier X-es járművekhez.
 • A sablonok összeállításának ideje megváltozik, így az átlagos várakozási idő is lecsökken.

Mi következik?

Ez az Ázsia-exkluzív próbaidőszak még mindig folyamatban van. Lehetséges hogy a jövőben a teszt formátumát is megváltoztatják majd némileg, hogy még több értékes, releváns adathoz juthassanak.

Utoljára frissítve: 2019. január 5. 08:03
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bluefoenix · 5 hónapja
  Nagyon anno a +2-nek is örültünk ha úgy esett be, sőt fordult már velem elő hogy IS-3-mal csak én voltam az egyedüli 8-as a meccsbe... (mind top Tier, mind full T10), nem tudom mi a bajotok ezzel a matchmakerrel ahhoz képest sokat javult. Én még nagyon anno emlékeztem arra is hogy sima KV harcolt IS-4-gyel és IS-7-tel nem fail platoon elven és akkor be lehetett még lőni a dolgokat. Igen azóta rengeteg változáson ment át a játék, páncél buff, átütés buff, új tankágak és hasonló. Miért van benne a +2 mm-re gyors válasz hogy legyen valami kihívás, milyen unalmas lenne hogy ha csak 8-assal találkoznál, vagy csak a saját szinteden lévő tankokkal, ha valaki Stresszesnek érzi akkor csináljon mást de én csak akkor vagyok ideges ha a teamchatben ezt olvasom hogy "noob team" (a legpirosabbtól), sírás, és a legjobban a Gold Spam, hupsz elnézést Speciális Ammo Spam ami idegesít. Van olyan tank amitől nem is gondolok másra (sajnos érzem is hogy miért kell egyes tankokra Speciális lőszer gondolok itt FV4005, sokkalta jobb látni hogy HESH-sel beütsz valamit vagy nem de akkor is sebez és jobban kell célozni vele) de visszatérve ha nyugodt akarok lenni akkor én kikapcsolom a teamchatet, lenyomom az XVM-et és játszok ahogy én tudok és ha meghaltam akkor garázs és következő tank.
  Nem vagyok egy jó játékos alá írom, de már bezöldültem a 30-ezredik csatámra (1290 WN8) és erre büszke vagyok, és ha valakinek ez nem tetszik az nyaljon sót.

  U.i.: Ne is beszéljünk hogy 2 éve még +-3 volt a könnyű tankoknak...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   bmw0511 · 5 hónapja
   Én kb 6 éve játszok, (amikor kezdtem már volt a +2 tier-es MM),abban egyetértek, hogy ahhoz képest az MM sokat javult, de szerintem is lehetne egy kicsit változtatni ezen az MM-en, legalább annyit, hogy a t8-ast ne t10-be dobálja folyamatosan. Nekem a kedvencem a régi MM az volt amikor amx 40-el feldobott 8-asba mint SPOTTERT
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Wendel17 · 5 hónapja
    Emlékszem nekem volt olyan is anno hogy KV-1s-el szakaszban voltunk ketten és full tier8ba rakott a játék. Értem ezt úgy hogy az ellennél és nálunk is csak 8asok voltak, mi meg ketten ott ültünk a hatosokkal hogy most mi a franc legyen. Ui. Bizonyiték is van rá wotreplays.com-on
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Freepunk_Hun · 5 hónapja
  Nem most kezdtem a játékot. Ezen az oldalon is rengeteget tanultam róla. Hogy röpköd az APCR, meg a Jagdpanzer E 100 hogyan pattan le a T-49-ről (csak úgy történelmileg :).....
  De egyszer valaki mesélje el, hogy mi értelme van a +-2 tier beosztású meccsmékörnek?
  De ne az legyen a magyarázat, hogy "há'mer' így van a játék", meg "ha nem tetszik ne jáccá'"...stb. "Tudományos" választ szeretnék kapni.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   santhab · 5 hónapja
   Csak úgy történelmileg... Szerinted ha a németek a Tiger-ben ülve meglátják, hogy az oroszok t-34-esekkel jönnek (ami a játékban is, és a valóságban is sokkal gyengébb) akkor a fair play értelmében inkább szálljon ki a német és az orosz legénység is és intézzék el kockadobással, merthogy akkor mindketten ugyanakkora eséllyel győznek? Nem életszerű. Mindenhol az életben, így a játékokban is (az összesben) előfordul olyan helyzet amikor az egyik fél hátrányosabb helyzetben van mint a másik. De a kocka fordul, pláne a játékban.

   A +-2 leosztás növeli a játék diverzitását, low tier-ként az ember szívja a fogát, furfangoskodik, meghúzza magát, flankelget, top tier-ként lehet dominálni. Szerintem mindkettő élvezetes, és mindkettő kell is.

   Ettől függetlenül, egyetértek azzal, hogy bőven lenne mit balanszolni a tankokon, pályákon, MM-en, hogy akárhogyan oszt be az MM istene, a játék az élvezhető maradjon.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Freepunk_Hun · 5 hónapja
    A "történelmileg" mögött ott egy smájli vagy mi a f **om. és csak cinikus próbált lenni. (soha sem tudtam írásban beszélgetni..) A többi részét hellyel-közzel el is fogadom.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  _smilodon · 5 hónapja
  igen ,ha már korábban megoldották , hogy mindkét csapatban azonos számú leosztás legyen, akkor nem hinném, hogy probléma lenne egy olyan program ami a tapasztalati pontokat is egyenlően osztaná el, ha már a csapatok kiegyensúlyozása a cél
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Freepunk_Hun · 5 hónapja
  Ez már megint valami süket duma. Gyakran játszom hajnalban, kevés játékosszám mellett. Már 4-5 ezer játékos mellett is nagyon rövid idő alatt csatába kerülök. Persze tier 6 felett. Mióta visszatértem a játékba, elkezdtem XVM-et használni. Undorítóan egyoldalú leosztások vannak egy meccsen belül. Ha csak a színeket nézem, kb 80%-ban eltalálom, hogy mi lesz az eredmény. Persze van néhány meglepi, de a legtöbb esetben egyértelmű. (ha kellenek screenshotok, szívesen küldök, mindegyikre "ráírtam" hogy mi a tippem, és, hogy mi lett a tényleges eredmény) Ha én látom az unbalanced leosztást, akkor a wg-is. És egyáltalán nem kivitelezhetetlen igazságosabban elosztani a különböző képességű játékosokat. Persze, ha valóban van szándék. 2019-ben nagyon sűrűn fogom nyomkodni a PrtScr billentyűt, és megpróbálom levonni a tanulságot. Már csak úgy kíváncsiságból....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Tankpeti · 5 hónapja
   Az a te bajod ha xvm-et használsz. Más csapatjátékokban is vannak a normál que-ban unbalanced felállások (pl: csgo, rainbow6siege, lol) mégse hántorgatják fel a készítőknek. Amúgy a lehetőség negyrészt mindig meglenne a fair meccsekhez, az nem a készítők hibája, ha ez nincs kihasználva.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   _Szazados_ · 5 hónapja
   Most nézzétek meg. Ahelyett, hogy játszana az ember, ilyen hülyeségekre veszi rá magát és akkor még csodálkoznak, hogy stresszelnek a játékon.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Freepunk_Hun · 5 hónapja
    Dehogy stresszelek... most jöttem meg a srácaimmal szánkózásból....
    ..... jah, hogy a tankos jááátéééktóóóól?....
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    gyugyu11 · 5 hónapja
    Ez egyátalán nem hülyeség,és nem emiatt"stesszel" rá valaki a játékra.Próbáld csak ki,és vond le a konzekvenciát.Réges régen be kellett volna vezetni,hogy személyi pontszámhoz kötött legyen egy adott tier fejlesztése,és akkor nem lenne olyan sok Gyenge játékos leosztásonként,magasabb tierekben.Lehet hogy igy még az MM is kiegyensúlyozottabb leosztásokat produkált volna.Mert személy szerint,fusztrálónak tartom,amikor a csapatom legerősebb tankja,hátul ül és várja a csodát,vagy épp birka mód kilöveti magát 2 perc alatt,mert fogalma nincs mit is kellene tenni,hogy kellene használni az adott tankot.Nem beszélve a "Spec" lőszer spammolásról,mert nem elég neki hogy 2 tierrel nagyobb,minden fűszálra avval kell löni,mert a spec lőszer e-viagra,és attól nő neki az e-fityulája.Ugyan képes lenne normál lövedékkel is játszani,de akkor nagyobb lenne a kockázati tényező,1-illetve 2 tierrel kisebb,vagy akar saját szintjén is.Na ez a fusztráló.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Tankpeti · 5 hónapja
     Te se gondoltad komolyan, hogy értékeléshez legyen kötve a tank húzás... Na az tényleg stresszt okozna sokaknak, ehhez képest most megvan mindenkinek az esélye, hogy beleszóljon egy-egy csatába, max valaki nem teszi meg.
     A bottom tier hátul ülése logikus, a gold spam szintén, a top tier reportolható ha campel, ha valaki megöleti magát, valakinek örömet okoz az ellennél (vagy fordítva az ellen megöleti magát veletek az nektek dmg). A top tier gold spam lehetőség, és él vele (még a nerf-ig). Ezeken túl lehet lendülni. Az op prémiumtankok még mindig rosszabbak az MM-nél.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      gyugyu11 · 5 hónapja
      Teljesen komolyan!hiszen naponta találkozom olyanokkal,akik azt sem tudják hogy eszik vagy isszák,és hogy még ők fognak érdemi játékot,esetleg támogatást addni,netán eldönteni csatákat.Ahoz érdekelnie kéne az egész játék működése,de nem érdeklik,csak hogy lőjön párat és kész.Akkor miért ne lehetne ilyen módon szűrni?És ha netán kellene neki egy e100 vagy maus vagy bármieik,nőjön fel a feladathoz és kész.Az hogy kisebként,nagyobbakat spamelek,mert nem elég az átütés rendben,de hogy top tier gold spam lehetőség,de nem fair legalábbis nekem nem.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       _MrX_ · 5 hónapja
       Mi a fair? A múltkor löwével mentem véletlenül top tier ? voltak 6osok. Jött egy skoda T25 szegény a festéket sem tudta megkarcolni, kilőttem. Rám írt hogy mekkora unfair.... vagyok. Kérdezem hogy mit kellet volna csinálni? Tőle is kérdeztem hogy ugye fordított esetben ő megvárja még mögé megyek és kilövöm.
       Szóval ha van párszáz milám amit ugye nem a szél hordott össze akkor bocs már ha mindenre goldal lövök. Egy FV4005be senki nem tölt sima skulót egy is7 aminek az átültetése olyan mint egy 9es mednek... Szóval fair nem fair ez is marhaság. Amire a játék lehetőséget ad azt használod és pusztuljon a gyengébb ?
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Tankpeti · 5 hónapja
       Ha értékhez kötnénk egyes tankok kihúzását, mégtöbben spamalnék a goldot, mint most, és téged mindkettő zavar, ezért nem tudom mi lenne (a prém ammo nerfen kívül) a jó megoldás számodra. A csapattársakban (ha nem szakasztársak) ne bízz, mert pórul jársz, ennyit tanácsolok
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        gyugyu11 · 5 hónapja
        A jó megoldás relativ,míg nekem jó másnak nem biztos.Talán abból a sok ígérgetésből,lessz valami amit feldobtak,nem szeretném ha a spec lőszerhez hozzá nyúlnámak,De a számukat 15-20%-nál korlátoznám,talán ez lenne a "GOLD SPAM"ellen a legmegbizhatóbb.És vissza kellene álítani eggyel a pontosságnerfen,no meg hogy minden nemzetnek legyen saját karakterisztikája mint annó,mert ezek a külömbségek mármár eltűnő félben vannak,a weak spot hoz hasonlóan.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  PETIHB51 · 5 hónapja
  A várakozási idő és az artyk száma még mindig nem olyan idegölő mint az a 25%RNG. Ha ugyanabból az ágyúból lövöm ki ugyanazt a lőszert nem lehet ekkora eltérés. A második legnagyobb hibája a játéknk pedig a kamo rendszer. Valami borzasztó. De szerintem egyet értetek ezzel és nem kell fejtegetnem...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  maniasol · 5 hónapja
  Ausztráliában ilyen kevesen játszanak? Auért az a 2 top tier elég érdekesen hangzik akkor ott a csatak 2/15 részben vagy csak top tier? Fura megoldás kiváncsi vagyok mir találnak én az 5/5/5 mm et várom már
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   levikuszt77 · 5 hónapja
   Itt is szokott lenni 2db top tier.Én is voltam egyszer hajnalban. 1-1 td és 1-1 X-es arty
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Bianconeri80 · 5 hónapja
  Legjobban annak örülnék ha az MM figyelmebe venné a játékos értékeléseket is. Akkor nem fordulhatna elő pl. hogy nyolcas tankkal tier 10-ben a saját csapatomban egy 3100 pontos Maus és egy 2700 Is-7 jön szakaszban, míg az ellenfélnél két Wz 111 5A 9000 és 10500 ponttal. Szerintetek nyertünk? Tudom, nem lehet minden csatát megnyerni, de mikor jönnek sorban a 15:5-15:2-es villám vereségek, mindig találsz 2-3 Unicum játékost az ellenfélnél, akik hogy-hogy nem, egy csapatba kerültek.... ez ellen lenne jó egy személyes értékelés alapján válogató MM.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Tankpeti · 5 hónapja
   Abból amit írtál azt szűröm le hogy a 2 jó játékosok miatt vesztetek (akik az ellenben vannak), és ez nem fair. Tegyük fel mindkét oldalt van 1-1 jó játékos, aki a meccs elején elmegy a meta poziba, de mivel a többiek nem annyira jók, erre tesznek magasról, és meghal valami miatt. Onnantól kezdve (ismerem az emberi személyiséget) 14 játékos szidná a csapattársát, hogy "Unicum miért halt meg, le kellett volna hoznia", vagy másik esetben passzívan játszik, hogy mindkét oldalt a 2 unicum ledarálja a csapatokat, majd a végén az egyik megnyeri. A játékélmény neked ugyanaz lenne, a különbség a győzelem/vereség. Na de mivan, ha látva az unicum, már megvan a lila statja, és semmi előrehaladás nincs, de ő haladni akarva bedobja a törülközőt és kikaptok, úgy fair?

   Játszottam már úgy, hogy előre tudtam, hogy top dmg lesz az enyém, de 7-en nem mozdultak el hiába kértem őket, és nem akartam 8 percet várni, inkább megölettem magam. Valaki ezt undorító játéknak hívná, de gondolj bele, ha döntetlen, akkor is annyit kapok mintha vesztenék, csak +8 perc ami még 1 vagy 2 meccs. Én nem winre játszom, hanem eredményességre, amihez lőni kell. A győzelemhez csapat is kell, márpedig mod nélkül nem tudom mikor melyikkel nyerek és vesztek, és lutrira nem játszom. Szórakozni kell, ez egy játék, 15/10 lose sem világvége...
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    funThOMasz · 5 hónapja
    "Én nem winre játszom, hanem eredményességre..."
    Na ez a probléma. Ha egy csapatban van 4-5 ilyen játékos, mint Te, meg van 4-5 totál homály akkor máris kész a 4:15-ös csata.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Tankpeti · 5 hónapja
     Ha egy csapatban van 4-5 olyan mint én akkor easy win, mert nyertünk egy oldalt rögtön. Mert nem félti a hp-ját, tudja mit hol kell lőni, és tudja, hogyha beáldozza magát a másik 3/4 meglövi amit meg kell. Aki winre játszik elmegy ahova nem mennek/ többen mennek mint kell, és nem veszi észre, ha szakaszt defelni kell.

     Vegyük pl Murovankát (varázserdő). Meddel erdő, heavyvel dombok, light spot arty hátul, td dönthet melyiket védi. Ha kevés a med, heavynek kell erdőbe menni, ha kevés a heavy a, letolni full team erdő, és td fogja dombokat, b, medek mennek heavy sorra campalni, td-k medekkel fogják az erdőt.
     Tegyük fel 3-an számdékozunk az erdőbe menni. Ha csak 1-nek van gondolkodnivalója, akkor visszahívja a másik kettőt, mert meg fognak halni ha odamennek (nyilván light spottól is függően ez változhat). Ezt követően fel kell állni redlineon cirka 4 embernek, hogy lefogják az erdő felől réten átvágtatókat, és realizálnia kell min 1 embernek, hogy a túloldalt tolni kell. Az általam felvázolt minden csatába működik, kivéve ha a heavyk gyávák, és maradnak, vagy ha a figyelmeztetés ellenére valaki megöleti magát az erdőben.
     Mivel eredményességre játszok, méghozzá mod nélkül, nem statokat, hanem tanktípusokat tudok csak számolgatni, márpedig egy-egy medekkel campelés egy oldalon/ spottert játszás lehozhatja a meccset, miáltal nemcsak az eredmény jobb, hanem véletlen győzünk is.
     Nyilván a fókusz is ez. Ha 3v3 van, akkor 1 tankot lő mindenki, különben hátrányba kerültök. A meccs végére is érvényes: Ha kevés a hp hátramész, onnan snipeolsz, Nem az, hogy 1 tank kell még valakinek a top gunhoz, aztán várakozom míg betölt, hogy meglegyen neki, egy frászt, kilövöm, mert minden egyes másodperc az ellennek jelent előnyt. Ilyen apró figyelmességek jelentik a jobb statisztikát, és (valamiért, biztos véletlenül) a jobb winrate-et is.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      funThOMasz · 5 hónapja
      Kár volt ilyen hosszan magyarázni. Tudomásul kell venni, hogy ez egy csapatjáték. Ha ezt a csapat nagy része megérti, akkor nincs gond, ha előrébb helyezi az egyéni érdekeit meg a csilivili statisztikáit több ember, akkor nem kell csodálkozni azon, hogy ilyen csaták vannak, ilyen egyszerű ez.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       esefi · 5 hónapja
       A random nem (!) csapatjáték. Épp ez a lényeg.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   JohnWick · 5 hónapja
   [moderálva]
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Daddy56 · 5 hónapja
   Osztom a véleményed!

   A tankok "rangsorolása" - vagy mi - egy dolog! De nagyon nem mindegy, hogy ki játszik vele. Nagyon sok olyan csata van, mint amit írtál, hogy az ellennél van egy, de lehet két unikum is, de nálunk sokkal gyengébbek (hogy a színeket ne írjam).
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Cortez31 · 5 hónapja
  Most komolyan... Ez a legnagyobb probléma, hogy kb. 13 másodperccel többet kell várni tX-ben? Azt a k...a T8-at tegyék már rendbe!

KERES
© 2019 eSports Pro Ltd. Minden jog fenntartva.