Jelenleg

65
látogatónk van

2018. december 17. 13:34

Mi vár ránk 2019-ben?

Írta:
(34 szavazat)
75 hozzászólás

A 2018-as évben a matchmaking és a Grand Battles játékmód tökéletesítésén dolgoztunk, miközben új járműveket, nemzeteket, kihívásokat és lélegzetelállító eseményekkel is megleptük a játékosokat. A WoT ötletének 10. évfordulóját is megünnepeltük, és megnyertük a 4. Golden Joystick díjat. Szorgosan dolgozunk a jövőbeli nagyszerű tervek megvalósításán, amiket most megosztunk veletek!

2019-ben:

  • Megoldjuk a MM fő problémáit
  • Visszahozzuk a Frontline módot
  • Érkeznek majd a svéd közepes tankok más járművekkel egyetemben
  • A klánokat még elérhetőbbé varázsoljuk
  • Ezeken kívül még sok más várható

Prémium lőszer átdolgozás

A prémium lőszer az egyik legvitatottabb dolog volt a játékban. Jövőre teljesen átdolgozzuk a mechanikáját.

A jelenlegi szituáció

Azt idén megtettük az első lépést az átdolgozás útján, kivettük a játékból a prémium lőszerek arannyal történő megvásárolási lehetőségét. Emiatt a „prémium lőszer” kifejezés idejemúlttá vált, hívjuk inkább „speciális lőszernek”.

Arra vártunk, hogy elfogyjon a játékosok arannyal vásárolt prémium lőszere és megkezdhessük az átdolgozást. Nézzük a főbb problémákat:

A játékosoknak a történések függvényében kellene a különböző lőszertípusokat használni. Tudjuk, hogy a repeszromboló lőszer mindig okoz sebzést, de általában kevesebbet, mint egy páncéltörő lőszer, emiatt ezt a lőszert gyengén páncélozott tankokra érdemes elhasználni. Ebből következik, hogy csak repeszromboló lőszert használni nem effektív, ha van jó átütésű rendes lőszered.

Ha a játékosnak az alap és a speciális lőszer között kell választania, akkor az egyetlen szempont az átütés. Van többféle különbség, mint például a lövedék sebessége, de a kulcs a legtöbb játékosnak a megnövelt páncélátütés. Az APCR és HEAT lőszerek használatával előnybe kerül a játékos extra kreditért cserébe.

Mit akarunk csinálni?

A fő célunk, hogy a játékosok jobban felmérjék a lőszerkészletük elosztását. Azt akarjuk, hogy a játékosok mérlegeljék a különböző lőszertípusok előnyeit és ennek tudatában állítsák össze a lőszerkészletük.

Nagyon fontos, hogy mindenek felett ez az új rendszer a játékosok számára kedvezzen elsődlegesen. Ezért döntöttünk úgy, hogy először az általatok javasolt módszert fogjuk letesztelni.

Lecsökkentjük a speciális lőszerek sebzését 25-30%-kal az átlagsebzésétől függően, de az átütésük megmarad. A sebzés csökkentésének mértéke a lövedék jelenlegi sebzésétől függ majd. Minél többet sebez egy lövedék, annál nagyobb lesz a sebzés csökkentésének aránya.

Ennek következtében a következő mechanikákat vezetjük be:

Az alap páncéltörő lőszerek lesznek a legvonzóbbak árban és sebzésben. Olcsóbbak és nagyot sebeznek, de nehezebb átütni a jól páncélozott ellenségeket vele.

A speciális lőszert a páncélozott járművek ellen érdemes felhasználni. Drágábbak és kevesebbet sebeznek, mint az alap lőszerek.

A repeszromboló lövedékek nagyobb eséllyel okoznak sebzést a célpont páncélozottságától függetlenül. Hasznosak a papír tankok ellen, de alacsony az átütésük, nem tudnak tárgyakon átlőni és a repülési sebességük is a legalacsonyabb.

Mi a következő?

Rengeteg munkát raktunk ebbe az átdolgozásba és izgatottan várjuk a gondolataitok. A visszajelzésetek nagyon fontos az újraegyensúlyozási folyamat során. Ha a visszajelzések pozitívak, akkor kiadjuk publikus tesztelésre az átdolgozást és kielemezzük, hogy hogyan befolyásolja a játékmenetet a dolog.

Ha a tesztelés során minden rendben van, akkor átdolgozzuk a lőszerek árát is a hasznosságuk és használatuk gyakorisága alapján.

Tudjuk, hogy ez az átdolgozás jelentősen megváltoztat néhány tankot. Ne aggódjatok, minden járművet külön vizsgálunk meg egyesével!

Néhány esetben a lövedék költségeit vagy a jármű karakterisztikáit kell megváltoztatni, de egy sablonmegoldás nem lesz jó. Az átdolgozás bevezetése nem végleges! Elemezni akarjuk a visszajelzéseitek így nyugodtan írjátok le a véleményetek a hivatalos fórumon.

Matchmaker

Néhány hónapja felvázoltuk, hogy a 2019-es év fontos lesz az MM számára, úgyhogy készüljetek fel nagy változásokra a következő 12 hónapban. Ismerjük a problémákat, kezdjünk egy rövid összefoglalóval.

A változás evolúciója

A matchmaker fő célja mindig is az volt, hogy a lehető leggyorsabban pakolja be a játékosokat a csatákba.

Ennek köszönhetően az alábbi kihívásokkal álltunk szemben:

  • A troll szakaszok problémájának kiküszöbölése
  • Sok arty csapatonként
  • A csapatokban a tierszintek elosztása rossz volt az alacsonyabb szintű játékosok számára (pl.: 13 Tier X + 2 Tier VIII csapatonként)

2017-ben a 9.18-as frissítésben a sablonrendszert úgy alkottuk meg, hogy ezeket a problémákat kiküszöbölje. Ez a rendszer a mai napig használatban van.

A rendszer szigorú szabályok szerint működik, nem lehet több top tank a csatában, mint amennyi középső szintű van, és nem lehet több középső szintű tank, mint amennyi legalsó szintű van. Ennek köszönhetően minden játékos talál számára elegendő olyan ellenséges járművet, amivel eredményesen felveheti a harcot. Még ha a csapat aljára is kerül valaki, akkor is ugyanannyi alacsony szintű tank van az ellenséges csapatban is.

Új frissítés, új kihívások

A sablonrendszer bevezetése után a csaták elfogadhatóbbak lettek. Ezzel egyetemben újabb kihívásokkal találtuk szemben magunkat:

  1. A játékosok ritkán kerülnek top tierbe, főleg amikor Tier VI vagy Tier VIII-as tankokkal játszanak.
  2. A kedvező MM besorolású járművek sokszor az 5-10-es sablonban játszanak, ritkán kerülnek be alacsonyabb szintű tankokhoz.

A jelenlegi sablonrendszer szigorú, nem tud gyorsan fejlődni a sorban álló tankokhoz, így hozza létre ezeket a problémákat. Más szavakkal a matchmaker nem tudja elemezni a sorban álló tankokat és nincsenek meg az eszközei a dinamikus változtatásokhoz.

Mi fog történni ezután?

Új eszközökön dolgozunk, amiknek a segítségével a csaták összeállítása figyelembe tudja venni majd a sorban álló tankokat és a speciális szituációkat. Úgy gondoljuk, hogy a csaták élvezhetősége fontosabb, mint a rövid várakozási idő. Lehet, kicsivel többet kell várni majd, de a csapatok jobban ki lesznek egyensúlyozva.

A jövőben:

  • A sablonok flexibilisebbek lesznek attól függően, hogy milyen tankok vannak a sorban
  • A 3-5-7 és 5-10 sablonok mellett újabb sablonok is feltűnhetnek
  • Kétszintű csatáknál lehet 6-9 és 7-8
  • Háromszintű csatáknál lehet 4-5-6 és 5-5-5 is

A sablonok között olyan is előfordulhat majd, amikor több top tierű tank lesz egy csatában, de ez csak a kétszintű csatákban fordulhat elő, főleg a 8-7-es sablonnal.

Leegyszerűsítve: azt szeretnénk, hogy a játékosok többször lehessenek top tierben:

A visszajelzésetek = A sikerünk

Rengeteg mindenen dolgozunk és még több változás érkezik az MM-hez 2019-ben A technikai oldala a dolognak majdnem készen van, most belsős tesztelés alatt áll. Ha elégedettek vagyunk az eredménnyel, akkor kiadjuk az átdolgozott MM-et az összes régióban és folyamatosan elemezzük a változásokat.

A fórumon várjuk a visszajelzéseiteket!

A Frontline visszatérése

A Frontline visszatér 2019 első negyedévében! A Frontline kisebb átdolgozáson esett át, amivel egy jól látható, de fejtörést okozó problémát akarunk kijavítani. Meg akarjuk tartani a barátságos és nyugtató hangulatot, ahol csak a játékélményért játszhattok, de egy időben lehetőséget akarunk arra adni, hogy érdekes közepes és hosszú távú célokat teljesíthessetek. A legfontosabb, hogy a Frontline nem egy rövid távú esemény lesz, hanem egy egész éven keresztül zajló eseménysorozat rengeteg jutalommal és egyéb bónuszokkal.

A Frontline mód magja megmarad a régiben. Rangokat és pontokat kapsz a teljesítményedtől függően és a pontokkal szinteket tudsz lépni. Ha elérsz egy bizonyos szintet, akkor jutalmakat kapsz (kredit, fogyócikk, stb.). 30 szint lesz, amit ha elérsz, akkor újrakezdheted a szintgyűjtést és ismét jutalmakat kaphatsz.

Az alábbi újdonságokat adjuk a Frontline-hoz:

  1. Minden hónapban 1 hétig lesz elérhető a játékmód. 10 hónapon keresztül tart az eseménysorozat majd.
  2. Több presztízs szint lesz. Megnöveltük a presztízs szintek számát 3-ról 10-re. Hetente fog nőni az elérhető presztízs szintek száma. Ettől függetlenül egy hét alatt 2 szintet tudsz majd összeszedni. Például a második héten elérheted a 4. presztízsszintet és a 8. hét kezdetén a 10. szintet.
  3. Az alap jutalmak mellett a játékosok speciális pontokat kapnak az elért presztízs szintek után. Ezekből a pontokból speciális jutalom járműveket levet vásárolni. A speciális tankok listája bővülni fog, ahogy magasabb presztízs szinteket érsz el.

Az XP és kredithozam marad a régiben. A javítási és lőszerköltségek sem változnak.

Jármű újraegyensúlyozás

Idén aktívan dolgoztunk a járművek újraegyensúlyozásán, új tankok behozatalán és néhány kivételén. Most készen állunk a következő lépésre.

Javítani fogunk azokon a járműveken, amíg a legjobban érintettek a speciális lőszer újraegyensúlyozásában. Emellett a gyengén teljesítő járműveken javítunk és újraegyensúlyozzuk az OP járműveket is.

A következő járművek lesznek az elsők az átdolgozásban:

  • E 100
  • IS-4
  • Leopard 1
  • STB-1
  • Kranvagn

Emellett a középső szintek járműveit is át akarjuk dolgozni. A fenti lista nem teljes és lehet, más járműveket is hozzáadunk. Várjuk a véleményeiteket a fórumon. 

Új járművek

Jelenleg nincsenek terveink új nemzetek bevezetésére, de a fejlesztők megvitatták az új nemzetek lehetőségét.

2016 végén megjelent a svéd fejlesztési fa két ággal, most eljött az ideje, hogy új tankokat kapjon az ág! Jövőre érkeznek a svéd közepes tankok.

A svéd közepes tankok jó manőverezhetőséggel, gyorsan újratöltő és pontos lövegekkel rendelkeznek majd. A hab a tortán a páncélvadászokról már megismert ostrom mód lesz.

Túl korai még a járművek számáról beszélni. Annyit tudunk mondani, hogy óvatosan vizsgáljuk a lehetséges járműveket, és mint történelmileg hiteles lesz.

Emellett kísérletezünk azzal is, hogy az ostrom módba automatikusan lehessen váltani gombnyomás nélkül. Amint sikerül ezt megoldani, megosztjuk veletek az információkat.

Új mechanikák

A közeljövőben szeretnénk új mechanikákkal kísérletezni. Túl korai még megmutatni a terveket, mert dolgozunk rajtuk, így arra kérünk titeket legyetek türelemmel, a jövőben lerántjuk róla a leplet!

Rangsorolt csaták

2019-ben egy úgy rangsorolt csatasorozat érkezik, ami teljesen a feje tetejére állítja az eddig megszokott mechanikákat.

A visszajelzések alapján kijavítottuk a hibákat. Egy átlagos játékos számára a 15. szint elérése nagy falat volt, a profiknak pedig kevés volt a 15 szint. Ennek megoldására 4 ligát hozunk létre: kvalifikáció, bronz, ezüst és arany liga. Minél jobban teljesítesz egy ligában, annál kevesebb sráfot kell szerezned a következőben, emellett nem lehet kiesni egy adott ligából.

Clan Wars

2019 januárjában jön majd egy CW kampány, aminek keretében a legjobbak megszerezhetik maguknak a T95/FV4201 Chieftaint.

A kötvénybolt

Idén teljesen át lett dolgozva a játékban megtalálható bolt. Most felszereléseket és direktívákat lehet venni a kötvényből, de 2019-ben szeretnénk, ha speciális járműveket is lehetne venni.

Olyan járművek kerülhetnének be, amiket jelenleg nem lehet megvenni a prémium boltból, de bent vannak a játék fájljaiban. Ezek pl. az ajándék tankok, és olyan tankok, amiket kivettünk a fejlesztési fából, de megmaradt a régi tulajdonosoknál.

Jelenleg egy lista összeírásán dolgozunk, de annyit már tudunk, hogy többféle szintű járművet lehet majd vásárolni kötvényért.

A járművek ára az egyediségétől fog majd függeni. Emiatt lehet, hogy egy Tier X-es jármű olcsóbb lesz, mint egy Tier VIII-as és az is lehet, hogy néhány nagyon ritka gyűjtői jármű is bekerül kötvényért a boltba a jövőben.

Két csoportban érkeznek majd a tankok, az olcsóbbak tavasszal lesznek megvásárolhatóak, a ritkaságok pedig később érkeznek. Emellett kötvényekért egyéb dolgokat is tervezünk és a kötvényeket is elérhetőbbé akarjuk varázsolni.

Prémium fiók

2019-ben egy fontos átdolgozás érkezik a prémium fiókhoz. Azt szeretnénk, ha a prémium fiókok jobban profitálnának és kényelmesebbek lennének mindenki számára. Az átdolgozás sok időbe fog telni, így a türelmeteket kérjük!

Személyre szabhatóság

Idén sok szuper stílust készítettünk:

  • “Winged Hussar” az 50TP-hez
  • “Fear Naught” a Caernarvon Action X-hez
  • És a két exkluzív Warhammer 40,000 stílus: a "Valhallan Ragnarok" a KV-2 (R)-hez és a "Mordian" a BDR G1 B-hez.

Ez nem minden, a Holiday Ops ládából 4 tankhoz nyithattok 3D-s stílusokat

Jövőre tovább folytatjuk a munkát a személyre szabhatóságon és az új egyedi 3D-s stílusokon. Úgy gondoljuk, kellemes meglepetésben lesz részetek!

Tank Verseny

Várjatok, van itt még valami! 2019-ben visszatér a tank verseny! Erről később érkezik az információ.

A fenti teaser videóban a következőkről van szó:

  • A 6. érzék minden tankon elérhető lesz legénységtől függetlenül
  • A játékos név és statisztika elrejtése
  • Augusztusban egy online/offline tank fesztivál játékbeli eseménnyel egybekötve
  • Pályák feketelistára tétele
  • Baráti tűz kikapcsolása
  • A csata utáni eredmény átdolgozása + napi statisztika
Utoljára frissítve: 2018. december 17. 16:22

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Gsus49
    • Tankos
    · 5 éve
    Valakinek van esetleg infója az új svéd közepesekről? Ez egy új ág lesz?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    ______Pistike______
    • Tankos
    · 5 éve
    Mi várhat ránk. Furcsa módon a WG-nek ott a sok esztergályos ,lakatos kemény fizetésekkel utána a betateszterek ,megateszterek ultrateszterek (ezek is lakatosok vagy esztergályosok és ebben azt értem hogy :tisztelet a fanyeles szerszámok használóiknak is ) jönnek a tesztek ,betatesztek ,megatesztek ,ultratesztek és indul a játék és furcsa módon megébrednek : Ezt kurvára elb***k megint... .Boldog ünnepeket mindenkinek .
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bfreshfishb
    • Tankos
    · 5 éve
    Srácok, a kötvényért vásárolható tankokról tudna valaki adni bármilyen infót?
    *fejlesztési fából kivett tankok pl...
    Bár inkább annyi infót kérnék, hogy hol találom a kliensmappák közül a tankok kódjait?
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      matyiabagoly
      • Tankos
      · 5 éve
      A megfogalmazás a két FV 215b-re és a kivett Foch TD-re illik leginkább. Ezeket meg lehetett tartani azoknak, akiknek már a garázsában volt.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Csory
    • Tankos
    · 5 éve
    Hátha még valaki nem olvasta:
    https://ritastatusreport.live/2018/12/18/wot-special-ammo-faq/
    Látszik megint máshogy gondolkodik a WG, mint a játékosok.
    Type 4/5 még erösebbé válik szerintem. Barmok.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    replika
    • Tankos
    · 5 éve
    Kurvára itt volt az ideje. Kb évek óta ugyan ezekkel van a gond folyamatosan. Látszik, hogy para van a játékos csökkenés miatt.
    Viszont, jó hogy nem dobták el a gyeplőt, ha lassan is, de változtatni akarnak.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    borbolya
    • Tankos
    · 5 éve
    Szerintem meg ne nyúljanak a "speciális" lőszerhez amig 10-ből 9szer low vagy, mert inkább szedjenek szét goldal top tierként, minthogy ne tudjak sebezni amikor alul pislogok. Az meg a legnagyobb baromság, hogy a veled egyszintű tankokkal harcolj, mert ugyanannyi van,mint a másik oldalon...... Valahogy mindig a nagyokkal kell küzdeni.... sz@r az mm... nagyon. Illetve az rng. Botrány a 25%. Piroska plusszban kapja, a kicsit jobb meg minuszban. 50% különbség rengeteg! Az arty +- 50%!!!! Ha rossz besorolású játékos talál el, mindig többet visz, mint egy jó értékelésű player! Ezzel kellene valamit kezdeni. A goldra visszatérve sok olyan tank van, ami gold nélkül még saját tierben is szenvedős, nemhogy alacsonyként. Viszonzáskent kompenzálják dpm-ben???? Nem. Az amúgy is nehézkes játékot még jobban élvezhetetlenné teszik. Hiába jó a találati arány, ha a találat/ átütés aránya max 50%. Új nemzetek új "szörnyei"....hányni tudnék, hogy egyre erősebbek. A régen jónak számító tankok már poháralátétnek se jók. Egyesévelis töltő tárasok?? ráadásul tűpontossággal, jó átütéssel???
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    NooBiA
    • Tankos
    · 5 éve
    3.rész (utolsó): ...egy prémtank se legyen már erősebb, mint a normál, kifullozott, fejleszthető alternatívája, elég a kreditszorzója és a legénységi képzésben betöltött szerepe... legalábbis szerintem... és ami az MM-et illeti... Legyek már ugyanannyit low tier, top tier, middle tier, ugyanannyiszor... lehessen mindenkinek letiltani max 2-3 pályát, amit abszolút nem érez, nem kedvel, stb. Ami pedig a gold lőszert illeti... én azt mondom jó így ahogy van, csak korlátozni kellene... pl. max 10-20% a lőszerrekesz kapacitásból... mindjárt nem lenne gond... 50 lőszerből 5-10, aztán arra lövi el amire akarja... Ja és még v.mi... Hiába vagy top sebző egy vesztes csatában +2-es tierben saját és ellenfél csapatának viszonylatában, ha annyi XP-t kapsz, mint a győztes csapatból a 2 lövésig jutó játékos... a vesztes és győztes 5-5 játékosának XP-jét és kredit javadalmazását ki kellene cserélni a másik csapatéval... Pl. vesztes csata top5 játékosa kapjon győztesnek járó XP-t és kreditet... a győztes csapat utolsó 5 játékosa pedig a veszteseknek kijáró XP-t és kreditet... És mindjárt nem lenne probléma... Akár még leszorzózásként is jutalmazhatná az XP-t, ha épp top 5 vagy a vesztes csapatban... Ez egy csapatjáték, letojom, hogy xy-nak milyen az értékelése, de ha mindent megteszel se hozol le 100/90x csatát, ha "botokkal" vagy egy csapatban... Jutalmazni kellene a produkciót, akkor is ha vesztes vagy... Nagyjából ennyit akartam és elnézést ha hosszú lett... Aztán lehet törölni, moderálni, stb. ha nem tetszik... üdv.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      · 5 éve
      Vegig olvastam amit irtal. Kifelejtettel par dolgot. Azonos tier SC vs Type5. Szemtol szemben. Csak prem loszerrel utod at, ha tudod hova lojj. Vannak tankok amik kimondottan arra vannak kitalalva szerintem, h csak golddal lehessen at utni. Az meg ha eltalal sebez. Hol itt az egyensuly. Es ezeken az eselyeken akarnakeg rontani? Szerintem a tankokat kene ujra egyensulyozni.
      De ez csak egy apro reszlet az egeszbol es csak az en velemenyem egy resze.
      En nem vagyok olyan turelmes az irasban mint te.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        NooBiA
        • Tankos
        · 5 éve
        Ez is igaz, nézd el nekem, fáradt vagyok nem is kicsit
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    NooBiA
    • Tankos
    · 5 éve
    2.rész: De most komolyan... és ne mondja senki... az esetek többségében sajnos ez tapasztalható... Újraegyensúlyozás, mi? Ne már... Van aki ezt elhiszi? Pl. Light tankkal egy Mountain Pass-on +2-es csatában 1-1 helyen kívül hova tud menni az ember pl. egy német buldoggal? Max spotolja félig öngyilkos módon a vízmosást... az elhaladó heviket... de ha spotot kap, akkor annyi volt neki... vagy pl. akármilyen tankkal közepes játékosok ellen mit csinál az ember egy Ensken szintén low tierben? Ellövi magát és világít a másik, ellentétes sarokból... Meg amikor Ensken szintén a "med oldalt" választva +2 tieres nehéztankok, medek (E50M, Type5 Heavy, Badger, Obj 705A) jönne vele szemben (pl. stock KV-4-el vagy pl. Skoda VTU-val, vagy akármilyen más tankkal), mikor azoknak nem ott lenne a helyük... de hát ott jönnek... nincs se mozgékonysága, se átütőereje, se páncélja, stb., hogy visszafordulva elmeneküljön, vagy legyen esélye sebezni... Ezeket kellene rendbe tenni... Mert így hiába fizetsz a tankokért, vagy prémnapokkal, stb. vagy épp ellenkezőleg nem fizetsz a játékért, akkor is csak sz_pó rolleren leszel 80-90%-ban... Nekem ez a véleményem... Imádom a WoT-ot, vásároltam már nem kevés tankot, stb., de gyűlölöm, hogy az esetek többségében a P2W-ből éppúgy nem látok semmit sem, mint aki semmit sem költött a játékra vagy "csak" 1-2 járgányt vásárolt meg... Nem azt mondom, hogy előnyben legyek azokkal, akik egy fillért sem áldoztak rá, de ha már mégis, akkor fokozottan igaz, hogy ne sz_pjak már állandóan +2-ben... ahol a fentiek sajnos megkeserítik az ember életét...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    NooBiA
    • Tankos
    · 5 éve
    Sziasztok! Nem engedi egyszerre, feldarabolom... 1.rész: Ideje lenne picit rendet tenni a ciprusi Wargamingnak..., régi és új prémtankok között a normál fejleszthető tankokkal kapcsolatban természetesen, hogy ne csak "P2W" legyen, mert most az sajnos, de csak akkor, ha épp meta-prémium tankot szerzel meg... Mindenki várt a soha többé nem kapható Defenderre, erre visszarakták a festés nélkülit -sokan megvették, én is-, aztán most dobozokkal nyithatóvá tették a festettet és mit csinált a WG...? Megváltoztatta az eddig semmit sem érő IS-3A-t, fordított, nehéz profilú Progettót csináltak belőle... Oké, hogy profitorientált cég, de azért nah... egy T34-es, egy Revó, egy Panther 8.8, és sorolhatnám még, ne legyen már gyengébb, mint egy Progettó, egy "új" IS-3A, stb.... Most meg nemsokára érkezik a kerekes francia Spotter... Pillanatok alatt 70-80 km/h-val repeszt... 1,5-2x hamarabb ér el a kulcspozíciókba, mint a német bulldog, ELC Even, T92, stb. ... Akkor most hogy is van ez? Akik anno pénzt adtak -és akik nem!-, azok mind-mind le vannak tojva? És a tier6 és tier8 el lett lehetetlenítve, mert állandóan +2-be megy a tank? Oké, hogy ugyanannyi 6-os van egy 6-7-8-as csatában, de ha teszem azt egy Rudyval vagy egy sima M4A3E8-cal megy az ember adott csőpályán a med oldalra és egy IS-3A, egy Defender, egy akármi más jön szembe, akkor mit csinál vele az ember? Ugyanez igaz pl. a 8-as tankkal... pl egy Defenderrel, egy Liberóval, egy Patriottal, egy félig stock Pershinggel megy az ember low tierben (8-9-10-es csata) a medesebb oldalra támogatni és egy IS-7 jön vele szembe full arannyal, meg a háta mögött pl. egy Jagdtigerrel vagy egy 50TP-vel... Hiába tudod adott pályán, adott tankkal, adott tier-ű csatában hova illene menned, ha ott nem azok jönnek, akiknek papírforma alapján jönniük kellene... mit tud csinálni a játékos?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Hector 72
    • Tankos
    · 5 éve
    Én örülök, hogy a gold lőszerekhez hozzányúlnak, mert mióta normál áron megvehetőek az összes pirospistike ezzel bohóckodik. Bár én is jobban örülnék, hogyha a számukat limitálnák, mondjuk 1/3 vagy 1/2 rész lehetne gold csak, a többi különféle normál. De már annak is örülök ha a sebzést visszaveszik, az is valami.

    Nekem nem nagyon tetszik a gépek újraegyensúlyozása, mert szerintem nem fair, hogy végig szenvedi az ember a fejlesztési fát, és végre megszerzi a vágyott csodagépet, majd ezután lebutítják és használhatatlan lesz. Jó példa erre az E-75, ami anno nagyon jó gép volt, majd elvették a full motorját, amit 64 xp-ért kifejlesztett az ember és csináltak belőle egy lomha sebezhető gépet, de sorolhatnám még. Tele a garázsom 10-es gépekkel, amik anno nagyon jók voltak, de ma már szinte használhatatlanok. Csak nem szívesen adom el őket, mert lehet 2 hónap múlva megint újraegyensúlyozás....

Kapcsolódó elemek

  • November 13-án érkezik kizárólag az ázsiai szerverre egy mikropatch, amivel megkezdik az új matchmaking tesztelését. Nézzük milyen változtatásokat tesztelnek:

  • Mint eddig minden évben, idén is járni fog valami játékbeli extra a WG Fest VIP jegyei mellé. Tavaly a Loza Shermant kapták meg azok, akik megvásárolták a VIP jegyet, idén pedig egy olyan jármű lesz az ajándék, ami már több, mint 3 éve porosodik a játék fájljai között:

  • Az utóbbi időben egyre több konspirációs teóriával (konteó) lehet találkozni, mely azt a kérdést feszegeti, hogy a WoT rendelkezik bizonyos rejtett kódokkal, melynek célja, hogy a WG a játékosok teljesítményét szándékosan rontsa, vagy megmagyarázhatatlannak tűnő kilengéseket generáljon a játékosok eredményeiben. Vannak, akik azt gondolják, hogy a csata-generálási rendszer részesíti őket hátrányos megkülönböztetésben. A páncélátütését vagy a sebzése mértékét befolyásolják negatív irányban.

© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.