Jelenleg 480 vendég és 2 tag online

2018. november 2. 12:00

Abbey meghódítása (by Seriouzhnya)

Írta:
Értékelés:
(98 szavazat)
86 hozzászólás

Utoljára frissítve: 2018. november 2. 06:25
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  miszterq · 1 éve
  Tetszett az unortodox taktika. A Pool medál ritka, de általában így jön össze, ha top3 tierben vagy és a bot enemy egyesével jön kilövetni magát.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  PZoli
  • VIP
  · 1 éve
  A pool medál ritka dolog. Még a legjobb játékosnak sincsen túl sok. Oka, hogy szinte minden esetben óriási szerencse kell hozzá, hogy legalább 10 alkalommal te legyél a "Befejező ember", hogy pont akkor és ott legyél és életben.

  Megnézve a videó legelejét mi történik? Elindul középre és senki más nem megy le azon a lehajtón. A Scout és a jgpzE100 elmegy a 0-ásra. RHM és Scorpion G beáll kempelni a bázis TD helyre. Arty az arty pozícióba. A T30 40 másodperces késéssel indul el és úgy dönt, hogy ő is csatlakozik az 1-2-es lemmingvonathoz, amerre így összesen 9!-en mennek. Még egyszer mondom, hogy KILENCEN.

  Ha már csapatjátékról beszélünk, akkor mi volt annak a 9 embernek a fejében? Gyorsan átütjük azt az oldalt, míg a csapat többi maradéka hősiesen meghal a saját pozíciójában, míg védekezik a "meta szerint" rájuk támadó kétszer annyi tank ellen, azután visszaszaladunk a bázisra resetelni. Értem én, csak nekem a csapatjáték teljes hiányát jelenti, ugyanis kártyára teszik fel, a dolgot, mert vagy sikerül tényleg átütniük gyorsan (ez a ritkább, főleg azon a helyen) vagy ami reálisabb, hogy állóháború alakul ki és beáll a harc ott a fedezék mögül való kinézegetésből, tehát elhúzódik a küzdelem és így lesz egy rakás beásott tank az 1-2-es vonalon, a középső és a 0-ás vonalon viszont simán átüthet az ellen, ha "metát" játszik és arányosan áll fel tankokkal és megszerzi a mapcontrol-t.

  Visszatérve az elejére, ő egyedül indul középre, más csapattárstól szándékot sem látunk. Ha odament volna 2-3 tank, akkor lehet átfordul az 1-2-esre, így viszont a csapatjáték érdekében (mármint, ha győzni akar), akkor oda kellett mennie ahhoz, hogy valaki legalább azt megakadályozza, hogy az ellenfél bevegye a kolostort. Az, hogy ennél több is sikerült és feljutott a várba, az részben szerencse is. Mi lett volna, ha ő sem megy oda? Az ellenfél 907-e és progettója szerzi meg max hp-n a helyet és tud lőni a bázisunkra, 1-2-esre és 0-ásra. De jó is lett volna az a csapatnak. Ebben az esetben az ellenfél simán nyert volna, mert ő 9+1-iként tolonghatott volna a tömegben az állóháborúban és kb. malmozhatott volna. Szóval érdekes módon az, hogy a "csapat lesebezte egy lövésesre az ellent, Ő meg csak behúzta a frag-et", nem történt volna meg ha ő ott van 1-2-esen és nem azért, mert az ellenfél meghalt volna, ha ő is ott lövöldöz, hanem éppen ellenkezőleg. Azzal, hogy feladták volna a kolostort, nem alakult volna ki az a helyzet, hogy az ellen tankjaiban csak 1-2 lövés marad, hanem több.
  Szerintem. Ha tévedek, akkor majd a szakértőbbek kijavítanak.

  DE ami nem szerintem, hanem tény, hogy a tömeges rush taktikák az esetek jóval kisebb százalékában működnek, mint fulladnak kudarcba (random csatáról beszélek, csapatcsatánál nyilván egybe kell mozogni). Néha persze bejön, de inkább nem. Emiatt nem érdemes feladni oldalakat a játék kezdetén. A kolostor pedig fontos kulcspozíció és bár ő csak egyedül volt ott, a csapat szerencséjére egy erős tankkal sikerült bejutnia oda, így az ellen inkább hanyagolta a lerohanását (ha a HWK12 ment volna fel oda, akkor a 907 felmegy és megzabálja, így viszont átment az 1-2-esre).

  Az, hogy az ellenfél 9 tankkal nem volt képes elintézni 2-t, az pedig már nem hősünk hibája. Ő azt tette az elején, amit tenni kellett ahhoz, hogy meglegyen az esélye annak, hogy ne veszítsék el a meccset pár perc alatt. Utána pedig a csata alakulásának függvényében már rossz döntés lett volna máshova átpozícionálnia. Az ellenfélnek bőven lett volna esélye lehozni, feltéve, ha nem egyesével yoloznak, hanem összefogva 4-5-6 tankkal felmennek a kolostorba.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Grande__Reagel · 1 éve
  Toxikus a magyar közösség. Konteók, és irigyek mindenhol... Nem értem, miért kell mindenhol az ellenséget keresni. Miért kell támadni, provokálni? Miért nem lehet elismerni, dicsérni, biztatni?

  Persze tudom a választ, a kérdés költői. Annyira más a nem magyar közösség hozzáállása, annyival érettebbek, és önkritikusabbak, és SEGÍTŐKÉSZEK. Oda-vissza. És most nem a jó játékosok irányába kritizálok. Hanem a gyengéket fedem meg, ugyanis méltatlan, hogy mennyire infot kaptok kézbe, átrágva, letisztulva, kitapasztalva, elméletben (wotinfos cikkek) és gyakorlatban (videok).

  A wotinfot egy nagy konteos feketelyukká tettétek, alig van már sértelmes, oktatójellegű cikk. A régi dolgok persze ott vannak, amiket érdemes lenne frissíteni, pláne atankelemzéseket. De minek? Nektek minek?

  Videok? Kevés jó videogyártó van, bodzy (volt?) az egyik ilyen, meg is mondta, h miért húzódott háttérben. Nem nagyon tudok alternatívát, viszont ami még bodzy munkáját is túlszárnyalta volna, s az lett volna csak az igazán hasznos és építőjellegű, az a mélyvíz (vagymilettvolnaaneve). Na ez ment a levesbe, mert kérdeztek támadtok. Nem az a baj, h nem értitek a játékot, hanem hogy igényetek sincs rá. Mondjuk ez nem csak nektek kritika, ez társadalomkritika is egyben, ugyanis minden területen ez van, de ne menjünk ebbe bele, maradjunk a wotnál.

  Szóval a mélyvíz, ezért a hozzáállásért nem valósult meg pedig részben amiatt jöttem vissza. Mert nekem úgy gondolom egy ahhoz hasonló projektre van szükségem a szintlépéshez.

  Van egy nemzetközi szinten is jegyzett klánunk, ami ha nem is világverő, de ott van az élbolyba. És nem büszék vagyunk rájuk, hanem rohadtgecitriggmegazösszes. Ahelyett, h támogatnánk, szurkolánk nekik.

  És, hogy én, nem uniqum játékosként mit is látok a csatából? Egy dologra mondom, hogy rohadt mázlista, mégpedig h tök egyedül a közepén nem tágították ki az ánuszát. Ebből is látszik, hogy az ellenfél nem volt a helyzet magaslatán, Abbey közepe majdnem olyan fontos, mint Mines-on. Volt náluk egy Obj 907, elvileg azokban ülhetnek hülyék, de h mit keresett a hevay oldalon, nem értem... Aztán lehet h ő tudta, mit keres ott, szóval nem biztos, h ő is hülye volt.

  Minden más szép volt, teljesen jó döntés volt, h nem menta heavy sorra. Miért pusztult volna bele? Az eszetekbe se jut, h már így csak egymást akadályozták azon az oldalon? Illetve abből az irányből nem a legtökéletesebb hulldown-ra szerintem (bár, lehet én használom rosszul). Azlért nyertek, mert ő középen volt.

  És nem azért nyertek, mert h ő így tervezte, h kolobanov legyen Ez vicc. Jó, jó játékos, de ennyire nem hiszem, hogy egy csatát így tudjon intézni. Ez felér a Wg manipulálja a csatákat c. konteokkal
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Matt__Kirby · 1 éve
   Én kinézem belőle, hogy akart egy Kolobanovot, és meg is valósította.
   Nem konteó, nyilván ha nem sikerül akkor a meccs sem kerül fel ide.
   ez nem támadás hanem elsimerés, még ha szerinted túlzó is.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Grande__Reagel · 1 éve
    Hát persze h az!
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Matt__Kirby · 1 éve
     A konteó tudtommal a játékmechanikai jellegzetességekre kitalált elmélet, ami légből kapott, és nem fedi a valóságot. Bár az is igaz, hogy ez nincs leírva sehová. Szóval szerinted az is konteó, ha gondoljok, hogy a jobb játékosk képesek a terveiket megvalósítani a csatamezőn?
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Grande__Reagel · 1 éve
      Juj de kis rafináltak akarunk lenni, hogy én akarom elvenni a játékos érdemeit

      A konteot sok dologra rá lehet húzni, nem wotos kifejezés chemtrail, h egy népszerűt említsek.

      És nem, szerintem egy játékos sem képes olyan pozíciók alakulását befolyásolni, ahol nincs is ott nem azért hullott el a túlerőben lévő hevay oldal, mert ő szugerálta
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Matt__Kirby · 1 éve
       Te miről beszélsz?
       Szerintem elbeszélünk egymás mellett.
       Inkább engedjük el.
       Nem szoktam rafináltkodni, és semmit sem kennék rád.
       Szerinted konteó, szerintem meg egy jó játékosba belelátható ez.
       Ez azért nem olyan mint a chemtrail
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Matt__Kirby · 1 éve
  Olvastam, és átgondoltam amit írtatok, pro és kontra.
  Mit lehet tanulni ebből a meccsből szerintem?
  1. Toptier HT-vel szard le a csapatod.
  2. Keress valami jó pozíciót ahol előnyben vagy. úgyis csak magadra számíthatsz.
  3. a csapattársak legyengítik neked az ellenfelet, így sok dmg-t és killt tudsz kiosztani, az nem számít hogy az egész banda elvérzik, elvégre ez nem csapatjáték, a lényeg, hogy te jól járj.

  Bocsánat ha kritikus vagyok. Én szoktam figyelni a nálam jobb játékosokat a pályán, hogy mit csinálnak merre mennek. Tényleg ezt akarjátok megtanítani? Így kell jó játékosnak lenni?

  @Hunter9956 :
  a 6.5K dmg és az 5 kill valóban nem egyenértékű ezzel a meccsel. De ha ugyanúgy felvállalja a sebzés felfogását, és a ht oldal segítését, akkor is lett volna 11 kill és ennyi dmg? Nem hiszem.
  Lehet magyarázni, hogy mennyire OPÉ volt ez a meccs, hát szerintem akkor sem. Ez egy jól kigondolt játék volt a kolobanov megszerzésére. Ügyes, taktikus, de akkor is csak egy toptier sniperkedés valami sarokból.


  Az, hogy tudta merre van a Progretto, nem csalás pusztán jól értelmezi a térképet, és jól kiszámítja mit fog csinálni az ellenség.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Digne · 1 éve
   De mégis miért szarta le a csapatot?? Fejtsd már ki.
   El kellett volna mennie a KILENC másik tank után tízediknek a "heavy részre"?

   Muszáj vagyok megkérdezni te értelmezed is közben amit látsz vagy csak nézed???

   Szerintem sokkal több értelme volt az amúgy kulcspozíciót egyrészt megvédeni a meccs elején, másrészt utána elfoglalni, és megtartani. Mintsem 9 tank után odamenjen a "nehéz oldalra". Mert ugye a nehéz tanknak kijelölt ösvényeken kell mennie? Ugye?
   Ha nem ment volna fel a várba, akkor 907, Progetto stb elfoglalták volna, aztán a "nehéz oldalt" oldalba lövik, többek között ütőt is.

   Egyébként a csapat abszolút emberelőnyben volt a "nehéz oldalon", nem hinném, hogy ütő rossz pozíciója miatt buktak el, hanem mert világukat nem tudták. Pl: E75-is3-patton több mint egy percig nézték az 1est sort. T30 megállt leghátul, szerintem ő sem tudta épp mit campelget onnan.

   Szóval szerinted többre értékelhető lett volna, ha feladja a pálya kulcspozícióját, átengedi az ellenfélnek. Helyette elmegy 10. tanknak ugyanoda ahol van amúgy is kilenc, és meghal kevesebb sebzéssel, és killel mint amit kiosztott, és kvázi elbukja a csatát?
   Nem tudom mit szívsz, de adhatnál belőle, mert "ütős"

   Nem mondom, szerintem is elég passzív játék volt a leosztáshoz képest, de a lehetőségeihez mérten hozta ki belőle a legtöbbet.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    NR76 · 1 éve
    Eszében sem volt jobbra menni! Ez itt a gond. És ez jellemző a mai Wot ra sajnos. Nincs csapat!
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Grande__Reagel · 1 éve
     Nem. A mai wotra a hozzád hasnló játékosok jellemzők. Sajnos.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Digne · 1 éve
     Nem érted szerintem a lényeget
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     PZoli
     • VIP
     · 1 éve
     A nincs csapat az a 9 játékos volt, aki elment 1-2-esre. A másik 6 fogta a 0-ást, a közepet és a bázist. 6 tank 3 pozícióban vs. 9 tank 1 pozícióban. Itt keresd a csapatjáték hiányát. "Eszében sem volt jobbra menni!". Éppen ellenkezőleg. Neki volt eszében, de nem tette, mert valakinek meg kellett próbálnia megtartani a közepet, hogy ne legyen gyors bukta a meccs.. A 9 embernek nem volt az eszében semmi. Csak mentek tömegben, mert gondolták, úgy nem fognak meghalni csak bekapnak egy-két lövést és közben egy csomót sebezve bedarálják az ellent. A másik 6 tank meg le van sz*rva. Ez ám a csapatjátékos gondolkodás. Csak hát odáig nem jutottak el észben, hogy mit kezdenek majd a beásott ellenfelekkel.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Laccvacc · 1 éve
     Digne nagyon szépen leírta, de úgy látszik te nem olvastad el figyelmesen! "El kellett volna mennie a KILENC másik tank után tízediknek a "heavy részre"?"
     És ez jellemző: sok itt az irigy ember, mert biz legbelül tudják ők, hogy soha nem tudnak egy 11 killes kört menni.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Serious_Threat · 1 éve
   Az általad említett 3 pont egy győzelmet ért ebben az esetben, kérdem én, mi mást tehettem volna a csapatomban lévő 14 mozgó akadály érdekében?

   Ha a 2-3-asra megyek én is, akkor engem is letolnak jobb esetben kiadok magamból 4000-et és úgy döglök meg, rosszabb esetben lesz*pat a Type4 és az RSOP-s Obj907 és 2000-el megdöglök.
   Ha a 8-asra, akkor az FVTD által kapott célzás nélküli 800-asok miatt buktam volna el a HP-m kétharmadát, plusz mire végigértem volna, addig már rég a capen tanyázott volna a 907.

   Második kérdésem: ez a lehetőség mivel lett volna jobb ez a forgatókönyv, mint az hogy megtartom a kevés értékes pozíciók egyikét és lehozom a meccset?

   Csak magamat tudom ismételni: egy Pool's+Kolobanov-on nincs mit magyarázni, főleg úgy hogy még nekem is értéke van ennek a kettőnek, külön-külön is, nem hogy egy csatában!
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Matt__Kirby · 1 éve
    Én mégis köszönöm, hogy megtetted. Így, hogy elmagyarázod miért éppen oda és úgy, egészen másképpen fest a kép. Gondolod hogy letoltak volna a hevi soron?
    Nem hittem volna.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Digne · 1 éve
     A várból többek között szarrá lőtték volna a heavy sort. Ha nem megy oda akkor ugye az ellenfélé..
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bodzy
  • VIP
  • Kiképző
  · 1 éve
  Ahhoz hogy hol lehet a Progetto, nem kell semmilyen mód......
  Csak látni kell a térképen és értelmezni a csata alakulását!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   sherman_one · 1 éve
   Én nem vitatkozom ezzel az állítással, hiszen több ilyen "elővételezés" is volt, a toronymozgásból látszik.
   A tényekhez: akkor épp spec. nemigen látszott ebből semmi a térképen...
   Ez lehet rutin, lehet más. Ennyit írtam, nem többet.
   "és értelmezni a csata alakulását". Sztem ez pont nem az a csata volt-különösen a végjáték 8:13-tól-, ahol az ellenfél "értelmezhetően" gondolkozott és mozgott.
   Ui. Ismételten gratulálok a feltöltőnek. 11 kill az 11 kill. Szép teljesítmény.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Digne · 1 éve
    Hát nem tudom. Megnéztem a videót megint, szerintem teljesen ésszerű, és logikus volt, merre lesz a progetto.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     sherman_one · 1 éve
     Ezért vagyunk mások, hogy másképp lássuk. Nem anyázva, nem személyeskedve,csak leírva a véleményünk
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Grande__Reagel · 1 éve
      Nem anyázva, hanem burkoltan lecsalózva a játékost Nem h "udvarias" vagy, de még "bátor" is
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  sherman_one · 1 éve
  Van, amit meg kell és van , amit meg lehet magyarázni. Itt egyikre sem volt szükség.
  Szép játék, gratulálok.
  Igaz, hogy jó tankleosztású menet volt, de ezt ki is kell tudni használni. A pótellátmány és a gold lőszer miatt íroknak is ott a lehetőség ezek használatára-ez nem érv, hogy ezért lett jó a kör. Az azért nem semmi, hogy CSAK gold és -ha jól láttam- 2 db repesz volt betöltve a randomra...
  Nekem inkább az szúrt szemet, hogy néhány esetben talán túlságosan is magabiztosan "vételezte elő" az ellenfél helyzetét. A Progettonál pedig konkrétan oda is kattintott a minimapon, ahonnan az ellenfél azt megközelítette, pedig nem spotolta ki - nem láthatta, hogy ott mozgás várható...
  Írhatnám, hogy ogre ninja mode, de inkább nem írom....
  Gratulálok.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bodzy
  • VIP
  • Kiképző
  · 1 éve
  Tényleg nem értelek Titeket.....
  Arról is Serius tehet ugye, hogy 9 tank ment a csapatból egy helyre, majd 5 és félperc után elhullottak? Ő a meccs elején kockáztatott, és a közepét választotta egyedül. Benne volt a pakliban, hogy összefut 3-4 tankkal amik akár pillanatokon belül szétszedhetik főleg ha az arty is oda fókuszál. Arról is Serius tehet ugye, hogy az ellenfél tankjai beszartak Tőle az elején, és más ellenfelet választottak? Arról is Serius tehet, hogy a végjátékban, az ellenfelek agyhalott módjára egyenként próbáltak rá esni?
  Sokszor sokan sírnak, hogy nem átlagos videókat szeretnének látni, új poziciókat mutatva. Ezt most megkaptátok, még sem jó! Egyedül lehozta a meccset az sem jó! Akkor mi kell Nektek?
  Pontosan ezért csinálok én is jóval kevesebb videót mert nem érdemes, időt energiát ezekre az emberekre pazarolni, mert aki nem akar látni annak hiába szeretnék bármit is megmutatni, úgy sem fogja meglátni.....

  Serius!
  Szép meccs volt, méltó hozzád, én azért gratulálok Neked!
  A többi meg nyaljon sünt!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Neon Puma · 1 éve
   Bodzy én tényleg nem írtam semmi rosszat miért nyaljak sünt ? Gourmet-nek tartom magam de ennyire nem .
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  straubbazsi
  • Kiképző
  · 1 éve

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.