Jelenleg

26
látogatónk van

2018. máj. 15. 07:13

Super Conqueror - Elemzés

Írta:
(84 szavazat)
32 hozzászólás

Bevezetés

A Conqueror egy változata megerősített páncélzattal. Az 50-es évek első felében kezdték el gyártani, a Dart és Malkara irányított páncéltörő rakéták teszteléséhez. A tesztek során a jármű egy, a jövőben esetlegesen használt nehéz tank szerepét töltötte volna be. Tömeggyártásba sosem került.

A játékban

Tier10-es brit nehéz tank. A 0.9.20.1-es patchben került a játékba, és az FV215B heavyt váltotta le.

Paraméterek

Ágyú

A 9-es Conqueror-ról már ismerős lehet a 120 mm Gun L1A1 ágyú. Sok paramétert megörökölt az FV215b-től, csak a célzásidőben és a menet közbeni szórásértékekben van egy kis eltérés. A 10-es nehéz tankok közül ez tölt a leggyorsabban, felszerelt állapotban, BiA-s legénységgel mindössze 7,18 másodpercig tart egy lőszer betöltése. 400 HP-s alfa sebzés mellé 259 mm alap átütés társul, ez a legjobb érték kategóriáján belül. Szinte mindenre elég az alaplőszer is, csak a szuper nehéz tankok, valamint az Object 268 v4 jelenthet problémát, de ezen bestiákat is simán szitává lőhetjük a 326 mm átütésű prémium APCR lőszerrel.

Érdemes még megemlíteni a HE lőszert, aminek 515 HP-s alfa sebzése van, és 120 mm átütéssel bír. Papír tankokra, tankok hátsójára nyugodtan be lehet tölteni a repesz romboló lőszert, garantált a pusztítás. Az AP és a HE lőszer sebessége 1067 m/s, csak több száz méteres távolságnál szükséges minimális előrecélzás. A prémium APCR lőszer 1334 métert tesz meg másodpercenként, itt már semmi szükség az előrecélzásra, legrosszabb esetben is elcsípjük az ellenfél hátsófelét.

3342 sebzést oszthatunk ki percenként, ez szintén top 1 érték a nehéz tankok között. 1,83 másodperces célzási idejével, valamint a 0,3 méteres szórásával az összes heavyt lepipálja. A gyakorlatban ez a pontosság annyit jelent, hogy kiszemeljük a célpontot, rávisszük a célkeresztet és lövünk, majd 7 másodperc elteltével megismételjük a folyamatot. Ez nem is hangzik rosszul, és ha nincs vicces kedvében az RNG, akkor tényleg így működik ez az ágyú. Menet közben is hasonló a szituáció, közeli célpontoknál ilyenkor is szinte lehetetlen a mellélövés.

A -10 fokos ágyúsüllyedési szög ismét egy kiemelkedő értéknek mondható, csak a svéd heavy ágon lévő tankok futnak jobb paraméterekkel.

Az ágyú egyetlen gyengesége az emelkedési szög, ami 15 fok. Szerencsére ez nincs akkora hatással a játékmenetre, nagyon kevés helyzetben okoz kellemetlenséget.

Hogy jobban láthassuk mit is jelentenek ezek a számértékek, készítettem egy táblázatot, amiben egy hasonló szerepkörű tankot, a T110E5-öt, és egy meta tankot, a WZ-111 5A-t helyeztem górcső alá a szuper hódító mellett.

Jól látható, hogy a szintén tornyából élő E5-öt mindenben felülmúlja, és a jelenlegi meta tank is csak az alfa sebzésben jobb a Super Conqueror-nál tűzerő tekintetében.

Torony

Az már kiderült, hogy az ágyú nagy erőssége a tanknak. Nincs ez másképp a toronnyal sem. 279/88/69 mm páncéllal rendelkezik. Frontból nem igazán lehet átütni, az effektív értékek 400 mm körüliek. Szemből a torony 2 széle, valamint a kupola teteje is üreges páncélból épül fel. 2 lehetőségünk azonban mégis akad sebzés bevitelre. A toronygyűrűnél lehet némi esélyünk a beütésre, de ehhez nem árt egy nagyon pontos ágyú és minimum 300 mm átütés.

Másik esély, ha magasabban vagyunk, illetve magasabb tankkal játszunk, akkor célba vehetjük a kupola közepét. Alacsonyabb tankkal felesleges a kupolával próbálkozni, mert csak a jól ismert RICOCHET üzenetet hallhatjuk a lövéseink után.

A -10 fokos csőlehajlásnak és a jól páncélozott toronynak köszönhetően remekül lehet hulldownozni, egy igazi erőddé válik a tank minden kis domb mögé elbújva.

A torony forgási sebessége 34,89 fok/másodperc, ez egy heavynél elég jónak mondható. Az alap látótáv 400 méter, ez standard érték T10-ben.

HE lőszerek nem túl hatékonyak a torony ellen az üreges páncélnak köszönhetően. Tapasztalatom alapján csak a Type 5 és az angol TD képes komoly pusztítást okozni egy tornyozó S.Conqueror-nak. Ez szám szerint 350-600 sebzést jelent.

Felépítmény

152/101/38 mm-es páncéllal van körbekerítve a tank. A döntött frontpáncélnak köszönhetően az effektív érték 270-280 mm között mozog, így alap lőszerrel nem garantált az átütés. A biztos sikerért a tank hasát érdemes célba venni, a 140 mm-es páncélvastagság még a 8-as tankoknak sem jelenthet problémát. Vékony üreges lemez található a fronton valamint a torony 2 oldalán, szóval érdemes figyelni hova is lövünk, az oldalának kizárólag a felső részét lőjük HEAT lőszerrel, mivel a többi részen vagy a lánc vagy az üreges rész elnyeli a lövést.

A viszonylag erős oldalpáncél lehetőséget biztosít a sidescrapelésre is. Megfelelő beforgatás esetén csak a képen jelölt kis részen lehetséges átütni a tank oldalát:

2400 HP áll rendelkezésre a csatában, ez egy erős középérték T10-ben.

Kifejezetten ammorack érzékeny, ami nem meglepő, mivel az alsó lemez mögött, a bal oldalon található a lőszerrekesze.

Felfüggesztés

Eddig tartott a jó rész. 29,68 fokos forgási sebessége nem nevezhető túl fényesnek, kategóriájában csak a német heavyk, a Type 5 és az Object 705A forog lassabban.

Motor

Egy 950 lóerős motor jutott a közel 78 tonnás tanknak, így kapunk 12,2 LE/t fajlagos teljesítményt a járműtől, ami nagyon gyengének mondható.

Végsebessége 34 km/h, ezt könnyedén el is éri normál terepen, az emelkedők viszont jelentősen megfogják az előremenetben. Tolatási sebessége 12 km/h, csak a Type 5 tolat lassabban a 10-es heavyk közül.

Mobilitás terén már nem igazán jeleskedik a Super Conqueror. A paraméterei éppen az átlag alatt vannak, kb. középtávolságra helyezkedik el a szuper nehezek és a med-heavy hibridek között, de nincs ezzel probléma, hisz így kapunk egy különleges, egyedi tankot a sok klón mellett.

Megszokhattuk, hogy a lassabb, erősebb páncéllal rendelkező tankokhoz általában gyenge töltésidejű, nagy alfás lövegek társulnak. Itt közel sem áll fent ez az eset, hisz a lövege ugyan csak 400 körül sebez, de egy igazi DPM dealer a tank, ami képes bármit lebontani 1 percen belül.

Ajánlott játékstílus

Bár a pontos ágyú lehetővé teszi a sniperkedést is, mégis az agresszív játékot javaslom, ha már ilyen jó DPM-mel és páncéllal rendelkezik a tank.

1v1-ben bármelyik tanknak nekieshetünk, hisz az összes heavyt felülmúlja DPM-ben, és a medektől sem kell tartani, mivel ellenük meg ott lesz a HP fölény, ami kiegyenlíti a küzdelmet.

Elsősorban a remek ágyúsüllyedésre és az erős toronypáncélra érdemes építeni, ezért ahol csak lehet a hulldownozást érdemes alkalmazni, ilyenkor kész erőddé válik a tank és nem igazán tud mit kezdeni vele az ellenfél. Ha viszont nincs lehetőség a hulldownra, akkor megpróbálhatjuk a sidescrapet is, a szintén erős oldalpáncélnak és a kialakításának köszönhetően így is egy remek, lövéseknek ellenálló tankot kaphatunk beforgatás esetén.

Ne féljünk használni a HE lőszert, tankok oldalára, hátsójára, papír tankokra, sok 8-as tankra elég lehet a 120 mm átütés is, valamint a jó páncélozott alacsony HP-s tankokat is szépen ki lehet végezni ezzel a lőszertípussal.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Töltésgyorsító
 • Függőleges stabilizátor
 • Fokozott szellőzés/Távcső

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis elsősegélycsomag
 • Kis javítókészlet
 • Automata tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

Ami mindenképp fontos: 6.érzék, Javítás, BiA, Biztonságos elhelyezés, Kuplungégető. A többi már csak extra és saját ízlés szerint variálható.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Kiemelkedő DPM
 • Magas átütés
 • Pontos ágyú
 • Nagyon jó lövegsüllyedés
 • Erős toronypáncélzat
 • Hulldownban és sidescrapeben is igazán remek tank
 • APCR prémium lőszer
 • Magas átütésű HE lőszer

Hátrányai

 • Ammorack érzékeny
 • Lassú fordulás
 • Gyenge mobilitás

Kiknek ajánlott

Mindenkinek. Nagyon nincs mit ecsetelni, minden szituációban megállja a helyét. CW csatákon, előrenyomulásokon is gyakran előfordul, szóval az aktív csapatjátékosoknak is érdemes beszerezniük.

Videó


Az elemzést írta: Hunti

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:47

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tetrament
  • Tankos
  · 5 éve
  Nekem tetszett mindegyik Churchill tank és a fekete herceg is... Sztem jó kis tankok voltak... Csak egyből a jó helyre kellett menni különben nem lősz semmit
  Az elemzés kiváló a 9es nagyon jó tank.. Már minden ki van fejlesztve.. Brutálisan lő pontos..

  Kérdés.. A 10es 400-as alfa itt is csak papíron az? 9-esel stabilan 80%ban alatta lövök.. Átlagosan 380-320 között és ritka idegesítő
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  sanyipictures
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="singes"]Aki nem ismeri az ágat, annak szólok: t5-t7 mind kb. 20 km/h végsebesség, troll páncélzat, ami néha mindent megfog, néha semmit, alacsony alfa, szinte nulla gundep. Nagyon idegőrlő ez a hármas![/quote]

  Na igen, ízlések és pofonok Nekem a legkedvesebb tankjaim a tier 5-6-osok voltak, imádtam velük játszani, holott minden az ellenkezőjét akarta nekem bebizonyítani: statisztika, meta, stb. A BP viszont hatalmas csalódás, az sajnos nekem is szenvedés volt. Bár egy KV-4et 100 méterről szétszívattam, hiába goldozott full hpról csipegettem szét... régi szép idők! Nekem pl az FV215b is roppantmód tetszik, anno miatta, és a caernarvon miatt húztam ki az ágat, de hogy megvan az S.Q is, így teljesen elégedett vagyok
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Rathagol27
  • Tankos
  · 5 éve
  A 8-as szerintem remek tank. Nagyon gyorsan átléptem rajta, igaz nem is stockosan kezdtem vele. De ahogy Hunti említette, a frontline remek lehetőség tankot húzni még stockosan is. Nekem pl eddig Emil I lánc, motor, ágyú jött össze illetve ma kezdtem obj 416 és a lánc már megvan.
  [quote name="Mortein"]Jó cikk igazi kedvcsináló... 2 tank között gondolkoztam, hogy megkapja a sok free xp-t a Type5 vagy ez , de az Olaszon is filóztam picit, de ez az elemzés most segített dönteni úgyh ez lesz a befutó.. Most már csak azt nem tudom, hogy a 8ast húzzam ki fullra vagy T9re fejlesszem egyből, de az majdhogynem stock lenne kb 450k free xp-m van és nulláról húznám ki.. Legénységre vettem ezt a 6os prém mediumot nulladik BIA skilles volt 15x5 xp-s cucc is hozzá így 3,8%os legénység is megy bele..
  :thx2: az elemzést![/quote]
  Helyedben, persze időd fügvényében csak stock 8-ig mennék. A többire ott a frontline. A szabad xp-éd se fogy el mind.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hunter9956
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="Mortein"]Jó cikk igazi kedvcsináló... 2 tank között gondolkoztam, hogy megkapja a sok free xp-t a Type5 vagy ez , de az Olaszon is filóztam picit, de ez az elemzés most segített dönteni úgyh ez lesz a befutó.. Most már csak azt nem tudom, hogy a 8ast húzzam ki fullra vagy T9re fejlesszem egyből, de az majdhogynem stock lenne kb 450k free xp-m van és nulláról húznám ki.. Legénységre vettem ezt a 6os prém mediumot nulladik BIA skilles volt 15x5 xp-s cucc is hozzá így 3,8%os legénység is megy bele..
  :thx2: az elemzést![/quote]
  Én a 8-ast csapat csatában húztam, ott elég türhető volt, ráadásul azóta buffolták is.Na meg van most frontline, ott is lehet tankot húzni.A t9-es Conquerornál szar alap gunnal játszani, oda már kicsi az alfasebzés.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Mortein
  • Tankos
  · 5 éve
  Jó cikk igazi kedvcsináló... 2 tank között gondolkoztam, hogy megkapja a sok free xp-t a Type5 vagy ez , de az Olaszon is filóztam picit, de ez az elemzés most segített dönteni úgyh ez lesz a befutó.. Most már csak azt nem tudom, hogy a 8ast húzzam ki fullra vagy T9re fejlesszem egyből, de az majdhogynem stock lenne kb 450k free xp-m van és nulláról húznám ki.. Legénységre vettem ezt a 6os prém mediumot nulladik BIA skilles volt 15x5 xp-s cucc is hozzá így 3,8%os legénység is megy bele..
  :thx2: az elemzést!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Istiger1
  • Tankos
  · 5 éve
  Sziasztok,

  Jó cikk, a toronynál még említendő szerintem, hogy közelharcnál nagyon jól belőhető az ágyú és a pajzsok közötti rész.
  Ugyan, ehhez is kell 300-as átütés, de be lehet ütni:

  [url]https://imgur.com/KER4BqI[/url]

  :thx2:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  D00M
  • Tankos
  · 5 éve
  Manapság a páratlan tiernek jobb az MM-je, a tier 9-nek különösen. Sokkal gyakrabban vagy top tier, de ha össze is rak tízesekkel, akkor is csak 3-at kapsz a nyakadba.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hector 72
  • Tankos
  · 5 éve
  Nekem megvan a Conqueror és nagyon szeretek vele játszani, vagyis ennek a gépnek a kisöccse és ez is ki van fejlesztve.
  Nem tudom, hogy mennyire érdemes a 10-es gépre ráhajtani. A löveg ugyanaz, a torony jobb, de nagyon hasonló, a gun dep. ugyanaz....
  Érdemes ezt megvenni, jobb ez annyival, mint a 9-es kistesója ?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  D00M
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="singes"]Aki nem ismeri az ágat, annak szólok: t5-t7 mind kb. 20 km/h végsebesség, troll páncélzat, ami néha mindent megfog, néha semmit, alacsony alfa, szinte nulla gundep. Nagyon idegőrlő ez a hármas![/quote]A 7-esnek van gunderpje, igaz, ez nem sokat segít rajta, mert minden más szempontból szintje leggyengébb neheze. Az 5-ös amúgy egész jó, a 6-os meg simán csak középszerű.

  Amúgy az egész brit fa ilyen, szinte minden ágon van 2-3 olyan tank (kivéve talán a med ágat) amivel megszenvedsz, mire egy újabb használható darabig elérsz. Mondjuk még így is jobb, mint a francia, ami tier 5-ig, majd minden ágon free XP, kivéve az artyt.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Vasembör
  • Tankos
  · 5 éve
  Nagyon köszönjük az elemzést Hunti, természetesen 5 *
  Nagyon várom már ezt a tankot, jelenleg 9-es "mégnemszuper" variánsnál tartok, de ha van tesztszerver, mindig gululok vele pár kört ízelítönek...
  Ritkán használom ki, hogy van páromnak acc-ja, nekem pedig tartalék acc., de ennél a szavazásnál adtam 3 voksot neki... nehezen, de behúzta végül a ToT-ot
  Így a júniusi programom már adott!

Legfrissebbek a szerzőtől: Hunter9956

Kapcsolódó elemek

Tovább a kategóriában: « Conqueror - Elemzés
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.