Jelenleg

25
látogatónk van

2018. január 23. 08:22

Object 416 - Elemzés

Írta:
(51 szavazat)
37 hozzászólás

Bevezetés

Az Object 416-ot ugyanaz a tervező iroda vázolta fel, aki az A-44-et tervezte Kharkovban. Leporolták az el nem készült A-44 terveit 1950-ben és tovább fejlesztették az új követelményeknek megfelelően. Teljesen új és csak ezen a tankon használt tornyot terveztek, amelyben mind a négy legénységi tag a hátul elhelyezkedő küzdőtérben kapott helyet. 

A vezető elöl jobbra ült, és egy teljesen egyedi rendszer segítségével lehetővé tették számára, hogy mindig a jármű eleje felé nézzen, függetlenül attól merre néz maga a torony eleje. Elméletileg a torony 360 fokos fordulatra volt képes, azonban a vezetőülés mozgás közben csak 70-70 fokra fordult jobbra és balra, ezért ez lekorlátozta a torony forgási kapacitását.

A 416-os főfegyverzete a 100 mm-es M63-as löveg volt, amelynek visszarúgási erejét egy Quad-Baffle rendszerrel csökkentették. A lövegtoronyban 18 lőszer kapott helyet, amelyeket egy láncmeghajtásos rendszer alkalmazásával lehetett a lövegbe juttatni. Ezen felül a tank testben még volt lőszer tárolására lehetőség. A jármű mozgatásáról egy 400 LE-s V12-es diesel motor gondoskodott, amely lehetővé tette a 45-50 km/h sebesség elérését. A tank torziós felfüggesztését kifejezetten ehhez a típushoz fejlesztették ki. 1952 nyarára elkészült a prototípus, és szeptember elsejével kezdetét vették a tesztek. A próbaüzem alatt 1350 km-t tettek meg, 15 lövést adtak le, majd november 2-re a motor tönkre ment. A teszt üzem alatt számos hibára derítettek fényt, többek között a vezetőülést forgató hidraulikus rendszer megbízhatatlanságáról is jelentést tettek. Bár próbálták a hibákat kiküszöbölni, a projektet 1953-ban leállították. A történet iróniája, hogy megpróbálták a prototípust tankelhárítóként is továbbfejleszteni SU-100P néven, azonban ezt is leállították. Az egyetlen elkészült Object 416 jelenleg a Kubinkai Tankmúzeumban látható. – by Bodzy

Paraméterek

Ágyú

A tank fő lövege a 100 mm M-63. Nos, ez egy remek ágyú, már-már OP-nak számít ezen a szinten, adatai ugyanis megegyeznek a T-54 ágyújával, csak egy szinttel lejjebb! (persze annak más a neve, hogy újra ki kelljen fejleszteni...)

201/330/50 átütés mellett 320/320/420 sebzés kiosztására képes. A 201 mm-es átütés T6-8 között bármire, míg T9-ben a nehezek kivételével szintén bármire alkalmas. És ha valami nagyon keménnyel találkoznánk, akkor 330 (!) a prémiumlőszerének az átütésére. Ezzel az átütéssel a T10-es szupernehezeket szemből szét lehet bontani minimális célzással, akár toronyfronton keresztül. Csak az összehasonlítás kedvéért, a t8-as medek közül – a prémiumtankokat nem számítva – mindössze hét tank alaplőszerének jobb az átütése, míg ha a goldot nézzük, akkor az Objekt 416 toronymagasan vezet, a sorban következőnek mindössze 275 az átütése! És csak hogy folytassuk a sort a T8-as medek összehasonlításával, sebzésben csak a T-34-2 és a T-44 előzi meg, míg a TVP VTU-val azonos szinten van (ha a prémeket is figyelembe vesszük, akkor az M4A1 Rev., az STG Guard és a T-34-3 is megelőzi a 390-es alfával). Tehát ettől a tanktól lehet, és kell is tartani. Nagyot sebez, és garantáltan át is üt, bármivel is hozza össze az MM.

A lőszerek megegyeznek a T-54 kiosztásával, nevezetesen AP/HEAT/HE. Az áruk 1.230/4.800/1.170 kredit, sebességük pedig 895/895/895 m/s. Ha távolabbra akarunk lőni, akkor jobban elé kell célozni a tanknak mint normál esetben, picit lassan szállnak a lövedékek. Összesen 35 db-ot vihetünk magunkkal, én 19/14/2 elosztást használok, mert a jelenlegi MM-ben csatáim közel felét T10-ben játszom, ott pedig a 201 átütés sokszor kevés, főleg egy városi pályán. Eddig egyszer sem fordult elő velem, hogy elfogyott volna a lőszer.

Az alap DPM 7,67 mp-es újratöltési idővel 2.502, melyet töltésgyorsítóval és ventivel megtámogatva 2.844-ig javíthatunk (6,75 töltési idő). Ha valaki BIA-t és pótellátmányt is alkalmaz, akkor 3.032 a DPM, míg 6,33 mp alatt tölti be a következő lőszer. A pontosság 0,35, amit 0,33-ig tudunk lefaragni, ha minden javítót alkalmazunk. Továbbá a célzási idő is elég gyors, 2,21 mp, amit 2,02-ig vihetünk le (célzásgyorsító nélkül persze). Magyarán kevesebb mint 7 másodpercenként osztjuk a 320-as pofonokat vagy ha puha tankkal találkozunk, akkor a 420-asakat, plusz néhány modult/legénységet is kiütünk még. Rhm., Skorpion G és a lightok többsége nagyon szokott örülni neki és kétszer is meggondolja, hogy még egyszer kér-e a szeretetcsomagból. És csak hogy tovább hangsúlyozzam az ágyú OP-ságát ezen a szintén, minden más mednél sokkal jobb a DPM-e! A következő tanknak, a Panther 8.8-nak 300-zal kisebb a DPM-e, míg a prémtankokat leszámítva a következő tank a sorban a TVP VTU, neki kb. 350-nel alacsonyabb ez az értéke. A gyakorlatban sajnos néha pontatlannak érződik, de a lövések minimum 2/3-a találni szokott a legrosszabb RNG esetén is.

Tehát van egy olyan ágyúnk, ami OP-nak minősül ezen a szinten. De ilyenkor szokott jönni a fekete leves, ami ezt a tankot sem kerüli el. Egyrészt a tank hátsó tornyos kialakítású, ebből következően -3 (!) fok ágyúsüllyedéssel van megáldva, és a löveget csak +15 (!) fokban tudja felfelé emelni. Mindkét érték botrányosan rossz, és eléggé meg tudja nehezíteni a vele való játékot. Illetve van még egy rossz hírem a klasszikus medes játékot kedvelőknek (akik közé én is tartozom), nevezetesen a torony nem fordul körbe. Mindkét irányba 75 fokot tud csak fordulni, ebből következően csak 150 fokban tudja azt forgatni. Rendkívül kellemetlen, amikor menekülni kell, és nem tudjuk közben az üldözőt lőni, illetve ha egy tankra ráugrunk és körbekocsikázzuk, akkor jóval nehezebben változtatjuk tésztaszűrővé. Ha nem figyelünk, akkor sok lövés mellé fog menni. Gyakorlás kell hozzá. Menet közbeni szórás értékei nagyon jók, ezzel a tankkal is lehet azzal próbálkozni, hogy menet közben az autoaim-et rárakjuk az ellenre és 200m-ről vagy közelebbről lövöldözzük. Általában el fogjuk találni a célpontot.

Torony

A torony 75/45/45 mm páncélzattal van ellátva. Gondolom, most mindenki röhög, hogy akkor ezt ami eltalálja, az sebzi is. Nos, ahogy a képeken is látszik, a torony egy lefordított palacsintasütő formáját kapta. Ennek hála rengeteg érdekes szöge van, meg sem lehet számlálni. A torony frontja 123-570 mm között változik, és a szélei autopattintók. Van egy kupolája is, ami 20-150 mm közötti "védelmet" képvisel, de aki eltalálja, annak minden elismerésem.

A tank 380 m látótávval rendelkezik, ami elég kevés. A T8-as medek 380-400 méter látótávval rendelkeznek, tehát ebben az értékben a legrosszabbak vagyunk, ami teljesen érthető a tank kialakítása miatt, de erről később. A tornyot 42 fokban képes fordítani, ez bőven használható arra, hogy egy ránk ugró light-ot lekövessünk, de a szolid oldalankénti 75 fokos kitéríthetőség miatt testtel is érdemes rögtön utána fordulni, különben hamar igencsak kellemetlen helyzetbe kerülhetünk, ha új kipufogót akar csinálni nekünk, miközben mi csak forgolódunk és nem igazán élvezzük a dolgot.

Felépítmény

110/75/45 mm páncélzattal van ellátva a tank teste. 120 mm-nél a döntés miatt sem nagyobb ez az érték, tehát a teste esetén igaz, hogy ami eltalál, az sebez is. És itt jön a lényeg: ami eltalál! Ez a tank egy ajtó alatt is képes átmenni, konkrétan egy lapostetű. Mivel kicsi, ezért nem olyan könnyű eltalálni, főleg, ha teljes gázzal utazgatsz és közben véletlenszerűen irányt is váltasz. Szerintem az orosz mérnökök az orosz sztyeppékre tervezték, ott könnyen el tudna rejtőzni a fűben is. A tank a valóságban 182,3 cm (!!!) magas volt.

És most jön a Jolly Joker, az álcaérték. Ezek alapból is bámulatosak: 24,19/14,55/5,32%. Ezek olyan szinten jó értékek, hogy nem is a medekkel, hanem a lightokkal és a TD-kel kell összehasonlítani. Álló helyzetben az összes könnyű tanknál jobb, és menet közben is lekörözi az M41 Bulldog-ot! Ha a TD-kel hasonlítjuk az értékét, akkor csak az UDES-nek jobb az álcaértéke, még az STRV S1-et is megelőzi! Ezt érdemes minél feljebb tolni, a legénységnek kötelező az álca skill, és a tankot is szép ízlésesen le kell festeni, majd mehet a móka. Előfordult, hogy beálltam elöl spotolni egy bokorba, és egy T-10 csak akkor vett észre, amikor proxyból kispotolt! Volt is részéről nagy meglepetés.

Felfüggesztés

A talp 52 fokban képes fordulni, ez nagyon jó érték, gyakorlatban remekül használható. Minden más T8-as mednek ennél rosszabb az értéke. A talajellenállás pedig 0,67/0,77/1,53, ami megegyezik elődje, az A-44 értékével. Kis körben is meg tudunk fordulni, ennek hála a ránk rontó tankokat le tudjuk követni.

Motor

Egy darab motor van csak (a DG nevű szörnyeteg), tehát rögtön teljes sebességgel tudunk közlekedni. Összesen 400 paci erejét gyömöszölték bele, ami nem tűnik soknak, de a tank alapból csak 24 tonnát nyom, ebből következően 16,67 LE/t a fajlagos teljesítménye, ami a T8-as medek között átlagosnak mondható. 50 km/h a végsebessége, de azt elég gyorsan képes elérni, és sík terepen tartja is szépen. Sajnálatos módon a tank elejében helyezték el, ezért a frontra kapott lövésektől hajlamos sárgulni, de pirosra ritkán lövik. A gyulladásnak 12% az esélye, néha előfordul, de nem sűrűn.

A tank rendkívül könnyű, semmivel ne ütközzünk! Lehetőleg light tankba se menjünk, mert lehet hogy neki jobban fájna, de mi sem ússzuk meg sérülés nélkül.

Modulérzékenység

Alacsony tank + sok lőszer = gyakori ammorack. Viszonylag sűrűn képesek sárgítani az ammoracket, főleg az oldalról érkező lövések, de még mindig ritkábban, mint az A-43 vagy az A-44 esetében. A motort szemből könnyen lövik sárgára, és mivel a tank egész testét a lánctalp alkotja, ezért nagyon hajlamos azt ledobni. Legénység közül a sofőrt és a lövészt szedik a leggyakrabban, utána a töltőt, végül a parancsnokot.

Grindelés

Szerencsére nem túl nehéz a tank kigrindelése. Az alap lánc elbír minden fejlett modult és egy felszerelést is, amire én a töltésgyorsítót javaslom. Másik jó hír, hogy eleve nem sok modul vár kifejlesztésre. Csak 2 db ágyú mehet rá, amiből az elsőt ugye rögtön kapjuk, más kérdés, hogy szerintem nem túl hatásos. Ezen kívül a tornyot és a lánctalpat kell kifejleszteni. Mint már említettem, motorból egy fajta áll a rendelkezésünkre, míg a rádiók szabványosak, kismillió tankon ki lehetett már fejleszteni őket. Először az ágyút (54.000! XP) kell kihúzni, mert az alaplöveg csupán 175/235/50 átütéssel rendelkezik, és 250 az alfája. Ha stock ágyúval ha bekerülsz T10-be, akkor kb. spotolhatsz, sebezni nem sokat fogsz, még a T9-eseknél is nagyon pontos lövések kellenek, amit a 0,39-es pontosság csöppet megnehezít. Következő a torony, amire véleményem szerint free-t már nem kell költeni, az a 15.500 XP könnyen összejön. Páncél ugye egyik tornyos sincs, míg a kialakításuk hasonló. Ami miatt viszont mindenképpen fel kell rakni a fejlesztett tornyot az az, hogy vele lecsökken az újratöltési idő és nő a látótávolság is, illetve picit több HP-ja is lesz tankunknak. Végül maradhat a lánctalp, mely után mehet rá a többi felszerelés is.

De ha a nagyobb löveget rátesszük, akkor hirtelen egy sokkal jobb tankot kapunk, csak még a DPM lesz picit alacsony. Összefoglalva, a tank grindelése egyáltalán nem fájdalmas, és könnyen túl lehet lenni rajta.

Ajánlott játékstílus

A klasszikus medes játékot el kell felejteni. Ezzel nem tudsz hulldown-ban lövöldözni, nagyon sokat kell gyakorolni a tankokat lerohanó támadást. Ellenben bárkit hamarabb felspotolsz mint ő téged, és sok esetben úgy kezdheted el lövöldözni, hogy még ekkor sem vesz észre. Ez a tank egy csendes gyilkos, amihez minden adott. Van remek ágyúja, kiváló átütéssel. Bárhol képes elbújni, és az életben nem találod meg. A legkisebb roncs vagy terepakadály is kiváló védelmet nyújt számára, mindenhol elfér. A mobilitása is kielégítő, könnyen el tudsz menekülni bármekkora bajból, ha idejében kapcsolsz. Én Ensk-en a vonatok alatt imádok keresztüllövöldözni büntetlenül, mert tudom, hogy a másik tank erre nem képes, mert túl magas hozzá. Sidescrape-re a hátsótornyos kialakítás alkalmassá teszi, sok lövést le lehet így venni, de elég gyakran ledobja a láncot.

Nyitott pályán, ha nincs elég light, akkor előre szoktam menni egy tipikus passzív spotter pozícióba, és hagyom hogy a csapat tegye a dolgát. Ahogy Scheff szokta mondani: "Easy spot, easy life". Amikor pedig a spotolt tank bokor mögött próbál elrejtőzni vagy kicsit is messzebb van (kb. látóhatárom szélén), akkor én is beszállok a buliba, mert úgysem fog felderíteni lövés után sem. Amikor szétszóródtak, akkor pedig egyesével lerohanom őket, csak arra kell nagyon figyelni, nehogy luftot lőjünk a viszonylag fix torony miatt.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Töltésgyorsító, fokozott szellőzés, periszkóp. Vertikális stabilizátor rakható rá, de sokan meg fognak kövezni, én ennél a tanknál annyira ezt nem tartom fontosnak, mert a torony miatt amúgy sem tudok megereszteni annyi mozgás közbeni lövést, illetve már az alapértékei is elég jók ahhoz, hogy a lövések többsége vstab nélkül is eltalálja a célpontot. Ebből következően én inkább a DPM-et növelem a szellőzéssel. Periszkóp pedig a sok spotolás és a sok spotsebzés miatt kell rá.

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis elsősegélycsomag
 • Kis javítókészlet
 • Automata tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

 1. 6. érzék + Álca
 2. Álca + Javítás, látótávot növelők
 3. Javítás/BIA
 4. Mozgás közbeni pontosságot növelők

Bevétel

Ez egy veszteséges tank. Érzésre már a javítása is eleve drágább, mint más tankok esetében. Ha pedig az új, remek MM miatt folyamatosan T10-be kerülsz, akkor sokszor kikerülhetetlen a prémiumlőszer, ezért csatánként gyakrabban fogsz kisebb-nagyobb összegeket veszteni, mint nyerni. Nekem a rekordom valami -75k körüli összeg volt, amikor Himmelsdorfra kerültem T10-ben, szemben sok kemény nehéz tankkal. Szépen sebeztem, de így is kikaptunk, aminek meg is lett az ára. Hallottam viszont már -120k-ről is. A vbaddict szerint ezzel a tankkal az átlagos bruttó bevétel 13.200 kredit, míg a nettó -8.640. Ez kb. helytálló. Csak abban az esetben lehet prémium mellett 20-30k pluszt szerezni, ha egyáltalán nem lősz goldot, és javítanod sem kell a tankot, és persze nyertek a végén. Komolyan, ez a tank veszteséges, ezt el kell fogadnia mindenkinek, aki ezzel szeretne játszani.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Alfa sebzés, sima és prém egyaránt
 • Átütés
 • DPM
 • Mozgás közbeni szórás
 • Mozgékonyság
 • Sidescrape-re alkalmas
 • Camo-ban verhetetlen
 • Kis méret, és ebből következően relatíve nagy védettség
 • Kevés modul, amit ki kell fejleszteni
 • Torony kialakítása

Hátrányai

 • Páncélzat hiánya
 • -3 fokos ágyúsüllyedés
 • +15 fokban emelkedő löveg
 • Lassú lőszerek
 • Fix torony
 • Szemből insta motorsérülés
 • T8-as medek között legalacsonyabb HP

Kiknek ajánlott

Kezdőknek semmiképp. Klasszikus medes/heavys játékosoknak szintén nem. Aki szeret spotolni, esetleg hátulról láthatatlanul lövöldözni, annak remek választás. Nem könnyen játszható tank, nekem is kb. 100-120 csata kellett, mire összerázódtunk. De ha sikerül kiismerni, és nem a WN8 növelésre hajtasz minden áron, hanem hajlandó vagy nyugton ülni és spotolni, türelmes vagy, akkor félelmetes páros lesztek. Ennek ellenére a 3 GM-hoz elég sok, kb. 2,6-2,8k sebzés+spotsebzés kombinált kell jelenleg.

CW/SH véleményem szerint kizárt, egy együtt mozgó falkába nem fér be, és a nehezekre sem szabad frontból ráereszteni. Legfeljebb terület védésére lehetne használni, de akkor egy tank mínusz a csapatból.

Videók

Kivételesen két  videót hoztam a tank két külön felhasználási módjáról. Egyikben a TRIGG-es kolléga, QUINC mutatja be egy régebbi videóban, hogy hogyan kell igencsak aktívan használni, a másikat én futottam, és Bodzy alakította át, akinek ismételten nagyon szépen köszönöm ezt! Ebben pedig azt mutatom be, hogy mikor kell észrevenni, hogy elveszett az oldal, de hogy a csata ne vesszen el, hogy kell spotra használni a tankot.


Az elemzést írta: singes_hun

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:07

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hunyadi_Loveszdandar
  • Tankos
  · 4 éve
  Az Object 416-ot eredetileg könnyű tanknak tervezték. Később, a tesztelési fázisban levont tanulságok alapján újragondolták a projektet és TD-re módosították, majd átnevezték SU-100M-re.

  Érdekesség, hogy a torony képes 360 fokban körbefordulni. Csak a vezető ülés mozgástere nem enged +/-70 foknál nagyobb kitérést. Viszont álló helyzetben mehetne a forgatás. Szerintem a svéd TD-knél bevezetett ostrom módot itt is lehetne használni. Normál módban úgy működne, ahogy most is. Ostrom módban nem tudna mozogni, de körbeforogna a tornya, esetleg picit javulhatnak a célzási sebesség és pontosság mutatók. Ostrom módot kikapcsolva automatikusan a torony a legközelebbi 70. fokhoz forgatná a tornyot és miután elérte lehetne újra mozogni.

  Én helyesnek tartom, hogy a WG - még ha csak kényszerből is, de - MT osztályként hozta be a játékba.

  A jelenlegi meta és pályák nem kedveznek, hogy minden körülmények között ki lehessen használni a tankban rejlő potenciált.

  Ennek ellenére igazi "multi role combat vehicle" - ahogy a művelt francia mondaná. Ha kell LT, ha kell TD vagy egy gyilkos MT.

  Nem kezdő/gyenge játékosnak való tank, tapasztalt és "pro" játékosok kezében viszont kifejezetten veszélyes ellenfél. A vak HT tankok természetes ellensége. A WOT újkori történetében legtöbbször OP-nak titulált tankját, a Defendert végjátékban úgy szivatja meg az Obj416 ahogy nem szégyelli.

  Singes, szép csata! Igazi Ász, egy magyar harcostól! Majd Nimród fiamnak is megmutatom. :P

  Természetesen megtartós a tank nálam és nagy a bódottá' hogy nem veszik ki a játékból!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Cortez31
  • Tankos
  · 4 éve
  [quote name="Cirmos"]A második videóban mod végzi a megszerzett plecsnik menet közbeni képernyőre pakolását? Ha igen, meg tudná mondani valaki a mod nevét? [/quote]
  Achievements in Battle, azt hiszem.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Kev_HUN
  • Tankos
  · 4 éve
  Hétvégén fulloztam ki free XP-ből, tudva hogy a következő patchben külön veszik a 416 és t-54 vonalat minél előbb kiakarom húzni belőle a t-54-et így a napokban húzós grind lesz. 7 csatát mentem vele eddig abból 6 nyert is 85% a WR eddig. Az átlag sebzés 1600 dmg, de szerintem lenne 2000 felett ha az első csatában, beszarás jelző nélkül td-ztem és egy FV 215b 83 egy lövésezett 0 dmg-el. Átlag wn8-am vele 2500 ami szerintem 3k fölé fog menni. XVM szerint a 3. GM-hez 1850 kombinált sebzés kell amit kevésnek tartok így ez szerintem fals. 16%-ra ugrott a GM 7 csata elteltével de a 2,8k kombináltat sokkallom. 100%-os legénységgel 0 skillel jelenleg pontos az ágyúja, jó a camo és nagyon mozgékony. Szellőzés+Töltésgyorsító+Távcsővel használom a spotolás így easy vele ( 1,71 spot az átlag).
  Szinte csak arannyal használom (10 ap - 20 heat - 5 he)+pótellátmánnyal átlag kredit nettó -40-50k. A torony páncélt kell még megemlítenem mert nagyon troll tud lenni, többször volt, hogy a Jagd. E100 pattant róla.
  Az elemzés pedig király ! Ment az 5 csillag ! ;-)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  · 4 éve
  nekem személyes kedvenc... nagyon jó kis tank.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Cirmos
  • Tankos
  · 4 éve
  A második videóban mod végzi a megszerzett plecsnik menet közbeni képernyőre pakolását? Ha igen, meg tudná mondani valaki a mod nevét?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hector 72
  • Tankos
  · 4 éve
  Fura kis jószág. Nem csak a kinézete miatt.
  Nagyon speciális stílust igényel. Kicsit olyan mint az ELC, valaki vagy utálja, vagy szereti, szerintem nincs közép út.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  singes
  • Tankos
  · 4 éve
  [quote name="Tutyimutyi2"]"Viszont ami rossz hír az az, hogy az alap láncra nem megy fel a nagyobbik löveg, sőt, igazából még egy normális felszerelés sem."
  Csak egy kérdés az íróhoz: Ha a fejlesztett ágyú 257 kg-al könnyebb az alap ágyúnál akkor az nálad hogy nem fér fel a tankra fejlesztett lánc nélkül? [/quote]

  Jogos, köszönöm az észrevételt!
  Rég kifulloztam, a neten pedig vmit elnéztem. Már írtam Jacktornak, hogy ha tudja, mit írjon át benne.

  Sry!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  viktor9421
  • Tankos
  · 4 éve
  én utoljára talán tavasszal játszottam vele, 1860 az átlagsebzésem vele, valahogy sikerült 92%-ig felvinni a gunmarkot, de ha azt mondod hogy nehéz vele a 3.-ik akkor hanyagolom inkább mert csak lerontom
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tutyimutyi2
  • Tankos
  · 4 éve
  "Viszont ami rossz hír az az, hogy az alap láncra nem megy fel a nagyobbik löveg, sőt, igazából még egy normális felszerelés sem."
  Csak egy kérdés az íróhoz: Ha a fejlesztett ágyú 257 kg-al könnyebb az alap ágyúnál akkor az nálad hogy nem fér fel a tankra fejlesztett lánc nélkül?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  singes
  • Tankos
  · 4 éve
  [quote name="BaliSan"]98%-ban beütik. Nagyszerű ágyú, de távolra teljesen rászűkülve is mellélövi a felét. Nem fordul a torony, tehát TD érzés mikor elindul a tank forgása akaratlanul. Lapos tank, ennek ellenére könnyen észreveszik. Lassú, lassan gyorsul. Nincs csőlehajlás, minden domb az ellenséged. WN8-at felejtsd el ha ezzel játszol. Legrosszabb 8-as med amivel játszottam eddig. Ha néha elcsattan 1-2 pofon a WOT miatt a gépnek, akkor ezt el se kezd, hacsak nem szeretsz új egeret, billentyűzetet vásárolni.[/quote]

  Amikor megállok, én mindig automatikusan megnyomom az X-t, ekkor a test nem fordul el, csak a torony. ;-)
  Szerintem nem állja meg a helyét, hogy könnyen észreveszik. Összes 8-as jármű közül neki van a második legjobb camoja. Ha folytos észrevesznek, akkor te csinálsz vmit rosszul szerintem.

  Ha klasszikust medes játékot akarsz, akkor ne ezzel a tankkal próbáld, írtam is. Ez egy med/td kombó. Ha klasszikus 8-as medet akarsz, javaslom a Pershinget, T-44-t, STA-1-t. Mindegyik a hagyományos medes játékélményt nyújtja. :shaking:
Tovább a kategóriában: « T-54 - Elemzés T-34-85 - Elemzés »
© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.