Jelenleg

25
látogatónk van

2018. január 4. 08:51

A-44 - Elemzés

Írta:
(46 szavazat)
54 hozzászólás

Bevezetés

1941-ben felmerült a kérdés a szovjet tervezőkben, hogy van-e alternatívája a T-34-nek. A.A. Morozov vezetése alatt a 183-as Kharkovi gyárban 1941 márciusában megkezdődtek a tervezések az A-44-es típusszámmal ellátott projekthez.

Főbb paramétereit a következőkben határozták meg: harci súlya 30 tonna körüli legyen, első páncélzata 75 mm-es legyen 60 fokos döntöttséggel, míg a torony páncélzatának minimum 60 mm-es értéket írtak elő. A tanknak sík terepen az 50 km/h-s értéket tudnia kellett, ezért kétféle dízel motoron gondolkoztak, a 600 lóerős V-5-ön, illetve ha nagyobb páncélzattal látják el és/vagy nagyobb löveggel is szerelik fel, akkor a 850 lóerős B-6 motor biztosította volna a megfelelő menet teljesítményeket. A motor teljesítményét egy hatfokozatú manuális váltó vitte volna át a független felfüggesztésre, amelyben 8 nagy kerék és 14 kisebb támasztó görgő kapott volna helyett. Az üzemanyagtartályát 600 literesre tervezték, és ezzel megfelelő hatótávot tudtak volna biztosítani a járműnek.

Mivel ebben az időben már felmerült, hogy a járműveknek nagyobb harci értékkel kellene bírniuk, így az elsődlegesen számításba vett 57 mm-es ZIS-4-es ágyú és a 76.2 mm-es ZIS-5 ágyú mellett tervbe vették a nagyobb átütőerővel bíró 107 mm-es ZIS-6 ágyú beépítését is, amelyet eddig csak nehéz tankokon alkalmaztak. A kisebb lövegnek akár 160, míg a nagyobb lövegnek 60 lövedék volt a javadalmazása. A páncélost a 71-TK-3-as típusú rádióval kívánták felszerelni, amely 18 km-en belül biztosított kommunikációt – ez különösen azért érdemel említést, mert a korai szovjet tankok nem mindegyikében volt rádió...

Az A-44 terveit 1941. április 20-án mutatta be a bizottságnak A. Behr vezető tervező a makettet. A projektet jóváhagyták és utasították Behr-t, hogy 1942 elejére építsen két prototípust tesztelésre, azonban a háború kitörése és az azt követő evakuálások miatt a projekt sosem fejlődött tovább és megállt a rajzasztalon. (by Bodzy)

Paraméterek

Ágyú

Az A-44 fő lövege a 107 mm ZiS-6. Ez sokaknak nagyon is ismerős lehet, lévén ez a löveg az egyik legjobb 6-os heavy tank, a T-150 fő lövege is. És ez egy meden áldás, de sajnos egyben átok is.

A löveg 167/219/54 átütésre képes, és 300/300/360 sebzést tud osztani. Ez eddig nagyon szépen hangzik. Lévén med, ezért jóval mobilisabb, mint egy heavy, tehát olyan szögekből is tudjuk használni, amiről szegény T-150 csak álmodozhat. Könnyen tudjuk az ellent oldalba, esetleg hátsóba lőni, ilyen esetekben a 167 átütés bármire elegendő (bár néhány japán csoda okozhat meglepetést). A sebzésünk pedig elképesztő, egyedül a T-44-122 képes nagyobb sebzésre, de olyan tankkal – finoman szólva – nem igazán találkozunk, tehát elmondható, hogy a 7-es medek közül mi adjuk a legnagyobb pofonokat. Ha az ágyú ismertetését itt abba is hagynám, mindenki rögtön rohanna kifejleszteni a tankot, mert "de OP". Az összkép azonban sajnos igencsak mást mutat.

A lövegnek 0,43 a pontatlansága (szándékosan nem pontosságot írok). Ehhez jön még egy 3,26 mp-es célzási idő is. Ennél rosszabb pontossággal a 7-es medek közül csak a trollgun-ok rendelkeznek. Szóval jó sokáig kell várni míg a célkereszt beszűkül, de még akkor is elég esélyes, hogy elvéti a célt. Mondjuk közelharcban általában találni szokott, de szerintem a WOT-ban fellelhető vakondok kihalásáért nem kis részben ez a tank a felelős. Közepes távolságon lehet még próbálkozni, de ne kapjunk agybajt, ha többször miss-szel, mint talál, nagy távolság esetén pedig akkor lőjünk csak, ha 1. nem mozog a tank, 2. a teljes teste látszik, 3. van még elegendő lőszerünk. Mondjuk ez utóbbival sok bajunk nem igazán lehet, összesen 60 db fér el az igencsak kicsi tank testében – hello A-43 effekt ismét. Én 43/15/2 elosztásban használtam.

És csak hogy biztosan senki ne kiálthasson OP-ot, folytatnám is az elemzést. A tank DPM-e nyersen 1.787. Ennél csak a már hivatkozott T-44-122, a T20, a 300 alfás ágyúval rendelkező Leo és a T-34-1 rendelkezik alacsonyabb DPM-mel. Szóval ha 1v1-ben harcolunk egy tankkal, akkor győződjünk meg róla, hogy van valaki mögöttünk, mert amíg mi egyet lövünk, az ellen könnyen lőhet kettőt is, és így sokra nem megyünk a nagy sebzéssel, szinte biztos hogy a másik tank két lövésből többet fog sebezni belénk. A lőszerek (AP/APCR/HE) ára egyébként 270/4.400/280 kredit, és 800/1.038/830 métert tesznek meg másodpercenként.

Az újratöltési idő 10,07 mp, töltésgyorsítóval és ventivel ez az érték 8,86-ra módosul (így a DPM 2.031), míg ha valakinek van BIA a legénységen, és még pótellátmányt is használ, akkor 8,31 (2.165 DPM).

Menet közbeni szórása is rettenetesen rossz a tanknak. Míg az A-43 esetében azt írtam hogy nyugodtan lövöldözhetünk teljes sebességgel haladás közben is, addig itt pont az ellenkezője igaz: csak akkor lőjünk, ha megálltunk, és teljesen beszűkültünk. Persze bármi megtörténhet, de a hosszú újratöltési idő miatt sem éri meg menet közben elereszteni egyet, jobban járunk, ha szépen becélozzuk a kiszemelt zsákmányt.

Szóval az ágyú esetében két jó tulajdonságra (átütés, alfa) jut egy csomó rossz – gyakorlatilag minden más érték ebbe a kategóriába sorolható.

Slusszpoénnak elmondom még, hogy a tank hátsó tornyos kialakítású, tehát 3 (!) fok gundep-pel rendelkezik. Konkrétan Sand Riveren ha ráhajtasz egy kőre, akkor már az megakadályozza, hogy ránézhess az ellenfélre. Ráadásul jelen esetben a "fordítva felmegyek a dombra" taktika sem működik, mert az ágyúját 15 fokban képes csak felemelni. Ezzel az értékkel az említett megoldást legfeljebb valami kisebb domb esetén lehet alkalmazni.

Összegezve elmondható tehát, hogy ha ki akarjuk használni maximálisan az ágyúnkat, akkor hiába vagyunk medek, a közelharcot kell erőltetnünk, amennyire csak lehetséges.

Torony

A torony 90/90/90 mm páncélzattal van ellátva, de nagyon szép döntéseket tartalmaz. A lövegpajzs mellett 100-110 mm a páncélja, mindenhol máshol 150 körül kezdődik az effektív védelem, és elmegy akár 400 mm fölé is. A torony bal oldalán van egy szép nagy kupola, aminek 60-439 mm közötti a páncélzata. Sokan szokták lőni, és általában be is adja a találatot, de gyakran meglepő módon képes pattintani is. Nem vettem észre, hogy onnan sikerült volna pattintani, de bármi elképzelhető. Az összes normál tier 7-os mednek 360-390 közötti a látótávja, melyből mi sem lógunk ki (370m), míg a rádiónk hatótávja 560 méter. A torony 38 fokot fordul másodpercenként. Ez az érték kicsit sovány, ha valami fürge tank (Cromwell vagy egy light) le akar minket forogni, akkor testtel is utána kell fordulnunk.

Felépítmény

150/60/60 mm páncélzattal van ellátva a tank teste. Elég érdekes a páncélzat megoldása: alul kb. 85-90 mm védi a legénységet a hangyák ellen, utána kb. 150-160 mm közötti a vastagság, ami már sok t6-os lövedéket képes felfogni. A legfelső részen pedig 200-210 mm körüli a páncélzat. De ahhoz, hogy ezt használni tudjuk, kell keresnünk egy nagyon lapos területet a harcmezőn, amelyben egy kráter helyezkedik el, és az ellenfél csak egy irányból jöhessen ránk. Nem olyan egyszerű ilyen helyzetet kialakítani, de még ha sikerül is, akkor ott a tornyunk, amelynek néhány helyen 100 mm körüli a páncélzata. És biztos lehet benne mindenki, hogy a tornyot (főleg a kupolát) fogják lőni, nem pedig a testet.

Felfüggesztés

Ha valaki szerint még mindig egy álomtank, akkor van egy rossz hírem: az alaplánc nem bírja el a fejlesztett löveget, de még a fejlesztett tornyot sem. Először tehát a láncot kell fejleszteni, vagy torziós rugót kell alkalmazni.

A lánctalp 44 fokban képes fordulni, ez teljesen jó értéknek számít. A talajellenállása pedig 0,67/0,77/1,53. Ez is remeknek minősül. Kis körben is meg tudunk fordulni, ennek hála a ránk rontó tankokat le tudjuk követni.

A tank kialakítása hiába lapos, ennek ellenére nem rendelkezik jó álcaértékkel. A 7-es medek versenyében a "még futottak" kategóriában foglal helyet, mindössze a Panther, a Panther/M10 és a Chi-ri rendelkezik rosszabb camo-val. Számokban kifejezve: 12,54/9,41/3,34. Az elemzés írása közben engem ezek az értékek nagyon megleptek, mert azt hittem sokkal jobb álcaértékekkel rendelkezik a méretéből kifolyólag. Bár így már értem, miért spotoltak ki olyan gyakran :)

Motor

Itt is a V-5 a top motor mint az A-43 esetében, tehát onnan átemelhetjük. És mivel mindkettőnek azonos a súlya, ezért az alapláncra is fel tudjuk szerelni szerencsére. A tank átlagos mobilitásúnak érződik, a 7-es medek versenyében is a középmezőnyben foglal helyet. Induláskor kicsit lomhán indul el, kell idő neki hogy elérje az 59 km/h-s végsebességét, ami a legjobbnak mondható a 7-es medek között. Mivel a tank hátsó tornyos kialakítású, ezért a motor elöl helyezkedik el. Ebből következően ha szemből kap lövést, akkor hajlamos sárgulni, illetve rögtön pirosra váltani, és könnyen ki is tudnak gyújtani.

A tank 38,6 tonnát nyom, kifejezetten nehéznek mondható. Szóval nyugodtan belemehetünk lightokba, esetleg a legtöbb medbe (németek kerülendőek!), így kis plusz sebzést tudunk bevinni, esetleg az ellen láncát is le tudjuk rúgni, így megakadályozhatjuk, hogy leforogjanak minket. Heavybe persze nem ajánlatos belemenni.

Modulérzékenység

Az elején írtam, hogy ugyanabban a kórban szenved, mint az A-43: kicsi tank, sok lőszer. Ebből következően igencsak hajlamos sárgára váltani az ammorack. Robbanni ritkábban szokott, mint az A-43, de ezzel is dobtam már el a tornyom (és vele együtt az agyam) full hp-ról. Ezen kívül a tank kialakítása miatt a motort is gyakran lövik sárgára/pirosra, és ha a kupolánkat lövik, akkor ugye elveszíthetjük a periszkópot is. A legénység közül a sofőr a leggyakoribb kiszálló játékos, mert elöl foglal helyet, és a parancsnokot is hajlamosak kiszedni, általában kupolára érkező lövésekkel. Néha a töltőt és a lövészt is pihenőre küldik, csak hogy végképp használhatatlan legyen a tank minden szempontból.

Ajánlott játékstílus

Az ágyú eléggé behatárolja a lehetőségeinket. Első sor, esetleg kicsit lemaradva az első és a második között valahol félúton.

T7-8-as csatában akár a heavy részt is megkockáztathatjuk, ha kevés a heavy. A hátsó tornyos kialakítás miatt ideálisan lehet a tankkal sidescrape-elni. Orral odamegyünk egy sziklához, vagy valamilyen más tereptárgyhoz, kicsit oldalt fordítjuk a tankot, aztán hátratolatunk. Mondjuk ha ilyen esetben találkoztok egy A-44-gyel, akkor a tornyát a lövegpajzs mellett nyugodtan lőhetitek. Tehát jó ez a taktika, amíg csak a tank testét akarják átlőni. Amint a toronyra céloznak, máris baj van.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Töltésgyorsító, ventilátor, távcső/célzásgyorsító. Vertikális stabilizátor sajnos nem rakható rá. Első kettő egyértelmű, a harmadik szabadon eldönthető, hogy spotolni szeretnél vagy kicsit hamarabb akarsz lőni, és így de facto DPM-et növelni.

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis elsősegélycsomag
 • Kis javítókészlet
 • Automata tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

 1. kör: 6. érzék + Álcázás
 2. kör: Álcázás + Javítás, látótávot növelők
 3. kör: Javítás/BIA
 4. kör: Mozgás közbeni pontosságot növelők (nem érdemes előbb, így se úgy se fogsz menetből eltalálni semmit)

Bevétel

Átlagosan hoz a tank. Prémium fiók mellett 10-30k nyereséggel viszonylag könnyen lehet zárni nyertes csata esetén, de ha t9-ben voltál, sok goldot kellett lőnöd, és még ki is kaptatok, akkor akár 40-50k mínusz is lehetséges.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Alfa
 • Átütés
 • Mozgékonyság
 • Sidescrape-re alkalmas

Hátrányai

 • DPM
 • Pontatlanság
 • Lassú célzási idő
 • 3 fokos gundep
 • Modulérzékenység
 • Camo hiánya

Kiknek ajánlott

Igazából jó szívvel senkinek. Túl kell lenni rajta. T6-ban és t8-tól erősek a medek, de t7-ben szinte kivétel nélkül mindegyik ág csak stagnál. Ez alól ez az ág sem kivétel. De fel a fejjel, a következő tank (Object 416) jobb lesz, de a hátsó tornyos kialakítást és a gundep hiányát már itt meg kell szokni, vagy az egész ágat abbahagyni, mert a t8-as és még a t9-es tank is ilyen lesz ám!

Videó

A videó átalakításáért immáron sokadszorra köszönet Bodzy-nak!


Az elemzést írta: singes_hun

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:07

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  YelloWarrior · 4 éve
  [quote name="PeT_1982"]
  Ez már lehet hogy konteo, de új tankoknál van hasonló érzés. Ha nem top modulokkal mész, jobb az mm?
  [/quote]

  Cáfolom
  A T21-en már csak a top motor hiányzott,nyamvadt 1500 Xp talán....de egész nap nem tudtam leszorzózni...az amx 12 T-vel brutáljó mm-et és köröket kaptam....ezzel meg mint a legsötétebb vasárnap délután, mikor másnap egész német és lengyelhonban tanítási szünet kezdődik....0/15 meg 3/15-ös -3-4 perces csaták...borzalom.
  A végén már 100 Xp kellett csak de csakazértse költöttem free Xp-t rá....kiszenvedtem....vagy 10 kör kellett hozzá...rohadjon meg
  Nevetséges volt komolyan...[quote name="Ender"][quote name="YelloWarrior"]"A tier 7 nem a medek mezőnye, egy igazán kiemelkedő sincs jelenleg a játékban."

  A Leo a nagy ágyúval, talán.....a T20 meg jó, de olyan semmilyen....de amúgy tényleg szopacs a t7...az a baj hogy nagy az átmenet a T7 és T8-T9 tankok között...[/quote]
  Ezzel nem értek egyet (mint írtam is a véleményezésénél); Panther M/10, Leo (kiságyúval, természetesen), T20 és Comet mind kiváló tank.[/quote]

  Leo kis ágyút hagyjuk már
  Az egy T6-os ágyú...
  Ráadásul mint kiderült, full APCR-rel kell használni sokak szerint, akkor pláne bizonyítják hogy az az ágyú fos.
  Én a nagy löveggel szintén kaki átütéssel elvagyok, akkor ne érveljen nekem senki a kicsi mellett :P

  Panther M10 biztos jó, de nincs meg, nem tudom milyen...a többivel játszottam viszont.

  [quote name="Jocek89"][quote name="straubbazsi"]

  Egyébként, majd most fogok játszani T20 és Konstrukta is, jó lesz! :w00t:
  -
  Vagy inkább: LTG, 1357, type62, t71? ;P[/quote]

  Konstruktát mindenképp tolj kérlek. Had lessek mit kéne jobban csinálni. Ráadásul tök menők az új cseh festések.[/quote]

  Én úgy voltam vele mint anno a Type 58-al...gyűlölöm....elmegy...szeretem....utálom...gyűlölöm....leszarom...

  [quote name="straubbazsi"][quote name="Jocek89"][quote name="straubbazsi"]

  Egyébként, majd most fogok játszani T20 és Konstrukta is, jó lesz! :w00t:
  -
  Vagy inkább: LTG, 1357, type62, t71? ;P[/quote]

  Konstruktát mindenképp tolj kérlek. Had lessek mit kéne jobban csinálni. Ráadásul tök menők az új cseh festések.[/quote]

  Oksa. Elvileg nem lesz olyan rossz...
  Majd a TVP VTU! :izmena: (Nincs freexpm átugrani..)[/quote]

  Utáltam én is....olyan rossz mint mondják, bár az EU statok nem olyan szörnyűek vele, ami meglep..
  Én a végén már a nagy ágyúval és repesszel használtam
  Akkor legalább sebzett valamit a sok T8 meg T9, T10 hevibe......borzalom....
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ba_nshee
  • Kiképző
  · 4 éve
  [quote name="Jocek89"][quote name="straubbazsi"]

  Egyébként, majd most fogok játszani T20 és Konstrukta is, jó lesz! :w00t:
  -
  Vagy inkább: LTG, 1357, type62, t71? ;P[/quote]

  Konstruktát mindenképp tolj kérlek. Had lessek mit kéne jobban csinálni. Ráadásul tök menők az új cseh festések.[/quote]

  Oksa. Elvileg nem lesz olyan rossz...
  Majd a TVP VTU! :izmena: (Nincs freexpm átugrani..)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jocek89 · 4 éve
  [quote name="straubbazsi"]

  Egyébként, majd most fogok játszani T20 és Konstrukta is, jó lesz! :w00t:
  -
  Vagy inkább: LTG, 1357, type62, t71? ;P[/quote]

  Konstruktát mindenképp tolj kérlek. Had lessek mit kéne jobban csinálni. Ráadásul tök menők az új cseh festések.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ba_nshee
  • Kiképző
  · 4 éve
  [quote name="Ender"][quote name="YelloWarrior"]"A tier 7 nem a medek mezőnye, egy igazán kiemelkedő sincs jelenleg a játékban."

  A Leo a nagy ágyúval, talán.....a T20 meg jó, de olyan semmilyen....de amúgy tényleg szopacs a t7...az a baj hogy nagy az átmenet a T7 és T8-T9 tankok között...[/quote]
  Ezzel nem értek egyet (mint írtam is a véleményezésénél); Panther M/10, Leo (kiságyúval, természetesen), T20 és Comet mind kiváló tank.[/quote]

  Ugyan nem osztom egészen a lelkesedésed, de az mondjuk részemről is biztos, hogy még mindig sokkal inkább tier7, mint tier8. Van a Lorraine, meg pár OKish tank. Meg a T8 egyéb problémái.

  Egyébként, majd most fogok játszani T20 és Konstrukta is, jó lesz! :w00t:
  -
  Vagy inkább: LTG, 1357, type62, t71? ;P
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  YelloWarrior · 4 éve
  [quote name="PeT_1982"]
  Ez már lehet hogy konteo, de új tankoknál van hasonló érzés. Ha nem top modulokkal mész, jobb az mm?
  [/quote]

  Cáfolom
  A T21-en már csak a top motor hiányzott,nyamvadt 1500 Xp talán....de egész nap nem tudtam leszorzózni...az amx 12 T-vel brutáljó mm-et és köröket kaptam....ezzel meg mint a legsötétebb vasárnap délután, mikor másnap egész német és lengyelhonban tanítási szünet kezdődik....0/15 meg 3/15-ös -3-4 perces csaták...borzalom.
  A végén már 100 Xp kellett csak de csakazértse költöttem free Xp-t rá....kiszenvedtem....vagy 10 kör kellett hozzá...rohadjon meg
  Nevetséges volt komolyan...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Mansion_Keeper · 4 éve
  Én a Cromwell után borzalmasan utáltam a Cometet.Lassú volt,nem sebzett,stb.Aztán amikor cégre összejött az xp a Centurionra,akkor fedeztem fel,hogy nem tettem fel rá semmit.Full stockon játszottam vele végig!A tanulság:részegen ne vegyél új tankot! (Az A 44 szerintem jó kis tank,nagyon sokat lehet vele pattintani)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  PeT_1982 · 4 éve
  [quote name="Szamóca"]Haveri acc.-on játszottam vele. Feltettem a nagyágyút, de nagyon nem akart kezessé válni a kezeim között és állandóan szoptam low tier-ként. Pár játék után el is felejtettem. Utána haver mondta, hogy ha a kis ágyút használtam volna, akkor sokkal jobban megszerethettem volna, mert jobb az MM, illetve gyorsabban és pontosabban lő.
  A hátsó tornyos megoldás egyébként megszokható, a probléma inkább a csőlehajlás. Nagyon kevés olyan pálya van, ahol annyira sima a talaj, hogy egyszerű legyen vele a játék. Lehet vele azonos tierben pattintani, illetve mivel relatíve "kicsi" a kupola és nagyon sokan ezt célozzák, ezért érdemes a tankot a töltésidő alatt előre-hátra, lehetőleg ritmustalanul mozgatni, hogy nehezebben találják el. A nagy javító is és az automata túzoltó is javallott, mert nekem elég sokszor gyulladt kia relatív kevés meccsem alatt is.[/quote]


  Ez már lehet hogy konteo, de új tankoknál van hasonló érzés. Ha nem top modulokkal mész, jobb az mm?
  Gondolom hivatalosan ilyen nincs sehol leírva!

  Ha ez sértő konteo moderáljátok ki, engem nem zavar ha jön rá egy válasz (másik topikot nem fogok nézni), csak reagáltam.
  Kösz és bocs ha off, moderáljátok nyugodtan.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ender
  • VIP
  · 4 éve
  [quote name="YelloWarrior"]"A tier 7 nem a medek mezőnye, egy igazán kiemelkedő sincs jelenleg a játékban."

  A Leo a nagy ágyúval, talán.....a T20 meg jó, de olyan semmilyen....de amúgy tényleg szopacs a t7...az a baj hogy nagy az átmenet a T7 és T8-T9 tankok között...[/quote]
  Ezzel nem értek egyet (mint írtam is a véleményezésénél); Panther M/10, Leo (kiságyúval, természetesen), T20 és Comet mind kiváló tank.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  joker24 · 4 éve
  [quote name="Boondie79"][quote name="Felhasznalonev"][quote name="Hunyadi_Loveszdandar"][quote name="Boondie79"]Nem támadásként, de én úgy tudom, hogy a bevétel nem függ attól, hogy nyertes, vagy vesztes volt-e a csata.[/quote]
  Győztes többet kap.[/quote]
  Konkrétan +50%.
  Talán (ezt erősítse meg valaki) vereségnél is, ha hősiesen védekeztél.[/quote]
  Én úgy emlékeztem, hogy csak az XP szorzója változik a győzelemmel, a credité nem.
  Mindenesetre nekem az 50% kicsit soknak tűnik.
  Emlékeim szerint a vesztes csatával is jól lehet keresni, ha a sebzés megvan, de lehet ez csak prémium tankokkal van így?[/quote]
  Messze van az az 50%-tól nagyon. http://wotreplays.eu/site/4055950#details
  Találomra ráböktem az első top gunos vesztes csatájára valakinek, ott látható, hogy a 29195-n felül kapott 4725-t a medálért. Van különbség, de jelentősnek én nem mondanám.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Boondie79 · 4 éve
  [quote name="Hunyadi_Loveszdandar"][quote name="Boondie79"][quote name="Felhasznalonev"][quote name="Hunyadi_Loveszdandar"][quote name="Boondie79"]Nem támadásként, de én úgy tudom, hogy a bevétel nem függ attól, hogy nyertes, vagy vesztes volt-e a csata.[/quote]
  Győztes többet kap.[/quote]
  Konkrétan +50%.
  Talán (ezt erősítse meg valaki) vereségnél is, ha hősiesen védekeztél.[/quote]
  Én úgy emlékeztem, hogy csak az XP szorzója változik a győzelemmel, a credité nem.
  Mindenesetre nekem az 50% kicsit soknak tűnik.
  Emlékeim szerint a vesztes csatával is jól lehet keresni, ha a sebzés megvan, de lehet ez csak prémium tankokkal van így?[/quote]

  Payment for battle consists of: X * tank_tier for defeat or a tie, and 1.85X * tank_tier for victory.

  Forrás: wot wiki[/quote]
  Köszi a választ!
Tovább a kategóriában: « T-54 - Elemzés T-34-85 - Elemzés »
© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.