Jelenleg 227 vendég és nincs tag online

2017. október 6. 10:29

Példaképeink: Az aradi vértanúk

Írta:
(36 szavazat)
45 hozzászólás

1849. október 6. Mikor még tisztán létezett a becsület, a bátorság és haza szeretete...

"Damjanich Jánost lábtörése miatt parasztszekéren vitték a vesztőhelyre, a kocsin végig szivarozott". Utolsó előttiként került rá sor a kötél általi halálra szánt kilenc vértanú közt, legendássá vált végső szavai: "Azt gondoltam én leszek az utolsó, mert a csatában mindig az első voltam. Szegény Emíliám! Éljen a haza!"

Wiki a barátnőd

Utoljára frissítve: 2017. október 6. 10:38
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  YelloWarrior · 3 éve
  [quote name="Gest"]Az eddig OK hogy nem magyarok élnek ott, meg nem határos. Ilyen erővel hol van az az 5 millió magyar akiket elcsatoltak? Ők már csak magyarok, aztán mégis elcsatolták őket, szóval ha ott nem számított a nemzetiség kérdése, bocsi de Fiuménél sem. A magyar hajók által szállított árut aztán egye fene, az ott lakó horvátok is ki illetve bepakolhatják, nem kell feltétlen magyarnak lenniük. Hol itt a gond? .[/quote]

  :rofl:
  Gond nincs, meg 5 millió magyar sincs, nem si volt...

  Te is vagy nem érted vagy nem akarod érteni....
  "nem az övék"....ahh....hagyjuk, ez a "14 éves szinten megoldjuk Trianont" dolog nem vezet sehová... ;-)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Gest · 3 éve
  Az eddig OK hogy nem magyarok élnek ott, meg nem határos. Ilyen erővel hol van az az 5 millió magyar akiket elcsatoltak? Ők már csak magyarok, aztán mégis elcsatolták őket, szóval ha ott nem számított a nemzetiség kérdése, bocsi de Fiuménél sem. A magyar hajók által szállított árut aztán egye fene, az ott lakó horvátok is ki illetve bepakolhatják, nem kell feltétlen magyarnak lenniük. Hol itt a gond? Mi is dolgozunk a német Boschnak meg Audinak meg japán Suzukinak, ilyen erővel horvátok is dolgozhatnak nekünk miután könnyeikkel küszködve, sűrű bocsánatkérések közepette visszaadják azt, ami nem az övék.

  Másik adalék : " 1910-ben Pozsony 78 223 lakosából 32 790 német (42%), 31 705 magyar (41%), 11 673 szlovák (15%), 351 horvát, 33 román, 24 szerb, 9 ruszin, 1638 fő egyéb anyanyelvű volt." Érdekes itt se számított, hogy nem ők vannak, mégis megkapták. Aztán erre jön az, hogy minket miért is érdekeljen, hogy mások is laknak az elcsatolt területeken? Őket se érdekelte, hogy magyarok is laknak ott, aztán meg a tömeges kitelepítés - bármilyen hihetetlenül is hangzik - nem csak a magyarok ellen alkalmazható, hanem a szlovákok románok szerbek horvátok ellen is.
  Csak hát ugye mi kollektíve bűnösök vagyunk, meg jó fiúk ezért hát ugyankérem nincs értelme..

  [quote name="matyiabagoly"][quote name="Gest"] ...Ez visszafelé is működik, nem csak ellenünk, szóval vissza is lehet azt venni :izmena:[/quote]
  És szerinted lenne értelme? A szüleim erdélyi magyarok, én Romániában születtem (Erdélyen kívül). A szüleim tudják azt, hogy milyen az, amikor nem beszélhetsz a saját nyelveden és milyen az, amikor kiragadnak a szülőhelyedről és máshova telepítenek, de még szerintük sincs értelme a múlt sérelmein revansot venni.
  [/quote]


  Ó igen, nincs értelme. Persze a románok köszönik szépen, örültek Erdélynek, de nekünk persze nem érné meg. Nekünk a saját aranybányáink se érik meg, de Kanadának 6000 km távolságból megéri. Érdekes dolgok ezek. Aztán amikor Yusuf derék szír felebarátunk beköltözik a házadba, ahonnan emberi jogok meg hátrányos helyzete miatt nem bszhatod ki, majd megint mondhatod, hogy ó hát nincs értelme a házamat visszakövetelni, majd építek másikat. Amúgy is, ott már Yusuf lakik, nem én, tehát semmi keresnivalóm ott. És ne gyere azzal, hogy nem ugyanaz, mert pontosan ugyanaz. A szír az amcsik elől menekül ide, a román meg a szerb a török elől. Pont ugyanaz történik most, ami akkor történt. Aztán ha ilyen nincs értelme emberek maradnak még tovább hatalmon, (akik szerint viszont 700 millás palotáknak építeni az Adria mellett Horvátországban van értelme, ki érti ezt) még ez a csonka ország is hamarosan tovább fog zsugorodni (a szír mellett persze égetőbb probléma egyéb régóta itt élő menekültek kérdése, de ezekről nem írok mert ihaj csuhaj rögtön börtönbe csuknak).
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  D00M · 3 éve
  A megemlékezéssel nincs semmi gond, a turbómagyarkodással, már annál inkább.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  YelloWarrior · 3 éve
  [quote name="Gest"]A sváb gazdálkodó mindenképp harcolt volna, mert a grúz rablógyilkos is támadáson törte a kobakját, aztán nem az én találmányom, de legjobb védekezés a támadás, tehát valójában védekezett Ukrajnában :troll2:
  :[/quote]

  Ne trollkodj, pontosan tudod mire gondoltam...

  ----

  Az első Vh után tőlünk vették el, a második után meg az olaszoktól. Pont.
  de minek ragozzuk ezt?
  Horvátok élnek ott, nem vagyunk határosak vele.....stb.

  [quote name="m528"]
  Ehelyett itt elképesztően méltatlan vitatkozás folyt, folyik, időnként borzasztóan hibás, hiányos vagy bámulatosan felszínes történés, történelem és ember ismerettel!
  Én szégyellem magam...[/quote]

  Ne durcizz már.
  Mire gondolsz?

  [quote name="matyiabagoly"]
  ......Persze mindez csak feltételezés, hiszen a történelem másképp alakult.[/quote]

  -MO-ág függetlensége nem volt hatalmi érdek. Nem engedték volna.
  - A nemzetiségek már akkor sem akartak MO-hoz tartozni, minden követelésük csak lépcső volt a függetlenedés felé....
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  matyiabagoly · 3 éve
  [quote name="Gest"] ...Ez visszafelé is működik, nem csak ellenünk, szóval vissza is lehet azt venni :izmena:[/quote]
  És szerinted lenne értelme? A szüleim erdélyi magyarok, én Romániában születtem (Erdélyen kívül). A szüleim tudják azt, hogy milyen az, amikor nem beszélhetsz a saját nyelveden és milyen az, amikor kiragadnak a szülőhelyedről és máshova telepítenek, de még szerintük sincs értelme a múlt sérelmein revansot venni.
  A szovjetek amúgy nem kerültek volna hatalomra, ha nem lett volna egy első világháború. Ami szintén elkerülhető lett volna, ha a bécsi vezetők nem üzennek hadat Szerbiának. És ez mind elkerülhető lett volna, ha megnyerjük a Szabadságharcot, de nem nyertünk. Nem nyertünk, mert csak a magyar nemzetben gondolkodtak a nemeseink. A kisebbségekre senki sem gondolt, egy olyan országban, ahol kisebbdségek vannak többségben. Erre már Kossuth is későn jött rá, mikor már Olaszországban töltötte a számüzetését. Ha sikerült volna megegyezni a románokkal, a szlovákokkal és a szerbekkel (az oroszok inkább ezekkel a népekkel szimpatizáltak, mint az osztrákokkal), valamint be tudtunk volna avatkozni az 1848. októberi bécsi forradalomba, akkor sikerült volna megbuktatni a monarchiát.
  Persze mindez csak feltételezés, hiszen a történelem másképp alakult.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  · 3 éve
  A tegnapi nap a megemlékezés napja volt! Olyan EMBEREKRE emlékeztünk, akik egy hazánk számára oly fontos eszme mellett tették le voksukat úgy, hogy tudták, eleshetnek csatában vagy a fogságba esés jó eséllyel az ÉLETÜK végét jelenti! (A szabadságharc nem WOT, ahol ha kilőnek, átülsz egy másik tankba vagy kilépsz, hogy máskor újra játszhass !)
  Ehelyett itt elképesztően méltatlan vitatkozás folyt, folyik, időnként borzasztóan hibás, hiányos vagy bámulatosan felszínes történés, történelem és ember ismerettel!
  Én szégyellem magam...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Gest · 3 éve
  A sváb gazdálkodó mindenképp harcolt volna, mert a grúz rablógyilkos is támadáson törte a kobakját, aztán nem az én találmányom, de legjobb védekezés a támadás, tehát valójában védekezett Ukrajnában :troll2:

  Csak egy diktátum vehette el Fiumét, hiszen a második idején már nem volt a miénk. Onnantól kezdve meg hogy megköttetett az üzlet, már nem számít semmit, hogy közvetlen fennhatóság volt vagy sem. Pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el. Viccet félre téve, az egy legális adásvételi volt két fél között, a "béke" diktátum pedig fegyverszünet 20 évre, amelynek minden mesterségesen kreált országa felbomlott, vagy fel fog bomlani. A lényeg egyébként az elvett szón van. Ez visszafelé is működik, nem csak ellenünk, szóval vissza is lehet azt venni :izmena:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  YelloWarrior · 3 éve
  [quote name="Gest"]Lehet neked közvetlenül rövid távon nem jobb, ha az országod meghódít x Km2 területet, de az biztos hogy rossz neked, ha elveszti azt a pár km2 területet ahol te is laksz.

  Horvátokról megy annyit, hogy szívük joga ha külön utakon akarnak járni, de illő lenne Fiumét vissza adni,.......[/quote]

  Az önvédelem más kérdés, meg az is ha pl sváb gazdálkodóként kiküldenek Ukrajnába meghalni mert egy retardáltnak az a mániája...stb.

  Fiume-t meg olyan vármegyékért cserébe kaptuk meg ami már akkor sem volt közvetlen magyar fennhatóság alatt a miénk
  És amit azóta két békeszerződés is elvett, szóval ja

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.