Jelenleg 218 vendég és 3 tag online

2017. szeptember 28. 15:10

Az új értékelési rendszerről (WTR) és a Dicsőség Csarnokáról részletesebben

Írta:
(8 szavazat)
12 hozzászólás

Újabb részletes információk láttak napvilágot a WG értékelési rendszerével kapcsolatban. Lássuk hát, hogy mik is befolyásolják majd a játékosonként kiszámolt pontszámot (WTR) pontosan:

WTR - Az új WOT-os értékelés

Random csaták: A pontszám kiszámításához szükséges statisztikákat begyűjtését a random csaták körére korlátozzák. Ennek legfőbb oka az, hogy a jelenlegi rendszerben keveredő különféle csatamódok miatt lehetetlen egyértelműen megállapítani egy játékosról hogy valóban nagyon tehetséges vagy csak más csatamódokban játszik.

Jármű szintű értékelés: A régi globális számítási módszertan elmosta az egyes járművek különbözőségéből adódó árnyalatokat. Ezért az új rendszerben az értékelés minden egyes járműre külön kerül majd kiszámításra egyedi súlyozással.

A játékos fő pontszáma a következő képlet segítségével lesz kiszámolva:

Teljesítmény paraméterek

A következő paraméterek vannak figyelembe véve az egyes járműveknél, természetesen más-más súllyal:

 • Okozott sebzés: A legtöbb csatát az összes ellenséges tank kilövésével nyerik meg, ami azt jelenti, hogy a kiosztott sebzés a legfontosabb dolog a győzelemhez.
 • Sebzéshozzájárulás (felderítés/kábítás/láncolás által): Minden játékos tudja, hogy nincs sebzés látható ellenfél nélkül. A hatékony felderítés és mozgásképtelenné tétel ugyancsak jelentősen hozzájárul a győzelemhez.
 • Páncél által felfogott sebzés: Az ellenséges lőszerek blokkolásának képessége, a jármű páncélja által nyújtott előnyök kihasználása és az ellenséges tűz semlegesítése számos páncélozott jármű fontos jellemzője.
 • Kilőtt ellenséges tankok száma: Minden játékos került már olyan helyzetbe, mikor sokkal fontosabb kilőni egy ellenséges tankot, mint csak sebzést kiosztani egy másikra.
 • Csata túlélés: Minél hosszabb ideig játszol, annál több sebzést tudsz kiosztani vagy annál többet tudsz felderíteni.

A fenti paraméterek súlyozása az egyes járműveknél folyamatosan frissül majd az egyes játék verziók érkeztével, már ha ez szükségessé válik.

A pontos számítási módszertanról ezen a fejlesztői oldalon olvashattok többet.

Dicsőség Csarnoka

A Dicsőség Csarnokán is korrekciók lettek végrehajtva és most már elérhető a hivatalos weboldalon és a kliensben is. A Csarnok az új minősítési rendszerre épül és kétféle ranglistát tartalmaz:

 • Common Rating: Itt hasonlíthatod össze a teljesítményedet barátaiddal, klántársaiddal.
 • Vehicle rating: Itt vizsgálhatod meg, mennyire vagy hatékony az egyes tankokkal.

Jelentősen át lett dolgozva a felhasználói felület is annak érdekében, hogy leegyszerűsítsék az interakciókat a rendszerrel:

 • Bekerült egy szűrő, mely segít összeállítani az összehasonlító listáidat:
 • A jármű szűrő ugyanúgy működik mint a Tankopedia-nál és segít megtalálni egy kívánt tankot:
 • A képességeid fejlődtek, az eredményeid a jó kategóriából a nagyszerűbe vándoroltak néhány hónap alatt? Most már ezt is ellenőrizheted az "idő" szűrő segítségével.
 • A játékosok pontszámára klikkelve csata statisztikákat kaphatsz teljes lebontásban, így már nincs szükség külön a profil oldal megtekintésére.
 • Ha szeretnéd a legfrissebb jelentést az eredményeidről, megtalálod azt a weboldal Hall of Fame menüjében.
 • Az értékelésben a csata tierek is számítanak, különösen ha a győzelmi arányt és a killek számát vizsgálják. A rendszer most csak a 6,5 vagy magasabb tierátlaggal rendelkező játékosok adatait veszi figyelembe a ranglisták létrehozásakor.

Az új értékelési rendszer mostantól már elérhető. Nézzétek meg és osszátok meg benyomásaitok.


Forrás: #1, #2

Utoljára frissítve: 2017. szeptember 29. 07:29
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Okynawa · 3 éve
  Jól néz ki és simán átlátható. Nálam ez egy *os 5ös! Tetszik
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  PeT_1982 · 3 éve
  [quote name="Snoke"]A felület átlátható, informatív és jól néz ki. Végre valami tényleg jól sikerült WG. Az más kérdés, hogy le tudja-e váltani az XVM-met.[/quote]

  Szerintem ez csak azon múlik, hogy a statisztikákat komolyan vevő játékosok melyiket tekintik "hitelesnek", ill. elfogadottnak.
  Nyilván nem fogja senki egy csapásra elfelejteni a WN8-at, de ha a közösség egymáshoz való méricskélését az új értékelésben kezdi el, akkor nyilván mindenki az újra fog koncentrálni.

  Az, hogy ki hogyan próbálja majd "farmolni" az értékelést, az már más kérdés, nyilván próbálja a WG úgy megoldani, hogy legkevésbé lehessen - bár biztosan lesznek olyanok, akik erre mennek rá, hisz ilyen mindig van.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jacktor
  • Admin
  · 3 éve
  Kajzoo 15. az EU-n, illetve az eleje tele van a legerősebb klánok játékosaival, szóval annyira nagyot nem tévedhet.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  · 3 éve
  A felület átlátható, informatív és jól néz ki. Végre valami tényleg jól sikerült WG. Az más kérdés, hogy le tudja-e váltani az XVM-met.

KERES
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.