Jelenleg

40
látogatónk van

2017. augusztus 25. 07:01

Object 252U (Defender) - Elemzés

Írta:
(78 szavazat)
105 hozzászólás

Bevezetés

A Object 252U Defender egy szovjet nehéz tank tervezet volt, ami a játékba tier VIII-as prémium nehéz tankként került be. Tervezése az IS-6 nehéz tank projekttel haladt párhuzamosan, annak mellékágaként, hisz jellemzően több tank fejlesztése folyt egyszerre előre megszabott értékek által, amiket a harctéri tapasztalatok inspiráltak. Az Object 252 és 253 variáns is egy ilyen projekt sorozat része, amik az erőátviteli rendszerben tértek el egymástól. Az Object 252 mechanikus váltóval szerelt verzió, míg a 253 variánsnál egy elektromechanikus nyomatékváltó volt hívatott közvetíteni a motor nyomatékát.

Az elektromechanikus váltóval szerelt projektet az elégtelen teszteredmények tükrében törölték, ezen munkálatokat 1944 végére leállították. Sok futó projekt került törlésre a háború lezárásával és az ellenfélntől zsákmányolt haditechnika ihlette eszközök nyertek teret mind a tervasztalon, mind a gyakorlótéren.

A játékban szereplő Object 252U és az Object 252U Defender ugyan azon paraméterekkel rendelkeznek csupán festésükben, külső jegyekben különböznek.

Paraméterek

Ágyú

Elemzésünk főhősének nincs oka szégyenkezni ezzel a löveggel, hisz mind sebzés mind átütés tekintetében igencsak találó rá a "Védelmező" név, de ne szaladjunk előre, hisz ahol öröm van, oda jut némi üröm is... vagy nem?

Nézzük, mit mutatnak a 122 mm BL-13 löveg adatai, ami nem mellesleg vertikális kitéríthetőség tekintetében -6 fokot képes süllyedni és +20 fokot emelkedni.

30 lőszerrel gazdálkodhatunk és három lőszertípus közül választhatunk:

 • AP: 225 mm átütés, 440 sebzés
 • APCR: 265 átütés, 440 sebzés
 • HE: 68 mm átütés, 530 sebzés

Én a 18 db AP, 8 db APCR és 4 db HE leosztást preferálom.

Nézzük most meg a többi értéket is, először alap legénységgel egyéb felszerelés nélkül, majd pedig minden jótékonyan befolyásoló tényező használatával.

Az alap 14,38 mp-es újratöltési időnket Töltésgyorsító, Vertikális stabilizátor, Ventilátor, Elit alakulat és Pótellátmány használata mellett 11,32 mp-re tudjuk levinni. A 3,07 mp-es célzási időnk kissé neverending story érzetet kelt, de csak míg az imént felsoroltak igénybevételével a már valamivel kellemesebb 2,81 mp-re nem csökkentjük.

A 14,38-as töltési idő 1835 DPM-et ad, felpimpelve a tankot viszont már 2332-es értékkel "védelmezhetünk" percenként.

Az alábbiakban nézzük meg, hogy közeli és távoli "unokatestvéreink" milyen löveggel és paraméterekkel rendelkeznek. Mint tudjuk, az IS-6 tierlimites, tehát ezt vegyétek figyelembe a táblázat tanulmányozásakor:

  IS-3 IS-5 IS-6 IS-3A Object 252U
Átütés 225 mm 221 mm 175 mm 221 mm 225 mm
Sebzés 390 HP 390 HP 390 HP 390 HP 440 HP
DPM 1758 HP/perc 1856 HP/perc 2000 HP/perc 2086 HP/perc 1835 HP/perc
Töltési idő 12,75 mp 12,08 mp 11,22 mp 11,22 mp 14,38 mp
Pontosság 0,38 m/100m 0,44 m/100m 0,44 m/100m 0,44 m/100m 0,42 m/100m
Célzási idő 3,26 mp 3,07 mp 3,26 mp 3,26 mp 3,07 mp

Az iménti számhalmaz összegzéseként megállapíthatjuk, hogy van egy remek átütéssel és egy kellően demoralizáló alfa sebzéssel rendelkező lövegünk, aminek célzásideje viszont türelemre fog tanítani minket! Mi is hiányzik még?

Jár a pontos labda azoknak, akik a pontosságot, mint igencsak lényeges értéket hiányolták! Lövegünk 44 centimétert tévedhet 100 méteren, ami a fenti kiegészítőkkel egészen 39-ig lecsökkenthető. Nem egy mesterlövész, de nem is nevezném annyira rossznak. Aki viszont rendelkezik a "Védnök" valamely típusával, az pontosan tudja, hogy nem a pontosság (hiánya) az, ami miatt nem érdemes/kellemes vele távolról harcolni.

Összevetve az IS-3 és a Defender lövegét és elrugaszkodva kicsit a számadatoktól arra jutottam, hogy cseppet sem rosszabb tankunk lövege a BL-9-nél, még a hosszabb töltési idő ellenére sem, sőt! Pont azzal a (nem) nüansznyi (ha lehet ilyet írni szovjet harckocsi vonatkozásában) árnyalattal érződik erősebbnek a 252U ágyúja az IS-3-énál, mint amennyivel a páncélja is.

Kapáslövések és dinamikus harc esetén az IS-3 előnyben lehet velünk szemben, legalábbis sebzés kiosztás tekintetében, míg mi ilyenkor viszont bátran támaszkodhatunk páncélzatunkra... Nagyobb alfa sebzésünk viszont egy statikusabb csatában egyértelműen dominálni fog.

Torony

Látótávunk 350 méter alapból, amit skillekkel és egyéb módokon javíthatjuk ugyan, de ne ez legyen a fő prioritásunk.

A torony szemből 250 mm páncéllal rendelkezik. Mint lelkes amatőr, azonnal rongyoltam is a Tanks.gg-re, hogy fogalmam is legyen arról, hogy hol is van ez a 250 mm frontpáncél? Nos, mindenhol és sehol... hisz ez az szám a toronyfrontot képző páncéltest vastagságát illetően valójában csak egy középértek ha úgy tetszik, ami a torony kialakítása révén néhol akár a többszörösére is megnőhet.

Oldalról 150 mm, míg hátul 100 mm vastag páncél található, ami a torony egyedi kialakításának köszönhetően olyan kellemes effektív értékeket generál, amik jótékonyan hatnak az életerőnkre és a csatákban eltöltött időnkre. 

Triviális gyenge pont nem látható és nem is található tankunk tornyán! Lövegpajzsunk aszimmetrikus, hosszabb oldala - ami a menetirányunk, ágyúnk bal oldalán található - 250 mm átütés felett sebezhető. Ez viszont csak részben igaz, hisz mint ahogy az IS-3-nál is, a parancsnoki kupola itt is belőhető, azzal a különbséggel, hogy 252U-nak kettő is megadatott ezen ki- és bejutást elősegítő készségekből, amik amúgy nagyjából 150 mm átütés felett belőhetőek.

Öröm az ürömben, hogy nem igazán ismertek ezek a pontok rajta mint sebezhető felület, illetve annyira kicsi célterületek, hogy RNG anyánk lábának nyomát kicsit megcsókolgatva elég valószínűtlen hogy telibeverjék, főleg közepes vagy nagyobb távolságokból.

A torony forgási sebessége 24 fok/mp, ami nem túl acélos, de nem is Whirlwind (Forgószél) a tank neve, hanem Defender.

Felépítmény

"Az IS-3 az első a fejlesztési ágon, ami Pike Nose, 2 dimenzióban döntött homlokpáncélt alkalmaz. Amit erről tudnod kell, hogy ugyanúgy dolgozik érted, mint ellened." - vagyon megírva Sanyee IS-3 elemzésében.

Ezen megszívlelendő gondolat a 252U-ra is igaz, de annyiban módosítanám, hogy míg egy IS-3 estében nagyon mérsékelt az a szögtartomány amiben a tanktestet az orrpáncél rovására megdönthetjük, addig a Defender sokkal nagyobb tartományban mozoghat, relatíve ugyanolyan biztonságban.

Ennek roppant prózai oka nem más, mint hogy a Defender több mint remek testpáncélt kapott. 1500-as életereje és a test remek karakterisztikája és páncél értékei olyan elegyet alkotnak, amivel a nyolcas nehéz tankok felsőházában a dobogóról bizton nem csúszhat le.

Kiválóan alkalmas "sarokharci" vagy ha úgy a tetszik "sidescrape" technikára is. Gyakorlatilag, ha a fentebb említett Pike Nose homlokpáncélt rejtve tudjuk tartani és sikerül sidescrape pozíciót felvennünk, akkor komoly bunkerré válhatunk, amit - jó esetben - az ellen csak repeszlőszerrel tud majd hatékonyan feltörni. Ilyenkor láncunk is sok lövést képes lesz felfogni anélkül, hogy közben sebzést szenvednénk el.

Tanktestünk üreges páncélzattal is rendelkezik. Ennek előnye, hogy ha két 10 cm-es páncéllemez között egy 10 cm-es üreget képzünk, akkor például a HEAT lövedékek ellen ez a kiképzés a lőszer sajátos hatásmechanizmusa miatt nagyobb védelmet nyújt, mint egy homogén (akár döntött) 200 mm-es páncélzat. Teszi mindezt ráadásul úgy, hogy tankunk tömegét nem növeli meg.

Felfüggesztés

A lánctalpunk összesen 58 tonnát bír el. Mivel a modulok fejlesztésével nem kell foglalkoznunk (hisz prémium tankról beszélünk), így az alap lánc kénytelen az összes vásárolható kütyüt és kacatot elbírni. Ezt bizonyítván egy dobtáras géppuska és egy zsákmányolt, vélhetően Hohner Tangóharmonika is helyet kapott a lőszeres ládák és álcaháló egyvelegében... :)

Talajellenállásunk a következők szerint alakul: 1,15/1,44/2,21 (kemény/közepes/lágy talajon). Sajnos elég komótosan, vagy inkább megfontoltan közlekedik, de ha belelendül, jön-megy és "védelmez" rendületlenül.

Motor

Egy 700 lóerős 13,59 LE/t fajlagos teljesítménnyel rendelkező motor hajtja, ami 15% eséllyel gyullad ki (nem jellemző rá).

Ajánlott játékstílus

Tankunk remek alfa sebzéssel, kicsit hosszas töltéssel, türelemre tanító célzásidővel és némi pontatlansággal "Védekezi" le az ellenfél életerejét, így a "redlinecamp" szerepkört VIII-as és IX-es tierben meghagynám a csapat egyéb tagjainak, hisz életerőnkkel és páncélzatunk tudatos használatával igazi frontharcosok leszünk ezekben a csatákban.

A pályák nagy részén fellelhető roncsokat, sziklákat és egyéb el nem pusztítható tereptárgyakat használjuk ki és kamatoztassuk tankunk egészen kiváló oldalpáncélját; tegyük mind ezt úgy, hogy ha lehet harcjárművünk elejének aljára az ellenség ne tudjon lövést leadni.

Sebzésünk a legelszántabb ellenfelet is megállásra kényszerítheti, hisz nem ritka az 500 feletti roll sem, viszont - a random természetéből fakadóan - a 3-assal kezdődő sem.

Meg kell említenem, hogy előszeretettel használnak arany lőszert tankunkkal szemben, ami talán furán hathat, de előny is lehet a számunkra. Ha mozgás közben ér minket a frontális találat, akkor nagy eséllyel pattanhat rólunk hisz így is remek döntöttséggel és mindenféle szögekkel rendelkezik páncéltestünk, de egy-egy mozgás közben testünkre érkező lövés nagy valószerűséggel olyan effektív szöget bezárva érkezik, ami APCR lőszer esetén lepattanót eredményezhet a vele járó rosszabb kompenzációs szögek miatt.

Tanktestünk alsó lemeze sajnos gyenge pont, lehetőség szerint rejtsük el. Ha erre nincs lehetőség (nem olyan a terep és/vagy nincs a közelünkben megfelelő tereptárgy), akkor a "jó öreg" beforgatós módszerrel is operálhatunk, tanktestünk orrkiképzését, mint esetleges hátrányt szem előtt tartva.

 • Tier VIII: Ragadjuk magunkhoz a kezdeményezést és bátran toljuk a "Heavy oldalt"! Persze sose ész nélkül, mindig figyeljünk, hogy legyen társunk,  aki a töltésidőnk közben tartja az arcvonalat. Aranylőszer gyakorlatilag nem kell viszont páncélzatunk igen hatékonyan tud még működni ezen a szinten. Figyeljük a környezetünket és használjuk a tereptárgyakat, valamint sidescrape, sidescrape, sidescrape!
 • Tier IX: Attól függően vállaljuk a konfrontációt a szemben lévő nehéz tankokkal, hogy előtte felmértük létszámukat, szintjüket és képességeiket (a tanktípusét, nem a játékosét). Ágyúnk lassan tölt és lassan is szűkül, igyekezzünk úgy helyezkedni, hogy hamar fedezékbe tudjunk húzódni lövés után. Átütésünk AP-val egy-egy jól beforgatott tank esetében kevés lehet, ilyenkor próbálkozhatunk az APCR használatával. Továbbá ajánlanám a nagyobb nehéz tankok közvetlen támogatását, velük karöltve jelentős erőt képviselünk.
 • Tier X: Személy szerint engem sokat tesz a játék tier X-be (vagy csak én érzem úgy). Pálya és tankösszeállítás függő ilyenkor hogy milyen szerepkört veszek fel. Ha nincs X-es nehéz tankja az ellenfélnek, vállalhatjuk az első sort és vállalnunk is kell, hisz mind a sebzésünk, mind a páncélzatunk bőven alkalmassá tesz minket eme szerepkör betöltésére. Illetve azt javaslom még, hogy ne moralizálj. Töltsd az aranylőszert ha szükséged van rá, hisz egy-egy bevitt sebzés oldalakat képes megállítani.

Bevétel

A tank kiválóan alkalmas kredit farmolásra is. A vbaddict szerint átlagban nettó 19k kredit körül hoz körönként, ez viszont értelmes játékkal és pl. prémium fiókkal megtámogatva jelentősen megnövelhető.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Az általam használt felszerelések:

 • Fokozott szellőzés
 • Vertikális stabilizátor
 • Töltésgyorsító

Ezen három eszköz használatával remek paraméterek kapunk, amik nagyban javíthatják harci hatékonyságunkat.

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis elsősegélycsomag
 • Kis javítókészlet
 • Pótellátmány/Automata tűzoltókészülék

Saját tankomat én pótellátmánnyal, kis javítóval és kis egészségügyi csomaggal szereltem fel. A pótellátmány használata csökkenti ugyan a kredithozamot, de akinek megvan a tank annak javaslom próbálja ki a használatával... de vigyázat, függőséget okozhat, akár már egyszeri használat után is... :)

Ajánlott legénységi képzettségek

Alanyunk prémium tank mivolta magában foglalja, hogy alkalmas a legénység gyorsított képzésére is. Sokan a már garázsukban álló IS-3 legénységet tették bele és őket fejlesztik vele tovább. Képzettségek tekintetében a következőt ajánlanám:

 • Parancsnok (Rádiós is): 6 érzék - Elitalakulat - Javítás - Ezermester - Tűzoltás
 • Vezető: Javítás - Elit alakulat - Irányított ütközés - Sima utazás - Tűzoltás
 • Lövész: Javítás - Elit alakulat - Pillanatkép - Mesterlövész - Tűzoltás
 • Töltő: Biztonságos elhelyezés - Elit alakulat - Javítás - Adrenalinroham-tűzoltás

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Szintjén és még eggyel feljebb is remeknek számító páncél karakterisztika
 • Az egyik legmagasabb alfa sebzéssel rendelkező prémium nehéz tank, ami kredithozam szempontjából sem elhanyagolható fegyvertény
 • Jó penetrációs képesség az alaplőszer esetében is (225 mm)

Hátrányai

 • Hosszú célzási idő
 • Pontatlan löveg
 • Borzalmasan alacsony látótáv

WN8

A Target Damage oldal szerint 750 sebzés sárga, 1.050 zöld, 1.575 kék, 1.950 sebzés pedig már lila statisztikát produkálhat főszereplőnkkel.

Kiknek ajánlott

Ez a tank a mostani meta egyik legjobban játszható és talán egyik legjobb játékélményt adó tankja. Olyan erős, határozott karakter, aminek jelenléte majd minden esetben hatással van a csata kimenetelére.

Aki a nehéz tankok mellett teszi és tette le a voksát, annak mindenképpen érdemes beruházni erre a tankra. Én IS-3-on szocializálódtam előtte és sokszor tréfálkoztunk arról hogy mi lenne képes vagy mi tudná kiszorítani az IS-3-akat a Csapat csaták és 8-as CW színteréről... Bátran állíthatom, ez a tank kétség kívül alkalmas lehet rá, aminek csak prémium tank mivolta szab határt.

Nagyobb WG ünnepek és egyéb akciók keretein belül biztosan visszakerül majd a "boltba", amikor remek választás lehet kredit farmolásra vagy akár küldetések tekintetében is.

Videó

Szeretném megköszönni az elemzés megírásához hozzátett sok és önzetlen segítségét Bodzynak és Szekának! Köszönöm!


Az elemzést írta: Tangoapu

Utoljára frissítve: 2020. február 15. 06:56

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Bhalangir
  • Moderátor
  · 5 éve
  [quote name="dudi10"][quote name="Bhalangir"]@dudi10

  Értem a különbséget. Amikor elavul, akkor a patchek, új tankok miatt veszít korábbi erejéből.
  Amikor meg túl erős, akkor nerfelik.

  Szerinted ez nem korrekt, mert nem azért fizettél. Holott le van írva előre, hogy joguk van belenyúlni. Vagyis de, ezért fizettél.

  Az, hogy egyébként ezt a módszert nem tartod korrektnek, azt értem. Én meg azt nem tartom korrektnek, hogy ha túl erős lett, akkor azért ne legyen kiegyensúlyozás, mert te fizettél érte. Vagyis pay to win legyen, ha hibázott a fejlesztő.

  Szóval vagy legyen pay to win, vagy legyen korrekt. A kettő nem fér össze. Nekem legalábbis.[/quote]

  Ne legyünk naivak!Tudták nagyon jól a fejlesztők,hogy OP tankot csinálnak![/quote]

  Erről nem minden esetben vagyok meggyőződve. Sajnos a tesztkörnyezet statisztikai adatok és az éles rendszer nem mindig ugyanazt mutatja, úgy tűnik. Ettől függetlenül, ha így is van, akkor is az az alap, hogy bérled, ők meg akármikor belenyúlhatnak. Ha ez tendenciózus, akkor max érvényesül a piaci magatartás, és nem veszel. De továbbra se feltételezem, hogy ilyen körmönfontan akarnak bevételért kaparni. De még ha igen, akkor is adnak elég időt kiélvezi az opságot.

  Szerintem.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  MegaJani
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="Bedohaza"][quote name="Bedohaza"]Azért ez a "röhögve" kissé túlzás nem?
  Majd ha egyszer jössz velem szemben (IS-7) megnézem mennyire fogsz "röhögni"
  Nem rossz tank....de azért a helyét tudjuk már....

  AMX M4 mle. 49L semmi bajom vele tier 9-ben, illetve az Strv S1 sem panaszkodik a kezeim közt![/quote]

  az IS-7 a Defenderhez képest hol +1 tier?[/quote]

  Az IS-8 már hihetőbb :troll2:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  BiO_rOo_BOT
  • Tankos
  · 5 éve
  Valami ilyesmire próbáltam rávilágítani kevés sikerrel - t8-ban akár OP-nak is lehetne hívni, csakhogy az új MM miatt nem ott megy, hanem jellemzően t9-t10-ben. Ott meg, ne szépítsük a dolgokat, nagyobb kutyák vannak - és azok megeszeik reggelire ezt a tankot is (normális játékost feltételezve).
  Az is igaz, SH-ba vagy ezt viszem vagy a Patriotot (néha az AMX-et) , mert a t8 környezetben elég használható.

  [quote name="RB8"][quote name="Bedohaza"] Valamint a tény hogy míg a többi 8-as tank simán küszködik a +1 tierben, vagy legalábbis supportra kell váltania ez egyszerűen röhögve veszi fel a versenyt (mondjuk egy t10-el) [/quote]

  Azért ez a "röhögve" kissé túlzás nem?
  Majd ha egyszer jössz velem szemben (IS-7) (módosítva ST-1-re elnézést) megnézem mennyire fogsz "röhögni"
  Nem rossz tank....de azért a helyét tudjuk már....

  AMX M4 mle. 49L semmi bajom vele tier 9-ben, illetve az Strv S1 sem panaszkodik a kezeim közt![/quote]
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Bedohaza
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="Bedohaza"]Azért ez a "röhögve" kissé túlzás nem?
  Majd ha egyszer jössz velem szemben (IS-7) megnézem mennyire fogsz "röhögni"
  Nem rossz tank....de azért a helyét tudjuk már....

  AMX M4 mle. 49L semmi bajom vele tier 9-ben, illetve az Strv S1 sem panaszkodik a kezeim közt![/quote]

  az IS-7 a Defenderhez képest hol +1 tier?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  RB8
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="Bedohaza"] Valamint a tény hogy míg a többi 8-as tank simán küszködik a +1 tierben, vagy legalábbis supportra kell váltania ez egyszerűen röhögve veszi fel a versenyt (mondjuk egy t10-el) [/quote]

  Azért ez a "röhögve" kissé túlzás nem?
  Majd ha egyszer jössz velem szemben (IS-7) (módosítva ST-1-re elnézést) megnézem mennyire fogsz "röhögni"
  Nem rossz tank....de azért a helyét tudjuk már....

  AMX M4 mle. 49L semmi bajom vele tier 9-ben, illetve az Strv S1 sem panaszkodik a kezeim közt!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jacktor
  • Admin
  · 5 éve
  Finoman.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Lacika222
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="diszno_sajtt"]Lovagol itt mindenki ezen a tankon hogy OP vagy nem OP. Mindenki tudja hogy túl erős. De cserébe sokat van hallomásom szerint tier 10-ben. Ott már kell is hogy OP 8-as legyen. [/quote]

  Játszol te mostanában nem tier limites tier8 tankkal? Mindegyik nagyon sokat van tier10-ben az új MM miatt. A tier9-10 tankok feltorlódnak, mivel nincs +2 tier felfele és beszórja hozzájuk az MM a tier8 tankokat, mint ágyútöltelék. Azért is szenved a WG a ranked-el meg most a 30x30 csatával, hogy a tier10 tank számát kicsit csökkentse a randomban.

  Mit kell ezzel a tankkal kapcsolatban hazudozni? OP mint állat a többi nyolcashoz képest és kész. Kinéz neki egy méretes nerf, de mivel prémium ezért ninja nerfet kap majd, ha már eleget eladtak belőle, ahogy az összes többi eddig. Akkor höböröghetsz majd ahogy akarsz, de majd jönnek a megmondó emberek, hogy te vagy a hülye, nincs semmilyen nerf, csak ilyen az RNG, fogadd el.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Admiral_von_Yorck
  • Tankos
  · 5 éve
  A JP II-vel (érzésre) 50/40-ben beadta az első görgő közvetlen környékére az átütést szemből, 300m felettiről is AP ammoval!
  De..és ez a lényeg, ez csak az RNG anomáliája! Hisz 200m-nél már elvileg gyenge az átütés oda.

  Továbbá egy T8-as - még ha prém tank is - ne a T10-es mezőnyben történő teljesítése alapján ítéljünk meg! T8-ban, pláne nem tök hülye gyerek kezében igen is baromi OP, és agyon vágta a tech tree-s megfelelőjét!
  Mint arra lentebb, tanult kollégáink rávilágítottak a befizetett suska ezért a tankért korlátozott előnyöket kellene, hogy engedjenek! Úgy mint megnövekedett XP és credit hozam.
  Továbbá, ha a WG ma úgy dönt, hogy a szerverek banán dugóját kitépi a falból a kibérelt 252U és Defenderek is mennek a testkábelen keresztül a nagy semmibe! Tehát senki nem vett meg itt semmit magának, ergo nem került semmi a tulajdonába!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  dudi10
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="Bhalangir"]@dudi10

  Értem a különbséget. Amikor elavul, akkor a patchek, új tankok miatt veszít korábbi erejéből.
  Amikor meg túl erős, akkor nerfelik.

  Szerinted ez nem korrekt, mert nem azért fizettél. Holott le van írva előre, hogy joguk van belenyúlni. Vagyis de, ezért fizettél.

  Az, hogy egyébként ezt a módszert nem tartod korrektnek, azt értem. Én meg azt nem tartom korrektnek, hogy ha túl erős lett, akkor azért ne legyen kiegyensúlyozás, mert te fizettél érte. Vagyis pay to win legyen, ha hibázott a fejlesztő.

  Szóval vagy legyen pay to win, vagy legyen korrekt. A kettő nem fér össze. Nekem legalábbis.[/quote]

  Ne legyünk naivak!Tudták nagyon jól a fejlesztők,hogy OP tankot csinálnak!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  BodyCount
  • Tankos
  · 5 éve
  Ez is egy világi buzulás ez a tank. Beüthetetlen, tier 8 ban 500 at képes sebezni.. A TIGER 2 ami már bizonyított a csatatéren, nem csak egy megrajzolt hamupipőke álomvilága volt ami csak tervrajzon létezett, annak nincs páncélja, és 250-eket sebez?? MI FOLYIK ITT GYÖNGYÖSÖN [.: moderálva.] ! [.:moderálva:.] wg hogy száradna el az az artimániás +2 tieres [.:moderálva:.] az..

  Moderálva by Bhaangir - Az áldot jó szívem miatt csak moderáltam, ha folytatod ezt a stílust mehetsz egy hónapra pihenni! Vegyél vissza, szépen kérlek! Köszönöm!
Tovább a kategóriában: « Tank elemzés: KV-5 IS-7 - Elemzés »
© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.