Jelenleg 470 vendég és 4 tag online

2017. augusztus 25. 07:01

Object 252U (Defender) - Elemzés

Írta:
Értékelés:
(60 szavazat)
104 hozzászólás

Bevezetés

A Object 252U Defender egy szovjet nehéz tank tervezet volt, ami a játékba tier VIII-as prémium nehéz tankként került be. Tervezése az IS-6 nehéz tank projekttel haladt párhuzamosan, annak mellékágaként, hisz jellemzően több tank fejlesztése folyt egyszerre előre megszabott értékek által, amiket a harctéri tapasztalatok inspiráltak. Az Object 252 és 253 variáns is egy ilyen projekt sorozat része, amik az erőátviteli rendszerben tértek el egymástól. Az Object 252 mechanikus váltóval szerelt verzió, míg a 253 variánsnál egy elektromechanikus nyomatékváltó volt hívatott közvetíteni a motor nyomatékát.

Az elektromechanikus váltóval szerelt projektet az elégtelen teszteredmények tükrében törölték, ezen munkálatokat 1944 végére leállították. Sok futó projekt került törlésre a háború lezárásával és az ellenfélntől zsákmányolt haditechnika ihlette eszközök nyertek teret mind a tervasztalon, mind a gyakorlótéren.

A játékban szereplő Object 252U és az Object 252U Defender ugyan azon paraméterekkel rendelkeznek csupán festésükben, külső jegyekben különböznek.

Paraméterek

Ágyú

Elemzésünk főhősének nincs oka szégyenkezni ezzel a löveggel, hisz mind sebzés mind átütés tekintetében igencsak találó rá a "Védelmező" név, de ne szaladjunk előre, hisz ahol öröm van, oda jut némi üröm is... vagy nem?

Nézzük, mit mutatnak a 122 mm BL-13 löveg adatai, ami nem mellesleg vertikális kitéríthetőség tekintetében -6 fokot képes süllyedni és +20 fokot emelkedni.

30 lőszerrel gazdálkodhatunk és három lőszertípus közül választhatunk:

 • AP: 225 mm átütés, 440 sebzés
 • APCR: 265 átütés, 440 sebzés
 • HE: 68 mm átütés, 530 sebzés

Én a 18 db AP, 8 db APCR és 4 db HE leosztást preferálom.

Nézzük most meg a többi értéket is, először alap legénységgel egyéb felszerelés nélkül, majd pedig minden jótékonyan befolyásoló tényező használatával.

Az alap 14,38 mp-es újratöltési időnket Töltésgyorsító, Vertikális stabilizátor, Ventilátor, Elit alakulat és Pótellátmány használata mellett 11,32 mp-re tudjuk levinni. A 3,07 mp-es célzási időnk kissé neverending story érzetet kelt, de csak míg az imént felsoroltak igénybevételével a már valamivel kellemesebb 2,81 mp-re nem csökkentjük.

A 14,38-as töltési idő 1835 DPM-et ad, felpimpelve a tankot viszont már 2332-es értékkel "védelmezhetünk" percenként.

Az alábbiakban nézzük meg, hogy közeli és távoli "unokatestvéreink" milyen löveggel és paraméterekkel rendelkeznek. Mint tudjuk, az IS-6 tierlimites, tehát ezt vegyétek figyelembe a táblázat tanulmányozásakor:

  IS-3 IS-5 IS-6 IS-3A Object 252U
Átütés 225 mm 221 mm 175 mm 221 mm 225 mm
Sebzés 390 HP 390 HP 390 HP 390 HP 440 HP
DPM 1758 HP/perc 1856 HP/perc 2000 HP/perc 2086 HP/perc 1835 HP/perc
Töltési idő 12,75 mp 12,08 mp 11,22 mp 11,22 mp 14,38 mp
Pontosság 0,38 m/100m 0,44 m/100m 0,44 m/100m 0,44 m/100m 0,42 m/100m
Célzási idő 3,26 mp 3,07 mp 3,26 mp 3,26 mp 3,07 mp

Az iménti számhalmaz összegzéseként megállapíthatjuk, hogy van egy remek átütéssel és egy kellően demoralizáló alfa sebzéssel rendelkező lövegünk, aminek célzásideje viszont türelemre fog tanítani minket! Mi is hiányzik még?

Jár a pontos labda azoknak, akik a pontosságot, mint igencsak lényeges értéket hiányolták! Lövegünk 44 centimétert tévedhet 100 méteren, ami a fenti kiegészítőkkel egészen 39-ig lecsökkenthető. Nem egy mesterlövész, de nem is nevezném annyira rossznak. Aki viszont rendelkezik a "Védnök" valamely típusával, az pontosan tudja, hogy nem a pontosság (hiánya) az, ami miatt nem érdemes/kellemes vele távolról harcolni.

Összevetve az IS-3 és a Defender lövegét és elrugaszkodva kicsit a számadatoktól arra jutottam, hogy cseppet sem rosszabb tankunk lövege a BL-9-nél, még a hosszabb töltési idő ellenére sem, sőt! Pont azzal a (nem) nüansznyi (ha lehet ilyet írni szovjet harckocsi vonatkozásában) árnyalattal érződik erősebbnek a 252U ágyúja az IS-3-énál, mint amennyivel a páncélja is.

Kapáslövések és dinamikus harc esetén az IS-3 előnyben lehet velünk szemben, legalábbis sebzés kiosztás tekintetében, míg mi ilyenkor viszont bátran támaszkodhatunk páncélzatunkra... Nagyobb alfa sebzésünk viszont egy statikusabb csatában egyértelműen dominálni fog.

Torony

Látótávunk 350 méter alapból, amit skillekkel és egyéb módokon javíthatjuk ugyan, de ne ez legyen a fő prioritásunk.

A torony szemből 250 mm páncéllal rendelkezik. Mint lelkes amatőr, azonnal rongyoltam is a Tanks.gg-re, hogy fogalmam is legyen arról, hogy hol is van ez a 250 mm frontpáncél? Nos, mindenhol és sehol... hisz ez az szám a toronyfrontot képző páncéltest vastagságát illetően valójában csak egy középértek ha úgy tetszik, ami a torony kialakítása révén néhol akár a többszörösére is megnőhet.

Oldalról 150 mm, míg hátul 100 mm vastag páncél található, ami a torony egyedi kialakításának köszönhetően olyan kellemes effektív értékeket generál, amik jótékonyan hatnak az életerőnkre és a csatákban eltöltött időnkre. 

Triviális gyenge pont nem látható és nem is található tankunk tornyán! Lövegpajzsunk aszimmetrikus, hosszabb oldala - ami a menetirányunk, ágyúnk bal oldalán található - 250 mm átütés felett sebezhető. Ez viszont csak részben igaz, hisz mint ahogy az IS-3-nál is, a parancsnoki kupola itt is belőhető, azzal a különbséggel, hogy 252U-nak kettő is megadatott ezen ki- és bejutást elősegítő készségekből, amik amúgy nagyjából 150 mm átütés felett belőhetőek.

Öröm az ürömben, hogy nem igazán ismertek ezek a pontok rajta mint sebezhető felület, illetve annyira kicsi célterületek, hogy RNG anyánk lábának nyomát kicsit megcsókolgatva elég valószínűtlen hogy telibeverjék, főleg közepes vagy nagyobb távolságokból.

A torony forgási sebessége 24 fok/mp, ami nem túl acélos, de nem is Whirlwind (Forgószél) a tank neve, hanem Defender.

Felépítmény

"Az IS-3 az első a fejlesztési ágon, ami Pike Nose, 2 dimenzióban döntött homlokpáncélt alkalmaz. Amit erről tudnod kell, hogy ugyanúgy dolgozik érted, mint ellened." - vagyon megírva Sanyee IS-3 elemzésében.

Ezen megszívlelendő gondolat a 252U-ra is igaz, de annyiban módosítanám, hogy míg egy IS-3 estében nagyon mérsékelt az a szögtartomány amiben a tanktestet az orrpáncél rovására megdönthetjük, addig a Defender sokkal nagyobb tartományban mozoghat, relatíve ugyanolyan biztonságban.

Ennek roppant prózai oka nem más, mint hogy a Defender több mint remek testpáncélt kapott. 1500-as életereje és a test remek karakterisztikája és páncél értékei olyan elegyet alkotnak, amivel a nyolcas nehéz tankok felsőházában a dobogóról bizton nem csúszhat le.

Kiválóan alkalmas "sarokharci" vagy ha úgy a tetszik "sidescrape" technikára is. Gyakorlatilag, ha a fentebb említett Pike Nose homlokpáncélt rejtve tudjuk tartani és sikerül sidescrape pozíciót felvennünk, akkor komoly bunkerré válhatunk, amit - jó esetben - az ellen csak repeszlőszerrel tud majd hatékonyan feltörni. Ilyenkor láncunk is sok lövést képes lesz felfogni anélkül, hogy közben sebzést szenvednénk el.

Tanktestünk üreges páncélzattal is rendelkezik. Ennek előnye, hogy ha két 10 cm-es páncéllemez között egy 10 cm-es üreget képzünk, akkor például a HEAT lövedékek ellen ez a kiképzés a lőszer sajátos hatásmechanizmusa miatt nagyobb védelmet nyújt, mint egy homogén (akár döntött) 200 mm-es páncélzat. Teszi mindezt ráadásul úgy, hogy tankunk tömegét nem növeli meg.

Felfüggesztés

A lánctalpunk összesen 58 tonnát bír el. Mivel a modulok fejlesztésével nem kell foglalkoznunk (hisz prémium tankról beszélünk), így az alap lánc kénytelen az összes vásárolható kütyüt és kacatot elbírni. Ezt bizonyítván egy dobtáras géppuska és egy zsákmányolt, vélhetően Hohner Tangóharmonika is helyet kapott a lőszeres ládák és álcaháló egyvelegében... :)

Talajellenállásunk a következők szerint alakul: 1,15/1,44/2,21 (kemény/közepes/lágy talajon). Sajnos elég komótosan, vagy inkább megfontoltan közlekedik, de ha belelendül, jön-megy és "védelmez" rendületlenül.

Motor

Egy 700 lóerős 13,59 LE/t fajlagos teljesítménnyel rendelkező motor hajtja, ami 15% eséllyel gyullad ki (nem jellemző rá).

Ajánlott játékstílus

Tankunk remek alfa sebzéssel, kicsit hosszas töltéssel, türelemre tanító célzásidővel és némi pontatlansággal "Védekezi" le az ellenfél életerejét, így a "redlinecamp" szerepkört VIII-as és IX-es tierben meghagynám a csapat egyéb tagjainak, hisz életerőnkkel és páncélzatunk tudatos használatával igazi frontharcosok leszünk ezekben a csatákban.

A pályák nagy részén fellelhető roncsokat, sziklákat és egyéb el nem pusztítható tereptárgyakat használjuk ki és kamatoztassuk tankunk egészen kiváló oldalpáncélját; tegyük mind ezt úgy, hogy ha lehet harcjárművünk elejének aljára az ellenség ne tudjon lövést leadni.

Sebzésünk a legelszántabb ellenfelet is megállásra kényszerítheti, hisz nem ritka az 500 feletti roll sem, viszont - a random természetéből fakadóan - a 3-assal kezdődő sem.

Meg kell említenem, hogy előszeretettel használnak arany lőszert tankunkkal szemben, ami talán furán hathat, de előny is lehet a számunkra. Ha mozgás közben ér minket a frontális találat, akkor nagy eséllyel pattanhat rólunk hisz így is remek döntöttséggel és mindenféle szögekkel rendelkezik páncéltestünk, de egy-egy mozgás közben testünkre érkező lövés nagy valószerűséggel olyan effektív szöget bezárva érkezik, ami APCR lőszer esetén lepattanót eredményezhet a vele járó rosszabb kompenzációs szögek miatt.

Tanktestünk alsó lemeze sajnos gyenge pont, lehetőség szerint rejtsük el. Ha erre nincs lehetőség (nem olyan a terep és/vagy nincs a közelünkben megfelelő tereptárgy), akkor a "jó öreg" beforgatós módszerrel is operálhatunk, tanktestünk orrkiképzését, mint esetleges hátrányt szem előtt tartva.

 • Tier VIII: Ragadjuk magunkhoz a kezdeményezést és bátran toljuk a "Heavy oldalt"! Persze sose ész nélkül, mindig figyeljünk, hogy legyen társunk,  aki a töltésidőnk közben tartja az arcvonalat. Aranylőszer gyakorlatilag nem kell viszont páncélzatunk igen hatékonyan tud még működni ezen a szinten. Figyeljük a környezetünket és használjuk a tereptárgyakat, valamint sidescrape, sidescrape, sidescrape!
 • Tier IX: Attól függően vállaljuk a konfrontációt a szemben lévő nehéz tankokkal, hogy előtte felmértük létszámukat, szintjüket és képességeiket (a tanktípusét, nem a játékosét). Ágyúnk lassan tölt és lassan is szűkül, igyekezzünk úgy helyezkedni, hogy hamar fedezékbe tudjunk húzódni lövés után. Átütésünk AP-val egy-egy jól beforgatott tank esetében kevés lehet, ilyenkor próbálkozhatunk az APCR használatával. Továbbá ajánlanám a nagyobb nehéz tankok közvetlen támogatását, velük karöltve jelentős erőt képviselünk.
 • Tier X: Személy szerint engem sokat tesz a játék tier X-be (vagy csak én érzem úgy). Pálya és tankösszeállítás függő ilyenkor hogy milyen szerepkört veszek fel. Ha nincs X-es nehéz tankja az ellenfélnek, vállalhatjuk az első sort és vállalnunk is kell, hisz mind a sebzésünk, mind a páncélzatunk bőven alkalmassá tesz minket eme szerepkör betöltésére. Illetve azt javaslom még, hogy ne moralizálj. Töltsd az aranylőszert ha szükséged van rá, hisz egy-egy bevitt sebzés oldalakat képes megállítani.

Bevétel

A tank kiválóan alkalmas kredit farmolásra is. A vbaddict szerint átlagban nettó 19k kredit körül hoz körönként, ez viszont értelmes játékkal és pl. prémium fiókkal megtámogatva jelentősen megnövelhető.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Az általam használt felszerelések:

 • Fokozott szellőzés
 • Vertikális stabilizátor
 • Töltésgyorsító

Ezen három eszköz használatával remek paraméterek kapunk, amik nagyban javíthatják harci hatékonyságunkat.

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis elsősegélycsomag
 • Kis javítókészlet
 • Pótellátmány/Automata tűzoltókészülék

Saját tankomat én pótellátmánnyal, kis javítóval és kis egészségügyi csomaggal szereltem fel. A pótellátmány használata csökkenti ugyan a kredithozamot, de akinek megvan a tank annak javaslom próbálja ki a használatával... de vigyázat, függőséget okozhat, akár már egyszeri használat után is... :)

Ajánlott legénységi képzettségek

Alanyunk prémium tank mivolta magában foglalja, hogy alkalmas a legénység gyorsított képzésére is. Sokan a már garázsukban álló IS-3 legénységet tették bele és őket fejlesztik vele tovább. Képzettségek tekintetében a következőt ajánlanám:

 • Parancsnok (Rádiós is): 6 érzék - Elitalakulat - Javítás - Ezermester - Tűzoltás
 • Vezető: Javítás - Elit alakulat - Irányított ütközés - Sima utazás - Tűzoltás
 • Lövész: Javítás - Elit alakulat - Pillanatkép - Mesterlövész - Tűzoltás
 • Töltő: Biztonságos elhelyezés - Elit alakulat - Javítás - Adrenalinroham-tűzoltás

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Szintjén és még eggyel feljebb is remeknek számító páncél karakterisztika
 • Az egyik legmagasabb alfa sebzéssel rendelkező prémium nehéz tank, ami kredithozam szempontjából sem elhanyagolható fegyvertény
 • Jó penetrációs képesség az alaplőszer esetében is (225 mm)

Hátrányai

 • Hosszú célzási idő
 • Pontatlan löveg
 • Borzalmasan alacsony látótáv

WN8

A Target Damage oldal szerint 750 sebzés sárga, 1.050 zöld, 1.575 kék, 1.950 sebzés pedig már lila statisztikát produkálhat főszereplőnkkel.

Kiknek ajánlott

Ez a tank a mostani meta egyik legjobban játszható és talán egyik legjobb játékélményt adó tankja. Olyan erős, határozott karakter, aminek jelenléte majd minden esetben hatással van a csata kimenetelére.

Aki a nehéz tankok mellett teszi és tette le a voksát, annak mindenképpen érdemes beruházni erre a tankra. Én IS-3-on szocializálódtam előtte és sokszor tréfálkoztunk arról hogy mi lenne képes vagy mi tudná kiszorítani az IS-3-akat a Csapat csaták és 8-as CW színteréről... Bátran állíthatom, ez a tank kétség kívül alkalmas lehet rá, aminek csak prémium tank mivolta szab határt.

Nagyobb WG ünnepek és egyéb akciók keretein belül biztosan visszakerül majd a "boltba", amikor remek választás lehet kredit farmolásra vagy akár küldetések tekintetében is.

Videó

Szeretném megköszönni az elemzés megírásához hozzátett sok és önzetlen segítségét Bodzynak és Szekának! Köszönöm!


Az elemzést írta: Tangoapu

Utoljára frissítve: 2018. október 5. 07:29
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bfreshfishb · 1 éve
  [quote name="fakirr1"][quote name="portnojenko"]Rettenetesen op. T10 esem van, de még csak az is3 bl9-esével.vagy 3 szor próbáltam meg belőni viszonylag közelről egy defender hasát, de egyik se ment át. Egy kicsit zavar, hogy az a tank tier8as, és mégis jobb a tier9 T10-emnél,páncélban biztos.[/quote]


  Ne haragudj, de a T-10-nél nem nehezebb jobbnak lenni páncélzatban.. Az inkább egy páncélozottabb med, mint egy heavy. A def viszont ( nagyon általánosítva és leegyszerűsítve..) egy IS7 törzs egy IS6 toronnyal és egy hulladék ágyúval...

  Azt azért hozzá tenném a páncélhoz, hogy a defenderem tier 10-ben kb 3 mp alatt lövik át ( mindenki tudja, hogy lehet lőni még side-ban is, ráadásul átlagban 2-3 veti rám magát pont azért,hogy hamar túl legyenek rajta). Ezzel együtt volt már nem egy acélfalam 4-5K körüli pattintással tier 10-ben is, de a használhatatlan hulladék-cső, amit ágyúnak csúfolnak ezen, megöli a tank eredményességét...Ma pl egy Löwe ellen ( majdnem derékszögben lett elém láncolva) 2 AP = 1 critical és egy a törzs fölé(!!!) , 2 HE a motortérre = 67 ( !!!) és 39 (!!!) Hp veszteség, 2 gold = 531HP és 1 critical ( !!) 0 DMG volt. Ez pedig "csak" egy tier 8-as Löwe... a 225-ös "átütés"-t felejtheted is tier 10-ben, márpedig az esetek 90%-ban abba sorolja az MM ezt a "tankot"... Ma volt minusz 4K-s csatám vele Tier 10-ben: Type5 és E100 beforgatva , szemben velem... Elmondaná vmelyik agyhalott WG mester,hogy ilyenkor mi a szent S**al üssem át őket? Ráadás: amennyiben megmozdultam, hátulról kaptam az áldást a saját társaimtól, így elbújtam. Persze a GC simán szétszedett 3 lövéssel, a nehezek meg csak álltak előttem és röhögtek azon,hogy próbálom átlőni őket minden lövedékkel,ami a tankban van.. ( szerintem rommá csikizték a gold-ok őket..) .[/quote]
  Nem akarok én -annyira- beszólni, de ez a Löwe-s sztori, meg hogy minuszba menni.... Biztosan csak az ágyúval van a gond? Nekem is megvan, csatám is bőven van vele. Nem pontlövő, az biztos. Ha így próbáltál meg a Löwe-re lőni 5X, ami minimum 1 perc folyamat mozdulatlanság azért elgondolkodnék.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  fakirr1 · 1 éve
  [quote name="portnojenko"]Rettenetesen op. T10 esem van, de még csak az is3 bl9-esével.vagy 3 szor próbáltam meg belőni viszonylag közelről egy defender hasát, de egyik se ment át. Egy kicsit zavar, hogy az a tank tier8as, és mégis jobb a tier9 T10-emnél,páncélban biztos.[/quote]


  Ne haragudj, de a T-10-nél nem nehezebb jobbnak lenni páncélzatban.. Az inkább egy páncélozottabb med, mint egy heavy. A def viszont ( nagyon általánosítva és leegyszerűsítve..) egy IS7 törzs egy IS6 toronnyal és egy hulladék ágyúval...

  Azt azért hozzá tenném a páncélhoz, hogy a defenderem tier 10-ben kb 3 mp alatt lövik át ( mindenki tudja, hogy lehet lőni még side-ban is, ráadásul átlagban 2-3 veti rám magát pont azért,hogy hamar túl legyenek rajta). Ezzel együtt volt már nem egy acélfalam 4-5K körüli pattintással tier 10-ben is, de a használhatatlan hulladék-cső, amit ágyúnak csúfolnak ezen, megöli a tank eredményességét...Ma pl egy Löwe ellen ( majdnem derékszögben lett elém láncolva) 2 AP = 1 critical és egy a törzs fölé(!!!) , 2 HE a motortérre = 67 ( !!!) és 39 (!!!) Hp veszteség, 2 gold = 531HP és 1 critical ( !!) 0 DMG volt. Ez pedig "csak" egy tier 8-as Löwe... a 225-ös "átütés"-t felejtheted is tier 10-ben, márpedig az esetek 90%-ban abba sorolja az MM ezt a "tankot"... Ma volt minusz 4K-s csatám vele Tier 10-ben: Type5 és E100 beforgatva , szemben velem... Elmondaná vmelyik agyhalott WG mester,hogy ilyenkor mi a szent S**al üssem át őket? Ráadás: amennyiben megmozdultam, hátulról kaptam az áldást a saját társaimtól, így elbújtam. Persze a GC simán szétszedett 3 lövéssel, a nehezek meg csak álltak előttem és röhögtek azon,hogy próbálom átlőni őket minden lövedékkel,ami a tankban van.. ( szerintem rommá csikizték a gold-ok őket..) .
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  portnojenko · 1 éve
  [quote name="KMBpanther"][quote name="portnojenko"]Rettenetesen op. T10 esem van, de még csak az is3 bl9-esével.vagy 3 szor próbáltam meg belőni viszonylag közelről egy defender hasát, de egyik se ment át. Egy kicsit zavar, hogy az a tank tier8as, és mégis jobb a tier9 T10-emnél,páncélban biztos.[/quote]

  Attól hogy tier9-es tankod van, még nem jelenti azt hogy instant belövöd a tier8-as tankokat. Annak az ágyúnak 225 penje van. Lehet rossz szögben lőtted és tök feleslegesen. Nem bántásként de 423 wn8-cal nem biztos hogy még tudod még ítélni hogy mi op és mi nem.[/quote]
  kb 60-70 fokot zarhatott be az ágyú vonala a tankkal.Ez is3-hoz elég lett volna, de szerintem a t10hez is. is7 már nem valószínű.És igen, gyakran szoktam szerencsétlenkedni, de ez szerintem a defender páncélja volt jelen esetben.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  KMBpanther · 1 éve
  [quote name="portnojenko"]Rettenetesen op. T10 esem van, de még csak az is3 bl9-esével.vagy 3 szor próbáltam meg belőni viszonylag közelről egy defender hasát, de egyik se ment át. Egy kicsit zavar, hogy az a tank tier8as, és mégis jobb a tier9 T10-emnél,páncélban biztos.[/quote]

  Attól hogy tier9-es tankod van, még nem jelenti azt hogy instant belövöd a tier8-as tankokat. Annak az ágyúnak 225 penje van. Lehet rossz szögben lőtted és tök feleslegesen. Nem bántásként de 423 wn8-cal nem biztos hogy még tudod még ítélni hogy mi op és mi nem.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  portnojenko · 1 éve
  Rettenetesen op. T10 esem van, de még csak az is3 bl9-esével.vagy 3 szor próbáltam meg belőni viszonylag közelről egy defender hasát, de egyik se ment át. Egy kicsit zavar, hogy az a tank tier8as, és mégis jobb a tier9 T10-emnél,páncélban biztos.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Szmertyij · 1 éve
  [quote name="Hunyadi_Loveszdandar"]OP... először erre kéne valami definíció, mert mindenkinél mást jelent.
  [/quote]

  Ennél a tanknál a frontpáncélt jelenti.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hunyadi_Loveszdandar · 1 éve
  OP... először erre kéne valami definíció, mert mindenkinél mást jelent.

  Random csata:
  Továbbra is azt mondom, hogy erre a tankra jobban illik a "random" kifejezés, mint az "OP".
  Random, mert teljesen kiszámíthatatlan, hogy mit pattint. Ez persze a tank használójának sem jó és a tank ellen játszónak meg még annyira sem jó. Random mert teljesen kiszámíthatatlan, hogy mit találsz el vele. Menet közben is ki lehet lőni a 200 méterre lévő ellenfelet, de a teljesen becélzott 40 méterre lévő célpontot is simán elhibázza. Szintén kinek jó ez? Se a használójának, se az ellenfeleknek.
  A RoF azzal a 12+ másodperces töltésidejével eléggé "ütemtelenné" teszi az én játékomban. Persze az alfa szuper, de sokra megyek a nagy alfával, ha mellé lőttem és várnom kell a nyugdíjig, mire újra betölt. Arról nem is beszélve, hogy a célzásidő/pontosság kombináció minden csak nem OP. De ami a legjobban zavar, az a kritikán aluli tier7-es (vagy inkább tier6-os?) látótávolság. Ez nagyon durván behatárolja a tank használhatóságát bizonyos pályákon vagy a végjátékban. Nagyon könnyen ki lehet játszani és látótávján túlról szét lehet szedni. Igazából csak akkor tud ez a tank működni, ha van csapat is mellette. Persze nem túl erős csapat, hogy a gyenge RoF mellett azért maradjon mit lövöldözni.
  Persze lehet hozni statisztikákat hogy mennyire zseniálisan játszik vele minden jöttment a tankkal - majd bazsi hoz is - de egyrészt én csak nagyon jó játékosoktól láttam jó köröket ezzel, másrészt ettől még szerintem randomban nagyon is szituációfüggő, hogy mit lehet kihozni belőle. És ha egy tank szituációfüggő, az nálam nem lehet OP. Amúgy inkább megyek random csatába T26E5-tel vagy Emil I-gyel, mint ezzel.

  CW/SH csata:
  Mint ahogy kezdtem. Ez a tank az én szótáramban "random" tank, nem OP.
  Ezért a speciális metában (CW/SH), versenyre nagyon nem jó. Nem jó mert mint írtam a tank "random" faktorral rendelkezik és így nem feltétlenül a tankot irányító vagy a tank ellen játszó játékos ügyessége dönti el, hogy ki kerekedik felül a másikon. Ezért a játék "verseny" részébe nem engedném be.

  Ettől függetlenül remélem elérhetővé teszik újra. Remélem mindenki, aki OP-nak mondja tud egyet szerezni magának és remélem majd mindenki bebizonyítja statisztikákkal, hogy messze többet sebez vele, mint mondjuk IS-3-mal. (kérlek ne Cérna/Tigris2/110-hez hasonlítsátok, mert azok a tier legbénább tankjai)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Szmertyij · 1 éve
  [quote name="Jacktor"][quote name="Szmertyij"]OP szemét, a play to win tipikus példája. De nincs semmi gond, illeszkedik a WG közelmúltbéli paradigma váltásához. Vegyétek-egyétek.[/quote]
  Idézném Hunyadit:
  [i]"Én azért kíváncsi lennék, hogy akik szerint OP a tank, azok mennyi csatát mentek vele és milyen átlagsebzéssel."[/i][/quote]

  Ő maga titulálta elsők között OP-nak, a WG új irányzatát pedig pay to win-nek. Sőt még kilátásba is helyezte a játék abbahagyását ha ez tendenciává fajul. :thx2:
Tovább a kategóriában: « Tank elemzés: KV-5 IS-7 - Elemzés »

KERES
© 2019 eSports Pro Ltd. Minden jog fenntartva.