Jelenleg

35
látogatónk van

2017. augusztus 25. 07:01

Object 252U (Defender) - Elemzés

(79 szavazat)
105 hozzászólás

Bevezetés

A Object 252U Defender egy szovjet nehéz tank tervezet volt, ami a játékba tier VIII-as prémium nehéz tankként került be. Tervezése az IS-6 nehéz tank projekttel haladt párhuzamosan, annak mellékágaként, hisz jellemzően több tank fejlesztése folyt egyszerre előre megszabott értékek által, amiket a harctéri tapasztalatok inspiráltak. Az Object 252 és 253 variáns is egy ilyen projekt sorozat része, amik az erőátviteli rendszerben tértek el egymástól. Az Object 252 mechanikus váltóval szerelt verzió, míg a 253 variánsnál egy elektromechanikus nyomatékváltó volt hívatott közvetíteni a motor nyomatékát.

Az elektromechanikus váltóval szerelt projektet az elégtelen teszteredmények tükrében törölték, ezen munkálatokat 1944 végére leállították. Sok futó projekt került törlésre a háború lezárásával és az ellenfélntől zsákmányolt haditechnika ihlette eszközök nyertek teret mind a tervasztalon, mind a gyakorlótéren.

A játékban szereplő Object 252U és az Object 252U Defender ugyan azon paraméterekkel rendelkeznek csupán festésükben, külső jegyekben különböznek.

Paraméterek

Ágyú

Elemzésünk főhősének nincs oka szégyenkezni ezzel a löveggel, hisz mind sebzés mind átütés tekintetében igencsak találó rá a "Védelmező" név, de ne szaladjunk előre, hisz ahol öröm van, oda jut némi üröm is... vagy nem?

Nézzük, mit mutatnak a 122 mm BL-13 löveg adatai, ami nem mellesleg vertikális kitéríthetőség tekintetében -6 fokot képes süllyedni és +20 fokot emelkedni.

30 lőszerrel gazdálkodhatunk és három lőszertípus közül választhatunk:

  • AP: 225 mm átütés, 440 sebzés
  • APCR: 265 átütés, 440 sebzés
  • HE: 68 mm átütés, 530 sebzés

Én a 18 db AP, 8 db APCR és 4 db HE leosztást preferálom.

Nézzük most meg a többi értéket is, először alap legénységgel egyéb felszerelés nélkül, majd pedig minden jótékonyan befolyásoló tényező használatával.

Az alap 14,38 mp-es újratöltési időnket Töltésgyorsító, Vertikális stabilizátor, Ventilátor, Elit alakulat és Pótellátmány használata mellett 11,32 mp-re tudjuk levinni. A 3,07 mp-es célzási időnk kissé neverending story érzetet kelt, de csak míg az imént felsoroltak igénybevételével a már valamivel kellemesebb 2,81 mp-re nem csökkentjük.

A 14,38-as töltési idő 1835 DPM-et ad, felpimpelve a tankot viszont már 2332-es értékkel "védelmezhetünk" percenként.

Az alábbiakban nézzük meg, hogy közeli és távoli "unokatestvéreink" milyen löveggel és paraméterekkel rendelkeznek. Mint tudjuk, az IS-6 tierlimites, tehát ezt vegyétek figyelembe a táblázat tanulmányozásakor:

  IS-3 IS-5 IS-6 IS-3A Object 252U
Átütés 225 mm 221 mm 175 mm 221 mm 225 mm
Sebzés 390 HP 390 HP 390 HP 390 HP 440 HP
DPM 1758 HP/perc 1856 HP/perc 2000 HP/perc 2086 HP/perc 1835 HP/perc
Töltési idő 12,75 mp 12,08 mp 11,22 mp 11,22 mp 14,38 mp
Pontosság 0,38 m/100m 0,44 m/100m 0,44 m/100m 0,44 m/100m 0,42 m/100m
Célzási idő 3,26 mp 3,07 mp 3,26 mp 3,26 mp 3,07 mp

Az iménti számhalmaz összegzéseként megállapíthatjuk, hogy van egy remek átütéssel és egy kellően demoralizáló alfa sebzéssel rendelkező lövegünk, aminek célzásideje viszont türelemre fog tanítani minket! Mi is hiányzik még?

Jár a pontos labda azoknak, akik a pontosságot, mint igencsak lényeges értéket hiányolták! Lövegünk 44 centimétert tévedhet 100 méteren, ami a fenti kiegészítőkkel egészen 39-ig lecsökkenthető. Nem egy mesterlövész, de nem is nevezném annyira rossznak. Aki viszont rendelkezik a "Védnök" valamely típusával, az pontosan tudja, hogy nem a pontosság (hiánya) az, ami miatt nem érdemes/kellemes vele távolról harcolni.

Összevetve az IS-3 és a Defender lövegét és elrugaszkodva kicsit a számadatoktól arra jutottam, hogy cseppet sem rosszabb tankunk lövege a BL-9-nél, még a hosszabb töltési idő ellenére sem, sőt! Pont azzal a (nem) nüansznyi (ha lehet ilyet írni szovjet harckocsi vonatkozásában) árnyalattal érződik erősebbnek a 252U ágyúja az IS-3-énál, mint amennyivel a páncélja is.

Kapáslövések és dinamikus harc esetén az IS-3 előnyben lehet velünk szemben, legalábbis sebzés kiosztás tekintetében, míg mi ilyenkor viszont bátran támaszkodhatunk páncélzatunkra... Nagyobb alfa sebzésünk viszont egy statikusabb csatában egyértelműen dominálni fog.

Torony

Látótávunk 350 méter alapból, amit skillekkel és egyéb módokon javíthatjuk ugyan, de ne ez legyen a fő prioritásunk.

A torony szemből 250 mm páncéllal rendelkezik. Mint lelkes amatőr, azonnal rongyoltam is a Tanks.gg-re, hogy fogalmam is legyen arról, hogy hol is van ez a 250 mm frontpáncél? Nos, mindenhol és sehol... hisz ez az szám a toronyfrontot képző páncéltest vastagságát illetően valójában csak egy középértek ha úgy tetszik, ami a torony kialakítása révén néhol akár a többszörösére is megnőhet.

Oldalról 150 mm, míg hátul 100 mm vastag páncél található, ami a torony egyedi kialakításának köszönhetően olyan kellemes effektív értékeket generál, amik jótékonyan hatnak az életerőnkre és a csatákban eltöltött időnkre. 

Triviális gyenge pont nem látható és nem is található tankunk tornyán! Lövegpajzsunk aszimmetrikus, hosszabb oldala - ami a menetirányunk, ágyúnk bal oldalán található - 250 mm átütés felett sebezhető. Ez viszont csak részben igaz, hisz mint ahogy az IS-3-nál is, a parancsnoki kupola itt is belőhető, azzal a különbséggel, hogy 252U-nak kettő is megadatott ezen ki- és bejutást elősegítő készségekből, amik amúgy nagyjából 150 mm átütés felett belőhetőek.

Öröm az ürömben, hogy nem igazán ismertek ezek a pontok rajta mint sebezhető felület, illetve annyira kicsi célterületek, hogy RNG anyánk lábának nyomát kicsit megcsókolgatva elég valószínűtlen hogy telibeverjék, főleg közepes vagy nagyobb távolságokból.

A torony forgási sebessége 24 fok/mp, ami nem túl acélos, de nem is Whirlwind (Forgószél) a tank neve, hanem Defender.

Felépítmény

"Az IS-3 az első a fejlesztési ágon, ami Pike Nose, 2 dimenzióban döntött homlokpáncélt alkalmaz. Amit erről tudnod kell, hogy ugyanúgy dolgozik érted, mint ellened." - vagyon megírva Sanyee IS-3 elemzésében.

Ezen megszívlelendő gondolat a 252U-ra is igaz, de annyiban módosítanám, hogy míg egy IS-3 estében nagyon mérsékelt az a szögtartomány amiben a tanktestet az orrpáncél rovására megdönthetjük, addig a Defender sokkal nagyobb tartományban mozoghat, relatíve ugyanolyan biztonságban.

Ennek roppant prózai oka nem más, mint hogy a Defender több mint remek testpáncélt kapott. 1500-as életereje és a test remek karakterisztikája és páncél értékei olyan elegyet alkotnak, amivel a nyolcas nehéz tankok felsőházában a dobogóról bizton nem csúszhat le.

Kiválóan alkalmas "sarokharci" vagy ha úgy a tetszik "sidescrape" technikára is. Gyakorlatilag, ha a fentebb említett Pike Nose homlokpáncélt rejtve tudjuk tartani és sikerül sidescrape pozíciót felvennünk, akkor komoly bunkerré válhatunk, amit - jó esetben - az ellen csak repeszlőszerrel tud majd hatékonyan feltörni. Ilyenkor láncunk is sok lövést képes lesz felfogni anélkül, hogy közben sebzést szenvednénk el.

Tanktestünk üreges páncélzattal is rendelkezik. Ennek előnye, hogy ha két 10 cm-es páncéllemez között egy 10 cm-es üreget képzünk, akkor például a HEAT lövedékek ellen ez a kiképzés a lőszer sajátos hatásmechanizmusa miatt nagyobb védelmet nyújt, mint egy homogén (akár döntött) 200 mm-es páncélzat. Teszi mindezt ráadásul úgy, hogy tankunk tömegét nem növeli meg.

Felfüggesztés

A lánctalpunk összesen 58 tonnát bír el. Mivel a modulok fejlesztésével nem kell foglalkoznunk (hisz prémium tankról beszélünk), így az alap lánc kénytelen az összes vásárolható kütyüt és kacatot elbírni. Ezt bizonyítván egy dobtáras géppuska és egy zsákmányolt, vélhetően Hohner Tangóharmonika is helyet kapott a lőszeres ládák és álcaháló egyvelegében... :)

Talajellenállásunk a következők szerint alakul: 1,15/1,44/2,21 (kemény/közepes/lágy talajon). Sajnos elég komótosan, vagy inkább megfontoltan közlekedik, de ha belelendül, jön-megy és "védelmez" rendületlenül.

Motor

Egy 700 lóerős 13,59 LE/t fajlagos teljesítménnyel rendelkező motor hajtja, ami 15% eséllyel gyullad ki (nem jellemző rá).

Ajánlott játékstílus

Tankunk remek alfa sebzéssel, kicsit hosszas töltéssel, türelemre tanító célzásidővel és némi pontatlansággal "Védekezi" le az ellenfél életerejét, így a "redlinecamp" szerepkört VIII-as és IX-es tierben meghagynám a csapat egyéb tagjainak, hisz életerőnkkel és páncélzatunk tudatos használatával igazi frontharcosok leszünk ezekben a csatákban.

A pályák nagy részén fellelhető roncsokat, sziklákat és egyéb el nem pusztítható tereptárgyakat használjuk ki és kamatoztassuk tankunk egészen kiváló oldalpáncélját; tegyük mind ezt úgy, hogy ha lehet harcjárművünk elejének aljára az ellenség ne tudjon lövést leadni.

Sebzésünk a legelszántabb ellenfelet is megállásra kényszerítheti, hisz nem ritka az 500 feletti roll sem, viszont - a random természetéből fakadóan - a 3-assal kezdődő sem.

Meg kell említenem, hogy előszeretettel használnak arany lőszert tankunkkal szemben, ami talán furán hathat, de előny is lehet a számunkra. Ha mozgás közben ér minket a frontális találat, akkor nagy eséllyel pattanhat rólunk hisz így is remek döntöttséggel és mindenféle szögekkel rendelkezik páncéltestünk, de egy-egy mozgás közben testünkre érkező lövés nagy valószerűséggel olyan effektív szöget bezárva érkezik, ami APCR lőszer esetén lepattanót eredményezhet a vele járó rosszabb kompenzációs szögek miatt.

Tanktestünk alsó lemeze sajnos gyenge pont, lehetőség szerint rejtsük el. Ha erre nincs lehetőség (nem olyan a terep és/vagy nincs a közelünkben megfelelő tereptárgy), akkor a "jó öreg" beforgatós módszerrel is operálhatunk, tanktestünk orrkiképzését, mint esetleges hátrányt szem előtt tartva.

  • Tier VIII: Ragadjuk magunkhoz a kezdeményezést és bátran toljuk a "Heavy oldalt"! Persze sose ész nélkül, mindig figyeljünk, hogy legyen társunk,  aki a töltésidőnk közben tartja az arcvonalat. Aranylőszer gyakorlatilag nem kell viszont páncélzatunk igen hatékonyan tud még működni ezen a szinten. Figyeljük a környezetünket és használjuk a tereptárgyakat, valamint sidescrape, sidescrape, sidescrape!
  • Tier IX: Attól függően vállaljuk a konfrontációt a szemben lévő nehéz tankokkal, hogy előtte felmértük létszámukat, szintjüket és képességeiket (a tanktípusét, nem a játékosét). Ágyúnk lassan tölt és lassan is szűkül, igyekezzünk úgy helyezkedni, hogy hamar fedezékbe tudjunk húzódni lövés után. Átütésünk AP-val egy-egy jól beforgatott tank esetében kevés lehet, ilyenkor próbálkozhatunk az APCR használatával. Továbbá ajánlanám a nagyobb nehéz tankok közvetlen támogatását, velük karöltve jelentős erőt képviselünk.
  • Tier X: Személy szerint engem sokat tesz a játék tier X-be (vagy csak én érzem úgy). Pálya és tankösszeállítás függő ilyenkor hogy milyen szerepkört veszek fel. Ha nincs X-es nehéz tankja az ellenfélnek, vállalhatjuk az első sort és vállalnunk is kell, hisz mind a sebzésünk, mind a páncélzatunk bőven alkalmassá tesz minket eme szerepkör betöltésére. Illetve azt javaslom még, hogy ne moralizálj. Töltsd az aranylőszert ha szükséged van rá, hisz egy-egy bevitt sebzés oldalakat képes megállítani.

Bevétel

A tank kiválóan alkalmas kredit farmolásra is. A vbaddict szerint átlagban nettó 19k kredit körül hoz körönként, ez viszont értelmes játékkal és pl. prémium fiókkal megtámogatva jelentősen megnövelhető.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Az általam használt felszerelések:

  • Fokozott szellőzés
  • Vertikális stabilizátor
  • Töltésgyorsító

Ezen három eszköz használatával remek paraméterek kapunk, amik nagyban javíthatják harci hatékonyságunkat.

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kis elsősegélycsomag
  • Kis javítókészlet
  • Pótellátmány/Automata tűzoltókészülék

Saját tankomat én pótellátmánnyal, kis javítóval és kis egészségügyi csomaggal szereltem fel. A pótellátmány használata csökkenti ugyan a kredithozamot, de akinek megvan a tank annak javaslom próbálja ki a használatával... de vigyázat, függőséget okozhat, akár már egyszeri használat után is... :)

Ajánlott legénységi képzettségek

Alanyunk prémium tank mivolta magában foglalja, hogy alkalmas a legénység gyorsított képzésére is. Sokan a már garázsukban álló IS-3 legénységet tették bele és őket fejlesztik vele tovább. Képzettségek tekintetében a következőt ajánlanám:

  • Parancsnok (Rádiós is): 6 érzék - Elitalakulat - Javítás - Ezermester - Tűzoltás
  • Vezető: Javítás - Elit alakulat - Irányított ütközés - Sima utazás - Tűzoltás
  • Lövész: Javítás - Elit alakulat - Pillanatkép - Mesterlövész - Tűzoltás
  • Töltő: Biztonságos elhelyezés - Elit alakulat - Javítás - Adrenalinroham-tűzoltás

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Szintjén és még eggyel feljebb is remeknek számító páncél karakterisztika
  • Az egyik legmagasabb alfa sebzéssel rendelkező prémium nehéz tank, ami kredithozam szempontjából sem elhanyagolható fegyvertény
  • Jó penetrációs képesség az alaplőszer esetében is (225 mm)

Hátrányai

  • Hosszú célzási idő
  • Pontatlan löveg
  • Borzalmasan alacsony látótáv

WN8

A Target Damage oldal szerint 750 sebzés sárga, 1.050 zöld, 1.575 kék, 1.950 sebzés pedig már lila statisztikát produkálhat főszereplőnkkel.

Kiknek ajánlott

Ez a tank a mostani meta egyik legjobban játszható és talán egyik legjobb játékélményt adó tankja. Olyan erős, határozott karakter, aminek jelenléte majd minden esetben hatással van a csata kimenetelére.

Aki a nehéz tankok mellett teszi és tette le a voksát, annak mindenképpen érdemes beruházni erre a tankra. Én IS-3-on szocializálódtam előtte és sokszor tréfálkoztunk arról hogy mi lenne képes vagy mi tudná kiszorítani az IS-3-akat a Csapat csaták és 8-as CW színteréről... Bátran állíthatom, ez a tank kétség kívül alkalmas lehet rá, aminek csak prémium tank mivolta szab határt.

Nagyobb WG ünnepek és egyéb akciók keretein belül biztosan visszakerül majd a "boltba", amikor remek választás lehet kredit farmolásra vagy akár küldetések tekintetében is.

Videó

Szeretném megköszönni az elemzés megírásához hozzátett sok és önzetlen segítségét Bodzynak és Szekának! Köszönöm!


Az elemzést írta: Tangoapu

Utoljára frissítve: 2020. február 15. 06:56

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Carrad25
    • Tankos
    · 4 éve
    Ez nagyon jó tank, nem a tankot kéne bätani hanem játszani kéne tudni ennyi
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Bhalangir
    • Moderátor
    · 4 éve
    Hú...már megint "adja az RNG", meg "köszi WG"......esetleg az, hogy valaki nem tud vele játszani, fel sem merül. Mert ha másnak meg jó, akkor az csak a WG manipulációjának köszönhető......félelmetes.....

    Már várom, amikor kiderül, hoogy egyeseknek azért nem megy, mert Szerjózsának van egy plüss defije és azt szurkálja tűvel, és ahol megszúrja ott neked be fog ütni az ellen, bármit is csinálsz. Már csak ez van hátra....
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Echiron
      • Tankos
      · 4 éve
      De ez annyi játékosnál előjön... megy a sírás meg a wg/tank sértegetése miközben azt se tudják, hogyan használják a tankukat. Nekem se a legjobb vele a statom (2100 wn8) de úgy vélem az egyik ha nem a legjobb t8-as heavy.
      UI: múltkor is láttam csávó a rét közepén yolózik vele majd meghal 3 perc alatt és pingeli a csapatot, hogy "thx, noob team"....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    nagyzsolt
    • Tankos
    · 4 éve
    Bocs, de Én inkább Scseffnek hiszek. A legjobb 3 tank közt ott a Defender is ! https://esport1.hu/news/2019/06/18/wot-worldoftanks-top-3-premium-harckocsi-scheff

    "OBJECT 252U DEFENDER

    Bár a Wargaming tagadja, hogy az Object 252U Defender túl erős lenne, de akárhogy is nézzük, a Defender legjobb esetben is egy szinttel a többi tier VIII-as felett áll. Ezt a szovjet nehéz tankot kiváló tűzerő és páncélzat, valamint kielégítő mozgékonyság jellemzi. A használatát is könnyű elsajátítani, és nevével ellentétben az agresszor szerepét tölti be a csatákban.

    MIÉRT EZEK A LEGJOBBAK?
    Először is, mert ténylegesen bitang erősek, másodszor pedig azért, mert nemcsak randomban emelkednek a többi fölé, de Frontline és Stronghold játékmódban is. Ahogy a bevezetőben is hangsúlyoztuk, vannak ezeken kívül erős prémium tankok, amikre érdemes lehet beruházni, de ha ezt a hármat beszerzed, akkor gyakorlatilag lefedted a legszükségesebbeket. A Skorpion G vagy a Lorraine 40t például tökéletesek arra, hogy kiegészítő prémium tankokként egy kis színt vigyenek a farmolgatásba, de mégsem tartoznak a legerősebbek közé."
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      sanyipictures
      • Tankos
      · 4 éve
      hinni és tapasztalni nem ugyanaz. de szívesen odaadom az accomat, menjél vele pár kört, és utána te sem fogsz hinni, hanem tudni fogod, hogy nem op.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Bhalangir
        • Moderátor
        · 4 éve
        Ezek szerint Scheff tapasztalata nem egyezik a tiéddel. Ebből számomra nem az következik, hogy a te tapasztalatod alapján kellene általánosítani. Módszertanilag itt akad még pár lépés, amivel körbe lehetne járnia témát.
        Abba bele se gondolva, hogy ha menne vele pár kört és neki is menne, akkor mi lenne.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    charliefirpo_2018
    • Tankos
    · 4 éve
    Pár hónapja még minden vágyam volt,mostmár inkább hagyom a francba főleg hogy a Patriottal simán kiszedtem,igaz nem igazán tudott mit kezdeni a tornyommal
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    sanyipictures
    • Tankos
    · 4 éve
    Hogy őszinte legyek én is azok táborát erősítem, akik szerint hulladék ez a tank.

    Én 1 éve húztam ki az is-4et, és azon az ágon a kv-3 és kv-4eket nagyon élveztem.
    Pedig azok igazán hulladék tankok. De ez????

    Legrosszabb prém tankok sorrendbe a Skorpion G, lorr 40t és ez.
    Sajnos az RNG mindent elront a játékban. Az előbb felsorolt tankok pedig extrém érzékenyek az rng-re. Gondolok itt arra, hogy akinek az rng "adja", úgy általában, az imádni fogja ezeket a tankokat, akik olyanok mint én, hogy az rng minden egyes csatában csak szívat, na azoknak rémálom lesz ezekkel a vasakkal játszani.

    Kimondottan erre szűkítve a dolgot:

    jobb mint az is-3, mert van pácélja, és működik még tier 10 ellen is. Ágyúja ha talál, sebez is, és a 440es alfa egy álom. Akinek lassú a forgása, az játszon vk-val. Utána egy űrrakétában fogja érezni magát a defiben. Csukaorr miatt mindig lehet rajta fogást találni.

    Legnagyobb gyengesége a hasa. Tanks.gg-n nézzétek meg, majdnem 2xer akkora magas a bele. Egyből feltűnő volt, hogy mindenki szemből menet közbe belövi, és nem is csodálom, mert városi pályán szinte lehetelen eldugni.

    Mellékelek 2 képet, és látszik rajta, hogyha sidescrapebe akarsz lőni, akkor is3-hoz képest mennyivel nagyobb felület a hasa. Szóval ezzel csak akkor tudsz op lenni, ha egy magas törmelék mögé állsz, úgy, hogy csak a tornyod látszódjon ki.

    És itt jön be az rnd, mert ha 200m-nél közelebb mész az ellenhez, azért, hogy könnyebben belődd az ellent a pontatlan ágyú miatt, akkor még a veled egy magas tankok is a tornyod tetején azt a nyavajás 1 pixelt simán ellövik még a legpontatlanabb tankoks is, úgy, hogy közben rángatják a tankjukat, alap lőszerrel. 5 ilyen próbálkozás után inkább feladtam, mert röhellyes, hogy amikor én vagyok ilyen közel egy defihez, és még magasabb is vagyok nála, a torony tetejét 1x sem sikerült még ellőnöm. Szóval köszi wg, hogy ilyen rasszista diszkriminatív banda vagytok! Tehát ha te általában szerencsés vagy, akkor irány 50m-es távra, és ott kemény darálógép tud lenni.
    A magamfajta szerencsétlen embereknek 1 jól működő taktika van, ha 150-200 méteres távolságban megpróbálnak egy MAGAS buckát találni, aminél a has rejtve van, és beton camp. Kb minden 3. lövés találni fog, a magas alfa miatt pedig 5-7 találatot lehet becsűrni egy csata alatt, ami 2-3k sebzést eredményez, amivel prém fiókkal 80-120k között szokott hozni.
    Ebben a távolságban megérheti a sidescrape, mert akkor már elég kicsi a hasa, és azt többnyire nem is találják el, pedig oda céloz mindenki.

    Összegezve egy gyenge tank, csak 1 taktika van, amit lehet vel alkalmazni, és akkor viszont bitang erős. Ha még nincs meg, ne is akard beszerezni, inkább vegyél wz-td-t, lowét, progettot, mod-1et, vagy t44-100at, azok mind sokkal használhatóbbak.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Megalodon30
    • Tankos
    · 5 éve
    Hát nem lettem pótellátmány függő, rögtön elsőre elölről gyújtottak ki.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Mustang4244
    • Tankos
    · 5 éve
    Hát én többet vártam tőle.Belém bújtatták a kisördögöt és nem tudtam megállni hogy ne vegyek addig lootboxot még ez nem pottyan belőle.Előtte megadta az IS-3A-t ami szerintem egy sokkal veszélyesebb jószág.Valahogy nem érzem annyira védve magam mint ahogyazt sokan -itt is írják- vagy azért mert

    Ad1-Ismerik a gyengéit és egyből belövik.

    Ad2-Ha meg nem akkor egyből gold spam ami ellen megint csak majdnem tehetetlen.

    Persze ebbe belejátszik az is hogy én se vagyok egy profi és én se használom ki a teljes potenciálját.

    Ami viszont tényleg az idegeimre meg az a célzásidő.Komolyan mondom hogy a SU-14-2 előbb szűkül mint ez.Meg ugye a pontosság vagyis inkább annak hiánya már akár közepes távolságra is (~200m)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tyrannus9
    • Tankos
    · 5 éve
    Jó kis tank, de 50 m-en túl használhatatlan. Ezt nem nevezném OP-nak, főleg úgy, hogy jelenleg a lövegpontosság és az ágyúsüllyedés a legfontosabb tulajdonság (az átütés és lövedéksebesség mellett).
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    MaxWell125
    • Tankos
    · 5 éve
    Na ez olyan, mint néhány éve régen az IS-3 volt, ami azóta egy szar lett és némi túlzással minden átüti, az meg cserébe semmit. Ez sokat pattint nagyon, különösebb erőlködés nélkül. Vicces, hogy 9-es csatában még jobb is vele menni, mert ha legfelül vagyok 8-asban, akkor úgy érzem mindenki engem lő, engem akar kiszedni először, de 9-esben egész jól elveszik a listán középmezőnyben, miközben nagyon jól elvan azon a szinten is, gyakorlatilag egy 9-es tank 8-asnak álcázva. 10-esben is egész jó, csak nem a legelső vonalban kell emberkedni. Főleg ennél kisebb töltési idejű tankokhoz vagyok szokva, a mindennel együtt 12,3-as töltési idő miatt egyedül sem jó menni, csapatban jobb és persze őrjítő, amikor olyan részről pattan, amiről nem kellene. A pontossággal, messzire lövéssel is vannak bajok. A régi kommenteket olvasva azért még mindig igaz szerintem, hogy inkább OP, mint nem. Remélem másnak is sikerül(t) megszereznie most karácsonyi ajándékként
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    MaxWell125
    • Tankos
    · 5 éve
    6 ezer forintért vettem egy 11 dobozt tartalmazó karácsonyi csomagot és ezt kaptam. Köszi WG! Meglássuk mennyire igaz vagy sem benne ülve, hogy OP.
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.