Jelenleg

49
látogatónk van

2017. június 14. 09:15

Chrysler K GF - Elemzés

Írta:
(50 szavazat)
24 hozzászólás

Bevezetés

A Wargaming a Grand Finals alkalmából mutatta be eme tankot, melynek megjelenése vegyes érzelmet váltott ki a játékosokból (SirFoch botrány, stb...). Ez a tank is az újabb prémium tankok irányvonalát követi,de egy kicsit más szemszögből, melyet majd a lenti leírásból láthattok is.

Háttér

A tank a Chrysler Corporation projektje, amit 1946 nyarán fejlesztettek. A jármű tervezésekor számos, az amerikai tankfejlesztésre nem jellemző megoldást használtak fel. Ilyenek a Chrysler K elöl elhelyezett váltója és motorja, valamint a fegyverzet elhelyezése a páncélzat hátsó részén. Emellett a teljes legénység a toronyban(!) kapott helyet. Ez az első amerikai projekt, melyben a vezetőt a toronyba helyezték volna el. Anyagi korlátok miatt a hadsereg végül nem támogatta a projektet.

Paraméterek

Ágyú

Ez a tanknak olyan része, melynél az ember első ránézésre egyből megszédül, ugyanis egy T32 ágyúról van szó (105-mm Gun T5E1A), ámde annak egy jócskán felerősített változatáról, melyet az alábbi táblázat is jól szemléltet.

  105-mm Gun T5E1A (Chrysler) 105-mm Gun T5E1 (T32)
Átütés 198/260/53 mm 198/245/53 mm
Sebzés 320/320/420 HP 320/320/420 HP
Tűzgyorsaság 5,94 lövés/perc 5,66 lövés/perc
Célzásidő 1,9 s 2,3 s
Pontosság 0,36 m/100m 0,41 m/100m

Jól látható, hogy második ránézésre már nem is olyan rossz a helyzet. A töltési időt BIA+Venti+töltésgyorsítóval egészen 8,34 mp-ig vihetjük le (kólával 7,99-ig). A célzási idő 1,74-ig (kóla: 1,67), míg a pontosság 0,33-ig (kóla: 0,32) javítható.

A célzási idő brutálisan jó a tierjében és a pontosság is kiemelkedő, így hiába a rossz átütés, ha a gyengepontok ellövése jóval egyszerűbb mint tornyos társánál (T32). A tank DPM-e egész jó, ugyanis a fent említett kombóval (kóla nélkül) 2325-ös értéket tudunk kisajtolni a tankból (kólával: 2439).

Kitérnék még az ágyúsüllyedésre is, ami nem túl sok, mindössze -6 fok, viszont ez a hátsó tornyos kialakításhoz képest még mindig nem egy rossz érték. Emelkedése +35 fok, mely elégnek bizonyul minden életszerű helyzetbe.

A lőszerek sebessége átlagosnak mondható: 945/1181/945 m/s (AP/APCR/HE). Az alaplőszer ára 1000 kredit, ami sajnos nem mondható olcsónak (a prémium 4800 kreditbe kerül).

Torony

A torony már papíron is rendkívül erős, 254/127/88 mm, melyre még a gömbölyded kialakítás is rátesz egy lapáttal. A leggyengébb pontja a tanknak a kupola, DE ez két okból mégis szinte belőhetetlen: Egyrészt ha jó helyen találod el, akkor is szükséges legalább egy 232-es átütés, másrészt a kupola előtt van egy kémlelő, amit ha ellősz, csak egy "critical hit" lesz a jutalmad és egy nagy tátongó lyuk 0 sebzéssel.

Ha a kupolát akarod lőni, akkor mindenképp a felső részét próbáld eltalálni, ugyanis akkor a lövedék nem akad meg a kémlelőben. A torony több-kevesebb sikerrel pattintja a tier 10-es TD-k lövéseit is.

További érdekes dolog a tankkal kapcsolatba, hogy az összes legénységi tag a toronyban kuporog, így a legényeket az esetek 70%-ában nem lövik ki. És mi a maradék 30%? A repesz :) Tudniillik az O-Ho és hasonló trollágyús társai nem ritkán párosával ütik ki a legénységi tagokat, ezzel is fájdalmas pillanatokat okozva a tank használójának. Szóval ha egy IS-ben vagy hasonló tankban ültök és szembetalálkoztok egy ilyen behemóttal, akkor nyugodtam szórjátok meg a tornyát repesszel, ezzel is kellemes pillanatokat okozva neki.

Látótávolságunk 380 méter, ami elfogadhatóan jó érték ezen a szinten.

Felépítmény

Ez a tank egyik legnagyobb erénye. Papíron 152/101/76 mm. Habár a frontpáncél mindössze 152 mm vastag, az 50 fokos döntésnek hála ez az érték 240-260 mm-re nő effektíven, ami kisebb forgatással már a 300 mm-t is súrolhatja. A tank hasa sem gyenge: az effektív 215-225 mm közé eső páncélréteg magabiztosan pattintja le a kisebb kaliberű vagy a rettegett 122-es ágyúk lövéseit.

Mivel a tank a WG Grand Finals-ra készült, ezért más festéssel/felirattal/matricával nem bővíthetjük.

A tank egyik legnagyobb ütőkártyája az, hogy mivel hátsó tornyos (és sem az oldala sem a tornya nem gyenge) ezért rendkívül ideálissá teszi a sidescrape használatára.

A motor és a váltó a tank elején kapott helyet és gyakran egy a tank hasára mért precíz lövésre be is sárgul. Az üzemanyagtartály a tank két oldalán foglal helyet és mivel 20%-os eséllyel gyullad, ezért az automata tűzoltó kötelező kellék bele. További érdekesség,hogy a lőszerrekesz a tanktest legvégén kapott helyet így arra nem érzékeny.

A tank életereje 1500 HP, amivel a középmezőnyben foglal helyet, súlya pedig 60 tonna. A rádió 745 méterig veszi az adást.

Mobilitás

A 60 tonnához egy 1200 lóerős motor társul. Ezekből könnyen kiszámítható a medek értékeire hajazó 20 LE/t-s fajlagos teljesítmény, ami tierjének egyik legfürgébb tankjává teszi a Chrysler-t (egyedül az FCM 50 t képes jobb gyorsulásra). Végsebessége 35 km/h (hátra 14), melyet pillanatok alatt elér és kisebb emelkedőkön is képes azt tartani, így egy besárgult motor sem jelenti számunkra a csata végét.

A felfüggesztésre sem lehet panasz, ugyanis a tank forgási sebessége 36,39° másodpercenként, amelyet a talajellenállási adatok sem rontanak le (0,88/0,96/1,34), így a leggyorsabb lightok is nehézkesen tudják leforogni. Arra viszont felfigyeltem, hogy ha a tanktest egy nagyon kicsit el van forgatva, akkor a nagyobb kaliberű ágyúk (122mm+) nem egyszer képesek sebezni is és láncon is tartani.

A fenti skin itt elérhető el.

Ajánlott játékstílus

Top tierben lehet bátran menni az ellenség arcába és a fronton keménykedni, ugyanis a páncél rengeteg lövést felfog és az átütésünk is bőven elég a visszacsapásra (hála az ágyú jó karakterisztikájának). Face to face bármilyen tankot meg tud enni tierjében.

Tier 9-ben már érdemesebb passzív játékot játszani vele, ugyanis átütésünk ugyan még elégséges a gyengepontokra, de a tank hasát már könnyedén átviszik (és így a motort is, aminek krákogó hangja kísérteni fog a csata végéig). Ilyenkor mindig a sidescrape-re kell támaszkodni, ugyanis ezt használva 10-ből 9-szer csak koppanni fog az ellenfél lövedéke.

Mindez változik ha tier 10 be dob minket az MM, ugyanis egyből egy support tankká válunk (amennyiben nem akarjuk az aranyat elővenni). Ilyenkor 2 dolog lehetséges:

 1. Ami eddig jobban bevált: Megyünk a med oldalon. A 10-es medek nem jelentenek akkora kihívást mint nehezebb társaik (melyeket mintha csak kaviccsal dobálnánk: Maus, Type 5 stb...) és mivel jó mobilitással áldott meg minket a WG, így nem akkora kihívás Himmelsdorf hegyének a megmászása sem.
 2. Megyünk a nehezekkel és lőjük a tracket, s így próbálunk némi támogatás általi sebzésre szert tenni vagy megkerülni őket.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Töltésgyorsító
 • Fokozott szellőzés
 • Vertikális stabilizátor

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet
 • Kis elsősegélycsomag (ez cserélhető kólára is mert a legénység nehezen hullik)
 • Automata tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

 • 1. kör: Parancsnoknak 6. érzék, többieknek javítás
 • 2. kör: BIA
 • 3. kör: Vegyes (sima utazás, snapshot, megelőző karbantartás...)

Bevétel

Ezt a tankot a magas lőszerár miatt csak második (de semmiképp sem első) prém tanknak ajánlom. Egy jó kör (3k+ sebzés) prém nélkül bruttó 80-90 ezret hozhat a konyhára, de nettóban csak olyan 50-60 között jövünk ki pluszba az említett kiadások miatt.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Nagyon erős páncélzat
 • Kiváló mobilitás
 • Top tierben élmény vele játszani
 • A sidescrape "királya"
 • Nehezen sérülő legénység

Hátrányai

 • Bizonyos esetekben gyenge ágyú
 • Gyakran sérülő motor
 • Könnyen gyullad
 • Drága lőszer

WN8

Pontos adatokat még nem láttam a tankról (társai értékei megtekinthetőek itt). A tank átlag sebzése 1283 sebzés körüli. A gunmark húzás egész könnyen ment, a 3000 kombinált már fölfelé vitte a százalékot, így gyanítom hogy sokan még nem tudnak vele játszani vagy csak a kinézete miatt vették meg. Máig gyakran találkozom olyanokkal, akik túlforgatják a tankot vagy egyszerűen csak oldalazva jönnek ki vele.

Videó


Az elemzést írta: potzlevente

Utoljára frissítve: 2019. november 26. 11:24

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  potzlevente
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="phurges00"][i]Bevétel

  Ezt a tankot a magas lőszerár miatt csak második (de semmiképp sem első) prém tanknak ajánlom. Egy jó kör (3k+ sebzés) prém nélkül bruttó 80-90 ezret hozhat a konyhára, de nettóban csak olyan 50-60 között jövünk ki pluszba az említett kiadások miatt.
  [/i]

  Egy átlag játékosnak 1200-1600 között fut egy t8-al a sebzése.
  Ha 3k sebzésre 50k nettót ad számla nélkül. Mennyit ad arra az 1200-1600-ra 1-1 killel? 20-at? -25öt?

  Ez jónak tekinthető ?

  Átlag prémtank 45-55k-t hoz számlával. ÁTLAG-ban.!.
  Mit csinál ez egy t9-t10 csatában avval a nulla sebességével?(igen,heavyk között lehet, hogy jónak mondható a mobilitás, de úgy összességében , nem fog oldalakat váltani félpercenként ha ott jobban menne a csata)
  T9-T10-ben tölti a goldot a 198 pen helyett? mit keres akkor? éppen eltartotta a csatában a tankot?

  Ha egy 50k-s prém átlagot akarunk hozni közepes játékosként, akkor a bottom, top tierekben 80k bevételt kell generálni, hogy a rossz körökben lehessen szívfájdalom nélkül ellőni 1-1 prémiumlőszert .

  Azért ezt feszegetem, mert a prém tank nálam még mindig pénzkeresésre van és az érdekel, mért ezt vette meg átlagBéla, nem pedig a patriot, obj252, francia csodát.[/quote]

  Szia! Teljesen jogos a felvetés.Nem véletlen a "pay2win" logós kép Én azért vettem mert egyrészt szeretek nehéz tankkal játszani másrész meg,meg tudom oldani arany nélkül is(ami tier 10 ben tényleg fejtörést okoz de 2k körül ki lehet jönni).Én egy vérbeli nehezet kerestem és úgy láttam hogy(igaz arannyal) mindenhol megállja a helyét:CW SH stb.....

  Arannyal kifejezetten OP bár abban igazad is van hogy akkor miért is jó prémtank?Nyílván ilyen téren egy Defender jobb vagy egy Patriot de eddig nem bántam meg.

  ÁtlagBéla meg azért vette meg mert jól néz ki és akkor már biztos erős is
  U.I:1v1-be be szoktam vinni(faceit,tournament,esl) és ott bizony csak egy 50 100 okoz neki dilemmát
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Sztyopa
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="PiciMaci"]Azért a CDC-t semmilyen tank nem gyorsulta le a 9.18-ig!! És most is elég szép helyen van gyorsulás terén!!! :P[/quote]
  Na jó de a cdc egy kék papírdoboz egy büdösnagy motorral. Ne soroljuk a tankok közé.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  phurges00
  • Tankos
  · 5 éve
  [i]Bevétel

  Ezt a tankot a magas lőszerár miatt csak második (de semmiképp sem első) prém tanknak ajánlom. Egy jó kör (3k+ sebzés) prém nélkül bruttó 80-90 ezret hozhat a konyhára, de nettóban csak olyan 50-60 között jövünk ki pluszba az említett kiadások miatt.
  [/i]

  Egy átlag játékosnak 1200-1600 között fut egy t8-al a sebzése.
  Ha 3k sebzésre 50k nettót ad számla nélkül. Mennyit ad arra az 1200-1600-ra 1-1 killel? 20-at? -25öt?

  Ez jónak tekinthető ?

  Átlag prémtank 45-55k-t hoz számlával. ÁTLAG-ban.!.
  Mit csinál ez egy t9-t10 csatában avval a nulla sebességével?(igen,heavyk között lehet, hogy jónak mondható a mobilitás, de úgy összességében , nem fog oldalakat váltani félpercenként ha ott jobban menne a csata)
  T9-T10-ben tölti a goldot a 198 pen helyett? mit keres akkor? éppen eltartotta a csatában a tankot?

  Ha egy 50k-s prém átlagot akarunk hozni közepes játékosként, akkor a bottom, top tierekben 80k bevételt kell generálni, hogy a rossz körökben lehessen szívfájdalom nélkül ellőni 1-1 prémiumlőszert .

  Azért ezt feszegetem, mert a prém tank nálam még mindig pénzkeresésre van és az érdekel, mért ezt vette meg átlagBéla, nem pedig a patriot, obj252, francia csodát.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  PiciMaci
  • Tankos
  · 5 éve
  Azért a CDC-t semmilyen tank nem gyorsulta le a 9.18-ig!! És most is elég szép helyen van gyorsulás terén!!! :P
Tovább a kategóriában: « Tank elemzés: T14 M103 - Elemzés »
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.