Jelenleg

25
látogatónk van

2017. június 14. 08:09

T26E5 - Elemzés

(57 szavazat)
49 hozzászólás

Bevezetés

A T26E5 az új, sokak szerint OP prémium trió egyike (T26E5, Liberté, Defender), de lássuk, hogy igazuk van-e!

Történelmi háttér

A feljavított páncélzattal rendelkező M4A3E2 tank sikeres harctéri alkalmazása arra ösztönözte a döntéshozókat, hogy hasonló specifikációval rendelkező M26-os tankot hozzanak létre. A Chrysler 1945-ben kezdte el a jármű gyártását. A tesztek után rájöttek, hogy csökkenteni kell a sebességet annak érdekében, hogy a felfüggesztés ne sérüljön. Összesen 27 járművet gyártottak.

Paraméterek

Ágyú

Erre a tankra egy 90 mm-es T7E1 ágyút kapunk, ami így a 90 mm hallatán nem nagyon tűnik ütősnek egy nehéz tankon, de az átütése már-már kiemelkedőnek számít ezen a szinten. Ez számokban: 230/259/45 átütéssel és 240/240/320 (APCR/APCR/HE) sebzéssel rendelkezik.

Ezzel az alap átütéssel a távolabbi célpontokat is biztosan át tudja ütni a saját szintjén, bár egy 400 méterre álló IS-3 vagy T32 ellen már nem árt a biztonság kedvéért betölteni a prémiumot.

70 db lőszer fél a tankba, amiből szinte lehetetlenség kifogyni. Én 50/20/0 arányban osztottam el a lőszereket, viszont aki szeretne, az nyugodtan rakhat bele 2-3 HE lőszert is, ha esetleg a bázist kellene visszalőni vagy papír tankkal találjuk szemben magunkat. Ami nagyon lényeges, hogy az alap lőszerünk és a prémium lőszer is APCR, ami azt jelenti, hogy a minkét típusú lőszer sebessége 1021 m/s.

Menet közbeni pontossága elég RNG függő, 200 méter felett kb. 30% az esélye hogy távolabbi célpontokat menet közben eltalál, de a gyors töltési idő miatt bátran lehet ezekkel a lövésekkel kísérletezni.

Töltési ideje BIA+Töltésgyorsító+Ventilátor használta mellett 5,89 mp. A DPM így 2446, ami szintén kiemelkedő és bátran le lehet állni 1v1 szituációkba Tier 8 as tankokkal, mert mi fogunk kijönni győztesen. A Defender esetében pedig ha nekimegyünk (dogfight), akkor mi pont tudjuk majd lőni a kupoláját, míg ő csak a testünk tetejére lát rá, amit ha nem tölt prémiumot akkor csak nagy nehezen fog átütni.

Célzási időnk 2,11 mp, míg a pontosságunk 0,35/100m. A lövegkitéríthetőség -10/+20, ami miatt kifejezetten jól lehet vele hulldownozni.

Torony

A torony papíron 190/114/127 mm, aminek elején egy vastag lövegpajzs található, mely a legvékonyabb ponton is 279 mm páncélzattal rendelkezik, de hála az üreges páncélnak még a JG.Pz. E100 se üti be ezt a lövegpajzsot. A torony páncél tehát biztosítja hogy ezzel a tankkal is lehessen tornyozni, nem véletlenül amerikai.

Viszont van rajta két gyengepont is. Az egyik a sokak által ismert kupola, ami 204 mm átütés felett már átüthető, de ezt ember legyen a talpán aki el tudja találni, mert elég kicsi célpont és még egy kis toronyforgatással szinte lehetetlenné is tehetjük ezt az ellenfél számára. Míg a másik, a torony jobb oldala, amit kevesebben ismernek, de ott már 230+ átütéssel bontható. Ha itt találat éri, akkor tapasztalataim alapján nagy valószínűséggel a lövész sajnos elhalálozik. És mivel a tank tornya szemből nem teljesen szimmetrikus, így szerencsére a bal oldalon nem lehet beütni ilyen könnyedén a torony oldalát.

Látótávolságunk 390 méter, ami egy nehéz tankhoz képest átlagosnak mondható. A torony fordulási sebessége 26 fok/másodperc, ami pont annyi mint az IS-3-nak és csak 1 fokkal jobb mint a T32-nek. 

Felépítmény

A testpáncél papíron 152/76/51 mm, ám ez a gyakorlatban sokkal erősebb szemből.

A 152 mm az alsó lemezre vonatkozik. A felső páncéllemez 200-210 közötti páncélértékkel rendelkezik. A géppuskafészek kivételesen nem gyengepont!

A test közepének a tetején van egy kiálló pont, amit sokáig én is gyengepontnak hittem, de miután megnéztem, rá kellett jönnöm hogy ez a pont 220-230 mm közötti védettséget élvez. Mivel az ellenfél elég gyakran lövöldözi ezt a részt tévedésből, ezért itt sok lepattanóra számíthatunk.

Egy kis beforgatással már a gyengébb pontokon is 220 mm-re növekszik a páncélzatunk, viszont egy IS-3 ellen már óvatosan lépjünk fel, mert elég könnyedén át fogja ütni az oldalunkat.

Tankunk elég érzékeny a lőszerrekeszére ha szemből vagy oldalról találnak el minket. A legények közül a vezető szokott néha elhalálozni, de ez sem szokott sűrűn megtörténni.

Itt pedig 2 képet láthattok arról, hogy mennyi különbség van álcázás terén az álcafestés nélküli T26E5 és a gyári festéses Patriot verzió között:

Felfüggesztés

Forgási sebessége 31 fok/mp, ami nem egy rossz érték. Ha a torony forgási sebességhez hozzáadjuk a test forgását is, akkor elég kevés olyan tank lesz ami büntetlenül körbe tudna minket szaladni. A tank lánca nem elég vastag, ezért a sidescrape-pel - mondjuk egy IS-3 vagy Defender ellen - csak extrém esetekben próbálkozzunk. Más, kevesebb mint 210 mm átütésű kis kaliberű tank ellen pedig már felesleges a sidescrape, hisz a frontunkat ezek úgysem nagyon ütik át. Tapasztalataim szerint a repeszromboló lövedékeket (O-I, O-Ni) a lánctalp nagyon jól fel tudja fogni.
Talajellenállási értékei nem valami kiemelkedőek:

  • Kemény talajon: 1.15
  • Közepes talajon: 1.34
  • Laza talajon: 2.59

Motor

Motor terén kapunk egy Continental AV-1790-1-et, ami 704 lóerővel hajtja tankunkat. 47 tonnánk mellé ez 15 LE/t fajlagos teljesítményt jelent, ami elég karcsúnak tűnik, de nehéz tankhoz képest nem is olyan rossz érték. Maximum sebességünk 40 km/h, amiből a 35-öt minden gond nélkül el is éri egyenes talajon.

A tűz esélye 20%, 200 csata alatt talán ha 1x gyulladtam vele, tehát akár pótkajával is használhatjuk.

Ajánlott játékstílus

Amióta bejött a játékba az új MM, azóta ez a tank egy kivégzőosztaggal ér fel. A tier 8-as tankokat minden gond nélkül semmisíti meg.

Érdemes az első lövéssel lelőni a láncot, majd a gyors töltés miatt simán ott is tudjuk azt tartani, nem egyszer megtörtént velem hogy lelőttem egy tank láncát és visszalőni se tudott rám, miközben én minden gond nélkül lőttem őt ki.

Tier 9-es és tier 10-es tankok ellen már nem olyan kiemelkedő a teljesítményünk, de ha az oldalukba tudunk kerülni, akkor elég kellemetlen meglepetést tudunk okozni nekik.

Alap lőszerünk még tier 10-ben is megállja helyét, csak akkor kell az arany lőszerhez nyúlnunk, ha beforgatott tankokat látunk, bár az a +29 mm nem fog sokat számítani egy beforgatott E 100 torony vagy egy JG.Pz. E 100 esetében.

Ha a lista aljára kerültünk és nincs semmi esélyünk egy face to face párharcban a nagyfiúk ellen, akkor próbáljunk meg kihasználni a jó toronypáncélunkat és egy domb mögül hulldownból lövöldözni. A torony elég megbízható lesz még ilyen szinten is, bár az említett gyengepontok miatt már elég könnyen beüthetik a nagy kaliberrel rendelkező TD-k.

Ezt a tankot legjobban a T32-vel tudnám összehasonlítani annyi különbséggel, hogy ami a T32-ből hiányzik, az ebben a tankban meg van: kis profil, nagy átütés, DPM. A T32-nek talán csak a tornya jobb mint nekünk, ebből is látszik hogy mennyire OP tankot hozott létre a WG. A másik tier 8-as prémium amerikai nehéz tank, a T34-es pedig már közelébe sem ér ennek a szörnyetegnek, az ő javára csak a nagy átütése hozható fel.

CW/SH

A tank ebben a formában teljesen alkalmas több pályára is CW-n illetve SH-n is. Az IS-3 és a Defender méltó ellenfele.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

  • Töltésgyorsító
  • Ventilátor
  • Stabilizátor

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kis javítókészlet
  • Kis elsősegélycsomag
  • Nagy tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

  • Parancsnok: 6. érzék / BiA / Ezermester / Javítás
  • Lövész: Javítás / BiA / Pillanatkép / Mesterlövész
  • Vezető: Javítás / BiA / Sima utazás / Kuplungégető
  • Rádiós: Javítás / BiA / Helyzetfelismerés / Álcázás (utóbbit csak azért raktam fel mert nem láttam hasznosabbat, de ide akár tűzoltást is rakhattok)
  • Töltő: Javítás / BiA / Biztonságos elhelyezés / Adrenalin roham

Bevétel

Az olcsó lőszer miatt az egyik legjobb tier 8-as farmoló tank. Egy 2200+ sebzéses körben prémium nélkül 45-50 ezer között kereshetünk vele, de ez a spot sebzés függvényében is változhat (plusz ugye ide jön az is, ami a láncolások miatt is összejön).

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Jó toronypáncélzat
  • Megbízható testpáncélzat
  • Jó DPM
  • Hatalmas kreditbevétel
  • Jó ágyúsüllyedés
  • Kis profil
  • És nagyon FUN vele a játék :)

Hátrányai

  • Viszonylag lassú
  • Az ágyú távolra megbízhatatlan
  • A torony jobb oldala egy nagy gyengepont

Kiknek ajánlott

Mindenkinek, aki szereti az olyan nehéz tankokat, amikkel le lehet tolni egy oldalt vagy éppen megállítani az ellenség előrenyomulását. Farmolásra kiemelkedően alkalmas és miért másért venne valaki prémium tankot? A legénység 5 fő, itt lesz +1 ember aki fölösleges ha a T110E5-be vagy a T57 Heavy-be képeznénk legénységet, de ez szerintem megbocsátható.

Ez a tank a FUN és a Farmolás gyönyörű szerelemgyereke!

Videó


Az elemzést írta: kev560boys

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:34

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Potter
    • Tankos
    · 6 éve
    Lövegpajzs belőhető. Löwe golddal megtette. Lövegpajzs mellett is lőttek be zsinórban. Persze ez RNG függő. Van , hogy napokig úgy játszok , hogy nem lövik be t10-esek sem, és van hogy zsinórban háromszor is.
    Iszonyat sokat megy t10-ben (lehet azért mert én éjszaka játszok ), ahol ez a 90milis szívószál APCR lövedékkel kombinálva sajnos nem sok sz.rt csinál. Hiába 230 az átütés, a döntött páncélzatnál hátrányba kerül. Emiatt elég sovány sebzést tud produkálni.Az oldalukat természetesen viszi, de addig el is kell jutni . Szerencsére jó a kreditszorzója és kompenzálja ezt.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Ergil
    • Tankos
    · 6 éve
    Én ezt a tankot nyitottam karácsonyi csomagból (a másik három már megvolt) és imádom.
    3. csatában meglett az ász (4600 sebzéssel) és azóta (első 20 kör) mentem már vele mégegy ilyen kört.
    (200k+credit a karácsony 48%-os bonusszal és prémiummal)
    A 4-es csomag másik három tankjával ellentétben Tier 8-ban és sokszor Tier 9-ben is lehetsz vele agresszív, ha dombos páyán vagy. Gyakorlatilag egy nagyra nött Pershing, vagy gyors T34, aminek a tornya sokat pattint és dinamikában felveszi a tempót a medekkel.
    Sajnos sík terepen minden átlövi az alját, így keresni kell egy fedezéket (legalább egy tankroncsot, vagy csapattársat)
    Az alaplőszere teljesen jól használható, igazából a goldja nem sokkal nyújt többet - én Tier X-ben sem szoktam használni, mert amit nem lövök át az alap lőszerrel, azt golddal sem.
    Nekem kellemes meglepetés volt a tank, sajnálom, hogy nem vettem meg korábban.

    Edit: A toronyt eddig nem éreztem gyengének, viszony a test bal oldalán rengetegszer kapok lőszerrekeszt (még biztonságos elhelyezéssel is)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Leon Silver
    • Tankos
    · 6 éve
    Üdv.

    Elolvastam a tank elemzését (ami megjegyzem jó lett) illetve a kommenteket is, de sajnos az utóbbi kicsit elkeserítő. Hogy OP ez a tank? Igen ha tudod használni. De könyörgöm ha nem tudsz 50 csata után 1500 dam-nál nagyobb meccset menni akkor legalább annyi fáradtságot vehetnél, hogy felmész a netre és nézel egy-két oktatóvideót...
    Elszomorít, hogy miket olvastam:
    1) ˛˛Közelről belövik a tornyát" Mint ahogy az elemzés is írta be lehet lőni nem is egy helyen.. nem nagy a kupola de ha 50 méter harcolsz városba akkor még azok a (kis szarkazmussal) "Pontos" orosz ágyúk is eltalálják...
    2) ˛˛Nem lövi be a nagyobb vasakat" Nem egy olyan oldal van ami a tankok weekspot-jai kiismerésére valók.. nekem a Maus-al sem volt problémám mert be lehet lőni.. ha meg nem bízol magadban akkor tölts gold-ot.. nincs megtiltva.. nem leszel goldnoob.. ha kell akkor kell.
    3) ˛˛T34 átlövi a lövegpajzsot" Az 100% hogy T34 szemből a lövegpajzsot 10 méterről Apcr-el sem lövi be mert kipróbáltam gyakorlóban..
    4) ˛˛Nem pattint szemből" Azt azért remélem senki nem várja el hogy a T10, Wz 111 1-4, Strv 103B stb. goldot pattintsa a torony, a Tier X Strv átlövi a lövegpajzsot mint a papírt (tapasztalat) az alsó testet meg el kell dugni mert Hulldown-os tank.
    5+6) ˛˛Pontatlan ágyú + lila játékos hátulról kempel" Az ágyú tényleg bandzsa néha de nem 400m snipe-ra való.. ez a két állítás meg kissé üti egymást szerintem.. vagy ha ő lila akkor az ő T26E5-öse sokkal pontosabb mint mondjuk az enyém?

    Én egy átlagos játékosnak tartom magam. Nem állítom azt hogy megtanultam vele játszani mert biztos, hogy nem ismerek minden trükköt vele de így is ment a 2. gunmark. Ez egy remek tank.
    Ennyit szerettem volna írni.. remélem nem vette senki sértésnek.

    Leon Silver
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    vonSchneiker
    • Tankos
    · 6 éve
    Rendesen megcumiztat a WG az összes tier VIII prémtankkal. A jelenlegi metában csak low tierben játtszol, ezért nincs értelme ópézni. Ez igaz a Patriotra, a Defenderre és a Libertére is. Az ilyen elemzések csak arra jók, hogy bekábítsa a jó népet. Én még nem olvastam olyan elemzést ami nem arról szól például, hogy maradj a második vonalban. Akko ki a faxom megy előre he??
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Obulagodu
    • Tankos
    · 6 éve
    Ezt a "nem lő be csak prémiummal" dolgot el kéne felejteni. Prémiummal lő szinte mindig....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    perretz
    • Tankos
    · 6 éve
    "70 db lőszer fél a tankba"

    elképzelem, ahogy reszket
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    sanyipictures
    • Tankos
    · 6 éve
    Legjobb tier 8as prémium tankok egyike.

    Előttem szólóknál, akiknek nem jött be a tank, azt vettem észre, hogy nem is tudják, hogy milyen tankba ülnek, és ezt nem sértésnek szánom!

    0,38 as pontosság bőven elég. Amerikai tankról beszélünk emberek! Ha valaki -1295852548,22578456-es pontosságot akar, akkor játszon német és britt tankokkal!
    Én teljesen elégedett vagyok az amcsi tankok pontosságával, ami átlagban a 0,38-0,4 között mozog.
    Ennek megfelelően nem 500m ről sniperkedek vele, mint ahogy páran utaltak is rá, hanem 200 méterre megyek az ellenez, igen tier 10be is, és onnan már pont hogy nem számít annyira a "pontatlansága".
    Hulldownban teljesen jól remekel tier 10 ellen is, és a lényeg, hogy pont van annyira mobilis, hogy a 200 m-t szinte folyamatosan tudjam tartani, ezáltal mindig versenybe tudok maradni a többi superheavy és OP td-k ellen is.
    A volt legénységet átraktam másik tankágba, és most a jelenlegi legénység egy 80%os, 0 skilles legénység, és ennek ellenére 2000 fölött stabilan tudok vele sebezni, pedig mozgás közben hatalmas a célkör is, és a szűkülése is nagyon kevés ilyen legényekkel.
    De pont azért tudok gyenge legénységgel is folyamatos tier 10 ben is eredményes maradni, és prém fiók nélkül a nettó 25-35 erzet hozni, mert tudom hogy mit tud a tank, miben jó, miben gyenge, és igyekszem a szituációkat az én előnyömre fordítani.
    Aki pedig a végtelenségig lehordja a sárgaföld alá a tankot, annak a véleményére ne adjon senki.
    Nekem ha ingyen adnák se kellene pl a defender, csak azért mert túl erősre csinálta WG.
    Egyszerűen a játékstílusa nem fekszik, és nem is tudnék éppen emiatt hatékonyan játszani vele.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    PeT_1982
    • Tankos
    · 6 éve
    És ezért fenntartásokkal is kell kezelni minden felhasználói véleményt.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tóth Zoltán · 6 éve
    [quote name="Hunyadi_Loveszdandar"]Egyesek szerint OP, mások szerint f.stalicska.
    Most akkor melyik? :troll2:[/quote]
    közép út.....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Hunyadi_Loveszdandar
    • Tankos
    · 6 éve
    Egyesek szerint OP, mások szerint f.stalicska.
    Most akkor melyik? :troll2:
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.