Jelenleg

29
látogatónk van

2017. máj. 15. 07:35

WZ-131 - Elemzés

Írta:
(38 szavazat)
34 hozzászólás

Bevezetés - Kicci, occó a kínai sárkány!

A WZ-131 nem más, mint a már nem kapható prémium Type 62 normál kifejleszthető ikertestvére. A valóságban ez a két tank egy volt valójában, amit a szakirodalom hol Type 62-nek, hol WZ-131-nek hív. A játékba először a Type 62 került be, mint Tier VI-os prémium tank, ennek tier besorolását később módosították tier 7-re. A WZ-131 a kínai ággal a - ha jól emlékszem - 8.3-as patchnél került be a játékba. A WG ezzel a névvel tette be a fejlesztési fába, megkülönböztetve prémium rokonától. A 131-et a 6-os szintű 59-16-ból tudjuk kifejleszteni 48.600 XP kifarmolása után.

Történelmi háttér

Kína azon utolsó országok egyike, amelyek nagy számban alkalmaznak könnyű harckocsikat, nem felderítés céljából. A tank a Type 59-es harckocsi csökkentett tömegű és kaliberű változata. Létrehozásához az a tény vezetett, hogy felmerült az igény egy a hegyes, mocsaras vidékeken (ahol a Type 59 nehéznek bizonyult) alkalmazható tankra. A 21 tonnás jármű tervezését 1958-ban kezdték meg és 1963-ban állították hadrendbe. Az 1989-es gyártás befejezéséig közel 1400 darabot helyeztek üzembe, és főleg Dél-Kínába telepítették őket. Sokat exportáltak belőle a fejlődő országokba is, mint: Észak-Korea, Vietnam, Kambodzsa, Banglades, Tanzánia, a Kongói Demokratikus Köztársaság, a Kongói Köztársaság, Mali, Albánia és Szudán. A WZ-131-et 85 mm-es löveggel szerelték fel, bár Észak-Korea 115 mm-es löveget rakott az importált tankjaiba. Sokáig állt hadrendben a kínai hadseregnél, főleg második lépcsős védelmet és kiképzési feladatokat látott el. Harci alkalmazásra került a jármű a vietnámi háborúban, és az 1979-es kínai-vietnámi háború során. Szolgálatból való kivonása 2013-ban történt meg Kínában.

A 9.18-ban bekövetkezett besorolás változások a kínai tankokat nem érintették, a WZ-131-es maradt 7-es light.

Paraméterek

Páncélzat

Könnyű tankoknál nem igazán elsőrendű adat, de azért nézzük mit mutatnak ezek az a számok ennél a tanknál. A test 35/20/20 mm-rel, míg a torony 45/30/20 mm-rel kápráztat el minket. Az hogy ez mire elég, mindenki sejtheti: jégeső? Őzzel való koccanás? Néha azért tudunk pattintani, de inkább nem, mint igen. Az orosz eredet itt is tetten érhető, mivel az oldalán - mint a T-54 esetében - gyakran kapunk lőszerrekesz sérülést. A 9.17-ig meglévő 390 méteres látótávunkat a 9.18-ban 370 méterre csökkentették. Valljuk be őszintén, ez elég pocsék adat, ezzel az értékkel hátul helyezkedik el a 7-es lightok között, sok 7-es med nagyobb látótávval rendelkezik alapból.

A torony 50 fok/mp-es sebességgel fordul, ami jónak mondható. 900 HP-val rendelkezünk, ami viszont a legtöbb a hetes spotterek között.

Motor

Kétféle motor van a tankhoz a 12150L3, illetve a 12150L2. Bár sebességünk mindkét motornál azonos, 60 km/h előre és 23 km/h hátra, mindenféleképpen rakjuk fel a fejlesztett motort, mert azzal a fordulásunk lényegesen jobbá válik. A 9.18-as patch-csel jelentősen átalakultak a lightok, ezért nézzük meg mi változott a 9.17-hez képest a fejlesztett motor esetében.

12150L2 Sebesség Teljesítmény Fajlagos teljesítmény
0.9.17 60/23 km/h 520 LE 24 LE/t
0.9.18 60/23 km/h  550 LE 26 LE/t

Jól látszik, hogy a frissítésnél kapott egy kis motorerőt a tank, ami a végsebességünkön ugyan nem változtatott, de így könnyebben érjük azt el. Sebesség tekintetében nem kell szégyenkeznie, bár vannak gyorsabbak is nála, azért elég a kritikus pontok időbeni elérésére a játék elején. Nagyon jó gyorsulással rendelkezik, ezzel sok nagyobb végsebességű tankot is maga mögé tud utasítani. Az sem elhanyagolható, hogy sebességéből keveset veszít forduláskor, és jó a hegymászó képessége is. Bár motorunk csak 12%-os gyulladási hajlandóságot mutat, azért a vékony páncélzat révén ajánlott az automata tűzoltó. 

Felfüggesztés

Itt is van fejlesztett felfüggesztés, amit mindenképpen rakjunk fel a teherbírás és a forgási sebesség növelése, valamint a talajellenállás csökkentése érdekében. Talajellenállási értékei nem változtak a frissítéskor, 0,58/0,67/1,25, ennél jobb hetes szinten csak a T71 CMCD-nek (0,29/0,38/1,05) és Type 62-nek (0,48/0,58/1,25) van.

A lánctalp ledobását nem érzem kritikus pontnak a tanknál, de magasabb helyekről történő ugratásokat azért ne erőltessük, mert könnyen elveszíthetjük akár a teljes HP-kat is.

Forgási sebességünk kiemelkedőnek mondható a maga 56 fok/mp-ével. Ha ehhez hozzáadjuk még a torony 50 fokos értékét is, akkor szinte bárkit le tudunk forogni közelharcban. Ezt a lehető legközelebb kerülve az ellenfélhez csináljuk, mert ilyenkor az enemy ágyújának kisebb a szögsebessége.

Ágyú

Elérkeztünk a frissítés után legnagyobb változásokon átesett elemhez, a löveghez. A régebbi verzióknál ötféle ágyú közül válogathatott mindenki, a 76 mm-es tárastól kezdve a 100 mm-es csúzliig, ami APCR-rel 241 mm-es páncél átütésére volt képes. Mivel a 100 mm-es töltési idejét sokallottam a maga közel 8 mp-es értékével, én már akkor is a 85 mm-es 64-85T löveget részesítettem előnyben. Így nagyobb DPM-et, gyorsabb töltést és pontosabb ágyút kaptam, igaz veszítettem az átütésből. A 9.18-as patch után már csak kétféle ágyú közül választhatunk, az alap 62-85T és a régebbi verzióknál általam használt 64-85T közül. Az MM módosulása mellett, - már csak +2 tierrel találkozhatnak a lightok is -, változtatva lett az ágyú karakterisztikája is. Nézzük is meg mi és hogyan változott a két patch között.

64-85T 0.9.17 0.9.18
Átütés (AP/HEAT/HE) 159/230/43 mm 159/230/43 mm
DPM 2275/2275/3640 HP/perc 1668/1668/2669 HP/perc
Sebzés 200/200/320 HP 200/200/320 HP
Lövedék sebesség 860/860/860 m/s 860/860/860 m/s
ROF 11,38 lövés/perc 8,34 lövés/perc
Töltési idő 5,27 mp 7,19 mp
Pontosság 0,35 m/100m 0,35 m/100m
Célzási idő 2,21 mp 2,4 mp
Ágyú vertikális kitéríthetőség -5/+20 fok -5/+20 fok
Lőszer kapacitás 47 db 47 db

Átütésünk és alfa sebzésünk nem változott, viszont a töltési idő és a célzási idő növelésével nagyjából 30%-ot elvettek a DPM-ből. Eddig többé kevésbé életképes volt a tank, de ezzel a töltési idővel - főleg ha a táras T71-et nézem, ami a lövedékeivel képes egy tárból kiszedni minket és képes 20 mp környékén újra tölteni - már nem vagyok annyira biztos ebben. Amúgy maga a löveg egy kellemesen használható darab, megfelelően pontos és az átütése a legnagyobb a 7-es lightok között. Menet közben is egész kellemes lövéspontosságot tudhatunk magunkénak.

Álca

A könnyű tankok egyik fontos tulajdonsága a rejtőzködési képességük. Bár az álca kalkulátor még 9.16-os adatot mutat, ez nem változott azóta sem. Saját tierjében a két AMX után a harmadik helyen áll, minimálisan megelőzve a prémium rokont is.

Ajánlott játékstílus

Mi más is lehetne a fő feladata egy könnyű tanknak, mint a felderítés, amire kiváló mobilitásuk, álcájuk és látótávjuk teszi alkalmassá őket. Éppen ezért nem értem a WG logikáját, amikor a 9.18-as patchben 370 méterre csökkentették a 131 látótávját. Gratulálok nekik ezért, pont a lightok szentháromságából vettek el egyet. Ettől függetlenül továbbra is ez a fő feladatunk.

A játék elején álljunk rá a "W" gombra és minél előbb érjük el a kulcspozíciót, ahonnan már fel tudjuk deríteni a pozíciójuk felé igyekvő ellenfeleket. Bár ilyenkor már viszkethet a tenyerünk a tűzgombon, de a játék elején még nem ez a fő feladatunk. Lövés esetében a tankoknak jelentősen leesik az álca értéke, mint ahogy a fenti képen is látható (a vörös csíkkal jelzett érték az).

Amennyire lehet, tartalékoljuk a HP-nkat a játék végére, amikor is a vaksi és lassú nehéz tankoknak és TD-knek jól jöhet majd a mobilitásunk és látótávunk, amivel könnyű tankunk rendelkezik. A végjátékban legtöbbször az a csapat nyer - egyenlő számú tankok esetén - ahol van könnyű tank. A csatakezdeti spot kört ne tévesszük össze az öngyilkos "berohanok az ellenfél bázisára és megmutatok mindenkit" taktikával. A spot körrel megmutatom merre vonul fel az ellenfél, ezáltal segítem a csapatot hogy hova érdemes mennie, de közben vigyázok az életemre és visszavonulót fújok ha szükséges. A "suicid rush" taktika ugyan megmutatja akár az összes ellenfelet is, de mivel a csapat még nem tudott felállni ahhoz hogy lője a felderítésünket, ezért ennek a "taktikának" semmi értelme nincs.

Egy taktikusan játszó light tank képes eldönteni az egész csatát. Ha ezzel a tankosztállyal játszunk, akkor nézzünk utána melyik pályán hova érdemes beállni, melyik bokor ad jó álca bónuszt stb. Alapvetően két fajta felderítő metódus létezik, az aktív és a passzív. Aktív esetében rohangálunk mint a mérgezett egér és így tartjuk spot alatt az ellenfelet, míg passzív spotterként beülünk egy jó bokorba, elővesszük pálinkánkat és jókat kortyolva röhögünk ellenfeleinken, akik csak kapkodják a fejüket a csapatunktól érkező áldás miatt, amit mi teszünk lehetővé.

Aktív spotra jó példa a Prokhorovka map közepe, passzívra pedig az 1-es vonalon lévő bokrok (bár a kialakult állóharc miatt unatkozók egyre többször lőnek oda vakon).

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Alapvetően már a felszerelések kiválasztásánál el kell döntenünk, hogy aktív vagy passzív spottert akarunk játszani.

Aktív spot Passzív spot
Stabilizátor Álcaháló
Töltésgyorsító Optika
Optika/Fokozott szellőzés Periszkóp/Töltésgyorsító

Ajánlott fogyóeszközök

 • Automata tűzoltókészülék
 • Kis javítókészlet
 • Kis elsősegélycsomag

Ajánlott legénységi képzettségek

 • Parancsnok: 6. érzék + BIA + Álcázás + Javítás
 • Lövész: Álcázás + BIA + Pillanatkép + Javítás
 • Vezető: Álcázás + BIA + Sima utazás + Javítás
 • Töltő (Rádiós is): Álcázás + BIA + Helyzetfelismerés + Biztonságos elhelyezés

A második és negyedik képesség felcserélése ízlés dolga, attól függően ki mit tart fontosnak. Van aki az összes tulajdonság javítását részesíti előnyben a BIA révén, míg mások a felesleges javító csomag felhasználást a javítás képzettséggel oldják meg.

WN8

Mint minden light tank, ez is kiválóan alkalmas a WN8 húzásra. Jól látszik, hogy 4-5 sebző lövés esetén már szépen bele tudunk lendülni a lila spektrumba. Azoknak azonban, akiknek fontos a csillagszám a csövön, ez kevés lesz még az egy csillaghoz is. Abba beleszámít a saját sebzés és a spot valamint a láncolás általi támogatott sebzés is (utóbbi kettő közül mindig a magasabb számít). Példaképpen, ha van 1000 saját sebzésed, emellett van 2000 spot és 500 láncolás általi támogatottad akkor nem 3500 lesz figyelembe véve a kiválóság jele számításnál, hanem csak 3000.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Jó mobilitás
 • Legtöbb életerő a VII-es lightok között
 • Legmagasabb átütés a VII-es lightok között
 • Nagyon jó talajellenállási értékek
 • Kiemelkedő fordulási sebesség
 • Jó álca

Hátrányai

 • Kevés látótáv
 • Kevés lőszer
 • Hosszú célzási idő
 • Szinte nincs páncél
 • Lőszerrekesz sérülékenység

Type 62 vagy WZ-131?

Mivel a Type 62 már csak ritkán vehető meg, akkor is főleg drága akciós csomagokban, sokakban felmerül a kérdés, hogy megéri-e megvenni. A 9.18-as patch beérkezéséig határozott válaszom a nem volt. A WZ-131 szinte mindenben jobb értékeket mutatott mint a prémium rokon. Jobb volt az átütése, jobb volt a DPM-e és több HP-val rendelkezett, valamint kevésbé volt gold igényes, mint a Type 62, ami ugye fontos egy prémium tank esetében. Viszont az új patch érkezése után már el lehet gondolkodni egy jóárasított Type 62 beszerzésén, alkalomadtán. Döntésetekhez segítséget nyújthat az alábbi táblázat. Sebességben, álca értékben, forgási sebességekben megegyezik a két tank.

64-85T Type 62 WZ-131
Átütés (AP/HEAT/HE) 145/220/43 mm 159/230/43 mm
DPM 2047/2047/3412 HP/perc 1668/1668/2669 HP/perc
Sebzés 180/180/300 HP 200/200/320 HP
Lövedék sebesség 793/793/793 m/s 860/860/860 m/s
ROF 11,38 lövés/perc 8,34 lövés/perc
Töltési idő 5,27 mp 7,19 mp
Pontosság 0,35 m/100m 0,35 m/100m
Célzási idő 2,21 mp 2,4 mp
Ágyú vertikális kitéríthetőség -5/+20 fok -5/+20 fok
Lőszer kapacitás 47 db 47 db
Látótáv 390 méter 370 méter
Talajellenállás 0,48/0,58/1,25 0,58/0,67/1,25

Összességében elmondható, hogy a Type 62 újra használható lehet, mivel most már az átütés kivételével jobbak a soft statjai mint a WZ-131-nek.

Kiknek ajánlom

Mindenkinek, aki szereti a pörgős játékot és van annyi pályaismerete hogy tudja, hogy hova érdemes menni egy light tankkal.

Kiknek nem ajánlom

Aki szemből szeretné vele leküzdeni a mini Maust, a VK 100 01 (P)-t.

Videók

Következzen két videó. Az egyik Mars1991-től, aki profi módon mutatja be a WZ-131-et és azt hogy hogyan is kell vele játszani, a második pedig egy saját kör. Bár mindkét videóban a régi WZ-131-et láthatjátok, a sajátomban a 85 mm-es löveget használtam, aminek a töltési és célzási ideje változott az új patchben, de az átütése nem.


Az elemzést írta: Bodzy

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:06

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ace of spades
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="bodzy"]Nem logikus, felderítőtől elvenni a látótávot olyan mintha a szakács kezéből kivennéd a fakanalat ! Konkrétan a WZ-131 jelenleg elvesztette ezt a feladatkörét szinte, némelyik med messzebb lát.....[/quote]
  Ezek azért erős kijelentések... Ahogy korábban Bhalangir is rámutatott: nem feltétlenül a stock tankokat kell összehasonlítani, illetve nem kell önkényesen egy-egy példát kiragadni. A könnyű tankoknak mozgás közben megmarad az álcája, ezt azonban hajlamos minden panaszkodó elfelejteni. A felderítés ahogy leírtad korrektül: látótáv+álca. Olyan med pedig nincsen, ami mozgás közben jobb álcával rendelkezne, mint bármelyik azonos szintű LT, tehát előnyben sem lesz a felderítő képességet illetően. Ha már megállt a med a bokorban, akkor azt nerf előtt sem spotoltad ki, akkora előnyt adnak a bokrok. A másik kérdés a felszerelések elosztása: a medre kötelező tenni töltésgyorsítót és VSTAB-ot is (ha rámegy), harmadik helyre szellőzést vagy optikát szoktak javasolni. Egy LT-re kötelező az optika, és ha tényleg felderítőnek szánod, akkor a csigaszem/háló/venti hármasból kell kettőt rakni. Na most ezekkel pláne nem lesz hátrányban a medekhez képest. Ja persze, ha WN8 húzásra használjuk, akkor sebezni kell, amihez med felszerelés dukál, de akkor meg nem kell panaszkodni, hogy nem megy a felderítés. A harmadik dolog az új MM: 9.18-ig egy kezemen meg tudtam számolni, hányszor voltam top tier LT-vel (pedig mentem cc 5.000 játékot T6-8 közötti könnyű tankokkal), most viszont többször dob fel, mint le. Egy bármilyen 2 szinttel kisebb tanknak mennyi most az esélye egy "nerfelt" LT ellen?
  Egyébként az a véleményem, hogy idővel úgyis visszabuffolják a teljes osztályt, mivel elég hülyén néz ki, mikor az 5 top tier LT próbál spotolni a 10 low tiernek.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  YelloWarrior
  • Tankos
  · 5 éve
  ".... fejlődő országokba is: mint: Észak-Korea, Vietnam, Kambodzsa, Banglades, Tanzánia, a Kongói Demokratikus Köztársaság...."


  Ez a PC elnevezése annak hogy "fejletlen"...végül is csak egy kis módosítás kellett

  Scheff azért elég jókat ment vele mostanában....szóval nem hinném hogy annyira rossz lett, a T37-nél meg fel sem tűnt neki a nerf :P

  [quote name="TheG3n3z1s"]

  Az a nagy poén hogy a WG ezzel a patchel a lightokat a fő feladatukra akarta ösztönözni: a spotra. Így teljesen logikátlan a látótáv nerfelése,de hát ők sosem szerették a logikát.[/quote]

  Én arra tudok gondolni hogy:
  - Inkább aktív spotra akarnak ösztönözni...ahogy az elemzésben is írva van, wn8 húzásra elég volt pár sebzés, az meg a látótáv és álca miatt összejöhetett távolról is a vonalak mögött, miközben semmit nem teszel a csapatért....az eredméynt meg hozza.
  - ha már van új tier X light osztály, akkor nyilván ösztönözni akarnak hogy azt húzd ki, ne legyen csak picit jobb, mert akkor mindenki megáll tier 8-nál és kész...
  - a csak +2 tier miatt....

  [quote name="Bedohaza"]
  Szerintem továbbra is az a probléma h míg a LT-ot egy bizonyos szintig kényszerítik a spottáv és álca növelésére addig a medek abszolút nincsenek kényszerítve semmire.[/quote]

  Az a mindenes osztály.....kell hogy sokaknak élvezetes és relatíve könnyű legyen vele a játék, mert különben mindenki csak hevizne, meg TD-zne...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Bhalangir
  • Moderátor
  · 5 éve
  [quote name="bodzy"]Nem logikus, felderítőtől elvenni a látótávot olyan mintha a szakács kezéből kivennéd a fakanalat ! Konkrétan a WZ-131 jelenleg elvesztette ezt a feladatkörét szinte, némelyik med messzebb lát.....[/quote]

  Azért az se logikus, hogy a 4-6 skilles medednél jobban lát a Stock light. A patch idején a hozzászólásokban talán valaki ki is matekozta, hogy azonos szinten képzett legénység esetén a light továbbra is előnyben van. Persze gyakorlatban még nem próbáltam érdemben, csak pár kört mentem Buldoggal. Akkor nem éreztem, hogy "vakabb" lenne, mint volt. Igaz az nem WZ

  [quote name="Bedohaza"]Valamelyik topikban leírtam miért kár a látótáv nerf de ahogy sokan írták egyes medekenek jobb a látótávjuk.
  Szerintem továbbra is az a probléma h míg a LT-ot egy bizonyos szintig kényszerítik a spottáv és álca növelésére addig a medek abszolút nincsenek kényszerítve semmire.[/quote]

  Minden tank "kényszerítve van", hogy az adott funkciójához mérten legoptimálisabban használd ki. Egy francia heavyvel nem ugyanúgy kell játszani, mint egy orosszal. Egy német vagy francia med is mást igényel, mint egy orosz vagy egy amerikai. Ennyi erővel akkor mindenki kényszerítve van.

  És az se normális, ami volt, hogy lightal rohangászva alázod a heavyket. A light elsődleges feladata spot, csak az eddigi balance miatt lehetett vele dps-t is játszani. Egy tier 7-es bulldoggal anno nem volt reális a 3,3k dmg 1,5k spot, míg fordítva azért funckionálisabbnak tűnik.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Bedohaza
  • Tankos
  · 5 éve
  Valamelyik topikban leírtam miért kár a látótáv nerf de ahogy sokan írták egyes medekenek jobb a látótávjuk.
  Szerintem továbbra is az a probléma h míg a LT-ot egy bizonyos szintig kényszerítik a spottáv és álca növelésére addig a medek abszolút nincsenek kényszerítve semmire.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  TheG3n3z1s
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="CyberCop71"]Nézegettem egy-két hozzáértő emberke lt nerf boncoló videóját, és igazából senki nem érti mire is megy kis az egész. Megjelenés előtt sokan sírtak - tisztelet a kivételnek - hogy túl OP a x-es lt osztály... Erre jött egy olyan nerf hullám, ami nem csak a x-es ostályt érintette, hanem visszaható hatása is van, lásd ELC, WZ131, Bulldog (na azt is kiherélték rendesen)... Konkrétan az lt spot ostályt tették sírba, mintha csak a med rétegnek akarnának kedvezni... Látótáv, autoloader clip size, sebesség, etc... mind nerfelve lett. Már csak a WZ 132-ben bízom, ott adva van a jó páncél, sebesség és ágyú, bár a látótávot ott is visszavették ha jól tudom...
  Bocs WZ 132-1 a várt befutó...[/quote]

  Igen én konkrétan az össze francia lightomat eladtam az utolsó patch után. El is kezdtem huzni a kínai scoutokat,mert ha még a WZ-132-t fel is vitték volna tier 9be a WZ 131 szinte teljesen ugyanaz lenne. A többi könnyű meg úgy nem ér semmit ,hogy hihetetlen. Annyira legyengítették őket hogy teljesen használhatatlanok lettek.

  [quote name="bodzy"]Nem logikus, felderítőtől elvenni a látótávot olyan mintha a szakács kezéből kivennéd a fakanalat ! Konkrétan a WZ-131 jelenleg elvesztette ezt a feladatkörét szinte, némelyik med messzebb lát.....[/quote]

  Az a nagy poén hogy a WG ezzel a patchel a lightokat a fő feladatukra akarta ösztönözni: a spotra. Így teljesen logikátlan a látótáv nerfelése,de hát ők sosem szerették a logikát.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  CyberCop71
  • Tankos
  · 5 éve
  Nézegettem egy-két hozzáértő emberke lt nerf boncoló videóját, és igazából senki nem érti mire is megy kis az egész. Megjelenés előtt sokan sírtak - tisztelet a kivételnek - hogy túl OP a x-es lt osztály... Erre jött egy olyan nerf hullám, ami nem csak a x-es ostályt érintette, hanem visszaható hatása is van, lásd ELC, WZ131, Bulldog (na azt is kiherélték rendesen)... Konkrétan az lt spot ostályt tették sírba, mintha csak a med rétegnek akarnának kedvezni... Látótáv, autoloader clip size, sebesség, etc... mind nerfelve lett. Már csak a WZ 132-ben bízom, ott adva van a jó páncél, sebesség és ágyú, bár a látótávot ott is visszavették ha jól tudom...

  Bocs WZ 132-1 a várt befutó...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  protkó6
  • Tankos
  · 5 éve
  Sziasztok! Véleményetek szerint melyik tier 8-as light tank vette vagy veszi át a stafétát a régi T-54 light-tól? Melyik lesz az utódja? A WZ-132 esélyes rá?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Golza
  • Tankos
  · 5 éve
  Látótáv nerf: akkor van értelme ha kevesebbet vettek el a látótávból, mint amennyivel közelebb tud menni hála az álcának
  Elemzés: 4* jól összerakott, egy tipp hozzá: a WG betette az ingame összehasonlítót javasolnám abból venni az adatokat, az a biztos és azonos tierből és tipusból az összest össze tudod vetni + bonuszokkal
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bodzy
  • VIP
  · 5 éve
  Nem logikus, felderítőtől elvenni a látótávot olyan mintha a szakács kezéből kivennéd a fakanalat ! Konkrétan a WZ-131 jelenleg elvesztette ezt a feladatkörét szinte, némelyik med messzebb lát.....
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Bedohaza
  • Tankos
  · 5 éve
  csak olvasom a light tank elemzéseketés szinte mindegyiknél ugyanazt olvasom 1 dolog kapcsán.
  Volt egyáltalán olyan játékos aki logikusnak vagy jónak tartotta az LT-k látótáv nerfjét?
Tovább a kategóriában: « Type 62 - Elemzés
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.