Jelenleg

26
látogatónk van

2017. máj. 15. 07:35

WZ-131 - Elemzés

Írta:
(38 szavazat)
34 hozzászólás

Bevezetés - Kicci, occó a kínai sárkány!

A WZ-131 nem más, mint a már nem kapható prémium Type 62 normál kifejleszthető ikertestvére. A valóságban ez a két tank egy volt valójában, amit a szakirodalom hol Type 62-nek, hol WZ-131-nek hív. A játékba először a Type 62 került be, mint Tier VI-os prémium tank, ennek tier besorolását később módosították tier 7-re. A WZ-131 a kínai ággal a - ha jól emlékszem - 8.3-as patchnél került be a játékba. A WG ezzel a névvel tette be a fejlesztési fába, megkülönböztetve prémium rokonától. A 131-et a 6-os szintű 59-16-ból tudjuk kifejleszteni 48.600 XP kifarmolása után.

Történelmi háttér

Kína azon utolsó országok egyike, amelyek nagy számban alkalmaznak könnyű harckocsikat, nem felderítés céljából. A tank a Type 59-es harckocsi csökkentett tömegű és kaliberű változata. Létrehozásához az a tény vezetett, hogy felmerült az igény egy a hegyes, mocsaras vidékeken (ahol a Type 59 nehéznek bizonyult) alkalmazható tankra. A 21 tonnás jármű tervezését 1958-ban kezdték meg és 1963-ban állították hadrendbe. Az 1989-es gyártás befejezéséig közel 1400 darabot helyeztek üzembe, és főleg Dél-Kínába telepítették őket. Sokat exportáltak belőle a fejlődő országokba is, mint: Észak-Korea, Vietnam, Kambodzsa, Banglades, Tanzánia, a Kongói Demokratikus Köztársaság, a Kongói Köztársaság, Mali, Albánia és Szudán. A WZ-131-et 85 mm-es löveggel szerelték fel, bár Észak-Korea 115 mm-es löveget rakott az importált tankjaiba. Sokáig állt hadrendben a kínai hadseregnél, főleg második lépcsős védelmet és kiképzési feladatokat látott el. Harci alkalmazásra került a jármű a vietnámi háborúban, és az 1979-es kínai-vietnámi háború során. Szolgálatból való kivonása 2013-ban történt meg Kínában.

A 9.18-ban bekövetkezett besorolás változások a kínai tankokat nem érintették, a WZ-131-es maradt 7-es light.

Paraméterek

Páncélzat

Könnyű tankoknál nem igazán elsőrendű adat, de azért nézzük mit mutatnak ezek az a számok ennél a tanknál. A test 35/20/20 mm-rel, míg a torony 45/30/20 mm-rel kápráztat el minket. Az hogy ez mire elég, mindenki sejtheti: jégeső? Őzzel való koccanás? Néha azért tudunk pattintani, de inkább nem, mint igen. Az orosz eredet itt is tetten érhető, mivel az oldalán - mint a T-54 esetében - gyakran kapunk lőszerrekesz sérülést. A 9.17-ig meglévő 390 méteres látótávunkat a 9.18-ban 370 méterre csökkentették. Valljuk be őszintén, ez elég pocsék adat, ezzel az értékkel hátul helyezkedik el a 7-es lightok között, sok 7-es med nagyobb látótávval rendelkezik alapból.

A torony 50 fok/mp-es sebességgel fordul, ami jónak mondható. 900 HP-val rendelkezünk, ami viszont a legtöbb a hetes spotterek között.

Motor

Kétféle motor van a tankhoz a 12150L3, illetve a 12150L2. Bár sebességünk mindkét motornál azonos, 60 km/h előre és 23 km/h hátra, mindenféleképpen rakjuk fel a fejlesztett motort, mert azzal a fordulásunk lényegesen jobbá válik. A 9.18-as patch-csel jelentősen átalakultak a lightok, ezért nézzük meg mi változott a 9.17-hez képest a fejlesztett motor esetében.

12150L2 Sebesség Teljesítmény Fajlagos teljesítmény
0.9.17 60/23 km/h 520 LE 24 LE/t
0.9.18 60/23 km/h  550 LE 26 LE/t

Jól látszik, hogy a frissítésnél kapott egy kis motorerőt a tank, ami a végsebességünkön ugyan nem változtatott, de így könnyebben érjük azt el. Sebesség tekintetében nem kell szégyenkeznie, bár vannak gyorsabbak is nála, azért elég a kritikus pontok időbeni elérésére a játék elején. Nagyon jó gyorsulással rendelkezik, ezzel sok nagyobb végsebességű tankot is maga mögé tud utasítani. Az sem elhanyagolható, hogy sebességéből keveset veszít forduláskor, és jó a hegymászó képessége is. Bár motorunk csak 12%-os gyulladási hajlandóságot mutat, azért a vékony páncélzat révén ajánlott az automata tűzoltó. 

Felfüggesztés

Itt is van fejlesztett felfüggesztés, amit mindenképpen rakjunk fel a teherbírás és a forgási sebesség növelése, valamint a talajellenállás csökkentése érdekében. Talajellenállási értékei nem változtak a frissítéskor, 0,58/0,67/1,25, ennél jobb hetes szinten csak a T71 CMCD-nek (0,29/0,38/1,05) és Type 62-nek (0,48/0,58/1,25) van.

A lánctalp ledobását nem érzem kritikus pontnak a tanknál, de magasabb helyekről történő ugratásokat azért ne erőltessük, mert könnyen elveszíthetjük akár a teljes HP-kat is.

Forgási sebességünk kiemelkedőnek mondható a maga 56 fok/mp-ével. Ha ehhez hozzáadjuk még a torony 50 fokos értékét is, akkor szinte bárkit le tudunk forogni közelharcban. Ezt a lehető legközelebb kerülve az ellenfélhez csináljuk, mert ilyenkor az enemy ágyújának kisebb a szögsebessége.

Ágyú

Elérkeztünk a frissítés után legnagyobb változásokon átesett elemhez, a löveghez. A régebbi verzióknál ötféle ágyú közül válogathatott mindenki, a 76 mm-es tárastól kezdve a 100 mm-es csúzliig, ami APCR-rel 241 mm-es páncél átütésére volt képes. Mivel a 100 mm-es töltési idejét sokallottam a maga közel 8 mp-es értékével, én már akkor is a 85 mm-es 64-85T löveget részesítettem előnyben. Így nagyobb DPM-et, gyorsabb töltést és pontosabb ágyút kaptam, igaz veszítettem az átütésből. A 9.18-as patch után már csak kétféle ágyú közül választhatunk, az alap 62-85T és a régebbi verzióknál általam használt 64-85T közül. Az MM módosulása mellett, - már csak +2 tierrel találkozhatnak a lightok is -, változtatva lett az ágyú karakterisztikája is. Nézzük is meg mi és hogyan változott a két patch között.

64-85T 0.9.17 0.9.18
Átütés (AP/HEAT/HE) 159/230/43 mm 159/230/43 mm
DPM 2275/2275/3640 HP/perc 1668/1668/2669 HP/perc
Sebzés 200/200/320 HP 200/200/320 HP
Lövedék sebesség 860/860/860 m/s 860/860/860 m/s
ROF 11,38 lövés/perc 8,34 lövés/perc
Töltési idő 5,27 mp 7,19 mp
Pontosság 0,35 m/100m 0,35 m/100m
Célzási idő 2,21 mp 2,4 mp
Ágyú vertikális kitéríthetőség -5/+20 fok -5/+20 fok
Lőszer kapacitás 47 db 47 db

Átütésünk és alfa sebzésünk nem változott, viszont a töltési idő és a célzási idő növelésével nagyjából 30%-ot elvettek a DPM-ből. Eddig többé kevésbé életképes volt a tank, de ezzel a töltési idővel - főleg ha a táras T71-et nézem, ami a lövedékeivel képes egy tárból kiszedni minket és képes 20 mp környékén újra tölteni - már nem vagyok annyira biztos ebben. Amúgy maga a löveg egy kellemesen használható darab, megfelelően pontos és az átütése a legnagyobb a 7-es lightok között. Menet közben is egész kellemes lövéspontosságot tudhatunk magunkénak.

Álca

A könnyű tankok egyik fontos tulajdonsága a rejtőzködési képességük. Bár az álca kalkulátor még 9.16-os adatot mutat, ez nem változott azóta sem. Saját tierjében a két AMX után a harmadik helyen áll, minimálisan megelőzve a prémium rokont is.

Ajánlott játékstílus

Mi más is lehetne a fő feladata egy könnyű tanknak, mint a felderítés, amire kiváló mobilitásuk, álcájuk és látótávjuk teszi alkalmassá őket. Éppen ezért nem értem a WG logikáját, amikor a 9.18-as patchben 370 méterre csökkentették a 131 látótávját. Gratulálok nekik ezért, pont a lightok szentháromságából vettek el egyet. Ettől függetlenül továbbra is ez a fő feladatunk.

A játék elején álljunk rá a "W" gombra és minél előbb érjük el a kulcspozíciót, ahonnan már fel tudjuk deríteni a pozíciójuk felé igyekvő ellenfeleket. Bár ilyenkor már viszkethet a tenyerünk a tűzgombon, de a játék elején még nem ez a fő feladatunk. Lövés esetében a tankoknak jelentősen leesik az álca értéke, mint ahogy a fenti képen is látható (a vörös csíkkal jelzett érték az).

Amennyire lehet, tartalékoljuk a HP-nkat a játék végére, amikor is a vaksi és lassú nehéz tankoknak és TD-knek jól jöhet majd a mobilitásunk és látótávunk, amivel könnyű tankunk rendelkezik. A végjátékban legtöbbször az a csapat nyer - egyenlő számú tankok esetén - ahol van könnyű tank. A csatakezdeti spot kört ne tévesszük össze az öngyilkos "berohanok az ellenfél bázisára és megmutatok mindenkit" taktikával. A spot körrel megmutatom merre vonul fel az ellenfél, ezáltal segítem a csapatot hogy hova érdemes mennie, de közben vigyázok az életemre és visszavonulót fújok ha szükséges. A "suicid rush" taktika ugyan megmutatja akár az összes ellenfelet is, de mivel a csapat még nem tudott felállni ahhoz hogy lője a felderítésünket, ezért ennek a "taktikának" semmi értelme nincs.

Egy taktikusan játszó light tank képes eldönteni az egész csatát. Ha ezzel a tankosztállyal játszunk, akkor nézzünk utána melyik pályán hova érdemes beállni, melyik bokor ad jó álca bónuszt stb. Alapvetően két fajta felderítő metódus létezik, az aktív és a passzív. Aktív esetében rohangálunk mint a mérgezett egér és így tartjuk spot alatt az ellenfelet, míg passzív spotterként beülünk egy jó bokorba, elővesszük pálinkánkat és jókat kortyolva röhögünk ellenfeleinken, akik csak kapkodják a fejüket a csapatunktól érkező áldás miatt, amit mi teszünk lehetővé.

Aktív spotra jó példa a Prokhorovka map közepe, passzívra pedig az 1-es vonalon lévő bokrok (bár a kialakult állóharc miatt unatkozók egyre többször lőnek oda vakon).

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Alapvetően már a felszerelések kiválasztásánál el kell döntenünk, hogy aktív vagy passzív spottert akarunk játszani.

Aktív spot Passzív spot
Stabilizátor Álcaháló
Töltésgyorsító Optika
Optika/Fokozott szellőzés Periszkóp/Töltésgyorsító

Ajánlott fogyóeszközök

 • Automata tűzoltókészülék
 • Kis javítókészlet
 • Kis elsősegélycsomag

Ajánlott legénységi képzettségek

 • Parancsnok: 6. érzék + BIA + Álcázás + Javítás
 • Lövész: Álcázás + BIA + Pillanatkép + Javítás
 • Vezető: Álcázás + BIA + Sima utazás + Javítás
 • Töltő (Rádiós is): Álcázás + BIA + Helyzetfelismerés + Biztonságos elhelyezés

A második és negyedik képesség felcserélése ízlés dolga, attól függően ki mit tart fontosnak. Van aki az összes tulajdonság javítását részesíti előnyben a BIA révén, míg mások a felesleges javító csomag felhasználást a javítás képzettséggel oldják meg.

WN8

Mint minden light tank, ez is kiválóan alkalmas a WN8 húzásra. Jól látszik, hogy 4-5 sebző lövés esetén már szépen bele tudunk lendülni a lila spektrumba. Azoknak azonban, akiknek fontos a csillagszám a csövön, ez kevés lesz még az egy csillaghoz is. Abba beleszámít a saját sebzés és a spot valamint a láncolás általi támogatott sebzés is (utóbbi kettő közül mindig a magasabb számít). Példaképpen, ha van 1000 saját sebzésed, emellett van 2000 spot és 500 láncolás általi támogatottad akkor nem 3500 lesz figyelembe véve a kiválóság jele számításnál, hanem csak 3000.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Jó mobilitás
 • Legtöbb életerő a VII-es lightok között
 • Legmagasabb átütés a VII-es lightok között
 • Nagyon jó talajellenállási értékek
 • Kiemelkedő fordulási sebesség
 • Jó álca

Hátrányai

 • Kevés látótáv
 • Kevés lőszer
 • Hosszú célzási idő
 • Szinte nincs páncél
 • Lőszerrekesz sérülékenység

Type 62 vagy WZ-131?

Mivel a Type 62 már csak ritkán vehető meg, akkor is főleg drága akciós csomagokban, sokakban felmerül a kérdés, hogy megéri-e megvenni. A 9.18-as patch beérkezéséig határozott válaszom a nem volt. A WZ-131 szinte mindenben jobb értékeket mutatott mint a prémium rokon. Jobb volt az átütése, jobb volt a DPM-e és több HP-val rendelkezett, valamint kevésbé volt gold igényes, mint a Type 62, ami ugye fontos egy prémium tank esetében. Viszont az új patch érkezése után már el lehet gondolkodni egy jóárasított Type 62 beszerzésén, alkalomadtán. Döntésetekhez segítséget nyújthat az alábbi táblázat. Sebességben, álca értékben, forgási sebességekben megegyezik a két tank.

64-85T Type 62 WZ-131
Átütés (AP/HEAT/HE) 145/220/43 mm 159/230/43 mm
DPM 2047/2047/3412 HP/perc 1668/1668/2669 HP/perc
Sebzés 180/180/300 HP 200/200/320 HP
Lövedék sebesség 793/793/793 m/s 860/860/860 m/s
ROF 11,38 lövés/perc 8,34 lövés/perc
Töltési idő 5,27 mp 7,19 mp
Pontosság 0,35 m/100m 0,35 m/100m
Célzási idő 2,21 mp 2,4 mp
Ágyú vertikális kitéríthetőség -5/+20 fok -5/+20 fok
Lőszer kapacitás 47 db 47 db
Látótáv 390 méter 370 méter
Talajellenállás 0,48/0,58/1,25 0,58/0,67/1,25

Összességében elmondható, hogy a Type 62 újra használható lehet, mivel most már az átütés kivételével jobbak a soft statjai mint a WZ-131-nek.

Kiknek ajánlom

Mindenkinek, aki szereti a pörgős játékot és van annyi pályaismerete hogy tudja, hogy hova érdemes menni egy light tankkal.

Kiknek nem ajánlom

Aki szemből szeretné vele leküzdeni a mini Maust, a VK 100 01 (P)-t.

Videók

Következzen két videó. Az egyik Mars1991-től, aki profi módon mutatja be a WZ-131-et és azt hogy hogyan is kell vele játszani, a második pedig egy saját kör. Bár mindkét videóban a régi WZ-131-et láthatjátok, a sajátomban a 85 mm-es löveget használtam, aminek a töltési és célzási ideje változott az új patchben, de az átütése nem.


Az elemzést írta: Bodzy

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:06

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bodzy
  • VIP
  · 5 éve
  Találatra vonatkozik igazából
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ace of spades
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="sanglee"]hey, Bodzy!
  Jó kis írás, tartalmilag igazán kimerítö. Két stilisztikai/tartalmi hibára hadd hívjam fel a figyelmedet, csak mert szemet szúrtak olvasás közben:
  - "Bár motorunk csak 12%-os gyulladási hajlandóságot mutat, azért a vékony páncélzat révén ajánlott az automata tűzoltó. " - a 'révén' nem illik oda, egy 'miatt' vagy 'okán' kellene...
  - "Ezt a lehető legközelebb kerülve az ellenfélhez csináljuk, mert ilyenkor az enemy ágyújának kisebb a szögsebessége." - a szögsebesség állandó, mivel a mértékegysége is fok, így mindegy milyen messze vagy, nincs távolság komponense. Amire te gondolsz, az a szögeltérés 'másik tank' távolságában vett vetülete, vagyis a szög és a távolság (mint sugár) által alkotott körív hossza, illetve a röppálya irányának az ezen köríven való képzeletbeli mozgásának a sebessége. Persze ez k*rvahosszú, nincs értelme így leírni, de az mégse a szögsebesség [/quote]
  A százalékos gyulladási esély nem ütközéskor értendő (a játékban azt írják, hogy "tűz esélye ütközéskor")?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bodzy
  • VIP
  · 5 éve
  Ne szabadkozz teljesen normalis ha van vélemény különbség! :P Azért forum a fórum hogy ezeket megbeszelhessuk :beer2:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ace of spades
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="bodzy"]Nem veszem kötekedésnek! ;-)
  Talán valahol még igazat is adok Neked. De egy elemzésnek azért kell az alap adatokat tartalmaznia, mert ha az írom, minden féle skillel feltornázott látótávra, hogy milyen messzire lát akkor meg jön Pistike és Ő fog hülyének nevezni, hogy mekkora baromságokat írok, mivel ő az alap stock tankjával nem lát senkit.
  Remélem így már érted. van pár oldal pl a tanks.gg ahol kilehet számoltatni, milyen skillel és felszereléssel meddig lehet növelni.[/quote]
  Szia! Véletlenül sem az elemzéshez fűztem a megjegyzésemet, azzal a 6. sorszámú hozzászólásodra, illetve a 9.18 kapcsán felmerülő általános elégedetlenségre kívántam reagálni (az elemzés szokás szerint korrekt, precíz, 5*). Eddig a WZ-131 és az összes többi 7-es LT rendszeresen 10-es mezőnybe került, ahol 400 méter az alap látótáv, és ott kellett betöltenie a spotter szerepet. Az új MM-nek hála legfeljebb 9-es mezőnybe kerülhet (ahol rövidebb az átlag látótáv), így szerintem teljesen logikus, hogy kicsit visszanyestek belőle. Persze ha a dolgot feketén-fehéren nézzük, akkor igazad van (azaz nerfet kapott a teljes LT osztály), tisztelem a véleményed, csak nem osztom.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bodzy
  • VIP
  · 5 éve
  Jogos de azért remélem érthető volt. De tényleg k...a hosszú így :rofl:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  sanglee
  • Tankos
  · 5 éve
  hey, Bodzy!
  Jó kis írás, tartalmilag igazán kimerítö. Két stilisztikai/tartalmi hibára hadd hívjam fel a figyelmedet, csak mert szemet szúrtak olvasás közben:
  - "Bár motorunk csak 12%-os gyulladási hajlandóságot mutat, azért a vékony páncélzat révén ajánlott az automata tűzoltó. " - a 'révén' nem illik oda, egy 'miatt' vagy 'okán' kellene...
  - "Ezt a lehető legközelebb kerülve az ellenfélhez csináljuk, mert ilyenkor az enemy ágyújának kisebb a szögsebessége." - a szögsebesség állandó, mivel a mértékegysége is fok, így mindegy milyen messze vagy, nincs távolság komponense. Amire te gondolsz, az a szögeltérés 'másik tank' távolságában vett vetülete, vagyis a szög és a távolság (mint sugár) által alkotott körív hossza, illetve a röppálya irányának az ezen köríven való képzeletbeli mozgásának a sebessége. Persze ez k*rvahosszú, nincs értelme így leírni, de az mégse a szögsebesség
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bodzy
  • VIP
  · 5 éve
  Nem veszem kötekedésnek! ;-)
  Talán valahol még igazat is adok Neked. De egy elemzésnek azért kell az alap adatokat tartalmaznia, mert ha az írom, minden féle skillel feltornázott látótávra, hogy milyen messzire lát akkor meg jön Pistike és Ő fog hülyének nevezni, hogy mekkora baromságokat írok, mivel ő az alap stock tankjával nem lát senkit.
  Remélem így már érted. van pár oldal pl a tanks.gg ahol kilehet számoltatni, milyen skillel és felszereléssel meddig lehet növelni.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ace of spades
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="bodzy"][quote name="Ace of spades"][quote name="bodzy"]Nem logikus, felderítőtől elvenni a látótávot olyan mintha a szakács kezéből kivennéd a fakanalat ! Konkrétan a WZ-131 jelenleg elvesztette ezt a feladatkörét szinte, némelyik med messzebb lát.....[/quote]
  Ezek azért erős kijelentések... Ahogy korábban Bhalangir is rámutatott: nem feltétlenül a stock tankokat kell összehasonlítani, illetve nem kell önkényesen egy-egy példát kiragadni. [/quote]
  Azért kell a soft adatokat összehasonlítani mert azok a mérvadóak alapesetben. Azt hogy utána ki mit pakol fel rá és hogyan képzi a legénységet az már egyéni. Nem lehet reálisan összehasonlítani egy 5 skilles spotra kihegyezett light tankot egy közelharcra képzett meddel.[/quote]
  Szia! Nézzük akkor a száraz értékeket: a kiemelkedő látótávval rendelkező M46 Patton a mozgásban lévő WZ-131-et 342 méterről észleli, ezzel szemben a WZ 332 méteren látja meg a Pattont, tehát itt valóban van 10 m előnye a mednek (bár ha semmi mást, kizárólag az álcafestést tesszük rájuk, akkor 6 méterre zsugorodik az előny). A T-54 325 méterről észleli a WZ-t, míg a WZ 327 méteren látja meg az álló helyben lévő T54-et, tehát itt már a WZ van komoly előnyben. Az E50 334 méterről észleli a mozgó WZ-t, míg a WZ 327 méterről látja meg az álló E50-et. És ezek mind 9-es tankok voltak. Egyebekben nem értek egyet azzal, hogy nem kell figyelembe venni a felszerelést és skillezést: az álca százalékosan egyformán javít minden tankon, viszont nominálisan sokkal többet javít egy jó alapálcájú gépen. Ebből kiindulva ha a WZ-n és a Pattonon is van optika, festék, BIA és full álca és mindketten mozognak (ez egy általános eset), akkor már hamarabb spotol a WZ.
  Mindezeken felül a tankok játékstílusáról nem is beszéltünk még: aki spotolni akar, az nem fog lövöldözni, viszont a medek a lövésből élnek, ergo lepottyan az álcájuk. Vagy egy LT gyorsabb egy mednél, így a meccs elején fel tud venni olyan pozíciót, ahonnan biztonságosan tud spotolni - erre egy Patton nem képes.
  Nem kötekedni akarok veled, meggyőződésem, hogy kategóriákkal jobb játékos vagy nálam, pont ezért éreztem demagógiának az ominózus kijelentést.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bodzy
  • VIP
  · 5 éve
  [quote name="Ace of spades"][quote name="bodzy"]Nem logikus, felderítőtől elvenni a látótávot olyan mintha a szakács kezéből kivennéd a fakanalat ! Konkrétan a WZ-131 jelenleg elvesztette ezt a feladatkörét szinte, némelyik med messzebb lát.....[/quote]
  Ezek azért erős kijelentések... Ahogy korábban Bhalangir is rámutatott: nem feltétlenül a stock tankokat kell összehasonlítani, illetve nem kell önkényesen egy-egy példát kiragadni. [/quote]
  Azért kell a soft adatokat összehasonlítani mert azok a mérvadóak alapesetben. Azt hogy utána ki mit pakol fel rá és hogyan képzi a legénységet az már egyéni. Nem lehet reálisan összehasonlítani egy 5 skilles spotra kihegyezett light tankot egy közelharcra képzett meddel.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  HUN_Sector
  • Tankos
  · 5 éve
  A lightok a jelenlegi verzióban tényleg jók lettek és pár példától eltekintve erős képviselői lettek az osztályuknak.
  T49 kis ágyúval soha nem mentem még ilyen köröket Jobb, mint a 9-es t54 volt. Konkrétan ahova lövök, ott átütök. S azt sem tudják honnan lőttem.
  A WZ132 nem változott sokban, a dpm nerf is annyit jelentett, hogy most ~6,5 másodpercenként lő.
  (még mindig jobb, mint a type 59-em).

  A fő probléma, hogy nem a legtöbb light nem spottol. vagy ha mégis, nincs aki lője. Tegnap is prokhorovkán a top tankok (pedig sárgák voltak) A2-ben álltak, míg E1-ben végig spottolt a "téötvennégy lájtvejt". Csak nem láttak el rádióval addig, hogy lőni is tudják.
  Lakevillen megállt középen a T71, begurultam 100 méterre tőle egy bokorba tiger p-vel (nem röhög) és én spottoltam az északon a D-E-F 1-es vonalon elhaladókat
Tovább a kategóriában: « Type 62 - Elemzés
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.