Jelenleg

20
látogatónk van

2013. július 30. 10:28

E 25 - Elemzés

Írta:
(155 szavazat)
74 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

Fegyverzete a 75 mm-es StuK 42 L/70, ami már ismerős lehet más német páncélvadászokról. Legfőbb előnye a hatalmas tűzgyorsaság, alapból 20 lövés percenként, ami 3 másodperces töltés időt jelent. Ez töltés gyorsítóval, BiA-val és ventilátorral egészen fel mehet 27 lövés/percre, ami 2,2 másodperces töltési időt jelent, amit érdemes minél hamarabb elérni.

Ebből adódóan az E-25 egy jó legénységgel és felszereléssel iszonyatos DPM leadására képes (3645). Ehhez még társul egy nagyon jó 1,5 másodperces célzási idő és egy 0.3-as pontosság ami lehetővé teszi, hogy hatalmas távolságokról is célba találjon, sajnos az ágyú páncélátütése csak 150 mm, átlagsebzése pedig csak 135, ami ugyan nagyon soványkának tűnhet, de tier 7-ben bőven elegendő, bár tény, hogy még a tier 6-os tankokon is a gyenge pontokra kell célozni.

A hatalmas tűzgyorsaság azonban kevés lőszerrel párosul így érdemes odafigyelni arra, hogy mikre lövünk, mivel csak 60 lőszert tudunk magunkkal vinni, amit igen hamar képes behabzsolni. A lőszer költség igen alacsony (109 kredit/lőszer), így ha esetleg mellé lövünk legalább emiatt nem kell aggódnunk. Az arany lövedékek is igen kedvező árban vannak (csupán 2.800 kredit), amire a gyenge páncélátütés miatt szükségünk is lesz és itt érkezünk el egy fájó ponthoz: szinte minden meccsen el kell lőnünk legalább 3-4 aranyat, így a csata végén a bevételünk is jócskán megcsappan.

Felépítmény

Az egyik legalacsonyabb tank a játékban, ennek köszönhetően nagyon jó camo értéke van, így igen nehéz eltalálni és a legkisebb tereptárgyak mögé is képes bebújni. Páncélzata 50/30/30 mm, ami ugyan meg van döntve minden oldalról, de gyakorlatilag nem létezőnek tekinthető. Egyedül a lövegpajzs, ami képes elpattintani néha lövéseket. Látótávolsága 360 méter, ami átlagosnak mondható, viszont rádiója 700 m-es hatótávval rendelkezik, ami ideális a nagy távolságokból való sniperkedéshez.

Felfüggesztés

Fordulási sebessége 44°/sec, ami nagyon jó és kuplung égetés képességgel 46°/sec-ig felvihető.

Motor

A motor 700 LE-s, ami a jármű egyik legjobb része, hisz 65 km/h-ra képes felgyorsítani ezt a kis járgányt normál körülmények között. Ha ebbe beleszámítjuk azt, hogy az egész tank csupán 26 tonna, máris adja magát, hogy szinte repül ezzel a motorral. Gyorsulása és hegymászó képessége kiváló, a legmeredekebb lejtőket is 40-45 km/h-val mászik felfelé, emellett végsebességét 2-3 másodperc alatt eléri.

Ajánlott játékstílus

Valahol fél úton van egy könnyű tank és egy páncélvadász között. Nem könnyű vele játszani, stílusa kissé hasonló a Hellcat-éhez. Kapunk egy nagyon gyors de papír tankot eszméletlen jó sebzési potenciállal, de sajnálatos módon gyenge páncélátütéssel. Ez mégsem jelenti azt, hogy előre kellene szaladnunk vele. Sebességünket tartogassuk inkább arra, hogy mindenhol ott legyünk, ez talán kicsit furán hangzik, de ezzel a tankkal könnyedén kivitelezhető a gyakorlatban is. Ahol látjuk, hogy a csapatnak segítségre van szüksége, gyorsan szaladjunk oda és kezdjük el "legéppuskázni" az ellenfeleket. A legfontosabb dolog ezzel a tankkal talán az, hogy mindig maradjunk távol, ne szégyelljünk elfutni, soha ne harcoljunk senkivel szemtől szemben. Amennyiben lehetőségünk van rá próbáljuk meg az ellenfél oldalát vagy hátát támadni.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Töltésgyorsító, Ventilátor, Álcaháló.

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítókészlet, Kis elsősegély csomag, Kézi tűzoltó készülék (esetleg ezek valamelyikét lecserélhetjük csokira, ha még nagyobb tűzgyorsaságot szeretnénk).

Ajánlott legénységi képzettségek

Parancsnoknak 6. érzék, Álcázás, majd BiA (Elit alakulat) vagy vegyes képességek mint Halálos szem és Kuplung égetés.

Átlagos bevétel

Átlagosan bruttó 40-45k kreditet hoz prémium nélkül, amit későbbiekben az befolyásol, hogy hány aranyat lőttünk el a meccsen és mivel sajnos ez gyakran megesik különösen tier 8-as meccsekben, elég nehézkes vele pénzt csinálni. A javítási költség (9.000 kredit) és a normál lőszer ára miatt nem kell aggódnunk, ezek nem sokat befolyásolnak a keresetünkön.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

Teljesen felszerelve akár 2,2 másodperces töltési idő, nagy pontosság, magas DPM, lenyűgöző mozgékonyság és álcázó képesség.

Hátrányai

Nemlétező páncélzat, gyenge páncélátütés, tier 8-as meccsekben kénytelen vagy aranyat használni, így ezekben a meccsekben nehéz vele pénzt csinálni.

Kiknek ajánlott

Sajnos nehéz róla elfogultság nélkül beszélni... Vigyázat! Függőséget okoz! Elsősorban azoknak ajánlanám, akik szeretik a gyors tankokat, de a TD kedvelők is könnyedén összebarátkoznak vele; aki szereti a Hellcat-et annak ez kötelező darab. Dióhéjban adott egy nagyon jó scout-szerű TD a scoutokra jellemző magas MM besorolás nélkül. Szerintem a játék egyik legjobb FUN gépe, ha ebből a célból akarsz tankot venni, akkor bőven megéri az árát, viszont ha pénzt szeretnél farmolni nem ez a te tankod (vagy ne lőj arannyal).

Videók


Az elemzést írta: OdinHUN

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:03

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Dodge94HUN · 8 éve
  Melyik értéke is jobb? A penetration?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  szzsolti
  • Tankos
  · 8 éve
  Szívből gyűlölöm ezt a tankot! Remélem hamarosan szarrá nerfelik mint az összes többi ilyen járművet ami kikerült a shopból.
  Az összes többi td-t érintette a nerf mindenféle formában csak erről a szarzsákról felejtkeztek el. Na de ami késik nem múlik....
  Szégyen hogy egy szaros 7-s tanknak jobbak az értékei mint egy nagyobb tieres járműnek.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Dodge94HUN · 8 éve
  Az való igaz, hogy a binó passzívabb játékot igényel, én is csak ELC-n használom a lightok közül, bár ott is gondolkozom az optikán.
  Az új pályamódosításokkal pedig a 400 méter tényleg bőven elég lesz, lehet, hogy egyszer ki is próbálom úgy
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  OdinHUN
  • Tank elemző
  · 8 éve
  400 méter is bőven elég szokott lenni azzal az alap camoval. Az a baj a binóval, hogy lehet jól jön az a 25% látótáv, de erősen befolyásolja a játékodat is, ilyen bokorról-bokorra lopakodósra. Lightokon is épp ezért nem használom se a binót se az álcahálót, mert egyszerűen nincs idő arra, hogy mindig megálljak csövezni, meg ha lőni akarsz akkor arra ott a bokor, kispotolsz belőle go back 15 méter, aztán lehet lőni.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Dodge94HUN · 8 éve
  Hát nekem az a problémám, hogy az alap látótávja elég szegényes, azt megtámogatva 10%-os optikával, még mindig csak 400 méter körül vagy. Az álcaháló dobásán én is gondolkozom a venti javára, hadd menjen le a töltési idő 2,3 alá :P
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  OdinHUN
  • Tank elemző
  · 8 éve
  Nekem még mindig rammer, venti, 10%-os optika van rajta.
  Megállni nem nagyon szoktam vele, szal' a periszkópot és az álcahálót elég hamar kukáztam rajta.

  Mi a repeszpáncél nem jó rá? Pedig írták, hogy bizony pattanik (avagy pattanékeny). :lol:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Behemót
  • Tankos
  · 8 éve
  Imádom ezt a kis tankot a "szellem csótány" csak igy becézem, úgy cikázik mint egy csótány amit agyon akarnak ütni + hasonló jelzőket kapok a játékban is :P Csakis szórakozni van a garázsban, ezzel a kis döggel szó szerint lehet trollkodni. Kipróbálnám repeszpáncéllal leamortizálnák egy is6 t rammolással, igaz be kellene kenni a repeszpáncélt jó sok vazelinnel
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Dodge94HUN · 8 éve
  [quote name="OdinHUN"]+repeszpáncél[/quote]

  That troll
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Get200
  • Tankos
  · 8 éve
  Robbanó, a harmadik a lőszerek között
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  SaGa1989
  • Tankos
  · 8 éve
  repeszpáncél szerintem nem szükséges!!!

  Get200 akkor átalakítom a felszerelést és kiveszem a ventit!!! De mi az a HE?
  Köszi a tanácsot!

Kapcsolódó elemek

 • 8,8 cm Pak 43 Jagdtiger

    VIII NÉMET PÁNCÉLVADÁSZ

  Írta: Jacktor - Verzió: 1.1

© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.