Jelenleg

30
látogatónk van

2017. január 9. 08:32

Centurion Mk. I - Elemzés

Írta:
(53 szavazat)
51 hozzászólás

Bevezetés - Avagy a király titánja

A brit Centurion l-et 1943-ban kezdték fejleszteni és 1945-46 között 100 darab készült belőle. 1947-ben állították szolgálatba és univerzális tanknak szánták.

A  WOT szerint ez az első döntött páncélzatú angol harckocsi, de ezt nem mondták meg a páncélnak. Kisebb szinteken is előjön ugyan a ferde páncélzat, de nem egységesen döntött kivitelben (Matilda, Valentine). Talán ezzel a tankkal a legkönnyebb megtanulni a dombokat kihasználó játékstílust, mert egészen jó torony páncélja van és hibalehetőségünk is több vele, mint pl. egy CDC-vel.

Grindelés

Mint minden nagyobb szintű harckocsinál, itt is szenvedés a tank fejlesztése. Az alapágyú a Comet-ről jól ismert puffogtató. A legjobb megoldás - mint mindig -, hogy szabad tapasztalatból egyből rátesszük a top modulokat. Ha ez nem áll módunkban, ki kell húzni a lánctalpat (16.000 XP), a fejlesztett tornyot (16.000 XP) és a top ágyút (16400 XP) is.

Ha szerencsénk van a Black Prince ágyúja már ki van húzva és az rá tudjuk rakni a tankra. Ez az ágyú nem szükséges a top ágyúhoz, de segít minket a grindelésben, szóval, ha tudjuk rakjuk rá, de külön 15.000 XP-t felesleges rá költeni ha nincs meg. Mivel a lánctalp szükséges a legjobb modulok felrakásához, így azt nem igen hagyhatjuk ki, max. ha felrakunk egy lánctalperősítő felszerelést a gépünkre és így csak a tornyot és a löveget kell kihúznunk.

Paraméterek

Ágyú

A következő adatokat 100%-os legénységgel kéretik figyelembe venni. Az ágyú neve a kimondhatatlan "OQF 20-pdr Gun Type A Barrel", ami a tank legnagyobb erőssége lesz. Röviden jellemezve: kiváló átütés, remek pontosság és kis alfa, elfogadható menet és tank forgás, illetve torony forgatás közbeni pontossággal, megspékelve mindezt egy szörnyű DPM-mel.

Az ágyú nagyon hektikus menet közben, valamikor mindent eltalál, de valamikor még a közelébe se megy a lövedékünk a megcélzott ellenfélnek, viszont ha teljesen beszűkül, majdnem mindig találat a vége. Prémium és repeszromboló lőszer szinte alig kell, maximum pár darab, ugyanis az alap átütésünk nagyon magas, ellenben a repesz szinte semmit sem sebez a kis kaliber miatt, de a papír járgányok és bázisvisszalövések miatt be lehet tenni párat. A lőszerkészletünk egyébként 65 db, ami mindenre elég.

 • 226 mm átütés (alap lőszer)
 • 230-as sebzés lövésenként
 • 7,7 másodperces újratöltési idő
 • 7,82 tűzgyorsaság (lövés/perc)
 • 1799 kiosztott sebzés percenként (DPM)
 • 0,32-es pontosság
 • -10 fokos csőlehajlás és 18 fokos csőemelkedés
 • 2,3 mp-es célzási idő

A löveg gyakorlati jellemzése:

Igaz hogy alacsony DPM-mel rendelkezünk, de ez ne tévesszen meg senkit. A tank nem bírja a hosszas pofozkodást, mivel a rossz DPM, a gyakori lőszerrekesz és a papír test, igencsak a hátrányára van. A rövid távú sebzés cseréket (2-3 lövéses tankok) megnyerhetjük épp, hisz valamivel gyorsabban töltünk a T44-Pershing párosnál, de ez értelemszerűen nem igaz az olyan, sokkal jobb DPM-mel rendelkező tankokkal szemben, mint pl. az STA-1 vagy a Panther ll.

Összességben majdnem mindentől kikapunk nyílt terepen, ha teljes életerőn akadunk össze vele, ezért szabad csak és kizárólag dombozni. Megjegyzem itt is, hogy a tank egyenes terepen TELJESEN PAPÍR, de DOMBOS VIDÉKEN TORNYOZVA ERŐS A PÁNCÉLJA. Ez a dombharcokban segít megnyerni a tradeket, mert sokat fognak pattogni rólunk a medek vagy egyéb tankok, ellenben mi nem fogunk róluk, ha jó helyen lőjük őket. A tank ágyúját később még összehasonlítom az STA-1-ével, de azt még megjegyzem, hogy egy teljesen átlagos 2,3 mp-es célzási időnk van (a felsorolt tankoknak is 2,3 mp a célzási idejük), rossz soft statokkal. Vagyis:

Szórás/tank Menet közben Fordulás közben Toronyforgás közben
STA-1 +0,16 +0,16 +0,1
Centurion Mk. l +0,2 +0,2 +0,16
T-44 +0,2 +0,2 +0,14
M26 Pershing +0,15 +0,15 +0,11

A fenti számok azt jelentik, hogy ha egy kicsit is megmozdulunk, nagyon szétesik a célkereszt és ugyanaddig szűkülünk utána mint az STA-1, csak neki nem ugrik szét úgy előtte. Így közelharcban hátrányba kerülhetünk, mert az STA-1 csak kinéz és lő, ellenben nekünk tovább kint kell lennünk a fedezék mögül, ha tervezetten akarjuk eltalálni az ellent. Viszont a tank pontossága álló helyzetben remek (0,32 100%-os legénységgel), még a nagyom pontos 0,33-as pontossággal rendelkező Panther ll-t is leveri. Vagyis ha kicsit messzebbről, a 2. sorból lövöldözünk, akkor van időnk kint maradni célozni, mert az erős toronypáncélunkat nem lövik be messziről. Nagyjából ezt a játékstílust kell megtanulnunk használni, mivel ebben jobbak vagyunk mint egy STA-1 (ami rosszabb pontossággal rendelkezik, illetve a páncélvadászokkal szemben nekünk csak a tornyunkat kell mutatnunk, nem az egész testünket). Örömmel szoktam hallgatni, ahogy az IS-3-ak lövései suhognak el mellettem. Ezt a harcmodort támogatja az 1020 m/s-os alap lőszer sebesség és az 1275 m/s-os prémium lőszer sebesség is. Egyébként a prémium lőszer (APCR) átütése 258, de  ezt szinte soha nem kell használni.

Motor

Egy 750 lovas Rolls-Royce motort kapunk. Ez jól hangzik, de a valóságban sajnos közel sem ilyen jó a helyzet: a tank nehéz, ezért csak az STA-1-gyel azonos lóerő/tonna arányt kapunk, előbbi hiába csak 570 lovas. Ez azt jelenti hogy elégséges a mobilitásunk, de nem kiemelkedő, nem kapunk egy CDC életérzést.

Emellett a tank szeret égni is, 20% a tűz esélye motor találat esetén.

40 km/h-val repeszthetünk a dombok felé és 20 km/h-val tolathatunk vissza lövés után. Senkit ne rémítsenek meg ezek a számok, a viszonylag alacsony értékeket azzal kompenzálták, hogy ezeket igen gyorsan el is éri és meredekebb helyeken is tartani tudja a tank.

Felfüggesztés

A lánc 36 fokkal képes forgatni bennünket, ami valljuk be, kevés. Emellett sokszor le is lövik, de sajnos nem a "lánc+benyelés", hanem a "lánc+sebzés" verzióval (esetleg még egy bónusz lőszerrekesz sárgítással).

A lánctalp talajellenállási értékei egészen jók, minden terepen jól gyorsul a tank.

Felépítmény

HATALMAS és teljesen papír. 76/50/38 mm, ami csak a repesz ellen elég, ráadásul semmi álcánk sincs (habár feljavítva skillekkel és a 400m-es látótávolsággal már egész jól el lehet lenni).

1450 életerőnk van, ami valamelyest azért kompenzálja a páncél hiányát. Érdemes megemlíteni hogy a sárvédőkkel el lehet nyeletni a HEAT lőszereket.

Gyenge pontok: sok van és nem védi őket páncél, ezért sok kritikust fogunk kapni, főleg lőszerrekeszt. Azt megjegyezném, hogy nem ritka az hogy egymás után többször kapunk lőszerrekesz sérülést, ez főleg a táras ellenfeleknél idegesítő. A lőszerrekeszt azonnal, reflexszerűen javítani kell, máskülönben robbanás lesz a vége. A lenti képeket láthatjuk hogy pontosan merre is vannak ezek a részek:

Igaz ez a IX-es verzió de sajnos ugyanazokban a betegségekben szenved. Láthatjuk hogy szemből és oldalról is lehet ammorack-et lőni.

Torony

Végre egy újabb jó pont: 152/88/88 mm, ami hulldown-ban nagyon erős. Említésre méltó a 400 m-es látótáv, ami kiemelkedő a saját szintjén. A torony tetején egy autobounce szög van amit sokszor ellőnek. A lövegpajzs széle rendkívül erős 300-400 mm-es védettséget nyújt, ha a -10 fokos  csőlehajlást kihasználjuk. Az ágyút kivéve a lövegpajzs közepe az amit be lehet lőni, illetve a lövegpajzs mellett a torony 2 széle. A torony szélén is autobounce szögek vannak. Nagyon fontos tudni hogy a torony tetején az az automatikus lepattanó szög csak hulldown-ban alakul ki.

Ajánlott játékstílus

Lehet vele mesterlövészkedni a nagy átütés miatt, de igazán a dombharcban élhetjük ki magunkat, amiben segítségünkre lesz a jó toronypáncél és a -10 fokos csőlehajlás, valamint a pontos ágyúnk is. Természetesen mindezt nem a legelső vonalban ajánlott gyakorolni. Azonban a legjobbnak épp nem mondható rejtett értékei (mozgás miatti szétesés) miatt sok idő kell amíg beszűkül az ágyúnk, ezért a kapáslövéseket kerüljük vele ha lehet. Jobban fekszik neki egy kis távolságtartás, így van időnk célozni és kihasználni az így kapott 0,32-es pontosságunkat.

Közelről is lehet használni ugyan, de ebben a stílusban sok nála jobb tank van (pl. STA-1). Viszont 100-300 m között távolságból tökéletesen működik. Ilyenkor van idő becélozni az ellenséget és a nagy átütés és 0,32-es pontosság sikerre fog bennünket vinni, a 400 m-es látótáv pedig sok XP-t tud hozni, ha nem leghátul kempelünk.

Összességében: A túl nagy és a túl kis harci távolság is a hátrányunkra van, mivel ez egy közepes távból lövöldöző, támogató tanknak lett megálmodva. Ha legyengítettük az ellenséget, utána már mehetünk előre a többiekkel - mivel van elég életerőnk hogy bekapjunk pár lövést - és befejezhetjük az elkezdett tankokat. A páncélvadászokat mi is könnyen beforogjuk. A rendkívül gyors lövedéke miatt könnyen lehet vele messzire lőni (gondos célzás után), ez nagyon impozáns része az ágyúnak.

Tier IX-X ellen: Óvatos játékstílus ajánlott, nagy távolságból lövöldözzünk, mert akármelyik tízes páncélvadász egyetlen lövéssel tönkreteheti a játékunkat. Próbáljunk olyan pozíciót keresni, ahol a tankok oldalát tudjuk lőni, így gyengíthetjük őket, hogy a csapattársak jobban boldoguljanak. A torony közel sem lesz olyan hatékony, mint kisebb tier ellen, de vannak automatikusan lepattanót generáló szögeink és ez néha segít nekünk.

Tier VIII ellen: Sokkal bátrabban játszhatunk, a tornyunk a pontatlan IS-3 lövések nagy részét pattintani fogja. Ilyenkor mehetünk közelebb az ellenfélhez és akár felderítést is folytathatunk, van olyan hogy 2-3000 spotsebzéssel zárok egy meccset.

Összehasonlítás STA-1-gyel

Ha valakit érdekel sok mindent megnézhet, de én a löveget fogom elemezni és az ebből adódó eltérő játékstílust.

A brit vas jelentős DPM hátrányban van és rosszabbak a soft statjai is, ellenben japán barátunk kicsit rosszabb átütéssel és pontossággal rendelkezik. A konklúzió, hogy a japán tankot közvetlen az első sor mögött nagyon jól lehet használni, mert jó kapáslövéseket tud leadni a soft statjai miatt és a DPM kisegíti, ha rámegy valamilyen tank. Ellenben sniperkedésben hátrányban van az STA, mert pontatlanabb és kisebb az átütése.

A Centurion-nal nem szabad túlságosan közel menni az ellenhez, mert nincs DPM, ami megvédene és a gyors tankok akár be is foroghatnak minket. DE, a centi-nek ott a közepes távból való lövöldözés/dombozás, amiben egyértelműen jobb. Nem azt mondom, hogy az STA-1 nem jó 200-400 méterről lövöldözni, de a lövedéke lassabb és pontatlanabb is, így 100-200 méteres távolságból jóval hatékonyabb lehet.

STA-1: Közép és kis távolságon a legjobb (100-200m). Nagyon jó snapshot-ok, messziről pontatlanabb, viszont közelről mozgás közben is pontos lövések jellemzik.

Centurion l: Közepes távolságon a legjobb, de a nagyobb távolságot is bírja (200-400m). Jellemzője a rossz kapáslövési képesség, de a jó pontosság is, már ha nem mozog a tank (csak álló helyzetben pontos).

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Töltésgyorsító: Alapkövetelmény a DPM növelése végett.
 • Távcső: Azért hogy kihasználjuk a nagy látótávolságunkat, esetleg passzívaknak periszkóp. A 400 méter sok mindenre elég.
 • Függőleges stabilizátor: Az összes támogató mednek hasznos a dombozáshoz, mivel jelentősen lecsökkenti a célzással töltött időt.
 • Fokozott szellőzés: Ez játékstílustól függ, ha tovább akarjuk növelni a DPM-et ezt válasszuk, ellenben ilyenkor a tank még jobban a csapatra van utalva, mert látótávolsága is lecsökken.

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet
 • Kis elsősegélycsomag
 • Automata tűzoltókészülék

Akinek van elég pénze, az a nagy javítót is megfontolhatja, de a automata tűzoltó nagyon kell a tűz esélyének csökkentése miatt.

Ajánlott legénységi képzettségek

Álca, javítás, elit alakulat, ízlés szerint. Fontosnak tartom a 6.érzéket, sima utazást, pillanatképet és a biztonságos elhelyezést is, mert nagyon sok a lőszerrekesz sérülés.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Erős torony páncélzat (hulldownban)
 • Pontos ágyú (beszűkülve)
 • Nagyon magas átütés közepes tankhoz képest
 • Kiemelkedő látótáv
 • Gyorsan szálló lövedék (tényleg mint a villám)
 • Könnyű célpontokat jól lehet vele rammolni (pl. RHM vagy lightok)

Hátrányai

 • Busz méretű papír test
 • Modulérzékenység
 • Kis alfa érték
 • Pocsék álca
 • Gyulladásveszély

Kiknek ajánlott

Akik szeretik a dombharcot, de nem rohannak az első sorba, azoknak tökéletes választás. Hasonló játékstílusa van, mint az amerikai Pershing-nek csak nagyobb átütéssel, így távolabbról is kényelmesen tud tevékenykedni. Továbbá akiknek nem kenyere a papír med érzés, hisz a tornya jól használva gyakran pattint még tier 8-as nehéz tankokat vagy TD-ket is.

Videó 


Az elemzést írta: MacAulish

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:48

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  dobilaci
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="Azov"]Ez a legszarabb 8as messze. 2,3 sec célzás idő az mekkora kamu már.... van az kb 3 - 3.2. Azt már nem is mondom , hogy pótkaja nélkül még egy type 4 oldalát sem találja el. Undorító ez tank . Az egy dolog , hogy semmire sem jó , se snipe se közelharc... de mindezért cserébe még geci nagy is...[/quote]

  User error.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Azov
  • Tankos
  · 5 éve
  Ez a legszarabb 8as messze. 2,3 sec célzás idő az mekkora kamu már.... van az kb 3 - 3.2. Azt már nem is mondom , hogy pótkaja nélkül még egy type 4 oldalát sem találja el. Undorító ez tank . Az egy dolog , hogy semmire sem jó , se snipe se közelharc... de mindezért cserébe még geci nagy is...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  MacAulish
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="Necromancer"][quote name="MacAulish"][quote name="Necromancer"]A jelenlegi metában ez egy fos.[/quote]
  Köszönjük a minőségi hozzászólást.[/quote]
  Bocsi.Én a tankról mondtam véleményt nem rólad.Másrészt felraktál egy csatát amiben nincs arty,ami nagyon szerencsés helyzet.Ugyanis nagyon szeretik az artyk mert még a lövedék fingása is sebzi maximális bekapható sebzéssel.A modulok elszállásáról meg még ne is beszéljünk,sokszor kellett azon gondolkodni hogy a motort javítsam meg vagy a lőszerrekeszt vagy a tornyot vagy a löveget.Félperceket állsz egy helyben ha van arty ezt nem szabad mert gyorsan vége a dalnak.[/quote]
  Ebben igazad van artyval ezt nem lehet megcsinálni.
  [quote name="TivadarToth"]Jópár baromi jó meccsem volt vele, csatadöntő, még tier 9-ben is. Párból magam részére videót is készítettem, most jól meg is néztem őket.. 2. kedvencem ebben a tierben a Pershing és mostanában Obj. 416 után.. (na jó, akkor 3.... :-) )[/quote]
  Olvasva a sok jó és rossz véleményt a tankról azt kell mondja teljesen az ember ízlése dönti el hogy milyennek ítéli meg. De örülök hogy neked is tetszik. A videó eredetileg nekem is magán részre van, csak írtam rá valamit meg mondtam hogy ha rákattintanak akkor ne egy néma valami legyen, mellesleg talán a 3. videó amit csináltam. Mindenesetre ha nem is jó színvonalú a videó amit elismerek meg a csatában is sok hiba van amit mostmár másképp csinálnék, én szeretem néha visszanézni a régi csatákat. Volvo-val sok szakaszos videó van fent a régi szép emlékek sokat érnek.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  TivadarToth
  • Tankos
  · 5 éve
  Jópár baromi jó meccsem volt vele, csatadöntő, még tier 9-ben is. Párból magam részére videót is készítettem, most jól meg is néztem őket.. 2. kedvencem ebben a tierben a Pershing és mostanában Obj. 416 után.. (na jó, akkor 3.... :-) )
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Necromancer
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="MacAulish"][quote name="Necromancer"]A jelenlegi metában ez egy fos.[/quote]
  Köszönjük a minőségi hozzászólást.[/quote]
  Bocsi.Én a tankról mondtam véleményt nem rólad.Másrészt felraktál egy csatát amiben nincs arty,ami nagyon szerencsés helyzet.Ugyanis nagyon szeretik az artyk mert még a lövedék fingása is sebzi maximális bekapható sebzéssel.A modulok elszállásáról meg még ne is beszéljünk,sokszor kellett azon gondolkodni hogy a motort javítsam meg vagy a lőszerrekeszt vagy a tornyot vagy a löveget.Félperceket állsz egy helyben ha van arty ezt nem szabad mert gyorsan vége a dalnak.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  viktor9421
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="silean2"]Szerintem ez egy pocsék tank.
  Lassan 100 csata után még mindig nem éreztem rá a tankra, ami nálam ritkaság.[/quote]

  a 9-es jóval jobb szerintem, bár annak is kutyaszar a DPM-je, de az tud HESH-sel kompenzálni amikor olyan csatát kapunk amiben csak 3 tier 9-es tank van
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Káposztaarcú
  • Tankos
  · 5 éve
  ennek a tanknak is az a "baja" hogy a prémium változata egyértelműen jobb mindenben, mostmár.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  759bf67b8a3c2acd0d53cc4b2ffbdbd8
  • Kiképző
  • Tankos
  · 5 éve
  Egy csata alapján továbbra sem lehet lényeget leszurni.
  A te és az én videómbol az jön le hogy jó tank, pedig tudjuk hogy nem.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  MacAulish
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="phurges00"]

  Előnyei
  Erős torony páncélzat (hulldownban) [u]> max saját tierben...[/u]

  Hátrányoknál, hogy :
  -lassú egy medhez képest ?
  - a formája miatt szinte alig ad esélyt pattintásra , talán a tornya dombosabb mapon.


  A tank arról szól, hogy ha van csapat, akkor tud elcsipegetni hp-t(élősködni a csapaton) , ha nincs, nem domináns, és kifejezetten nem tud közelharcban érvényesülni. Lomha és amint változik a csata, nem tud odaérni jobb pozíciót felvenni , hogy tovább sniperkedhessen.

  körbeforogni valamit, lerohanni valami védtelen tankot nem képes.[/quote]
  A videóban látszik hogy végig a legelső vonalban harcolok a dombokat kihasználva kivéve a végén. Már a csata elején is egy az ellenséghez közeli pozíciót vettem fel majd többször is változtattam.A mobilitása nagyon hasonló a pershinghez vagy az sta1 hez, ezek közül egyikkel se forgod be az is3 at max trükközöl ellene de mind három tank beforogja a nagy lassú tankokat főleg a td-et ahogy a videóban is látszik.Az elemzésben le van írva hogy tier 8 és alatta lévő tankok ellen jó a páncél de tier 9-10 csak néhány meglepetést ad. A formája döntött, nem értem ez miért gyengeség? A páncélvastagsággal van gond. Pont amiatt kértem Jacktort hogy ezt a videót tegye be mert közel és távol harcra is van példa. Be lett forogva egy td. A kicsik meg sokat pattognak és az is3 is mellé lő sokszor vagy csak láncol. Ezekkel a dolgokkal nem értek eggyet. Aláírom hogy nem a legjobb a mobilitása de használható, illetve support tank, akkor érzi jól magát igazán ha vannak előtte nehezek és azokat lövik de ezzel sok med így van. Ellenben fronton is lehet használni de sokkal nehezebb és veszélyesebb, kell neki a domb mert ott jól teljesít egyedül is relatív. De sík terepen vége ennek a tanknak az tuti ha nem vérpistikék ellen megyünk. Persze ez sokszor felfogás kérdése én is köszönöm ezt a megvilágítást legalább több véleményt hallhat aki ki akarja próbálni. Ez attól is függ hogy kinek mi számít gyorsnak vagy lassúnak, stb stb :izmena: .
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  phurges00
  • VIP
  • Tankos
  · 5 éve
  pedig valahol eltalálta az igazságot tömören és velősen. Egy mindenre jó, de semmire sem tank...

  Előnyei
  Erős torony páncélzat (hulldownban) [u]> max saját tierben...[/u]
  Pontos ágyú (beszűkülve) [u] > egye fene... ez igaz[/u]
  Nagyon magas átütés közepes tankhoz képest [u] igaz[/u]
  Kiemelkedő látótáv > az mit jelent? hogy messzebbre lát 20 méterrel mint a többi tank így annyival messzebbre lőhet?
  Gyorsan szálló lövedék (tényleg mint a villám) [u] > ez az egy amire azt lehet mondani hogy kiemeli a többi medtől.[/u]
  Könnyű célpontokat jól lehet vele rammolni (pl. RHM vagy lightok) [u]> mint bármivel ami 30-nál többel megy.[/u]


  Hátrányoknál, hogy :

  -lassú egy medhez képest ?
  - a formája miatt szinte alig ad esélyt pattintásra , talán a tornya dombosabb mapon.


  A tank arról szól, hogy ha van csapat, akkor tud elcsipegetni hp-t(élősködni a csapaton) , ha nincs, nem domináns, és kifejezetten nem tud közelharcban érvényesülni. Lomha és amint változik a csata, nem tud odaérni jobb pozíciót felvenni , hogy tovább sniperkedhessen.

  körbeforogni valamit, lerohanni valami védtelen tankot nem képes.


  Szóval ha mednek van titulálva akkor használhatatlan arra amire általában azokat , meg ahogyan használják. Ha heavyként kezeljük, akkor arra alkalmatlan , mert sem frontja , sem páncélkialakítása nincs egy a fronthoz közeli hely tartására.

  Már +1 tierben is meghal ha nem jó tankokat fog ki , és csak az átütése ment meg, hogy ne jöjjön ki sebzés nélkül. +2ben meg 1 pálcás kacsa.

  Biztosan megvan a maga célközönsége akinek ez szimpatikus. De szerintem arra venni kell egy charioteer-t , az legalább tisztességeset lő, meg 2x annyival megy egy jó gunnal. Az lehet med ha akar, meg lehet TD is jó álcával.

  Köszönjük az elemzést. :thx2:

  De megnyugtattál, hogy a kifejleszteni kívánt listámon tovább sem került előrébb a sorban.

Kapcsolódó elemek

© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.