Jelenleg

26
látogatónk van

2017. január 5. 08:14

T30 - Elemzés

Írta:
(57 szavazat)
44 hozzászólás

Bevezetés

A T30 az amerikai fejlesztési fa tornyos TD ágának a 9-es szintű tagja, tehát a T28 proto-ból lehet kifejleszteni. Aki szerette a Proto-t, annak ez a tank is tetszeni fog. A kettő közt ugye csak annyi a különbség, hogy míg a Proto-nak a teste keményebb és a tornya gyengébb (ugye a két kis háromszög a löveg mellett + HD modellben a kupola), addig a T30 igazándiból egy T29 páncélzatát kapta, annak minden előnyével és hátrányával, no meg egy irtózatosan jó ágyúval. Nem mellesleg a tank szerencsére gyorsabb is a T28 Proto-nál.

Paraméterek

Felépítmény

A tank teste elég papír 102/76/51 mm, de a frontja elég jól döntve van, ezért képes pattanókat generálni kisebb tankokkal szemben, kb. 170-180 mm átütésig (de ez a maximum, értelmes forgatás mellett). Hulldown+forgatással 190 mm az effektív páncélvastagság, de erre ne építsünk. Ha nagyon szerencsések vagyunk, akkor szinte bármit lepattinthat ha nagyon rossz szögben találják el oldalról, de a tank oldala hajszál vékony, ezért ez elég lutri (nekem 477 csata alatt kb. 3-szor történt meg).

Torony

A torony viszont teljesen más tészta a maga 279/127/102 mm-es értékeivel, ami igazán jó védettséget biztosít. Az egyetlen baja az, hogy nagyobb átütéssel a lövegpajzs mellett belőhető, főleg ha kicsit elfordítja a tornyát. Mint a képen is látszik (a narancs 286 mm vastag) szemből 280-310 mm az effektív vastagsága a "pofiknak".

A látótávja egész jó 380 méter, ez később még elő fog jönni.

A torony sajnos igen lassan fordul (18°/mp), ezért ha flankelnek, rá kell segíteni testtel is (ez nem épp jó tulajdonsága, de azért megszokható).

A kupola teteje belőhető (50 mm vastag), alatta viszont nem (kb. 380 mm az alja). A toronytető 38 mm vastag, tehát overmatch szabály alapján lőhető csak be (amúgy pattint mindent amire nem igaz a szabály).

A tank álcája katasztrofális, szinte esélytelen vele úgy spotolni, hogy minket nem derítenek fel közben. Számszerűsítve az álcaértékek: 4,59/2,77/0,62% (ennél még a Jagdtiger-nek is jobb álcája van, pedig az is fénylik, mint Salamon töke).

1650 életereje van, ami nem sok, de odafigyeléssel elég lesz mindenre.

Fentiek szerint használjuk úgy mint egy TD-t, tehát camp a hátsó bokrokban, vagy használhatjuk arra is amire jó: középtávról lövöldözni, hulldownozni, amit elősegít a -10°-os lövegsüllyedés is (ami hátul csak -5°, de ez is bőven elég, ha nem egy ELC vagy E 25 áll bele a hátunkba).

Felfüggesztés

Muszáj kifejleszteni (bár ki lehet fullozni nélküle is), máskülönben semmilyen felszerelés nem fér fel a tankra, márpedig igencsak elkelnek rá, főleg a töltésgyorsító. Emellett az alap lánc igen lassan fordul (20°/mp), ami a lassú toronnyal karöltve egy flankelésnél igen kellemetlen pillanatokat tud okozni (a fejlesztett felfüggesztés 22°-ot fordul másodpercenként).

Motor

A tank relatíve mobilis (a Proto-hoz képest száguld, mondjuk ez nem nagy dolog). Végsebessége előre 35 km/h, ami egész jó, hátrafelé viszont csak 10 km/h, ami elég gyenge érték, nem nagyon lehet vele tolatva menekülni. A 35-öt ez sem éri el csak hosszú vízszintes aszfalton, de a 30-33 km/h azért kihozható belőle puhább talajon is. Az emelkedőktől ez is (és mi is) sikítófrászt kap, nem is véletlenül, hisz ilyenkor majdnem olyanná válik mint a Proto (max. egy hajszálnyival gyorsabb).

A motor olyan része ennek a tanknak, amit nem is muszáj kifejleszteni, mivel csak +60 lóerőt ad, ami nem ad túl látványos többletet a gyorsulásunkhoz (ha ki is fejleszted, akkor hagyd utoljára).

Mint minden magasabb tierű tankba, ebbe is javasolt az automata tűzoltókészülék, már csak a tűz esélyét csökkentő hatása miatt is (bár engem nem nagyon gyújtottak, legalábbis nem idegesítő szinten, de ez szerintem szerencse is, illetve nem nagyon hagytam hogy az oldalam lőjék, mert középen ott az lőszerrekesz).

Ágyú

Na ez az ami igazán jó benne, ez a tank lelke. Három ágyú közül választhatunk.

Az első a T25 AT top ágyúja, a Proto középső ágyúja, erről nem írok semmit (mert nem használtam).

120 mm AT Gun T53

A második a Proto nagyágyúja, aminek statjai:

 • 248/297/60 mm átütés
 • 400/400/515 alfa sebzés
 • a lövedékek kicsit gyorsabban szállnak mint a nagyágyúnál(elhanyagolhatóan)
 • 1060/4800/900 kredit az áruk
 • 0,39-es alap pontosság (fullozva, pótkaja nélkül 0,36)
 • 2,3 mp-es alap célzásidő (fullozva, pótkaja nélkül 2,1 mp) 

155 mm AT Gun T7

A harmadik ágyú (amit nem kell kifejleszteni és majd erre vissza is térek a játékstílusnál) egy szörnyeteg. A neve 155 mm AT Gun T7. Ez nem kevés XP-be kerül (66.500), azonban ezt az E4-hez nem kötelező kifejleszteni. A tank használható nélküle is, de én azt javaslom hogy húzzátok ki, már csak az általa nyújtott játékélmény miatt is.

Az ágyú 750/750/950 sebzéseket szór ki átlagosan (AP/APCR/HE), 276/320/90 mm átütéssel. Sajnos a lőszerek lassan szállnak, ezért ezt kicsit szokni kell majd, de nem különösebben zavaró (870/1088/870 m/s).

Az átütésekből látszik, hogy érdemes (3-5) HE-t vinni, mert a papír tankokat, lightokat elég jól hazavágja (CDC, 13 90, FCM...). Én rendszerint mindig egy HE-vel kezdek, mert valószínű hogy egy lighttal találom magam először szemben, de ha mégis nehéz tank lenne az, akkor is 300-500 közt megy majd bele az áldás. Ha HE-vel mellé lövünk valakinek, akkor is örülhetünk kicsit, hisz a repeszrombolónak 3,78 méteres robbanó sugara is van.

Célzási időnk elég hosszú, 100%-os legényekkel alapból 2,78 mp, ventivel 2,72, BiA+ventivel 2,66, +célzásgyorsítóval 2,42 mp. BiA-val és szellőzéssel a pontosság 0,37-ről 0,34-re javul, ami szerintem már egész korrekt érték (persze lehet még lejjebb is tornászni pótkajával, 0,33-ra).

Tűzgyorsasága elég alacsony, 2,86 lövést képes leadni percenként, ami gy nem éppen kellemes 20,14 mp-es alap töltési időt jelent. Ez azonban BiA+szellőzés+töltésgyorsító kombóval egészen 17,34 mp-ig csökkenthető, amivel azért már el lehet lenni. A DPM-ünk (2234) a 9-es szintű 750-es alfával rendelkező TD-k közt a legalacsonyabb, de nekünk ugye ott a tornyunk is és ezt kompenzálni kellett valahogy (hulldownban bármelyik 9-es TD-t lenyomjuk, mert nem nagyon tudnak beütni).

A lőszerek ára átlagos 1650/4800/1120 kredit, de ne nagyon lövöldözzünk poénból a verebekre mert az nagyon sokba lesz. Lőszerből 34 db-ot vihetünk magunkkal, én 24/5/5-ös felállást használok (nem nagyon kell goldot lőni vele). 

Menet közbeni szórás értékei nem túl jók, tehát nem érdemes sokat lőni mozgásból (persze ha nincs idő célozni akkor nincs mit tenni, hátha bemegy). Nekem néha kicsit meggörbül az ágyú, de ez szerencsére nem igazán jellemző rá (ilyenkor semmit sem talál el, amit mégis, arról meg lepattan, pl. Bat frontjáról, de ez szerencsére nem túl gyakori).

WN8

Szerintem nem nehéz vele meglőni egy jó közepes szintet. 1600 sebzésre 1300 WN8-at ad, ami a nagy ágyúval 2-3 lövés.

Ajánlott játékstílus

Először meglátod a térképet és elindulsz oda ahol domb vagy olyan hely van, amit időben elérsz és ahol el tudod rejteni a tested (mármint a tánkét). Utána alapvetően három lehetőség van:

 1. Ha nem fejleszted ki a nagy ágyút, akkor a Proto (top) ágyújával kihúzod az E4-et és nem sajnálod a goldot (mert ennél az opciónál sok fog fogyni). Itt a felszerelések: töltésgyorsító, szellőzés és harmadiknak célzásgyorsító vagy optika, mert ha egyedül maradsz, akkor az optika sokat segíthet majd abban, hogy magadnak is spotolhass (ha már jó legénységed van, és látótávnövelő skilleket is kaphattak, akkor optikával megfűszerezve a látótávod 455 méterre nőhet, tehát ha spotolnak Téged, majdnem biztos hogy te is spotolod őket).
  Alapvetően ilyenkor egy gyorsan töltő T34-et játszol (kb. 8 mp-es töltéssel, kólával 7,84). Arra kell törekedned, hogy 200-300 méterre legyél mindig az ellenségtől és csak a toronyfrontod lássák (még jobb, ha domboldalon vagy, mert akkor a toronytetőd és a kupolád is védve van). Ennél az opciónál hatalmas a DPM-ed (majdnem 3000), de mivel relatíve kevés az átütésed (9-10-es nehéz páncélzatokhoz), ezért gyakran kell majd goldoznod, ha ezt a DPM-et maximálisan ki akarod használni.
  MINDIG MOZOGJ HA VAN ARTY!!!! És lehetőleg olyan helyet válassz, amihez közel van egy artysafe objektum. 
 2. Ebben az esetben kifejleszted a nagy ágyút. Felszerelésnek töltésgyorsító, szellőzés és harmadiknak optika vagy célzásgyorsító (ugyanazon okból mint az 1. opciónál). Itt már  kicsit messzebbről kell lövöldöznöd, ami kb. 200-400 métert jelent, de ez esetben már nagyon óvatosnak is kell lenned, mert ha rád esnek, a DPM hátrányod miatt simán kikaphatnak. Közelharcot is ha lehet huldownban csináld, IS széria ellen ha sík terepen vagy akkor facehug, mert ő így is, úgy is beüt, de így te (mivel sokkal magasabb vagy) simán lőheted a toronytetőket. Ez a taktika E 100/Maus ellen is jó, mert ők csak a kupoládat tudják így lőni, de ügyes mozgatással megnehezítheted nekik hogy el is találják.
  Leírom még egyszer mert ez nagyon fontos: HA A MECCSBEN VAN ARTY, AKKOR MARADJ ARTYSAFE OBJEKTUM KÖZELÉBEN, MERT HA JÓL CSINÁLOD, CSAK Ő TUD MAJD SEBEZNI TÉGED ÉS ELŐBB-UTÓBB TÉGED IS FOG LŐNI. HA NINCS ILYEN OBJEKTUM AKKOR MOZOGJ KISZÁMÍTHATATLANUL, EZZEL IS NEHEZÍTVE AZ ARTY DOLGÁT.
 3. Ha szakaszban vagyunk egy keményebb heavy-vel (pl. T10 vagy E 75), akkor bebújhatunk mögéjük (egyébként ezt random emberekkel és roncsokkal is megcsinálhatjuk, csak figyeljünk arra, hogy a random játékos nem feltétlen vigyáz ránk, illetve hogy mi se zavarjuk őket a mozgásban). Miközben a nehezek sidescrapelnek, nekünk - jó helyezkedéssel - csak a tornyunk látszódik ki és jól odapörkölhetünk az ellennek (jó esetben 1200-1300 hp-ja odalesz). Ezt főleg városban érdemes alkalmazni.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Töltésgyorsító
 • Ventilátor
 • Célzásgyorsító vagy optika

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet
 • Kis elsősegélycsomag
 • Automata tűzoltókészülék

Javítóból is mehet bele a nagy, ha nem sajnáljuk rá a kreditet.

Megfelelő skillek esetén (megelőző karbantartás, tűzoltás) a tűzoltó helyett lehet még egy javító is akár, mert az ágyú gyakran sárgul és néha (ha az oldalát lövik a torony alatt) a lőszerrekesz is besárgul. Bár nekem még nem robbant fel soha, de a 34 mp-es töltés elég irritáló.

Ajánlott legénységi képzettségek

 • 1. sor: Hatodik érzék / Pillanatkép / Sima utazás / Helyzetfelismerés / Biztonságos elhelyezés / Adrenalinroham (a 2. töltőnek).
 • 2. sor: BiA 
 • 3. sor: Felderítő / Megelőző karbantartás / Mesterlövész (a kritikus amúgy is nagy esélyét még tovább növeli, ergo egy 113-at egyből lerobbanthatunk ha szerencsénk van) / A többiekre mehet tűzoltás.
 • 4. sor: Javítás, esetleg tűzoltás

Bevétel

Igazándiból nem rossz, mert relatíve keveset kell goldoznunk (top ágyú esetén), de az alap lőszer is drága, szóval ki lehet hozni kb. +3-5k-ra egy meccset (pótkaja nélkül). A 120-as ágyúval és pótkajával ez viszont már nagyon mínuszos.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Nagy alfa
 • Erős torony
 • Jó ágyúsüllyedés
 • Könnyű stockgrind
 • Troll kupola
 • Jó átütések
 • APCR gold
 • Jól használható HE lövedék
 • Relatíve jó látótáv
 • Kiságyúsként használva brutális DPM (3126 mindennel) és  2 mp-es célzási idő

Hátrányai

 • Lassan tölt
 • Lassan céloz
 • Gyenge testpáncélzat
 • Lassú tolatási sebesség
 • Lassan forgó torony
 • Rossz talajellenállási értékek
 • Rossz mozgás közbeni ágyú statok
 • Arty célpont (ha huldownban van a nyílt mezőn)
 • Katasztrofális álca értékek

Kiknek ajánlott

Ez egy agresszív támogató tank, nem az a bokorban bujkálós fajta, ezért inkább a tapasztaltabb játékosoknak ajánlott, de kezdőként is el lehet vele boldogulni, ha - legalább nagyjából - kihasználjuk a tank erősségeit.

A T28 Proto eléggé megnehezíti ezt az ágat, ellenben nagyon meg lehet tanulni vele a jó pozicionálást és a jó helyzetfelismerést, amik a jó játékos legfontosabb ismérvei. Ha átjut az ember a Proto-n (és még lehet élvezte is, mint pl. én is), akkor onnantól az E4-ig meg sem áll, mert a T30 és az E4 is fantasztikus jármű szerintem és igen sokoldalúan használhatóak.

Aki elindult az ágon (vagy tervezi), annak annyit csak róla hogy megéri, hihetetlenül szórakoztató a játék vele. Aki a Proto-nál tart, annak sok sikert és kitartást (+ha indulsz vele csatába, készíts oda magadnak egy sudokut hogy ne unatkozz a meccs elején :D)

Videó

Sajnos nekem nincs jó videóm róla, de ebben jól látszik, hogy mit hogyan érdemes csinálni vele (legyetek vele kevésbé bátrak, de jól mutatja a lehetőségeket):


Az elemzést írta: titikuty

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:44

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  szekomaestro
  • Tankos
  · 5 éve
  Személy szerint nekem nagyon tetszett a leírás, köszönöm a szerzőnek, én egy napja tettem csak rá a top ágyút, de a témán vagyok, szeretem.
  Már csak akkor örültem volna mégjobban, ha a cikket Morphelo írta volna (ő a videók alapján nagyon jól ismerte a T30-ast)... de ez már soha nem történhet meg... :-(
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  MDavid1995
  • Tankos
  · 5 éve
  Alapos és szép elemzés. Én személy szerint imádom a T30-at a top gunal. Hatalmas fun köpködni a 750 sebzéseket hulldwonból és nekem a töltési ideje se annyira zavaró. Talán a legjobb td amivel valaha játszottam, pedig már lassan mindet kihúztam
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  HUN_Sector
  • Tankos
  · 5 éve
  őszintén csodálkozom, hogy még nem volt elemzés erről a remek tankról
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bfreshfishb
  • Tankos
  · 5 éve
  Nekem tetszik a tzikk,
  Végre realizálhatom, hogy mit tud a többi gun, és mekkora mák, hogy fríből vettem a nagy gunt.
  Egyedül a játékstílusnál nem értek egyet, de lejjebb úgyis leírom.
  Személy szerint én nagyon szeretem. A T34-en megtanultam, hogy mit lehet csinálni egy lassú, keménykobakú artymágnessel. Ez most -a legénységgel együtt- bőven kamatozik a T30-ban. Imádom amikor egy lövésből kiszedek egy német bulldogot vagy 13 90-et, vagy bármi, ami azt hiszi, hogy "gyors azt jóvan"
  [u]A játékstílushoz[/u]
  Vétek támogatósat játszani. A tornya megvan ahoz, hogy ha T10-be is dob, első soros legyél (oké, nem elsőként érsz oda, de csinálsz magadnak helyet) az átütésről és a sebzésről nem is beszélve. Továbbá a pályák 90%-ban el tudod rejteni a hab testét.
  [u]Toronypáncél[/u]
  Konkrétan a lövegpajzsot, a kis kémlelőn át be lehet lőni. (E4 300m-ről). Továbbá a lövegpajzs fölötti lapos háromszög részt szintén. Az itt linkelt 11k-s videó borítóképén a szegecselt rész, a függesztő fülek között. De ez mák, meg RNG függő...
  Én csak ajánlani tudom. Egy igazi "odab@sz" gép. :beer2:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Nortonor
  • VIP
  • Kiképző
  • Tankos
  · 5 éve
  Nem egy sablonos elemzés, látszik rajta hogy van mögöttes tartalom és a tankba is belerakott párszáz csatát és nem csak az egyik ágyúval használta. Vannak ennél bőven rosszabb és lehúzós elemzések is. Amennyire lehetett próbált végig objektív maradni és ez tetszett az értékelésnél. Szerintem nincs ezzel semmi gond és elfér a többi között.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  álca
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="tothgabor1977"][quote name="álca"]Sziasztok

  Nem is tudom mit mondjak...

  Az elemzés a rossz, aki olvasás nélkül feltette, vagy maga a T30?

  A leírásban több hiba, hiányosság és ellentmondás is van (használjuk TD-ként hátul camp meg közben agresszív támogató tank? nem az a bokorban bujkálós fajta? relative mobilis? Persze mobilis egy épülethez képest... De nézd meg dombon, vagy noaszfalt terepen, már úgy ragad mint a mézga). Kis ágyúval használni? Az sem segít rajta sajnos...

  - A leíráson látszik a befektetett energia (elemzési struktúra pl. 5-ös), de minek? Erről a tankról?
  - Magába a tankba is van energia, hiszen az író nem kevés 447-csata után írja ezt.

  A "jól kifejlesztve a legénység" rész, meg ilyesmi... Sajnos ez is felesleges, mert annyira vacak alaptulajdonságokkal rendelkezik, hogy nem éri meg a bef energiát (ha a legénységet nézzük akkor inkább a T110E4-re gondoljunk inkább előre).

  Én röviden azt mondanám, hogy ez a tank a lassúsága és testének alulpáncélozottsága okán kvázi használhatatlan, toronypáncélját pedig ma már nehéz kihasználni. A modern táras és ütőképes közepes tankok korában egyszerűen nem kerülsz vele megfelelő pozícióba, legtöbbször nem tudsz megfelelő mértékű sebzést leadni (bár néha beleszagol a 3-4 ezerbe). A prothoz hasonlóan ki van szolgáltatva a csata alakulásának, mert vagy a végén egyedül marad védekezni a TD-kel, vagy nem ér oda a győztes csatába, vagy egyáltalán nem ér oda a kívánt pozícióba, már a csata elején se. ARTY is szétszedi, mert puhatestű. Már a T29 és T32-nek is kevés a testpáncélja, de ők kevesebbet küzdenek 10-es ágyúkkal.

  A hátul való cempelés meg egyszerűen nem hatékony.

  Az, hogy 447 csata után 48% win ratet lehetett vele produkálni is igazolja a fentieket és az elért 1300 as WN8-is. Kezdő játékosoknak inkább azt lehet mondani, hogy ha kell nekik a T110E4, akkor csak a szorzózásoknál vegyék elő szegény T30-at, ha nem mazochisták.

  Mindezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az elemzés csak most született meg, miközben a tank már a kezdetektől benne van a techtree-ben.[/quote]
  Nem osztom véleményedet. Most húzom ezt a tankot és élmény vele a játék,nem szenvedős,nem kínlódás. WN8 húzásra is alkalmas, mert elég vele 3000 lőni a lila stathoz.
  Én nehéztankként használom és teljesen jól működik. A T110E4 rosszabb lesz nála, lehet meg se veszem majd anno.[/quote]


  Örülök, hogy lett eszmecsere a hozzászólás nyomán... ez volt a fő cél.

  No meg az, hogy azért - ellentétben a legtöbb elemzéssel - az ebben leírtakat ne vegyük 100%-ig készpénznek.

  Ami az élmény vele játszani hozzászólást illeti (tothgabor1977) az szubjektív... Nálam az élmény az nem 50%-alatti win rate-nél kezdődik, mint Gábornál és nem az 1 tankot sem lövök ki átlagban egy csatábannál.

  Kértétek, hogy elemezzem a tankot: ezt már megtettem a hozzászólásban (annyi meg erről a tankról elég is). De tisztelet más véleményeknek is... csak ne verjünk át másokat (mert ahhoz túl sokat kell dolgozni, hogy elérjünk egy ilyen tankot).
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  balsa02
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="sybillak"]mivel nagy noob vagyok, még a stug TD15-ét sem bírom megcsinálni a hellcattel, így most erre pályázok, az nagyjából 6 lövés, de szerencsés esetben 5.[/quote]

  A T25/2-vel sikerülni fog. Tetejével pattint + ultra rövid célzásidő, tehát peekaboo-ra tökéletes, ráadásul statpadder is.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Mazzzu
  • Tankos
  · 5 éve
  A T30-ashoz való viszonyom az egyik legfurcsább a játékban. Elismerem, adott esetben zseniális tud lenni, de nekem egy igazi hisztis liba volt ez a tank, sose tudtam heavyként használni, támogatóként tudtam vele érvényesülni, kifejlesztettem a tízest, igaz egyszer eladtam a T30at közben... van rengeteg csatám, nem vagyok annyira noob, a T30-al 295 csata alatt, 50.51% wr,1600 körüli wn8at sikerült össze szednem vele, de igazán rossz a szám íze, ha visszagondolok rá volt vele jó csatám, Carius medált is lőttem vele-arty nélküli Prokhorovkán , de sose élveztem, mindig kínnak tartottam a vele való játékot, pedig a keménytornyos amcsi nehezek nagy kedvenceim ... Ha a T30as eszembejut, mindig az a sok fully aimed, mégis földbecsapódó lövésem jut eszembe, mint egy arty olyan volt :S A ruszkik-sajnos- itt is jobbak, ráadásul egy nagyon hasonló ágyú, ott már T8ban is van
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ynnegaf
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="sybillak"][quote name="Ynnegaf"]
  A TD-15 küldit nem is érdemes tier8 alatti td-vel próbálni, már a Stug-sorozatnál sem. Inkább érdemes a borsigot választani erre a célra.[/quote]
  Köszi, igen, azt hiszem a nagy alfásoknak előnye van, a probléma, hogy ki kell fejleszteni azt is. 3k sebzés nem annyira sok, már többször nagyon közel (2915 volt a max, hellcatem és dicker maxom van) voltam, de mindig elfogy a gonosz ellenfél akkorra...[/quote]
  Igen, ez jellemző. Épp ezért érdemes tier8-as jószágokkal kísérletezni. Esetleg 7-esek közül a Szent Emil és Jpanther jöhet még szóba.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  sybillak
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="Ynnegaf"]
  A TD-15 küldit nem is érdemes tier8 alatti td-vel próbálni, már a Stug-sorozatnál sem. Inkább érdemes a borsigot választani erre a célra.[/quote]
  Köszi, igen, azt hiszem a nagy alfásoknak előnye van, a probléma, hogy ki kell fejleszteni azt is. 3k sebzés nem annyira sok, már többször nagyon közel (2915 volt a max, hellcatem és dicker maxom van) voltam, de mindig elfogy a gonosz ellenfél akkorra...
© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.