Jelenleg

22
látogatónk van

2016. november 18. 07:41

Bat.-Châtillon 25 t AP - Elemzés

(32 szavazat)
54 hozzászólás

Bevezetés

1950-1951 között az FAMH cég (Compagnie des forges et aciéries de la marine et d'Homécourt) mérnökei egy olyan közepes tank kifejlesztésén dolgoztak, aminek 90 mm-es lövege és egy 25 tonnás forgó tornya lett volna. A munkát már a korai tervezési szakaszban leállították. Később a jármű összes alkotórészét átvették a Batignolles-Châtillon 25 t tank tervezésekor.

A játékban a 9.15-ös verzió hozta be, korábban a Lorraine 40t szerepelt helyette. Noha a Lorraine-hez nem volt szerencsém, de nem sok jót hallottam róla.

Paraméterek

Ágyú

A tank top lövege a 100 mm SA47 nevű ágyú. Ez az ágyú megegyezik az AMX 50 100 top ágyújával, így amennyiben már azon a tankon kifejlesztettük, akkor most csak fel kell szerelni a tankra. 232/263/50 mm átütés mellett 300/300/400 sebzésre képes. Eddig semmi extra nincs benne, de ami a lényeg: ez egy 6 lövéses táras tank! Gyors fejszámolás után pedig kijön az eredmény: egy tárral 1.800 sebzést vagyunk képesek kiosztani. Ez elegendő bármely tier 8-as, illetve a heavyket kivéve valamennyi tier 9-es tank kilövéséhez, illetve majdnem elég a tier 10-es medek megkajálásához. A 232 átütés első ránézésre lehet, hogy picit soványnak tűnik, de a gyakorlatban egyáltalán nem az. Figyelembe véve a tank mobilitását – amiről picit később írok – az esetek többségében vagy oldalról vagy hátulról tudjuk lőni az ellenfeleket. Így én két esetben töltök prémlőszert:

  1. Ha nincs lehetőségem kihasználni a mobilitást, csak frontból tudom lőni a nagyon páncélozott tier 10-es heavyket
  2. Ha elfogyott az AP

Igazából E 100, MAUS és társai esetén célszerű tölteni a prémlőszert, mert azok ha egy picit be vannak forgatva, akkor máris kétséges, hogy átviszi-e az AP őket.

A tárat szárazon 43,15 mp alatt töltjük újra. BiA és szellőzés esetén 41,28 mp, míg pótellátmánnyal 39,57 mp kell a betárazáshoz. A lövedékeket 2,73 mp alatt köpködi ki, ez az idő viszont semmivel nem csökkenthető. A DPM kicsit alacsony, mindössze 1.901, amit BiA-val és szellőzéssel is csak 1,966-ig tudunk feljavítani. Ismert a mondás, hogy a kevesebb néha több. Nos, ez jelen tankra is érvényes, ugyanis a nagytesónak 5 lövedéke van a tárban, ami véleményem szerint sokkal felhasználóbarátabbá teszi, mert jelen esetben ha mondjuk 1v1-be kerülök egy T-10 tankkal, és feltételezzük hogy egyszerre lövünk, akkor nekem 13,65 mp kell a tár kiürítéséhez, ez alatt pedig a T-10 is betölt, és kétszer belém lő. Ráadásul az ő lövése biztosan sebezni fog, ezért tőle garantáltan kapok 880 sebzést, míg én adok neki 1.800 sebzést. Ez így jó üzletnek tűnik, de az ő lövése biztosan elvisz legalább egy modult/embert, esetleg ki is gyújt, míg nekem vagy sebez minden lövésem, vagy nem. Ezért sokszor alkut kell kötnünk magunkkal az egész csatát figyelembe véve: mi a fontosabb? A teljes tárat beleküldeni, mert nem kell hp-t tartalékolnom, fontosabb hogy teljesen lesebezzem, esetleg kiszedjem, vagy tartalékolnom kell és négy (bátrabbak öt) lövés után eltűnnöm, mielőtt a T-10 másodszor is meglőne? Ezért mondom hogy jobb lenne ha öt lőszer lenne a tárában, mert akkor hamarabb betöltene, és nem kellene minden hasonló szituációban alkudoznom magammal (a lenti videóban is látható lesz, hogy a T20 és az AMX 50 120 esetében is inkább hagytam őket a fenébe, holott még volt lőszerem a tárban, csak nehogy még egy lövést bekapjak).

Ahogy a francia lightoknál már megszokhattuk, ésszel kell lövöldözni, mert véges a lőszerkészletünk: mindössze 30 db-ot vihetünk magunkkal, ami összesen 5 tárra elegendő. Többször voltam már úgy 1-1 hosszabb csatában, hogy vagy elfogyott vagy csak nagyon kevés lőszerem maradt (a videóban is csak 2 db). A 30 lőszer elméletben (gyújtást és robbantást nem számolva) maximum 9.000 sebzés kiosztására tesz minket alkalmassá. Ez kb. 5-6 db tier 9-es tanknak felel meg, ami elég kevés. Épp a kevés lőszerkészlet és annak táras mivolta miatt ismerek olyat, aki csak prémlőszert használ a tankjában. Így szinte garantált, hogy minden lövése sebez és nem kényszerül rá végjátékban, hogy a 2 db prémlőszert vagy a 4 db sima lőszert töltse inkább be. Én nem szeretem, ha valaki csak prémlőszert használ, ezért én a 18/12/0 felállást javaslom. Ha két tár prémlőszer nem elég, akkor valamit nagyon rosszul csinálunk. Repesznek a szűk lőszerkészlet miatt nem látom létjogosultságát. Szerencsénkre a prémlőszer APCR. A lőszerek 1.000/1.250/1.000 m/s sebességgel hasítják a levegőt, ami jó értéknek minősül, illetve 1.030/4.000/650 kreditbe kerülnek. Ismét kis matek után megállapíthatjuk, hogy egy tár APCR összesen 24.000 (!) kreditbe kerül. Én többek között ezért sem szoktam APCR-t tölteni, csak ha nagyon muszáj. 

A táras mivoltának köszönhetően nem nagyon van ágyúsüllyedése, ami jelenleg -6 fok körbe mindenhol, míg elöl +13 fokban, hátul pedig +8 fokban képes felemelni az ágyúcsövét. Mindegyik érték elég soványka, sokszor akadályoz majd meg minket a tank eredményes használatában. 

Az ágyú szellőzéssel és BiA-val 0,33 méter pontos 100 méteren, de amolyan franciásan. Ha nincs beszűkülve, akkor szinte felesleges is lőni, viszont ha már beszűkült, akkor akár 300+ méterről is tárazhatunk, a 6-ból 5 lövedék biztos sebezni fog (ha nagyon pechesek vagyunk, akkor csak 4). Az említett módon a célzási idő 2,29 mp, ami elég jó érték, de sajnos előbb betöltünk, minthogy teljesen beszűkülne. Ennek ellenére nem érzem a célzásgyorsítót szükségesnek. Mozgás közben értékei még a megfelelő kategóriába tartoznak, ezért egy vstab (vertikális stabilizátor) erősen javallott rá. 

Torony

Mivel táras, ezért sok páncél nem rakható rá a kialakítása miatt. Ez jelen esetben 25/25/20 mm-t jelent, avagy éljen soká’ az overmatch szabály! Egyrészt ugye a repesz is képes átütni, másrészt az overmatch miatt nem tudunk pattintani semmit, amit egy 75 mm-nél nagyobb csőből küldenek ránk – ami sajnos elég gyakori ebben a tierben. Szóval pattintani nem fogunk vele, kár reménykedni.

Látótávunk alapból 380 méter ami az átlagot erősíti, de én harmadik modulnak távcsövet raktam rá, így szellőzés és BiA mellett 436 méteres a látótávunk, ami már elég szép és hasznos.

Felépítmény

A tank készítésekor biztosan túl sokat gyártottak a selyempapírból ami a tank tornyához kellett, ezért ha már kéznél volt, felhasználták ugyanezt az anyagot a tank testéhez is, így kaptunk egy 30/25/20 mm-es tojáshéjat, amit bármi feltör. Két esetben tudunk pattintani. Egyik, amikor valaki olyan szerencsétlen szögben találja el a frontunkat hogy az valami hihetetlen, ezért pattan (és ugye maximum 90 mm a gun-ja), a másik eset hogy oldalról a lánctalp legalját találja el. Ezt a játék úgy érzékeli, hogy a lánctalp elnyelte a lövedéket, nincs ebben semmi csalás (videóban is oda lőtt az AMX 50 120).

Ezeken kívül remek álcával is megáldotta a WG a tankot, nevezetesen 16,20/12,10/1,62%-osak az értékei. Így a T-54 ltwt-nél és a T49-nél is jobb álcaértékeink vannak és a remek álcával rendelkező nagytesótól csak egy picivel maradunk le (neki 16,87/12,65/4,02%). Saját medjeivel összehasonlítva csak az Object 430 II-nek jobbak az álcaértékei, de az egy ajtóküszöb alatt is átférne. Ha tankunkat le is festjük szép ízlésesre, esetleg a teljes legénységet megtanítjuk tankunkat álcázni, akkor az értékek felugranak 33,54/25,81/3,35%-ra. Ha a csata elején felderítőset játszunk és beállunk egy bokorba, akkor szinte átesnek rajtunk, mire végre észrevesznek, persze csak ha nem lőjük el magunkat. 

A rádiónak 750 m a hatótávolsága.

Felfüggesztés

Szerencsére az alap lánctalp is elbír minden modult, ezért ráérünk azt utolsónak kifejleszteni. A fejlesztett talp 44 fokban képes fordulni, és – a kiegészítőkkel – 0,64/0,83/1,65 a talajellenállása! Ezek remek értékek, konkrétan jobban sok light vagy a nagytesó értékeinél. Egyedül a puha talaj esetén nem olyan jók az értékei, úgyhogy azokat – szokás szerint – el kell kerülni, ha lehetséges.

Motor

Egy Maybach HL 230 F motor hajtja meg a 26,5 tonnánkat a maga 575 lóerejével, így 21,64 LE/t fajlagos teljesítményt biztosítva. És ez mire elég? Nos, a gyakorlatban szinte kirobbanunk a célról. Azonos indulással egy T-54 ltwt-t vagy egy M41-et is megelőzünk (persze hamar utolérnek bennünket, de akkor is jó érzés). Sajár tierjében a medek közül egyedül a Skoda T 50-nek jobb a teljesítménye. 

A végsebessége papíron 65 km/h, amit rendkívül gyorsan el is ér, lejtőn pedig 70-75 körül is tud menni. Tolatási sebessége 20 km/h, de ennél lassabbnak érződik. Rammolni értelemszerűen SOHA ne próbálkozzunk, lévén összesen nyomunk 26,5 tonnát, ami miatt nekünk minden koccanás jobban fájna. Na jó, esetleg nagyon gyenge lightokba belemehetünk, de nem jó buli!

A motor elvileg 20% eséllyel gyullad, ami körülbelül igaz is, mert minden, a motort ért ötödik lövés valóban gyújtja a tankot. De a benzintartálynak – érzésre! – kb. 40-50% az esélye a gyulladásra, tehát az oda érkező lövések közel fele képes kigyújtani, akár van automata tűzoltó, akár nincs. És a benzintartályt egy rendkívül kemény 20 mm-es páncél védi, tehát a tankok 95%-ának a repeszlövedéke is gond nélkül át tudja ütni, és abban az esetben a nagy sebzés miatt mindenképpen égünk. Gyakrabban gyulladt ki alattam ez a tank, mint a híres orosz fáklya, a KV-4.

Ajánlott játékstílus

A tank rendkívül sokrétűen használható, de minden esetben két dolgot tudnunk kell. Egyrészt tudnunk kell gyorsan fejben számolni, hogy van-e elegendő lőszerünk egy tank likvidálásához, vagy nincs. A videóban pl. azért nem mentem rá az AMX 50 120-ra amikor kiszedte az artyt, mert 3 db lövedékem volt a tárban, neki pedig több mint 1.000 hp-ja volt még. A három lőszer ugye 900-t sebez, ergo rossz boltot csináltam volna. A másik amire minden körülmények között figyelnünk kell, hogy legyen menekülési útvonalunk. Ha kiürül a tár, akkor több mint 40 mp-ig szabad préda vagyunk bárki számára. Egyszer egy bokorban lapuló T37 ugrott rám pont akkor, amikor elkezdtem betölteni az újabb tárat. Végül alig maradt 200-300 hp-m mire betöltöttem, de addig előadtuk Tom és Jerry üldözős jelenetét, csak jelen esetben Jerry kergette Tomot.

Csata elején, amennyiben a pálya alkalmas a felderítésre és nincs a feladatra alkalmas light a csapatban, akkor nyugodtan vállalhatjuk a spotter szerepét. Arra viszont figyelni kell, hogy sok esetben hamarabb elérjük a spotolós pozíciót, mint hogy betöltenénk a tárat. Tehát ha megvolt a spot, akkor fel kell készülni az azonnali menekülésre, ha van rá esély hogy visszaspotoltak minket. Fontos, hogy ne várjuk meg a lámpa jelzését, mert ugye 3 mp-es késleltetéssel kapcsol csak be, az pedig pont elég, hogy kilőjék alólunk a motorunkat. 

Én első körben spotolni szoktam általában, majd 1, max. 2 lövés után kicsit hátrébb megyek támogató pozícióba, ahol a tár kiürítése után nyugodtan újra tudok tölteni. Ezt követően vagy maradok a támogató pozícióban, vagy átváltozok egyszemélyes kivégzőosztaggá. Mivel egy tárból 1.800 sebzést tudunk kiosztani, ezért lehetőségünk van rámenni olyanra, aki éppen másra figyel, és kevesebb hp-ja van, mint 1.800. Sokszor az első lövés után sem fordítják oda a tornyukat, mert elkönyvelik, hogy meglőtték őket, de amikor 2,73 mp múlva újabb 300 sebzést szenvednek, akkor szoktak észbe kapni általában. De mire odafordul a tornyuk még 1, esetleg 2 lövést beléjük tudunk küldeni, így 900-1.200 sebzést osztottunk ki veszteség nélkül. Ekkor pedig irány a saját csapat felé, hogy nyugodtan újratölthessünk, esetleg menet közben autoaim-mel bele lehet küldeni a maradékot a nem túl kemény ellenfelekbe, had örüljön, ha utánunk indul. 

A tankunkkal, ahogy a legtöbb táras tankkal, szét kell bontanunk fejben a csatát töltési etapokra. Magyarán mielőtt elkezdünk kitárazni, már akkor ki kell gondolni, hogy fogunk onnan elmenekülni, és mivel töltjük el a tárazási időnket. Ha városi pályán vagyunk, akkor tegyünk egy szép nagy kanyart a bázis felé, majd a töltési idő felénél visszafelé, hogy pont betöltsünk, mire odaérünk. Nyílt pályán addig lehet spotolni is, de csak úgy, hogy ne tudjanak ránk esni, vagy messziről ellőni, illetve célszerű új pozíciót felvenni, hogy máshonnan lőjünk, hátha számítanak ránk. Illetve ha az oldalunkat áttolta a csapat, akkor haladhatunk közvetlenül mögöttük, és betöltés után mögülük kirobbanva oszthatjuk a halált. 

A matek amiatt is fontos, hogy tudjuk, egy ellenfélbe hány lövés kell. Ha van előttünk 3 ellenfél, akik 400, 500 és 150 a hp-ja, akkor rá merhetünk-e menni teli tárral. Ennél a példánál ha rájuk megyünk, akkor lesz három fragünk, mert először ki kell lőni az egy lövésest (kivéve, ha annak a legkisebb az alfája!), utána lehet választani, mert mindkét másik tank kétlövéses. Persze hasonló esetben fel kell állítani sorrendet, hogy milyen sorrendben likvidáljuk az enemyt. Először az egy lövésest kell általában, de amennyiben van egy papír tank, aminek kettő lövés kell, ellenben hatalmas az alfája (pl. T30, FV4005), akkor inkább vele kezdjük, ugyanis sokkal kevésbé fáj az ha egy 300 alfás lő meg minket kétszer, mintha egy 750-1.200 alfás lőne meg egyszer. 

A statisztika azt mutatja azonban, hogy a játékosok általában nem gondolnak tovább az első tár kiürítésénél, mert ha egy tárat ellövünk (és legalább 5 lövedék sebez), akkor zöld színt kapunk a csatára, ellenben ha kettő tárat lövünk el (és legalább 10 lövedék sebez), akkor az már lila/sötétlila színnek felel meg. Tehát mindig gondolkodjunk előre, hogy a tár kiürítése után hogyan tovább. A mobilitása lehetővé teszi, hogy eltűnjünk a melegebb helyzetekből, tehát ha nem sikerül, akkor mi rontottunk el valamit (kivéve ha az arty vagy valamelyik fekvő-arty telibelő, mert az rng).

Ellenben a tank teljesen alkalmatlan pattintásra, úgyhogy úgy kell játszani vele, hogy lehetőleg ne találjanak el. Ha ügyesen gazdálkodtunk a hp-nkkal, akkor végjátékban a hp-nk a valódinak a többszörösét éri, ugyanis megtehetjük, hogy egy lövést bekapunk, cserébe adunk hármat, esetleg a teljes tárat. Nem egy elvesztett csatát hoztam vissza úgy, hogy be mertem vállalni hogy meglőjenek mert volt még elegendő hp-m, cserébe azért az egy lövésért egy tárat adtam vissza. A csata végén – jobb esetben – már sérült tankokkal találkozunk, akikbe csak 1-2 lövés kell. 

A tankról elmondható, hogy modul és legénység érzékeny. NAGYON. Ha a tornyunk vagy a testünk hátulját lövik meg, akkor a lőszerrekeszt sárgítják, második lövésre pedig robbantják (de robbantam már első lövésre is). Elöl a motort tudják meglőni – sokszor pirosra – és rendszeresen gyújtják is, hátul pedig a benzintartály kapott helyett, ami szintén nagyon tűzveszélyes. Ha elöl lőnek meg, akkor a sofőrt veszik ki, ha oldalról, akkor a lövészt, ha a torony tetejét, akkor a parancsnokot. A repesz lövedék is simán átmegy rajtunk, és szélsőséges esetben ez is előfordulhat:

Itt a mögöttem álló lightot célozta a T49, csak hát engem talált el. Ilyenkor vége a játéknak, az elsősegély sem használható.

Arty, illetve nagyobb TD-k repesz esetén egy lövéssel képesek a garázsba visszazavarni minket, úgyhogy egy, maximum két lövést szabad megereszteni, utána ajánlott új pozíciót felvenni ha spotot kapunk (második lövés után gyullad a lámpa, akkor rögtön gurulni kell).

A tank hátsótornyos kialakítású, ezért sarokról célszerűbb hátsóval kinézni – gondolná, aki nem ismeri a tankot. A baj az, hogy a hátsót ért találatok az esetek több mint felében gyújtják a tartályt. Ha viszont orral nézünk ki, akkor fennáll a veszélye, hogy úgy raknak minket trackre, hogy nem látjuk ki volt a delikvens, esetleg még a motort is ellövik, aztán csak várjuk hogy végezzen már ki minket. Nagy élmény. A sarokharc csak abban az esetben alkalmazható vele, ha pontosan tudjuk kik vannak odaát, mert mindannyian spot alatt vannak, és nem velünk vannak elfoglalva. Ez esetben tolatva (nem kell sideolni, nem fogunk úgyse pattintani) kimegyünk, egy, max. két gyors lövés, aztán vissza a fedezékbe. Ott várunk 10 mp-et hogy leessen a spot, és újra megpróbálhatjuk. De készüljünk fel rá, hogy a második ilyen menet után már várni fognak minket, tehát vagy tovább maradjunk fedezékben, hogy az ellen elunja magát, vagy váltsunk pozíciót – de csak azután induljunk el, hogy leesett rólunk a spot.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

  • Ventilátor
  • Vertikális stabilizátor
  • Távcső. Távcső helyett használható célzásgyorsító is, de szerintem vétek nem használni a mobilitását és az álcáját. Így csata elején tudunk spotolni, végjátékban pedig menetből hamarabb ki tudunk spotolni szinte bármit, mint hogy minket derítenének fel. 

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kis elsősegélycsomag
  • Nagy javítókészlet
  • Automata tűzoltókészülék

Legénységből egyszerre általában egyet sebeznek, de be lehet rakni a nagyot, míg javítóból azért kell a nagy, mert sokszor adnak első görgőn keresztül track+motor kombót, illetve hátsó láncon keresztül track+ammo kombót. Láttam már videóban olyat, hogy kávéval használták, de én nem mernék semmit kivenni. Volt olyan csatám, hogy hátulról menetből kigyújtottak, automata eloltotta, majd később szemből is kigyújtottak, és szénné égtem. 

Ajánlott legénységi képzettségek

  1. 6. érzék + Álcázás
  2. BiA
  3. Álcázás + Javítás
  4. Látótávot növelők + mozgás közbeni pontosságot növelők

Bevétel

Tier 9-es tanknál nem a bevétel a fő szempont, sokkal inkább az, hogy ne menjünk mínuszba. Ha tényleg ésszel használjuk és prémlőszert csak keveset használunk, illetve megsebezzük a kötelezőt, akkor pozitívban is zárhatunk, de farmolásra nem alkalmas.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Táras, táranként 1.800 sebzés
  • Jó mobilitás
  • Jó mozgás közbeni pontosság 100 méteren belül
  • Remek álca
  • Végjátékban elegendő hp-val csataeldöntő tényező
  • Következő tank a Bat.-Châtillon 25 t

Hátrányai

  • Erősen modul és legénység érzékeny
  • Lassú tár újratöltés
  • -6 fokos csőlehajlás
  • Kevés lőszer

Kiknek ajánlott

Nem kezdőknek! Ez hivatalosan egy med, de valójában egy light-med hibrid. Sokszor elegendő egy hiba, hogy elrontsuk az egész csatát. Ezzel a tankkal már ismernünk kell szinte minden tank töltési idejét és páncél értékeit, akivel csak összefuthatunk. Tudnunk kell, hogy -6 fokos ágyúsüllyedéssel hol tudunk még lőni és hol nem. Honnan hova lehet spotolni. Hol van olyan mélyedés, ahol el tudunk tűnni. Arty hova tud belőni. Ellenfélnél campelők általában hol szoktak lenni. Melyik tank mennyire mobilis. Tudnunk kell fejben számolni, és előregondolkodni. Mindig figyelnünk kell a térképet, és tudnunk kell értelmezni. 

De ha ez mind megvan, akkor hatalmas fun tud lenni vele a játék. Sokkal nagyobb, mint egy trollgun-nal szerintem, ugyanis azzal egyet lövünk, és ha az nem talál, akkor már a helyzet az enemynek fun, nem nekünk. Ezzel szemben jelen tank esetén ha egy lövés nem talál, akkor marad még 5, ami 1.500 sebzésre elegendő. Illetve a mobilitásának hála erősen szorult helyzetből is el tudunk menekülni.

Videó

A video átalakításáért köszönet Bodzy-nak!


Az elemzést írta: singes_hun

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:56

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Nortonor
    • Kiképző
    • Tank elemző
    · 7 éve
    [quote name="Chaos_42"]Az elemzés már csak azért is melengeti lelkemet, mert jelenleg a kedvenc. És nem utolsó sorban a legeredményesebb magas tierű medem.( Ha a győzelmi arányát nem nézem). Régóta nem élveztem tankot a játékban úgy, mint ezt. :d2:[/quote]
    Én is így vagyok vele, egyszerűen imádom.
    Az a T49-es legénységmészárlás nagyon komoly, velem szerencsére még nem fordult elő ilyen.
    10k XP választ el a BC 25t-től, a hétvégén meg is veszem, nagyon kíváncsi vagyok fogom-e úgy élvezni mint ezt.

    Én is feltettem róla néhány hete egy videót:
    [youtube]zNROEQN7UiE[/youtube]
    Amikor az IS-7 és a T49 rámrontott szinte már feladtam, nem is nagyon akartam erőlködni a meneküléssel, aztán szerencsémre volt olyan béna, hogy nem tudott kiszedni.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Mazzzu
    • Tankos
    · 7 éve
    Nekem spec a Lorrival se volt bajom, ezzel sincs, ez nyilván jobban illeszkedik az ágon lévő tankok közé. Most top of the treeben van, nagyon sokat játszottam vele, hogy meglegyen a nagytestvér még megvan a garázsban, gondolkodom, hogy maradjon e tényleg jó kis tank, csak az a 30 darab lőszer az nagyon-nagyon kevés :S és amikor a jólképzett Pierre úgy gondolja, hogy ő már bizony franci és úgy is fog lőni, akkor komoly baj lehet meg a másik baja, de az ilyen, hogy majdnem minden sebez, ami lőszer nekünk jön :S Egyébként én ilyen 1200 körül szoktam számolni, hogy annyit biztos, hogy sebzek egy tárból (illetve ennyit minimum illene) de igyekszem biztonságilag nyomni a tárasokkal
    Jó elemzés és jó tank is, nekem jobban bejött, mint a 1390, bár azt is kb így használtam, csak ott piszkált a csapat is, hiszen az osztályát tekintve LT, de sztem nagyon hasonlít egymásra ez a két tank
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Golza
    • Tankos
    · 7 éve
    Remek elemzés, funfakctorba és stappadderként is vetekszik a T54-gyel. Ezzel a tankkal lett meg másfél év kínlódás után a med 15-ös küldim, 2 grillét filéztem ki.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Chaos_42
    • Tankos
    · 7 éve
    Az elemzés már csak azért is melengeti lelkemet, mert jelenleg a kedvenc. És nem utolsó sorban a legeredményesebb magas tierű medem.( Ha a győzelmi arányát nem nézem). Régóta nem élveztem tankot a játékban úgy, mint ezt. :d2:
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.