Jelenleg

20
látogatónk van

2013. máj. 15. 00:00

Jagdtiger - Elemzés

(178 szavazat)
90 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú: Kezdetben a Ferdinand 10-es szintű top ágyúját, a 12,8 cm PaK 44 L/55-öt kapjuk hozzá. Végre elérkeztünk egy olyan német páncélvadászhoz, ami már megvételkor is erős, pontos fegyverrel van felszerelve és nincs az az érzésünk vele, hogy ismét 100 csatát kell játszani vajmi kevés eséllyel (mert nem tudok senkit sem megsebezni), hisz a 490/246 mm (sebzés/átütés) értékek is már korrektek nevezhetőek. Ha mégis kevésnek bizonyulna a 246-os átütés, prémium lőszerrel ezt 311 mm-re növelhetjük. Az 5,5 lövés/perces tűzgyorsaságát megfelelő legénységgel és felszerelésekkel akár 6,5-re is feltornázhatjuk. A Jagdtiger top ágyúja a 12,8 cm PaK 44/2 L/61, amihez 64.800 xp-t kell összeszednünk, viszont nem szükséges hozzá a fejlesztett felfüggesztés, szóval mindenképp érdemes ezzel kezdeni a fejlesztést. Ez az ágyú sokak szerint az egyik legkiválóbb ágyú a játékban. Iszonyat pontos. Nem egyszer fordult már velem elő, hogy 3-400 méterről 50-nel száguldó felderítőt szedtem ki vele, de a 0,33 m-es pontosság és a 2,3 másodperces célzási idő kombója magáért beszél. Ehhez a pontossághoz 560 hp-s átlagsebzést és a 276 mm-es (prémium lőszerrel 352 mm) átütési értéket kapunk. Az 5,26 lövés/perces tűzgyorsaságát felszerelésekkel és legénységi képzettségekkel könnyen 6 fölé emelhetjük, ami 9,5 másodperc körüli töltésidőt jelent majd.

Felépítmény: A felépítmény frontpáncélja 250 mm, ami tier 8-as tankokat simán pattintja, de tier 9-esek ellen is meg van erre az esély. Mint általában minden tanknak, a hasára ennek is vigyázni kell, ezért ha lehetőség van rá rejtsük azt el.

Motor:A top motor a klasszikus, Tigrisnél is alkalmazott 870LE Maybach HL 234. Ha előzőleg már kifejlesztettük a Tigrisnél, itt már csak meg kell vennünk. 28 km/h a sebesség limit, de lejtőn sikerült már vele elérni a 32 km/h-t is. Nem fogunk száguldozni az már biztos. 72 tonna Krupp acél ugye...

Felfüggesztés: Fordulási sebessége 21°/s a megerősített lánccal, ami ugyan kevésnek tűnhet, de a 8.8 cm PaK 43 Jagdtiger-hez képest ez egy csodálatos érték. Én kuplungégetővel használom, így már elég tűrhető, ha elmegy mellettem egy felderítő, elég nagy %-ban utána tudok fordulni. A legénységből minél több (min. 3) tagnak tanítsuk meg a Javítás skillt, mert sokszor szükségünk lesz majd rá, mivel gyakran lövik majd le a láncot, főleg a snipolni próbáló pontatlan orosz nehéz tankok.

Ajánlott játékstílus

Ezt két részre tudnám osztani:

 • Ha top tier-ben vagyunk és nincs Arty: Nyugodtan lehet támadó játékot játszani vele. Alacsonyabb osztályban esélyük sincs igazából megsebezni minket szemből (kivéve persze a hasát), az IS3 és társai max karcolgatják a felépítményt, de komoly kárt nem képesek tenni bennünk. Más kérdés, hogy 400 méterről el sem tudnak találni igazából bennünket.
 • Van arty és tier 10 is van bőven: Itt meg kell próbálni messziről, beárnyékolt helyről lövöldözni. Nem reménytelen a helyzet, ha picit befordítjuk az elejét, akkor ugyanis a felépítmény frontpáncélja képes lehet egyes esetekben pattintani is. Az üss és fuss taktikát szoktam itt alkalmazni - kinézek egy sarok vagy szikla mögül, lövök és visszatolatok. Ha egyszerre lőttünk, akkor maradok és kényelmesen célzok, mert az esetek többségében úgy is én fogok hamarabb betölteni.

Ajánlott felszerelések: Töltésgyorsító, Ventilátor, Periszkóp.

Ajánlott fogyóeszközök: Kis javítókészlet, Kis elsősegély csomag, Automata tűzoltó készülék. Utóbbit megéri rátennii, mivel passzív módban is jelentősen csökkenti a tűz esélyét.

Ajánlott legénységi képzettségek: Elit alakulat - mindenkinek. Parancsnok: hatodik érzék, javítás, ezermester. Lövész: javítás, biztos kéz. Vezető: megelőző karbantartás, javítás, kuplung égető. Rádiós: javítás, helyzetfelismerés. Töltő 1: biztonságos elhelyezés, javítás. Töltő 2: javítás, tűzoltás.

Előnyök és hátrányok

Előnyei: Pontos és jó alfa sebzésű ágyú, magas DPM, tier 8-as tankok által szinte átlőhetetlen felépítmény.

Hátrányai: Viszonylag lassan fordul, alacsony a végsebessége, a hegymenet nagyon megfogja, nulla álca, sérülékeny motor, szemből könnyen kigyújtható.

Kiknek ajánlott

Értelemszerűen mindenkinek aki szeret TD-zni és szereti a pontos sniper ágyúkat. Az orosz társainál megszokott nagyobb alfa sebzést bőven ellensúlyozza a magas DPM érték és a pontosság, viszont az álca teljes hiánya igen megfontolt játékstílust követel majd meg mindenkitől.

Videó

A lenti videó eredménye: 2.238 XP - 7.755 sebzés - 85.269 kredit.

{youtube}5CDKI4siUtI&hd=1|650|370{/youtube}


Az elemzést írta: inhuman82

Kommentbe jöhetnek a saját vélemények, taktikák, eredmények, stb.

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:33

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  simron78
  • Tankos
  · 10 éve
  Igen a mentor az csak plusz xp-t jelent a legénységnek, de a képességet nem befolyásolja.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Rutin75
  • Tankos
  · 10 éve
  Szerintem a parancsnok alap skillje növeli a legénység alap skilljét, a mentor tudtommal +10% Xp-t ad mindenkinek a pk-n kívül ha teljesen kifejlett.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hunreal · 10 éve
  [quote name="peti55"][quote name="Hunreal"]Nálam töltésgyorsítóval és ventivel (vagyis 116%-os töltőkkel) 9,61 másodperc a töltés. Még a mentor és a BIA is lefarag majd belőle, ha lesz.[/quote]

  rossz hírem van a mentor nem arra való [/quote]
  A mentor is hozzáad a képességekhez. Vagyis valamennyit növeli a töltők képességét, ezzel a töltésidőt is csökkenti. Vagy nem jól tudok valamit? (Még egyik parancsnokomnak sincs meg a 100-as mentora.)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  peti55
  • Tankos
  · 10 éve
  [quote name="Hunreal"]Nálam töltésgyorsítóval és ventivel (vagyis 116%-os töltőkkel) 9,61 másodperc a töltés. Még a mentor és a BIA is lefarag majd belőle, ha lesz.[/quote]

  rossz hírem van a mentor nem arra való
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Rutin75
  • Tankos
  · 10 éve
  Mert ahogy a labda tulajdonosa jobb eséllyel lesz középcsatár mint kapus a grundon, úgy egy orosz illetőségű programozó stúdió játékában az orosz járművek élvezik a hazai pálya előnyeit. Gondolom. Szerintem mondjuk az is rendes dolog tőlük hogy egyáltalán van német tech tree.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hunreal · 10 éve
  [quote name="Rutin75"]a camo értéke a TD bonusz ellenére is egy tehervonatéval vetekszik (megjegyzem jogosan) [/quote]
  Megjegyzem, egyáltalán nem jogosan. A hasonló méretű ruszki páncélvadászoknak miért van jobb kamójuk? Mert csak...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Rutin75
  • Tankos
  · 10 éve
  Yah és kedvenc történet a MephistoTigerrel:
  Karelia, látotávolság peremén bénázó oldalát mutató IS3-ra elküldök egy bemutatkozó lövést.
  Bazi dörrenés, IS3 megy tovább mintha misem történt volna.
  Jobb oldalon a minimap felett narancssárgával:
  Randomödönke T-50-2 destroyed

  Kellemetlen olyan mezőn egérnek lenni ahol elefántok élnek aktív nemi életet...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Rutin75
  • Tankos
  · 10 éve
  Amíg nem tudtam hogy a camo értéke a TD bonusz ellenére is egy tehervonatéval vetekszik (megjegyzem jogosan) addig nem nagyon ment vele a játék, szóval a Marder, Stug tapasztalatok nem játszanak ebben az esetben. Viszont mióta BiA, venti van rajta és nem jobban kihasználom a képességeit abszolut kedvenc lett, olyannyira hogy még egy goldos grafittit is kiérdemelt (Mephisto-ra lett keresztelve, történet is van hozzá de erősen 18+). 4-5k körüli sebzés vele a normális, kis odafigyeléssel el lehet k
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hunreal · 10 éve
  Nálam töltésgyorsítóval és ventivel (vagyis 116%-os töltőkkel) 9,61 másodperc a töltés. Még a mentor és a BIA is lefarag majd belőle, ha lesz.

Kapcsolódó elemek

© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.