Jelenleg

54
látogatónk van

2016. szeptember 5. 08:12

T-44 - Elemzés

Írta:
(81 szavazat)
87 hozzászólás

Bevezetés

A T-44 egy áhított tank mindenkinek épp addig a pontig, míg meg nem veszi. Sajnos épp annyira jó, hogy a T-43 okozta gyötrelmeket némiképp enyhítse, de semmivel sem több tőle. Én egy tölteléktanknak állítom be a T-34-85 és a T-54 között a T-43-mal egyetemben.

Paraméterek

Ágyú

Ágyúnak kapunk egy tierjében közepesnek mondható ágyút, név szerint az LB-1-et. Ez egy 100 mm-es ágyú 183/235/50 mm átütéssel 250/250/330 hp sebzés mellett, AP/APCR/HE lövedékekkel. Tier 8-as medek között ezek az értékek - mint már írtam - közepesek, de erősen a gyenge kategória felé húznak egyes pontokon.

Újratöltési ideje 6,83 mp Elit alakulat, Ventilátor, Töltésgyorsító használatával. Ez egy 2194-es DPM-et kölcsönöz a tanknak, ami a középmezőnyben van. Pontossága 0,33 m/100m, ami nem is rossz, de van hátránya, amiről később. Célzása 2,16 mp, ami egy CDC célzási idejével ér fel. Ezt a két fogalmat összekötve rájövünk, hogy valami nem stimmel. Pontos, de aránylag sokáig céloz.

Ezt lehet még fokozni, hiszen a rejtett statisztikákat még nem mondtam! Menet közben +0,20, toronyforgás közben +0,20, a tank forgás közben pedig +0,15 a pontosság.

Feldolgozva a sok adatot: Ha megyünk épp a tankkal valamerre és meglátunk egy tankot, akkor:

 1. Az alappontosság 0,33, de mivel mozgunk ezért 0,33+0,20=0,53 m/100m lesz, ami igen csak KV-2 érzetet kelt.
 2. Ha épp a tornyunkat is rá kell fordítani a tankra, akkor ezt az értéket meg kell fejelni még egy 0,2-vel és akkor már 0,73 m/100 a „pontosságunk, ami...” Nos igen. Snapshotra max 200 méterig jó, de utána már csak RNG az egész.
 3. Végül az összesítő: 0,73 m/100m-nél a célkeresztünk akkora mint egy KV-2-é, aminek a 2,1 mp-es célzási idő nem épp a barátja.

Meg kell említeni, hogy a fenti értékeket minimálisan lehet csökkenteni Vertikális stabilizátor használatával.

Lőszerből - mint fentebb írtam - AP, APCR és HE típusú lövedéket kap. Sebességük nem épp kiemelkedő, sőt szerintem tökéletesen rávezet bennünket a T-54 lőszersebességére.

AP: 880 m/s APCR: 1100 m/s HE: 880 m/s

Távolra erősen koncentrálva és nem 4 üveg célzóvíz megivása után ajánlatos lőni, hiszen a legtöbb 152-155 mm-es ágyúnak van ilyen kezdősebessége és már azokkal sem egyszerű a snipeolás. 

Ezen fejezethez legvégül pedig, a tank 56 db lőszert képes magával vinni, amit én egy 34/19/3 felosztásban hordtam.

Torony

A torony ezen a tankon olyan, mint az Object 140 tornya. Szintjén beütik, tetejét overmatchelik ha csak egy kicsit is lejtősen állunk vele. Számokban kifejezve 120/100/100 mm-es páncéllemez véd minket a tier 6-7-es tankok lövedékeitől. 

A lövegpajzsot már egy Comet vagy épp egy T-34-85 is képes beütni, ha az RNG úgy akarja, a torony tetejét szögben állva bármi, sík talajon állva 51+ mm-es lövegek képesek overmatchelni, a torony frontja képes pattintani, de erre se nagyon számítsunk. Legvégül a torony legszéle az, ami képes a lepattanók generálására, de sajnos azt a részt ritkán találják meg. Tehát tömören szólva: a torony képtelen bármiféle toronyharcra.

Viszont a felettébb jó tulajdonságai, hogy a megfelelő skillekkel kimaxolható a látótávja. Én ezt egy Helyzetfelismerés, Optikával oldottam meg, így lett 426 méter a látótávom, de az utolsó körökben még a pótkaja is belekerült, amivel 444,87-re nőtt ez a szám. 

Az ágyút +23 és -7 fokban képes megtörni. Ez alól kivétel, mikor hátrafelé akarunk tüzelni, mert akkor csak -5 fokot engedélyez, a tank körvonala miatt.

Forgási sebessége egész jó, 53,45 fok/mp. A tank forgási sebességével képes a flankelő manőverekre és arra, hogy ne tudjanak minket semmiképp leforogni.

Test, felfüggesztés

A tank teste szintén nem érdemel hosszabb bekezdést a toronynál, hiszen ugyan azokat a dolgokat lehet elmondani róla. Papíron 90/75/45 mm a páncél vastagsága, ami effektíven szemből 150 mm, oldalról a lánccal 95 mm, hátulról pedig a minimális döntés miatt kapunk +2 mm páncélt (47 mm).

Forgási sebessége 44 fok/mp, ami tökéletes a flankelő/lekövető manőverekre. A tank HP-ja 1,300 HP, ami a középmezőnyben van. 

Talajellenállása a következőképpen alakul: Kemény: 0,9, közepes: 1,08, lágy: 1,8.

Álcaértékei:

Motor

Név szerint egy V-54-6-os motort kapunk, amiben 680 paci lakozik. A tank tömege 35 tonna, tehát egy 19,98-as LE/t arányt kapunk. Ezzel gyorsan eléri a végsebességét, ami 51 km/h előre és 20 km/h hátra. Gyulladási esélye automata tűzoltóval 11%, ami szovjet viszonylatban kimagaslóan jó érték.

Belső modulok és a legénység

Ennek a résznek azért készül most külön bekezdés, hiszen 140 csata alatt 1x sem robbantam a lőszerrekesz miatt, egyszer sem maradt 1 legénységi tagom a tankban egy bekapott arty lövés miatt, stb. 

A saját tapasztalatomból kiindulva a tanknak minimális a lőszerrekesz sebződése, a motor minden körben besárgul, bár égni nem szokott. A lánc tökéletes a sidescrape manőverekre, de csak módjával. 

A parancsnok és a vezető előszeretettel próbálja ki a létező összes ninjutsut a Narutóból, de se az Edo-Tenseit (Feltámadást), sem pedig a Hyuuga klán légörvényét nem sikerült elsajátítaniuk, emiatt gyakran gondolkoztam a szokatlan 2 orvosi csomag használatán. 

A nagytöbbség tapasztalata viszont az, hogy a lőszerrekesz eszméletlenül sérülékeny, minden körben ég, a láncot állandóan ledobja, stb.

Ajánlott játékstílus

Tier 8

Mi vagyunk a Janik! Tényleg! Ha a tank ágyúkarakterisztikája jobb volna, ő volna a tier 8 királya (kis túlzással). Szemből a HT-ket simán beütjük a 183-as pennel, ha meg ez nem elég, akkor ott a 235-ös APCR átütés. A legtöbb medet le tudjuk 1v1-ezni, ha lövéselőnyből indulunk neki a dolognak :) Spotolásra az álcája miatt alkalmas, szóval ha hülye a spotter Malinovkán, akkor mehetünk a bokorba, mert van olyan jó álcánk, mint egy T-54 ltwt-nek. Snipeolni mint írtam nem érdemes, de ha rá vagyunk szorulva, akkor arra is tökéletes.

Tier 9

A hegy királya! Az első mesterlövész pozíciót el kell foglalni és várni hogy megüresedjen az oldal, hogy elinduljunk a megmaradt ellenfél hátába/oldalába. Erősen el kell gondolkozni, hogy mire mit lövünk, hiszen a 235-ös pen (gold) már itt sem elég mindenre. A spotolást ugyan úgy megpróbálhatjuk, hiszen  még mindig megvan az álcánk és a látótávunk.

Tier 10

Miért? Miééééért? Röviden annyi, hogy megyünk a medekkel és ha tudunk akkor sebzünk, ha nem, akkor távolodjunk el egy kicsit, nehogy valami lepattanó nekünk jusson. A gold használata szintén korlátozott, hiszen a Tier 10-es medek legjava simán átmegy 183-as átütéssel is. 

Összesítve a T-44 egy univerzális tank, amivel minden funkciót el lehet látni. Tier 8-9-ben lehet vele boldogulni, de a Tier 10-es csata megöli a tankot, hacsak nem full agyhalott ellenséget fogtunk ki magunknak. Továbbá nem ezzel a tankkal fogjuk megkeresni a T-54-re való kredit mennyiséget.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Nálam a Ventilátor és a Töltésgyorsító játszik szerepet a gyenge DPM miatt. Továbbá a látótáv miatt a Távcső került rá 3.-nak.

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet
 • Kis elsősegélycsomag
 • Automata tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

 • Parancsnok: BIA - 6. érzék - Álca - Javítás - Ezermester
 • Vezető: BIA - Álca - Pillanatkép - Javítás - Fegyverkovács
 • Lövész: BIA - Álca - Kuplungégető - Javítás - Sima utazás
 • Töltő: BIA - Álca - Biztonságos elhelyezés - Javítás - Adrenalin roham

5. skillnek a tűzoltáson is el lehet gondolkozni, hogy a Tier X-es medben majd pótkaját használhassunk a tűzoltó helyett.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Mobilis
 • Jól forog (test/torony)
 • Kezelhető ágyú
 • Utána a T-54 van
 • Van egy 122-es ágyúja, amivel lehet dupla gyújtós küldiket csinálni: D 

Hátrányai

 • Borzalmas ágyú statok
 • Tier 9-ben a gold az alap (csőpályán) 
 • Arty one shot az gyakori
 • Ő egy T-44

Kiknek ajánlott

Mindenkinek. A szovjet vonalon egyedül az artykat és az Object 263-as ágat nem ajánlom kezdőknek. A többi 5 ágat bárki végig csinálhatja különösebb küzdelmek nélkül.


Az elemzést írta: silean2

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:07

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tyrannus9
  • Tankos
  · 5 éve
  A motor meg lánc még nincs meg, de már most imádom. Még az új mm sem zavar, nagyon jól el lehet vele lenni. Bár én a T-43-at is nagyon szerettem. :great:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  uBootVII
  • Tankos
  · 5 éve
  Én is szerettem ezt a tankot, de nem értem mi a gond a T54-el. Ugyan ez, csak szinte átlőhetetlen toronnyal és T9-10-nek megfelelően erős fronttal, átütéssel, mozgékonysággal. Az AP-nek tényleg nincs magas átütése (én a 203mm átütésűvel használom), de az esetek 80%-ban ez bőven átvisz mindent, nem szemből kell lepattogni... ha meg nincs más, akkora heat visz mindent + a nagytesó menet közben is pontos.

  A T44 jó edzés a T54-re, hiszen picit jobban kell védeni a páncél hiánya miatt, de meg lehet tanulni, a frontot jól forgatni, illetve a side-olást (pici szögben sem a front szélét, sem az oldalát, sem a tornyot nem igazán tudják belőni), mert ezek mind2 gép erősségét képezik.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ba_nshee
  • Kiképző
  · 5 éve
  Csak nem egy új regisztráció?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Nostradamus
  • Tankos
  · 5 éve
  A régi elemzést kellene visszaállítani, az hiteles volt ezzel ellentétben.


  szotyimag az objekt 140-et kellett volna kifejlesztened, a 62 helyett a t54 már valóban használhatatlan és még nagyon gold igényes is.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  759bf67b8a3c2acd0d53cc4b2ffbdbd8
  • Kiképző
  • Tankos
  · 5 éve
  Adott a lehetőség
  És csak halkan sugom meg, hogy sem t-54 em sem pedig 62A-m sincs....
  Az meg hogy a fenti két tankkal nem tudsz játszani, az a te problémád
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  szotyimag
  • Tankos
  · 5 éve
  Hát, ahogy nézem, elég régi ez az elemzés(az ucsó hozzászólás dátumából ítélve) és nem ártana frissíteni! De lehet hogy jobb lenne ha valaki más írná újra és nem egy olyan, aki a trágya T-54, vagy 62A lelkes rajongója! Mert igen is, százszor jobbnak tartom, mint ezt a két sza...állítólagos favoritot! Sajnos meg van a T-62A, de ott áll legénység nélkül a garázsban és csak azért nem adom el, mert ha már kiszenvedtem, maradjon! A T-44et, viszont vissza vettem és többé el sem adom, mert kiváló és élvezhető vele a csata, ellentétben a két utána jövővel! A T-43 nekem is kínszenvedés volt és a 9-10es tier azon az ágon is, különösen a T-54! Aztán jött a nagy csalódás a T-62A, hát nem is sokat játszottam vele, legénység le és irány át egy más, értelmesebb tankra! Ne fikázd hát a T-44et, kiváló kis gép az! Többet hoz a konyhára, mint hittem volna alap legénységgel, gold nélkül is, a kitüntetéseket meg magasról szarom le!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Red_Doki
  • Tankos
  · 6 éve
  Sziasztok,

  én szeretem ezt a tankot. Sőt, ebbe raktam először a női legénységet, meghálálva a kellemes perceket.
  A kifullozása sem volt idegesítő, az alap ágyúval is elhasználgattam, feküdt a stílusomba. Kicsit lightosan használtam, türelmesen hátulról. Sokat építettem az álcára. Az LB-1 pedig nállam jól szuperált. 3 skiles legénységgel, stabilizálással menetből is elég sok lövés ment be (szeret az RNG).

  Viszont amióta megvettem a mod. 1-et, ezen kicseréltem az ágyút. Felraktam a 122-est. Lehet ogy én fejlődtem enyit, és LB-1-el is jobbak lennének a statjaim, de a 122-es felrakása úta, látványosan jobb a WN8 vele. Ez köszönhető a nagy alfának. Mivel a tank elég papír, az volt az alap gondolat, hogy minnél kevesebbet keljen az ellen elé kimennem ugyanazért a sebzésért.
  A páncél meg megvéd az esőtől. Bár a napokban elég sokat pattintottam toronnyal, még Grille 15-öt is. A lényeg hogy szinte csak a tornyod lássák, és azt se sokáig. Persze a 122-es nem való körbeautózásra más meddeli 1v1-re. De a hevyket kisérni és a vékonyabb páncélokba belelőni.
  Pl. tegnapi eset: Frontvonalban álltam, egy T10 volt előrébb tőlem, 1 T7-es TD mögöttünk, meg még valami amire nem emlékszem. 9 tankal végeztünk, köztük E-75, KV-5, T-34, IS-6, M103 meg 2 meg. Megvártam még nem rám néznek és már ment is a kb. 390. Emelett még selőtem 5 HE-t is. Mire? Kishápés M103 tornya és ugyanúgy kishápés tornyozó T-34. 2 kill. Emelett a az IS-6 is kapott egy kisebb pofont meg előtem a csövét, a maradék 2 meg egy light és a KV-5 R2D2-je. 2.7 k sebzéssel jöttem ki, fél Hp megmaradt.
  A 122 töltésideje lassú, nagyon. De ha jól jön ki a lépés (ez az LB-1-nél is fontos szerintem), akkor elég sokat lehet pusztítani. A HE-je itt nem csak foglaláslelövésre van, elég magas az alfája, főleg lightokra vagy kisHp-s kemény páncélú tankokra. Csak a stílust kell megszokni.

  Nem vagyok jó játékos, nincs összehasonlítási alapom más T8 medekkel. De 5 Csatából hoztam 2k feletti WN8-at. Szerintem az már elég jó.

  Szóval szerintem bátran próbálkozhat mindenki a 122-es csővel is. Csak a stílusra kell ráérezni.
  (én még akor vettem mikor az LB-1 is 175 mm-es átütéssel volt, hozászoktam.)

  u.i.: Mielőtt valaki lecseszne, nem azt mondom, hogy ezzel a legjobb a tank, de nekem nem ment a gyors körbeautózós játék. Ez jobban fekszik. Ha kihasználjuk az álcát, és a jó mobilitást is a gyors lecsapásra és eltünésre akkor amolyan tornyos TD/meg/light szerepkörrel is jól elboldogulhatunk. Ahogy az elemzésben is van, ez egy univerzális tank.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Neotilius
  • Tankos
  · 6 éve
  Nem olyan rég vettem meg, igazából vegyesek az érzéseim feléje. Az ágyú szerintem korrekt, néha olyan lövéseket bead, hogy csak kamillázok...a mobilitása is teljesen jó. Szerintem nem rossz tank, csak úgy átlagosan az összes tier 8-as közepes tank használhatatlan tier 10-ben. Viszont sokan lebecsülik és az nagy hiba. Full hp-s T30 rontott rám, hogy ő majd megmutatja, letrackeltem aztán onnantól vége van. Armorja az 0 még a skoda t25 is becsapkod ap-val szemből háromszor egymás után 0 aimmal persze...A T-43 sem volt rossz, de ez sokkal használhatóbb azért.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Bmwtds
  • Tankos
  · 6 éve
  Ezt a csatát ma mentem vele. A csata nagy részét sérült lőszerrekesszel. A 122es ágyú a mazohistáknak való rá szerintem.

  http://wotreplays.com/site/3086568#prokhorovka-bmwtds-t-44
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Giromarton
  • Tankos
  · 6 éve
  [quote name="Ynnegaf"]Valószínű, hogy ha az AMX 40 (Kacsa) kapna egy prém változatot, arra is rábukna pár ember. [/quote]
  Amúgy lehet. Hogy legalább annyi energiát belefektessek én is ebbe, így paintbe terveztem meg a prototípust.
  Bemutatkozik az új prémium kacsa, most extra kredittel és XP bónusszal. Csak ínyenceknek !

  [img]http://kepkezelo.com/images/4guuv5vsyjzvmleah5u8.jpg[/img]
Tovább a kategóriában: « T-54 - Elemzés T-34-85 - Elemzés »
© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.