Jelenleg

14
látogatónk van

2016. szeptember 5. 08:12

T-44 - Elemzés

(86 szavazat)
87 hozzászólás

Bevezetés

A T-44 egy áhított tank mindenkinek épp addig a pontig, míg meg nem veszi. Sajnos épp annyira jó, hogy a T-43 okozta gyötrelmeket némiképp enyhítse, de semmivel sem több tőle. Én egy tölteléktanknak állítom be a T-34-85 és a T-54 között a T-43-mal egyetemben.

Paraméterek

Ágyú

Ágyúnak kapunk egy tierjében közepesnek mondható ágyút, név szerint az LB-1-et. Ez egy 100 mm-es ágyú 183/235/50 mm átütéssel 250/250/330 hp sebzés mellett, AP/APCR/HE lövedékekkel. Tier 8-as medek között ezek az értékek - mint már írtam - közepesek, de erősen a gyenge kategória felé húznak egyes pontokon.

Újratöltési ideje 6,83 mp Elit alakulat, Ventilátor, Töltésgyorsító használatával. Ez egy 2194-es DPM-et kölcsönöz a tanknak, ami a középmezőnyben van. Pontossága 0,33 m/100m, ami nem is rossz, de van hátránya, amiről később. Célzása 2,16 mp, ami egy CDC célzási idejével ér fel. Ezt a két fogalmat összekötve rájövünk, hogy valami nem stimmel. Pontos, de aránylag sokáig céloz.

Ezt lehet még fokozni, hiszen a rejtett statisztikákat még nem mondtam! Menet közben +0,20, toronyforgás közben +0,20, a tank forgás közben pedig +0,15 a pontosság.

Feldolgozva a sok adatot: Ha megyünk épp a tankkal valamerre és meglátunk egy tankot, akkor:

  1. Az alappontosság 0,33, de mivel mozgunk ezért 0,33+0,20=0,53 m/100m lesz, ami igen csak KV-2 érzetet kelt.
  2. Ha épp a tornyunkat is rá kell fordítani a tankra, akkor ezt az értéket meg kell fejelni még egy 0,2-vel és akkor már 0,73 m/100 a „pontosságunk, ami...” Nos igen. Snapshotra max 200 méterig jó, de utána már csak RNG az egész.
  3. Végül az összesítő: 0,73 m/100m-nél a célkeresztünk akkora mint egy KV-2-é, aminek a 2,1 mp-es célzási idő nem épp a barátja.

Meg kell említeni, hogy a fenti értékeket minimálisan lehet csökkenteni Vertikális stabilizátor használatával.

Lőszerből - mint fentebb írtam - AP, APCR és HE típusú lövedéket kap. Sebességük nem épp kiemelkedő, sőt szerintem tökéletesen rávezet bennünket a T-54 lőszersebességére.

AP: 880 m/s APCR: 1100 m/s HE: 880 m/s

Távolra erősen koncentrálva és nem 4 üveg célzóvíz megivása után ajánlatos lőni, hiszen a legtöbb 152-155 mm-es ágyúnak van ilyen kezdősebessége és már azokkal sem egyszerű a snipeolás. 

Ezen fejezethez legvégül pedig, a tank 56 db lőszert képes magával vinni, amit én egy 34/19/3 felosztásban hordtam.

Torony

A torony ezen a tankon olyan, mint az Object 140 tornya. Szintjén beütik, tetejét overmatchelik ha csak egy kicsit is lejtősen állunk vele. Számokban kifejezve 120/100/100 mm-es páncéllemez véd minket a tier 6-7-es tankok lövedékeitől. 

A lövegpajzsot már egy Comet vagy épp egy T-34-85 is képes beütni, ha az RNG úgy akarja, a torony tetejét szögben állva bármi, sík talajon állva 51+ mm-es lövegek képesek overmatchelni, a torony frontja képes pattintani, de erre se nagyon számítsunk. Legvégül a torony legszéle az, ami képes a lepattanók generálására, de sajnos azt a részt ritkán találják meg. Tehát tömören szólva: a torony képtelen bármiféle toronyharcra.

Viszont a felettébb jó tulajdonságai, hogy a megfelelő skillekkel kimaxolható a látótávja. Én ezt egy Helyzetfelismerés, Optikával oldottam meg, így lett 426 méter a látótávom, de az utolsó körökben még a pótkaja is belekerült, amivel 444,87-re nőtt ez a szám. 

Az ágyút +23 és -7 fokban képes megtörni. Ez alól kivétel, mikor hátrafelé akarunk tüzelni, mert akkor csak -5 fokot engedélyez, a tank körvonala miatt.

Forgási sebessége egész jó, 53,45 fok/mp. A tank forgási sebességével képes a flankelő manőverekre és arra, hogy ne tudjanak minket semmiképp leforogni.

Test, felfüggesztés

A tank teste szintén nem érdemel hosszabb bekezdést a toronynál, hiszen ugyan azokat a dolgokat lehet elmondani róla. Papíron 90/75/45 mm a páncél vastagsága, ami effektíven szemből 150 mm, oldalról a lánccal 95 mm, hátulról pedig a minimális döntés miatt kapunk +2 mm páncélt (47 mm).

Forgási sebessége 44 fok/mp, ami tökéletes a flankelő/lekövető manőverekre. A tank HP-ja 1,300 HP, ami a középmezőnyben van. 

Talajellenállása a következőképpen alakul: Kemény: 0,9, közepes: 1,08, lágy: 1,8.

Álcaértékei:

Motor

Név szerint egy V-54-6-os motort kapunk, amiben 680 paci lakozik. A tank tömege 35 tonna, tehát egy 19,98-as LE/t arányt kapunk. Ezzel gyorsan eléri a végsebességét, ami 51 km/h előre és 20 km/h hátra. Gyulladási esélye automata tűzoltóval 11%, ami szovjet viszonylatban kimagaslóan jó érték.

Belső modulok és a legénység

Ennek a résznek azért készül most külön bekezdés, hiszen 140 csata alatt 1x sem robbantam a lőszerrekesz miatt, egyszer sem maradt 1 legénységi tagom a tankban egy bekapott arty lövés miatt, stb. 

A saját tapasztalatomból kiindulva a tanknak minimális a lőszerrekesz sebződése, a motor minden körben besárgul, bár égni nem szokott. A lánc tökéletes a sidescrape manőverekre, de csak módjával. 

A parancsnok és a vezető előszeretettel próbálja ki a létező összes ninjutsut a Narutóból, de se az Edo-Tenseit (Feltámadást), sem pedig a Hyuuga klán légörvényét nem sikerült elsajátítaniuk, emiatt gyakran gondolkoztam a szokatlan 2 orvosi csomag használatán. 

A nagytöbbség tapasztalata viszont az, hogy a lőszerrekesz eszméletlenül sérülékeny, minden körben ég, a láncot állandóan ledobja, stb.

Ajánlott játékstílus

Tier 8

Mi vagyunk a Janik! Tényleg! Ha a tank ágyúkarakterisztikája jobb volna, ő volna a tier 8 királya (kis túlzással). Szemből a HT-ket simán beütjük a 183-as pennel, ha meg ez nem elég, akkor ott a 235-ös APCR átütés. A legtöbb medet le tudjuk 1v1-ezni, ha lövéselőnyből indulunk neki a dolognak :) Spotolásra az álcája miatt alkalmas, szóval ha hülye a spotter Malinovkán, akkor mehetünk a bokorba, mert van olyan jó álcánk, mint egy T-54 ltwt-nek. Snipeolni mint írtam nem érdemes, de ha rá vagyunk szorulva, akkor arra is tökéletes.

Tier 9

A hegy királya! Az első mesterlövész pozíciót el kell foglalni és várni hogy megüresedjen az oldal, hogy elinduljunk a megmaradt ellenfél hátába/oldalába. Erősen el kell gondolkozni, hogy mire mit lövünk, hiszen a 235-ös pen (gold) már itt sem elég mindenre. A spotolást ugyan úgy megpróbálhatjuk, hiszen  még mindig megvan az álcánk és a látótávunk.

Tier 10

Miért? Miééééért? Röviden annyi, hogy megyünk a medekkel és ha tudunk akkor sebzünk, ha nem, akkor távolodjunk el egy kicsit, nehogy valami lepattanó nekünk jusson. A gold használata szintén korlátozott, hiszen a Tier 10-es medek legjava simán átmegy 183-as átütéssel is. 

Összesítve a T-44 egy univerzális tank, amivel minden funkciót el lehet látni. Tier 8-9-ben lehet vele boldogulni, de a Tier 10-es csata megöli a tankot, hacsak nem full agyhalott ellenséget fogtunk ki magunknak. Továbbá nem ezzel a tankkal fogjuk megkeresni a T-54-re való kredit mennyiséget.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Nálam a Ventilátor és a Töltésgyorsító játszik szerepet a gyenge DPM miatt. Továbbá a látótáv miatt a Távcső került rá 3.-nak.

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kis javítókészlet
  • Kis elsősegélycsomag
  • Automata tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

  • Parancsnok: BIA - 6. érzék - Álca - Javítás - Ezermester
  • Vezető: BIA - Álca - Pillanatkép - Javítás - Fegyverkovács
  • Lövész: BIA - Álca - Kuplungégető - Javítás - Sima utazás
  • Töltő: BIA - Álca - Biztonságos elhelyezés - Javítás - Adrenalin roham

5. skillnek a tűzoltáson is el lehet gondolkozni, hogy a Tier X-es medben majd pótkaját használhassunk a tűzoltó helyett.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Mobilis
  • Jól forog (test/torony)
  • Kezelhető ágyú
  • Utána a T-54 van
  • Van egy 122-es ágyúja, amivel lehet dupla gyújtós küldiket csinálni: D 

Hátrányai

  • Borzalmas ágyú statok
  • Tier 9-ben a gold az alap (csőpályán) 
  • Arty one shot az gyakori
  • Ő egy T-44

Kiknek ajánlott

Mindenkinek. A szovjet vonalon egyedül az artykat és az Object 263-as ágat nem ajánlom kezdőknek. A többi 5 ágat bárki végig csinálhatja különösebb küzdelmek nélkül.


Az elemzést írta: silean2

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:07

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    fukibacsi
    • Tankos
    · 6 éve
    Nekem nagyon bejött a T44, igaz a T43 is régi kedvencem. Szintén 3 skilles csaj legénység van benne,ami fura,hogy menet közben olyan lövéseket bead,h csak kamillázok, álló helyzetben, teljesen beszűkülve viszont durva missekre képes.. :O
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Street
    • Tankos
    · 6 éve
    Ma megvettem(ki freeztem) ki fulloztam 3 skilles csajok vannak benne.A páncélja oké, a mobilitása is, viszont a löveg tipikus orosz számomra, mivel ha messzebbre próbálok lőni vele, kb semmit nem talál el, csak ha ő is úgy akarja.Majd 50 csata után kiderül, milyen is, de egyenlőre nem vagyok oda érte, nem tűnik egy kedvenc 8-as tanknak.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tyrannus9
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="Skjenngard"]No, a buffolt T-44 egészen jó tank lett. Mobilis, jó DPM és mindkét top ágyúja használható. A 122-essel azért soknak érzem a 13 sec reloadot, főleg, hogy alatta egy iszonyat mobilis tank van, de flankelni, többi meddel együtt menni opció lehet a löveg. Ellenben én inkább a 100-assal használom, 6 sec reload, Vstabbal menet közben is betalál sokszor. Visszavettem, és a 3. meccsem már Ace Tanker. 4100 sebzés, 1063 spot damage, 710 blokkolt sebzés. Még a végén azt fogom hinni, hogy a WG átesett a ló túloldalára... megint.
    A 122-es löveggel amúgy simán lősz vele 3k körül, köszönhetően a 390-es alfának, viszont végjátékban nem lehozós a hosszú reload miatt. Ennek ellenére én felváltva használom, mivel top tierként okosan játszva brutális tud lenni a tank ezzel az ágyúval. Viszont ha +2-őt kapsz, akkor baj lehet, mert 175 pennel kell boldogulni, ami persze óvatos, flankelős játékkal megoldható.[/quote]

    Ööö, hát nem tudom te milyen mm-et kapsz, de hogy nekem is kell az biztos. Ez az állandó tier 10 számomra játszhatatlanná teszi a tankot. Vagy full tier 8, ami ritka, de amikor bekerül tier 10-be szinte mindig az a felállás, hogy a szerencsés top tier csapattársak, akik egy szobanövény értelmi képességeivel bírnak, rögtön az elején meghalnak, ezzel meg nem kell lehozni semmit se. Most már, ha van 1,5k sebzés meg vmi spot nem károgok. De ez így borzalmas (nem maga a tank).
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Skjenngard
    • Tankos
    · 6 éve
    No, a buffolt T-44 egészen jó tank lett. Mobilis, jó DPM és mindkét top ágyúja használható. A 122-essel azért soknak érzem a 13 sec reloadot, főleg, hogy alatta egy iszonyat mobilis tank van, de flankelni, többi meddel együtt menni opció lehet a löveg. Ellenben én inkább a 100-assal használom, 6 sec reload, Vstabbal menet közben is betalál sokszor. Visszavettem, és a 3. meccsem már Ace Tanker. 4100 sebzés, 1063 spot damage, 710 blokkolt sebzés. Még a végén azt fogom hinni, hogy a WG átesett a ló túloldalára... megint.
    A 122-es löveggel amúgy simán lősz vele 3k körül, köszönhetően a 390-es alfának, viszont végjátékban nem lehozós a hosszú reload miatt. Ennek ellenére én felváltva használom, mivel top tierként okosan játszva brutális tud lenni a tank ezzel az ágyúval. Viszont ha +2-őt kapsz, akkor baj lehet, mert 175 pennel kell boldogulni, ami persze óvatos, flankelős játékkal megoldható.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Kaszas58
    • Tankos
    · 6 éve
    Nos igen, kicsit nehézkes vele a játékstítul, de ha már megszokod, és tudod, hogy melyik pályán hova állj, utánna muzsikálni fog. Kellene róla egy elemzés ...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Balista1
    • Tankos
    · 6 éve
    Az Obj 416 kapcsán azért ne felejtsük el, hogy hátsótornyos tankról van szó. Ezek "ínyenceknek" valók. Én nem vagyok az, ezért szenvedés volt vele minden perc. / Nincs ágyú süllyedés, sarkokon meg fordított beállás és mozgásirány./ Nyilván ez nem a tank hibája, hanem az enyém. Azért választottam ezt az ágat, mert később ezirányból minden kifejleszthető. Viszont csak az menjen erre, akiben elegendő önsanyargatásra való hajlam lakozik.
    A T 54 re vágyó átlagos játékosok - mint én is sárgás-zölden - nem árt ha tudják, a tank ugyan borzasztó élvezetesen játszható, viszont egy " real credit cemetery" magyarul igazi kredit temető.
    / Azt, hogy a T44 így kimaradt, a mai napig sajnálom./
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Kaszas58
    • Tankos
    · 6 éve
    Aki az orosz medekre vágyik, annak mindenképp az obj 416 ágat ajánlom. Stock ként az se muzsikál valami jól, de fullozva egy brutális gyilkológép. Jó átütés (203, 330 goldal), kiválló álcaérték és elfogadható mobilitás. A DPM-ről inkább ne is beszéljünk... Nem beszélve arról, hogy elérhető róla a 430 II, aminek a második ágyúja rámegy a t-54 re, szóval aki nem akar a t-54 el annyit szívni, mindenképp érdemes azt is kifejleszteni. Sose akartam nekimenni az orosz medeknek, mert stock ként szinte használhatatlanok, és nagyon gold igényesek, de a 416 ág már sokkal kellemesebb!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    SassuWinnu
    • Tankos
    · 6 éve
    Sziasztok, van értelme kifejleszteni a top motort (V-54-6, 27650 XP, 680 LE) vagy játszható a középső motorral is(620 LE)?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Grande__Reagel
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="supla"]Ez jó tank? imádtam a VI és VII orosz medet. nem vagyok egy nagy játékos de kiválóság jelvényt is sikerült rá szerezni. De ez használhatatlan. Folyton tier X ahova a 144 átütés irtózatosan kevés. és még a 183 sem valami sok. Ami már egész használható lenne de amikor 10 játékból 5 Tier X-ben 4 Tier IX-ben 1 meg Tier VIII-ben zajlik közel használhatatlanná teszi ezt a jószágot[/quote]

    El lehet vele azért evickélni... De messze nem olyan jó, mint a T-43
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    supla
    • Tankos
    · 6 éve
    Ez jó tank? imádtam a VI és VII orosz medet. nem vagyok egy nagy játékos de kiválóság jelvényt is sikerült rá szerezni. De ez használhatatlan. Folyton tier X ahova a 144 átütés irtózatosan kevés. és még a 183 sem valami sok. Ami már egész használható lenne de amikor 10 játékból 5 Tier X-ben 4 Tier IX-ben 1 meg Tier VIII-ben zajlik közel használhatatlanná teszi ezt a jószágot
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.