Jelenleg

13
látogatónk van

2016. szeptember 5. 08:12

T-44 - Elemzés

(86 szavazat)
87 hozzászólás

Bevezetés

A T-44 egy áhított tank mindenkinek épp addig a pontig, míg meg nem veszi. Sajnos épp annyira jó, hogy a T-43 okozta gyötrelmeket némiképp enyhítse, de semmivel sem több tőle. Én egy tölteléktanknak állítom be a T-34-85 és a T-54 között a T-43-mal egyetemben.

Paraméterek

Ágyú

Ágyúnak kapunk egy tierjében közepesnek mondható ágyút, név szerint az LB-1-et. Ez egy 100 mm-es ágyú 183/235/50 mm átütéssel 250/250/330 hp sebzés mellett, AP/APCR/HE lövedékekkel. Tier 8-as medek között ezek az értékek - mint már írtam - közepesek, de erősen a gyenge kategória felé húznak egyes pontokon.

Újratöltési ideje 6,83 mp Elit alakulat, Ventilátor, Töltésgyorsító használatával. Ez egy 2194-es DPM-et kölcsönöz a tanknak, ami a középmezőnyben van. Pontossága 0,33 m/100m, ami nem is rossz, de van hátránya, amiről később. Célzása 2,16 mp, ami egy CDC célzási idejével ér fel. Ezt a két fogalmat összekötve rájövünk, hogy valami nem stimmel. Pontos, de aránylag sokáig céloz.

Ezt lehet még fokozni, hiszen a rejtett statisztikákat még nem mondtam! Menet közben +0,20, toronyforgás közben +0,20, a tank forgás közben pedig +0,15 a pontosság.

Feldolgozva a sok adatot: Ha megyünk épp a tankkal valamerre és meglátunk egy tankot, akkor:

  1. Az alappontosság 0,33, de mivel mozgunk ezért 0,33+0,20=0,53 m/100m lesz, ami igen csak KV-2 érzetet kelt.
  2. Ha épp a tornyunkat is rá kell fordítani a tankra, akkor ezt az értéket meg kell fejelni még egy 0,2-vel és akkor már 0,73 m/100 a „pontosságunk, ami...” Nos igen. Snapshotra max 200 méterig jó, de utána már csak RNG az egész.
  3. Végül az összesítő: 0,73 m/100m-nél a célkeresztünk akkora mint egy KV-2-é, aminek a 2,1 mp-es célzási idő nem épp a barátja.

Meg kell említeni, hogy a fenti értékeket minimálisan lehet csökkenteni Vertikális stabilizátor használatával.

Lőszerből - mint fentebb írtam - AP, APCR és HE típusú lövedéket kap. Sebességük nem épp kiemelkedő, sőt szerintem tökéletesen rávezet bennünket a T-54 lőszersebességére.

AP: 880 m/s APCR: 1100 m/s HE: 880 m/s

Távolra erősen koncentrálva és nem 4 üveg célzóvíz megivása után ajánlatos lőni, hiszen a legtöbb 152-155 mm-es ágyúnak van ilyen kezdősebessége és már azokkal sem egyszerű a snipeolás. 

Ezen fejezethez legvégül pedig, a tank 56 db lőszert képes magával vinni, amit én egy 34/19/3 felosztásban hordtam.

Torony

A torony ezen a tankon olyan, mint az Object 140 tornya. Szintjén beütik, tetejét overmatchelik ha csak egy kicsit is lejtősen állunk vele. Számokban kifejezve 120/100/100 mm-es páncéllemez véd minket a tier 6-7-es tankok lövedékeitől. 

A lövegpajzsot már egy Comet vagy épp egy T-34-85 is képes beütni, ha az RNG úgy akarja, a torony tetejét szögben állva bármi, sík talajon állva 51+ mm-es lövegek képesek overmatchelni, a torony frontja képes pattintani, de erre se nagyon számítsunk. Legvégül a torony legszéle az, ami képes a lepattanók generálására, de sajnos azt a részt ritkán találják meg. Tehát tömören szólva: a torony képtelen bármiféle toronyharcra.

Viszont a felettébb jó tulajdonságai, hogy a megfelelő skillekkel kimaxolható a látótávja. Én ezt egy Helyzetfelismerés, Optikával oldottam meg, így lett 426 méter a látótávom, de az utolsó körökben még a pótkaja is belekerült, amivel 444,87-re nőtt ez a szám. 

Az ágyút +23 és -7 fokban képes megtörni. Ez alól kivétel, mikor hátrafelé akarunk tüzelni, mert akkor csak -5 fokot engedélyez, a tank körvonala miatt.

Forgási sebessége egész jó, 53,45 fok/mp. A tank forgási sebességével képes a flankelő manőverekre és arra, hogy ne tudjanak minket semmiképp leforogni.

Test, felfüggesztés

A tank teste szintén nem érdemel hosszabb bekezdést a toronynál, hiszen ugyan azokat a dolgokat lehet elmondani róla. Papíron 90/75/45 mm a páncél vastagsága, ami effektíven szemből 150 mm, oldalról a lánccal 95 mm, hátulról pedig a minimális döntés miatt kapunk +2 mm páncélt (47 mm).

Forgási sebessége 44 fok/mp, ami tökéletes a flankelő/lekövető manőverekre. A tank HP-ja 1,300 HP, ami a középmezőnyben van. 

Talajellenállása a következőképpen alakul: Kemény: 0,9, közepes: 1,08, lágy: 1,8.

Álcaértékei:

Motor

Név szerint egy V-54-6-os motort kapunk, amiben 680 paci lakozik. A tank tömege 35 tonna, tehát egy 19,98-as LE/t arányt kapunk. Ezzel gyorsan eléri a végsebességét, ami 51 km/h előre és 20 km/h hátra. Gyulladási esélye automata tűzoltóval 11%, ami szovjet viszonylatban kimagaslóan jó érték.

Belső modulok és a legénység

Ennek a résznek azért készül most külön bekezdés, hiszen 140 csata alatt 1x sem robbantam a lőszerrekesz miatt, egyszer sem maradt 1 legénységi tagom a tankban egy bekapott arty lövés miatt, stb. 

A saját tapasztalatomból kiindulva a tanknak minimális a lőszerrekesz sebződése, a motor minden körben besárgul, bár égni nem szokott. A lánc tökéletes a sidescrape manőverekre, de csak módjával. 

A parancsnok és a vezető előszeretettel próbálja ki a létező összes ninjutsut a Narutóból, de se az Edo-Tenseit (Feltámadást), sem pedig a Hyuuga klán légörvényét nem sikerült elsajátítaniuk, emiatt gyakran gondolkoztam a szokatlan 2 orvosi csomag használatán. 

A nagytöbbség tapasztalata viszont az, hogy a lőszerrekesz eszméletlenül sérülékeny, minden körben ég, a láncot állandóan ledobja, stb.

Ajánlott játékstílus

Tier 8

Mi vagyunk a Janik! Tényleg! Ha a tank ágyúkarakterisztikája jobb volna, ő volna a tier 8 királya (kis túlzással). Szemből a HT-ket simán beütjük a 183-as pennel, ha meg ez nem elég, akkor ott a 235-ös APCR átütés. A legtöbb medet le tudjuk 1v1-ezni, ha lövéselőnyből indulunk neki a dolognak :) Spotolásra az álcája miatt alkalmas, szóval ha hülye a spotter Malinovkán, akkor mehetünk a bokorba, mert van olyan jó álcánk, mint egy T-54 ltwt-nek. Snipeolni mint írtam nem érdemes, de ha rá vagyunk szorulva, akkor arra is tökéletes.

Tier 9

A hegy királya! Az első mesterlövész pozíciót el kell foglalni és várni hogy megüresedjen az oldal, hogy elinduljunk a megmaradt ellenfél hátába/oldalába. Erősen el kell gondolkozni, hogy mire mit lövünk, hiszen a 235-ös pen (gold) már itt sem elég mindenre. A spotolást ugyan úgy megpróbálhatjuk, hiszen  még mindig megvan az álcánk és a látótávunk.

Tier 10

Miért? Miééééért? Röviden annyi, hogy megyünk a medekkel és ha tudunk akkor sebzünk, ha nem, akkor távolodjunk el egy kicsit, nehogy valami lepattanó nekünk jusson. A gold használata szintén korlátozott, hiszen a Tier 10-es medek legjava simán átmegy 183-as átütéssel is. 

Összesítve a T-44 egy univerzális tank, amivel minden funkciót el lehet látni. Tier 8-9-ben lehet vele boldogulni, de a Tier 10-es csata megöli a tankot, hacsak nem full agyhalott ellenséget fogtunk ki magunknak. Továbbá nem ezzel a tankkal fogjuk megkeresni a T-54-re való kredit mennyiséget.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Nálam a Ventilátor és a Töltésgyorsító játszik szerepet a gyenge DPM miatt. Továbbá a látótáv miatt a Távcső került rá 3.-nak.

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kis javítókészlet
  • Kis elsősegélycsomag
  • Automata tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

  • Parancsnok: BIA - 6. érzék - Álca - Javítás - Ezermester
  • Vezető: BIA - Álca - Pillanatkép - Javítás - Fegyverkovács
  • Lövész: BIA - Álca - Kuplungégető - Javítás - Sima utazás
  • Töltő: BIA - Álca - Biztonságos elhelyezés - Javítás - Adrenalin roham

5. skillnek a tűzoltáson is el lehet gondolkozni, hogy a Tier X-es medben majd pótkaját használhassunk a tűzoltó helyett.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Mobilis
  • Jól forog (test/torony)
  • Kezelhető ágyú
  • Utána a T-54 van
  • Van egy 122-es ágyúja, amivel lehet dupla gyújtós küldiket csinálni: D 

Hátrányai

  • Borzalmas ágyú statok
  • Tier 9-ben a gold az alap (csőpályán) 
  • Arty one shot az gyakori
  • Ő egy T-44

Kiknek ajánlott

Mindenkinek. A szovjet vonalon egyedül az artykat és az Object 263-as ágat nem ajánlom kezdőknek. A többi 5 ágat bárki végig csinálhatja különösebb küzdelmek nélkül.


Az elemzést írta: silean2

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:07

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.