Jelenleg 351 vendég és 2 tag online

2016. július 20. 08:16

Object 907 - Elemzés

Írta:
(32 szavazat)
15 hozzászólás

Bevezetés

Tier 10-es orosz medium nyeremény tank, melyet a 3. CW kampányon lehetett először megszerezni, 1 évvel később pedig a 4. CW kampányon. EU szerver statisztikákat figyelembe véve a legkedveltebb nyereménytank, több mint 14.000 játékos garázsában található meg.

Paraméterek

Ágyú

Ezen a tankon is a jól ismert orosz 100 mm-es ágyú található meg, amely csupán nevében (D-54TS) tér el a többi orosz medium ágyújától. 320-as alfa sebzés mellé a megszokott 264-es átütés társul, célzási idő ventivel és biával 1,83 mp-re csökkenthető, míg a töltési idő 5,36 másodpercre faragható le. Az ágyú függőleges kitéríthetősége szinte megegyezik a T-62A értékeivel -5/+16 fok.

A DPM valamivel jobb mint a T-62A/Object 140 párosnak, ez szám szerint 3577. T10-es viszonylatban a 2. legjobb DPM-mel rendelkezik, csak az Object 430 múlja felül a maga 3633-as percenkénti sebzésével. A jobb DPM-ért cserébe az ágyú szórását megnövelték, de szerencsére nem annyira mint az Object 430-nak. Íme a különbség az Object 140-hez képest (907/140):

Persze ettől még jól használható nagy távolságra is az ágyú, jó eséllyel eltaláljuk a távoli célpontokat is. Menet közben viszont nem érdemes próbálkozni távoli lövések leadásával, ha el is találjuk a célpontot elég kicsi az esélye hogy gyengepontot ér a találat.

Torony

A többi  orosz medhez hasonlóan a tank egyik erőssége a torony. 228/180/46 mm-es páncélértékekkel rendelkezik, ez elsőre kevésnek tűnik, de az effektív értékek 270 mm-nél kezdődnek ami már jónak mondható. Oldalról sem nevezhető könnyű célpontnak a torony, gömbölyű formája miatt a legtöbb helyen 200 mm feletti az effektív páncélérték, de van ahol a 300 mm-t is meghaladja. A torony teteje az Object 140-hez hasonlóan nagyon gyenge, csupán 30 mm-es, azonban kialakítása eltér a 140-hez képest, így sokkal ritkábban jelentkezik az owermatchelés. A torony tetején található egy kupola, ami már 232 mm pennel beüthető, de ehhez kell egy jó adag szerencse is.

A látótávolság 400 méter, ez átlagosnak mondható T10-ben. A torony forgási sebessége megegyezik a T-62A értékével azaz 52,3 fok.

Felépítmény

100/85/45 mm-es páncéllal rendelkezik,azonban elég jól döntött páncélról van szó, így szemből szinte csak a hasa nevezhető gyengepontnak, ami effektíven 180-190 mm. A kicsit erősebb oldalpáncél lehetővé teszi a minimális sidescrape lehetőségét is. Bár nem rendelkezik olyan troll páncéllal mint egy IS-7,de a HEAT lőszert ez a tank is elég sokszor képes elnyelni, ezzel sok meglepetést és bosszúságot tud okozni az ellenfeleknek.

Adott egy mobilis, jól páncélozott, igen magas DPM-mel rendelkező tank. A WG szokásához hűen az átlagon felüli tankokat gyenge, könnyen ellőhető ammorack-kel látja el (pl. Obj140, T110E5), hogy ne legyen annyira vidám velük a játék. Nincs ez másképp a 907-tel sem, nagyon gyakran lövik el az ammoracket és nem ritka, hogy akár full hp-ról is eldobja a tornyot a tank. A lőszerrekesz a tank 2 oldalán középtájon és a torony hátsó részén található.

A tank elég jó álcaértékekkel rendelkezik, 10-es szinten csak a Batchat és az Object 430 múlja felül álca terén.

Felfüggesztés

Az Object 907 58 fokos forgási sebességgel rendelkezik, ezzel lekörözi a 140/62A párost. Talajellenállása laza talajon egyezik a 140-nel, közepes és kemény talajon valamivel nagyobb az ellenállása.

Motor

A tankot egy 610 lóerős motor hajtja, végsebessége 55 km/h. 10% a gyulladás esélye, szerencsére nem igényel sok tűzoltókészüléket.

Ajánlott játékstílus

Minden feladatot el lehet látni vele a csatatéren: felderítés, támogatás, face to face harc, flankelés.

Mivel a 2. legjobb DPM-mel rendelkező tank, így nem kell tartani az 1v1 szituációktól sem. Érdemes permatrackeléssel próbálkozni, nagyon jó a DPM, így hamar a garázsba küldhetjük akármelyik tankot, ha sikerül a láncon tartás.

Egyedül bóklászó heavyket, TD-ket, light tankokat nyugodtan letámadhatjuk, sok esélyük nincs ellenünk.

Mivel nagyon mobilis tankról van szó, célszerű az aktív, agresszív játékot erőltetni, számunkra és a csapat számára is sokszor hasznosabb.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Töltésgyorsító
 • Stabilizátor Mk1
 • Távcső/Fokozott szellőzés

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet
 • Kis elsősegélycsomag/nagy javítókészlet
 • Automata tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

Mivel nyereménytank státusszal rendelkezik,így bármely orosz med legénysége áthelyezhető büntetés nélkül a 907-be. Én pl. az Object 140 legénységét használom:

A gyakori ammorack sérülés miatt sokszor érdemes 2 javítókészlettel használni a 907-et, de mivel a vezető is rendkívül sérülékeny, ezért a parancsnokon célszerű mielőbb kifejleszteni az ezermester képességet, hogy ne kelljen nélkülözzük a sofőrt.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Nagyon jó DPM
 • Kimagasló álcaérték
 • Jó végsebesség
 • Nem kell külön legénység hozzá
 • 1,5x legénységi XP szorzó
 • Jó mobilitás

Hátrányai

 • Menet közben nagy szórás
 • Szereti full hp-ról eldobni a tornyot
 • Javítót szinte mindig a lőszerrekeszre kell elhasználni
 • Vezetőt elég gyakran kiütik a tankban

Kiknek ajánlott

Azoknak a játékosoknak ajánlott akik szeretik a kicsit keményebb medeket és a közepes, agresszív játékstílust. Továbbá T10-es CW-n is remek alternatíva az Object 140 fagyása esetén.

Talán az 5. CW kampányon is megszerezhető lesz, ez a kampány ősz végén/tél elején lesz várható.

Videó


Az elemzést írta: Hunter9956 (Hunti)

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:17

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  kukázoltán · 5 éve
  [quote name="Globalhard"]Elég szomorú, hogy csak azok szerezhetik meg akik Klánban vannak és Cw-znek....[/quote]
  erre csak annyit tudok mondani, hogy elég szomorú hogy prémtankokat csak az szerezheti meg akinek van miből költeni (feel the irony)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  759bf67b8a3c2acd0d53cc4b2ffbdbd8
  • Kiképző
  · 5 éve
  Kinek van Obj 430-a?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  759bf67b8a3c2acd0d53cc4b2ffbdbd8
  • Kiképző
  · 5 éve
  [quote name="Globalhard"]Elég szomorú, hogy csak azok szerezhetik meg akik Klánban vannak és Cw-znek....[/quote]
  Elég szomorú, hogy 5 éve mindig van egy játékos aki csak ezt bírja beírni..... PEACE
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Globalhard · 5 éve
  Elég szomorú, hogy csak azok szerezhetik meg akik Klánban vannak és Cw-znek....
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  alienslive · 5 éve
  Viszont az új v27 wn8 értékeknél nem került rá korrekció. Így sokkal több sebzést kell kiosztani vele azonos wn8 értékért, mint egy obj. 140-ben.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  759bf67b8a3c2acd0d53cc4b2ffbdbd8
  • Kiképző
  · 5 éve
  Most már jó
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  miszterq · 5 éve
  Én utálom mert nekem nincs Még szerencse hogy nem sűrűn jön szembe, különben jobban utálnám mint az artikat. Szép tank jó tank meg minden, de kicsit időzavarban vannak a wg-nél. Lehet utálni

Legfrissebbek a szerzőtől: Hunter9956

Tovább a kategóriában: « T-34-85 - Elemzés
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.